Kapcsolatunk 10 évet szünetelt

2011. április 08. 07:53 - Panni CsP

„Nem akarom, hogy bárki is úgy gondoljon rám, mint kis fiatal második feleségre” – állítja következő posztolónk, aki 10 év szünetet tartott a nagy Ő-vel. A pasi időközben megnősült, majd elvált és újra összeállt a főszereplőnkkel. Igen ám, de az ex-feleség és a gyerek gyakori vendég szerelmi fészkükben. Most megtudhatod, milyen egy kulturált válás.

 

Sziasztok! Körülbelül tíz évvel ezelőtt majdnem beleugrottam egy házasságba, amiről akkor még azt hittem, hiba lenne. 36 éves vagyok, amikor kapcsolatunk véget ért, 26 voltam. Zolival 20 éves korunk óta ismertük egymást, majd pár évig jártunk és már a közös életet terveztük, amikor közbejött valami. Mindketten tudtuk, hogy egymásnak lettünk rendelve, de nem figyeltünk a belső hangra, így tettünk egy hatalmas kerülőt. Zoli elhatározta, hogy kimegy Németországba, határozatlan időre. Ez nekem nem tetszett és egy vitát követően szétmentünk. Utána még próbálkoztunk, majd elment. Se kép, se hang. 10 év telt el, míg egy közösségi portálon, csak a kíváncsiság kedvéért, utána néztem. Meg is találtam őt.

Megtudtam, hogy azóta megházasodott és van egy gyereke is. Ismerősnek jelöltem. Jött is az üzenete, hogy nagyon örül, hogy újra hall rólam. Elmesélte, hogy pár éve elvált, és van egy gyereke is. Most egyedül van. Megadtam neki az új számomat, hamarosan felhívott és megbeszéltünk egy személyes találkozót. Mondtam, hogy most nekem sincs senkim. Innentől egyenes út vezetett az egyre szaporodó találkozásokig. Hát, újra összejöttünk. Minden szép és jó, de egy valami nagyon zavar. Megkért, hogy lakjak nála, és nekem nem is volt ez ellen kifogásom. De… Zoli nem úgy vált el, mint ahogy sokan tennék: kígyót-békát kiabálva arra az emberre, akivel sokáig megosztott ágyat és asztalt, elátkozva a percet, amikor megismerte. A nő egyetemi tanár. Zoli sem egy surmó, volt már üzletvezető és sofőr egy nagykövetségen. Ránézésre olyan, mint egy pap és egy hidegvérű hajóskapitány keveréke. Szóval, kulturáltan váltak el, úgy, hogy közben megmaradt a jó viszony. Az ex-feleség gyakran jön fel Zolihoz a gyerekkel együtt, mint valami rokon, barát vagy ismerős. Még nekem is bemutatta mindkettőt, ami elég kínos pillanat volt. A mai napig állítanak be – mondjuk nem minden bejelentkezés nélkül, mert szólnak előtte – de nekem ez akkor is bizarr. Nem akarom, hogy bárki is úgy gondoljon rám, mint kis fiatal második feleségre. Pláne úgy, hogy az ex-feleség és a közös gyerekük nagyon sok időt töltenek nálunk. Vajon újra érik az a hiba, amit 10 éve elkövettünk már egyszer? Ez a következő próbatétele a kapcsolatunknak? Vagy fogadjam el a minket gyakran meglátogató anya-gyerek párost? Vagy ez az egész valami nagyon érett dolog és nekem kéne felnőnöm hozzá?

 
375 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr772808745

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem akarom "elveszíteni a szakítást." Nem akarom nézni az elégedett vigyorát... 2011.10.04. 23:15:10

Nem bírnám elviselni, hogy az az ember akinek régen én voltam a minden most úgy nézzen rám mint bárki másra, nem azért mert szeretem vagy hiányzik, csak beleőrülnék ha szembesülnöm kéne azzal, hogy nincs olyan akinek ennyit jelentenék. Pedig úgy tudom ...

Trackback: A nagyorrú vendég és az eldugott bonbon esete 2011.04.08. 16:05:52

Biztos sokan ismerik a villanykörtés vicceket. A csokorból az egyik: Hány pszichoanalitikus kell, hogy becsavarjon egy villanykörtét? Kettő: az egyik becsavarja, a másik fogja a péniszt, öö pardon, a létrát. Az elszólásokról az emberek fejében némileg ...

Trackback: Hogy élhető túl a szakítás? 2011.04.08. 16:05:36

Én azt szeretném kérdezni, hogy élhető túl a szakítás?Egy 17 éves lányKedves Levélíró!Idővel, türelemmel. A szakítás olyan, mint mikor gyászolunk, hiszen szakításkor is hirtelen elvesztünk valakit, aki addig az életünk része volt. Sajnos nem lehet megs...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.04.08. 08:02:18

Jaj, nem ő a kizárólagos egyetlen valaki akivel foglalkoznia KELL a fickónak. Micsoda probléma! Fontos neki a gyereke...omg, micsoda egy szarszemét szaralak ez a fickó.

fumerin 2011.04.08. 08:07:17

Dzsíííz!
Minden második feleség ilyen féltékeny? :D
Kedves posztoló, az önzőséged kiverte a szemem, de lehet azért látok ilyen élesen, mert nekem is van hasonló cipőm, csak én azon az oldalon állok, amit te utálsz!
A gyereknek szüksége van a arra, hogy apja-anyja legyen. És úgy érzem, hogy a párod előtt le a kalappal, mert nem felejti el azt a kötelességét, amit vállalt!
Egyben biztos lehetsz, hogyha a gyerek és az apa közé állsz, akkor már most csomagolhatsz is, mert nem fogja a férfi eldobni a gyerkőcét, ha igen, akkor meg azért szaladj, mert nem emberrel élsz!
Ez az én véleményem!
Törődj bele, hogy mindenkinek van egy múltja! És a gyereket nem lehet egy tollvonással eltüntetni!

tuli _ 2011.04.08. 08:18:58

Ez az egész egy nagyon érett dolog, és neked kéne felnőni hozzá. Dicséretre méltó, ahogy Zoli, és a volt felesége viselkednek. Ha jönnek a gyerekkel, bejelentkeznek, nem tartják átjáróháznak az otthonotokat. Egyáltalán nem baj, hogy a láthatás nem kőbe vésett, és az sem, hogy nem löki be a gyereket az ajtón, hanem van kapcsolat a szülők között. Ez a gyerek érdeke, és nem az, hogy a szülők csak a legszükségesebbet lökjék oda egymásnak. Vedd tudomásul, hogy ők közös felelősséggel tartoznak a gyerekért, és szerencsés, hogy jó a kapcsolat.

Gondolom, neked még nincs gyereked, ha akarsz, és lesz, nagyon vésd a fejedbe, hogy ne rivalizáltasd a gyerekeket az apjuknál, és ne vindikálj több jogot neki(k), mint az előző házasságból születettnek.

Úgyhogy leállni a hisztivel, az önzéssel, és igen, még egyszer, nőj már fel! Elég idős vagy hozzá.

Tóthi 2011.04.08. 08:19:15

Igen, baromira nem ártana, ha felnőnél a feladathoz. Annak örülnél, ha egy patkánnyal élnél együtt, aki megtagadná a gyerekét a kedvedért? Ha igen, akkor sürgősen keress mást, mert ez a férfi túl jó neked.
Hülye picsa.

dr. gernika 2011.04.08. 08:21:06

Jól értem, az a gond, hogy az apa tartja a kapcsolatot a gyerekével, és annak az anyjával? Elhiszem, hogy zavar kissé az ex látványa, de tudtad, hogy mibe mész bele. Ha a gyerek még kicsi, láthatáskor nem lehet elszeparálni a szülőket, annak meg tényleg örülni kéne, hogy a gyerek nem látja kárát a szülők harcának. Ha látod rajtuk, hogy már vége mindennek, jobb ha meg sem szólalsz ez ügyben. Idővel esetleg szorgalmazhatod, hogy legyenek családi programok csak a gyerekkel, anya nélkül, ez még jól is jöhetne ki. Szerintem ha meg akarod tartani ezt a pasit, kicsit meg kell tanulnod fékezni a kizárólagosság-komplexusodat, mert egyszer már elveszítetted miatta.

tuli _ 2011.04.08. 08:21:24

rengetegen még akkor is ezt csinálják, amikor részük volt a házasság felbomlásában. ha kapun belül vannak, kijön belőlük az önző barom.

fumerin 2011.04.08. 08:23:07

@tuli _: "A nő egyetemi tanár. Zoli sem egy surmó, volt már üzletvezető és sofőr "
Nem hogy örülne ez a nő annak, hogy az előző feleség ilyen jól megnevelte az alul kvalifikált embert! :D

Muha 2011.04.08. 08:26:39

HÉJ POSZTÍRÓTINI!

Tiplizzél!
Olyan dolgok zavarnak, amiken _nem_ lehet változtatni.
LEsz másik.

tuli _ 2011.04.08. 08:30:03

@fumerin: nagykövetségen sofőrnek lenni nem ugyanaz, mint egy áruforgalmazó cégnél. Nem mellesleg nekem azzal sincs bajom, ha ott sofőr. Nem igazán ez számít.

