Pár perc miatt leszámolt velem

2010. május 27. 07:16 - Panni CsP

„40 perc késéssel találtam meg végre az ő háztömbjét, felcaplattam a negyedikre és csöngetek. De ő nem nyit ajtót. Dörömbölök. Semmi. Felhívom: ki van kapcsolva. Vállat vonok és elindulok haza” – mit lehet tenni, ha egy pasi nem késésálló? Mert bizony a csajok már csak olyanok, hogy némi csúszás a belépőjük része. De vannak pasik, akik nem edzettek a 20-40 perces várakoztatásokra és ezért még arra is képesek, hogy minden kapcsolatot megszakítsanak a rendszeresen elkéső lánnyal. Most megtudhatod, mennyire idegesítő a „Bocs, kicsit kések!” c. szöveg.

 

Sziasztok! Amit végül is írni akarok, meg tudnám fogalmazni röviden is, hosszan is. Az utóbbi utat választom, nehogy abba a hibába essek, hogy magamat mentem, a pasit meg elítélem, pedig neki is igaza van... valamennyire. Két kolléganőmmel egy irodában dolgoztunk és közösen eresztettük le a gőzt a sarki iddogálóban. Egy ilyen alkalommal az egyik csaj megismeri a volt barátját. Odaül hozzánk, nagy az öröm, ők elnosztalgiáznak a múlton én meg próbálok belefolyni a diskurzusba, de kevés kapaszkodót találok. Órákig elvoltunk, majd elindultunk hazafelé. A srác felajánlotta, hogy egy darabon el tud vinni minket kocsin, és akkor nem kell buszoznunk. Beültem hát az autójába, pedig nem kellett volna…

Hazavitt és elköszöntünk. Másnap jön egy mél. Ő volt az. Nyíltan randira hívott. Írom neki, hogy a kolléganőm (aki egyben barátnőm is, valamilyen szinten) volt pasijával nem szeretnék semmilyen kapcsolatba bonyolódni. Erre ő elkezdett győzködni, hogy a lányt már nem érdekli, mert „megkönnyebbülés volt a szakítás, közös megegyezéssel történt”. Hiába mondtam, hogy nem – nem értette meg. Mivel egy találkozó még nem szex, megbeszéltünk egy randit a belvárosba. A Moszkva téren találkoztunk volna, de én Törökbálintról jövök és ha nem kapom el időben azt a buszt, akkor kések. Jó, amiatt is kések, hogy sokáig szöszölök és nehezen indulok – nőből vagyok, sajnálom. Mindegy, a lényeg, hogy félórát várattam szegényt. Láttam, hogy dühös, mégis azt mondta, hogy „semmi baj”. Nem így terveztem, de a randi vége csókolózás lett. Mondtam a srácnak, hogy lehetőleg maradjon köztünk a dolog. Elkezdtünk találkozgatni és valahogy mindig úgy jött ki a lépés, hogy bárhol is találkoztunk, 15-20 perceket késtem. Egyik este felhívott magához. Mivel nem voltam ismerős azon a környéken, elkezdtem keringeni a házak között – kivételesen most időben érkeztem – de nem találtam meg a lakását azonnal. 5 percenként beszéltünk telefonon, hogy merre hol forduljak. 40 perc késéssel találtam meg végre az ő háztömbjét, felcaplattam a negyedikre és csöngetek. De ő nem nyit ajtót. Dörömbölök. Semmi. Vállat vonok és elindulok haza. Reggel felhív és elmondja, hogy még egy ilyen kiszámíthatatlan tyúkkal nem találkozott és többet látni sem akar, elege van. Nem beszéltünk többet. Hát, ez volt a nagy történet. Két kérdésem van: 1. miért volt olyan nagy baj a késés, ha egyszer úgyis én mentem hozzá ? 2. Ha más is ugyanígy késni fog, akkor őt is elzavarja? Azért késés ide vagy oda, a férfiak sem okésak. Üdv: Adri

 
291 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr292034639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madpapa 2010.05.27. 07:35:31

Első!

Kislány! Nyilván azért késel mert ez a pasi neked annyira nem fontos. Ha késel, ezzel ezt jelzed felé. A késés maga, tiszteletlenség a másikkal szemben. Ha valakit nem tisztelsz, akkor te mit vársz el a másiktól? Első jelek, hogy késel. A következő az, hogy félrelépsz. A pasi ezt nem várta meg. Jól tette. Mondjuk én a pasi helyében még meg is húztalak volna, aztán kidobtalak volna. Látod milyen rendes volt?

boss888 2010.05.27. 07:41:25

Kettedik!:)

@Madpapa: Csatlakozom hozzád! Főleg a meghúzós részhez..:)

Amúgy nem tudom fordított esetben mit szólt volna a drága posztoló. Én már az első randin sem vártam volna rá félórát, beültem volna a helikopterembe és irány haza.:)

CyberPunK 2010.05.27. 08:13:20

Jó, amiatt is kések, hogy sokáig szöszölök és nehezen indulok – nőből vagyok, sajnálom.

Pasi megunta a várakozást és áthívta a szomszédcsajt egy kefélésre. Férfiből van, de nem sajnálja. :)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.05.27. 08:26:02

Most megtanulja a liba, hogy nem ér annyit, hogy várjanak rá 20-40 percet. Én se várnék egy ilyen hülyére, a pasi teljesen korrekt volt. Aki ilyen idióta, hát szívjon.

kóristalány 2010.05.27. 08:26:52

Én is nőből vagyok, de még soha sehonnan nem késtem. A késés udvariatlanság a másikkal szemben, erre nem mentség az, hogy nő vagy. Persze bárkivel előfordulhat, hogy önhibáján kívül elkésik valahonnan, de a rendszeres/szándékos késés nagyon bosszantó szokás.

bagolybagoly 2010.05.27. 08:35:06

Az a hülye, aki a Moszkva téren vár rád fél órát. A válasz pedig igen, aki mindig 20 perceket késik, azt mindig mindenhonnan kidobják, kapcsolatból, barátságról munkahelyről. Ki szereti a megbízhatatlan embereket? És vajon az olyan megbízhatatlan embereket, akik fel vannak háborodva, ha megbízhatatlannak tartják őket?

Barry Kent 2010.05.27. 08:38:46

"Mivel nem voltam ismerős azon a környéken, elkezdtem keringeni a házak között – kivételesen most időben érkeztem...40 perc késéssel találtam meg végre az ő háztömbjét"

Basszus, hol lakik ez, Manhattanben? Vagy előtte betértél gőzt eregetni a "sarki iddogálóba"?

"2. Ha más is ugyanígy késni fog, akkor őt is elzavarja?"
Engem az érdekelne, hogy találtál már olyan lúzert aki folyton elnézi a félórás késéseket?

Barry Kent 2010.05.27. 08:42:10

@Barry Kent:
Bár az is lehet, hogy valami tanyavilág, ahol negyven perc séta van a háztömbök közt, franc tudja.

Barry Kent 2010.05.27. 09:01:41

@Kedves Nard: :)
Jajj, ez kimaradt elébb:

"felcaplattam a negyedikre és csöngetek. De ő nem nyit ajtót. Dörömbölök."
Megérkezik potom háromnegyed óra késéssel, és nekiáll dörömbölni az ajtón. Én se engedtelek volna be posztolókám.

vendriner aladár 2010.05.27. 09:06:13

Volt egy renitens késő barátnőm. Nos én ezt mindig bekalkuláltam nála. Mondom gyere fél nyolcra, akkor kezdődik a mozi. Odaállított 8 előtt 10 perccel. Mindegy simán nyolckor kezdődött a mozi, de ő ezt nem tudta. Szóval nála én így intéztem. Viszont senkire sem várok sokáig. Egyszer vártam valakire elég sokat, s ez rá is nyomta a bélyegét az adott alkalomra. Egy nőnek szerintem illik késni a randiról, de nem órákat, kivéve ha időre kell menni, pl. színház, mozi. A késés max 10-15 perc legyen ne több, annyi belefér. Most ezért lehet megköveznek, de szerintem így jó!

Barry Kent 2010.05.27. 09:11:43

@vendriner aladár:
Na de te is késve érkeztél folyton?

Ja és még egy gondolat: Késésnél hasmenés, vakbélműtét, vonatkisiklás stb. tolerálható szerintem is, de a "Jó, amiatt is kések, hogy sokáig szöszölök és nehezen indulok – nőből vagyok, sajnálom.", ez nagyon nem bakker. Ez szimpla tahóság.

kóristalány 2010.05.27. 09:23:22

@vendriner aladár: "Egy nőnek szerintem illik késni a randiról"
Ezzel nem értek egyet. Késni nem illik, soha, sehonnan. Maximum elnézhető.
Nem is tudom, honnan ered ez a dolog.

Barry Kent 2010.05.27. 09:32:11

@kóristalány:
Sima játszma, amúgy sok nőt ismerek aki ezt tényleg így is gondolja, mondjuk egész addig amig úgy nem járnak mint a poszt-toló.

bagolybagoly 2010.05.27. 09:34:57

@Barry Kent: Ugyan-ugyan. Látod, hogy az aladár várakozik rájuk kiváló logisztikával.

Barry Kent 2010.05.27. 09:39:58

@bagolybagoly:
Ja, akkor ha kifogok egy ilyen némbert, akkor az 5 órakor esedékes randi helyett 3-ra hívom, és viszek magammal piknik-kosarat, napernyőt és egy Dörmögő Dömötört, hogy ne unatkozzak :)

Jimbo75 2010.05.27. 09:45:40

Ja, nyilván a faszi a hibás. Lófaszt, csak Te hibáztál, ha nem adod meg a kellő tiszteletet azzal, hogy odaérj időben, akkor ennyit érdemelsz. Ha tudod, hogy késős vagy akkor meg indulj el 30 perccel korábban. HP.

Stupidella 2010.05.27. 09:47:30

A csávó helyében én is így reagáltam volna. Ha valaki nem tudja megemberelni magát és időben elindulni az én kedvemért, az inkább hagyjon békén. 1-1 késés még belefér, de rendszeresen? Az tényleg a totális megbízhatatlanság jele.

vendriner aladár 2010.05.27. 09:53:24

@Barry Kent: @kóristalány: az illik késnit úgy értem, hogy ne a nő érkezzen előbb.

a távoli rokon 2010.05.27. 09:55:12

néha-néha 20 perc még nem a világ, de 40 már a duplája;) elég lehangoló és kiábrándító érzés rendszeresen 20-30 perceket várni valakire és egyszer minden pohár betellik...

devadel 2010.05.27. 10:00:15

nem arról van szó, hogy a nőnek "illik" késni, hanem arról, hogy a nőnek "nem illik" (régen legalábbis) egyedül ácsorogni az utcán, vagy egyedül beülni egy presszóba. ezért inkább rátartással érkezik, hogy ha a pasi késne, ne kerüljön kényelmetlen helyzetbe.

ma már azért megengedőbb a közösség az ilyesmivel szemben, tehát ez a szabály mondjuk 40 alatt idejétmúlt.

2010.05.27. 10:01:46

Honnan jön ez a hülyeség, hogy a nőnek kvázi illik késnie egy randiról? Pár perc nem a világ, na de 20-40 percek?
Én sem lennék kíváncsi rád, aki ilyen "pontos", az valszeg másban is slendrián.

Santinó 2010.05.27. 10:02:21

Nekem volt 1x szerencsém egy ilyen jellemű hölgyeményhez.
Oda voltam érte,ezért vártam rá kb 2 órát a Moszkva téren.Telefonját nem vette fel,gondoltam na erről ennyit.Elindultam hazafelé,mikor csörgött a telóm,és közölte a hölgy hogy a barátnője macskáját kellett orvoshoz vinnie,mert hát ugye szegény barátnő nem tudja egyedül elvinni szegény cicuskát!A telefonját meg otthon hagyta a nagy rohanásban...Éktelen haragra keltem,és közöltem,hogy többet nem akarom látni!
Aztán mégis 5 évig voltunk együtt,és soha többet nem késett el.....
A szerelem furcsa dolog.Bizonyos szituációkban az ember mindenre képes.
Igaz,Én sem csinálnám meg újra......

Bakter 2010.05.27. 10:04:03

"Jó, amiatt is kések, hogy sokáig szöszölök és nehezen indulok – nőből vagyok, sajnálom."

Akkor kezdj el egy órával korábban szöszölni meg nehezen indulni, és akkor pont jó lesz az időzítés.

alumi 2010.05.27. 10:05:43

Jaj, a sok merev izé... "soha, sehonnan nem késünk, blabla.."
Szerintem igenis belefér pár perc. Mind a két fél részéről!!
Nem munkahely egy kapcsolat. Ha az egész életünk arról szól, hogy mindig mindenhova pontosan érj oda, akkor legalább a privát életben legyen megengedett egy kis lazaság.

A csaj pofátlan volt, feszítette a húrt, és ezt ő is érezte, de valszeg azért is nem tett semmit, mert annyit nem ért neki a srác. (eleve nem is akart tőle semmi komolyat) Nyilván, ha majd olyannal lesz, akit becsül is, akkor összekapja magát.

A pasit meg nem értem. ha a csaj hívta, és jelezte, hogy eltévedt, stb. akkor miért pont ez a szitu b..ta ki a biztosítékot nála? Szerintem a srác sem volt százas.

sprenczl 2010.05.27. 10:06:42

Késni=illetlenség. Folyamatosan késni=bunkóság. Egyszer illik várni, másodszor már nyugodtan ott lehet hagyni, hogy észrevegye magát.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.05.27. 10:06:46

Én egyszer 4 órát késtem a randiról, és megvárt.

DocBulywood 2010.05.27. 10:07:03

@Barry Kent:
"Megérkezik potom háromnegyed óra késéssel, és nekiáll dörömbölni az ajtón. Én se engedtelek volna be posztolókám."

Lehet, h a csóka nem bírta magát türtőztetni, álló dákóval várta és ha már úgysem jön, kicsapta a gyerekeket, talán 2x is. Így már nem is volt kedve megsétáltatni a lompost.
:-D

DocBulywood 2010.05.27. 10:07:58

@primula (the original):

"Szerintem igenis belefér pár perc. Mind a két fél részéről!!"

