Az örök hűség szerintem nem öt évig tart

2018. március 06. 07:44 - csajokespasik

„Ő nem akar „-né” lenni, nem kell neki ez a toldalék, és ha megtalálná azt az embert, akivel összeházasodna, akkor is megtartaná a saját nevét” - Levélírónk fontos döntés előtt áll, és nem tudja, melyik utat válassza: házasság vagy élettársi kapcsolat? Egy házasságban talán több a kitartás, hiszen súlyosabb az a papír, mint az élettársinál.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok,

Egy fontos döntés előtt állok és azzal kapcsolatban szeretnék pár véleményt, hogy a házasság, illetve az élettársi kapcsolat az ajánlottabb-e manapság? És mi a különbség a kettő között jogilag? Nem hiszek abban, hogy jobb vagy több lesz a kapcsolatom a házassággal, vagy jobban szeretnénk egymást emiatt. Mások szerint a házasság több és szentebb dolog, sokféleképpen meg lehet fogalmazni, miben, de mégis csak egy papír meg egy szertartás, plusz, a teljes rokonságot már csak egy temetés hozza össze úgy, mint egy esküvő. Viszont nehezebb belőle kilépni, ha úgy alakul, én biztos nem tudnék olyan könnyen kijönni egy válásból lelkileg. Ezért is vacillálok.

Mindenféle kedvezményekért pedig nekem nem annyira éri meg a házasság, nem szorulok rá, nem ezért az oldaláért választanám, vannak előnyei, nem arról van szó. Mindkét verzió egyfajta felelősségvállalás és elköteleződés, és úgy tudom, hogy egy 10 éves házasság, és egy 10 éves élettársinál már összemosódik a közös vagyon, és váláskor lényegében ugyanaz a procedúra van.

És azok, akik azt mondják, hogy nem a papír miatt, akkor miért írják alá? Egyik verzió sem véd az ellen, hogy megcsaljanak, vagy kijátszanak, ugyanúgy megtörténhet bármi, akár komoly az a papír, akár nem, ezt hiszem, ez egyértelmű. Ha a felelősségről szól egy házasság, miért vág bele annyi felelőtlen ember ? Lényegében egy házasságban nagyobb a csábítás tovább bírni, és a válást halogatni, hiszen súlyosabb az a papír, mint az élettársinál. Kérdezem. És a másiknál pedig hosszabb ideig is együtt maradnának, hiszen az a papír lazább és kisebb a felelősség?

Egy ismerősöm azt mondta, ő nem akar „-né” lenni, nem kell neki ez a toldalék, és ha megtalálná azt az embert, akivel összeházasodna, akkor is megtartaná a saját nevét. Egy másik ismerősöm meg úgy kezdte, hogy „Öt évig én is voltam házas, és nem bántam meg...” - mi van??! Öt évig? Akárhogy is, annyi még előttem is tiszta, hogy ez nem egy időszakos elfoglaltság, amin mindenkinek egy bizonyos életkorban át kell esnie, aztán jöhet más. És nem bántad meg? - ez is szép. Van itt egy kis ellentmondás.

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr4013718644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása