Fehérmájúnak nevezte a lányomat

2009. december 09. 07:16 - csajokespasik

Aki eddig csak olvasta a blogot és még nem kommentezett, most biztos elsüti az első hozzászólását, mert igen meredek történet következik, amit lehetetlen vélemény nélkül hagyni: egy családanya valóságos utcai harcot folytat szomszédjával, ugyanis a lánya beleszeret a kellemetlen szomszéd kellemes fiába. Az ott lakó szülők hevesen ellenzik a frigyet és kegyetlenül összerúgják a port mesélőnkkel. A Rómeó és Júlia-történetek legújabb feldolgozása következik, nem kevés akcióval! Rossz szomszédság - (t)örök átok.

 

Sziasztok kedves Olvasók, blogolók és kommentezők! Annak ellenére, hogy nem vagyok már egy mai darab, nagy olvasója vagyok a Cs&P blognak és elérkezett az ideje annak, hogy én is megosszak Veletek egy történetet. A kedves lányommal esett meg, annak barátjával, valamint a fiú lehetetlen szüleivel. Engem olyan szinten érintett, hogy aktívan részt vettem abban a háborúban, amit a szomszédokkal folytattunk. Nem beszélve arról, hogy a saját lányom mellett igenis kiállok és inkább meggyőzöm, hogy gondolja át a kapcsolatát, és ne kerüljön be egy teljesen bolond, értékítélet nélküli családba. De menjünk szépen sorjában. Igyekszem annyira rövid, ám mégis érthető lenni, amennyire csak tőlem telik!

Másfél éve költöztünk új utcába - hogy a szereplők magukra ne ismerjenek, a helyszín legyen a Tátika utca. Akkor már egy ideje ott laktak a szembe szomszédaink is (történetünk negatív hősei). Nagyon sokat spóroltam erre a házra, valamint arra, hogy ilyen szép környékre költözhettünk, sok áldozatot hoztam, hogy kiszabaduljunk a panelből, és most igazi kertünk van, ahol grillezzünk néha. Történt egyszer, hogy a húszéves lányom az iskolából hazajövet megáll a kapunkban beszélgetni valakivel. Na, nem leskelődtem utánuk, hanem éppen az ablakban metszettem vissza a virágokat, és pont láttam őket. Amikor a lányom bejött, elújságolta, hogy a szembe szomszéd fiúval ismerkedett meg. Marcinak hívják, 21 éves, és nagyon okos, udvarias, meg minden. Még az is szóba került, hogy a tizenkét éves fiamat korrepetálja majd matekból. Telt-múlt az idő és a két fiatal összemelegedett: egyre gyakrabban jártak el szórakozni, sok időt töltöttek nálunk is, és a fiúnál is - egyre erősebb lett az összhang. Eljött az idő, hogy áthívjam Marci szüleit (a továbbiakban Marci néninek és Marci bácsinak fogom nevezni őket). A fiú zavartan közli, hogy az nem olyan egyszerű, mert a szülei nagyon tartózkodóak – ő használta ezt a szót. Nos, nekem is ez volt a benyomásom, valahányszor odaköszöntem nekik, amikor látom, hogy az asszony kint kapirgálja a járdát, vagy Marci bácsi áll ki a családi BMW-vel. Udvariasan mosolyogva odaköszöntek, de annyi: semmi, hogy vagyunk? Mi újság? - ami ilyenkor szokás.

Végül némi unszolásra csak sikerült átrángatni őket egy pohár borra. Meg is érkeztek Marci néniék: szépen kiöltöztek, mosolyogtak, de annyira oldalhelyes volt az egész, hogy majdnem elnevettem magam. Szemmel láthatóan nagy erőfeszítésükbe került átjönni és jópofizni. Marci és a lányom, egymás kezét fogva a díványra telepedtek, mi pedig a konyhában beszélgettünk. Első benyomásom nem volt túl hízelgő: az apa őszülő, kövér ember volt, és üvöltve beszélt, az anya törékeny, ideges típus, és egy autó ára lehetett a szájában porcelánfogakból.