Jó. Majd egyszer megbeszéli veled valaki, hogy itt találkozzunk, du 2-kor és mindketten marhára örülni fogtok egymásnak ott, du fél 6-kor.

Kytia 2010.05.27. 10:07:59

Szerintem ennek a pasinak nem tetszettél igazán, valamint elmebeteg.

1.) Törökbálinton laksz, de azért találkozzatok a Moszkván...Rendkívül udvarias, hallod... Aztán persze fel van háborodva, ha késel. Miért, mert ő bezzeg a Móriczról mennyire pontosan odaért???

2.) Az otthon találkozós rész nagyon nem kóser. Vagy fake, vagy nem százas a pasi. Otthon van. (Ha várnia kell, nagyon nehéz feladat bekapcsolni a kúltévét arra az időre??) Tudja, hogy jössz. Meg is érkezel időben (!), fel is hívod (tehát tudja, hogy ezúttal nem késtél), hogy elnavigáljon, mert nem vagy ismerős a környéken. (Ez is milyen már?? Lemenni eléd a buszig az luxus, ha már keresztül utaztad a várost érte?) 5 percenként beszéltek míg bénázol. Tudja, hogy keresed a házat, nem tiszteletlenségből késel, csak próbálsz eligazodni. Ezen erőfeszítéseid alatt eldönti (vajon melyik ponton döntötte el?), hogy ha végre megérkezel, nem enged be. Magyarázat nuku, mehetsz haza, ahogy jöttél, majd másnap azért egy kiadós lebaszás még kijár. Hát, wazze EZ NORMÁLIS??? Ilyet emberrel nem csinálunk!! Még egy notórius késővel sem!!

Tanulság:

1.) Az ilyen bunkó parasztokat, aki után futni kell, és a Mount Everest-et is meg kell mászni érte, eleve ejteni.

2.) Igyekezni nem késni. Késni illetlenség. Nem mentség, hogy nő vagy, különben se beszélj a többi nő nevében, mi nem szoktunk késni. De ez a rész hangyaf*sz ahhoz képest, amit az egész sztori mutat a pasi részéről.

R242 2010.05.27. 10:08:11

Időben szólsz: késhetsz
Nem szólsz, és késel, akkor gyökér vagy ( több mint 10 percet )
Késel, és be is szólsz: tehén volt a radiátorod...

alumi 2010.05.27. 10:10:42

@Stupidella: azért ezzel vitáznék.
A pasi nyomta magát a csaj nyakára, az meg végül szórakozásosdiból belement. (ezt azért a srácnak is éreznie kellett)
Az más kérdés, hogy nyilván nem pisztollyal állt a halántékánál, hogy "de randizzunk!"..

alumi 2010.05.27. 10:11:29

@DocBulywood: pár percről írtam.

olvasd el még egyszer, javaslom.

azallamenvagyok 2010.05.27. 10:12:39

egyszerű: a kapcsolat eleje a kölcsönös bizalom kialakításáról szól, éreztetni a másikkal hogy mi minden jóra számíthat

ő nem akart ideges várakozásra számítani... a mindennapos életben elég őrjítő is, ha a partneredre számítanál, és képtelen rádtolni egy sms-t, hogy bocs, kések, tedd már oda a levest, jó? :)

eljátszottad a bizalmát, erre meg nem lehet építeni, keress papucsot:)

Captain Hook 2010.05.27. 10:16:47

Sziasztok!

Új vagyok errefelé, eddig nem nagyon kóstolgattam a blogvilágot, de gondoltam kipróbálom ezt is, jól esik néha úgy "odamondogatni" mindenkinek...

A hölgy leveléhez annyit fűznék hozzá, hogy menjen el hajósnak, megtanulja mi az a pontosság.

15 éves koromban kezdtem a szakmát, az első nyári gyakorlatommal Németország egyik legnagyobb kikötőjében egy kis felmérőhajón. Ketten voltunk rajta állandó személyzet: a góré, meg én, a többiek ideiglenesen fordultak csak elő, tudóskák, szakemberek, vízügyiek, környezetvédelmisek, stb.

A lényeg: a kapitányom azt mondta első reggel: fiam, minden nap 7-kor itt vagy, 8-ra rendbevágod a hajót indulásra készre, aztán megyünk.
Első késésem 7 helyett 3/4 8 lett, ő már kivételesen ott volt és azt mondta: ejnye-bejnye.
Második késésem alkalmával azt mondta: EJNYE-BEJNYE!
Harmadszorra nem várt meg, úgy elindult 8-kor mint a szél, én 8:04-re értem oda és láttam elmenni. Úgy otthagyott, mint teve a Szaharát.
Tudtam, hova megy, rohantam a tömegközlekedéshez, hogy majd ott utolérjem. Hajszál híján sikerült is beérnem, maratont futottam két óriási kikötőöböl között és azóta ha hiszitek, ha nem, egyszer sem késtem el. Ennek 16 éve (!).

Birkesz 2010.05.27. 10:19:20

Úgy látom, nem vettétek figyelembe a következő mondatot (akik ostorozzák a késés miatt): "5 percenként beszéltünk telefonon, hogy merre hol forduljak."
Vagyis a pasi tudta jól, hogy a csaj késik, nem talál el hozzá, mégis felb*ta az agyát és tapló módon elküldte, ahelyett, hogy pl. felemeli a seggét és lemegy elé.
A késés más dolog: én nem veszem rossz néven, mert én is szoktam késni. Ha késik, hát késik, ez van. Aki pedig ezen kiborul, azt nem tudom sajnálni.

dr. gernika 2010.05.27. 10:20:05

Hát ha időben hívtad akkor miért nem ment le eléd a ház elé? Hogy a francba lehet 40 percig keringeni telefonos segítséggel is??? (lehet, nem a kiszámíthatatlanságod, hanem az élhetetlenséged zavarta) Azt sem értem, hogy a kaputelefonon keresztül a lépcsőházba még felengedett, az ajtón be pedig nem?
Ez már viszont bunkóság, mert ott helyben is elmondhatta volna, hogy mi a baja.

Birkesz 2010.05.27. 10:21:55

@Captain Hook: Azért a te példád kicsit más jellegű, nem gondolod? Hétkor kellett volna elkezdened a munkát, Te pedig nyolcra értél oda? Nem igazán összevethető a munkahelyi késés a magánéletivel. Munkahelyről nem késünk (többet tíz percnél :) )

kerdojelpont 2010.05.27. 10:22:00

Én elég egyszerűen szoktam kezelni a kérdést.
Ha késik általában 10 percet, akkor a megbeszélthez képest 7-8 percel későbbre tervezek. Így nyugodtan húzhatom, hogy megint késett (ezt be kell hajtani! :) ) és ha véletlenül pontos, akkor sem szólhat egy szót sem.

Ha valaki rendszeresen megbízhatatlan, az már szinte megbízható.

anyahajókabinajtóhajtogató 2010.05.27. 10:22:40

én még ott helyben agyon is lőttelek volna

kétszer

Murderface 2010.05.27. 10:24:09

Ha rám telefonál/SMS-ezik, hogy késik, akkor megvárom. Ha nem, akkor várok pontosan 15 percet, aztán hazamegyek. Ha én kések, mindig felhívom. Tök egyszerű.
Persze vannak olyan emberek, akiknek a szarkeverés a lételemük. Őket a fenti módszerrel (is) elég gyorsan ki tudom szűrni.

Vízipók 2010.05.27. 10:24:46

@Kytia:

Az még senkiben nem merült fel, hogy meglehet, a NEM JÓ LAKÁS AJTAJÁN dörömbölt?:) A pasi meg azért volt kiakadva másnapra, mert a csaj telefonálgat, majd eltűnik...

:))

Rocks 2010.05.27. 10:25:25

késés nem oké....de biztosan nem ezér t pöccentett a pasi...ez csak jó indok volt.

Caddy 2010.05.27. 10:26:21

Ez nem kiszámíthatatlanság, hanem éppen hogy kiszámítható. mindig késett 15-20 percet. :)

Én egyet értek Adrival, mert én ugyanilyen vagyok. Mindig későn induló. Mindenki tudja. Néha persze van belőle vita, meg morcogás. :)

Birkesz 2010.05.27. 10:28:42

Csak most nehogy flamewar induljon a késők és a nemkésők között :)

dr. gernika 2010.05.27. 10:28:48

@Kedves Nard: Mondanod sem kell, hogy ki volt.

Kytia 2010.05.27. 10:28:59

@Kedves Nard: Na, látod, erre nem gondoltam. Mondjuk akkor nem tudom, ki beszél megbízhatatlanságról.:DD

@Elect2010: Látod, erre sem gondoltam. De vajon telefonon is másvalakit zaklatott, míg elkeseredetten próbált bejutni Máris szomszéd ajtaján?:))

Barry Kent 2010.05.27. 10:33:41

@primula (the original):
Na várj, pár perc késést mindig elnézek, és nem is szólok miatta. Viszont a csaj saját bevallása szerint késett folyamatosan 20 perceket, és az indok az volt, hogy nőből vagyok, bocs. Nálam ez verte ki a biztosítékot.
Nyilván én is késtem már jópárszor, és valószínű fogok is még az életben, de akkor nem nyomom oda pökhendien a másiknak hogy "jól van, késtem és akkor mi van, bocs".

Kytia 2010.05.27. 10:34:55

Egyébként ezek is elég árulkodóak:

"Hiába mondtam, hogy nem – nem értette meg. Mivel egy találkozó még nem szex, megbeszéltünk egy randit a belvárosba."

Jé, miért nem értette meg? Pedig biztos nagyon meggyőző voltál.:)

"Nem így terveztem, de a randi vége csókolózás lett."

Vajon, hogy tervezted?:)

election sc.monitor (törölt) · http://www.valasztas.eoldal.hu 2010.05.27. 10:35:32

Megérdemelted. Én is kirúgnálak ha 4 alkalomból háromszor késnél.

Rebelde 2010.05.27. 10:35:37

nem csodálom, hogy nem engedte be a csajt, elmúlhatott a viagra hatása és már nem nagyon tudott virítani

egyébként a pasi is bunkó, két hülye meg egy pár:)

Captain Hook 2010.05.27. 10:35:47

@Birkesz:
Szia Birkesz!
Szerintem a magánéleti és a munkahelyi késés ugyanaz.
Aki az egyikben késik, késik a másikban is. (általában)

Barry Kent 2010.05.27. 10:36:43

@Murderface:
Pontosan erről van szó, hogy ha látom hogy késni fogok, akkor időben szólok, és akkor nincs harag. Viszont ezt elvárom a másiktól is.

tarquin - védőháló nélkül 2010.05.27. 10:37:07

"5 percenként beszéltünk telefonon, hogy merre hol forduljak. 40 perc késéssel találtam meg végre az ő háztömbjét"
Dehogy kerestem volna egy hapsit 40 percig, max. 10 perc után felhívtam volna, hogy nem találom, inkább hazamegyek. Majd talán még ő ugráltat engem a harmadik-negyedik randin, vagy mi van - ha már nőből vagyok.:-))

pancel 2010.05.27. 10:38:51

Ha nem találom a címet, taxiba ülök és odavitetem magam.

Nem kifogás.

"Sajnálom, nőből vagyok".

Nem kifogás.

" valahogy mindig úgy jött ki a lépés, hogy bárhol is találkoztunk, 15-20 perceket késtem."

Örülj, hogy csak lerázott, sokan nem ilyen finoman intéznék el a dolgot.

Aki késik, az nem tiszteli a másikat.
Ha nem ismerem a környéket, előbb indulok, ha nem találom meg a címet, kinyitom a pofám és megkérdezem a járókelőket.
Aki egy ilyen laza "margót", mint a pontosság szabálya gondolkodás nélkül átlép, hogy számítsak rá az élet más területein?
Nekem azt egy nő se mondja, hogy illik késni, mert nem illik.
Bunkóság, türhőség, prosztóság és taplóság.
Egyben.
Ha nem tudok menni, előre szólok és bocsánatot kérek.
Ha nem tudok időben odaérni azonnal szólok és bocsánatot kérek.

egszerűen: HA VALAKIVEL MEGBESZÉLEK EGY TALÁLKOZÓT, AKKOR TARTOM MAGAM A MEGBESZÉLTEKHEZ!!!

Óvoda, középső csoportos nevelési feladat.

Ne csodálkozz, ha ezért a szokásodért az összes normális, jó pasi leráz vagy ronygynak használ.

falesny 2010.05.27. 10:39:02

undorító fasz, aki rendszeresen késik 20-30-50 perceket.
gyűlölöm az ilyen embereket, főleg mikor még ideológiába csomagolja (ilyen vagyok,nő vagyok,stb.)
az egyik legnagyobb parasztság.
igaza volt az egyik kommentelőnek, én megbasztam volna, és utána dobtam volna ki.

Captain Hook 2010.05.27. 10:39:26

Nyilvánvalóan senki nem szereti egy ketyegő szerkezethez igazítani az életét, de sajnos rohanó világunkban,(amit mi tettünk rohanóvá) az óra egy nélkülözhetetlen szerkezet. Ezt már a 4 éves unokahúgom is tudja, hogy késni lehetőleg nem kéne..

Caddy 2010.05.27. 10:40:13

Na látom megint a tökéletesek napja van. :D Soha senki sehonnan egy percet se, sőt!!! :D:D:D:D

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.05.27. 10:41:21

@Kytia:

Az más helyzet volt, arra fogtam hogy zoknit kerestem :)

radiris 2010.05.27. 10:41:54

Gyűlölöm azokat a nőket (és pasikat is), akik képtelenek időben érkezni. Ráadásul a bringák egy része azt hiszi, hogy ez (a késés) kurvára nőies dolog.

Én öt-tíz percnél többet eddig sem vártam nőre, ezután sem fogok.

Barry Kent 2010.05.27. 10:44:46

@Caddy: :D
Nem, én pl. messze nem vagyok tökéletes, sőt, én is hajlamos vagyok a késésre, csak azon buktam ki, ahogy a csaj ezt kommunikálja :)

WhatTheFuck (törölt) 2010.05.27. 10:48:22

Ez picsa hulye...

""5 percenként beszéltünk telefonon, hogy merre hol forduljak."
Vagyis a pasi tudta jól, hogy a csaj késik, nem talál el hozzá, mégis felb*ta az agyát és tapló módon elküldte, ahelyett, hogy pl. felemeli a seggét és lemegy elé."

ne is haragudja de ha ennyire buta csaj bazd+ hogy mondjak neki hogy merre menjen lasd 5 prcen kent beszeltek, es ezek utan se talal oda akkor menjen haza a picsaba, ha ilyen idiota, es en se engedtem volna be! es igen ez tette be a kaput a gyereknel hogy elnavigalja es meg akkor se talal oda..

A masik hogy emelje fel a seget.. miert lehet hogy eppen fzta a kajat bazd+ vagy akarmi mas dolga lehetett...

Jimbo 2010.05.27. 10:48:59

hát... 7 éve még nem volt meg ez a poszt, vártam 1 nőre 40 percet, nem tudtam megfogadni a lenti tanácsokat, lett is belőle két kölök + vége a szabadságomnak

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.05.27. 10:49:20

A pasi várhatott volna, nem kell begőzölni.
Bár illik időben odaérni, ez alap!

Bérgyilkos Bohóc 2010.05.27. 10:49:39

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P:

Mi abban az ugráltatás, hogy a fickó a sokadik találkozás után felhív magához? Meg nehogy már a fickó legyen a hibás, ha bénáskodsz és nem találod a megadott címet.

Ficak 2010.05.27. 10:50:00

Pontosság a királyok udvariassága. Nem véletlen ez a szólás, ha valaki késik én úgy érzem, hogy annyira sem tisztel meg, hogy pontosan odaérjen.Természetesen néha lehet késni, hiszen kiszámíthatatlan a közlekedés.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2010.05.27. 10:50:42

@zulu:
Onnan jön, hogy a nő nyilvános helyen ne várjon egyedül egy pasira. Mert az olyan kurvás.
A késés mértéke szabott. 5-10 perc.
A pasinak pedig illik kb ugyanennyivel előbb odaérnie.
Ez nyilván nem vonatkozik a záróesetre, ahol a csaj a pasi lakására ment. Ez csak a nyilvános randi hagyományos szabálya.
Sok más egyéb mellett...

dr. gernika 2010.05.27. 10:51:02

Én régen halálpontos voltam. Aztán volt pár olyan pasim, aki rendszeresen késett a találkozóról. Nőként sokkal gázabb egyedül várakozni még a kilencvenes években is, úgyhogy szépen átkapcsoltam magam arra, hogy inkább rám várjanak. Ez mára önkéntelen és szégyellem is, hogy lassan már a barátnőim is rászámolnak 20 perceket a találkozóra, de talán ez lehet az oka.
Hozzáteszem, hogy ha időre megyünk valahova, akkor azért oda tudok érni, például futottam már párszor vonathoz, de nem késtem le egyszer sem. :)

Kytia 2010.05.27. 10:52:01

Ja, meg erről is eszembe jutott valami:

"2. Ha más is ugyanígy késni fog, akkor őt is elzavarja?"

Mostanában megy egy film mozikban. Még nem láttam, de szerintem már a leírása is sokat elmond a férfiak (és sok esetben nők) hozzáállásáról párjuk jellemhibáihoz.

Cím: "Túl jó nő a csajom"

Alcím: "Ha dögös a bukszus, elbénázni luxus"

Leírás: "Kirk, a tök átlagos srác el sem hiszi, hogy ekkora mázlija lehet. Noha csak egy biztonsági őr a reptéren, és nem kecsegtetik fényes kilátások a jövőt illetően, Molly, a sikeres, és elképesztően bombázó csaj beleszeret. Kirk totál el van képedve. Ahogy a barátai, a családja, sőt, a volt csaja is. Hősünknek most tehát ki kell találnia, hogy működhet ez a kapcsolat..."

Válasz tehát: Nem, nem mindenkivel fogja ugyanazt csinálni. Ahogy nem mindenkit fog 40 percig hagyni keringeni a háza körül, sőt lesz, akivel kapcsolatban eszébe sem jut, hogy ne menjen elé kocsival. Több tartást, ha már egyszer nőből vagy!! Valamint próbálj meg a lehetőségekhez mérten kurvajól kinézni.:))

summerstorm 2010.05.27. 10:52:52

Háááát, ezek szerint én valahol a határ leszek a késők és nem késők között :))
Én ugyan úúútálok késni (és igyekszem is elkerülni), de kicsit azért néha mégis előfordul.... aminek a legtöbbször a BKV az oka, mert hümmm, hogy is mondjam, kissé messze lakom a belvárostól... Viszont az még sosem okozott gondot, hogy ezt jelezzem a másik félnek, abban az esetben is, ha csak 5 percről van szó...
Az alatt ő lehet, hogy elintézne még 3 másik dolgot, pl.:venne vizet, csokit... egyebek :)....

Zölderdő Béla 2010.05.27. 10:53:30

Nem a nőnek illik késnie, hanem a férfinak nem illik elkésnie. Pontosabban, a férfi nem hozhatja a nőt abba a helyzetbe, h egyedül kelljen várakoznia az utcán/kávézóban, akár egy percet is. Ezért elfogadott, h a nő kicsit(!) késik, ezzel is biztosítva, h a fenti ne fordulhasson elő (miközben a férfi pontosan érkezik).

Ez persze a múlt század elveit tükrözi.

Valamint, "a nőből vagyok tehát..." érvektől feláll a szőr a hátamon. Egyrészt talán legyünk emancipáltabbak (ha már nem a múlt század...), másrészt meg nem igaz. A késésre való hajlam független a nemtől, szvsz jórészt családon belüli szocializáció eredménye.

BARI 2010.05.27. 10:55:49

Csodás téma ez a késés dolog.
:D

pollenke 2010.05.27. 10:56:11

@Elect2010: Pontosan erre gondoltam én is.
Hiszen a srác ezért is hívta fel másnap és mondta neki azt, hogy milyen kiszámíthatatlan. Vígjátékba illő jelenet: a csajszi ott dörömböl egy vadidegen ajtaján, a nyomorult fickó meg egy háztömbbel odébb túráztatja magát, hogy mi van már, miért nem végre ez a hülye tyúk ...

Barry Kent 2010.05.27. 10:59:20

@mooon:):
Valld be hogy az ajándék virág, csoki miatt késel ;)

@Nathan D'Xantine:
"Onnan jön, hogy a nő nyilvános helyen ne várjon egyedül egy pasira. Mert az olyan kurvás."
Azért ez nem olyan nagy para már manapság, feltéve persze hogy a randi helyszíne nem az M5-ös bevezető szakasza.

Netuddki. 2010.05.27. 11:00:10

Mindig késik, mégse indul el előbb. Esze mint a tyúknak. Csak épp nem szarik az udvar közepére. Bár ki tudja... XD

Birkesz 2010.05.27. 11:01:08

@Captain Hook: Így van, aki késik egyikről, késik a másikról is, nem tagadtam. :) Csak éppen munkahelyről késni háromnegyed - egy órát nem ugyanaz, mint privát találkozóról késni. Legalábbis, amit írtál, Neked rendbe kellett volna szedned a hajót nyolc órára, nem pedig akkorra odaérned. Így nem csoda, hogy majdnem kirúgtak ;)

tarquin - védőháló nélkül 2010.05.27. 11:01:10

@WhatTheFuck: lehet olyan hülyén magyarázni, hogy az életben nem találod meg, de szerintem is menjen a nő még 10 kört, hátha mégis, a pasi meg verje ki otthon navigálás közben. És mindenki boldog.:-) Ha pedig még főzött, akkor nem a lány késett el, hanem ő nem állt neki időben a kajának vagy az egyéb dolgának, pedig randija van elvileg.

venszivar 2010.05.27. 11:01:13

Úgy kb.95-98%-nak az itt a véleménye,hogy az ilyen ribi ,tosszon egyedül.Mi az,hogy az a szokása,hogy késik20-30 percet !!??Nekem meg az,hogy NEM várok rá.Ha megkérne,hogy vigyek tejet,máskor vigyek cigit,máskor kenyeret stb.-stb..Én meg el el felejteném. az olyan nagy baj lenne 3-4-5-6 .alkalom után is ???Az ilyen pi...knak úgy is jó lenne,de úgy látom többség normális.

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.05.27. 11:01:32

Véletlenül néztem be ide, de nagyon tetszik a blog!

Késésekről általában az a véleményem, hogy soha semmilyen indokkal nem késem, mindig nagyon pontos vagyok. Ha mégsem jön össze - vis maior lehet csak ok -, akkor dühös vagyok, de mégis mentegethetem magam azzal, hogy "Bocsánat, idén még nem késtem sehonnan", akár decemberben is :-)

Késésről jut még eszembe, hogy közel egy évtizede a válásom után viszonylag pörgős magánélet következett, nagyon szerettem volna a gyerekeim számára újra teljes családot (olyat, amilyet egy válás után még lehet, no!). És a választási szempontok között erősen ott volt a pontosság. Gyakorlatilag egy nagyon kedves lány (és gyermeke) "elbukott" bennünket a rendszeres tetemes késéi miatt. Azóta boldog kapcsolatban élünk, immáron hét éve, öt gyerekkel.

Konkrétan a posztról:
"ha nem kapom el időben azt a buszt, akkor kések". Nem jó válasz, helyes válasz: "... akkor pontosan kimegyek a buszhoz, vagy az előzővel megyek, mert kimaradhat véletlen egy busz"

"Jó, amiatt is kések, hogy sokáig szöszölök és nehezen indulok" Nem, nem jó, egyáltalán nem jó! Nem kell sokáig szöszölni, és nehezen indulni! Az, ahogyan erről írsz, az bizony azt jelenti, hogy egyáltalán nem fontos számodra az a srác, akihez nem sietsz, nehezen indulsz és szöszölsz. A lelkedben egészen máshogyan értékeled ezt az általad leírt kapcsolatot.

Rendszeresen késtél, állandóan várattad a srácot. Ez bunkóság, különösen akkor, ha láttad rajta, már először is, hogy nem tetszik neki!

"nőből vagyok, sajnálom" Ne sajnáld, de ha már állítólag nőből vagy (ami nem azonos a nő=késés párhuzammal, remélem!), akkor tessék sietni a férfihoz, akarni a férfit és a párkapcsolatot. Vagy egy olyat próbálj meg akarni, akiért időben képes vagy elindulni.

"Mindegy, a lényeg, hogy félórát várattam szegényt." Nem mindegy. Te akartál késni, el is késtél. Félóra csak szerinted fél óra, volt az talán több is. Ha neked nem ér annyit az a "szegény" fiú, akkor válassz mást. Különösen akkor, ha "szegény"-nek tartod :-)

alumi 2010.05.27. 11:02:43

Bírom, ahogy a sok (bizonyára) gentleman habzó szájjal fröcsög a késés miatt, majd előadja, hogy "én biza pofán basztam vóna a gecibe'".
Hát grat!

ajajajjjjjj 2010.05.27. 11:03:56

Posztoló!
Én is nő vagyok, de nem kések soha, mert megadom a tiszteletet a másiknak. Ennyi.

A hapsi helyében én az 1. alkalommal kivágtalak volna, mint a szaros macskáűt, jobban mondva nem vártam volna rád 5 percnél többet.

Birkesz 2010.05.27. 11:04:16

@Ficak: A pontosság a királyok udvariassága. De mivel én nem vagyok király, lehetőségem van máshogyan udvariasnak lenni. Szar lehet a királyoknak, hogy nekik csak ez az udvariassági formájuk van :P

Netuddki. 2010.05.27. 11:07:23

Hát igen, a fickó sem éppen az udvariasság mintaképe. Ha előszörre hívunk fel egy nőt a lakásunkra, akkor azért illik elé menni. Bár a panellakóknak elég furcsa szokásaik vannak... XD

himpellér 2010.05.27. 11:08:00

Ahogy a japánok mondják:"Előbb menni lehetetlenség, később menni neveletlenség." Hüje péltsa.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2010.05.27. 11:08:40

@Barry Kent: Etikettről beszélünk nem pánikrohamról...
Az etikett pedig e téren nem változott. Csak az, hogy hányan tartják fontosnek. :D

Kytia 2010.05.27. 11:09:25

@primula (the original): :DDD

A többségük ezt kommenteli, teljesen mindegy, mi a poszt témája.:)

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.05.27. 11:11:18

Ha mondjuk 100 alkalommal találkoztok, és te minden alkalommal késel 20 percet, akkor több mint EGY TELJES NAPOT baszott el az életéből azzal, hogy rád várt. Szerintem jól döntött.

Krisztina 2010.05.27. 11:12:39

Aki szerint a keses belefer, az nem lehet egy elfoglalt ember. Ha en 40 percet kesnek egy talakozorol, mar ertelme sem lenne odamenni, mert indulhatnek egy kovetkezo megbeszelesre, hogy idoben odaerjek. Es mivel a szemelyes jellegu talakozok is a munkaidombe vannak beillesztve valahova reggel 8 es este 8 koze, ezert a keses nem megengedheto. De igazan azert nem megengedheto, mert ha valakit tartok olyan fontosnak, hogy talakozzam vele, akkor tisztelem annyira, hogy ne kessek el. Ha meg nem annyira fintis, akkor inkabb nem talakozom vele.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.05.27. 11:13:14

@Kytia: Nem értem azt, hogy egyeseknek a hosszabb távra - ez mit is jelent? - utazás megbecslése olyan nehéz. Még 2-3 átszálással is átlagos hétköznapon kb. 5 perc pontossággal érkezem bárhova úgy, hogy a fél városon keresztülmegyek.

Egyébként alapvetően türelmes vagyok. 15 perc várakozásba egyáltalán nem halok bele - szerintem másnak sem kellene - és nagy illetlenségnek sem tekintem, hacsak nem tényleg nagyon időhöz kötött a program vagy ebből nem lesz rendszer. Akkor viszont előre tervezek és +30 perccel előbbre hívom a delikvenst.

Haverom is olyan, hogy a mikor azt mondom, hogy fél kilenckor sörözés, akkor mindig 40-re jön. :)

Krisztina 2010.05.27. 11:13:50

bocsanat, javitva: fontos

zsenikee (törölt) 2010.05.27. 11:16:48

nőből vagyok és azt vallom, hogy inkább legyek valahol 5 perccel korábban, mint 5 perccel később. :) ha tudom, hogy 5-kor randim van, akkor kezdjek el készülődni 3-kor és nem 5 előtt 10 perccel...

tarquin - védőháló nélkül 2010.05.27. 11:16:56

@Bérgyilkos Bohóc: nem hibáztattam senkit, miről beszélsz? Csak roppant érdekesnek találom, hogy telefonon képes a srác 5 percenként magyarázni anélkül, hogy lemenne a kapuba. Még jó, hogy meg nem kérdezte, hogy így sem találod bazd+, te béna tyúk?:-)

Caddy 2010.05.27. 11:18:25

@mooon:): na látod, én beköltöztem a belvárosba. :)

@BARI: késes. :D:D:D:D

Úúú de sok ma itt a korlátolt.

koschwarz 2010.05.27. 11:20:41

én az azóta már feleséggemmel az első randiról bő fél órát késtem...megvárt...lassan 14 éve vagyunk együtt és két gyerekünk van :)))

alumi 2010.05.27. 11:20:42

@Kytia: ja, és ezek szerint bunkó minden nő.
nyilván ők mindig, minden helyzetben gentlemanként viselkedtek, csak az a sok számító fasztarisznya visszaélt a jóhiszeműségükkel..:)

ebben a sztoriban akárki, akármit mond, a pasi is keményen hülye volt.

BARI 2010.05.27. 11:20:50

@mooon:): szia :)

@Caddy: lesz itt vér is :DD

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.05.27. 11:21:51

VAn olyan hölgy ismerősöm, aki egy randi előtt félórával már ott van a környéken, sétál, elidőz, és figyeli a helyet, barátkozik a részletekkel :-) Mindezt azért, hogy azok már ne zavarják a randi alatt :-) És mellesleg tuti, hogy pontos lesz.

Kytia 2010.05.27. 11:22:49

@molnibalage: Én meg azt vettem észre, hogy minél messzebb laksz, annál pontosabban érsz oda. A közellakók túl optimisták szoktak lenni.:)

alumi 2010.05.27. 11:24:17

@maholnap: az ismerősöd szimplán bolond.

summerstorm 2010.05.27. 11:26:19

@Barry Kent:

Nem ilyesmire gondoltam... :)))
mást ne mondjak, eszembe se jutott... (egyébként nem tudom miért....)
Úgy általában a bárkivel való találkozókkal kapcsolatban mondtam, amit mondtam....
Egyébként meg a csoki helyett mondhattam volna sört, vagy hamburgert is.... mivel arra gondoltam, hogy magának vesz valamit, amit megeszik, megiszik, amíg odaérek.... meeer mi a barátaimmal szoktunk sétálgatós progikat összeütni... és a közben mondjuk néha jól jön egy kis üveg víz, vagy valami kis csoki, amit le lehet tolni sétálgatás közben is...

Kytia 2010.05.27. 11:29:08

@primula (the original): A pasi szerintem súlyosan bunkó volt eleve. Mondjuk vicces az egész. Csaj "nem úgy tervezte", hogy összejön a barátnője exével, de valahogy mégis úgy alakult, hogy 40 percig keringett érte egy vadidegen lakótelepen, míg végül otrombán el nem lett küldve a picsába.:DDD
Erre mondanák, hogy lúúúúúúzer..., ha nem "lenne nőből".:D

blueeyed333 2010.05.27. 11:33:19

"Jó, amiatt is kések, hogy sokáig szöszölök és nehezen indulok – nőből vagyok, sajnálom. "

"Nem így terveztem, de a randi vége csókolózás lett."

Ezekért külön-külön is járna a sün, így együtt pedig...

index-cenzura.biz 2010.05.27. 11:33:25

óra, telefon.
késni tiszteletlenség.

tudom, csinálom.

@devadel 2010.05.27. 10:00:15
"a nőnek "nem illik" (régen legalábbis) egyedül ácsorogni az utcán, vagy egyedül beülni egy presszóba."

naja, mégegy vallási rendőr.

blueeyed333 2010.05.27. 11:34:16

Ja és a 40 perc az 40 perc

nem 20-40

mit kell itt terelni?

2010.05.27. 11:34:45

@Kedves Nard: Ágyban fekvő beteg volt? ;-)

Kytia 2010.05.27. 11:37:32

@Nathan D'Xantine: Azért, amit fentebb írtam.

Medencefűtés · http://sun-pool-heating.com 2010.05.27. 11:39:06

A mobiltelefonok világában egy esetleges késés miatt nem telefonálni egyedül az eszméletvesztés lehet az alibi :)

Nzoltan 2010.05.27. 11:39:09

@primula (the original):
"Jaj, a sok merev izé... "soha, sehonnan nem késünk, blabla.."
Szerintem igenis belefér pár perc. Mind a két fél részéről!!
Nem munkahely egy kapcsolat. Ha az egész életünk arról szól, hogy mindig mindenhova pontosan érj oda, akkor legalább a privát életben legyen megengedett egy kis lazaság."

Ez attól függ, milyen az a kapcsolat. Ha közös háztartást vezetsz valakivel az már egy kisebb gazdasági közösség, aminek sikere függ mindkét fél hozzáállásától. Én konkrétan tisztáztam a párommal még az elején, hogy mindenben támogatom, de ha engem szándékosan v. trehányságból hátráltat, lapát.
Ilyen egyszerű az egész. Trehány emberrel nem lehet előre tervezni. Márpedig anélkül semmire sem jutsz az életben.

2010.05.27. 11:39:20

@Nathan D'Xantine: "Onnan jön, hogy a nő nyilvános helyen ne várjon egyedül egy pasira. Mert az olyan kurvás."

Nah ja, ez volt régen. De manapság mintha kissé más lenne a stíl, tessék megnézni egy bulifotó galériát, jobb híján.

Van nekem egy olyan érzésem, hogy ezt az "illemszabályt" azért szeretik a hölgyek betartani, mert marha kényelmes.

borzaskata (törölt) 2010.05.27. 11:39:50

Késni nem illik, akkor sem ha "nőből vagy". Én is nő vagyok, sokat tudok szöszölni, de ezt bekalkulálom. A párom (férjem) ha munkanap reggel felkel, reggelivel, zuhanyzással, hírek átfutásával is meg van max. összesen félóra alatt. Én nem, de bekalkulálom, több mint egy órával előbb kelek fel mint ő :)

Bárhova mentem, soha senkit nem várakoztattam meg azzal az indokkal, hogy szöszölök, időben elindultam. Az már más, hogy volt, hogy késtem, mert baleset miatt forgalom elterelés volt...stb., vagy ha tömegközlekedéssel mentem, kimaradt a járat, de ezek kivédhetetlenek, ez nemtől függetlenül természetes. Szerintem azért mert a posztoló nő, nem indok, hogy késsen.

Ellenben, ha a srác tudta, hogy a lány mindig késik, és telefonon irányítgatta is, merre menjen, akkor bunókóság volt pont akkor kitenni a szűrét, mikor kivételesen időben ért volna oda, ha nem téved közben el. Az egyenes beszéd lett volna a célravezetőbb, a kapcsolat elején megmondani, hogy hosszú távon nem járható a rendszeres késés, mert a srác nem díjazza. De ha a lány a srác miatt keringett pluszban 40 percet, hogy odataláljon hozzá, akkor ritka bunkóság volt ezután nem beengedni.

2010.05.27. 11:41:33

Egyébként meg ha a kapcsolat elején fél órát kell a csajra várni, akkor húsz év házasság után már fél napot fogsz. Kéretik erre is figyelni uraim!

Rebelde 2010.05.27. 11:41:44

@Nathan D'Xantine: 5 percenként navigálja telefonon, valszeg pekingi koordinátákat ad meg a csajnak, aztán még neki áll feljebb, ajtót sem nyit

alap, hogy lemegy az elcseszett háza elé és ott várja a csajt, ha eleve látja, hogy nem egy térképész a lány

BARI 2010.05.27. 11:43:57

Hapsikám tök egyszerűen csak meg akarta szivatni a csajt.

Kham 2010.05.27. 11:44:36

De most komolyan, ha megéri a leányzó, ki az ördöghátsóját érdekli, hogy mennyit késik egy randiról? Ha rendszeres késő, akkor én is később érkezem a megbeszéltekhez képest, ha csak alkalmi késő, hát nem gond, a telefonomon lehet Monkey Island-et meg passziánszt nyomni vagy lehet nézegetni a sétáló proletárokat, vagy bármi. Aki ilyeneket mond, hogy "én öt percet sem várok egy nőre" meg a "pontosság a királyok gereblyéje" annak valószínűleg egy ingaóra lengője van a lengője helyén és a lelke mélyén egy zsebórás vasutas lakik...

Most például elmesélhetném, hogy a mostani feleségem másfél napot késett a waterloo-i randinkról valami Grouchy marsall miatt, de mégis együtt vagyunk már 195 éve és már van 98 gyerekünk:)

Doubledeceker 2010.05.27. 11:46:18

Barátnőmmel az első randiunk úgy indult, hogy 10 percet vártam mire felbukkant, és akkor megkérdezte, hogy én vagyok akire 10 perce vár?

Nyilván zavarban volt. De ő késet és ő várt, a nők már csak ilyenek.

Azért 10 perc késésig még szeretjük őket, ha azonban rendszeres, mehetnek a levesbe....

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2010.05.27. 11:47:28

@zulu: Megismétlem. Etikettről beszélünk, meg arról hogy honnan jön a szokás.
Ebből a szempontból irreleváns, hogy egyesek szerint ma mi a trendi.
(Erre mondtam egyébként, hogy egyre kevesbben tartják be.)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2010.05.27. 11:48:38

@Rebelde: Az "eleve" volt a kérdés nem a végjáték.

Ott egyébként szerintem valami holt ismeretlen címre küldte a bigét kódorogni...

Snowmass 2010.05.27. 11:51:27

MPG!

Amúgy egyszer én is bírtam majd 20 percet késni egy randiról, de nem lett belőle gond. Még úgy sem, hogy kb. 5 percre volt tőlem a találkahely.:)

Rebelde 2010.05.27. 11:51:59

@Nzoltan:

bizony, és aki nem lép egyszerre,az nem kap rétest estére
ez már csak így van, pláne ahol gazdasági közösségek vannak

jesszus, nagyon ki vannak egyesek keményítve:)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2010.05.27. 11:52:09

@Kytia: Mit írtál fentebb? Abból ugyan ki nem derül, hogy "eleve" miért lett volna bunkó a pasi, aki első körben fél órát várt, majd közölte, hogy "semi baj".
Max annyiban vétkes, hogy etikett szerint nem éreztethette volna a nővel, hogy mérges. Ennyi.

summerstorm 2010.05.27. 11:53:27

@Snowmass:

na látod, úgy késni parasztság....
hümm :) :)

blarke 2010.05.27. 11:53:49

hogy ez mennyire ismerős... amikor reggel 10-re kell menni dolgozni, 8-kor már felkel, a hév 5 percre van, 13 perc a menetideje, a munkahely a hévmegállónál, mégis el tud késni... vagy "1 óra múlva nálad vagyok, legyél indulásra kész", de az még fürdésre sem elég... nem mondok semmit, nehéz :)

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.05.27. 11:53:53

Még egy sötét emancipunci.
Legközelebb minden orgazmusod késsen 40 percet.

tarquin - védőháló nélkül 2010.05.27. 11:54:18

@Kham: "pontosság a királyok gereblyéje" :D:D:D Ezt megtanulom.:D

summerstorm 2010.05.27. 11:57:35

Levontam a következtetéseket :D...
Ha legközelebb valaki 10 percnél többet késik, elküldöm a pi***ba, mert a kommentelő urak szerint ez a helyes, hát akkor történjen ez velük is :D :D :D.... És sz@rok a forgalomra, a dugóra, és minden egyébre, amit felhoznak mentségként... Vagy inkább mégse, meg se várom inkább őket :).
Bár jobban belegondolva, nemtom hogy akarom e hogy mostanában új versenyző legyen... :) mert a mostani versenyző jó :)

falesny 2010.05.27. 11:58:04

kibaszott szélsőségekben gondolkodtok.
ki tök beszélt arról, hogy 5 perc késés gáz?
itt arról van szó, hogy a gáz, ha valaki folyamatosan késik, és főleg akkor gáz, ha 30-40-50 perceket.
Ha nő, ha férfi.ennyi.Mindezt vállvonással elintézve, mert ő ilyen és neki lehet, mert a nőnek lehet.
Nem lehet.

filmcomm 2010.05.27. 11:59:07

Nem dörömbölni kell, csengetni!
(Kétszer.)

Kis Leokádia 2010.05.27. 12:01:06

@Birkesz: na igen, ugyanakkor igaza van, mert "egy sem kurva, mind királylány". Egyszerű - a királylány ott lesz időben, a kurva meg nem. Egyéb kérdés?

single 2010.05.27. 12:02:58

A pontatlan ember, megbízhatatlan ember. Jellemhiba.

Haynau (Sons of Monarchy) 2010.05.27. 12:03:42

Mobilod van? SMS-t tudsz írni? Még ha olyan sóher is vagy, hogy nem hívod fel, hanem egy SMS-ben letudod, de legalább közöld vele, hogy késel! Akkor talán nem kattant volna így ki. Bár a 40 perc tényleg egy picit nonszensz.

