Pár perc miatt leszámolt velem

2010. május 27. 07:16 - Panni CsP

„40 perc késéssel találtam meg végre az ő háztömbjét, felcaplattam a negyedikre és csöngetek. De ő nem nyit ajtót. Dörömbölök. Semmi. Felhívom: ki van kapcsolva. Vállat vonok és elindulok haza” – mit lehet tenni, ha egy pasi nem késésálló? Mert bizony a csajok már csak olyanok, hogy némi csúszás a belépőjük része. De vannak pasik, akik nem edzettek a 20-40 perces várakoztatásokra és ezért még arra is képesek, hogy minden kapcsolatot megszakítsanak a rendszeresen elkéső lánnyal. Most megtudhatod, mennyire idegesítő a „Bocs, kicsit kések!” c. szöveg.

 

Sziasztok! Amit végül is írni akarok, meg tudnám fogalmazni röviden is, hosszan is. Az utóbbi utat választom, nehogy abba a hibába essek, hogy magamat mentem, a pasit meg elítélem, pedig neki is igaza van... valamennyire. Két kolléganőmmel egy irodában dolgoztunk és közösen eresztettük le a gőzt a sarki iddogálóban. Egy ilyen alkalommal az egyik csaj megismeri a volt barátját. Odaül hozzánk, nagy az öröm, ők elnosztalgiáznak a múlton én meg próbálok belefolyni a diskurzusba, de kevés kapaszkodót találok. Órákig elvoltunk, majd elindultunk hazafelé. A srác felajánlotta, hogy egy darabon el tud vinni minket kocsin, és akkor nem kell buszoznunk. Beültem hát az autójába, pedig nem kellett volna…

Hazavitt és elköszöntünk. Másnap jön egy mél. Ő volt az. Nyíltan randira hívott. Írom neki, hogy a kolléganőm (aki egyben barátnőm is, valamilyen szinten) volt pasijával nem szeretnék semmilyen kapcsolatba bonyolódni. Erre ő elkezdett győzködni, hogy a lányt már nem érdekli, mert „megkönnyebbülés volt a szakítás, közös megegyezéssel történt”. Hiába mondtam, hogy nem – nem értette meg. Mivel egy találkozó még nem szex, megbeszéltünk egy randit a belvárosba. A Moszkva téren találkoztunk volna, de én Törökbálintról jövök és ha nem kapom el időben azt a buszt, akkor kések. Jó, amiatt is kések, hogy sokáig szöszölök és nehezen indulok – nőből vagyok, sajnálom. Mindegy, a lényeg, hogy félórát várattam szegényt. Láttam, hogy dühös, mégis azt mondta, hogy „semmi baj”. Nem így terveztem, de a randi vége csókolózás lett. Mondtam a srácnak, hogy lehetőleg maradjon köztünk a dolog. Elkezdtünk találkozgatni és valahogy mindig úgy jött ki a lépés, hogy bárhol is találkoztunk, 15-20 perceket késtem. Egyik este felhívott magához. Mivel nem voltam ismerős azon a környéken, elkezdtem keringeni a házak között – kivételesen most időben érkeztem – de nem találtam meg a lakását azonnal. 5 percenként beszéltünk telefonon, hogy merre hol forduljak. 40 perc késéssel találtam meg végre az ő háztömbjét, felcaplattam a negyedikre és csöngetek. De ő nem nyit ajtót. Dörömbölök. Semmi. Vállat vonok és elindulok haza. Reggel felhív és elmondja, hogy még egy ilyen kiszámíthatatlan tyúkkal nem találkozott és többet látni sem akar, elege van. Nem beszéltünk többet. Hát, ez volt a nagy történet. Két kérdésem van: 1. miért volt olyan nagy baj a késés, ha egyszer úgyis én mentem hozzá ? 2. Ha más is ugyanígy késni fog, akkor őt is elzavarja? Azért késés ide vagy oda, a férfiak sem okésak. Üdv: Adri

 
291 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr622034639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

summerstorm 2010.05.27. 13:27:11

@Drága IV gernika:

én arra lennék kíváncsi, hogy milyen szempontból gondolta a hátráltatást.... ami miatt lapát....
@Nzoltan: fejtsd már ezt ki nekem kérlek...

mert az, hogy lapát, mert mondjuk:
nem illetek össze/más nagyszabályok szerint élitek az életeteket /nem működik köztetek/nemszeretedmár/mittudomén, és akkor ezért lapát, az nagyjából érthető, de mit fed az, hogy ha hátráltat téged, akkor lapát?
buliban?
melóban?
karrierben?
érvényesülésben?
mi a toszban?
de most komolyan, erre kíváncsi lennék...

beavereater [AT] 2010.05.27. 13:32:33

Haver múltkor egy este alatt lenevelte a feleségét a piszmogásról. Hatkor kellett indulniuk a színházba, a feleség kedvenc darabjára. A feleség persze 5:59-kor (szokás szerint) még egy szál semmiben ruhát válogat. Haver 6:00-kor kilépett az ajtón, beült a kocsiba és elment színházba. Azóta a felesége a megbeszélt indulási idő előtt 5 perccel menetkészen áll a lakásajtóban.
:)

beavereater [AT] 2010.05.27. 13:33:52

@daito: mondjuk ha lerohad a busz, akkor azonnal telefonálni kell. Nem akkor, amikor már 40 perce késel...