Mint kiderült, Marci szülei amolyan értelmiségi-félék voltak, az apa valami fő-tervezőmérnök egy jó nevű világcégnél, az anyának meg jól menő divatüzlete van valahol a belvárosban. Ennek ellenére akkora sznob barmok, hülye gondolatokkal, hogy alig bírtam visszafeszegetni a sorozatosan leolvadó kínmosolyom. Hogy Marci néni és Marci bácsi mennyire menthetetlenül ostoba volt, az első beszélgetésünk alatt levágtam. Az apa kijelentette, hogy azért nem tartanak kutyát, mert veszélyes a sz*ra (ezt a szót használta) sokat eszik és szétkaparja a kerítést. Korábbi házuk kertjében hat évig tartott egy szép vizslát, de muszáj volt elaltatni, mert mindig elcsavargott (?!). Az asszony szenvtelenül benyögi, hogy reméli, hamar vége lesz Marci kapcsolata az én lányommal, mert a kedves fia „érettebb gondolkodású, és sok időt fog az egyetemen tölteni”. Ekkor besomfordált a családi cicánk Kandúr úr, mire Marci bácsi gonosz mosollyal rálépett a farkára. Nem hittem el, amit látok!! Még a lányom is megmerevedett ültében. Marci bácsi röhögve azt kérdi, hogy mi a fenének tartjuk, amikor semmire se jó, csak zabál meg sz*rik (ez visszatérő kedvenc szava) miért nem rakjuk ki valami erdőben? Ekkor, hirtelen témát váltva, Marci néni megkérdi, hogy hol a férjem? Mondom, öt éve elváltunk, nem tudom. Erre ő: „egy maga korabeli asszony férj nélkül olyan, mint a vonat sínek nélkül.” Nem akartam a képébe ordítani, hogy az én drága sínem-férjem az én pénzemet itta el, amíg ki nem raktam, és akkor is én vittem a hátamon az egész háztartást, amikor ő még itt lebzselt körülöttem. Egy darabig még csipegettünk egy kis pattogatott kukoricát, majd végre elhúztak. Szemmel láthatóan ugyanúgy kívánták már a távozást, mint én. De lehet, hogy én jobban. Mondom a lányomnak, hogy ezt a kretén-szoarét mostanában nem ismételjük meg, ha nem baj. Egyet értett.

 

Kisvártatva elindult a sz*rlavina és a terror első epizódja: Marci és a lányom továbbra is együtt futott. Egyik nap felháborodva felhívott Marci néni, hogy a fia tetoválást csináltatott a karjára, és azt állította, hogy a lányom javaslatára. Ekkor „fehérmájú kancának” nevezte a lányomat és még egyéb nevetségesen ódivatú jelzőt is elsütött, de csak erre az egyre emlékszem határozottan. Megnéztem Marci tetkóját: ízléses volt, kicsi és jól állt neki. Ezek után határozottan közölte fiával, hogy azonnal szakítsa meg a kapcsolatot a lányommal. Egyik se értett egyet vele. Elmérgesedett a viszonyunk Marci szüleivel, de azon túl hogy nem köszöntünk már egymásnak a ház előtt, más is történt.

 

Egyik reggel látom, hogy Marci néni bátran állna ki a kocsival, és szándékosan rátolat a fiatal körtefánknak, ami a házunk előtti árokparton nő. Nem dőlt ki, csak csáléra állt. Rohanok ki, kérdem, hogy mit csinálsz, be vagy rúgva?! Erre sopánkodva elnézést kér és felajánlja hogy kifizeti, de szerinte nincs semmi baja. Mondom, persze, mert így fekve is tudunk szüretelni. Erre puffogva elviharzott.

Következő menet: nyáron tartottunk egy szolid kis házibulit. Délután begyújtottuk a kerti grillt. Marci bácsiék az ablakból leshettek minket, mert öt perc múlva átcsörtetett, azzal, hogy ha még egyszer grillezünk, fel fog jelenteni – nem értettem: mondom neki, hogy a füst nem megy feléjük, mert jóval arrébb vannak, nem is arra vinné a szél, mert nem is fúj, és különben is mindig nézem, melyik szomszédnak szárad éppen kint a ruhája, vagy levegőzik a kisbabája (sok friss házas lakott a környéken) és akkor szólok neki. Nem vagyok tahó. Elhúzott. Zavartalanul grilleztünk tovább a lányommal, annak barátaival és Marcival. Némi zenét is bekapcsoltunk, de nem voltunk hangosak, és a közvetlen szomszédunkat nem is zavarta, míg a szembe lakó Marci bácsit olyannyira, hogy este kilopakodott és feltörte az utcán álló, az ikerszomszéddal közös villanyszekrényt, hogy kiiktassa nálunk az áramot. A szerencsétlen vén hülye azonban nem a mi áramunkat szüntette meg, hanem szegény szomszédunkét, akinek reggelre leolvadt a hűtője :))

Marci néni is legalább annyira személyes ügynek érezte a zaklatásunkat, mint kedves ura: elkapott, amikor a rózsáimat fésülgettem a kertben, és közölte, hogy „tudja, hogy lopjuk a tévét és fel fog jelenteni”. 1. Nem lopjuk a tévét, nem tudom honnan vette. 2. közöltem vele, hogy szálljon le arról a tudat módosítóról, amivel reggelenként beindítja magát, vagy leszedem az orrát. Erre a szemét forgatva és anyázva haza szaladt. Műveltek még egy-két aljasságot, de csak a legemlékezetesebbeket írtam le. Még pár hétig tartott a harc, egészen addig, amíg Marci és a lányom úgy nem döntöttek, hogy kimennek Londonba dolgozni. Előre lebeszélt helyre és fix pénzért. Már egy ideje kint vannak, jól érzik magukat és boldogok, messze Marci eszetlen szüleitől. Amikor elmentek, Marci néniék is belenyugodtak a dologba és most fegyverszünet van, de ki tudja meddig. Mindenesetre azóta sem köszönünk egymásnak. Kérdésem: miért érdeke egy szülőnek elidegeníteni magától a gyermekét, amikor a történelem folyamán mindig rosszul végződött az ilyesmi? Talán attól félt, hogy elveszik tőle a fiacskáját? Ezt Marci néni el is érte. Ha nem ilyen barmok, akkor most a fiú egyetemre járna és boldogan élne itt a lányommal. Ehelyett elmenekültek – talán egy jobb világba. Na, most, hogy mindezt kiírtam magamból, megyek és rágyújtok!