Egyébként 40 (!!) perces, nullkommunikációs késés után én is agyonlőttelek volna. Rögtön a felnégyelés után.

tarquin - védőháló nélkül 2010.05.27. 12:05:20

@Haynau: 5 percenként beszéltek közben telefonon, tedd el a fegyvert.

tomfix4 2010.05.27. 12:05:24

'A Moszkva téren találkoztunk volna, de én Törökbálintról jövök és ha nem kapom el időben azt a buszt, akkor kések. Jó, amiatt is kések, hogy sokáig szöszölök és nehezen indulok – nőből vagyok, sajnálom.'

akkor nem várhatod el,hogy más mindig hozzád igazodjon..
téged nem érdekelt,hogy késel, akkor a srácot se. ennyi.

vernarancs 2010.05.27. 12:08:37

Kesni es mast megvaratni paraszt dolog. Megerdemelten lett ejtve a poszt tolo.

nemezisazis 2010.05.27. 12:09:21

hát a rendszeres késéssel a fasz ki van igazából.
nem hiszem el, hogy nem lehet időre elkészülni, mindig ugyanazok a feladatok indulás előtt, egy egész kis pici agykapacitással fel lehetne dolgozni és mérni, hogy mikor kell elkezdeni készülődni, hogy ne késsek el már megint.

fordított esetben kíváncsi vagyok mit szólnátok. minden alkalommal cca félóra késésre.

viszont ha hozzá mész, igazán kimehetne eléd...

a faszsági verseny döntetlen.

Nzoltan 2010.05.27. 12:10:11

@mooon:): Otthon még én viselem a nadrágot. legalábbis azt hiszem.:-)

HoNeYBiRD 2010.05.27. 12:10:59

én ffi vok mégis mindig kések, mondjuk nem sokat 10-15 percet, de annyit mindig :)
szal, ha vki ismer, akkor már tudja, ezért v. direkt mond korábbi időpontot v. ő is később jön :)

wigwam 2010.05.27. 12:15:06

1. miért volt olyan nagy baj a késés, ha egyszer úgyis én mentem hozzá ?

Tudsz úgy is késni, hogy hozzád jönnek? Szerintem még ez is menne.

mxplanet 2010.05.27. 12:15:13

a kurva anyja temetéséről késssen

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2010.05.27. 12:15:40

@nemezisazis: "viszont ha hozzá mész, igazán kimehetne eléd..."

Ebben szerintem az akadályozta a legjobban, hogy a város másik felében ült telefonostul.

ezanévmárfoglalt 2010.05.27. 12:18:02

Nah nekem a legjobb barátnőm ilyen...volt, hogy 45 percet vártam rá. Régen én is késős voltam, most már igyekszem figyelni erre, 90%-ban sikerül is.:))Nagy késéseim kint Londonban voltak, csinálták a metrót, így kénytelen voltam buszra szállni, az pedig ugye bekerült a dugóba...A 20 perces útból így lett másfél óra. Jah, és direkt jóval hamarabb indultam el, de sajnos az sem segített...
Posztírónak üzenem: ezzel a hozzáállással nehéz lesz normális pasit találnia, mert késni bunkóság, és a másik iránti tisztelet hiányára vall.
Ezt már csak zárójelben jegyzem meg: barátnőm másik húzása a telefonálgatás miközben ott vagyok nála. De nem ám "szia, vannak nálam visszahívlak." Hanem fél órákig...

alumi 2010.05.27. 12:22:05

@Nzoltan: azért ez az előre letisztáztuk dolog nekem erős...:)

@Kytia: nézd, a csaj nem akart belemenni a dologba, már eleve.
de a pasi nyomult, az ellenállásra is visszajött, mint a bumeráng. a csaj unatkozott, gondolta, ez is jobb, mint a semmi és belement. szerintem kb. mindenkinek van egy ilyen kapcsolata az életében. a csaj nem érzett lángoló szerelmet, nem voltak pillangók, csak jól akarta érezni magát. mindemellett a faszi nem ért neki annyit, hogy éreztesse, fontos neki. hogy a pasi másként gondolta? előfordul. csak jóval többször látok pont fordított példákat, ahol a nő kapar, a pasi meg nagy ívben szarik a fejére, miután eleinte le sem lehetett vakarni a nőről.
az biztos, hogy sorozatban késni faragatlanság, de az a pasi sem egy szépéletű donhuan, aki az exe köreiből halászik csajokat.

Madpapa 2010.05.27. 12:28:30

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: tudod, ez meg azt veti fel bennem, hogy ki volt az idióta? A srác vagy a kishölgy, hogy 40 perces kóricálás és 5 percenkénti telózás után találta meg a lakást? Ez a kommunikáció tipikus csődje. A srácnak nyilván az is lejött, hogy azon kívül hogy már elkönyvelte megbízhatatlannak, még ráadásul szőke is.
Természetesen a srác sem százas a végkifejletet tekintve.
A kislány az otthoni nevelés miatt olyan amilyen szerintem. Nyilván apuci és anyuci úgy nevelte, hogy kislányom te mindent megtehetsz. Remélem egy-két orr piszokba verés után megjön az esze, vagy sikerül egy olyan idiótát kifognia, aki ezt elnézi neki. Na az is egy szép történet lesz.

JohnHenry 2010.05.27. 12:32:39

"sokáig szöszölök és nehezen indulok – nőből vagyok, sajnálom"

ennél csak a "szőke vagyok, nem tudom megtanulni" tipust szeretem jobban.

Ede_bacsi 2010.05.27. 12:35:08

Sziasztok,
Megismerkedtem egy lánnyal, és mivel egy randi nem szex, ezért már többször randiztunk.
Ideges tipus vagyok, ezért randi előtt mindig bemegyek valami fokhagymás sültet enni az útbaeső étkezdébe.
Ezért mindig úgy adódott, hogy a randikon folyton fokhagymaszagú volt a leheletem, mondhatni büdös volt a pofám. Jó, azért is fokhagymaszagú a szám, mert szeretem a fokhagymát - bocsánat.

Az utolsó, végzetes randi alatt majdnem sikerült is végig visszatartani a lélegzetem, de a végén csak kijött egy aprócska büfi, ez persze nem tetszett a lánynak. Én ekkor szájonvágtam. Semmi. Kétszer nyakon hajítottam, semmi.
Vállat vontam és hazamentem. Másnap felhívott, hogy még egy ilyen büdös bunkóval nem találkozott soha, elege van, nem akar többet látni. Azóta nem beszéltünk.
Hát ez volt a nagy sztori.
1. Ha a randi alatt végig visszatartottam a lélegzetem, akkor miért volt olyan nagy baj az a pici büfi?
2. Ha másnak is büdös lesz a szája az is repül?

Azért büfi ide vagy oda, rohadt egy kurva volt ez. Üdv.: Ede

fogyókúra 2010.05.27. 12:38:02

Szerintem taplóság késni. Igaz, van olyan, amikor a BKV vagy dugó miatt elkésik valaki, de akkor is illik telefonálni, hogy késni fog, és kb. mennyit.
Akár nő, akár pasi az illető, a késés a másik ember semmibevétele és tiszteletlenség.

Ilyen emberrel sohasem kezdenék, hiszen az életben annyi helyre kell időben odaérni, a munkahelyi rendezvényektől kezdve egy színházlátogatásig, és ha a párom képtelen betartani a pontos érkezést, akkor azzal nemcsak magát, hanem engem is leéget, és kínos helyzetbe hoz. Ezt meg nem viselném el senkitől. :-(((

balage_81 (törölt) 2010.05.27. 12:38:57

húbazmeg posztoló, láthatóan kurva rossz az alapállásod. "szoktam késni, de sokat szöszölök, nőből vagyok" - ezt egyszer mondanád nekem, a fal adná a másikat...

korinthia 2010.05.27. 12:39:12

Tanulsag: vegyel terkepet es egy orat, es gondolj arra, hogy te is beragnal, ha teged varakoztatnak 40 percet.
Pontosnak lenni annyit jelent, hogy tiszteled a masikat es az idejet. Pont azt kaptad, amit megerdemelsz.

Snowmass 2010.05.27. 12:41:19

@mooon:): Na szépen vagyunk.:) Amúgy tény és való. Akkor sem állítottam ennek ellenkezőjét, és most sem vitatkoznék ezzel. Még úgy sem, hogy nem állt szándékomban késni, és nem is a homok titkai c. örökbecsűt néztem, hanem egyszerűen csak összejöttek a dolgok, és így alakult.

JohnHenry 2010.05.27. 12:43:19

@Ede_bacsi:

1. semmlyen randi/találkozó előtt nem eszünk semmlyen hagymát
2. randi előtt nem eszünk semmit, mert a randi része esetlegesen a közösen elköltött ebéd/vacsora (régimódi vagyok)
3. senkit, nőt meg pláne nem vágunk szájon
4. bunkó vagy

Rebelde 2010.05.27. 12:44:20

micsoda úriemberek itt egyesek?! késésért már négyelnek
persze nem szép dolog késni, de nézzetek már magatokba

én is késtem már, elnézést is kértem érte, és engem is várattak már meg, de a világ azóta is áll, az életemnek nem lett vége

pancel 2010.05.27. 12:45:14

@Rebelde: de lehetett volna vége ha felnégyelnek. :D

vernarancs 2010.05.27. 12:45:16

@JohnHenry: ez most komoly? tenyleg nem ertetted a parodiat?

Caddy 2010.05.27. 12:46:48

Most jut csak eszembe, ha asrác nem engedte be, akkor tulajdonképpen még egy dugást is megvont magától a nagy elméleteinek köszönhetően. Na hát nem tudom ki a nagyobb lúzer. :D:D:D:D

tarquin - védőháló nélkül 2010.05.27. 12:48:58

@Madpapa: igazad van, ha mindenáron idiótát kell keresni a történetben.
(Mondjuk én alapból eltévedős vagyok, főleg lakótelepen vagy egyenházaknál: egyszer lementem a sarki közértbe, de fogalmam sem volt melyik házba kell visszamenni és milyen irányból, tulajdonképpen egy órán keresztül leugrottam a boltba, ami 30 m-re volt:D A fergeteges tájékozódási képességemet azonban belekalkulálom az időbe- ha már muszáj odatalálnom valahova, ha ez a lány nem tette, akkor eddig nem tudta, hogy ilyen kis béna - emiatt kicsit együttérzek vele, pedig én ritkán szoktam késni.)

pepito1 2010.05.27. 12:51:00

Annyira szánalmas ez az egész!Kár volt elolvasni!Nem értem, egyesek miért képzelik azt, hogy meg kell osztaniuk az interneten siralmas történetüket!!!Ki a szart érdekel ez?
Mellesleg én se várok egy nőre se 5 percnél tovább!!!

BARI 2010.05.27. 12:52:43

Felnégyelés, agyonlövés, máglyahalál is lesz... :D

Rebelde 2010.05.27. 12:55:11

@pancel:

nem tartom ezt akkora dolognak, túlteszem magam az ilyen dolgokon és nem rugózom órákig, az élet túlságosan rövid ehhez. ez azokat irritálja inkább, akik nagyon komolyan veszik magukat, az ilyenekért meg nem kár:)

Magóg napján (törölt) 2010.05.27. 12:58:15

Miért gondolák egyes pcsák, hogy azért mert nők nekik nomál szopatni egy faszit?

Azt időt nem lehet visszaadni...Amúgy meg 40 perc alatt többször is kivert a fejéből.

butajószág 2010.05.27. 12:58:52

Késés esetén - esetleg - nem lehetne telefonálni, postagalambot küldeni, hogy KÉSEK bocs?
Mert valóban nincs idegesítőbb amikor valaki - legyen az bármely nemű, korú és rangú - minden értesítés nélkül késik vagy nem is jön.
Affrancba :)

tarquin - védőháló nélkül 2010.05.27. 13:02:08

@BARI: fénybenülés és széltolás, a széléigmerészkedés?:D De szeretnék én is, hejj...:D

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.05.27. 13:02:13

@Ede_bacsi:

Remélem ez csak poén volt, mert ugyebár poénnak gyenge, ha meg igaz akkor ne csodálkozz, hogy otthagynak a vérbe :)

S0und 2010.05.27. 13:03:16

Hát igen, kellemetlen amikor a csávó inkább elküld a halál faszába, minthogy ráhúzna téged a sajátjára.

A késés a tisztelet egyik formája. Én személy szerint teszek arra, hogy "kinek szabad, és kinek nem szabad késnie". Én ott vagyok időbe, a másik is legyen ott. Ha a munkahelyedre be tudsz érni pontosan, anyád temetéséről nem késel, az üzleti partnert sem várakoztatod egy pillanatra sem, akkor egy randiról miért szabadna késni? Áj dont get it.

Ede_bacsi 2010.05.27. 13:04:12

@JohnHenry:

1. Ha randira megyünk, időben elkezdünk készülődni.
2. Ha mégis elkésünk, akkor elnézést kérünk, mert nem szeretnénk ha a partnerünk azt hinné, szarba se vesszük.
3. Ha a sokadik fél órás késés után a partnerünk mégis megunja és kiadja az utunk, akkor elgondolkodunk hogy vajon volt-e oka rá, és mindent megtettünk-e azért hogy ne így legyen.
4. Vicceltem.

balage_81 (törölt) 2010.05.27. 13:06:48

ezekért a gondolatokért egyébként extra nagy ribi vagy

"Hiába mondtam, hogy nem – nem értette meg. Mivel egy találkozó még nem szex, megbeszéltünk egy randit a belvárosba."

de akkor minek találkozol vele, ha úgyis elutasítottad? csak mert unatkoztál éppen?

"Nem így terveztem, de a randi vége csókolózás lett. Mondtam a srácnak, hogy lehetőleg maradjon köztünk a dolog." - tehát nem csak következetlen vagy, még hazug is, mert a barátnőd elől titkolod azért. figyu: remélem ez csak egy kitalált sztori

Snowmass 2010.05.27. 13:08:13

Én azt tartom a leginkább felháborítónak, hogy ezek a késésre vetemedő taplók is ugyanazt a levegőt szívhatják, mint bárki más.

Madpapa 2010.05.27. 13:09:18

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: milyen más megvilágítás jöhet még szóba?

summerstorm 2010.05.27. 13:10:18

@Magóg napján:

ki mondta, hogy normál :) :)?

MP 2010.05.27. 13:11:10

Akkor talán nekem van esélyem én fél éve várok BS-re.

Ede_bacsi 2010.05.27. 13:11:11

@Kedves Nard: Ha igaz lenne, nem is csodálkoznék :)
Ahogy a posztolónak se kéne.

Ede_bacsi 2010.05.27. 13:12:17

@MP: ne add fel, már elindult.

alumi 2010.05.27. 13:12:28

@balage_81: jaj, hagyjuk már ezeket az álszent dumákat.

biztos vagyok benne, hogy voltál már valakivel lesz, ami lesz, elvagyunk -alapon.

summerstorm 2010.05.27. 13:14:46

@MP:

Barbara Streisandra :)?
a fene az ízlésedet :D :D :D

dr. gernika 2010.05.27. 13:15:43

@Kytia: Közel lakóként tanúsítom. :)

daito 2010.05.27. 13:19:02

Bontsuk ketté.
A posztról annyit, hogy a randizgatásnak, találkozgatásnak pont ez a lényege. Kiszűri az alapból össze nem illőket; itt nemcsak arról van szó, te késős típus vagy, ő meg halálpontos; hanem arról, hogy tudod-e a másik alapvető szokásait, hibáit tolerálni. A srác nem tudta.
Ergo, ez egy remek történet, nem lett belőle hiábavaló, reménytelen kapcsolat, ahol utálják egymást a vélt-valós hibák miatt. :)

A késésről meg annyit, hogy irigylem azokat, akiknek az élete mindig pontos, ők odaérnek mindig pontosan és hozzájuk odaérnek pontosan.
Egyrészt nem vagyok ilyen (és ez hiba, tudom), másrészt ez a világ, ez a mai magyar élet nem könnyíti ezt meg.
Hozzáteszem azt, hogy minél szerteágazóbb, pörgősebb a munkád/életed; annál nehezebb ez a percre pontos életmód. Nemcsak magamról írom, látom a cégnél, a partner cégeknél is. Nagyon jó, és fontos betartani a megbeszélt időpontot; de gyakorlatilag az esetek felében nem sikerül.. Ha csak azt nézem, hogy a közlekedést nem tudod sosem kiszámolni, akkor elmondtam az egyik legfontosabb indokot. Mert: baleset, útjavítás, terelés, dugó, meghibásodás, defekt bármikor, bárhol bekövetkezhet; az illető rossz helyen kanyarodott le, túlment, parkolóhelyet keresett. Rosszabb esetben tömegközlekedéssel utazik az ember; ott meg nem indult, lekéste, elnézte a menetrendet, érvénytelen a menetrend, lerobbant, kisiklott, felső-vezeték leszakadt, bombariadó, baleset, rosszullét, eltévedt, lassan megy, áll a dugóban.

És amikor odaértél időben, korábban, akkor akihez mentél, annál még vannak, el kellett mennie, nem ért még be, beteg, ebédel, elfelejtette, stb.

KevinMulder 2010.05.27. 13:21:22

Hmm ... aszondja a posztolo, hogy percek miatt kiadtak az utjat. Vazze 40 perc az nem perc, hanem kozel 3/4 ora.

dr. gernika 2010.05.27. 13:21:29

@Nzoltan: "Én konkrétan tisztáztam a párommal még az elején, hogy mindenben támogatom, de ha engem szándékosan v. trehányságból hátráltat, lapát."
Hű, de szerelmes lehettél.

indapass90210 2010.05.27. 13:23:02

BÚCSÚSZEX volt? Ki vette a gumit?

dr. gernika 2010.05.27. 13:25:56

@Kham: Végre egy szimpi komment. :)

Shirkan8 2010.05.27. 13:26:15

Ahogy a feleségem mondaná:
"aki nem tiszteli mások idejét, az egyéb aljasságokra is képes"

Szóval kedves posztoló!
Átpörgetve a kommenteket; nagyon lukra futottál. Annyi haszna lehet ennek az egésznek, hogy megtanuld, a késés bunkóság.
Egyszer-kétszer elnézhető néhány perc, de ha gyakorlatot csinálsz ebből, akkor az bunkóság

tarquin - védőháló nélkül 2010.05.27. 13:26:37

@Madpapa: pl. a lány lehet pontosabb, de ebből a pasasból sok jót nem nézek ki: a "majd én megnevelem a népet" szemléleten sokkal nehezebb változtatni, mint a pontatlanságon.

summerstorm 2010.05.27. 13:27:11

@Drága IV gernika:

én arra lennék kíváncsi, hogy milyen szempontból gondolta a hátráltatást.... ami miatt lapát....
@Nzoltan: fejtsd már ezt ki nekem kérlek...

mert az, hogy lapát, mert mondjuk:
nem illetek össze/más nagyszabályok szerint élitek az életeteket /nem működik köztetek/nemszeretedmár/mittudomén, és akkor ezért lapát, az nagyjából érthető, de mit fed az, hogy ha hátráltat téged, akkor lapát?
buliban?
melóban?
karrierben?
érvényesülésben?
mi a toszban?
de most komolyan, erre kíváncsi lennék...

beavereater [AT] 2010.05.27. 13:32:33

Haver múltkor egy este alatt lenevelte a feleségét a piszmogásról. Hatkor kellett indulniuk a színházba, a feleség kedvenc darabjára. A feleség persze 5:59-kor (szokás szerint) még egy szál semmiben ruhát válogat. Haver 6:00-kor kilépett az ajtón, beült a kocsiba és elment színházba. Azóta a felesége a megbeszélt indulási idő előtt 5 perccel menetkészen áll a lakásajtóban.
:)

beavereater [AT] 2010.05.27. 13:33:52

@daito: mondjuk ha lerohad a busz, akkor azonnal telefonálni kell. Nem akkor, amikor már 40 perce késel...

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.05.27. 13:33:52

@mooon:):

Gondolom nem akar lemondani a napi rutinjáról a csóka, és ha abban a csaj hátráltatja, akadályozza akkor lapát.

Tamarian 2010.05.27. 13:41:41

Hűűűűűűűű meg haaaaaaa..... Itt tényleg azon tépik egymást páran, hány perc a tűrhetetlen? :-) A csaj simán elismerte, hogy nála ez szokás - tehát nem baleset, szülés, hányás -, vagyis magasról tesz arra, hogy valaki vár rá. Ez taplóság. Így járt. Ezek után énkérdésem: Min is csodálkozik? :)

@Kedves Nard: Hát van az a minőség, akiért megéri ;-)

Birkesz 2010.05.27. 13:42:36

@Kis Leokádia: Jah, aztán beházasodik a királylány családjába és csak néz, miért ő lesz a csóró rokon, aki a pénzéért vette el a lyányt.
A kurva legalább megdolgozik a pénzért :)
.
.
.
Na jó, már én is nehezen követem a gondolatmenetem :)

tarquin - védőháló nélkül 2010.05.27. 13:44:28

@S0und: ha én ott vagyok időben, a másik is ragozzon magyarul helyesen.:-))

blackbarika 2010.05.27. 13:45:11

Nálunk fordítva van, barátom késik egyfolytában, mindig egy órát rászámolok, ha azt mondja 6ra jön, akkor jó ha 7re beesik :D de kb mindenhonnan elkésik, szóval a baráti körben már tudva levő, hogy az öt az nem öt hanem hat :D én meg elfogadtam hoy ilyen, sőt néha jól is jön az plusz fél óra/óra :)

bigthereal 2010.05.27. 13:54:18

"Úriember nem siet, nem fizet, nem csodálkozik."

Publius Decius Mus 2010.05.27. 13:57:46

Szerintem jól tette, hogy kirúgott.

daito 2010.05.27. 14:03:44

@beavereater: ez tiszta sor.
Csak gondolj arra, hogy telefonálsz, a másik idegeskedik, szerveztek, ide tolod, oda tolod; aztán lehet, hogy mégis odaérsz, akármi.

A késésről két dolgot ne felejtsünk el: nem irányítod, hanem történik. Lehet, hogy nem késel, lehet, hogy 5 perc, lehet 10, vagy 40 perc, vagy 3 óra. Ez egy kínos dolog; de vannak fokozatai. Amikor lerohad a busz, 20 km-re vagy, és tudod, hogy nem érsz oda fél óra alatt; telefonálsz. De ez nyilvánvaló.
De mondjuk ott ülsz a buszon, és mondjuk késik, de nem tudod kiszámolni. Mert életedben először mész akkor, úgy, arra; akkor hol van az a pont, amikor telefonálsz? 10 perccel találkozó előtt? Vagy pontban akkor, hogy "bocs, még buszon vagyok". Vagy odatelefonálsz fél órával korábban, hogy "lehet, hogy késni fogok"?.

Ugyanis a késéskori telefonálásban az a gázos, hogy a késő félnek kell mondania valami konkrétumot, ráadásul a másik fél szívességet tesz, ha elfogadja. "Kések, kb. 20 percet." Viszont, mi van akkor, ha késik 45 percet? Akkor 2x ég az illető arca.
És ez nehéz dolog, mert a magyar gondolkodásmód olyan, hogy aki késik, az k*cs*g, lassú, nem kel fel időben, nem indul időben, nem tud vezetni, csiga, nem tiszteli a másikat, tapló, nincs órája, hülye, nem tudja az életét kordában tartani, stb.

De ez egy kettős játék ám; ugyanis, aki "fogadja" a másikat, ha normálisan, a hétköznapi életnek megfelelően áll a dologhoz, akkor úgy reagál. "Megértem, hogy késik, kb. mondjon egy időpontot, és ha akkor nincs itt, újból beszélünk." vagy "Elnézést, semmi probléma a késésből, előfordul, én x óra y percig ráérek; akkor mindenképpen elmegyek/másik vendég jön, stb." vagy "Elnézést, a mai napi programom nagyon sűrű, így sajnos már nem lesz jó / nem lesz elég időnk; beszéljünk meg egy másik időpontot."

Ez egy olyan gyakori konfliktus, aminek sokszor nem az alanyok az okozói, hanem külső körülmények; és az emberek, főleg a magyarok, meg kerülik a másokkal való konfrontálódást.
A fent említett példában is, a srác, inkább elküldte a csába a lányt, ahelyett, hogy felvállalt volna egy minimális konfliktust a csajjal. "Figyelj Ági, te mindig késel 20-30 percet, ezt én utálom, próbálj meg pontosabb lenni."
Ez szerintem egy párkapcsolatban annyira triviális, hogycsakna. Aki ennyire képtelen, az maradjon meg az útszéli lányoknál, és sosem fog csalódni.

Joe69 2010.05.27. 14:05:31

A sztoriban mondjuk már a kezdés is nagy gáz, de foglalkozzunk csak a pontossággal, és a randiszervezéssel, és akár a lakásra rendelés extrém és eleve nem jellemző esetét is felejtsük el, maradjunk a kezdeteknél...nos randikésések, de főleg az ukmukfukk nyilvánvalóan kamu lemondások, tologatások,amelyek helyett már régen azt kellett volna mondani a pasinak, hogy bocs, de nem kell a társaságod, van jobb, van más, de baszki, még mindig van pofája azt mondani, hogy hívjál csak, majd legközelebb, és ez így megy addíg, amíg a pasi ki nem borul, és be nem szól neki valamit, na persze akkor meg ő a bunkó, és lehet mesélni a barátnőknek, mekkora bunkó pasik vannak. Ez a legocsmányabb női műfaj, ami létezik, főleg egy olyan világban, amikor a legnagyobb aljasság más idejével visszaélni. Külön műfaj a szinglicsajok "én nagyon elfoglalt vagyok " c. dumája, amiből semmi nem következik, mert ha nem erőlködsz, akkor "tutyímutyi" vagy (ez most az aktuális trendiböfögés erre) ha meg igen, akkor bunkó. Mellesleg a bunkóság netovábbja egy dolgozó embert azzal lekoptatni, hogy dolgozom.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.05.27. 14:06:38

@Tamarian:

Eleve szükségesek a kompromisszumok. Aki nem hajlandó rá, semmilyen mértékben az meg önző --> nem alkalmas párkapcsolatra.

heraklész 2010.05.27. 14:07:03

Te leszartad őt, ő leszart téged, ennyi.

Kytia 2010.05.27. 14:07:06

@primula (the original): Én meg pont fordítva értelmeztem. Szerintem a csaj csak kérette magát az elején, amit mi sem bizonyít jobban, mint, hogy végül belement a randiba, és hogy, hogy nem, csókolózás lett a vége. Utána meg rendesen futott a pasi után. Elment volna érte a világ végére is. El is ment, csak haza lett küldve.

smartdrive 2010.05.27. 14:10:34

"bárhol is találkoztunk, 15-20 perceket késtem"

a munkahelyedről is mindig ennyit késel?

Kytia 2010.05.27. 14:12:12

@beavereater: Nem mondod, hogy színházba járó pasi!!! Ráadásul elmegy a felesége kedvenc darabjára? Én is ilyet akarok!!!

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.05.27. 14:15:30

@Kytia:

Amilyen a madjarszínház, tényleg csoda, hogy egyáltalán bárki is elmegy előadásra :)

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.05.27. 14:17:01

RENDSZERESEN 15-20 percet késni, amennyiben nem dugó, BKV és egyéb hátráltató körülmény hibája, bunkóság. Előzetes értesítés nélkül (telefon/sms, mindegy, csak legyen) külön az.

A negyven percről annyit, hogy én már az első telefonhívásnál felajánlottam volna, hogy lemegyek.
Én személy szerint nem lakom bonyolult helyen, de MINDEN hozzám érkezőhöz legyen akár rokon vagy vendég vagy haver, kimegyek a metróhoz. Aki már járt nálam, az odatalál, aki többedszerre sem ismeri meg a helyet, azzal megbeszéljük, hogy kimegyek elé. Ez alapszabály. Pontosan úgy, mint késésről szólni.

Ha okoskodni akarok, két hülye megérdemli egymást.

Az ilyen rendszeresen, önhibájából későt csak úgy lehetne megnevelni, ha az ő módszerét rajta alkalmaznák. Egyszer istentelenül meg kéne váratni, majd elintézni egy bocsikával.