Madpapa 2011.04.08. 08:30:32

Arról nem szólt a fáma, hogy heti vagy havi hány alkalommal állítanak be. Ha mondjuk ez túl sűrű, akkor valószínű, hogy zavaró lehet a hölgynek, de erről ugye nincs adat. Nyilván a hölgyet zavarja, hogy jó a kapcsolata a volt feleségével, hisz benne van a félsz. Nyilván senki nem szeretné, ha az ex ott somfordálna a párunk mellett, ez azért megérthető. A hölgy nem is a gyerekre féltékeny azt hiszem, sokkal inkább az exre.
Szóval a leírtakból nekem nagyon nem egyértelmű a szituáció.

tuli _ 2011.04.08. 08:30:57

@Muha: "LEsz másik."
Nem biztos :D

Muha 2011.04.08. 08:32:57

@tuli _: lehet, de nem biztos. :P

fumerin 2011.04.08. 08:32:59

@tuli _: Ezt poénnak szántam, mert szerintem a hölgy nem véletlen emelte ki azt, hogy az ex egyetemi tanár. Ez is számára egy komplexusnak tűnik.
A másik gyakori hiba, amit elkövetnek a másodikak, hogy összehasonlítják magukat az ex-szel. Minek?
Ez az egész egy féltékenységi jelenet lecsengése lehet.

Muha 2011.04.08. 08:34:27

@tuli _: és csak azér mert nem biztos, még nem kell benne maradni abban, ami nem tetszik.
szvsz.
ez olyan megalkuvós.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.04.08. 08:43:45

Na, most akkor sorba állok a pofonért... :D

Engem nagyon zavarna, ha a volt feleség ilyen szoros kapcsolatot ápolna a férjemmel. Az, hogy állandóan oda járogatna (bár nem derült ki milyen sűrűn járnak át, azért az is fontos!). A gyerekkel, meg azzal, hogy ketten kell nevelni, azzal nincs baj. Lehet, hogy azért gondolom így, mert van pár példám arra, mikor az ilyen szoros kapcsolatból az lett, hogy a volt feleség párszor még összegabalyogott a volt férjjel. Ha a volt nőnek nincs új pasija még, akkor lehet, hogy azért jár olyan sűrűn át, mert még nem közömbös neki a férj (szerelmes). Szóval engem zavarna. De mondjuk én ezért nem is kezdtem soha elvált, gyerekes pasikkal. Van akinek belefér, hogy egy másik családja is van szíve választottjának, nekem nem. Ha választok valakit, akkor azt szeretném, hogy csak velem legyen családja. De szerintem ez nagyrészt ösztönös dolog. Két dudás egy csárdában... :)

Ha ő így is szereti ezt a férfit, akkor el kell viselnie a nőt, de érdemes lenne beszélnie erről a férjével, hogy zavarja, amiért ilyen sűrűn átjár a volt feleség. Ennek jó vége így nem lesz! Ebből viták lesznek... annak meg tudjuk mi a vége.

Lehet szapulni, én így gondolom. :D

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.04.08. 08:45:17

Nem értem, miért kéne kínosnak lenni a bemutatásnak.
Mennyi az az elég sok idő, amit a volt feleség ott tölt? Gondolom, nem a hímnél fürdenek és alszanak rendszeresen :)

Zoli előtt meg le a kalappal, nagyon kevés az olyan apa, aki válás után is komolyan veszi az apaságát, bármilyen természetesnek is kéne ennek lenni.

És igen, ez valami nagyon érett dolog és szégyen, hogy 36 évesen még nem nőttél fel hozzá!

tuli _ 2011.04.08. 08:46:21

@Muha: csak amikor valakinek semmi nem tetszik, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy jogos-e a nemtetszés. nem árt magunkba nézni néha. a nő pontosan tudta, hogy van családja. elég nehezen fog találni olyan embert, aki teljesen független, és csak ő fog számítani.
nem gondolom, hogy megalkuvás lenne alkalmazkodni a konkrét helyzethez.

másrészt, sokan elfelejtik, hogy egy párkapcsolatban a boldogság egyik kulcsa, hogy a másikat boldoggá, és kiegyensúlyozottá tegyük. akkor, és csakis akkor van esély arra, hogy mi is boldogok legyünk. ha mindkét fél erre törekszik, akkor van közös esély.

tuli _ 2011.04.08. 08:49:37

@fumerin: tudom, hogy annak szántad, de én nem igazán szeretek azon viccelődni, hogy ki, milyen munkát végez.
:)

@Bundabandi: érdemes lenne beszélni a férjjel... magyarul elkezdeni b@sztatni. én nem ajánlanám a posztírónak.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.04.08. 08:52:00

@tuli _: Miért? Ha csöndben marad, akkor eltűnik a probléma??

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.04.08. 08:55:50

Na asszem sikerült összekötnöm a profilomat a blog.hu-val és lesz avatarom.... na lássuk! :D

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.04.08. 08:56:01

@tuli _:

Én ajánlom, amennyiben ismét szingli akar lenni! :) Én úgy basznám ki ezért mint a szart. :)

tuli _ 2011.04.08. 08:56:10

@Bundabandi: nincs probléma. csak önző nő. magában kellene rendet tenni, nem a párja, és a feleség/gyerek kapcsoaltban. miután az normális, nincs mit változtatnia rajta. már, ha kell a férfi. ha nem tudja így vállalni, akkor lépjen le. inkább, mint megkeseríteni 3 ember életét a számonkéréssel.

Muha 2011.04.08. 08:56:48

@tuli _: jólvan, én ezzel nem vitatkozhatok. tiltja a vallásom is, meg igazad is van.
részben.
és talán nem összeegyeztethetetlen azzal, amit mondok.
lehet, hogy ez a nuni ilyen sosenemtetsziksemmi típus, de ha nem tetszik neki, akkor csak baszogatni fogják egymást. az pedig nem jó.

fumerin 2011.04.08. 08:58:09

@Bundabandi: Nem tudnál annyi sört mérni nekem, hogy eszembe jusson a feltételezésed leghalványabb szikrája! :D
De azt tudom, hogy mennyivel lenne könnyebb a helyzetem, ha nekem is ilyen kapcsolatom lehetne a gyermekeim apjával.

Én kedvellek, de hidd el, ebben a témában te még nem értheted meg az ex szerepkört. Beszélje meg, hogy zavarja? Mi zavarja?
Mivel én inkább itt két igencsak normális embert látok, inkább a paranoiás,hisztis....(nem sértem meg, megfogadtam, nem tehet róla ha közel 40-hez még fáj a gyerek látványa)..nőt tudom csak és kizárólag megítélni!
Gyerekesen viselkedik.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.04.08. 09:02:15

@tuli _: Én előbb futnék egy kört a férjjel. Bár ugye mindezeket vállalta, mikor hozzáment... Ha nem tudják megbeszélni, és ő nem tudja elfogadni, akkor jobb ha lelép.

Én semmiképpen nem ajánlanám, hogy csöndben magában örlődjön. És akkor majd pár év múlva közli a pasival,hogy neki így nem megy? Lehet, hogy meg lehet oldani a dolgot, de akkor beszélni KELL róla!

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 09:04:30

Vszeg en se orulnek ha allandoan latnom kene az exet, gyerek mindenek elott satöbbi ellenere. Zoli nem mehet oda inkabb neha a volt feleseg gyakori latogatasa helyett? De azt nyilvan el kell fogadnod, hogy talalkozik a gyerekevel. A volt feleseg viszont mar nem a csaladja.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.04.08. 09:07:40

@fumerin: :D Az ex szerepkört azt nem érten, igazad van.

Viszont én nem hiszem, hogy a gyerek látványa fáj neki. Én úgy gondolom, hogy inkább az fáj neki, hogy mikor hozzáment a pasihoz, tudta, hogy van gyereke és azt hozza is magával a kapcsolatba. DE! Azt már nem, hogy a volt nej is vele jár! Kezdjen új életet a nő is, a pasi már kezdett. Ill. kezdett volna...

tuli _ 2011.04.08. 09:17:41

@Bundabandi: vállalta. nézzen magába. beszélhet róla, de úgy, hogy tudja, hogy ő a hunyó, és dolgozik rajta, hogy eltűnjön belőle ez az érzés. nem a férjnek kell változtatni a hozzáálláson, hanem neki. vagy tiplizzen, és ne tegyen tönkre egy működő dolgot.
attól, hogy egy kapcsolat nem működött, még közös a felelősség a gyerekneveléssel kapcsolatban. és igen, ez úgy tud nagyon jól működni, ha a volt feleséggel is jó a kapcsolat, és a gyerek azt látja, hogy szeretik, tisztelik egymást. legfeljebb nem működött az együttélés.

@Frigyesur: de a gyereke anyja, a többit lásd fenn.

@Muha: egyelőre úgy néz ki, hogy a nő baszogat, a többi dolog működik. van egy olyan érzésem, hogy a posztoló az, akinek semmi nem jó, ha az éppen nem úgy van, ahogy azt kitalálta.