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.05.27. 13:33:52

@mooon:):

Gondolom nem akar lemondani a napi rutinjáról a csóka, és ha abban a csaj hátráltatja, akadályozza akkor lapát.

Tamarian 2010.05.27. 13:41:41

Hűűűűűűűű meg haaaaaaa..... Itt tényleg azon tépik egymást páran, hány perc a tűrhetetlen? :-) A csaj simán elismerte, hogy nála ez szokás - tehát nem baleset, szülés, hányás -, vagyis magasról tesz arra, hogy valaki vár rá. Ez taplóság. Így járt. Ezek után énkérdésem: Min is csodálkozik? :)

@Kedves Nard: Hát van az a minőség, akiért megéri ;-)

Birkesz 2010.05.27. 13:42:36

@Kis Leokádia: Jah, aztán beházasodik a királylány családjába és csak néz, miért ő lesz a csóró rokon, aki a pénzéért vette el a lyányt.
A kurva legalább megdolgozik a pénzért :)
.
.
.
Na jó, már én is nehezen követem a gondolatmenetem :)

tarquin - védőháló nélkül 2010.05.27. 13:44:28

@S0und: ha én ott vagyok időben, a másik is ragozzon magyarul helyesen.:-))

blackbarika 2010.05.27. 13:45:11

Nálunk fordítva van, barátom késik egyfolytában, mindig egy órát rászámolok, ha azt mondja 6ra jön, akkor jó ha 7re beesik :D de kb mindenhonnan elkésik, szóval a baráti körben már tudva levő, hogy az öt az nem öt hanem hat :D én meg elfogadtam hoy ilyen, sőt néha jól is jön az plusz fél óra/óra :)

bigthereal 2010.05.27. 13:54:18

"Úriember nem siet, nem fizet, nem csodálkozik."

Publius Decius Mus 2010.05.27. 13:57:46

Szerintem jól tette, hogy kirúgott.

daito 2010.05.27. 14:03:44

@beavereater: ez tiszta sor.
Csak gondolj arra, hogy telefonálsz, a másik idegeskedik, szerveztek, ide tolod, oda tolod; aztán lehet, hogy mégis odaérsz, akármi.

A késésről két dolgot ne felejtsünk el: nem irányítod, hanem történik. Lehet, hogy nem késel, lehet, hogy 5 perc, lehet 10, vagy 40 perc, vagy 3 óra. Ez egy kínos dolog; de vannak fokozatai. Amikor lerohad a busz, 20 km-re vagy, és tudod, hogy nem érsz oda fél óra alatt; telefonálsz. De ez nyilvánvaló.
De mondjuk ott ülsz a buszon, és mondjuk késik, de nem tudod kiszámolni. Mert életedben először mész akkor, úgy, arra; akkor hol van az a pont, amikor telefonálsz? 10 perccel találkozó előtt? Vagy pontban akkor, hogy "bocs, még buszon vagyok". Vagy odatelefonálsz fél órával korábban, hogy "lehet, hogy késni fogok"?.

Ugyanis a késéskori telefonálásban az a gázos, hogy a késő félnek kell mondania valami konkrétumot, ráadásul a másik fél szívességet tesz, ha elfogadja. "Kések, kb. 20 percet." Viszont, mi van akkor, ha késik 45 percet? Akkor 2x ég az illető arca.
És ez nehéz dolog, mert a magyar gondolkodásmód olyan, hogy aki késik, az k*cs*g, lassú, nem kel fel időben, nem indul időben, nem tud vezetni, csiga, nem tiszteli a másikat, tapló, nincs órája, hülye, nem tudja az életét kordában tartani, stb.

De ez egy kettős játék ám; ugyanis, aki "fogadja" a másikat, ha normálisan, a hétköznapi életnek megfelelően áll a dologhoz, akkor úgy reagál. "Megértem, hogy késik, kb. mondjon egy időpontot, és ha akkor nincs itt, újból beszélünk." vagy "Elnézést, semmi probléma a késésből, előfordul, én x óra y percig ráérek; akkor mindenképpen elmegyek/másik vendég jön, stb." vagy "Elnézést, a mai napi programom nagyon sűrű, így sajnos már nem lesz jó / nem lesz elég időnk; beszéljünk meg egy másik időpontot."

Ez egy olyan gyakori konfliktus, aminek sokszor nem az alanyok az okozói, hanem külső körülmények; és az emberek, főleg a magyarok, meg kerülik a másokkal való konfrontálódást.
A fent említett példában is, a srác, inkább elküldte a csába a lányt, ahelyett, hogy felvállalt volna egy minimális konfliktust a csajjal. "Figyelj Ági, te mindig késel 20-30 percet, ezt én utálom, próbálj meg pontosabb lenni."
Ez szerintem egy párkapcsolatban annyira triviális, hogycsakna. Aki ennyire képtelen, az maradjon meg az útszéli lányoknál, és sosem fog csalódni.

Joe69 2010.05.27. 14:05:31

A sztoriban mondjuk már a kezdés is nagy gáz, de foglalkozzunk csak a pontossággal, és a randiszervezéssel, és akár a lakásra rendelés extrém és eleve nem jellemző esetét is felejtsük el, maradjunk a kezdeteknél...nos randikésések, de főleg az ukmukfukk nyilvánvalóan kamu lemondások, tologatások,amelyek helyett már régen azt kellett volna mondani a pasinak, hogy bocs, de nem kell a társaságod, van jobb, van más, de baszki, még mindig van pofája azt mondani, hogy hívjál csak, majd legközelebb, és ez így megy addíg, amíg a pasi ki nem borul, és be nem szól neki valamit, na persze akkor meg ő a bunkó, és lehet mesélni a barátnőknek, mekkora bunkó pasik vannak. Ez a legocsmányabb női műfaj, ami létezik, főleg egy olyan világban, amikor a legnagyobb aljasság más idejével visszaélni. Külön műfaj a szinglicsajok "én nagyon elfoglalt vagyok " c. dumája, amiből semmi nem következik, mert ha nem erőlködsz, akkor "tutyímutyi" vagy (ez most az aktuális trendiböfögés erre) ha meg igen, akkor bunkó. Mellesleg a bunkóság netovábbja egy dolgozó embert azzal lekoptatni, hogy dolgozom.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.05.27. 14:06:38

@Tamarian:

Eleve szükségesek a kompromisszumok. Aki nem hajlandó rá, semmilyen mértékben az meg önző --> nem alkalmas párkapcsolatra.

heraklész 2010.05.27. 14:07:03

Te leszartad őt, ő leszart téged, ennyi.

Kytia 2010.05.27. 14:07:06

@primula (the original): Én meg pont fordítva értelmeztem. Szerintem a csaj csak kérette magát az elején, amit mi sem bizonyít jobban, mint, hogy végül belement a randiba, és hogy, hogy nem, csókolózás lett a vége. Utána meg rendesen futott a pasi után. Elment volna érte a világ végére is. El is ment, csak haza lett küldve.

smartdrive 2010.05.27. 14:10:34

"bárhol is találkoztunk, 15-20 perceket késtem"

a munkahelyedről is mindig ennyit késel?

Kytia 2010.05.27. 14:12:12

@beavereater: Nem mondod, hogy színházba járó pasi!!! Ráadásul elmegy a felesége kedvenc darabjára? Én is ilyet akarok!!!

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.05.27. 14:15:30

@Kytia:

Amilyen a madjarszínház, tényleg csoda, hogy egyáltalán bárki is elmegy előadásra :)

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.05.27. 14:17:01

RENDSZERESEN 15-20 percet késni, amennyiben nem dugó, BKV és egyéb hátráltató körülmény hibája, bunkóság. Előzetes értesítés nélkül (telefon/sms, mindegy, csak legyen) külön az.

A negyven percről annyit, hogy én már az első telefonhívásnál felajánlottam volna, hogy lemegyek.
Én személy szerint nem lakom bonyolult helyen, de MINDEN hozzám érkezőhöz legyen akár rokon vagy vendég vagy haver, kimegyek a metróhoz. Aki már járt nálam, az odatalál, aki többedszerre sem ismeri meg a helyet, azzal megbeszéljük, hogy kimegyek elé. Ez alapszabály. Pontosan úgy, mint késésről szólni.

Ha okoskodni akarok, két hülye megérdemli egymást.

Az ilyen rendszeresen, önhibájából későt csak úgy lehetne megnevelni, ha az ő módszerét rajta alkalmaznák. Egyszer istentelenül meg kéne váratni, majd elintézni egy bocsikával.

Nem késni, hanem értesítés nélkül és vagy rendszeresen késni az illetlenség. A férfi oldal, habár balfaszil viselkedett, azért tett így, mert a csaj már sokszor megváratta előtte. Ha az első randi lett volna, talán lemegy a ház elé, vagy ha már nem, felírja a lakcímet, vagy bármi. Ha nem, akkor a csávó balfasz. Akinek ennyi esze van, az úgyszintén ilyen későst érdemel. A szívatásnak lett volna helye, csak nem itt és nem így!

Barry Kent 2010.05.27. 14:17:56

@daito:
Párkapcsolatról beszélünk, ha az egyik fél nem meri felvállalni az ismerősei előtt a másikat? Én ezt max. időtöltésnek gondolom.

@Joe69:
Ilyen szinglicsajjal már találkoztam, de feladtam. Én találjam ki mi kell neki, amikor maga sem tudja?

Kytia 2010.05.27. 14:20:10

@Kedves Nard: Nemisigaz! Csak jól meg kell választani. Olyanra kell menni, amiben nem Puskás Peti játszik, és akkor nagy gond nem lehet.:)

kvadrillio 2010.05.27. 14:27:51

Notorius késő vagy, ennyi. :)

ami nem túlzottan nagy baj, csak van aki ezt nem szereti.