 

 
347 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr541575257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elég.volt 2009.12.09. 15:28:36

Namostakkor Marcibácsit állatkínzásért felakasztani. Marcinénit természet károsításért vízbefojtani. Igazából azért kellene elaltatni őket, hogy helyrehozzuk a természet (illetve a szüleik) óriási hibáját, hogy megszülettek, de ezért ugye nem lehet feljelenteni senkit sem.

A dohányzást hagyd abba, rossz szokás! De az utolsó csikkeket remélem tudod, hogy merre kell pöckölni ;)

Tjuca 2009.12.09. 15:30:30

@Slaydo: tudtommal a piercing kivehető. a bunkóság viszont nehezen levethető tulajdonság. ezzel együtt nekem sem tetszik a tetkó, de szabad akarat gyermekim!
gondolom hr-es nem foglalkoztat nagy fenekűt, kis mellűt, vöröset vagy kopaszt sem, függetlenül attól, hogy nagy valószínűséggel néhány ilyetén elbocsájtott jelentkezőnek lehet, 2* akkora az i-és equja, mint a hr-esnek.

amúgy milyen rovar lenne, ha rovar lenne? béke veletek kedvenc hr-eseim, de egyszer szétszivatnám ezt a gárdát agyba-főbe, hogy csak úgy zizegnének a kosztümkéikben, és építenék a gyufásdobozokból a légkondis teremgarázst egy pénztáros castingra vazze.

Kósza 2009.12.09. 15:34:34

@Slaydo: te vagy a ti HR-esetek?

kborzy 2009.12.09. 15:35:20

1. Nem lopjuk a tévét, nem tudom honnan vette. 2. közöltem vele, hogy szálljon le arról a tudat módosítóról, amivel reggelenként beindítja magát

zseni :D
jó szöveg.

Aki meg a tetkó miatt parázik (legyen HR-es vagy akárki) azforduljon magába. Nekem ugyan nincs varrásom, de néhány ével ezelőtt a hosszú hajjal ugyan ez volt. most meg ugye miniszterünk is volt hosszú hajú - nem nő - igaz nem ebben a ciklusban. a korlátoltság határtalan...

Vkat118 2009.12.09. 15:37:44

Tjuca: Igen kivehető, de a csaj nem vette ki állásinterjúra... 10%-os munkanélküliség (munkaerő túlkínálat) mellett nehogy már azt vegye fel akinek ennyire nincs fogalma az üzleti etikettről/öltözködésről.
Tetkó és a piercing bizony mérnök/pénzügy/orvos stb vonalon totál kizáró ok. Illetve lehet vele tervezgetni CADben és könyvelni a sarokban ahol senki nem lát, de oda is inkább olyat vesznek fel, aki emberek közé ereszthető és nem kell letagadni céges rendezvényen.
Ez van.

Vkat118 2009.12.09. 15:38:53

Kósza: Sajnos én csak egy alkalmazott vagyok:(

Tjuca 2009.12.09. 15:40:01

@kborzy: az a baj, hogy te hiába mondod, hogy korlátolt vagy ecsém, ha ő nem vesz fel, egy melóra, oda, ahol a tetkónak, piercingnek nincs jelentősége

béke, béke, béke, de a hr-esektől engem a hideg ráz. :-(

Girgesz 2009.12.09. 15:40:16

@Tjuca: ez jó szöveg :DDDD

Amúgy a HR nekem sem a kedvenc állatfajom. Se piercingem nincs, se hosszú hajam, csak egy sebhely a szemöldökömön és az alkaromon. Ez már elég volt ahhoz, hogy két céghez se vegyenek fel, mondván, hogy vagy állandóan balhézom, vagy extrémsportolok(utólag mondtam neki, hogy amiért ezek miatt kidobott és nem vágtam szájon, azt jelenti, hogy békés ember vagyok, az extrém sport meg?Nézzen már rám!:D Nem loptam be magam jobban a szívébe...)

Kósza 2009.12.09. 15:41:05

@Slaydo: az előbb még azt mondtad, a jelentkező mindenben megfelelt. Nyilván nem felelt meg, mert nem volt annyi józan ítélőképessége, hogy első körben kivegye a vackot az orrából.
de mindegyis, ostobaságot beszélsz, illetve ostoba módon általánosítasz. Nem hiszem, hogy mérnök-közgazda-belgyógyász vagy.

kborzy 2009.12.09. 15:42:43

áááááááááááá basszus tudom, hogy igazatok van de folyamatosan kiakadok az ilyenektől... mindenki vigyen állásinterjuhra magával egy diktafont vegye fel majd a végén tegye ki és kérdezze meg, hogy melyik újságban szeretné viszontlátni a mondatait...

