A szerelem már luxus?!

2010. november 23. 07:49 - csajokespasik

„Szerintem jobban jár, ha magára és néhány pornófilmre hagyatkozik, nem élő nőkre, mert ezt mások is észre fogják venni. Hacsak nem talál egy született lotyót” – a lány belepistul egy srácba, ám ő nem sokra tartja az érzelmeket. Szerencsére nem keletkeznek mélyebb sebek a lányban, mert fokozatosan szeret ki a pasiból. Aki máris száll tovább egy másik virágra… le lehet élni egy egész életet érzelmek nélkül?

 

Régóta olvasom a blogot és elhatároztam, beküldöm az én élményemet is, talán sokak okulására – talán csak a magaméra. Alig két hónapja történt, hogy megismerkedtem egy sráccal, legyen Laci (29) egy közös ismerősünkön keresztül. Én 25 éves vagyok.  Elkezdtünk találkozgatni, egyik randi a másik után. Úgy éreztem, egy kicsit megismertem és közelebb kerültem hozzá, de tévedtem. Nem volt tolakodó vagy bunkó, csak valahogy távolságtartó. Én beleszerettem. Nem kellett volna, de istenem én ilyen vagyok, nem tudok máshogy szeretkezni egy férfival, csak ha szerelem van köztünk.

Későn derült ki, hogy Laci nem így gondolja. Szerinte a szerelem a biológia egy szépséges játéka a fajfenntartásra, semmi több – ezt nem így mondta, csak utalt rá, de nagyjából ezt is mondhatta volna akár. Három alkalommal kerültünk ágyba és végig úgy érzetem, mintha egy 18 éves tapasztalatlan kölyök próbálkozna rajtam, mohón, öncélúan, a kölcsönös örömszerzés legkisebb jele nélkül. Mint aki úgy véli, hogy a szexuális kapcsolat nem valami közös dologról szól, hanem az egyoldalú kizsákmányolásról. Szerintem jobban jár, ha magára és néhány pornófilmre hagyatkozik, nem élő nőkre, mert ezt mások is észre fogják venni. Hacsak nem talál egy született lotyót. Szóval amikor közöltem Lacival, hogy nem érzem jól magam ebben a kapcsolatban, minden dráma nélkül azt mondta, hogy jó. Oké, hagyjuk abba. Azt mondta, nem érdekli, és légy szíves ne kényszerítsem bele ebbe a melodrámába. Ő nem ígért semmit. Ja, kösz, ezt mondhattad volna az elején.

Szerintem jön majd neki egy másik lány. Annyira fájt a droidos érzelemmentességet látni az arcán. Nem kerültem hozzá közelebb, csak úgy éreztem, mintha. Megint a rózsaszín szemüveg esete.

Tényleg le lehet élni így egy életet? Manapság luxus a szerelem? Mert én beleszerettem, és szerencsére nem hirtelen jött a csapás, hanem fokozatosan szerettem ki belőle, elviselhetetlen lelketlensége miatt. Egy eszköz voltam neki? És nem egy ilyen, vagy ehhez nagyon hasonló beszámolóról tudok…

 

 
364 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr102467124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hurri Kán 2010.11.23. 14:57:21

@Kytia: attól tartok annyit nem tudnék hogy EZT megértsem :)

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: Ma sikerült a mindent tudó bikinit felvenni :DDD

Kytia 2010.11.23. 15:00:01

@Rebelde: Ennyi volt a nagy árulás? Elment barinőzni?

Kytia 2010.11.23. 15:00:48

@gyvy: Mit nem értesz benne?

2010.11.23. 15:04:55

Ez a történet... ma inkább kihagyom. :)

Hurri Kán 2010.11.23. 15:06:04

@Kytia: "fél az intimitás általi kiszolgáltatottságtól, ezért olyat keres, aki eleve elérhetetlen"
Ezt. A kettő között nem látok összefüggést.
Az oké hogy van aki nehezebben tárulkozik, ki mind lelkileg, mind testileg, de hogy olyat keresne aki elérhetetlen (számára elérhetetlen, vagy hogy?) szerintem ez baromság.
Szerintem alapvetően mindenki olyan embert/partnert/társat/nőt/férfit keres, akivel jól érzi magát, vagy legalábbis feltételezi hogy jól fogja érezni magát.
A későbbi félreértések nagy része meg szerintem abból adódik, hogy az ismerkedési fázisban van aki képes mást mutatni mint amilyen valójában és ezt sokan vagy nem veszik észre, vagy nem akarják észrevenni.

Apophis 2010.11.23. 15:11:04

Nos, akkor zanzásítva. Adott egy férfi (én) és csak kizárólag csalódás az eddigi kapcsolatokban. Majd a férfi találkozik egy nővel (a mostani feleségével), aki az eddigi kapcsolataihoz mérten a szépségével nem tűnik ki a sok közül (azért nem bányarém), egyszerű gondolkodású, de bonyolult lelkületű. A nő folyamatosan azt várja el a férfitól, hogy kitalálja a gondolatait (ez az opció csak évek múltán derült ki, nem azonnal jövök rá erre a dologra). Ha a férfi kérdezi a nőt, hogy miért szomorú (vagy mi a baja), akkor mindig azt a választ kapja, hogy nincs semmi baja, csak úgy ilyen most. Ha a férfi ajándékot vesz a nőnek, akkor a nő sosem tudja kimutatni azt, hogy az ajándék tetszik neki. (a legutóbbi szülinapjára épp a kedvenc tortáját rendeltem neki, mire ezért is lehordott, hogy miért csináltattam ilyen drága tortát)Ha a nő vesz nekem valamit, akkor a reakciónak mindig látványosnak kell lennie.
Ez így megy éveken át. Közben úgy döntünk, hogy összekötjük az életünket, hátha változni fog ez. Majd 8 év után jön a krach és egyszer csak minden még rosszabb lesz.
Minden más dolgot a korábbi hozzászólásaimban már megírtam.