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 09:22:39

@tuli _: Tuli, nem fogunk egyeterteni. Nem hiszem, hogy az uj felesegnek az igenyei hatrebbvalok egy jol mukodo kapcsolatban. A gyerekei anyja nem egyenlo csaladtaggal. A sracnak az apjat es az anyjat kell latnia, ne legyenek ellensegesek, de nem hinnem, hogy a gyakori latogatasa az anyanak az apanal az ebbe beletartozik. Kicsit meg kene erteni a csaj allaspontjat is, nem csak a gyereknek szolhat az empatia.

Kytia 2011.04.08. 09:22:41

Most megint majd jól senki nem fog egyetérteni velem, de én ha amúgy megbízom Zoliban (nem úgy, mint mondjuk Gesztesiben, aki menet közben felcsinálta az exasszonyt:D), akkor nem zavarna, hogy látogatnak. Ha olyanok a szereplők, még jóban is lehet az ex és az új. Az ember élete során alig néhány igazán mély kapcsolatot tud kialakítani, és én tökre nem szeretem azt a trendet, hogy amint valami nem megy úgy, akkor dobjuk ki a kukába, csináljunk úgy, mintha sosem létezett volna az egész. Egy család komoly dolog, egy gyerek komoly dolog, nem arról szól már a játék, hogy "összejárogat az exével". Szerintem ezek magasabb rendű dolgok ilyenkor.
De persze én túl jámbor vagyok és ezért biztosan rákban fogok meghalni. Ha jót akarsz magadnak, akkor inkább hisztizz, csapkodj, adj ultimátumot, sírj, követeld a jogos jussod és a Zoli emberi kapcsolatai feletti teljes döntési jogot. Mert loreál.:DD

fumerin 2011.04.08. 09:25:28

@Frigyesur: Én nem találkozom a gyermekeim apjával, nem telefonálunk, max. hivatalos levelekben értekezzük meg a fontos dolgokat. Ez bizony nagyon macerás!
Telefonon kerülne 2 percbe, így meg a posta szabja meg.
És még így is féltékeny az új asszony, még így is én vagyok az ellenségképe! Nem is beszélve a 140 km távolságról:)
És ami a legszebb, már a lányunkra is féltékeny, akit nem hívhat fel telefonon sem saját apja!

Ezek után irigykedem a posztban szereplő elvált felek kapcsolatára, mert ha nem is ennyire baráti, de legalább emberi kapcsolatnak illene fennmaradni a közös "ügy" érdekében.

indapass90210 2011.04.08. 09:26:55

"Vagy ez az egész valami nagyon érett dolog és nekem kéne felnőnöm hozzá?"

Ja, neked kellene felnőnöd hozzá. Esetleg revansként megpróbálhatod felhívni valamelyik volt faszidat, de gondolom egyikkel sem vagy beszélő viszonyban.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.04.08. 09:27:18

@tuli _: Nem tudom. Én nem érzem úgy, hogy a nőnek kellene szarul éreznie magát és elfejtenie ezt az érzést. Miért ne érezhetné úgy, hogy a volt feleséget már nem akarja. Legalábbis nem az otthonában, ilyen sűrűn.

"ne tegyen tönkre egy működő dolgot" Hát nem azért lett vége a házasságnak, mert nem működött? Ők már nem házasok, a férfi újra megnősült, én biztos nem járnék a nyakára. Átvinném a gyereket, váltanánk pár szót és hazamennék. Van neki új felesége! A jó kapcsolat nekem nem azt jelenti, hogy a nyakukra járok. Nekik is van magánéletük.

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 09:30:13

@Kytia: Speciel most a tobbseg allaspontjat kepviseled. Nekem az a trend nem tetszik, hogy mindenkinek joban kell lennie mindenkivel. Volt valami ami egyszer nem mukodott. Nem kell ragaszkodnia hozza, valamihez, ami egyszer kudarcba fulladt. Egy exem se lesz a szivbeli kebelbaratom, mert emberkent megbukott. Ezt se eloszor fejtem ki, de a legtobb kapcsolat nem a vagy kihalasa miatt szunik meg, hanem emberi tenyezok miatt. A gyereket nem lehet eltiltani az apjatol, a volt hazastartasaknak nem kell utalniuk egymast (legalabbis kimutatni semmikepp), de azert, mert volt egy kozos gyerek, nem igazan szukseges beallitani gyakran a volt ferjhez. Ugy velem ezt lehet ugy is intezni, hogy ne hozzon senkit se kellemetlen, legalabbis nagyon kellemetlen helyzetbe. Tapintat, empatia satöbbi.

fumerin 2011.04.08. 09:30:43

@Bundabandi: A működő dolog itt nem a párkapcsolat, hanem a gyermeknevelés.

indapass90210 2011.04.08. 09:31:30

@fumerin: "És még így is féltékeny az új asszony, még így is én vagyok az ellenségképe! Nem is beszélve a 140 km távolságról:)
És ami a legszebb, már a lányunkra is féltékeny, akit nem hívhat fel telefonon sem saját apja!"

Jó kis faszihoz mentél hozzá anno:) Ennyire értékes neki a pina (ennyire nincs esélye másikra), hogy a saját gyerekét nem hívhatja fel, mert valami szar kurva behisztizik?
Normális ember úgy baszná ki az ilyet, hogy a taknyán csúszik a szomszéd faluba. Ezek szerint viszont nem normális a vót embered.

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 09:32:20

@Bundabandi: Aaa, ebben a temaban tuti biztos a kisebbsegben maradas.

@Madpapa: Na jo, lathatoan azert harman vagyunk.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.04.08. 09:33:37

@fumerin: de ehhez miért kell állandóan a volt férjen lógni? Én csak ezt nem értem?

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 09:33:52

@fumerin: Nem azt mondom, hogy a ti vegletetek lenne az idealis. De sztem azert meg kene ertenie ennek a csajnak az allaspontjat, nem az exed asszonykajaet.

fumerin 2011.04.08. 09:36:34

@Dövan: Hozzámentem, hibáztam, de kijavítottam a hibámat! :D
A gyerekek panaszkodnak, hogy ha mennek, havi egy hétvégén, akkor is állandóan engem szid.
Nem mellékesen én költöztem és az én lakásomban ül az új asszony:D
Akár ki is tetethetném hivatalos úton. Még azt is megérheti! ;)

Muha 2011.04.08. 09:37:25

exnek nincs helye egy kapcsolatban.

indapass90210 2011.04.08. 09:37:26

@Frigyesur: "Egy exem se lesz a szivbeli kebelbaratom, mert emberkent megbukott."

Nyugodtan írhattad volna úgy is, hogy szóba sem állsz velük.

Father Justice (törölt) 2011.04.08. 09:39:17

"Nem akarom, hogy bárki is úgy gondoljon rám, mint kis fiatal második feleségre."

Ha jól értelmezem az első bekezdést, a posztíró és Zoltán is 36 esztendősek, tehát ez a veszély csak akkor merülne fel, ha a professzor asszony legalább 50 lenne. Persze ha a posztíró jó formában lévő, csinos harmincas, a másik hölgy testalkata viszont inkább a willendorfi vénuszéra hasonlít, érthető a gondolatmenet. (Azaz lehet, hogy a tényleges kor nem, de a fiatalosság és az esztétikai szempontok komoly súllyal estek a latba Zoli döntésénél.)
Egyébként mit számít mindez, ha továbbra is úgy érzik, egymásnak lettek rendelve? :)

Néhány fontos dologra azonban érdemes lett volna még áldozni pár sort: mi volt az a "hatalmas kerülő" 10 éve? Önmagában az, hogy Zoli ki akart menni Németországba? Ezt kétlem, gátolom. Ha úgy érezték, egymásnak vannak rendelve, magától értetődő lett volna, hogy menjen vele a nő is. A posztíró szeretne-e gyereket? Úgy sejtem, nem, és ez is közrejátszhatott Zoltán bölcs döntésében.

A helyzet számomra a következőképp fest: a fickó lazán letudta a kötelezőt (szaporodás), majd felmelegítette a felajánlkozó, annak idején egész jól bevált évtizedes töltött káposztát. Ezután a gyermektelen nő költözött hozzá, ami már önmagában is komoly fegyvertény, de taktikusan még azt is letesztelte, meddig lehet nála elmenni. Nyilvánvalóan látja, hogy irritálják az előző asszony látogatásai a gyerekel, de ezt is le tudja nyomni a torkán, ami előrevetíti, hogy otthon kuss lesz a neve. Ha gyereket nem akar, a háztartást viszont jól vezeti, és ügyel a küllemére is, optimális kényelmi állandó lehet belőle.. pár évre.

fumerin 2011.04.08. 09:39:22

@Frigyesur: Nézd, ez mindig ott fog lebegni a hölgynek, még akkor is, ha csak a gyerek megy láthatásra anyuka nélkül.
Én így érzem.