Nem késni, hanem értesítés nélkül és vagy rendszeresen késni az illetlenség. A férfi oldal, habár balfaszil viselkedett, azért tett így, mert a csaj már sokszor megváratta előtte. Ha az első randi lett volna, talán lemegy a ház elé, vagy ha már nem, felírja a lakcímet, vagy bármi. Ha nem, akkor a csávó balfasz. Akinek ennyi esze van, az úgyszintén ilyen későst érdemel. A szívatásnak lett volna helye, csak nem itt és nem így!

Barry Kent 2010.05.27. 14:17:56

@daito:
Párkapcsolatról beszélünk, ha az egyik fél nem meri felvállalni az ismerősei előtt a másikat? Én ezt max. időtöltésnek gondolom.

@Joe69:
Ilyen szinglicsajjal már találkoztam, de feladtam. Én találjam ki mi kell neki, amikor maga sem tudja?

Kytia 2010.05.27. 14:20:10

@Kedves Nard: Nemisigaz! Csak jól meg kell választani. Olyanra kell menni, amiben nem Puskás Peti játszik, és akkor nagy gond nem lehet.:)

kvadrillio 2010.05.27. 14:27:51

Notorius késő vagy, ennyi. :)

ami nem túlzottan nagy baj, csak van aki ezt nem szereti.

Tamarian 2010.05.27. 14:27:59

@daito: Jézusom... nem pont Neked szól, hanem mindenkinek, aki ilyen "olyanjófejtoleránsvagyok" hangot ütöget itt.... Tök igazad van; a szubjektumunkon kívül eső világot sokszor nem befolyásoljuk. DE: azért különbség van aközött, hogy peches vagyok, és mindig rajtam hajt át az úthenger, vagy eleve úgy kommentálom magamat; Óóóóóóóóóóó, hát NŐ vagyok, ergo jogom van leszrni a másikat. És ha kicsit mélyebbre gondolsz, akkor ez azt is jelenti, hogy ha a csaj nem képes erőt venni a _tendenciális_ szokásán, azért, aki fontos neki (oké, most tekintsünk el a konkrét poszttól), akkor a történet már egy sima randi szintjén arról szól, hogy fontosabbak a saját kényelmi allűrjei, mint a pasijához fűződő érzelmei, az együtt tölthető idő, a másik tisztelete. Pont. A _notórius_ késő nem tesz meg mindent, ami rajta múlik, mert nem érzi elég fontosnak. Ez a tolerálhatatlan. Szerintem ;-)

@Kedves Nard: Sose vitatkoznék Veled :)) (azért néha de ;-) ) De ez speciel szerintem még csak nem is kompromisszumról szól - a késő szempontjából -, hanem egyfajta prioritást prezentál. Persze dönthet úgy valaki, hogy belefér, ha a szívszerelme nem tesz erőfeszítéseket miatta, de akkor én, a szűklátókörű nem olyan vagyok. Én a magam korlátolt módján azt adom önként és dalolva, hogy lehetőleg együtt, minél hamarabb, és jaj, hadd szaladok az égre valamelyik csillagért :), mert nekem attól jó, hogy ott érzem az illatát magam körül, és látom, hogy neki jó velem. És perverz módon abban hiszek, hogy akkor az igazi, ha ez kölcsönös. Naná, hogy dekkolok bármennyit bárhol, ha tudom, hogy úton van, de önhibáján kívül időhurokba került. Önhibáján kívül :)

Tamarian 2010.05.27. 14:29:31

@Joe69: Az előéletünk ellenére most egyetértünk :D

petyya 2010.05.27. 14:32:33

Én pontos ember vagyok! Ha valahova mennem kell vagy van egy találkozó akkor legalább 10 percel elöbb oda érek! Ebböl kifolyólag nem szeretem a pontatlan embereket! Úgy vagyok vele ha én eltudok indulni időben akkor más is induljon el! Sztem egy nő se késsen sehonnan kezdjen el hamarbb szedelőzködni és akkor elkészül időre!
Késtünk már le repülőt mert a koleganő nem tudott időben kiérni a reptérre mocskosul idegesítő volt! Egy olyan ember aki mindig késik elég idegesítő lehet egy kapcsolatban is! Ha meg egyszer a másik lessz a pontos akkor azt rögtön az orrod alá dörgőli hogy ö most itt volt pontosan! Erre az sem jo megoldás ha a találkozora mindig csak 20 perc késéssel érünk oda!

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.05.27. 14:32:58

@Kytia: Mi ebben a meglepő? Régen én is jártam színházba. Aztán valahogy elmúlt. Ideje feltámasztani ezt?

psr6 2010.05.27. 14:33:42

A késés nem lazaság, hanem bunkóság. Aki késős, az nálam üzletben barátságban, magánéletben, mindenhol =0. Esélytelen, hogy komolyan vegyem. Én eszerint szelektálok.

MÁS: a karórák nem járnak egyformán, pár percet simán csúszkálnak. Ha mindenkié csak kettőt téved, az egyik előre, a másik hátra, simán úgy tűnhet, hogy valaki majdnem 5 percet késett pedig ő úgy látta, hogy nem is. Ez azért nyilvánvaló. Sőt, 10 se érdekel, igen, a fentiek ellenére sem.

De aki MINDIG késik, mert olyan, az forduljon máshoz, bizalommal :)

Kytia 2010.05.27. 14:40:29

@molnibalage: Azért ritka eset. Jaja, ideje feltámasztani, amúgy én is most támasztom, mert kimaradt egy laza évtized.:)))

daito 2010.05.27. 14:41:18

@Barry Kent: Szerintem a "másik fel nem vállalásának" is vannak fokozatai. Mivel a pasi a csaj kolléganőjének volt pasija/barátja; ezért ez a dolog annyira nem gáz. Főleg, ha az elején járnak. Persze tiszta ügy az, ha rögtön közlöd a kollégáddal, hogy ma este randizol a volt nőjével; de ezt nem sokan vállalják be... :)

A randizásnál-találkozásnál való pontosságra meg 3 dolog: úgy beszéled meg, hogy találkozzunk 7 "körül", így, ha 7.10-re ért oda, akkor nem késett; a másik meg az, hogy telefonálsz, amikor elindulsz. "Most indultam, kb. 20 perc, míg odaérek" - és ekkor a másik fél is elmondja, hol tart. Harmadrészt, nem egy kietlen mezőre szervezed a találkát; hanem az egyik fél munkahelye/lakóhelye közelébe, vagy pláza, mozi, akármi közelébe. Ha késik 10 percet valaki, akkor nincs halál.

A fenti esetet pont ezért röhej, mert a srác lakása a helyszín, és a csaj többször is telefonált, hol jár, mit csinál. Ha felhívok egy lányt a lakásomba, azé' talán ez beleférhet...

Azt gondolom, hogy ha egy csaj érdekel - tetszik, és késni szokott 10-20 percet, attól még érdekel és tetszik. (Hozzáteszem, a lakóhelyem és a melóhely között az út 25 - 90 perc között változik, totál random; ha nem bírnék elviselni 10 - 20 perc késéseket, akkor már rég őrült lennék.)

Doubledeceker 2010.05.27. 14:45:19

"perverz módon abban hiszek, hogy akkor az igazi, ha ez kölcsönös."

Ezen a blogon a kölcsönös megértés, elfogadás és szeretet tényleg perverz.

Vizsgáltasd ki magad.

A rendszeres késők tényleg tahók, de nem 5 percekről van szó. Aki rendszeresen késik leszarja mi jó neked. Aki pedig ez ellen ágál az vagy hülye vagy nőből van.... :D

beavereater [AT] 2010.05.27. 14:47:13

@Kytia: viszont időben indul el a színházba, akkor is, ha az asszony még nem ült be a kocsiba :o

daito 2010.05.27. 14:54:09

@Tamarian: az a helyzet, hogy volt olyan NŐ, aki ilyen késős volt. Még hozzám képest is. :)
És mint NŐ érdekelt, nem pedig mint óra.

De elfogadom azt, hogy mindenkinél más a toleranciaküszöb, ez van. :))

Tamarian 2010.05.27. 14:54:48

@Nandi29: Mivel tőlem idéztél, reagálnék; Hogy MI? Súgok: irónia. Olvass alaposabban. Illetve... ahogy jólesik :)
Egyébként meg ugyanarról értekeztem, mint Te, leszámítva a nőkre vonatkozó humoros megállapítást. Nyilván sosem hallottál egomán pasit kinyilatkozni. Mondjuk Te jártál jobban :D

kolompar.sara · http://ferfibunozes.blog.hu 2010.05.27. 14:55:16

pasik: asziszik ok szartak az eiffeltornyot, kozben kisstilu kis hatalommanias bunozok (majdnem) mind!

Droidfigyelő (törölt) 2010.05.27. 14:58:43

Szeretem ezt a blogot, még nagyobb marhaságokat olvasok, mint a katonasztoriknál.

Árnyalnám a pár perc késést. Párszázszor pár perc késést sokan megunnának, nem csak a mondott versenyző. Teljesen felesleges "véletlenül" késni az első száz randin. Elég az első kettő.

Barry Kent 2010.05.27. 15:02:58

@daito:
Már mondtam az elején, hogy nekem nem a késéssel van problémám, hanem azzal hogy a csaj úgy intézte el ezt a dolgot, hogy "nő vagyok, ez van - sajnálom", tehát ez szerinte belefér rendszeresen.
Emellett nem elhanyagolható, hogy a kisasszony nem volt hajlandó bevállalni a "kapcsolatukat", amibe azért neki is volt némi része. Legalábbis kötve hiszem, hogy a fickó erőszakkal rángatta volna randizgatni.
Persze valószínű, hogy a srác sem százas, de még mindig érthetőbb az ő megoldása mint a csaj értetlen picsogása, legalábbis számomra.

Ami meg a haver/munkatárs exét illeti: akkor vágok bele egy kapcsolatba, ha azt mások előtt is hajlandó vagyok felvállalni. Ha nem merem/nem akarom, akkor hagyjuk az egészet, bújkálni tutira nem fogok.

kitiltott 2010.05.27. 15:03:42

pontosnak kell lenni! aki a randira nem érkezik pontosan, az megbízhatatlan. igaza volt a fiúnak!

Rebelde 2010.05.27. 15:04:16

@petyya:
te nem pontos vagy, hanem feliáltójeles:P

Tamarian 2010.05.27. 15:05:06

@daito: "És mint NŐ érdekelt, nem pedig mint óra." Ez jóóóóóóóóó.... :)
Szerintem egyetértünk. Az,hogy a késés minek a tünete, az úgyis eseti, és mindenki maga érzi. Itt, a posztban a hölgy az én füleimnek túlságosan felszínes, nagymellény, lazulóóóóóós. Nem baj, ha valamilyen vagyok, de lássam reálisan, hogy az most igazából jó tulajdonság avagy kis testi hiba :) Ilyen hozzáállással ki veszi komolyan? Asszem ez a kulcsszó; ilyen hozzáállással...

Nincs találat 2010.05.27. 15:07:35

Ne késs, tiszteld a másikat, legyél összeszedett, legyél érett nő. Ha normális férfit akarsz. Ha olyan vagy, amilyen a leírtakban, akkor ez jár.

Doubledeceker 2010.05.27. 15:09:06

@Tamarian:

Te vettem én az iróniát én is annak szántam.

Nők tényleg ilyenek, de a normálisabb legalább probál figyelni vagy elismeri, hogy ez gáz, csak a hp szarják le teljesen, persze a normálisak is késnek.....

nemezisazis 2010.05.27. 15:09:30

@kolompar.sara: technikailag mi szartuk az Eiffel-tornyot, Gustav ugyanis amennyire tudom férfi volt. jobb lett volna olyan példa amit nem férfi alkotott/talált fel etc.

ja és nem mi tehetünk róla, hogy okosan választasz és vagy szar az életed, úgyhogy ezt az egyébként értelmetlen feminista okádékot hagyd a blogodra.

Madpapa 2010.05.27. 15:10:08

@Tamarian: "Hát van az a minőség, akiért megéri ;-)"

Biztosan, de valahol nekem az ezzel a bajom, hogy szerintem a két partner közötti egyensúly felborul. Ergo később mást is megengedek majd magamnak veled szemben, hisz ezt is elnézted. Ez rossz vért fog szülni.

Stupidella 2010.05.27. 15:14:59

Aki szerint a késés normális és elfogadható dolog, az várakozni is szeret? Én speciel utálok várakozni...

Doubledeceker 2010.05.27. 15:15:05

"nő vagyok, ez van "

Jaj, ismerősen cseng.

Barátnőm és én is 8:30-ra járunk dolgozni, nekem ehhez elég lenne 7:50-kor 8-kor felkeni. De mivel egy darabon elviszem, alkalmazkodnom kell hozzá, csakhogy neki ahhoz, hogy 8:10-re elkészüljön 6.50-kor fel kell kellni, és sokszor még ez sem elég...

De ő normális, mindig mondja, mond meg mit tegyek, de nem tudok mit mondani.

Nőből van na, 1 óra a bootolás reggel.

molaris 2010.05.27. 15:16:49

Ha elindul pontosan egy vonat, akkor mit lát egy perccel később??
Na én ehhez szoktattam a nőismerőseimet.
A férfiak, barátok meg tudták eleve, hogy számomra, késni annyi, mint oda sem menni!

deflorator 2010.05.27. 15:17:15

Velem előfordult, hogy nagyon tele lett a tököm és azzal a szándékkal beszéltem meg egy randit, hogy 40 percet késni fogok (hagy tanuljon belőle) és még így is nekem kellett 30 percet várakoznom...

romesz 2010.05.27. 15:22:32

Pontossag a kiralyok udvariassaga.
Ha valaki tudja magarol, hogy hajlamos a kesesre, akkor kezdjen keszulodni korabban. Ha valaki kesik valahonnan az nem tiszteli a masik embert.

venszivar 2010.05.27. 15:25:42

@Nandi29: Olyan rusnya,hogy úgy kell minden reggel renoválnia magát ???Akkor az már múmia ??

