A korábban életvidám lány robot lett

2014. március 26. 07:40 - csajokespasik

Ha a szerelmednek lelki súlyfeleslege van és semleges lesz irányodban, jobb békén hagyni. Ha többszöri felajánlásodra sem kér a segítségedből, akkor a dolog el is van döntve. Mennyire lehet egy szakítás végleges?

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik (CsP) egy igen népszerű társkereső oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk a www.csajokespasik.hu oldalon! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Nemrég ért véget egy 2 éves kapcsolatom. A lány elhidegült tőlem, az utolsó 1 hónapban nem tudtam eldönteni, mi baja lehet és mivel járhatok a kedvébe és mivel segíthetek rajta. Egyáltalán: miért lett ilyen? Bennem volna a hiba? Arra is gondoltam, hogy pszichológiai problémája van. A korábban életvidám lány semleges lett, már-már ijesztő és robotszerű. Egyik ismerősöm azt mondta, „lelki súlyfeleslege” van és a családjánál lehet a probléma. Csakhogy róluk semmit nem tudok, nem beszélt róluk, akkor sem, ha kérdeztem.

Tehát ott lehet valami. Én mindenben a kedvére akartam tenni, kiszedni belőle, mi ez és mivel tudnék segíteni rajta. Ha valaki elveszti az érdeklődését irántad, az belőled is kivesz. De úgy éreztem, nem velem van baja, hanem más nyomasztja. És van, amikor egyedül akar lenni az ember, mert csak úgy tudja feldolgozni a problémát. Olyankor senki nem kell. De miért nem szünetet kért akkor?

Tehát akkor nyugodjak bele, hogy vége, és ne keressem? vagy éppen ezért keressem ? Onnan tudom, hogy ezt sem igényli, hogy az érdeklődő üzeneteimre se válaszol már jó ideje. Néha olyan hidegen és semlegesen nézett rám, hogy megrémültem. Ahogy a lelki betegek szoktak. Aztán hamarosan el is hagyott. Nem drámázta túl, kerek-perec megmondta, hogy vége. Ennyi.

- és a tegnapi sztorihoz: nincs kiszámítható párkapcsolat (se élet). Pl. amikor valaki fejest ugrik a házasságba, azt hiszi, ő lesz majd a kivétel, az övé rendben lesz. Ugyanez áll a hosszú távúnak gondolt kapcsolatokra is: mint az esetem is mutatja – teljesen felesleges tervezni, nekem is le kell állnom vele. Úgyhogy hiába nem akarom még magamnak se beismerni, de hiányzik, és fáj, hogy visszautasítja a segítségem, tudom, hogy most sebezhető érzelmileg és tiszteletben is tartom. Mennyire lehet ez az egész végleges?

 
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr375879300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csíki Pista 2014.06.18. 08:27:42

Hm... Ugyanez, 3 év és eljegyzés után. Generációs betegség? A Nagy Önállóság folyománya? Ez ömlik a média kloákáiból, ez ordít a szétposztolt kojelhó-közhelyekből. A "szabadulásra" adnak tanácsokat, de a szabad életről mit sem tudnak. Így aztán önmaga rabjává válik az ember.
süti beállítások módosítása