Kytia 2011.04.08. 09:39:35

@Frigyesur: Azért ez nagyban függ attól, hogy milyen volt az a szakítás. Akiben emberileg csalódtam, azzal én sem tartom a kapcsolatot, de rengeteg olyan szakítás is van, amiben senki sem bukik meg emberileg, csak belátják, hogy nem működnek már együtt. És ilyenkor simán lehet, hogy másfajta viszonyban meg együtt tudnak működni, főleg, ha azért van egy gyerek is, aki miatt ez bizonyos szintig muszáj.
Nekem volt egy exem, aki elvált volt, két fia volt és direkt olyan helyen bérelt lakást, hogy 10 percre lakjon csak tőlük, mert imádta őket és a közelükben akart lenni. A még viccesebb az volt, hogy az exfelesége új férjével olyan viszonyba került, hogy őt hívta fel, amikor beszorult a kocsija a sárba és ki kellett húzni.:DDD
Szóval így is lehet.:) De persze nem mindenkivel.

indapass90210 2011.04.08. 09:41:05

@fumerin: szerintem legalább egy kis szívatást megérdemelne. Belengethetnéd az ötletet, hogy szükséged van a lakás árára, mert nem teljes az életed egy rózsaszín corvette nélkül.

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 09:42:22

@fumerin: Miert nem rakatod ki? ;))

@Muha: Te mi'csinalnal Muhaszita?

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.04.08. 09:45:48

Azon filóztam, hogy nem lehet, hogy a gyerek megléte a volt feleséget arra sarkallja, hogy ezt "működő dolgot" tudat alatt továbbra is egyenértékűnek vegye a házassággal és megkövelje magának azt az odafigyelést, amit régen megkapott? Ezért jár át olyan sűrűn, gyanítom ezért nincs senkije, mert ő még ezt az érzelmi szálat nem szakította el! A gyereke apja minden bizonnyal mindig is fontos lesz neki valamilyen szinten, de szerintem ez a fajta kötődés egy válás után nem jó. A gyerek is azt látja, hogy Apa meg Anya jól megvannak és van egy néni, aki nem illik a képbe! Ezt érzi a posztoló is szerintem. Hogy ő - a házasság ellenére is - a felesleges 3.

F2F jobban el tudnám magyarázni, de remélem nem értitek félre így sem.

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 09:46:04

@fumerin: En meg mashogy. A gyereket konnyu elfogadni meglatasom szerint. Hogy nos volt azt is. De hogy nezegessem a lakasomban a volt nejet, na arra nem vagyom. Gyakran legalabbis semmikepp.

@Kytia: Nem mondom, hogy nem lehet, de ha valakinek nem fulik hozza a foga, sztem ne iteljuk el.

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 09:48:05

@Dövan: Minek alljak szoba veluk?

Amugy van akivel igen 2 sms erejeig, ha mar rejtelyes modon emlekszik a szulinapomra. :D

Kytia 2011.04.08. 09:49:08

@Frigyesur: Persze, minden a szereplőkön múlik. Egy ilyen történethez elengedhetetlen egy "olyan" pasi, egy "olyan" exfeleség és egy "olyan" új nő. Amint valamelyik nem illik a képbe, borul az egész.
A nő biztos talál majd másik pasit, aki független, a pasi meg toleránsabb nőt, ha ez így nem működik, és mindenki elégedett lesz és boldog.:)
De azért előtte lehet, hogy letisztáznám Zolival, hátha lehet csökkenteni a látogatások számát olyan szintre, hogy az már ne legyen zavaró.

fumerin 2011.04.08. 09:50:20

@Dövan: @Frigyesur: Nyugi, idén mehet vissza külföldre dolgozni ;)
Már rajta vagyok:)
És az váltotta ki nálam a geciséget, hogy már az új életemben született gyerkőcöket is korcsozza! :S

Kytia 2011.04.08. 09:50:33

@Frigyesur: Egyébként erre én is rá akartam kérdezni: ""Egy exem se lesz a szivbeli kebelbaratom, mert emberkent megbukott."

Ez mit jelent? Mind hűtlen volt, vagy szemétláda?

Muha 2011.04.08. 09:51:36

@Frigyesur:

Egy.
megérett a meggy.
Kettő.
Nem melegítek kapcsolatot.
Három.
Te vagy az én párom.
Négy.
Nem bírom elviselni az exeket.
Öt.
Ha zavarna valami, akkor tipliznék, mert ha engem zavar valami, amin nem tudok változtatni, és maradnom kellene, akkor annak jó vége nem lenne.
Szóval szerintem bele sem mentem volna.
Aki pocsolyába lép, ne sírjon, ha sáros lesz az új cipője.

én ezt gondoltam ki magamnak.

indapass90210 2011.04.08. 09:52:11

Ez a húzzon az ex a kurva anyjába attitűd szerintem sokal elmond valaki személyiségéről.

Szerintem abból fakad, hogy akit pofára ejtettek (ami sokszor nem is pofára ejtés) az személyes sértésnek veszi, hogy otthagyták. Hiszen hogyan történhet ilyen, amikor nekem a legjobb a csöcsöm, legnagyobb a faszom, legszűkebb a pinám, legnagyon a bicepszem, én tudok a legjobban főzni, én vagyok a legjobb sofőr, én, én, én, én, én, ÉN! Hát normális az olyan, aki nem engem választ, amikor ÉN VAGYOK A LEGJOBB???? Ugye, hogy nem! Aki hüje, haljon meg, dögöljön meg az ilyen barom, aki volt akkora idióta, hogy otthagyta a legjobbat!

Kicsinyes sértődöttség az egész.

Pedig kurva ritka, hogy két olyan ember találkozzon, akik hónapokat, éveket el tudnak tölteni együtt. Persze van olyan kapcsolat, aminek tényleg csak fasz feláll-ész megáll az alapja, de ha valaki úgy közelíti meg a kérdés, hogy minden volt partnere csak hüje lehet, az saját magáról állít ki szegénységi bizonyítványt, elvégre - ahogy a ebben a kultúrkörben jellemző - mindegyik a saját választása volt...

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 09:52:16

@Bundabandi: Nem biztos az. Legalabbis nem hiszem, hogy csak ettol lehet kellemetlen. Ecceruen kenyelmetlen helyzet.

tuli _ 2011.04.08. 09:52:55

@Frigyesur: nem, nem értünk egyet. mert az együttélés nem működött, de attól még szerethetik, tisztelhetik egymást. szeretheti, mint a gyermeke anyját. ebben az esetben nem gondolom, hogy el kellene vágni a szálakat, és hűvösen korrekt viszonyt kialakítani, hiszen a barátságféle kapcsolat itt működik. nem az új partner dolga a leépítés. ha a férj menne rendszeresen, amikor csak akar az új családhoz, akkor meg az lenne a baj.

@fumerin: szerintem is.

@Muha: kivéve, ha van gyerek, mert akkor elkerülhetetlen a kapcsolattartás. normális esetben. egyébként valóban nincs.

@Bundabandi: még nem felesége, de ha így marad, nem is lesz az.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.04.08. 09:53:07

@Kytia: "De azért előtte lehet, hogy letisztáznám Zolival, hátha lehet csökkenteni a látogatások számát olyan szintre, hogy az már ne legyen zavaró."

Na, ezt írtam én is! :D Szerintem járható út. Bár azt kaptam itt válasznak, hogy "ugyan mit kell megbeszélni", de szerintem járható.

indapass90210 2011.04.08. 09:54:22

@Frigyesur: na jó, én a sajátomra sem emlékszem néha. De most, hogy lassan eljutok oda, ahol már néha le kell tagadni éveket, legalább hihetően tudok hazudni.

Muha 2011.04.08. 09:55:33

@Dövan: szerintem a húzzon az ex és az utána leírtak nem függnek így ebben a formában össze.
annak ellenére, hogy szerintem húzzon az ex és szerintem én vagyok a lexszexybb.

:D

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 09:56:44

@fumerin: Na ez telleg durva. :S

@Kytia: Jah nem. Ecceruen olyan dolgokat tettek, mondtak, amik miatt nem. Inkabb nem hasznalnek jelzoket. :))

@Muha: Kb. apad is igy gondolja.

Muha 2011.04.08. 09:57:36

@tuli _: erre hiába is vársz tőlem normális választ, mert még sosem voltam nős sem, és még sosem volt gyerekem sem.
úgyhogy nem tudom mit tennék.
émmég reménykedem, hogy nem kell elválnom.
mer az oan dizni lenne.
tod, 80 évesen fognánk egymás szottyat kezeit mikor menünk a lidlibe emenemszet venni hogy leszopogassuk róla a csokit, a mogyit meg odaadjuk a postásnak majd.

Muha 2011.04.08. 09:59:22

@Frigyesur: egy család ez Fater. :*

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.04.08. 10:00:02

@tuli _: Ja, tényleg. Elolvastam újra. :D

Mondjuk azért 36 éven egyedül... hát. Nehéz lesz normális és független pasit találni az tény, de nem lehetetlen. Ha nem tudjuk megbeszélni, én bizony tipliznék...

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 10:00:18

@tuli _: Ezt se igy latom. Most kit akarok szeretni es tisztelni az ujat vagy a regit? Nekem egyertelmu.

@Muha: :DDD Höhö, pacsit! :D

tuli _ 2011.04.08. 10:00:26

@Muha: muhácska, akkor felejtsd már el ezt az exes dolgot ebben az esetben. ha két felnőtt ember úgy dönt, hogy közösen gyereket vállalnak, akkor azt nem ad hoc alapon teszik (kellene tenniük), hanem úgy, hogy pontosan tudják, bármi történik, közös felelősségük van a gyerek iránt. akkor is, ha az élet úgy hozza, hogy ők már nem tudnak együtt élni. ez az, amiről a gyerek nem tehet. és ha eléggé tisztelik egymást, akkor képesek felnőtt módon tartani a kapcsolatot, nem csak félvállról kezelni egymást. ez nem egy együttjárás vége, ahol meg lehet szakítani minden kapcsolatot, és lehet utálkozni a másik irányába.

az ideális az, ha azt látja a gyerek, amit itt láthatna.

@Frigyesur: az meg a gyereknek lenne kényelmetlen, ha a természetesen jó kapcsolat megváltozna a szülők között, csak azért, mert apukának új kapcsolata van. eddig is így működött válás után. ebbe a helyzetbe lépett be egy új ember. tetszik, nem tetszik, ez van, lehet lépni, ha nem tetszik, vagy lehet úgy hozzáállni, hogy ne ártson másoknak.

Kytia 2011.04.08. 10:00:53

@Muha: Az ex nem csak akkor zavaró, ha nem bízol a párodban? Mert ha amúgy tudod, hogy már mindent lezártak, tudod, hogy hűséges és hogy téged szeret, a másikkal csak barát (nem sülve-főve, csak simán jóban vannak), akkor mi ezzel a baj?

Egyik barátnőm nagyon régi exe valamikor tavaly meghalt rákban. Az aktuális pasi meg nemhogy elkísérte a barátnőjét a temetésre, de még vigasztalta is. Nagyon rendes fickó volt az ex, mindenki nagyon sajnálta, teljesen érthető volt emberileg, hogy a lányt is rosszul érintette a dolog. Ha a pasi hisztizni kezd, hogy felejtse már el, az csak egy ex, miért foglalkozik vele, meg a halálával, az szörnyű lett volna.:(

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 10:01:35

@Muha: :D Ilyesmit tervezzek en is a postas resz kivetelevel. :)

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 10:02:49

@tuli _: Normalis gyereknek is meg kell ertenie, hogy apa es anya mar nem egy par.

Muha 2011.04.08. 10:06:41

@tuli _: ha énnekem volna egy feleségem akitől elválok és még lenne egy sukár kis minimuhánk is, nem gondolom, hogy a hogyvagyjólvagy hoztál váltócipőt mennyi pénzt adjak-on kívül bármit is kéne beszélgetnünk hisz ő meg én azon kívül hogy van egy gyerekünk nem vagyunk egymásnak már senkik.

@Kytia: node ha a párod az exszel lóg akkor hogy lesz bizalom?
nálam sehogy.
ha ő érdekli, menjen oda.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.04.08. 10:10:55

@Kytia: Ilyen sztorim nekem is van. A nő összejött egy nála jóval idősebb pasival (meg nem mondom már, mennyi volt közöttük), lett asszem két gyerek. Teltek múltak az évek, a férj leukémiás lett. Tudta, hogy nem fogja túlélni, mert öreg volt már a szervezete. Azt mondta a nőnek, hogy tudja, mi fog következni, de ő nem akarja, hogy miatta bánkódjon, élje az életét tovább, hiszen fiatal. A nő összejött egy korban hozzá illő pasival, együtt ápolták a férjet, majd miután meghalt, összeházasodtak és most együtt nevelik a gyerekeket. Azt mondom le a kalappal a férj előtt, hogy így el tudta engedni a nőt! Látta az új választottat, látta, hogy minden rendben lesz és csendben elment. Nem mindennapi!

Kytia 2011.04.08. 10:11:12

@Muha: Ezért jó, ha az ex megy látogatóba a gyerekkel úgy, hogy te is ott vagy. Mert akkor beletartozol a körbe, semmi nem a hátad mögött zajlik, nem rendül meg a bizalom.
Az ilyen "exemmel lógtam délután, elmentünk moziba, neked milyen napod volt?" szituk tényleg gázosak, ilyet nem szabad.

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 10:11:33

@Muha: Sukar kis minimuha. :DDDD Tervezed, hogy lesz unokam? :)

tuli _ 2011.04.08. 10:11:43

@Frigyesur: mindkettő az élete része. az egyik a gyereke anyja, a másik az új társa. mindkettőt másképpen. nem alszanak ott, nem napi rendszerességgel mennek fel, szólnak előtte. de valóban, el lehet érni, hogy ne menjenek oda, akkor a férfi fog jóval kevesebb időt tölteni otthon, és jóval több időt tölteni a gyerekkel. és akkor nem lehetne kifogás. de lesz.

@Bundabandi: akkor tiplizzen, és ne hisztizzen. a helyzet adott. miatta nem kéne, hogy változzon.

@Muha: minden normális ember abban reménykedik, hogy nem válik majd. aztán sokan mégiscsak. na, akkor kell szem előtt tartani, hogy gyerekkel nem lehet kalapkabátot venni, és egy életre lelépni. ez az a helyzet, ahol felelősségteljes ember nem teszi.

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 10:12:49

@Kytia: Én bizony egyetértek veled. Engem sem zavarna, mert megbízom. Ha meg nem bízom benne, akkor rosszul választottam. És mivel a gyereket sokat látja az új asszony is, nem baj, ha összebarátkozik az anyjával, így tudnak normálisan élni.
Ha a párom múltját nem tudom elfogadni, őt magát nem tudom.
És inkább választok olyan embert, aki képes egy szakítás/válás után tisztelni a másikat, mint olyat, aki csak köpködni tud.

Kytia 2011.04.08. 10:12:59

@Bundabandi: Az ilyenekről mindig az az idézet jut eszembe Örkénytől, amit mindjárt megkeresek.:)

Fenébe, megint miattatok nem tudok takarítani, pedig sehol sem tartok.:D

fumerin 2011.04.08. 10:17:07

@Muha: A lóvén és a váltócipőn kívül még számos kérdésben nem dönthet a szülő egyedül.
Csak egy példa: külföldre nem vihetem el kirándulni, csak az apja engedélyével.
(és a személyes iratokat sem kezelheti pótapu)

Nem pártolom a válást, de ha már megtörténik, akkor a gyermekek érdeke azért első helyen kell, hogy maradjon.
Nő és férfi sok van a földön, pótolható darab, de a gyermekünk nem!

Kytia 2011.04.08. 10:18:17

@Dr. Jula Watson: Tudtam, hogy számíthatok rád.:) És úgy is van, ahogy mondod.

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 10:19:41

@tuli _: Sztem nem az elete resze. Az elete resze volt. Az emberek kozul, baratok, parkapcsolatok, egyebek kozul vannak, akik tavoznak az eletunkbol, okkal. Aki viszont marad, azt ertekelem. A tobbiek meg csalodas, hibas dontes, ezt beismerem, es bezarom a kaput.

Neked ez a prekoncepciod. En mashogy latom, es a sztoriban nem is az volt leirva, amit te vazoltal.

Tuli, sztem te nem erted, amit Muha irt, de majd o valaszol. Nem a gyerektol kell lelepnie, hanem a volt not hanyagolni. Marhara nem ugyanaz, meg ha az anyja is. T

Muha 2011.04.08. 10:24:16

@Kytia: lófaszt. az ex _ne_ jöjjön látogatóba.
megáll a bmw-vel a ház előtt, becsenget, átadja a kölköt, aztán húz elfele. én sem mennék be. majd otthon KVzok.

@Frigyesur: persze. előbb-utóbb. :D

@tuli _: @fumerin: mondom újra. még nem voltam nős és nem volt gyerekem.
DE a legszükségesebbeknél egy hajszállal sem többet!
mit szólna az új csajom, ha a régivel enyelegnék?
jogosan tépné le a faszomat és tolná ki a szememet.

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 10:24:37

@fumerin: Itt sem hiszem, hogy Muha szigoruan szo szerint irta. :) Hanem a lenyeget megtargyaljak, aztan mindenki megy isten hirevel. De ehhez nem kell gyakran osszejarni.

A gyerek miatt nem kell mindent felaldozni, en sem vartam volna el a szuleimtol. Annak nincs jo vege. Nemcsak a gyerekek nem potolhatok.

Muha 2011.04.08. 10:26:28

@Dr. Jula Watson: de a tisztelés és a köpködés meg a többi nem jelenti azt, hogy sokat kéne együtt lenni.
lehet tisztelve nem tartani a kapcsolatot is. :D

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 10:27:19

@Muha: Lathatoan az apadra utottel. Te is olyan kis antiszocialis vagy :*

No, akkor varjuk szeretettel, kulonosen az anyad. Tudod milyenek a nok. :))

Muha 2011.04.08. 10:27:29

@Frigyesur: Úgy látom, engem megint csak Te, Édes Jóapám, Te értesz meg. :D

Muha 2011.04.08. 10:28:54

@Frigyesur: :*

Maffiózó énem ezt mondatja velem:

Valaki vagy a családhoz tartozik, vagy nem!

Kytia 2011.04.08. 10:30:36

@Frigyesur: Hát, ez kár. De azért nem minden szakítás ilyen.
Énszerintem az van, hogy csúnyául megöregszünk nagyon hamar, és a végére az marad, amit felépítettünk az eltelt idő alatt. Ha valaki csupa gyűlölködő embert hagy maga után, és az élete csak összefüggéstelen, lezárt és elfelejtett szakaszokból állt, akkor az nem túl sikeres ember. Ha találkoztál valakivel életed során, aki értékes, azt meg kell becsülni akkor is, ha mondjuk két év után már unalmas volt vele a szex, és már csak mint embert kedveled, nem mint társadat. Persze az aktuális párod érzékenységét is figyelembe kell venni, és ha féltékeny típus, akkor úgy kell ezeket a dolgokat intézni, hogy semmiképpen ne keltsen benne szorongást, vagy bizalmatlanságot. Meg lehet csinálni, csak nem mindenhogy és nem mindenkivel.

fumerin 2011.04.08. 10:31:30

@Muha: Egy férfi csak abban lehet biztos, hogy nem volt nős. A gyerektémában már felmerülnek némi labilisabbnak tűnő pontok:D

tuli _ 2011.04.08. 10:32:13

@Frigyesur: kicsi gyereknek? igen, azt megérti, hogy nem egy pár, nem laknak együtt. de vele ettől még nem változik a kapcsolatuk, és ha ilyen jól működik a különéléses kapcsolattartás, az a gyerek javára szolgál. ha látja, hogy a szülők tiszelik egymást, és van szeretet köztük, az jó.

Értettem Muhát. Ha jó, baráti viszony maradt meg, akkor nem kell hanyagolni, és hűvösen tisztességes viszonyt sem kell kialakítani. Szerintem az a normális, ha túl tudtak lépni a problémáikon, és tisztelettel teljes szeretet van köztük.

@fumerin: @Dr. Jula Watson: @Kytia: igen, igen, és igen. ezeket próbálnám megértetni én is.

@Muha: Pedig, ha jól tud működni, az bizony a gyerek érdeke, hogy ne csak a váltócipőről váltsanak egy pár szót.

dr. gernika 2011.04.08. 10:32:43

@Frigyesur: Nem kell mindenkinek mindenkivel, az új nőnek a régivel pláne nem, de szerintem ez nem az a szitu, ami elviselhetetlen. Elvégre közös szabadidős programokat nem csinálnak tudtommal, csak időnként felugrik a gyerekkel és marad kicsit. Gondolom, a srácnak hiányzik, emlegeti, és akkor meglátogatják, meg megbeszélik a közös dolgokat.
Én sem szívesen nézném az ex pofáját, de amíg a kapcsolatunk rendben van, és rajtuk azt látom, hogy nincs már több köztük, nem tenném szóvá.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.04.08. 10:35:13

@Dövan:

Ugyan mi olyanok vagyunk mi a jó bor. Ahogy öregszünk egyre jobbak vagyunk. :)

@Muha:

Inkább KVzz most. KVribi vagyok :)

Caddy 2011.04.08. 10:35:16

Gondolom ma megoszlanak a vélemények rendesen. :)
Ha zavar,hogy ennyit vannak nálatok mindenképp beszélj a pasival, bár úgy vélem csomagot vettél, és abból már nem nagyon lehet semmit visszatenni a polcra. Első a gyerek, és úgy látom ezt ők maximálisan így gondolják. Egyébként meg minden meg fog változni abban a pillanatban amikor az exfeleség bepasizik.

Kytia 2011.04.08. 10:35:24

@Muha: Khmm...nem tudom. Én még olyat is hallottam, hogy valaki egy társasházban lakik az exével, és még jóban is vannak. Az is milyen már.:D
De most komolyan. Én értem, amit mondasz és van az a helyzet, amikor tökéletesen indokolt, hogy így viszonyuljon az ember a dologhoz. Meg van az a helyzet is, amikor eszébe sem jut ezeken problémázni, mert nemhogy a párjában megbízik, de még a párja exében is, és pontosan tudja, hogy a kapcsolatában a neki megillető helyet foglalja el, ex ide, vagy oda.

tuli _ 2011.04.08. 10:38:00

@Muha: nekem vannak gyerekeim, és voltam férjnél. ha elváltam volna, mert nem működött volna az együttélés, akkor sem tudtam volna kitörölni az életemből, mert sokáig szerettem. Bármikor helye lett volna nálunk. Az új kapcsolatomnak is kutya kötelessége lett volna elviselni, ha jön a gyerekekért, és leültetem, beszélgetünk. Ugyanúgy el kellett volna fogadni, mint a gyerekeimet. Különben repül. Ha nem érti meg, hogy ez miért fontos.
Más dolog, ha egy rohadék volt, akkor nyilván nem kívánnám a hátam közepére sem, abban az esetben elképzelhető a minimálisan szükséges dolgok megbeszélése. De ha maradt a jó viszony, akkor az új miatt redukálni? Azt nem. A gyerekeknek sem tetszene. Ebben ők az elsők.

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 10:38:10

@Muha: :* Mi Skyawalkerek tartsunk ossze. :)

@Kytia: Nem kar. Azt sajnalnam, ha bele eroszakolnek olyan embereket az eletembe, akikkel igazabol nem tudok azonosulni, kedvelni, vagy nem is tudom mi a jo szo. Nem szorulok ra, es nem is gyulolkodom. A gimnaziumot is elvegeztem, teljesen mas lett az eletem, nem akarok visszamenni. Nem akarok egyben helyben toporogni. Es mondom ezt ugy, hogy nagyon, tenyleg nagyon ragaszkodo a termeszetem. De az ember ugy tud tovabblepni, hogy belatja mi volt a problema. Es ha ezt mar lelkileg es pszichesen is elfogadta, onnantol kezdve az erzelmek, ragaszkodas elmult.

Nezd, en mondom: sztem a legritkabb, hogy azert mulik el valami, mert a szexualitas kiful. Az csak egy tunet. Es az emberi valo csalodas nem a szakitas tenyet jelenti, hanem amiatt megtortent. Most aztan lehet, hogy marhara en valasztottam rosszul, de ilyenek a tapasztalataim, es az ismerosok koreben is.

Father Justice (törölt) 2011.04.08. 10:39:09

Figyejjémáide!

"Pláne úgy, hogy az ex-feleség és a közös gyerekük nagyon sok időt töltenek nálunk."

Tehát _nagyon sokat_, ha jól olvasom. Civilizált közegben, egymás jó közérzetét folyamatosan szem előtt tartó párok esetén nemcsak az a két verzió létezne, hogy (1) az ex és a gyerek állandóan az új pár nyakán lógnak, meg az, hogy (2) tisztes távolból kígyót-békát mondanak egymásra. De nem ám! Optimális esetben Zoli is látogathatná a gyerekét heti rendszerességgel, dehát ez a forgatókönyv itt fel sem merült. Miért? Mert ahogy már írtam is, Zoli megteheti. Ennyi az egész. Ő van otthon, ő szabja a feltételeket, és így ki sem kell tennie a lábát a házából, ha játszani akar a gyerekkel. Méghozzá amennyit csak akar. Ha ez Gizinek nem tetszik, jön helyette egy másik - és ezt mindketten (mindhárman) jól tudják.

@Kytia: "Egy ilyen történethez elengedhetetlen egy "olyan" pasi, egy "olyan" exfeleség és egy "olyan" új nő. Amint valamelyik nem illik a képbe, borul az egész."

Akárhogy számolom, itt három szereplő van, tehát valaki kapásból nem illik a képbe (úgy életvitelszerűen). Kivéve, ha nyitottak az ilyesféle konstrukciókra: en.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9nage_%C3%A0_trois :)

Muha 2011.04.08. 10:43:14

@fumerin: még egy volt nőm sem szült. úgyhogy biztos vagyok. :D

@Nard: Toljuk. Az jót tesz. :D

@Kytia: durva történeteid vannak! :D

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 10:43:34

@tuli _: Kicsi gyerekek is. Hidd el tuli, en tudom. Persze en koraven is voltam. :D

Nekem nem az a normalis. Azt szeretem es tisztelem, akiben nem csalodtam. Akiben igen, az max. kozombos egy ido utan.

@gernika: Azt irta gyakran. Oke, en alapvetoen igyekszem tapintatos ember lenni, barmennyire nem latszik, mert verbalisan nemigen, de tettekben mindenkepp. Ha a masikat zavarja, aki epp a parom - amely szot egyebkent utalom, kitero vegre - akkor nem azt mondom kerekperec, hogy 'marpedigelfogadod vagy felisutleisut', hanem szamit mit mond, gondol, mi a baja satöbbi.

Szoval sztem gyerek oke, volt feleseg nem. Nem hinnem, hogy ez elfogadhatatlan.

Kytia 2011.04.08. 10:47:40

@Frigyesur: És mi van az olyan szakítással, amikor az elején nagyon együtt voltatok, de valahogy mindketten más irányba változtatok és ezért váltak szét az utak? Azért ilyen is van. Persze, van az mpg kategória is, azzal én is hülye lennék tartani a kapcsolatot, de nem mind olyan.

