Még sose raktak kispadra

2024. október 14. 07:52 - csajokespasik

       

                Ha a kapcsolatból családalapítás lesz, és ha a páros nem szokta meg előtte, hogy jobb pár dolgot együtt csinálni, a szakadék csak tágulni fog, és amíg a nőt leköti a gyereknevelés, a pasi szépen kibújik minden alól. És egy idő után még maguk is elhiszik, hogy ez így a normális. Posztolónk büszke rá, hogy az eddigi pasijaival sosem jártak külön utakon.        

 
       

               Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Sokszor hallani, amikor egy kapcsolatban az egyik fél külön utakon jár a párja mellett, külön megy el szórakozni és szinte semmi közös program nincs, ami meg van, az erőltetett. Ez szerintem egyáltalán nem lényegtelen kérdés. Én ezt sosem értettem, nem tudom, akkor miért vannak együtt? Én csak olyanokkal jártam eddig, akik vittek magukkal a haverokhoz, vagy én vittem az enyémekhez, ilyen probléma fel se merült, nálam ez alap volt. És ha mindez kiegészült azzal, hogy már rokonokhoz is együtt jártunk, az csak egy plusz volt. Soha nem volt olyan pasim, akinek valami külön világa volt, mintha egy külön szigete lenne.        

       

               Ha nem egészítjük ki egymást, akkor maradunk két idegen. Valahogy alap, vagy annak kéne lennie, hogy bevisszük az életünkbe a párunkat, mert később ebből probléma lesz, egészen biztos. Azt elfogadtam, hogy van az életének rajtam kívüli része is, pl. munka, családi ügyek, amik egyszerűen nem rám vonatkoznak. De ha valaki annyira eltávolodik már, mintha egy másik bolygón lenne, ott csak a testiség kapcsolta össze őket - ami idővel veszít majd az intenzitásából, ezért írtam, hogy a közös érdeklődés hiányából később gond adódhat.

Az én társaságomban is sok olyan friss kapcsolat van, amiben úgy élnek, hogy a nő megy a barátnőivel, a pasi meg a saját társaságával, külön-külön. Amikor azt mondják, hogy teret engedni a másiknak, meg hogy legyen külön szabadideje, szerintem nem erre értik. Az elengedés így tényleg elengedés lesz. Szerintem eleve a közösen töltött szabadidő a jó, mert ha külön járunk el, az olyan, mintha egymást akarnánk kiheverni. Mintha menekülnénk a másik elől… Ha mindketten az ellenkező irányba megyünk, az olyan, mintha szabadságra mennénk a kapcsolatból. De ha ennyire fárasztó, az már nem is kapcsolat. És talán az én szerencsém, hogy soha életemben nem voltam félrerakva, kispadra ültetve.

Azért tartom ezt fontosnak, mert ha a kapcsolat elmélyül, és gyerek is lesz már, ez a szakadék csak tágulni fog, és amíg a nőt leköti a gyereknevelés meg a háztartás, a pasi szépen kibújik minden alól. És még maguk is elhiszik egy idő után, hogy hát igen, ez a normális          

 

 

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr3418707534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bz249 2024.10.14. 13:45:24

Jar olimpiai premium a negyedik helyert? Mert akkor negyedik. (Ha nem akkor csak kakis ovodasok jatszanak ilyet)

Kulics 2024.10.14. 18:27:49

nem rossz a hatodik hely sem

Pesti 2024.10.14. 20:48:26

Bár a mai világ általánosságairól olvashattunk, hozzá kell tennem, hogy hiányzik valami közös ezekből a kapcsolatokból. Miért vannak együtt az emberek? Van valami tervük az életre, vagy csak az ösztön szólt? Mert, ha dolgoznak valamiért, törekednek, más baráti, hasonló gondolkodású embere lépnek be életükbe, ahol közös érdeklődés, siker orientált életszemlélet alakul ki.

Real_Time_2 2024.10.16. 06:55:44

Nem gyerek lenne ebből hanem válás. Persze vannak akiknek csak addig kell sz ember is míg gyerek nem lesz. De a trendek inkább azt jelzik hogy már leginkább semmi se lesz itt.
m.hvg.hu/gazdasag/20241016_Befuccsolt-a-csok-plusz-csak-az-igenylok-egy-szazaleka-vallalt-harom-gyereket

bz249 2024.10.16. 09:57:07

@Real_Time_2: az a helyzet, hogy a harom es tobb gyerek az szopas (kiveve ha a csaladi potlekot kristalyra meg herbalra koltik a szulok)... mivel az azt jelenti, hogy az anya ~6 evre kiesik a munkaeropiacrol es utana is csak modjaval hadrafoghato, de igazabol az apa sem indul jo esellyel a honap dolgozoja cim megszerzeseert.

(Es akkor a maganeleteti vonatkozasokra boruljon jotekony homaly)

Andy73 2024.10.17. 08:16:17

Az elmélet is érdekes, de a lényeg a gyakorlat. Jó, hogy készülsz a családi életre, a gyerekvállalásra, de a terveket meg is kell valósítani, amíg nem késő.

Andy73 2024.10.17. 08:50:44

Nekünk három gyerekünk van, és sokkal több örömet jelentenek számunkra, mint bármilyen szakmai siker. Persze a munka is fontos, de nem azért él az ember, hogy dolgozzon, hanem azért dolgozik, hogy éljen.
De persze embere válogatja, hogy mik a céljai, prioritásai, ki miben talál örömöt, stb.

Andy73 2024.10.17. 08:53:56

@bz249: a családi pótlékkal meg persze lehet poénkodni, de ne irigykedj rá, mert az tényleg nevetséges összeg. 15 éve nem emelte a "családbarát kormány", és mára teljesen elértéktelenedett.

Andy73 2024.10.17. 08:57:12

@bz249: Nekünk három gyerekünk van, és sokkal több örömet jelentenek számunkra, mint bármilyen szakmai siker. Persze a munka is fontos, de nem azért él az ember, hogy dolgozzon, hanem azért dolgozik, hogy éljen.
De persze embere válogatja, hogy mik a céljai, prioritásai, ki miben talál örömöt, stb.

Ez erre a kommentre volt válasz, ezért az ismétlés.

bz249 2024.10.17. 09:00:48

@Andy73: egyelore meg a rengeteg melo van veluk reszt latom a harom gyerekbol ;-)

De akkor remelhetoleg kinovik.

(Amugy harmat terveztunk, mert onnantol mar csoportosulas es teljesen mas a dinamika)

Andy73 2024.10.17. 09:49:10

@bz249: Meló van minden gyerekkel, de megtérül, egyrészt többnyire rögtön meghálálják a törődést, de később is kamatozik a jó nevelés. Én elég sok időt töltöttem velük, és még most is a legkisebbel, de a legnagyobb már egyetemista, eléggé önálló, lassan én tanulok tőle.
Persze minden család más, ismerek olyanokat, akik négy gyerekkel elváltak, meg olyanokat is, ahol beteg az egyik gyerek, így nekik sokkal nehezebb.
süti beállítások módosítása