Pánikbeteg, de nem nagyon érdekli

2023. július 03. 07:45 - csajokespasik

       

               „Néha kijelenti, hogy ő nem beteg, kontrollálni tudja magában, figyel magára, valamennyit sportol is, megfelelően táplálkozik” – A pasi sokszor mégis kimarad esténként és iszik is mellé, de állítja, hogy ez így rendben van, ő ismeri magát, Posztolónk mégis inkább egy orvosnak hisz, aki viszont azt ismeri, hogy mi ez a betegség.        

 
       

                Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

A barátom diagnosztizált pánikbeteg. Emiatt sokszor kellett programokat hirtelen lemondani vagy átszervezni, mert ha jött a roham, akkor az volt az első. Viszont szeret inni, ami a betegségének nem hiszem, hogy jót tesz, de ő azt mondja, hogy nem árt, mert akkor pont hogy nincs stresszhelyzet, ami előhívná belőle a pánikot. Ez szerintem nem így van, én úgy tudom, hogy spontán bármikor rátörhet valakire. Én nem pánikbetegként is ha este végigmegyek a belvároson, már csak ennyi miatt is elég ideges leszek, sok inger ér, de nem tudom, hogy azok akik pánikbetegek ezt hogy élik meg ilyenkor. Én egészséges vagyok, esetleg kicsit hipochonder, de az még belefér.        

       

               Nem tudom, hogy csinálta, de neki előttem sok kapcsolata volt, kicsit irigylem is, hogy erre képes volt. A lényeg, hogy orvos által felírt gyógyszereket szed, amiket muszáj szednie. De sokszor maradozik ki este, és félek, hogy egyszer a mentő viszi el, vagy nem tudom... Amikor iszik, nem keveset iszik, viszont ha nem vagyok vele, akkor egyáltalán nem reagál arra, ha keresem. És ilyenkor gondoljak, amire akarok.
Valahogy le kéne jönnie a gyógyszerről, vagy a piáról, a kettő együtt nem mehet - korábban már előfordult, hogy orvosi egyeztetés nélkül hagyta abba a szedést, és nem lett jó vége. Szerintem ezeknek a szereknek mellékhatása is van. Néha kijelenti, hogy ő nem beteg, kontrollálni tudja magában, figyel magára, valamennyit sportol is, megfelelően táplálkozik. De én inkább egy orvosnak hiszek, aki ismeri, hogy mi ez. Azt tudom, hogy a szerek nem gyógyítják meg, csak áthangolják, vagy hogy mondják...Viszont úgy tudom, a pánikbetegség nem örökre szól, el is múlhat, mert bizonyos élethelyzetek váltják ki - ám azt semmi nem garantálja, hogy azok az élethelyzetek nem fognak ismétlődni.          

 

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr9418158524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2023.07.03. 13:41:18

Konsztantyin Szimonov:
Várj reám

Várj reám, s én megjövök,
hogyha vársz nagyon,
várj reám, ha sárga köd
őszi búja nyom;
várj, ha havat hord a szél,
várj, ha tűz a nap,
várj, ha nem is jön levél
innen néhanap;
várj, ha nem vár senkit ott
haza senki már,
s ha nógat is bárki, hogy
nem kell várni már.

Várj reám, s én megjövök.
Fordulj daccal el,
ha álltatják ösztönöd,
hogy: feledni kell...
ha lemondtak rólam már
apám s lányom is,
s jóbarát már egy se vár--
...szinte látom is:
borral búsul a pohár,
s könnyet ejt szemük,
rám gondolva. De te várj
s ne igyál velük.

Várj reám! Ó átkelek
minden vészen én.
Aki nem várt, rám nevet:
"Szerencsés legény".
Nem tudhatja senki sem,
te meg én csupán,
hogy te jártál ott velem
öldöklő csatán,
s te mentettél meg, de hogy ?
Egyszerű titok:
várni tudtál rám, ahogy
senki sem tudott.

Burgermeister 2023.07.03. 21:27:08

Kizsjány....eszt jo benyaltad, ez nem pányikbeteg, hanem egy baszógép. Félrerak, eloadja a szinhazot aztan benyalod o meg el mint marcihevesen a luvnyakkal. Jer hozzam es megvigasztallak.

Sadist 2023.07.03. 23:17:20

"Nem tudom, hogy csinálta, de neki előttem sok kapcsolata volt, kicsit irigylem is, hogy erre képes volt."

Ez a kulcsmondat. Ebből elég nyilvánvaló, hogy nem valami Átlag Józsiról van szó, hanem valami masszívan vonzó fasziról, ha Átlag Juci még irigyli is, hogy több kapcsolata volt, mint neki.
Szerintem is az van, amit előttem a tanult kolléga írt, hogy a pasas sumákol és a pánikbetegség csak kamu.

antisocialnetworkagain 2023.07.05. 04:46:27

A pánik betegséget lehet kezelni alkohollal. Ezt már az ókori görögök is tudták.

Supergranat az igazságosztó 2023.07.05. 07:32:14

Nem baj jó ez a nőknek! Ti úgyis ezt imádjátok!
Bármi csak normális, rendes , átlagos és megbízható ne legyen ugye!??
Gondolom tipikus jopasi lehet a tag . Azokat talán nem nezitek levegőnek

Lorrh 2023.07.05. 09:24:59

@Supergranat az igazságosztó: nem jó ez ám a nőknek. Hanem bejön a primitiv ősállati evoluciós drive, hogy a "legjobb gének" kellenek.
Persze a nők annyira kellemesen tudnak gúnyolódni a férfiakon a "fasz feláll ész megáll"... de a saját primitiv ösztönéletükre nem látna rá.

Supergranat az igazságosztó 2023.07.05. 09:29:38

@Lorrh: persze hogy nem. A legtöbbnek önkritikája sincs.

fkv.119 2023.07.09. 11:35:46

"Pánikbeteg, de nem nagyon érdekli"

Engem se.

fkv.119 2023.07.09. 11:46:15

"úgy tudom, a pánikbetegség nem örökre szól, el is múlhat, mert bizonyos élethelyzetek váltják ki"

Persze. Amint átmegy a másik kurvájához, egyből elmúlik.
süti beállítások módosítása