Tamarian 2010.05.27. 14:27:59

@daito: Jézusom... nem pont Neked szól, hanem mindenkinek, aki ilyen "olyanjófejtoleránsvagyok" hangot ütöget itt.... Tök igazad van; a szubjektumunkon kívül eső világot sokszor nem befolyásoljuk. DE: azért különbség van aközött, hogy peches vagyok, és mindig rajtam hajt át az úthenger, vagy eleve úgy kommentálom magamat; Óóóóóóóóóóó, hát NŐ vagyok, ergo jogom van leszrni a másikat. És ha kicsit mélyebbre gondolsz, akkor ez azt is jelenti, hogy ha a csaj nem képes erőt venni a _tendenciális_ szokásán, azért, aki fontos neki (oké, most tekintsünk el a konkrét poszttól), akkor a történet már egy sima randi szintjén arról szól, hogy fontosabbak a saját kényelmi allűrjei, mint a pasijához fűződő érzelmei, az együtt tölthető idő, a másik tisztelete. Pont. A _notórius_ késő nem tesz meg mindent, ami rajta múlik, mert nem érzi elég fontosnak. Ez a tolerálhatatlan. Szerintem ;-)

@Kedves Nard: Sose vitatkoznék Veled :)) (azért néha de ;-) ) De ez speciel szerintem még csak nem is kompromisszumról szól - a késő szempontjából -, hanem egyfajta prioritást prezentál. Persze dönthet úgy valaki, hogy belefér, ha a szívszerelme nem tesz erőfeszítéseket miatta, de akkor én, a szűklátókörű nem olyan vagyok. Én a magam korlátolt módján azt adom önként és dalolva, hogy lehetőleg együtt, minél hamarabb, és jaj, hadd szaladok az égre valamelyik csillagért :), mert nekem attól jó, hogy ott érzem az illatát magam körül, és látom, hogy neki jó velem. És perverz módon abban hiszek, hogy akkor az igazi, ha ez kölcsönös. Naná, hogy dekkolok bármennyit bárhol, ha tudom, hogy úton van, de önhibáján kívül időhurokba került. Önhibáján kívül :)

Tamarian 2010.05.27. 14:29:31

@Joe69: Az előéletünk ellenére most egyetértünk :D

petyya 2010.05.27. 14:32:33

Én pontos ember vagyok! Ha valahova mennem kell vagy van egy találkozó akkor legalább 10 percel elöbb oda érek! Ebböl kifolyólag nem szeretem a pontatlan embereket! Úgy vagyok vele ha én eltudok indulni időben akkor más is induljon el! Sztem egy nő se késsen sehonnan kezdjen el hamarbb szedelőzködni és akkor elkészül időre!
Késtünk már le repülőt mert a koleganő nem tudott időben kiérni a reptérre mocskosul idegesítő volt! Egy olyan ember aki mindig késik elég idegesítő lehet egy kapcsolatban is! Ha meg egyszer a másik lessz a pontos akkor azt rögtön az orrod alá dörgőli hogy ö most itt volt pontosan! Erre az sem jo megoldás ha a találkozora mindig csak 20 perc késéssel érünk oda!

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.05.27. 14:32:58

@Kytia: Mi ebben a meglepő? Régen én is jártam színházba. Aztán valahogy elmúlt. Ideje feltámasztani ezt?

psr6 2010.05.27. 14:33:42

A késés nem lazaság, hanem bunkóság. Aki késős, az nálam üzletben barátságban, magánéletben, mindenhol =0. Esélytelen, hogy komolyan vegyem. Én eszerint szelektálok.

MÁS: a karórák nem járnak egyformán, pár percet simán csúszkálnak. Ha mindenkié csak kettőt téved, az egyik előre, a másik hátra, simán úgy tűnhet, hogy valaki majdnem 5 percet késett pedig ő úgy látta, hogy nem is. Ez azért nyilvánvaló. Sőt, 10 se érdekel, igen, a fentiek ellenére sem.

De aki MINDIG késik, mert olyan, az forduljon máshoz, bizalommal :)

Kytia 2010.05.27. 14:40:29

@molnibalage: Azért ritka eset. Jaja, ideje feltámasztani, amúgy én is most támasztom, mert kimaradt egy laza évtized.:)))

daito 2010.05.27. 14:41:18

@Barry Kent: Szerintem a "másik fel nem vállalásának" is vannak fokozatai. Mivel a pasi a csaj kolléganőjének volt pasija/barátja; ezért ez a dolog annyira nem gáz. Főleg, ha az elején járnak. Persze tiszta ügy az, ha rögtön közlöd a kollégáddal, hogy ma este randizol a volt nőjével; de ezt nem sokan vállalják be... :)

A randizásnál-találkozásnál való pontosságra meg 3 dolog: úgy beszéled meg, hogy találkozzunk 7 "körül", így, ha 7.10-re ért oda, akkor nem késett; a másik meg az, hogy telefonálsz, amikor elindulsz. "Most indultam, kb. 20 perc, míg odaérek" - és ekkor a másik fél is elmondja, hol tart. Harmadrészt, nem egy kietlen mezőre szervezed a találkát; hanem az egyik fél munkahelye/lakóhelye közelébe, vagy pláza, mozi, akármi közelébe. Ha késik 10 percet valaki, akkor nincs halál.

A fenti esetet pont ezért röhej, mert a srác lakása a helyszín, és a csaj többször is telefonált, hol jár, mit csinál. Ha felhívok egy lányt a lakásomba, azé' talán ez beleférhet...

Azt gondolom, hogy ha egy csaj érdekel - tetszik, és késni szokott 10-20 percet, attól még érdekel és tetszik. (Hozzáteszem, a lakóhelyem és a melóhely között az út 25 - 90 perc között változik, totál random; ha nem bírnék elviselni 10 - 20 perc késéseket, akkor már rég őrült lennék.)

Doubledeceker 2010.05.27. 14:45:19

"perverz módon abban hiszek, hogy akkor az igazi, ha ez kölcsönös."

Ezen a blogon a kölcsönös megértés, elfogadás és szeretet tényleg perverz.

