Elriaszt az anyósjelölt

2016. február 16. 07:37 - csajokespasik

„Járnátok olyan nővel, akinek az anyja mentálisan sérült?” - kérdezi Levélírónk. Az anyukától eltekintve a barátnővel egyelőre minden rendben van, a férfi mégis azon aggódik, mi lesz akkor, ha a családi örökség később nála is jelentkezik. És ha komolyabban gondolják a kapcsolatot, előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz a találkozás anyuval.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Talán nem ez a legjobb oldal, ahol tanácsért fordulhatok az Olvasókhoz, ám nem tudok jelenleg mást. Nyolc hónapja ismerek egy nőt, akivel sikerült is összejönnöm. Szeretek vele lenni, minden szinten minden stimmel. Ő 31 éves, és az anyjával él. Ezzel nincs is bajom, nem örökölhet mindenki egy fullos nullarezsis lakást 22 évesen. Sosem nála találkozunk, rendszerint ő jön fel hozzám. Tudom, hol lakik, hiszen párszor már elkísértem az ajtóig. Egyszer azt találtam mondani neki, hogy majd meglepem, és váratlanul állítok fel egy nap. Nem kellett volna.

Ekkor kicsit idegesen azt mondta, hogy az anyukája beteg, pszichológiai problémája van. És elmagyarázta, hogy a realitásérzéke rendben, nem szociopata, vagy ilyesmi, senkit nem dobál kővel, a postástól a szomszédig bárkivel el tud cseverészni bármiről, de ezt úgy maximum 1 óráig tudja csinálni. Nem értettem egészen, de nem kérdeztem rá, így is kellemetlen volt az egész helyzet, amit teremtettem. Szóval 1 óra... és utána mi lehet? Kicsit ijesztő. Annyit mondott még, hogy másnak nehéz vele kijönni huzamosabb ideig, és más ember, ismeretlen okból, nem jöhet be a lakásba. Kezelik, szed valamit és időközönként be is fekszik, nem tudom, a megfelelő intézménybe.

Ez engem egy kicsit érzékenyen érintett, mert hazafelé az első gondolatom ez volt: - Mi van, ha a lánya ebből örökölt valamit? Ami csak később jön elő.

Járnátok olyan nővel, akinek az anyja mentálisan sérült?

Ahogy az évek telnek, és ha komolyabban gondoljuk, elkerülhetetlen lesz a találkozás. És ha a helyzet nem javul (mitől javulna?) nem jók a kilátások, hogy jóban leszünk. Vagy bárhogyan.

Ismerem az olyan fogalmakat, mint a 'rigolya' meg a 'kényszerbetegség', és azt is tudom, hogy hatalmas különbség van a kettő között. A rigolya bárkinél megjelenhet, sőt, általában mindenkinek van valami, és nem igazán betegség. Elnézhető. Nekem is van pár, de átlagosak, mint bárki másnak: nem szeretem, ha elállítják a kocsiban a megszokott dolgokat, és ha beleesznek a kajámba, vagy ha a fürdőszoba nem elég tiszta. Ellenben a kényszerbetegség már súlyosabb méreteket is ölthet, de ez sem szokatlan normálisnak mondott embereknél, leküzdhető is. És az anyjánál ezeknél is súlyosabb dolog lehet jelen.

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr478394830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása