Ezt a kötést lehetetlen feloldani

2024. január 05. 08:40 - csajokespasik

       

               „Szerinte ez nem szerelem, csak szeretet. Szerintem meg egy harmadik valami, amit én se tudok megnevezni” – A szakítás már hat éve megtörtént, az egykori pár mégse tud megválni egymástól végleg. Posztolónk szerint természetfölötti kötés van köztük.        

 
       

               Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Mi szakítottunk már vagy hat éve, mégis van köztünk még valami. Mintha valami boszorkánykötés lenne ez, amiből nem tudunk szabadulni. Próbáltuk elfelejteni egymást, mindkettőnknek voltak azóta kapcsolatai. Én kívülállóként könnyen mondnám azt, hogy egyszerűen felejtsétek el egymást, de mivel benne vagyok, látom, hogy ez nem működött.
Próbáltuk már. Teljesen váratlan helyeken futunk össze, ő sokszor álmodik velem, meg egyéb véletlenek... Mindketten látni akarjuk a másikat. Nem volt testi kapcsolat köztünk a szakítás óta, én nem is vágyom rá, valahogy mégis találkozunk időszakonként. De csak annyi. Semmi több.        

       

               És akkor örülök, izgatott leszek. Ő is örül. Csak minek...? Nem barátság ez, hanem valami más. Sőt, nálam még olyan is maradt, ami már nevetséges: miért kapom magam rajta azon, hogy féltékeny vagyok azokra, akikkel épp együtt van? Már ha tudok róla. Még akkor is, ha nekem is van épp valakim? Semmi közöm hozzá, mégis olyan érzésem van, mintha kést forgatnának a szívemben. Jó lenne, ha már semmit nem jelentene. Nyíltan beszélünk a dologról, és ő is így van ezzel. Tudom, hogy hol a helyem, mégse tudok neki nemet mondani, ha esetleg megkér valamire: autós fuvarok vásárláskor, kisebb szerelések, kísérgetések. Mondom, olyan, mintha még mindig egy láthatatlan kötés lenne köztünk, és ezt ő is érzi. Józanul átgondolva azért se értem, mert mégse működött köztünk a dolog, míg együtt voltunk. Szerinte ez nem szerelem, csak szeretet. Szerintem meg egy harmadik valami, amit én se tudok megnevezni.          

 

 

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr5618295633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Amatőr_ 2024.01.05. 10:07:24

Csak bebeszéled magadnak.

Lorrh 2024.01.05. 10:27:47

"megkér valamire: autós fuvarok vásárláskor"
A csaj mit tesz érted ezekért cserébe?
Ha semmit akkor egy csicska vagy - ugye tudod. A boszorkánykötés meg egyéb baromságokat hagyjuk.

Capillarissa69 2024.01.05. 12:27:35

Hagyjuk már az elavult, Laposföldhöz hasonlítóan elhihető, de hamis nézeteket. Boszorkánykötés? Mesebeszéd! (boszorkányok nincsenek, csak a mesében) Más a neve, és valónan létezik. A szex már csak ilyen, bármennyire is nem tudjuk elfogadni ezt a hatását.

S bár 55 évvel az 1968-ra datált szexforradalom után, a hétköznapi emberek körében szinte alig ismert, de a szakmai körökben már 15 éve létező, és már elfogadott nézet szerint a szexuális aktusnak (annak fizikai, és erőfeszítéseket igénylő mozzanatának, benne a szoros testi közelségnek) van egy eddig még ismeretlennek számító harmadik hatása is. Az eddigi két nézet (mindkettő igaz):
1. Utódok kétrehozása. (ez egy nagyon régről jól ismert "hatás")
2. Örömszerzés (valójában a drogszerű endorfin, rövid ideig fenálló eufórikus hatása, azaz orgazmus)

A harmadik szintén nagyon fontos, amennyiben egy populáció (itt a társadalmak) fennmaradására koncentrálunk:
3. A szexuális aktusban részt vevő pár közötti, és az érzelmi memóriában rögzülő kötődésérzet(!) kialakítása! Ez a kötődés érzet - ha nem sérül - biztosítja azt a monogámiát, amely a fejlett civilizációban szükséges az utódok felnevelésében, s amely az embernél hosszú évekre elhúzódik (a hagyomány 18 évet rögzít törvényesen még ma is).