Leírhatnám az egészet sokkal érthetőbben, de akkor jóval hosszabb lenne. Egyszer talán majd megírom egy külön posztban.

Hurri Kán 2010.11.23. 15:13:06

@Apophis: "A nő folyamatosan azt várja el a férfitól, hogy kitalálja a gondolatait (ez az opció csak évek múltán derült ki, nem azonnal jövök rá erre a dologra)"

Nem akarlak megsérteni de tényleg van még mit fejlődnöd.

2010.11.23. 15:16:15

@kabátnyúl:
Szia Nyuszi! :)
Gondolom. :) Főleg hogy már mind lekommenteltetek. :)

Apophis 2010.11.23. 15:16:28

@gyvy: Mire gondolsz pontosan?

Hurri Kán 2010.11.23. 15:18:14

@Apophis: Nőknél ez alapvető tulajdonság hogy elvárják hogy kitaláld a gondolataikat. Bárhol, bármilyen körülmények között és nem csak egy kapcsolatban.

Kytia 2010.11.23. 15:19:57

@Rebelde: Jaértem. És még az is lehet, hogy igaz. De hogy tudódott ki, hogy ő nem szereti az asszonyt? Asszony megálmodta?

@gyvy: "Szerintem alapvetően mindenki..." Ezt a mondatot felejtsd el, ebből csak a szerintem-nek van értelme.:))
Azért nem olyan egyszerű, mint ahogy leírod. Egy igazán intim kapcsolatot sokkal nehezebb kialakítani és fenntartani is, mint egy "lakótársi" viszonyt. És mivel az utóbbi az egyszerűbb, sokan erre rendezkednek be, amit viszont nehezen vall be magának az ember. Ekkor jó az a játszma is, hogy "jajj, hát a Sanyi/Zsuzsi jófej, de érzem, hogy nem ő az igazi, persze még nem szakítok, tudod, nagyon megbántanám", meg az is, hogy "nem értem, miért teszi ezt velem a Sanyi/Zsuzsi, annyira megalázó az egész, pedig én úgy tudnám szeretni őtet, de nem értékeli". És a profik ezt a kettőt váltogatják.:)) Egy szopás, egy szopatás, egy szopás, egy szopatás...:)

Apophis 2010.11.23. 15:22:22

@gyvy: Ezt most nem gondolod komolyan? Valaki meg tudja mondani, hogy hol lehet agyolvasási vagy telepata tanfolyamon részt venni?
Ez az, ami miatt nem fogok újabb kapcsolatba belemenni. Ez egy túlzott elvárás, ami nem vállalható!!!

Hurri Kán 2010.11.23. 15:23:21

@Kytia:
ezért kell(ene) bizonyos dolgokat a lehető leghamarabb letisztázni. Ehhez persze először magunkkal kéne tisztában lenni, tehát hogy magunkkal szemben legyünk őszinték, utána a másik emberrel. Csak valljuk be ez kevesek erőssége.

2010.11.23. 15:24:26

@kabátnyúl:
Semmi kül, megvagyok. Lotok-futok-szervezkedek. :) Sok a munka.
És nálad mizu? :)

Hurri Kán 2010.11.23. 15:25:52

@Apophis: Pedig ettől még sajnos így van :))

Kytia 2010.11.23. 15:26:34

@Apophis: "Közben úgy döntünk, hogy összekötjük az életünket, hátha változni fog ez."

Ehhez képest egész sokáig húztátok. Ismertem egy párt, ők azért házasodtak össze (kapaszkodjon meg mindenki), mert rengeteget veszekedtek, és remélték, ha hivatalosan is összekötik az életüket, akkor majd ez megjavul. Egy teljes évig bírták, utána elváltak. Kicsit erre emlékeztetett engem a sztori.

tőzegmalac 2010.11.23. 15:30:23

@Zsu0805: virgonc vagyok, mint mindig:D a sok szervezkedés mellett szeretkezz is:)

Apophis 2010.11.23. 15:30:52

@tuli _: Nem megyek remetének, de nem is kezdeményezek már semmilyen kapcsolatot. Úgy érzem, hogy nincs értelme egymás idejét húzni. A nők elvárnak olyan dolgokat, amiket én nem tudok teljesíteni. Hiába vagyok egy (mások által mondott!!) jól szituált, tiszta, rendes, jó munkahellyel rendelkező, jóképű (ezt sem én mondom), idegen nyelven jól beszélő, stb. férfi, ha nem felelek meg a nők magas elvárásainak.

summerstorm 2010.11.23. 15:33:26

drága nyulam :)

csak levontam a következtetéseket a blog alapján :))))
igazából van sapka nincs sapka érzetem kezd itt néha lenni :)

