Azt hiszi, hogy kövér

2024. július 25. 07:53 - csajokespasik

       

               „Értem, ha egyik nő se elégedett az alakjával soha, de ő nagyon szigorú magával, annak ellenére, hogy nincs oka rá” – A barátnőnek a jelek szerint elég erős testképzavara van, Posztolónk pedig próbálja visszarángatni a realitás talajára, ami nem könnyű. A csaj nem cérnavékony, de egyáltalán nem is kövér, mégis elégedetlen az alakjával.        

 
       

               Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Sokáig voltam egyedül, és már akkor megfogalmazódott bennem valami olyasmi fogadalom, hogy ha lesz valakim, kitartok mellette és bármit megteszek, hogy ne veszítsem el. Mindenre felkészültem, csak erre nem. És hát ugye az élet mindig olyan, hogy olyat dob eléd, amire nem leszel felkészülve. Szóval próbálkoztam, ismerkedtem, voltak randijaim, de nem lett több a dologból. Ezalatt kialakult a saját életem, a berögzült megszokásaim. Aztán megismertem online egy nőt. Sokat cseteltünk. Aztán találkoztunk és összejöttünk. Kirángatott a szokásaim közül, új és friss érzést hozott az életembe.        

       

               Ma is imádom őt, bármilyen körülmények között. Az ágyban is éreztetem vele, hogy ugyanúgy kívánom. Viszont állandóan azzal jön mostanában, hogy kövér és hiába diétázik, hízik. De én ezt nem látom rajta, nekem úgy jó, ahogy van. Mondom is neki, hogy nekem ő a legdögösebb, mire lecsesz, hogy ezt csak úgy mondom. Kiakad, hogy ne hazudjak neki... Hogy ezeket elkerüljem, korrigálnom kell mindent, amit kimondok. Ezt már kicsit unom.
Nem cérnavékony, de egyáltalán nem is kövér, mégis elégedetlen az alakjával. Mondom, hogy rendben van. De kitart amellett, hogy kövér. Ennyire nem számít neki, vagy ennyire másodlagos, hogy nekem szép? Én támogatom, mondom neki, hogy az a legfontosabb, hogy ő jól érezze magát. Ha ő boldog, én is. De ennél többet nem tudok tenni. Értem, ha egyik nő se elégedett az alakjával soha, de ő nagyon szigorú magával, annak ellenére, hogy nincs oka rá. Amit hisz, az nem úgy van. Ez a manipuláció egy formája, hogy örökké rá figyeljek? Vagy mi?          

 

 

16 komment
Címkék: vita kövér

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr9018453915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sztravinszka 2024.07.25. 08:07:27

Tök jó sztori. Hogy találtál valakit.
És ne add fel. Tarts ki a dagi mellett!

Lorrh 2024.07.25. 20:16:53

Sajnos a nők énképe durván el van cseszve a sok marketing divat bullshit média agymosásnak köszönhetően.
Simán lehet hogy gyerekkorban beszólt neki apja/anyja és ez van lelke mélyén szegénynek. Érdemes lenne ezt kiterápiázni, mert nem jobb hanem rosszabb lesz a helyzet ahogy telik az idő és öregedik - mármint mindenki öregszik persze. De ilyen énképpel dupla szivás.

Lorrh 2024.07.25. 20:18:12

"Ez a manipuláció egy formája, hogy örökké rá figyeljek? Vagy mi?"
Ez nem manipuláció és te nem vagy a számára tekintély személy, ha fejreállsz akkor se fog hinni neked.
De ettől függetlenül csakis pozitiv képet szabad és kell is sugároznod neki. De ez nem lesz elég.

Sztravinszka 2024.07.26. 18:30:51

Szerintem ehhez nem kell pszichológus. És a médiának sincs hozzá köze. A szigorúság önmagával szemben azt jelenti, hogy az ideális énje és a reális énje között óriási a távolság. Az évek során feldobott kilókat a poszter nem látja, elvakítja a szeretet, meg a saját szépségideálja is más lehet. A nőnek viszont gond és egyre frusztrálóbb, hogy távolodik az ideális képétől, önmagától. A nő ezt nézi, nem a reálisat, míg a poszter a reálisat látja, szóval hiába a megnyugtatás és a dicséret, az lófaszkát se ér, irreleváns.

Aktív cselekvéssel lehet a nőnek közelednie az ideális énjéhez: dietetikus, mozgás, életmód váltás, ha kell, orvosi kivizsgálás. A feszültség, ami a különbségből jön, a frusztráltság, félreértések, simán tönkre tehetik a kapcsolatot, úgyhogy a nőnek ezzel foglalkoznia kell. Ehhez önismeret kell, és kemény munka, és annak a megértése, hogy az ideális énünket betonból öntötték, nem változik, nincs kompromisszum, szigorúság van, gyökerei talán a gyerekkorban vannak, szóval nem a kortársak vagy nők csoportja a referencia.

A testképzevar az valami más, súlyos pszichés probléma, azt kezeltetni kell, életveszélyes is lehet.