Vizsgáltasd ki magad.

A rendszeres késők tényleg tahók, de nem 5 percekről van szó. Aki rendszeresen késik leszarja mi jó neked. Aki pedig ez ellen ágál az vagy hülye vagy nőből van.... :D

beavereater [AT] 2010.05.27. 14:47:13

@Kytia: viszont időben indul el a színházba, akkor is, ha az asszony még nem ült be a kocsiba :o

daito 2010.05.27. 14:54:09

@Tamarian: az a helyzet, hogy volt olyan NŐ, aki ilyen késős volt. Még hozzám képest is. :)
És mint NŐ érdekelt, nem pedig mint óra.

De elfogadom azt, hogy mindenkinél más a toleranciaküszöb, ez van. :))

Tamarian 2010.05.27. 14:54:48

@Nandi29: Mivel tőlem idéztél, reagálnék; Hogy MI? Súgok: irónia. Olvass alaposabban. Illetve... ahogy jólesik :)
Egyébként meg ugyanarról értekeztem, mint Te, leszámítva a nőkre vonatkozó humoros megállapítást. Nyilván sosem hallottál egomán pasit kinyilatkozni. Mondjuk Te jártál jobban :D

kolompar.sara · http://ferfibunozes.blog.hu 2010.05.27. 14:55:16

pasik: asziszik ok szartak az eiffeltornyot, kozben kisstilu kis hatalommanias bunozok (majdnem) mind!

Droidfigyelő (törölt) 2010.05.27. 14:58:43

Szeretem ezt a blogot, még nagyobb marhaságokat olvasok, mint a katonasztoriknál.

Árnyalnám a pár perc késést. Párszázszor pár perc késést sokan megunnának, nem csak a mondott versenyző. Teljesen felesleges "véletlenül" késni az első száz randin. Elég az első kettő.

Barry Kent 2010.05.27. 15:02:58

@daito:
Már mondtam az elején, hogy nekem nem a késéssel van problémám, hanem azzal hogy a csaj úgy intézte el ezt a dolgot, hogy "nő vagyok, ez van - sajnálom", tehát ez szerinte belefér rendszeresen.
Emellett nem elhanyagolható, hogy a kisasszony nem volt hajlandó bevállalni a "kapcsolatukat", amibe azért neki is volt némi része. Legalábbis kötve hiszem, hogy a fickó erőszakkal rángatta volna randizgatni.
Persze valószínű, hogy a srác sem százas, de még mindig érthetőbb az ő megoldása mint a csaj értetlen picsogása, legalábbis számomra.

Ami meg a haver/munkatárs exét illeti: akkor vágok bele egy kapcsolatba, ha azt mások előtt is hajlandó vagyok felvállalni. Ha nem merem/nem akarom, akkor hagyjuk az egészet, bújkálni tutira nem fogok.

kitiltott 2010.05.27. 15:03:42

pontosnak kell lenni! aki a randira nem érkezik pontosan, az megbízhatatlan. igaza volt a fiúnak!

Rebelde 2010.05.27. 15:04:16

@petyya:
te nem pontos vagy, hanem feliáltójeles:P

Tamarian 2010.05.27. 15:05:06

@daito: "És mint NŐ érdekelt, nem pedig mint óra." Ez jóóóóóóóóó.... :)
Szerintem egyetértünk. Az,hogy a késés minek a tünete, az úgyis eseti, és mindenki maga érzi. Itt, a posztban a hölgy az én füleimnek túlságosan felszínes, nagymellény, lazulóóóóóós. Nem baj, ha valamilyen vagyok, de lássam reálisan, hogy az most igazából jó tulajdonság avagy kis testi hiba :) Ilyen hozzáállással ki veszi komolyan? Asszem ez a kulcsszó; ilyen hozzáállással...

Nincs találat 2010.05.27. 15:07:35

Ne késs, tiszteld a másikat, legyél összeszedett, legyél érett nő. Ha normális férfit akarsz. Ha olyan vagy, amilyen a leírtakban, akkor ez jár.

Doubledeceker 2010.05.27. 15:09:06

@Tamarian:

Te vettem én az iróniát én is annak szántam.

Nők tényleg ilyenek, de a normálisabb legalább probál figyelni vagy elismeri, hogy ez gáz, csak a hp szarják le teljesen, persze a normálisak is késnek.....

nemezisazis 2010.05.27. 15:09:30

@kolompar.sara: technikailag mi szartuk az Eiffel-tornyot, Gustav ugyanis amennyire tudom férfi volt. jobb lett volna olyan példa amit nem férfi alkotott/talált fel etc.

ja és nem mi tehetünk róla, hogy okosan választasz és vagy szar az életed, úgyhogy ezt az egyébként értelmetlen feminista okádékot hagyd a blogodra.

Madpapa 2010.05.27. 15:10:08

@Tamarian: "Hát van az a minőség, akiért megéri ;-)"

Biztosan, de valahol nekem az ezzel a bajom, hogy szerintem a két partner közötti egyensúly felborul. Ergo később mást is megengedek majd magamnak veled szemben, hisz ezt is elnézted. Ez rossz vért fog szülni.

Stupidella 2010.05.27. 15:14:59

Aki szerint a késés normális és elfogadható dolog, az várakozni is szeret? Én speciel utálok várakozni...