Kytia 2010.11.23. 15:33:45

@gyvy: Igen, olyat is olvastam egyszer, hogy "először magaddal kerülj intim kapcsolatba". Mert sokan saját magukkal sem bánnak úgy, ahogy megérdemelnék.:)

@Apophis: Igazából nem azt várják a nők, hogy kitaláld a gondolatukat. Csak azt, hogy figyelj rájuk, és legalább érdeklődj a gondolatai iránt, ha már ki nem találod őket. Amikor valaki durcás, és a kérdésre csak annyit válaszol, hogy semmi baja, akkor valójában az elmaradt figyelem a baj. És amikor elveszel egy nőt, akit még elég szépnek sem tartasz, ráadásul a gondolkodására is kijelented, hogy egyszerű, nem tudom, mi motiválna abban, hogy odafigyelj. Egy középronda, középbuta pasira nekem se lenne túl sok ingerenciám odafigyelni.

Rebelde 2010.11.23. 15:34:13

@Apophis:

nem értelek a feleséged talán kínai? te meg török és csak a saját nyelveteken vagytok hajlandók beszélgetni? aztán csodálkoztok, hogy nem értitek egymást

Rebelde 2010.11.23. 15:39:25

@Kytia:

azért az egyszerű gondolkodású, de bonyolult lelkületű nő is paradoxonnak tűnik:)

Hurri Kán 2010.11.23. 15:39:45

@Apophis: Na most ezt mind felejtsd el. Lehet hogy te ezektől jobban érzed magad, de ha elindulsz "vadászni" ez nagyjából semmit nem számít.
Egyáltalán, a nők működésében semmi nemű logikát nem szabad keresni, erre legyél tekintettel.

@Kytia: Mondasz valamit... Egyébként beszélgettem már emberekkel hasonló dolgokról (férfival is és nővel is), és bár volt aki gusztustalannak tartott emiatt, de könyörgöm: ha te saját magadnak sem tudod hogy mi a jó neked, akkor hogy a fenébe várnád el mástól hogy kitalálja????

Meg különben is, ha Isten nem akarta volna hogy maszturbáljunk akkor rövidebb kart teremt nekünk, ennyi :DD

summerstorm 2010.11.23. 15:41:58

@Apophis:

na ennyire ne írd már le a nőket is, meg magad is....
légy szíves és ne sajnáltasd magad, hanem próbáld ezt a helyzetet megoldani...
úgy hogy a lehető legpozitívabban állsz hozzá...
akkor talán konstruktív megoldást is találsz.

Kytia 2010.11.23. 15:45:13

@Rebelde: "egyszerű gondolkodású, de bonyolult lelkületű" = "nem okos, de engem folyton basztat"

:DDD

tuli _ 2010.11.23. 15:45:35

@Apophis: mik lennének azok a magas elvárások?
gondolom, neked is azok vannak. olyan nőt vettél feleségül, aki a mércéd alatt van, és csalódtál benne, hogy nem becsült meg téged, miután te sem becsülted meg.
@Rebelde: :)

Apophis 2010.11.23. 15:48:13

@Rebelde: Nem kínai és én sem vagyok külföldi vagy "sötét képű". Én csak egy kiábrándult fickó vagyok, akinek nem sikerült - a szakmai előrehaladáson kívül - semmi sem eddig.
Tőlem mindig csak elvártak mindent (pl. tanuljak nyelveket, mert ezzel sokkal több emberrel ismerkedhetek meg. Ami igaz is), de a "másik oldalon" ezt nem kaptam vissza vagy csak nagyon minimális mértékben. Nem sírni akarok ezen, meg mindig szép adni, de azért néha kapni is jólesne.(csak nem így)

tőzegmalac 2010.11.23. 15:51:58

@mooon:): Cicám:)
akkor úgy is van, ha úgy érzed:)))

@Kytia: ez megnyugtató:D

summerstorm 2010.11.23. 15:55:24

@Apophis:

hú öreg, te valahol nagyon félrecsúsztál a saját helyzeted értelmezésében...
mindig szép adni...
mááááár bocs. te szeretetet, figyelmet, odaadást adtál a feleségednek????
nem tortát, ruhát, tökömtudjamit...

Rebelde 2010.11.23. 15:56:24

@Apophis:

munkába szerencsés, szerelemben szerencsétlen...de persze ez sem törvényszerűség
nem jól választottál, ennyi

summerstorm 2010.11.23. 15:58:16

@kabátnyúl:

várjunk csak... cicám :))))?
de elváltunk 2 hete :) szeretetben békességben :DDD
rosszul emlékszem?
traktorka teljesen lelki betege lesz bisssztosan :)

Kytia 2010.11.23. 15:59:19

@gyvy: Isten a gyümölcsök fáról történő leszedéséhez teremtett nekünk ilyen hosszú kart.:DDD
Most itt kimondottan a szex témában gondolkodunk? Asszem, nem ezen a témán szokott besértődni a legtöbb nő, bár tény, hogy aki az ágyban önző, arról sok jó emlék nem marad.:))
De például nekem volt olyan kapcsolatom, ahol sosem kerültem ilyen helyzetbe, mert a barátom nemhogy azonnal észrevette, ha megsértődtem valamin, de azt is tudta, hogy min. Mondott valamit, erre én durcás hallgatásba merültem, mire ő: "Most rosszul vagy attól, hogy azt mondtam, hogy...?" és valahogy ebből sose lett az, hogy "mi a bajod?" "semmi" "peeeersze, hogy semmi, látom (mindez két nappal az eset után)" "de mondom, hogy semmi" "akkor mi a bajod?" "semmi" ésatöbbi, ésatöbbi.:)) Pedig tapasztalatból tudom, hogy így is tudok viselkedni, ahogy a többi nő is, de annak általában oka van.