Vkat118 2009.12.09. 15:43:29

Ezt leszámítva megfelelt. Külkereskedő vagyok, talán a közgazdászhoz áll a legközelebb.

errrrrrrrrr 2009.12.09. 15:45:19

azért meghallgatnám a marci család verzióját is...

Vkat118 2009.12.09. 15:47:12

Amúgy bármelyik multi öltözködési kódexében benne van a tetoválás, piercing, raszta tilalma. De az IBM-nél pl még a megengedhető hajhossz is maximálva van (4cm férfiaknál).
Mellesleg ezzel csak egyetérteni tudok. Nem szeretném, ha valami agyontetovált szakállás ürge/ piercinges raszta csajszi intézné a pénzügyeimet.

Tjuca 2009.12.09. 15:47:38

@Slaydo: mármint úgy értettem, hogy lecsekkolni kollegina képességeit, majd megkérni, hogy munkaidőn kívül hordja a testékszert, de nem ehelyett elküldeni, úgy, hogy lehet 250-es az iq-ja. egyik ismerősöm biológus+programozó matematikus, angol német perfekt, és ki hinné volt percingje. amikor jelentkezett azt nézték, hogy atyavilág mi van a fejében, és nem azt, hogy mi az orrában. egy másik tetkós pedig magyar létéra angliában angol gyerekek közt fejlesztőpedagógus és logopédus.
sokszor azért akadok olyan sötétségre egy banban vagy a közszférában, mert előttem egy baromi dekoratív ember ül, de olyan hülye, hogy kettőig is csak excel táblával tud számolni. pénzügyes vagyok, se tetkóm, sem piercingem, de totál ki voltam akadva, mikor a hr-es egyrészt olyanokat kérdezett, aminek semmihez semmi köze, másrészt olyanokról nem is hallott, hogy költségvetési sor, fejezet- vagy feladatfinanszírozás stb. de azért úgy tett, mintha.

nagyon elkevertünk, lassan elköszönök, és visszaállok anya üzemmódba. lehet teszek egy piercinget, kihasználom, hogy senki nem csesztet emiatt még egy évig. :-D

Vkat118 2009.12.09. 15:54:31

"mármint úgy értettem, hogy lecsekkolni kollegina képességeit, majd megkérni, hogy munkaidőn kívül hordja a testékszert"
Persze ez lett volna a normális megoldás, de ha van egy állásra 100+ megfelelő jelentkező, akik közül 85 öt random kukáznak csak azért mert nincs kapacitás mindegyiket meghallgatni állásinterjún, akkor megteheti a munkaadó, hogy így viselkedik.

Amúgy nem kellett volna ehez az álláshoz 250 es iq, két nyelvet és diplomát is csak azért kérünk, hogy ne 1500 jelentkező legyen. Általános műveltség + érettségi + jó kinézet elég lett volna (ügyfélszolgálat).

s_timcsi · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.12.09. 16:03:55

Az még csak indok, ha nem tetszik nekik a lányotok, de képzeld el, hogy vannak olyan szomszédok, akik ilyen eszetlenek anélkül is, hogy bármi okuk lenne rá!

blarke 2009.12.09. 16:05:13

"A szerencsétlen vén hülye azonban nem a mi áramunkat szüntette meg, hanem szegény szomszédunkét"
ehhez csak gratulálni tudok, de nagyon felröhögtem :))

vagány csaj 2009.12.09. 16:08:52

@blarke: Sya! Ne hari, nem tudtam válaszolni még, de ígérem, hogy fogok! :)) Pusy! :)

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.12.09. 16:09:14

Mivel kicsit leült a hangulat (és kissé el is kanyarodtunk az aktuális poszttól), ezért megragadom az alkalmat és bedobom a korábban beígért holnapi előzetest:
"Egy meglehetősen nagyétkű rúdtáncos lány és egy tapasztalatlan, de sármos fiatalember törékeny románca... A fiú sokat remél a lánytól, de az első együtt töltött éjszakájuk borzasztóra sikerül"

pkrisko 2009.12.09. 16:12:39

@Panni CsP: Ez jonak tunik, imadom azokat a sztorikat, ahol rudtancos lanyok a szereplok! Vagy apacak. Esetleg stewardessek. Meg talan a noi bortonorok es eliteltek! (bar ezek is inkabb megfilmesitve jok, nem blogposztkent!) :D

vagány csaj 2009.12.09. 16:13:14

@Panni CsP: Nem hiszem el! És én pont holnap nem leszek!!! :@ :@

Kósza 2009.12.09. 16:13:16

@Panni CsP: van itt köztünk egy OKJ-s pole dancer kankalin, csak neeeem? :)

Girgesz 2009.12.09. 16:17:19

@Panni CsP: Hát ez komoly lesz... nem egy pornófilm forgató könyve fog következni holnap?(Bár ahogy olvasom, ez inkább pszichopornó lesz:DDD)

pkrisko 2009.12.09. 16:18:41

@Panni CsP: En itt sosem unatkozom, hala a blog szerkesztojenek (szuloanyjanak) es a kommenteloknek) :)