Doubledeceker 2010.05.27. 15:15:05

"nő vagyok, ez van "

Jaj, ismerősen cseng.

Barátnőm és én is 8:30-ra járunk dolgozni, nekem ehhez elég lenne 7:50-kor 8-kor felkeni. De mivel egy darabon elviszem, alkalmazkodnom kell hozzá, csakhogy neki ahhoz, hogy 8:10-re elkészüljön 6.50-kor fel kell kellni, és sokszor még ez sem elég...

De ő normális, mindig mondja, mond meg mit tegyek, de nem tudok mit mondani.

Nőből van na, 1 óra a bootolás reggel.

molaris 2010.05.27. 15:16:49

Ha elindul pontosan egy vonat, akkor mit lát egy perccel később??
Na én ehhez szoktattam a nőismerőseimet.
A férfiak, barátok meg tudták eleve, hogy számomra, késni annyi, mint oda sem menni!

deflorator 2010.05.27. 15:17:15

Velem előfordult, hogy nagyon tele lett a tököm és azzal a szándékkal beszéltem meg egy randit, hogy 40 percet késni fogok (hagy tanuljon belőle) és még így is nekem kellett 30 percet várakoznom...

romesz 2010.05.27. 15:22:32

Pontossag a kiralyok udvariassaga.
Ha valaki tudja magarol, hogy hajlamos a kesesre, akkor kezdjen keszulodni korabban. Ha valaki kesik valahonnan az nem tiszteli a masik embert.

venszivar 2010.05.27. 15:25:42

@Nandi29: Olyan rusnya,hogy úgy kell minden reggel renoválnia magát ???Akkor az már múmia ??

Rebelde 2010.05.27. 15:25:53

a pontosság a királyok gereblyéje, ezt már tudjuk:))

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2010.05.27. 15:27:39

Rühellem azokat akik nem képesek pontosak lenni! Micsoda falmelléki szar duma már h mert nőből van, alanyi joga mások idegeivel cseszekedni?! Már elnézést de én is nő vagyok, viszont ismerem az órát is. Aki annyira sem bír összeszedett lenni h azt megtervezze hogy fésülködés fogmosás öltözködés 30 perc, az valóban jobban teszi ha kizárja génjeit az evolúcióból!

Doubledeceker 2010.05.27. 15:28:52

@venszivar:

Enyje nó... Dehogy is, ebben álltalában nincs smink, csak 20 perc kávé szürcsőlgetés (rendszerfájlok betöltése), hajmosás. Ja ruhaválasztás az is 20 perc, 1 óra semmire nem elég egy nőnek.... :D

Tamarian 2010.05.27. 15:30:54

@Nandi29: Egészséges férfiember a nem normálissal szóba nem áll - merthogy ellenszélben is tudja, hogy az a példány más területen is defektes -, a normálissal meg az élet is normális :-)
A reggeli bemelegedés meg simán elműködik egymás mellett: lehet egy órával előbb kelni és bambulni, kávézni, futni, meditálni, kinek mi, majd örvendezni a másiknak, aki a saját idejében frissen, üdén kipattan az ágyból. Nem? :)

@Madpapa: A minőségen azt értem, hogy emberileg, partnerként már tudom/érzem/ismerem annyira, hogy telefon, postagalamb nélkül is TUDOM, hogy jó oka van nem akként tenni, mint ahogy az meg volt beszélve. Magyarul a bizalmam már megvakult felé ;-)

summerstorm 2010.05.27. 15:31:34

akik szoktak késni, ma már nem fognak kommentelni a blogon, vagyis minden komment arról fog szólni, hogy mindenki milyen állatira pontos.

átalakulhatnánk már főzőbloggá :))

neurotikk! (törölt) 2010.05.27. 15:31:46

1) Nem kesni alapveto tisztelet. Nem pazaroljuk mas idejet a semmire. Nemtol es helyzettol fuggetlen ez.
2) Az 'ugyan mar, nok keshetnek' nem noi szoveg, hanem megbizhatatlan ember pofatlan magyarazkodasa. Az en no ismeroseim nem kesnek, gondolkodnak. Ha nem ismerik a kornyeket hagynak biztonsagi idot, es igyekeznek nem kenyelmetlenseget okozni annak akivel torodnek egy kicsit is... ugyebar.

Egyszer ketszer belefer persze 15-20 perc keses. Mint kivetel. De mindig keses, raadasul neha egeszen negyven perc az mar szaras a mas fejere.
Amibol hulyeseg nem levonni a tanulsagot.

Nagyon sok szerencset kivanok a pasivadaszathoz. Mivel feltetelezem nem vagy a vilag legjobb noje es fonyeremeny, ezert szukseged lesz a szerencsere, hogy talalj egy balekot.

DW73 2010.05.27. 15:32:12

Olyan szó nincs, hogy "mél"! Egyébként egy hülye, bunkó picsa lehetsz!

neurotikk! (törölt) 2010.05.27. 15:34:04

@ficsilla: na errol beszelek, egy no igy beszel.

BARI 2010.05.27. 15:41:34

@mooon:): oké, akkor most főzz egy KVt szépen. :D

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2010.05.27. 15:41:45

Egy alapigazság van; aki késik, azt gondolja hogy az ő ideje drágább az enyémnél!

kezike · http://gertarauss.blog.hu/ 2010.05.27. 15:47:31

én nő vagyok, de pofán vernélek az örökös késésért

Kósza 2010.05.27. 15:56:06

Elkéstem?