Hurri Kán 2010.11.23. 16:01:01

@Kytia:
Hogyne, nektek, nőknek, aztán mi férfiak is isszuk a levét :DDD

Amúgy nem csak szex témában, csak te vitted el erre a dolgot. Mert Freud egy geci :DD

Kytia 2010.11.23. 16:05:04

@gyvy: Ééééééééén??????
Mikor vittem el abba az irányba??? Mutass rá a mondatra, megeshet, hogy Freud keze még az ágyékánál is messzebb elért itt, most.:)))

A gyümölcslé meg jó dolog. Ti leszeditek nekünk, mi meg facsarunk nektek belőle finom levet. Persze ebből is csak a baj van, mert eredetileg pálinkának akartátok szedni, mi?:)))

Hurri Kán 2010.11.23. 16:07:56

@Kytia: Tessék: "először magaddal kerülj intim kapcsolatba". Mert sokan saját magukkal sem bánnak úgy, ahogy megérdemelnék.:)"

Hát mi ez ha nem vegytiszta szexuális töltetű utalás?

Kytia 2010.11.23. 16:11:14

@gyvy: Fel sem merült bennem a szex gondolata, vagy a maszturbáció, amikor ezt leírtam.

Apophis 2010.11.23. 16:11:16

@mooon:): Igen,igen. Ha nem szerettem volna, akkor nem lettem volna mellette. Ennyi odaadást, amit tőlem kapott sok lány megirigyelhetné. Nem vagyok én sem egy tökéletes ember és voltak ritkán olyan helyzetek, amikor a fáradság vagy a rossz közérzet miatt nem tudtam teljes valómban a páromra koncentrálni, de ez szerintem mindenkivel megesik. A saját helyzetem értelmezésében pedig egyáltalán nem csúsztam félre.

tőzegmalac 2010.11.23. 16:12:19

@mooon:): megmaradtunk szeretőknek:)))
vegyük be traktorkát is?:D

Hurri Kán 2010.11.23. 16:13:31

@Kytia: nem érdemes utólag magyarázkodni, csak rosszabb lesz :DDD

Father Justice (törölt) 2010.11.23. 16:14:01

@Zsu0805: Te voltál? Az elején én is ezt gyanítottam, de az ilyen mondatok miatt: "Annyira fájt a droidos érzelemmentességet látni az arcán." elvetettem a lehetőséget. :)

Egyébként még egy dologra felhívnám a figyelmed: "Ő nem ígért semmit. Ja, kösz, ezt mondhattad volna az elején." Ha egyszer nem ígért semmit, miért kellett volna külön kiemelnie, hogy nem ígért semmit? Ez egyből feltűnik anélkül is. Mondjuk én a biztonság kedvéért már rögtön az elején megígérem, hogy soha nem fogok megígérni semmit. Így nincs félreértés, méltatlankodás, szomorkodás és poszt, csak sunázás. :) Persze ez masszívan a mennyiség rovására megy, de több is veszett Mohácsnál.

Joe69 2010.11.23. 16:14:42

Apophis kollégával rokonlelkek lehetünk, ha az, akinek tűnik, csak én szerencsére nem nősültem, és pláne azért nem, hogy jobb legyen egy kapcsolat, ha egy nő így kapcsolja az árut (saját magát), régen rossz..Freud mester mit élvezné, ha olvasna bennünket:))

tőzegmalac 2010.11.23. 16:14:54

@Kytia: 2

@Apophis:
"Ennyi odaadást, amit tőlem kapott sok lány megirigyelhetné."
Miért van, hogy az ilyentől mindig gyanút fogok... érthetetlen

Kytia 2010.11.23. 16:17:38

@Apophis: Akkor írj le legalább két olyan dolgot, amit te rontottál el, vagy te is elrontottad a kapcsolatban, és nem arról szólnak, hogy "túl odaadó voltam", "csak a másik boldogságát néztem"...stb, stb. Mert ez utóbbiak már nagyon mennek, de arra azért kíváncsi lennék, vajon egy házasság romjain van-e annyi önkritikája a zembernek, hogy néhány olyan dolgot is bevalljon, amikor teszemazt ő árulta el a másikat. Bármit mondhatsz, de annyi a kikötés, hogy nem szólhat önostorozásba rejtett öndicséretről, sem mártírságról. Példákat lásd néhány sorral fentebb.

Joe69 2010.11.23. 16:18:31

@kabátnyúl:
Én se merek ilyesmit mondani és leírni, azért bunkó barom vagyok, ha meg leírom, gyanűs...ez van, ha az emberfia egy nyomorult bétahím:))))

Rebelde 2010.11.23. 16:20:25

@Apophis:

neked az olümposzon lenne a helyed, aki ott lakna azok ilyen tökéletesek,állítólag:)

Kytia 2010.11.23. 16:22:06

@gyvy: Itt most neked kéne magyarázkodni...:D Mondjuk Freud bácsi előtt nem szükséges. Ő már rég rajtunk röhög.:))

tőzegmalac 2010.11.23. 16:25:05

@Kytia: mindig tiéd az utolsó szó?:D

Father Justice (törölt) 2010.11.23. 16:26:29

Az utolsó szó mindig Etusé. :)

Hurri Kán 2010.11.23. 16:26:39

@Kytia: Magyarázd már meg hogy most miért nekem kéne magyarázkodni :)))

Apophis 2010.11.23. 16:41:30

@Kytia:
1.
Tavaly előtt meghalt az édesanyám súlyos, rákos betegségben. A hagyaték jogi dolgait intézni kellett. Az egyik családi rokonom jogász és vele egyeztetnem kellett, hogy milyen módon képvisel engem. Az egyeztetést sajnos arra a napra tudta csak tenni elfoglaltsága miatt, amikor a házassági évfordulónk is volt. A hosszúra nyúlt megbeszélés miatt csak későn értem haza. A feleségem tudott arról, hogy hol voltam és mit csináltam. Mégis durcáskodás lett belőle.

2.
Olyan cégnél dolgozom, ahol a céges autót magán használatra is lehet igénybe venni. Ez azt jelenti, hogy minden költséget (értsd: autópálya matricát, üzemanyagot, adókat, stb.)a cég áll. Nekem ezeket a költségeket ki kell termelnem, nem "ingyen" van. A nyár a cégünknél a főszezon, ekkor tudok a legtöbb dolgot eladni. A nyáron az édesanyja (az anyósom) - aki messze (250 km) vidéken él - megbetegedett és kórházba került. Én napi szinten többször is beszéltem a párommal telefonon. Mivel a munkám miatt nem tudtam elmenni meglátogatni az anyját a kórházban, ezt zokon vette és nem beszélt velem napokig. A céges autónak költsége van, nem lehet minden áron a család érdekében a végtelenségig kihasználni.

A fent említettek csak példák, de lehetne még ezt bővíteni.
Akkor most én vagyok a rossz???

Apophis 2010.11.23. 16:43:23

@Rebelde: Nem olvasod végig a kommentemet. Korábban ezt írtam: "Nem vagyok én sem egy tökéletes ember..."

fumerin 2010.11.23. 16:47:09

@Apophis: Nem rossz vagy, csak ...nem bántalak!

De ha nem szeretted a nőt eléggé a házassághoz, ahogy ezt le is írtad, akkor egy ócska papír mit oldott volna meg?
A feleséged meg nem szeret már annyira, hogy ne természetesnek vegye az ajándékokat és törődést. Megszokta, elvárja.

A tortát pl. én is haszontalan dolognak tartom.
És minden kapcsolat megromlásában két hibás van, én úgy tudom:)

Rebelde 2010.11.23. 16:49:54

@Apophis:

még nem írtál semmit, hogy te miben hibáztál

fumerin 2010.11.23. 16:54:37

@Rebelde: Ezt hiányoltam én is:)

Apophis 2010.11.23. 16:56:02

@Rebelde:

1. "A hosszúra nyúlt megbeszélés miatt csak későn értem haza."

2. "Mivel a munkám miatt nem tudtam elmenni meglátogatni az anyját a kórházban, ezt zokon vette és nem beszélt velem napokig."

Sajnos ezek súlyos hibák voltak.

Hurri Kán 2010.11.23. 16:58:12

@Apophis:
Már meg ne haragudj, de ezek nem hibák. És most megint csak nem akarok belegyalogolni a lelkedbe, de ha ezt a feleséged képtelen volt megérteni és elfogadni, akkor nem kell sajnálni a dolgot hogy vége lett.

fumerin 2010.11.23. 17:00:28

@Apophis: Ez már csak ürügy a fasírthoz, de nem a valódi ok.

Apophis 2010.11.23. 17:00:40

@gyvy: Köszönöm, hogy kimondtad. Teljesen egyetértek veled. Mégegyszer köszönöm!!

fumerin 2010.11.23. 17:01:48

@gyvy: Mondtam én ,hogy ámátőőőr vagy!

Egy nő ha akar mindenen meg tud sértődni!

Csak komplikáltabb a probléma, mint ami miatt kiabál:D

Hurri Kán 2010.11.23. 17:06:22

@fumerin: :DDDDD

Jólneveltségem tiltja hogy erre érdemi választ adjak :))

fumerin 2010.11.23. 17:08:38

@gyvy: De nem azért, mert anyu megmondta? :D

Hurri Kán 2010.11.23. 17:10:01

@fumerin: Lásd előző hozzászólásomat :DDD

Rebelde 2010.11.23. 17:10:40

@Apophis:

azért nem írjál be magadnak ezért piros pontot
hogy a feleséged miért hibáztat, az az ő baja, de te miben találod magad hibásnak? mert eddig úgy tűnik semmiben, csak mártírkodsz, magyarázod a bizonyítványt