Igazság Atyja 2009.12.09. 16:19:09

Aki egy rúdtáncos lánytól többet remél egy kis rúdtáncnál, az meg is érdemli. Ha csak annyival remél többet, amennyivel érdemes - egy (vagy egynéhány) együtt töltött éjszakával - az még jól is elsülhetett volna. :)

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.12.09. 16:19:36

@Girgesz: egyáltalán nem: egy nagyon érdekesen felvezetett történet lesz, de a vélemény úgyis össznépi lesz és majd holnap este lehet számot vetni a közönségszavazattal, hogy milyen is, mennyire jó vagy nem.

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.12.09. 16:20:54

@pkrisko: angyal vagy, és köszönöm! :) Még a logonk is ünneplőbe öltözött!

vagány csaj 2009.12.09. 16:21:18

Ez holnap izgi lesz asszem! De én max 1-2 hozzászólás erejéig leszek sajnos, ugyanis szabadságolok!!!

Úgyhogy sziasztok, jövő kedden vagyok újra aktívan! :)))

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.12.09. 16:22:19

@Igazság Atyja: STOPstop! Vélemény csak holnap, mester! :)

Girgesz 2009.12.09. 16:25:49

@Panni CsP: vigyázz, mert a végén te is ki fogsz kapni Xénától(@vagány csaj:), amiért újabban mindig a szexre tereled a szót! :P :))))))

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.12.09. 16:26:04

@vagány csaj: jó pihenést! Visszavárunk (legfeljebb lovagolj meg valahol egy wifit, és máris vagy)

2009.12.09. 16:26:23

@Panni CsP:
Rúdtánc...szex... tuti nemibetegségek A-tól Z-ig. :) Karfiol nőtt a p*csére? :)

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.12.09. 16:26:50

@Girgesz: én ugyan nem terelem, úrijány vagyok

2009.12.09. 16:27:44

@Panni CsP:
Jaja, láttam, tök jo ez a kis karácsonyva a CSP-nél. :) Vagyis jobban mondva 3. :)

2009.12.09. 16:30:25

@vagány csaj:
Szya!
Ne már, az még messze van. :( Azért probálkozz egy kicsit. :)

vagány csaj 2009.12.09. 16:31:18

@Panni CsP: Köszönöm, jövök majd ne aggódj! :))

Girgesz 2009.12.09. 16:32:14

@Panni CsP: én meg egy Grál lovag -oszt mégis olyan piszkos a fantáziám, hogy egy karton Wanish sem lenne elég hozzá, hogy patyolattisztára mossák:DDDDD

vagány csaj 2009.12.09. 16:32:37

@Kósza: @Zsu0805: Sziasztok Drágaságaim! :))
Majd közbe-közbe jövök! :D De nem fogok ráérni... Takarítás, kirándulás, vásárolgatás... :)) Sűrű a progi! :D

2009.12.09. 16:35:08

@vagány csaj:
Jöhetsz ide is segíteni takarítani. :P

Igazság Atyja 2009.12.09. 16:35:31

@Zsu0805: De szókimondó vagy ma. :)

Tudja valaki, honnan ered a "fehérmájú" kifejezés? Erre sehol nem találtam választ sem a neten, sem az ismerőseim körében.

Kósza 2009.12.09. 16:40:52

@Igazság Atyja: gondolom a rosszmájúból eredeztethető, holnap utánanézünk :)

Kósza 2009.12.09. 16:41:27

kellemes estépítést, sziasztok!

pkrisko 2009.12.09. 16:42:03

@Igazság Atyja: Ezt talaltam:
A fehér máj alatt értsd most a legkézenfekvőbb kórtörténetet: a hüvelygyulladása miatt rosszul védő hüvelyhámon át Hepatitis B vírussal megfertőzhették volna. Esetleg erre még alkoholt, kábítószert vagy magas koffein tartalmú italt is fogyasztva a máj sejtjei elpusztulnak, „kifehéredik a máj”. Ilyenkor az ösztrogen nemi hormonokat a máj lassan bontja le, a személy hiperszexuálissá és ezzel még inkább fertőző góccá válik maga is.

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.12.09. 16:42:33

@Igazság Atyja: több magyarázata van, többek között: www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__parkapcsolatok__17652-mit-jelent-a-fehermaju-szo

a biológiai összefüggései nagyon figyelemreméltók

a Google adott néhány érdekes magyarázatot

Igazság Atyja 2009.12.09. 16:43:36

@Zsit (nyújtózós macs; Harácstündér): Most nem kerestem rá, évekkel ezelőtt még nem létezett ez a cikk. Köszönöm, érdekes koncepció. :)

@Kósza: Ha úgy van, ahogy ez a cikk leírja, akkor a fehérmáj egyben rosszmáj is, az már fix. :)

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2009.12.09. 16:45:05

@Igazság Atyja:
Ja, akkor jó :) (már megijedtem :D) - és persze szívesen.