- - - - - - - - - - - - -
Védd a fákat, egyél hódot!

Frusztrált EÜfórummodik kedvence 2010.05.27. 15:59:50

"Mivel egy találkozó még nem szex, megbeszéltünk egy randit a belvárosba............ Nem így terveztem, de a randi vége csókolózás lett."

Pfffffffffff no comment

Snowmass 2010.05.27. 16:02:06

Azért az eléggé izgalmas, hogy amíg egy ilyen szimpla együgyű elkésős történet mennyi embernél kivágja a biztosítékot, addig a szaftos megcsalásos sztorikat békében nyugtázzák. Mindenesetre próbálom megtalálni az összefüggést.

tarquin - védőháló nélkül 2010.05.27. 16:08:09

@Snowmass: Megcsalásról késni az már tényleg überpofátlanság:D

@Kósza: úgy is van, csak így igazabb.:-)

venszivar 2010.05.27. 16:08:35

@Nandi29: Akkor a kb.90% normálisabbja NEM NŐ ???Ezt finoman is szétszórt,piperkőc(ezt nőbe),lusta,tutyi mutyi......pic.a.Lehet,hogy én egy férfival élek....És a két lányomnak is pöcse van ????????? Akkor tán ezért "normálisak". Csak meg ne tudják,hogy lehetne másképpen is...."élni".

georg 48 2010.05.27. 16:08:42

Hát a picsa tudja, de 40 perc szerintem nem pár perc.
40 perc alatt megtanultuk a Phütagoras tételt. Vagy átvettük a szögfüggvényeket. De mást ne mondjak, kiványcsi lennék, dugsz e megállás nélkül 40 percig? Egy szuszra?
Szóval, azért 40 perc kurva sok idő! Ha a macám 40 percet késne, akkorát lecsavarnék neki, hogy megkukulna.

summerstorm 2010.05.27. 16:10:28

@BARI:

máris :)
KVCG csapat sorakozó, főzőm a délutáni adagunkat :D :D

@Madpapa:
assziszed most megfogtál :)))?

deflorator 2010.05.27. 16:11:56

@Snowmass: Gondolom az lehet az összefüggés, hogy ezt illetően több embernek van személyes tapasztalata.

BARI 2010.05.27. 16:14:54

@mooon:): úgy egy vödörnyit, ha kérhetek... :D

Caddy 2010.05.27. 16:16:29

NINCS TEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!

Én kések, bevállalom. Lehet utálni. :D

Snowmass 2010.05.27. 16:29:53

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: Na és ha a megcsalás telefonál, hogy kicsit késni fog?:D

Snowmass 2010.05.27. 16:36:32

@deflorator: Megállapítható, hogy Caddy kivételével az ide kommentelők sohasem késnek el sehonnan egy percet sem, aki pedig őket valamilyen okból megvárakoztatja, azt vagy meg sem várják, vagy megvárják, majd ízlés szerint szájbaverik, felnégyelik vagy lelövik. Ugyanakkor természetesen a megcsalás semmilyen formája nem fordult még elő az életükben.

:)

tarquin - védőháló nélkül 2010.05.27. 16:37:16

@Snowmass: amennyiben nem rendszeres, ha mégis előfordul, akkor előre szól, máris bocsánatos megcsalás lesz, és íme, itt az összefüggés.:D:D

Snowmass 2010.05.27. 16:49:36

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: így van, további összefüggés pedig az, hogy ehhez is hozzá lehet szokni úgy, mint a rendszeres késéshez, és akkor ilyen esetben a kapcsolat rendszeres velejárója lesz, melyre a felek könnyedén be tudnak rendezkedni:))

Rebelde 2010.05.27. 16:52:08

@Snowmass:

velem is előfordult már, hogy késtem:)

Snowmass 2010.05.27. 16:57:49

@Rebelde: bocsánat, akkor ezek szerint úgy helyes, hogy Caddy és Rebelde kivételével:)

és ugye tudod, hogy roppant szerencsésnek mondhatod magad, mivel ezek után még életben vagy?:D

Snowmass 2010.05.27. 17:20:01

@Rebelde: ezen egy percig sem csodálkozom:)

balage_81 (törölt) 2010.05.27. 17:28:10

@primula (the original): ja, voltam. és azt is mondtam neki a kezdetektől. nem titkoltam senki előtt és nem vertem át az illetőt. nem késtem, nem voltam vele tiszteletlen. nem vártam, hogy hozzám alkalmazkodjon. de én fiú vagyok, nem olyan, mint ez a hülye p.

alib 2010.05.27. 18:12:34

Hát ez remek, hogy itt csak olyanok vannak, akik soha nem késnek el sehonnan. Én fiatal koromban állandóan pontos voltam, de hamar leszoktam róla, mert úgy tűnik, eddig még egyikőtökkel sem beszéltem meg találkát, ugyanis szinte az összes ember késett, mikor én időben vártam. Igaz, mióta efelett érzett dühömben notórius késővé váltam, azóta valóban mindenki pontos. Most már csak az a dilemma, hogy ha újra pontos leszek, vajon megint váratni fognak?
(Na jó, tudok disztingválni, és általában nem kések, de ha fenn áll a lehetősége, hogy nem fognak megtisztelni a pontossággal, kapásból 10 perc késésről indulok.)