@Father Justice: El foglak most szomorítani: Az életedben háromnál LÉNYEGESEN több szereplő van.:D Ha ez még nem lenne elég, azt is hozzáteszem, hogy mindezen szereplők jó része így, vagy úgy hat is az életedre, akkor is, ha nincs köztetek szexuális kapcsolat. Persze a találkozások mennyisége és az intimitás szempontjából valóban különbségek vannak, és a legintimebb "buborékban" tényleg csak ketten szabad lennetek (bár...divat ez még?:D), de amint kikeltek az ágyból, betolakodó embertársaitok tömegével kell szembesülni. Én is elmennék a kéklagúnába kettecskén, csak sajnos nem lehet.:)

Muha 2011.04.08. 10:47:53

ami egyébként kibassza a szememet, hogy úgy látom, hogy a vagy nagyon jóban vagyunk mint két sziámi iker, vagy az üres kanálba is bele próbálnám fojtani esetet képzelitek el.

eláruljak egy titkot?
nagy titok ám.
én ex exemre sem haragszom. semmiért. (nevükben nem nyilatkozok)
és nem az emléküket törlöm ki, és igenis a múltam részei. De ahogy édesjóapám is mondja, a _MÚLTAM_ részei.

A gyerekem anyja mint nő is a _múltam_ része, a jelenemben pedig csupán a gyerek szempontjából a részem.
tehát leszarom, hogy mi van a munkahelyén, leszarom, hogy milyen a szexuális magán érzelmi családi mittomén milyen élete.
az már a múlt.

Kytia 2011.04.08. 10:48:25

@Muha: Ó, ha tudnád...:DD

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.04.08. 10:48:41

Szerintem fontos az is, hogy a gyerek lássa, hogy fontos kérdésekben (mármint a gyereknevelés szempontjából fontos) az anya és az apa azonos nézetet vall, és azonos képviselik azokat.
Ha a szülők ezt nem együtt mutatják ki, sokkal-sokkal nehezebb helyzeteket kell megoldani és a gyermeki játszmázásokat is nehezebb megoldani. Nagyobb gyerekeknél is jó, ha ez működik.
Ez bizony lehet oka annak, hogy a szülők "összejárnak".

Amúgy nem tudom, mi lehet ez a gyakran, mert lehet, hogy csak a köztudatba átment kétheti apa-hétvégéhez képest tűnik annak. Szerintem a volt feleség sem naponta járkál fel, másrészt a gyermek-láthatást közlekedésileg is jó megoldani. És lehet, hogy ovi-suli és a volt feleség munkahelye miatt az egész egyszerűen csak földrajzi ok és egyszerűbb így megoldani. Én még 10 éves gyereket se szívesen hagynék egyedül közlekedni, holott anno dacumál, ezer éve, mikor én voltam annyi, simán ment az önálló közlekedés. De változik a világ.

Father Justice (törölt) 2011.04.08. 10:50:32

@Kytia: "El foglak most szomorítani: Az életedben háromnál LÉNYEGESEN több szereplő van.:D"

Az életben igen, de egy párkapcsolatban - optimális esetben - csak kettő. :)

Muha 2011.04.08. 10:51:21

@Kytia: megőrülnék, mi? :D

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 10:52:06

@Muha: Olyan esetekben, mikor bizony sok közös ügy van, márpedig egy gyerek nevelése közös ügy, ott van beszélnivaló, és tartani kell a kapcsolatot.

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 10:52:48

@Kytia: Ha mas az elet, akkor mi kosson ossze? Pont ez a legkevesbe ok a kapcsolattartasra. :)

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 10:55:21

@tuli _: Mostanában egy véleményen vagyunk.

Már nem tudom, melyik okos könyvben volt, de azt írta, a gyerek sokkal többet tanul abból az életről, ahogy a szülők egymással, és más emberekkel viselkednek, mint abból, ahogy vele. Hiába szeretik és kényeztetik őt, ha másokkal megy az acsarkodás és nemtörődömség, mert az utóbbit fogja megtanulni.

Kytia 2011.04.08. 10:57:46

@Father Justice: Ez ellen én sem tiltakoztam.:) De a párkapcsolat ott kezdődik, ahol egyáltalán jelen van a párod? Mert akkor a buszra se szálljatok fel együtt, ott is többen lennétek.:)
Egyébként azért jó dolog a szex (sok egyéb mellett), mert az az intimitásnak pont egy olyan szintje, amire el lehet mondani, hogy "ez a valami biztosan csak a kettőnké". Aztán persze kiderül, hogy még ez sem az (TBal, hol vagy ilyenkor?:DD), de ebbe inkább bele sem gondolok.:)

Hurri Kán 2011.04.08. 10:58:41

Ha tíz évet szünetelt, minek folytatni?

Muha 2011.04.08. 10:59:03

@Frigyesur: Szerintem is.
Inkább tartom olyanokkal a kapcsolatot, akikkel egy csónakban evezek.
azoknak van szükségük vezetőre. most mit parancsolgassak én más hajón tartózkodó RABSZOLGÁKNAK? :D

Muha 2011.04.08. 11:00:03

@gyvy: Mommeg a magadét!!!!

Kytia 2011.04.08. 11:00:53

@Frigyesur: Anyukáddal mi köt össze? Totál más az életetek.:) Vagy pl. az én nővérem Németországban lakik. Akkor mostantól már ne beszélgessek vele?

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.04.08. 11:01:54

@Father Justice: "Akárhogy számolom, itt három szereplő van, tehát valaki kapásból nem illik a képbe (úgy életvitelszerűen)."

Szerintem is itt van a kutya elásva! Valami hasonlót írtam fentebb.

fumerin 2011.04.08. 11:02:18

@gyvy: Miért?
A vulkánok folyamatosan üzemelnek? :D

tuli _ 2011.04.08. 11:02:20

@Dr. Jula Watson: igen. :)
nagyon gyökeresen eltérnek most a vélemények. amit idéztél, nagyon okos gondolat.
a gyerekekben egyébként is jelenlévő gondolat az, hogy ők a hibásak azért, mert elváltak a szülők, ha acsarkodás van. ha nyugodt a légkör, és azt látják, hogy szeretetteljes a kapcsolat, nem sérülnek, vagy sokkal kevésbé sérülnek, mint egy hideg, vagy acsarkodó kapcsolattartásnál. azt sokan elfelejtik, hogy a gyerek mindkét szülőt szereti. ha vacak a kapcsolat, óhatatlanul is választ, vagy választania kell. valamelyik mellé kell állnia előbb-utóbb. és az nem jó dolog. neki árt.

ezt kellene agyukba vésniük azoknak, akik egy ilyen jó kapcsolattartást is redukálnának.
inkább azon kellene dolgozni, hogy egy rossz kapcsolatból is jót tegyenek, ha lehet, nem a fordítottját.

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 11:06:48

@Kytia: Az anyukam a csaladom. Egeszen mas es nem valasztott kotelek. Az exeim valasztottak, ergo ha akarom, akkor mar nem valasztasom reszei.

@tuli _: Tuli, tobben irtuk, hogy a szeretetteljes legkor es az acsarkodas kozott vannak meg opciok. Fura, hogy pont azok nem ertik, akik szerint nem minden fekete-feher. ;)

@Bundabandi: Nem, de bejonne. :))

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 11:08:25

@Muha: :DDD Csak kemenyen, tokosen, igy kell ezt. Egy Skywalker nem alkuszik.

Father Justice (törölt) 2011.04.08. 11:09:38

Erről beszélek én is. Zoli hozzáállása meg nemkicsit "best of both worlds"-jellegű, ami párkapcsolati kontextusban elég visszatetsző. Mintha mindkét nő számára természetesnek kellene lennie, hogy a 10 évvel ezelőtti múltjából, és a közelmúltból eredeztethető jelenének a saját elképzelései szerint kell ötvöződnie. Az meg, hogy a nők mit gondolnak erről, lényegtelen. (Habár az exnek - aki ebben a felállásban talán nem is annyira ex - ez valószínűleg nem okoz akkora problémát, mint Gizellának.) Lesz itt még sírás-rívás bőségesen!

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 11:09:47

@tuli _: Amit én nem értek, az az újnak a rivalizálása a régivel ezekben az esetekben. Ha gyakran jár oda, akkor látom, milyen a régi, látom, hogyan viszonyulnak egymáshoz, és pár mondatos érdeklődésbe nem vízionálok vad szexcsatákat. Nyilvánvalóan a párom engem választott, most velem van, velem él, a másik meg egy teljesen más viszonyban van jelen az életében. Tehát feleslegesen nehezítik meg a saját életüket.

Különbözőek vagyunk, különböző módon viszonyulunk a múltunkhoz. Ha valaki tartja a kapcsolatot régenvolt szerelmeivel, akkor csak olyan párt szabad választani, aki hasonlóan gondolkodik, aki meg inkább a féltékeny, felejtős tipus, az álljon össze hasonlóval. Egyébként ez mindig problémákat fog okozni egy kapcsolatban.

Muha 2011.04.08. 11:13:03

meg van a megoldás.
az exeket meg kell ölni. :D

tuli _ 2011.04.08. 11:13:16

@Frigyesur: a szeretetteljest, ha már van, nem kellene hivatalos korrektre változtatni, mert belépett egy új nő az életükbe. az a gyerek számára visszalépés.
akkor jó ez az opció, ha a viszony rossz volt. akkor afölé emelkedés.