Látom, a többiek is nagyon segítőkészek :)

Igazság Atyja 2009.12.09. 16:45:28

@pkrisko: @Panni CsP: Azt tudtam, hogy extrabuját jelent, csak azt nem, honnan ered a szó. Köszönöm, így tényleg értelmet nyert összességében. És persze jó tippet is adott: dupla adag házipálesszel fogom kínálni a milfeket. ;)

Girgesz 2009.12.09. 16:46:27

@Igazság Atyja: Én úgy tudom, hogy abból a régi megfigyelésből ered, hogy a boncolásokkor úgy találták, hogy a kurtizánok mája világosabb, fehéres színű volt, míg a rendes életet élőké nem. Ez amiatt lehet, mert az alkoholfogyasztás, májbetegségek(pl. hepatitis), stb. hatására az elhalt májsejtek helyén kialakuló kötőszövet színe világosabb, mint az egészséges májsejteké. Régen pedig rossz jelentéssel bírt ez a kifejezés...

pkrisko 2009.12.09. 16:54:06

@Panni CsP: Ugy tunik, egy vaganyra jar a google-unk! :D

2009.12.09. 17:11:12

Ha már a szomszédoknál tartunk. Pár évre arra jöttem haza hétvégén, hogy muterék közölték, hogy egyik hajnalba bekéreckedtek a kommandósok a telkünkre. Vagyis nem is kéreckedtek, csak bejöttek. Mellettünk egy üres telek van, és amelett élő nőci... érdekes egy nő. A lényeg, hogy összeszedett valakit, akit mai napig nem tudok hogy miért is, de vagy emberölésért vagy súlyos testi sértés miatt körözött már x éve a rendőrség. Lényeg a lényeg, hogy megtalálták.

Ugyanez a szomszéd... édrekes izlésről tett tanubizonyságot, mikor hupikék-törpike színűre vakoltatta a házát. Mára hála égnek már nem itt él, és aki megvette átvakoltatta, de akkor is...

A felső telekszomszédunk meg... frankón a szarból épített házat, jobban mondva kacsalábon forgó villát. Egyik délután (lehettem úgy 10) üldögéltünk a szomszéd kiscsajjal a lépcsőjükön, erre rohan ki a pasas egy szál türülközőben és ordibál "Bercike gyere vissza, Bercike, ha visszajössz kapsz túró rudit". Kiváncsi lennék milyen túró rudit kapott a kutyus. :) :P

pkrisko 2009.12.09. 17:21:25

@Zsu0805: Nekem az elso kozos lakasunkban sikerult hupikek-torpike szinure mazolnom a furdoszobat. Latod kellett volna parom arcat, amikor megpillantotta, ugyanaz a kek arnyalat! :D

Kendaq Pendragon 2009.12.09. 17:26:52

Együtt érzek a szenvedő felekkel, főleg Marcival. Elég szar élete lehetett addig, sajnos ismerős szitu, nálunk is ilyen a családi felállás.
Ezt nem lehet megérteni, vagy az illetőt felvilágosítani, hogy hülye, mert magára veszi, pedig nem ő, a viselkedése a visszataszító.

El kell menekülni. Jól tették. Grat, és sok boldogságot kívánok nekik!

KP

Girgesz 2009.12.09. 17:26:56

@Zsu0805: lehet túrós rudira gondolt... bár szegény Bercike akkor sem járt jobban :)

Girgesz 2009.12.09. 17:28:24

@pkrisko: Nekünk most is hupikék a fürdőszobánk... ez passzol a csempéhez. :)

2009.12.09. 17:28:57

@pkrisko:
Hát gondolom erőteljesen fontolgatta, hogy Téged is befest kékre vagy a fejedre önti a maradék festéket. :)

@Girgesz:
De amúgy is, ha a magyar termékünkre gondolunk, ki eteti a kutyáját túró rudival? :)

Girgesz 2009.12.09. 17:30:48

@Zsu0805: öööö...pl. a párom rendszeresen elfelezi a nasiját a tacsinkkal.(Főleg mióta megkötött benne a gipsz.) ;)

pkrisko 2009.12.09. 17:36:23

@Girgesz: En elegansan oceankeknek neveztem, es nagyon buszke voltam ra. Megiscsak a ket kezem munkaja! :D

@Zsu0805: Egyaltalan nem fontlgatta, akkor mar tulelte a nappali malyvalila szine miatti sokkot. Meg kulonben is kiengeszteltem egy napsarga gyerekszobaval es egy barackvirag szinu konyhaval! (Eskuszom, a lexikonokba lehetett volna tenni, olyannyira eltalaltam azt a ket arnyalatot. Es vegul is negybol ketto az nem olyan rossz arany!:D)

2009.12.09. 17:37:35

@Girgesz:
Kutyának nem szabad csokit adni, se sok cukrot. Ezzel óvatosan. :)
Az én kicsi Mollym vega, káposzta, répa, retek. A diót pl előszeretettel töri össze a fogával és eszi meg a tartalmát, és a dinnye is a napi étkezés része volt neki nyáron. :)

Girgesz 2009.12.09. 17:38:07

@Tjuca: miután apumék kan tacsija elhelyezett benne egy keveset:)))))

pkrisko 2009.12.09. 17:41:32

@Zsu0805: Na jo, de a te Mollyd nyul, nem? :)

Tjuca 2009.12.09. 17:42:21

@pkrisko: mondom a tökély unalmas. hajrá hupikék! nálunk a napsárga lett kicsit neonos.