Rebelde 2010.05.27. 15:25:53

a pontosság a királyok gereblyéje, ezt már tudjuk:))

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2010.05.27. 15:27:39

Rühellem azokat akik nem képesek pontosak lenni! Micsoda falmelléki szar duma már h mert nőből van, alanyi joga mások idegeivel cseszekedni?! Már elnézést de én is nő vagyok, viszont ismerem az órát is. Aki annyira sem bír összeszedett lenni h azt megtervezze hogy fésülködés fogmosás öltözködés 30 perc, az valóban jobban teszi ha kizárja génjeit az evolúcióból!

Doubledeceker 2010.05.27. 15:28:52

@venszivar:

Enyje nó... Dehogy is, ebben álltalában nincs smink, csak 20 perc kávé szürcsőlgetés (rendszerfájlok betöltése), hajmosás. Ja ruhaválasztás az is 20 perc, 1 óra semmire nem elég egy nőnek.... :D

Tamarian 2010.05.27. 15:30:54

@Nandi29: Egészséges férfiember a nem normálissal szóba nem áll - merthogy ellenszélben is tudja, hogy az a példány más területen is defektes -, a normálissal meg az élet is normális :-)
A reggeli bemelegedés meg simán elműködik egymás mellett: lehet egy órával előbb kelni és bambulni, kávézni, futni, meditálni, kinek mi, majd örvendezni a másiknak, aki a saját idejében frissen, üdén kipattan az ágyból. Nem? :)

@Madpapa: A minőségen azt értem, hogy emberileg, partnerként már tudom/érzem/ismerem annyira, hogy telefon, postagalamb nélkül is TUDOM, hogy jó oka van nem akként tenni, mint ahogy az meg volt beszélve. Magyarul a bizalmam már megvakult felé ;-)

summerstorm 2010.05.27. 15:31:34

akik szoktak késni, ma már nem fognak kommentelni a blogon, vagyis minden komment arról fog szólni, hogy mindenki milyen állatira pontos.

átalakulhatnánk már főzőbloggá :))

neurotikk! (törölt) 2010.05.27. 15:31:46

1) Nem kesni alapveto tisztelet. Nem pazaroljuk mas idejet a semmire. Nemtol es helyzettol fuggetlen ez.
2) Az 'ugyan mar, nok keshetnek' nem noi szoveg, hanem megbizhatatlan ember pofatlan magyarazkodasa. Az en no ismeroseim nem kesnek, gondolkodnak. Ha nem ismerik a kornyeket hagynak biztonsagi idot, es igyekeznek nem kenyelmetlenseget okozni annak akivel torodnek egy kicsit is... ugyebar.

Egyszer ketszer belefer persze 15-20 perc keses. Mint kivetel. De mindig keses, raadasul neha egeszen negyven perc az mar szaras a mas fejere.
Amibol hulyeseg nem levonni a tanulsagot.

Nagyon sok szerencset kivanok a pasivadaszathoz. Mivel feltetelezem nem vagy a vilag legjobb noje es fonyeremeny, ezert szukseged lesz a szerencsere, hogy talalj egy balekot.

DW73 2010.05.27. 15:32:12

Olyan szó nincs, hogy "mél"! Egyébként egy hülye, bunkó picsa lehetsz!

neurotikk! (törölt) 2010.05.27. 15:34:04

@ficsilla: na errol beszelek, egy no igy beszel.

BARI 2010.05.27. 15:41:34

@mooon:): oké, akkor most főzz egy KVt szépen. :D

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2010.05.27. 15:41:45

Egy alapigazság van; aki késik, azt gondolja hogy az ő ideje drágább az enyémnél!

kezike · http://gertarauss.blog.hu/ 2010.05.27. 15:47:31

én nő vagyok, de pofán vernélek az örökös késésért

Kósza 2010.05.27. 15:56:06

Elkéstem?

- - - - - - - - - - - - -
Védd a fákat, egyél hódot!

Frusztrált EÜfórummodik kedvence 2010.05.27. 15:59:50

"Mivel egy találkozó még nem szex, megbeszéltünk egy randit a belvárosba............ Nem így terveztem, de a randi vége csókolózás lett."

Pfffffffffff no comment

Snowmass 2010.05.27. 16:02:06

Azért az eléggé izgalmas, hogy amíg egy ilyen szimpla együgyű elkésős történet mennyi embernél kivágja a biztosítékot, addig a szaftos megcsalásos sztorikat békében nyugtázzák. Mindenesetre próbálom megtalálni az összefüggést.

tarquin - védőháló nélkül 2010.05.27. 16:08:09

@Snowmass: Megcsalásról késni az már tényleg überpofátlanság:D

@Kósza: úgy is van, csak így igazabb.:-)

venszivar 2010.05.27. 16:08:35

@Nandi29: Akkor a kb.90% normálisabbja NEM NŐ ???Ezt finoman is szétszórt,piperkőc(ezt nőbe),lusta,tutyi mutyi......pic.a.Lehet,hogy én egy férfival élek....És a két lányomnak is pöcse van ????????? Akkor tán ezért "normálisak". Csak meg ne tudják,hogy lehetne másképpen is...."élni".

georg 48 2010.05.27. 16:08:42

Hát a picsa tudja, de 40 perc szerintem nem pár perc.
40 perc alatt megtanultuk a Phütagoras tételt. Vagy átvettük a szögfüggvényeket. De mást ne mondjak, kiványcsi lennék, dugsz e megállás nélkül 40 percig? Egy szuszra?
Szóval, azért 40 perc kurva sok idő! Ha a macám 40 percet késne, akkorát lecsavarnék neki, hogy megkukulna.

summerstorm 2010.05.27. 16:10:28

@BARI:

máris :)
KVCG csapat sorakozó, főzőm a délutáni adagunkat :D :D

@Madpapa:
assziszed most megfogtál :)))?

deflorator 2010.05.27. 16:11:56

@Snowmass: Gondolom az lehet az összefüggés, hogy ezt illetően több embernek van személyes tapasztalata.

BARI 2010.05.27. 16:14:54

@mooon:): úgy egy vödörnyit, ha kérhetek... :D

Caddy 2010.05.27. 16:16:29

NINCS TEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!

Én kések, bevállalom. Lehet utálni. :D

Snowmass 2010.05.27. 16:29:53

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: Na és ha a megcsalás telefonál, hogy kicsit késni fog?:D

Snowmass 2010.05.27. 16:36:32

@deflorator: Megállapítható, hogy Caddy kivételével az ide kommentelők sohasem késnek el sehonnan egy percet sem, aki pedig őket valamilyen okból megvárakoztatja, azt vagy meg sem várják, vagy megvárják, majd ízlés szerint szájbaverik, felnégyelik vagy lelövik. Ugyanakkor természetesen a megcsalás semmilyen formája nem fordult még elő az életükben.

:)

tarquin - védőháló nélkül 2010.05.27. 16:37:16

@Snowmass: amennyiben nem rendszeres, ha mégis előfordul, akkor előre szól, máris bocsánatos megcsalás lesz, és íme, itt az összefüggés.:D:D

Snowmass 2010.05.27. 16:49:36

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: így van, további összefüggés pedig az, hogy ehhez is hozzá lehet szokni úgy, mint a rendszeres késéshez, és akkor ilyen esetben a kapcsolat rendszeres velejárója lesz, melyre a felek könnyedén be tudnak rendezkedni:))

Rebelde 2010.05.27. 16:52:08

@Snowmass:

velem is előfordult már, hogy késtem:)

Snowmass 2010.05.27. 16:57:49

@Rebelde: bocsánat, akkor ezek szerint úgy helyes, hogy Caddy és Rebelde kivételével:)

és ugye tudod, hogy roppant szerencsésnek mondhatod magad, mivel ezek után még életben vagy?:D

Snowmass 2010.05.27. 17:20:01

@Rebelde: ezen egy percig sem csodálkozom:)

balage_81 (törölt) 2010.05.27. 17:28:10

@primula (the original): ja, voltam. és azt is mondtam neki a kezdetektől. nem titkoltam senki előtt és nem vertem át az illetőt. nem késtem, nem voltam vele tiszteletlen. nem vártam, hogy hozzám alkalmazkodjon. de én fiú vagyok, nem olyan, mint ez a hülye p.

alib 2010.05.27. 18:12:34

Hát ez remek, hogy itt csak olyanok vannak, akik soha nem késnek el sehonnan. Én fiatal koromban állandóan pontos voltam, de hamar leszoktam róla, mert úgy tűnik, eddig még egyikőtökkel sem beszéltem meg találkát, ugyanis szinte az összes ember késett, mikor én időben vártam. Igaz, mióta efelett érzett dühömben notórius késővé váltam, azóta valóban mindenki pontos. Most már csak az a dilemma, hogy ha újra pontos leszek, vajon megint váratni fognak?
(Na jó, tudok disztingválni, és általában nem kések, de ha fenn áll a lehetősége, hogy nem fognak megtisztelni a pontossággal, kapásból 10 perc késésről indulok.)

A poszthoz annyit, hogy nekem a srác már ott nem volt 100-as, amikor megmondták neki, hogy kolléganő ex-ével nem, vagy még előtte, amikor egyáltalán rárepült a ex-e kolléganőjére. Az, hogy a Moszkván fél órát várt rád, sem volt egy jó húzás tőle, a többi furcsa dolgát meg már előttem leírták mások. A posztoló hibája az volt, hogy nem rázta le hamarabb a pasit, nem járunk olyan emberrel, aki fél órát vár szó nélkül. Igaz, van egy

alib 2010.05.27. 18:18:15

Szóval volt egy barátnőm, aki azért is lecseszett, ha előtte 20 perccel szóltam, hogy késni fogok a dugó miatt 25 percet. (Eleve késve indultam a munka miatt + nagyobb volt a forgalom, mint szokott) Mondjuk ő meg az ilyen hasonló húzásai miatt nem igazán a barátnőm már. Én a barátaimra mindig várok, ha fontosak nekem, főleg, ha tudom egyik-másikról, hogy késős, és mivel néha én is késni szoktam, elvárom, hogy ne alázzanak porig emiatt.

W. A. Lucky 2010.05.27. 18:20:43

Utálom a késést. Én több száz km-ről is általában pontos vagyok. Ez nem azt jelenti, hogy 5-10 perc nagy bűn. De sorozatosan szerintem elég gáz, szavahihetetlen, megbízhatatlan és pontatlan ember benyomását kelti, minden tekintetben.Azt várom el a másiktól is, amit magam is nyújtok. Ha én oda tudok érni időben, sőt, a biztonság kedvéért általában pár perccel előbb is, mert utálom azt az érzést, hogy rám kell várni, akkor erre a másiknak is képesnek kell lennie. Hosszú távon, ha többször előfordulna velem ilyen, amit a kedves post író ide vetett, hát én is úgy érezném, még annyira sem vagyok fontos, hogy értem pontosak legyenek, érezzem, hogy figyelnek rám...
Ja, és ugye kinek mi a "pár perc"... nekem a negyven már nem "pár :)Nagyon nem! :)

Father Justice (törölt) 2010.05.27. 19:28:12

A srácban egy igazi úriember veszett el. Méghozzá nagyon.

dr. gernika 2010.05.27. 19:42:31

@Nandi29: Így van, 1 óra az nekem is a sietős, smink nélküli elkészülés. Most roppantul boldog vagyok, mert találtam egy 2 in 1 korrektor-szemránckrémet, azaz a legszükségesebb retusálást mégis sikerül majd indulás előtt realizálni.

dr. gernika 2010.05.27. 19:44:00

@mooon:): Cáfollak, én szoktam késni.

dr. gernika 2010.05.27. 19:55:46

@W. A. Lucky: Több száz km-ről könnyű pontosnak lenni, úgy nekem is megy. PONT akkor érek be az állomásra, amikor a vonat.

Tamarian 2010.05.27. 20:13:46

@alib: Ááááááááááááááá.......... miért nem olvastok rendesen? Itt a legtöbben nem A késés ellen foglaltak állást, hanem az a GÁZ, mikor valaki tudatosan szívatja azt, aki vár rá. Igen, tudja, hogy késős, sőt, még tesz is rá egy lapáttal, esetleg büszke is rá. Szerinte minden rendben van a _várakoztatással_, és olyan komoly indokokat hoz fel, hogy mert NŐ, pl. EZ a probléma.
Vagy tényleg reálisnak látszik, hogy ma csupa kényszeres pszichopata kommentelt?! ;-)

@Drága IV gernika: Neked kell smink? :)

W. A. Lucky 2010.05.27. 20:14:14

@Drága IV gernika: Én meg pont autózom... meg esetenként leparkolom és BKV-zom. Még úgy is megy.

dr. gernika 2010.05.28. 08:01:15

@Tamarian: Az hogy kell-e, elég szubjektív, de szebb vagyok vele mint nélküle.

Lük 2010.05.28. 09:25:00

én várnék 40 percet egy eksönre :)

b.dinus 2010.05.29. 16:32:11

Én,három igencsak késős pasi után döntöttem úgy,hogy 10 percnél soha többet nem várok pasira(csak akkor,ha felhív,hogy miért késik,és hogy biztos azért hogy jön).
A legdurvább az volt amikor egy srác,annyit molyolt otthon...fene tudja mit,hogy 55 percet késett....Na ott telt be nekem a pohár....Soha nem várok a pasikra,mert Én megadom nekik azt a tiszteletet,hogy még 5 percet se kések...
Eddigi életem során csak egyszer késtem,középsuliban...Akkor is azért mert karambol volt,és a busz nem tudott időre beérni.....
És ha meg randira megyek,vagy bárhova,időben elkezdek készülni,hogy rendben legyek indulásra,és nem fogom arra,hogy "Jó, amiatt is kések, hogy sokáig szöszölök és nehezen indulok – nőből vagyok, sajnálom."
Ennyi

Phaszomkivan 2010.05.31. 18:02:01

késni pofátlanság, főleg ha arra sem vagy képes, hogy odaszólj ha látod, hogy késni fogsz.
folyamatos késéssel pedig egyenesen azt sugallod a másiknak, hogy szarsz rá, örülhet, hogy eljöttél...
süti beállítások módosítása