Ez a szakítás után zavaróvá váló kötődésérzet ugyanolyan mélyen rögzül, mint - durva példaként - egy repülőgép szerencsétlenség túlélése, azaz örökre megmarad, és öregkorban is élénken hatni tud. Sajnos - a sok-sok tapasztalat szerint - sokaknál ez mérgezi az új párral való szexuális aktust, és emiatt attól sokkal könnyebb lesz majd az elszakadás, mint az elsőtől. Azaz az újabb kapcsolat fenntartása - bár nem lehetetlen, és rengeteg jó példa van rá - egy erős tudatossággal, önuralommal lesz lehetséges. Erre számítanunk, kell mert a megcsalás könnyebbé válik, s utána nagyon gyakran a megcsalt személy faképnél hagyja a másikat. Pedig - biokémiailag, és agyi funkcionalitás szerint - ő is egy áldozat. Az előző kapcsolat megszakításának az áldozata.

Hogy ez ne történjen meg, ezért egy stabil kapcsolathoz nagyon fontos, hogy egy erős, megingathatatlan bizalom épüljön ki, amely egy kemény munka, sok lemondással jár, de megéri. Ellenben - úgy tűnik - sokkal érdemesebb a legelső kapcsolatban maradni, azaz meggondoltan választani párt olyat, akit tudatosan hozzánk valónak ítélünk meg. Ezt a döntést azonban keményen meghamisítja az a kötődésérzet, amely a túl hamar megkezdett szextől alakul ki, s ami miatt - még a döntésünk előtt - már úgy érezzük, hogy "ő az igazi", ő az aki hozzánk való, noha az esetek kb. 75%-ában ez nem igaz, és szakítás lesz belőle, kb. 5 éven belül.

God Harald 2024.01.05. 12:42:16

@Capillarissa69: már hogyne léteznének boszorkányok?! Egyik jómúltkor gyíkká változtatott…de már elmúlt. Tündérek is vannak. Pár éve a kéktündér igazi kisfiút csinált belőlem!:) Az is elmúlt.

Creativus 2024.01.05. 14:38:13

@God Harald: Boszorkány volt?
Megmértétek, és kevesebbet nyomott mint egy kacsa, ezért lebukott?

God Harald 2024.01.05. 14:54:27

@Creativus: igen, megmértük egy frissen kalibrált patikamérlegen, aztán bedobtuk a mocsárba.

Lorrh 2024.01.05. 17:34:47

@God Harald: Jól tettétek! Az is tudvalevő, hogy 1 kg kacsatoll mindig könnyebb, mint 1 kg vascső.

God Harald 2024.01.06. 00:49:35

@Lorrh: persze hogy könnyebb! Ezért nem süllyed el. Mondjuk sós vízben a vascső sem.

Reactor 2024.01.06. 05:57:14

@Capillarissa69: Valakikből a telejósdáknak, mestermágusoknak, és más egyéb ezómatyi csalóknak is meg kell élniük, nemde? Nos, ők az emberi ostobaságot forintosítják. Jól is van ez így!

Sztravinszka 2024.01.06. 08:40:16

Poszter, nem jó az neked, hogy még mindig kapcsolatban vagytok, inkább mondj nemet és kerüld el. Úgy lesz lehetőséged továbblépni, elengedni. Így csak marad az önemésztés, fantáziálás a láthatatlan kötelékről, ami csak egy be nem fejezett, le nem zárt kötődés kínlódása. Légy erős, bro' ;)

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.01.06. 11:11:27

"mégse tudok neki nemet mondani, ha esetleg megkér valamire: autós fuvarok vásárláskor, kisebb szerelések, kísérgetések"
- Na és az a "kötődés" orrkarikával, vagy nyakörvvel valósul meg? Talán ha hordanál mondjuk alufólia sisakot, az biztosan segítene függetlenedni. Ha nem működik ezoterikusan, akkor csak akkor vedd fel, ha találkozol vele nagy nyilvánosság előtt. Szerintem hatni fog.

body_andras 2024.01.06. 14:22:45

Ravaszul megírt, uniszex sztori, de minket nem ver át: a posztoló egy csaj. Ő csicskáztatja ezt a szerencsétlent. És hazudozik összevissza, ki kiről álmodik... A popsija ki volt nyalva anno és ezt azóta sem abszolválja senki.

fkv.119 2024.01.11. 18:16:29

"Ezt a kötést lehetetlen feloldani"

Kromofággal is?
süti beállítások módosítása