A poszthoz annyit, hogy nekem a srác már ott nem volt 100-as, amikor megmondták neki, hogy kolléganő ex-ével nem, vagy még előtte, amikor egyáltalán rárepült a ex-e kolléganőjére. Az, hogy a Moszkván fél órát várt rád, sem volt egy jó húzás tőle, a többi furcsa dolgát meg már előttem leírták mások. A posztoló hibája az volt, hogy nem rázta le hamarabb a pasit, nem járunk olyan emberrel, aki fél órát vár szó nélkül. Igaz, van egy

alib 2010.05.27. 18:18:15

Szóval volt egy barátnőm, aki azért is lecseszett, ha előtte 20 perccel szóltam, hogy késni fogok a dugó miatt 25 percet. (Eleve késve indultam a munka miatt + nagyobb volt a forgalom, mint szokott) Mondjuk ő meg az ilyen hasonló húzásai miatt nem igazán a barátnőm már. Én a barátaimra mindig várok, ha fontosak nekem, főleg, ha tudom egyik-másikról, hogy késős, és mivel néha én is késni szoktam, elvárom, hogy ne alázzanak porig emiatt.

W. A. Lucky 2010.05.27. 18:20:43

Utálom a késést. Én több száz km-ről is általában pontos vagyok. Ez nem azt jelenti, hogy 5-10 perc nagy bűn. De sorozatosan szerintem elég gáz, szavahihetetlen, megbízhatatlan és pontatlan ember benyomását kelti, minden tekintetben.Azt várom el a másiktól is, amit magam is nyújtok. Ha én oda tudok érni időben, sőt, a biztonság kedvéért általában pár perccel előbb is, mert utálom azt az érzést, hogy rám kell várni, akkor erre a másiknak is képesnek kell lennie. Hosszú távon, ha többször előfordulna velem ilyen, amit a kedves post író ide vetett, hát én is úgy érezném, még annyira sem vagyok fontos, hogy értem pontosak legyenek, érezzem, hogy figyelnek rám...
Ja, és ugye kinek mi a "pár perc"... nekem a negyven már nem "pár :)Nagyon nem! :)

Father Justice (törölt) 2010.05.27. 19:28:12

A srácban egy igazi úriember veszett el. Méghozzá nagyon.

dr. gernika 2010.05.27. 19:42:31

@Nandi29: Így van, 1 óra az nekem is a sietős, smink nélküli elkészülés. Most roppantul boldog vagyok, mert találtam egy 2 in 1 korrektor-szemránckrémet, azaz a legszükségesebb retusálást mégis sikerül majd indulás előtt realizálni.

dr. gernika 2010.05.27. 19:44:00

@mooon:): Cáfollak, én szoktam késni.

dr. gernika 2010.05.27. 19:55:46

@W. A. Lucky: Több száz km-ről könnyű pontosnak lenni, úgy nekem is megy. PONT akkor érek be az állomásra, amikor a vonat.

Tamarian 2010.05.27. 20:13:46

@alib: Ááááááááááááááá.......... miért nem olvastok rendesen? Itt a legtöbben nem A késés ellen foglaltak állást, hanem az a GÁZ, mikor valaki tudatosan szívatja azt, aki vár rá. Igen, tudja, hogy késős, sőt, még tesz is rá egy lapáttal, esetleg büszke is rá. Szerinte minden rendben van a _várakoztatással_, és olyan komoly indokokat hoz fel, hogy mert NŐ, pl. EZ a probléma.
Vagy tényleg reálisnak látszik, hogy ma csupa kényszeres pszichopata kommentelt?! ;-)

@Drága IV gernika: Neked kell smink? :)

W. A. Lucky 2010.05.27. 20:14:14

@Drága IV gernika: Én meg pont autózom... meg esetenként leparkolom és BKV-zom. Még úgy is megy.

dr. gernika 2010.05.28. 08:01:15

@Tamarian: Az hogy kell-e, elég szubjektív, de szebb vagyok vele mint nélküle.

Lük 2010.05.28. 09:25:00

én várnék 40 percet egy eksönre :)

b.dinus 2010.05.29. 16:32:11

Én,három igencsak késős pasi után döntöttem úgy,hogy 10 percnél soha többet nem várok pasira(csak akkor,ha felhív,hogy miért késik,és hogy biztos azért hogy jön).
A legdurvább az volt amikor egy srác,annyit molyolt otthon...fene tudja mit,hogy 55 percet késett....Na ott telt be nekem a pohár....Soha nem várok a pasikra,mert Én megadom nekik azt a tiszteletet,hogy még 5 percet se kések...
Eddigi életem során csak egyszer késtem,középsuliban...Akkor is azért mert karambol volt,és a busz nem tudott időre beérni.....
És ha meg randira megyek,vagy bárhova,időben elkezdek készülni,hogy rendben legyek indulásra,és nem fogom arra,hogy "Jó, amiatt is kések, hogy sokáig szöszölök és nehezen indulok – nőből vagyok, sajnálom."
Ennyi

Phaszomkivan 2010.05.31. 18:02:01

késni pofátlanság, főleg ha arra sem vagy képes, hogy odaszólj ha látod, hogy késni fogsz.
folyamatos késéssel pedig egyenesen azt sugallod a másiknak, hogy szarsz rá, örülhet, hogy eljöttél...
süti beállítások módosítása