fumerin 2010.11.23. 17:16:44

@gyvy: :(
Szegény érzékeny lelkivilágom, most földrengés:(

fumerin 2010.11.23. 17:19:31

@gyvy: Látod, hogy a semmin is meg lehet sértődni? :DDD

Apophis 2010.11.23. 17:22:13

@Rebelde: Nagyon ellenem vagy, azt látom. Nem mártírkodom és nincs mit magyaráznom. Mondok egy példát: a feleségemnek van egy húga (a sógornőm). Ők is ott vidéken laknak. Soha nem voltak külföldön sehol. Én minden évben - egészen a házasságunkig - elmentem a párommal nyáron külföldre (Európa), de Magyarországon is kitaláltam valami kirándulást. A sógornőm még a szülővárosát sem hagyta el messzebbre, mint Budapest. A feleségemmel voltunk Rómában, Milánóban, Athénban, Barcelonában, Nizzában, Monte Carlóban, stb,.stb.,stb., és a végén Krétán nászúton. Magyarországon is több helyen, pl. Bükkfürdőn, Kecskeméti repülőnapokon, Szilvásváradon, Balatonon, stb., stb. Ez mind azért, hogy ketten együtt legyünk, világot lássunk és egymás társaságát élvezzük. Ez megint olyan, hogy nem magam fényezem, mert én is szívesen elmentem ezekre a helyekre, de ő nélkülem soha el nem ment volna.

Sajnos most be kell fejeznem, mert mennem kell. Haza kell érnem időben. Holnap reggel tudok csak benézni. Addig is elemezzetek ki nyugodtan. Kíváncsi vagyok mindenki véleményére.

Sziasztok lányok, fiúk!!

Hurri Kán 2010.11.23. 17:30:10

@fumerin: Ha valakinek ez megy arról én igazán nem tehetek :DDD

Rebelde 2010.11.23. 17:31:17

@Apophis:

nem vagyok ellened, bocs ha így tűnt, de nem arról beszélsz amiről kellene

rendes embernek tűnsz, de erről nem engem kell győzködnöd

fumerin 2010.11.23. 17:32:09

@Apophis: Elemzés:
Egy férfi, aki nagyon unja a feleségét, aki történetesen nem is bombázó. Kiutazta magát, villogott, de hiányzik az az érzés, amit egy másik, idegen nő első (na jó több is) érintése generálna benne.
Majd megkeresi az összes vélt és valós sérelmét, egyben már vadászik is olyan lelkületű nőre, aki megtalálja benne azt a mártírt, ami ugye nincs is. Majd ír neki üzenetet aztán jöhet az az elfeledett érzés.:)
Kifogásokat talál és egyben mentséget is az új (esetleg tiltott gyümölcs) érzéseire. Megerősítést vár el férfi társaitól, mert egója nem is engedné meg, hogy saját maga legyen a hibás.
Az összes körítés meg simán "nőcsalogatóduma" (lsd. mennyi helyre el tudná vinni a szeretőt, amit otthon "tovább bent kellett maradnom" jogcímen könyvel el, ingyen teló, furikázás...):D
Ismerem ezt a fajtát, bár pszichomókus nem én vagyok:)

s_marky 2010.11.23. 17:32:54

Lehet hogy egy hülye picsa vagy,és lehet hogy szar az ágyban...annyi minden lehet :D

2010.11.23. 18:21:34

@Father Justice ♋:
Dehogyis. :) Én múlt héten posztoltam, sűrű lenne kicsit. :)

2010.11.23. 18:23:44

@kabátnyúl:
Csak győzzek válogatni... :)

tőzegmalac 2010.11.23. 18:26:00

@Zsu0805: A sor végére nem állok:)

2010.11.23. 20:31:49

@kabátnyúl:
Én se szeretnék a háremedbe tartozni. :P :)

dr. gernika 2010.11.24. 06:51:13

@Kytia: Vele élek. És nem, nem volt olyan.

Kytia 2010.11.24. 07:56:41

@Apophis: Nna, sajnos csak ma tudtam elolvasni. Sajnos, reménytelen. Direkt írtam, hogy olyan esetet mondj, amiből nem a mártírságod fog előjönni, erre mivel kezded? "Tavaly előtt meghalt az édesanyám súlyos, rákos betegségben..." Természetesen részvétem, meg minden, de kivételesen nem arra voltam kíváncsi, milyen szörnyű magas és jogtalan elvárásai voltak veled szemben a gonosz és szívtelen feleségednek, hanem egy-két olyan esetre, amikor TE nem úgy tettél valamit, ahogy mondjuk magaddal szemben elvárnád. De hagyjuk is. Halálod után szentté avatunk, megígérjük.

Apophis 2010.11.24. 08:28:05

@Kytia: Nem tudok egyetérteni veled. Egy házassági évforduló igenis nagy dolog. Sajnos nem úgy tettem ebben az esetben, hogy elvárható lett volna. Nekem mindenki azt hajtogatja, hogy milyen magas elvárásaim vannak. Nem értem, hogy mit értetek magas elváráson. Elvárás az, hogy ha hazaérek, akkor ne mindjárt durcáskodás legyen, mert nem 6 órára tudtam hazaérni, hanem 7-re. Elvárás az, hogyha már a párom nem dolgozik és otthon van, akkor egy rendben lévő lakásba érjek haza. (hétvégén természetesen a házimunkából is kiveszem a részem) Elvárás az, hogy ha az idő is megengedi, akkor hétvégén elmehessen a család egy kicsit kikapcsolódni. Elvárás az, hogy a szennyest a mosógépbe betegye (estefelé mindig én teregetek) És még sorolhatnám. Ezek nem nagy elvárások. Nem kívánom, hogy haptákban álljon a párom estére; nem kívánom, hogy ugorjon, ha valamit kérek tőle. Együtt vásárolunk be hétvégén és túlnyomó részt hétköznap is. Ezek nagy és jogtalan elvárások? Szerinem nem, de lehet, hogy rosszul gondolom.

tarquin - védőháló nélkül 2010.11.24. 08:45:00

@Apophis: Ti megbeszélitek néha, hogy kinek mi a fontos ebben a házasságban? Vagy csak úgy "elvárogattok" magatokban?