Girgesz 2009.12.09. 17:43:53

@pkrisko: a párom is úgy tudja, hogy direkt lett ilyen a színe ;)

@Zsu0805: a mi tacsink ragadozó (pár fácánom, foglyom, üregi nyulam, fürjem és csirkém tudna mesélni róla...ha élnének).
Amúgy minden kutya imádja az olajos magvakat és az édes gyümölcsöket.Kis mennyiségben kell is nekik a növényi rost az egészséges emésztéshez. Az édességet meg hiába mondom a menyasszonyomnak, hogy ne adja a kutyának, nem lehet vele beszélni.Azt mondja, hogy "Hogyne adnék neki belőle, mikor olyan aranyosan néz!" Még szerencse, hogy ritkán van otthon nasi, így azért nem kell félnem, hogy a blöki csokimérgezést kap. :D

2009.12.09. 17:43:54

@pkrisko:
A saját kezű munka a legjobb. Én 3x mondtam kisebb koromban a festőnek hogy milyen legyen a szobám szine, mutattam mintát is, erre dafke nem olyanra csinálta. Egy idő után meguntam, vettem festéket, és megoldottam magam. Utána muter is ráérzett az izére és az egész nappalit át kellett kennünk, de valahogy az oszlop egyik felét elfelejtette lefesteni... Bár hála égnek nem feltűnő... :) Következő festésnél viszont én ügyelek mindenre. :)

Tjuca 2009.12.09. 17:44:16

@Girgesz: oké, csak a felsorolásból nem derült ki, kiben is. (ezt a kifejezést nagyon utálom amúgy. nagyon. nagyon.)

Girgesz 2009.12.09. 17:46:45

@Tjuca: hát igen... így lett nálunk az almazöldből neonzöld, a téglavörösből mályva, a vajsárgából homokszín, a baracksárgából pedig narancs..., de összességében véve tök jól néz ki a kecónk. Ez a színkavalkád feldobja :DD

2009.12.09. 17:48:08

@pkrisko:
Hát néha én is gondolkozok, hogy ivartalanításnál lehet belepiszkáltak a fejébe is és átkapcsoltak valamit. :)

@Girgesz:
Szegény állatkák. :) A süniket nem zargatja? Legyet, méhet levadássza?
A mi exkutyánk, Magnum, 7 kiskacsát nyírt ki, és sorra lefektette őket bácsikáméknál az ágyásra. A csoki meg... nah azt majd talán karácsonykor ha eszembe jut. :) Szegénykém viszont kutyával találkozott és ő volt a gyengébb. :( De ez is... ááá életem egyik sokkaja volt mikor meghalt a baleset után 1-2 nappal. :(

Girgesz 2009.12.09. 17:49:39

@Tjuca: Akkor mondjam azt, hogy sebességbe tették?-mertakkor legalább ötödikben, de lehet, hogy hatodikban rohangál most :DDD
(Akkora a pocija, hogy lassan könnyebb lesz neki gurulni, mint futni.)

Tjuca 2009.12.09. 17:55:05

@Girgesz: nem te tehetsz róla. rosszkor kaptam meg rossz embertől. mikor éppen nagyon örültem, éppen elveszett, és még ez is. egy biztos, aznap az illető megtanulta egy életre, hogy soha nem poénkodik terhességgel vagy annak hiányával.

Girgesz 2009.12.09. 19:53:41

@Zsu0805: Hát a legyet azt tuti bekapta :) (vannak méheim is és mióta az egyik megszúrta, azóta nagyon tiszteli őket)De mindenre vadászik, ami mozog és gyengébbnek tűnik nála.

@Tjuca: Ne haragudj, de ebből csak annyit értettem meg, hogy nem szereted, ha viccelődnek a terhességgel.
Én viszont úgy vagyok vele, hogy bár komoly dolog, de öröm!-mint mint ilyen egy bizonyos szintű és irányú komolytalanság megengedhető(de semmi fekete humor, meg hasonlók!)

fubu05 2009.12.09. 20:02:34

El sem tudjátok képzelni, hogy mennyi ilyen és ennél rosszabb ember van aki azt hiszi, hogy pénze van akkor mindent megtehet.Kedves poszt író kitartás. És csak csatlakozni tudok az előttem szolokhoz, hogy egy ilyen embernek minek gyerek.Eltudom képzelni mikor a fiú csecsemő volt az anyja , hogyan pelenkázta, biztos csukott szemmel és orr csipeszel, hogy ne érezze a szagokat. Lehet, hogy most ezzel járnak sz@rni a WC-re.:D

Nikica21 2009.12.09. 20:59:35

Sziasztok!:)
Hogy vagytok ma?:)

2009.12.09. 21:01:48

@Nikica21:
Megvagyok köszy. Átaludtam a napot, kicsit szarul voltam. :( De most már jól vagyok. :) És Veled mizus? Sok volt a melo?