Vén motoros 2024.07.26. 19:43:45

Alapvetően kétféle férfi van: az egyik a Virginia's Secret-féle fehérneműmodelleket kedveli (se melle, se feneke, bordája kilátszik, csípőcsontja szúr), míg a másik az "asszonyos" formákat szereti. ("Asszonyos" alatt nem a Rubens-féle hájpacni női Michelin-babákat értem. Hanem olyanokat, akiknek minden - férfiakat érdeklő testrészét - jól meg lehet markolni!) Nos, a posztoló által említett nőket bikacsökkel és cséphadaróval sem lehet rávenni arra, hogy megértsék: a veleszületett testalkatuk miatt még halálhoz vezető Twiggy-diéta mellett sem lehet soha fehérneműmodell-testük, ez a hülyeség ugyanis beléjük van égve. Azt szoktam mondani nekik, hogy nem a testalkatukkal van baj, hanem a megválasztott férfi CÉLKÖZÖNSÉGGEL! Ne a fehérneműmodellt kedvelő férfiaknak játsszanak, akiknek ők bármilyen fogyás után is hájpacnik maradnak, hanem a másik közönségnek, az asszonyos formákat kedvelőknek, akik viszont ugyanilyen testtel bálványozni fogják. Teljesen reménytelen. Egy ilyen barátnőm pucéron mindig seggel előre tolatott ki a fürdőből, mert a hamis testképe miatt szégyellte a mellét meg a hasát! Ugyanilyen hülyeség a nők eszelős "narancsbőr" mániája. 10 férfi közül 8 azt se tudja, mi az, de a maradék kettőt se nagyon érdekli. Hiába mondom ilyenkor, hogy ne haragudj, de nem a narancsbőrödet akarom megdugni. Szóval: törődj bele, amíg ez a nő meglesz neked, mindig ilyen lesz, sohasem fog megváltozni. Ezzel kell együtt élned.

Lorrh 2024.07.26. 21:39:21

@Sztravinszka: Hiba hogy lovat adsz egy testképzavaros nő alá. Beteg a csaj énképe. Ez nem diéta kérdése.
Mindig is tudtam hogy a nők egymást szekálják halálra és nem a férfiaknak akarnak tetszeni hanem a nők körében megy ez a dominancia harc.

Sztravinszka 2024.07.26. 21:48:26

@Lorrh:
Szerintem ez a nő nem fiatal, öregszik, könnyen jönnek fel a kilók, nehezen mennek le. Pánikol, ennyi van a posztban. A problémái mostanában jelentkeztek. Hol volt eddig a testképzavar?

bz249 2024.07.26. 22:17:20

@Lorrh: figyelembe veve, hogy az eurostatnal fellelheto adatok alapja a magyar nok 29% tulsulyos (BMI 25-29) 23% meg dagatt (BMI 30-), ahol ugyanez a 25-44 korosztalyra 23% illetve 16% azert ne zarjuk ki a lehetoseget, hogy a noi holgy tenylegesen elhizott. Valojaban eppen az a testkepzavar, hogy a median az elhizott kategoria aljanal van tehat a beteg lesz az atlagos.

A ferfiaknal amugy meg rosszabbak ezek a szamok, de ez ennel a posztnal mind1.

Vén motoros 2024.07.28. 00:40:53

@bz249: Engem nem érdekel a BMI. Nézzétek meg Gustave Courbet híres L'Origine du monde c. képét. a.) a lefestett hölgy BMI-je is 30 felett lehet, de mégse lehet azt mondani, hogy ne lenne hatással a férfiakra b.) egy mai fiatal, aki életében csak és kizárólag babap...-it látott, akár még a Pornhub-on is, ettől a bozóttól ott, helyben elájulna.

Sztravinszka 2024.07.28. 08:52:39

Komolyan mondom agyfaszt kapok. Pont egy szőrös pinarészletet kell megidézni a témához a teljes művészettörténetből. Amikor azon megy a vita, hogy pszichológushoz vagy dietetikushoz menjen a nő.

God Harald 2024.07.28. 11:24:06

@Sztravinszka: idegállapotba kerültél?:) Ilyen melegben nem szabad! Megyek is, lehűtöm magam.

Sztravinszka 2024.07.28. 11:49:24

@Lorrh:
Vagy menjen csak a pucsába, müvészeti suggallatra, mindenki jól jár :D

Sztravinszka 2024.07.28. 11:50:34

@God Harald:
Én épp most főztem egy teát, szeretem a devianciát :)

God Harald 2024.07.28. 12:02:46

@Sztravinszka: nemrég reggeliztem. Korán van még a teához. Kicsit bandázok vízi barátaimmal, aztán iszom egy gintonikot.

naneszórakozz 2024.08.13. 13:29:17

Le kéne vele ülnöd egy komoly beszélgetésre. Azt képzeli, hogy te udvariasságból mondod, hogy neked ő tökéletes. Meg kell győznöd róla, hogy ez így is van. Vegye komolyan amit mondasz! Tanult kollégám fentebb mondotta, hogy menjen tornázni, jógázni, próbáljon ki egy-két fogyókúrát. Az nem baj, ha nem fogy tőle, de legalább beletörődik, hogy ilyen. Mert most nem fogadja el magát, úgy meg kénytelen lesz. Ha semmi más nem megy, beszélgessen el róla egy pszichológussal. Segít, ha egy külső emberke mondja el neki ugyanazt, amit te.
süti beállítások módosítása