Kytia 2010.11.24. 08:52:48

@Apophis: "Nem tudok egyetérteni veled." = Nem értek egyet veled. Mi lenne, ha megtanulnál felnőtt módjára kommunikálni, felelősséget vállalva akár még azért a szörnyűségért is, hogy nem értesz velem egyet.:))
A házassági évforduló nagy dolog, ahogy a hagyatéki tárgyalás is. Két nagy dolog kerül szembe, ha megtehetted volna, hogy mégis időben hazaérsz, de valamiért nem tetted, akkor azt mondd. De nem úgy adtad elő, hanem úgy, mintha külső körülmények határozták volna meg, így viszont nem érvényes rá, hogy hibáztál. Tehát a példa nem jó, nem válaszoltál még mindig a kérdésemre, hogy mikor követtél el igazi "árulást" asszony ellen. Ha soha, akkor azt mondd, legfeljebb nem hisszük el.:))
Mindenesetre a durcázás a hiedelemmel ellentétben soha nem véletlen, legfeljebb nem az váltja ki, amiről először hiszed. Pl. felhívtad a tárgyalás közben asszonyt, hogy tudod, hogy évforduló van, de sajnos emiatt a dolog miatt késni fogsz? Simán lehet, hogy ennyi váltotta ki a haragot, egyébként bennem is kiváltaná, mert nincs rosszabb a kapcsolatban, mint amikor "lebegtetnek". Csak vársz és nem tudsz a másikról semmit. Pláne, ha te magad nem dolgozol, csak otthon vagy, mert akkor kb. a másik megérkezése jelenti a nap fénypontját, és alig várod, hogy végre hírt adjon magáról. De nem akarok ítélkezni, nem látok bele az egészbe, viszont rólad az a benyomásom, hogy a saját hibáidat nem nagyon látod meg, vagy legalábbis ügyesen megindokolod a körülményekkel, míg másokétól látványosan szenvedsz. Nem baszogatásból írom, amit írok, de azt tudom, hogy egy párkapcsolatban sokat segít a problémákon, ha mindkét fél hajlik arra, hogy elismerje a saját felelősségét. Ahol nem így van, ott általában csak üres kardozások mennek, ami nem vezet sehova.

Apophis 2010.11.24. 09:35:46

@Kytia: Tehát én egy képmutató, szemét vagyok, aki csak "látványosan szenved". Nos ez elég érdekes. Biztos, hogy nem vagyok egy egyszerű eset, de azért ki lehet rajtam igazodni. Csak azt fűzném hozzá még a gondolatmenetedhez, hogy napi szinten minimum 2x telefonon beszélünk egymással. Tehát a nap fénypontja nem hiszem, hogy annyira én lennék azzal, hogy hazaérek este, mivel amit lehetett megbeszéltünk telefonon. (egyébként nem hívtam fel a párom a házassági évfordulón, hogy késni fogok, mivel a következő kérdés az lett volna, hogy mikor érek akkor haza. Erre meg nem lehet egy pontos időpontot megadni, még ha el is várja tőlem.)

Kytia 2010.11.24. 09:51:08

@Apophis: Talán kéne valamilyen másik elfoglaltság a feleségednek, mert így nagyon a te időbeosztásodtól függ.

"amit lehetett megbeszéltünk telefonon" Ez már megint úgy hangzik, mintha üzlettársak lennétek és nem házaspárok. Nem akarok ítélkezni arról, hogy ki tehet erről, de az biztos, hogy nem valami irigylésre méltó kapcsolat. Leginkább az érzelmek hiányoznak, szerintem főként ez a duzzogások oka, de persze ezt asszony tudja csak. Én csak próbálok vizualizálni.

Én eddig szám szerint két olyan férfit ismerek, aki szívesen játssza el a szenvedő fél szerepét a kapcsolatában, legalábbis amikor olyanoknak mesél róla, akik nem látnak bele a dologba. Mindkettő válogatott aljasságokra képes, de erre persze mindig van "indokuk", miközben a másik sokkal enyhébb hibáit állandóan szapulják, ezen kívül elképesztően önzők és rosszindulatért sem kell a szomszédba menniük. Miközben magukról úgy beszélnek, mint akik rendkívül érzékeny, csupa jóindulat emberek, de sajnos mindig pórul járnak. Ebből indulok ki, és ezért nekem nem igazán szimpatikus, amit itt előadsz, de persze nem tudhatom, hogy te hasonlítasz-e rájuk ebben. Az biztos, hogy senki sem hibátlan, és sokkal messzebbre visz, ha az ember kicsit meditál azon, ő mit rontott el, mint folyton a másikat kritizálni. Ha semmi másra nem jutsz, mint arra, hogy az asszonyod rossz hozzád, akkor válj el. Minek szenvedsz feleslegesen?