Nikica21 2009.12.09. 21:14:07

@Zsu0805: Hát nem sok, de akadt!:) Most meg szomorkodok! :(

2009.12.09. 21:17:01

@Nikica21:
Mért vagy szomorú? :(

Nikica21 2009.12.09. 21:19:50

@Zsu0805: Mert úgy tűnik a többieknek nem tetszik valami nagyon a smink amiket készítettem a versenyre!:(

2009.12.09. 21:23:38

@Nikica21:
Többieknek? Kiknek? Az a párducos smink?

Nikica21 2009.12.09. 21:27:44

@Zsu0805: Hát akik ott irogatnak kommenteket az enyémhez nem nagyon írnak!:( Igen a párducos meg a lilás...van egy zöld is!:(

Erásss 2009.12.09. 21:28:07

@Nikica21:
Szia!Mi a baj a sminkkel?Pedig nagyon jó lett.Még Devilnek is tetszett...AKI NYOMJA MOST A PS-T!:D

2009.12.09. 21:28:47

én csak a párducosat láttam, szerintem király. Ne is foglalkozz a kommentekkel, sztem tök jó lett. :)

Erásss 2009.12.09. 21:29:23

@Nikica21:
Majd mi innen a blogról írunk Neked,csak neee szomorkodj!Jóóó? :)

Nikica21 2009.12.09. 21:32:00

@Erásss: Jóóóó....csak annyira rávoltam izgulva és örültem neki, hogy megcisnáltam és hát az nem jó érzés, ha nem tetszik nekik!:( De nem szomorkodok!:)

Erásss 2009.12.09. 21:34:20

@Nikica21:
Na azért!:) Lehet,hogy sok embernek tetszik,csak nem kommentálják...csak megnézik!Ez is előfordulhat.

2009.12.09. 21:35:38

@Nikica21:
Biztos tetszik nekik, csak nem mindenki kommentel. Elhiheted, hogy akihez kommentelnek tuti csak a barátai annak. :) Muti a lilát és a zöldet. :)

2009.12.09. 22:00:10

Fuuu ez a lila nagyon király. :)

Nikica21 2009.12.09. 22:19:32

Most meg mindenki eltűnt!:(

boogieee · http://www.pallas70.hu/logisztikai-ugyintezo.php 2009.12.10. 14:47:16

Akkor a legjobb, amit tehettek, hogy elhúztak jó messzire, bár gondolom ez neked annyira azért nem jó!

Tjuca 2009.12.10. 15:51:27

@Girgesz: igen. nem szabad viccelni, azaz vállalva a kockázatokat és mellékhatásokat. én magára arra értettem amúgy, hogy a beleköt a gipsz kifejezést nem bírom. sajnos akkor mondta épp valaki, hogy mi van nem köt még a gipsz, mikor elvetéltem. no problemo, nincs ez senkinek a homlokára írva, de baromira szarul esett. soha nem tudhatja a másik, hogy aki épp ott áll vele szemben, az túl van már x lombikon vagy vetélésen. sőt a nagyobb hassal sem illik viccelni, ezzel is lehet ám hatalmas luftot rúgni. :-(
én tényleg magára a kifejezésre ugrok. (gondolom másnak is van ilyenje, rosszkor hangzott el, vagy lehet csak én vagyok nagyon bogaras). nyilván a tacsira gondoltam. :-) és azért ott még vicces is volt. :-P

Tjuca 2009.12.10. 15:55:32

@Nikica21: nagyon tetszenek. megnézném a zöldet a lila sminkes modellen. ;-)

Nikica21 2009.12.10. 21:04:09

@Tjuca: Örülök, hogy azért a smink is tetszik!:D

TH3 J0K3R 2009.12.11. 15:19:54

@Slaydo: Eléggé idióta főnököd lehet....
Ilyen Degenerált munka közösségben ÉN nem dolgoznék...

Lehet ilyet? 2010.01.12. 15:56:36

"Kérdésem: miért érdeke egy szülőnek elidegeníteni magától a gyermekét, amikor a történelem folyamán mindig rosszul végződött az ilyesmi? Talán attól félt, hogy elveszik tőle a fiacskáját?"

Mert ezek a szülők valószínüleg sohasem foglalkoztak a gyerekükkel, viszont a "kislány" le akarta nyúlni az egyik tárgyukat -és végül le is nyúlta-, amit rossz néven vettek. A "kislány" cinkosát pedig megpróbálták kikészíteni, hogy ezáltal rábírja őt arra, hogy adja vissza azt a tárgyat. Ezek után a "kislány" külföldre szökött a remekművel. :-)
Tanulság: ha valaki azt mondja a szüleire, hogy nagyon tartózkodók, akkor ne ültess körtefát a házad elé. :-)
süti beállítások módosítása