Apophis 2010.11.24. 10:31:16

Szerintem hosszasan el kellene veled beszélgetnem, mert azt látom, hogy amit leírok magamról, az "nem jön át" neked. Azt írod, hogy "két olyan férfit ismerek, aki szívesen játssza el a szenvedő fél szerepét a kapcsolatában, legalábbis amikor olyanoknak mesél róla, akik nem látnak bele a dologba. Mindkettő válogatott aljasságokra képes, de erre persze mindig van "indokuk", miközben a másik sokkal enyhébb hibáit állandóan szapulják, ezen kívül elképesztően önzők és rosszindulatért sem kell a szomszédba menniük." Nos, én sajnos a jóindulatomról és naívságomról vagyok ismert (ezért tudott a párom előtt megismert lányok mindegyike rendesen átverni). Sem rosszindulatú, sem aljas nem vagyok. A munkámban érdekes módon minden női és férfi ügyfelem ragaszkodik hozzám és máshoz nem mennek vásárolni, ha már egyszer megismertek. Akkor hogy is van ez? Tudom, hogy engem nem teljesen ismer, ugyanakkor aki évek óta nálam költi el a pénzét, az mégiscsak tud valamit. Egyébként azért kérem ki a véleményeteket, mert kívülről az ember nem úgy látja magát, mint belülről. Egyáltalán nem szívesen írok a problémákról. A saját rokonságom természetesen mellettem áll (már aki tud erről a problémáról - összesen ketten tudnak róla), de ez csak egy önigazolás és nem ad teljes képet számomra. A válás számomra csak egy utolsó dolog lenne. Amit lehet, még megpróbálok kijavítani (csak ehhez a másik fél együttműködése is kellene). Nem tudom, hogy ez mennyi időt venne még igénybe. Az idő egyre fogy és nem tudom, hogy mikor érkezek el arra a pontra, hogy most vége.

Kytia 2010.11.24. 11:40:28

@Apophis: "A munkámban érdekes módon minden női és férfi ügyfelem ragaszkodik hozzám és máshoz nem mennek vásárolni, ha már egyszer megismertek."

Mindkét férfiismerősöm ugyanilyen. Vadidegeneknek tömegével ontják a szívességet, de mondjuk a hétéves kislányáért már nem ment volna el autóval az erdő másik oldalára, hogy nem halálra rémülve érjen haza az a szerencsétlen iskola után. És ez csak egy példa...
Nem mondom, hogy te ilyen vagy, és azt sem, hogy te felelsz a helyzetért. Szerintem jó ötlet lenne nektek a pszichológus, aki előtt ha beszélgettek, ő rámutat, mikor vagytok őszinték és mikor játszmáztok. Ha pl. te felrovod neki, hogy mire a munkából fáradtan hazaérsz, rendetlen a lakás, ő nem mondhatja, hogy jó, de te meg múltkor is elfelejtetted a szülinapját. Mert az csak vagdalkozás, nem vezet sehova. Ugyanígy ha ő azt mondja, nagyon fájt, hogy nem értél haza időben a házassági évfordulóra, nem mondhatod, hogy "cicám, minden nyavalyás ügyet intéznem kell, anyám meghalt, erre te is csak baszogatni tudsz". Hanem mondjuk azt mondod: "igen, drágám, nekem is nagyon rosszul esett, hogy nem tölthettük együtt azt a fontos napot, nagyon szerettem volna előbb elkezdeni az ünneplést veled, és annyira sajnáltam, hogy így alakult. de ha már így lett, pótoljuk be az elmaradt estét, menjünk el vacsorázni". Csak annyit teszel, hogy kifejezed felé, hogy neked is rosszul esett, hogy nem lehettetek együtt, mindezt persze őszintén így is gondolod, és meglátod, csodákat tesz. Ha viszont nem szívesen mondanád ezt a feleségednek, mert úgy érzed, eleve igazságtalan, hogy nem kérheted ki magadnak az "indokolatlan" duzzogást, akkor valójában haragszol valamiért a feleségedre (talán már régóta), és akkor ezt is meg kell beszélni. Nehéz ezt ilyen őszintén végigvinni, de ha már azt mondod, a válás lenne az utolsó, akkor érdemes megküzdeni a helyzettel, és egy szakember segíthet. Egyszerűen azzal, hogy ráébreszt, mikor vagy őszinte, és mikor vagdalkozol. És ugyanígy a feleségeddel.

ashanti42 2010.11.28. 21:51:12

A posztolónak: én is ismerek ilyen pasit, aki önző az ágyban és olyan mintha pornófilmekből tanulta volna a szexet. Az ilyennel nem is jó folytatni a kapcsolatot. De ismerem az ellenkezőjét is, aki gyengéd és érzéki az első szeretkezéstől kezdve és mindig figyel arra, hogy a nő menjen el először. Nem szabad általánosítani és kategorizálni. Majd lassan kigyógyulsz ebből a szerelemből és akkor majd teremts magadnak olyan szerelmet aki nem droid, hanem érző lény, és pont olyan amilyet te szeretnél. Képzeld el magadnak, hogy milyen pasit szeretnél(külső és belső tulajdonságok részletesen), lásd őt magad előtt és lásd kettőtöket különböző helyzetekben mindennap,legyen benned égő vágy hogy rátalálj, kérd őt Istentől, az égiektől, Buddhától vagy bármilyen felsőbb lénytől akiben te hiszel és egy idő után találkozni fogtok.És akkor nem kell majd siránkozni, hogy milyen emberrel hozott össze a sors, hanem tudatosan megteremted a számodra tökéletes párt. Sok sikert!
süti beállítások módosítása