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 11:15:12

@Muha: vagy nem kell exeket gyártani. Szűzen házasodni, és nem elválni :D

fumerin 2011.04.08. 11:17:08

@Muha: OK!
Majd megoldhatod az árvák kérdését is gálánsan! :D

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 11:17:50

@tuli _: Tuli, sztem nem visszelepes. A gyereknek az a fontos, hogy a szuleivel legyen jo a kapcsolata, nem azoknak egymassal. Amig nem manipulaljak, presszaljak a masik ellen, nem veszekednek, marhara nem hat a gyerek lelkivilagara. Illetve hat valamennyire, de a gyereknek is eretten kell viselkednie.

Oke, nem kell. Csak keszuljenek fel, hogy igen meg fogja neheziteni a jovobeni kapcsolatokat.

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 11:17:54

Amikor én egyszer összeköltöztem egy fiúval, az ő exe volt a lábszomszéd, az én egyikem meg 3 házzal lakott arrébb. :D

Muha 2011.04.08. 11:18:58

@fumerin: azt a természet már megoldja helyettem.
olyan ez mint a domino. elég az elsőt meglökni. :D

Caddy 2011.04.08. 11:21:26

@Dövan: én teljesen osztom ezt a véleményt,hogy az exszel való rossz viszony az kicsinyes sértettség. Nyilván nem a verekedő, piálós exekről beszélek.

@Zsit (nyau és rémizé): szerintem itt arról van szó, hogy két ember nem elég érett a felnőtt gyermekneveléshez. Én baromságnak tartom a kétheti láthatást, meg a kéthetente hétvégét.Nyilván a gyereknek is többször lenne szüksége a másik szülőre. Lehet én vagyok idealista, de miért ne lehetne ezt normálisan megoldani? Az ex meg nyilván azért ücsörög a kanapén, mert a kiskorút nem engedi még el az apjához egyedül. Mint ahogy azt te is mondtad. :)

@Dr. Jula Watson: nyilván lát az a gyerek sok mindent és jegyzetel is szorgalmasan. :)

Hurri Kán 2011.04.08. 11:21:57

@Muha:
Meg is fogom :D

@fumerin: nem, sokáig hallgatnak, aztán kitörnek. A nőkkel ellentétben legalább nem minden előjel nélkül :D :D :D

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 11:22:36

Az ember mindig egy adott élethelyzetben van, adott emberekkel adott kapcsolatban van. Ha az új "belépő" ezt nem tudja így ahogy van elfogadni, azt mondja szeretem őt, csak..., minden jó lenne, de..., akkor az illető nem azt az adott embert szereti, csak valami jó alapanyagnak tekinti, hogy a saját képére formálja. A puttonyunk hozzánk tartozik. Ha ez így neki nem jó, akkor jobb ha megy.

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 11:22:43

www.youtube.com/watch?v=Ra-Om7UMSJc

I was so young
You should have known better than to lean on me...

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.04.08. 11:24:23

@Frigyesur: Röhögni fogsz! Rajtam már volt! XD Utána egy darabig mindenki Nagyúrnak szólított.

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 11:24:46

@Caddy: Sajnos igen. Nekik hihetetlen radarjuk van az ilyenekre. Anyuka hiába puszilgatja agyon a csemetét, ha apukához sosem megy oda megölelni, puszilni, akkor a gyerek felnőttként majd ugyanúgy fog vilekedni a párjával.

Father Justice (törölt) 2011.04.08. 11:25:28

@fumerin: Igaz, a sárkányok sem fújnak egyfolytában tüzet. :)

@Kytia: Nem. A párkapcsolat ott kezdődik, hogy minden megmozdulásomat természetes módon hatja át a gondolat: mit érezne, hogyan reagálna rá a párom? Igazából a gondolat rossz szó is ide, mert normális párkapcsolatban nem is kell erre külön "gondolni": ösztönös szinten működik a dolog. Ha Zoli éberség és empátia szempontjából fejlettebb szinten van egy amőbánál, akkor már a "Még nekem is bemutatta mindkettőt, ami elég kínos pillanat volt." helyzetet is azonnal érzékelnie és értelmeznie kellett volna, a továbbiakat pedig eszerint kezelni. Persze lehet, hogy érzékelte és érzékeli is, mi a dörgés, csak éppen leszarja. Nem is tudom, melyik variáció kedvezőbb Gizire nézve. De mindegy is. „Nem ígérhetek mást csak vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket.”

Muha 2011.04.08. 11:27:59

@Dr. Jula Watson: ez is hülyeség. mindig van valami, ami elfogadhatatlan. épp ezért azon reszelni kell, ha két ember akarja, hogy utána egymással is jó legyen a reszelés. :D

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 11:30:47

@Muha: Ha elfogadhatatlan az már baj. :) Ha zavaró, akkor igen, azon lehet változtatni. És nyilván, 2 ember menet közben csiszolódik egymáshoz és alakítanak ki közös életet. Viszont alapvető személyiségjegyeket nem lehet megváltoztatni a másikban. (Főleg nem egy gyereket eltüntetni.)
A reszelés meg akkor jó, ha már az elején is jó. :D

Rebelde 2011.04.08. 11:30:50

" Nem akarom, hogy bárki is úgy gondoljon rám, mint kis fiatal második feleségre."

jó, hát annyira már nem fiatal, mégis hogy kéne rágondolni? számít ez valamit?

szomorú, hogy ma az az alapértelmezett, hogy ordítozva válnak az embernek, az van rendben, hogy segget fordítanak egymásnak, ügyvédeken keresztül értekeznek, még a gyereket is a másik ellen fordítják. Ha mégis értelmesen tudnak szétmenni és kapcsolatban maradnak, kvázi baráti a viszony azon meg nem mindenki meglepődik és még oltják is őket, hogy ez nem normális:S
Téves az újak elképzelése, pláne ha van közös gyerek,hogy válás után már semmi közük egymáshoz, pont a gyerek kapcsán bizony van, életük végéig, ennyi

Muha 2011.04.08. 11:31:09

annyira gyogyós vagyok bazmeg.
csak az maradt ki, hogy aztán vagy sikerül a reszelés, vagy nem.
az ember mindig azzal a képzettel vág bele, hogy sikerülni fog, aztán maximum csattan egyet arccal előre.
nagykaland.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.04.08. 11:31:42

@Frigyesur: Kölcsönöztük egy rendezvényre. Mindenki találgatta, ki lehet a jelmez alatt. Aztán megszólaltam! :D Lézerkardom is volt! De a sisak irtó idegesítő, mert csak előre látsz ki belőle, a perifériás látás = a 0-val és levegőt is alig kaptam benne.

Muha 2011.04.08. 11:32:44

@Dr. Jula Watson: az elején még mindig jó a reszelés, csak később, amikor már tudod, hogy középen nyomja a fogkrémet és baszik vizet engedni a KVs csészébe és ezért nehéz elmosogatni, akkor már nem olyan jó a reszelés, mer közbe azon gondolkosz, hogy tuti lebasz hogy nem hajtottad le az ülőkét miután állva hugyoztál.

:D

fumerin 2011.04.08. 11:33:05

@Muha: Megfejtő vagy!
Ezzel a törvénnyel visszaállítanád bolygónk egyensúlyát!
Nem lenne túlnépesedve, ammá biztos! :D
@Father Justice: Ma is aranyos vagy, de én inkább fejet növesztek. Több fej, több pofázás...ugye a tűz már nem is olyan félelmetes? :D

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 11:33:18

@Muha: Szerintem csak úgy érdemes belevágni, ha az elején, amíg még nagyon rajtunk van a szemüveg, úgy látjuk, nem is kell reszelni a másikon. Vagy mert tökéletesnek látjuk, vagy mert minden alakul magától, erőlködés nélkül. :D

Hurri Kán 2011.04.08. 11:34:25

Én csak arra lennék kíváncsi, hogy a zember monnyuk tíz év mulva lapátra teszi a előző-mostani-mostani utáni-előző- kombót mindenestül, és újít egy mindegyiknél fiatalabbat? :DDD

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 11:34:43

@Bundabandi: Es szolt folyton a zene, amikor beleptel? :))
www.youtube.com/watch?v=DqTi0ZFDawY

Nem kellett volna megszolalnod, hanem ugy beszelni, mint Lord Vader, szuszogva. A sisaktol ezek szerint ment is volna. :))

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 11:34:46

@Muha: Hát ha aközben a wc csészére gondol, akkor tényleg baj van. :D

Caddy 2011.04.08. 11:35:01

@Dr. Jula Watson: ez valahol nagyon félelmetes.

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 11:35:28

@gyvy: Teged mindig a lenyeg erdekel. :D

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 11:35:56

@Muha: Látod, ha valaki úgy indulna, jó ez a muha, szexy is, meg tetszik is, reszeljük ki belőle a gyogyósságot, kár belekezdenie. Ez sosem változik meg :D

Muha 2011.04.08. 11:36:20

@fumerin: és rengeteg ilyen szuper ötletem van ám még! :D

@Dr. Jula Watson: jajhát persze, csak olyan ez mint a barlangászás, bezúzol nagypofával a lukba, ami egyre jobban szűkül. :D

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 11:37:04

@Caddy: Az. Nem véletlenül van az, hogy sokan a szüleink életét másoljuk le.

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 11:37:54

@Muha: De még elérhetsz egy terembe is :D

Hurri Kán 2011.04.08. 11:38:12

@Frigyesur:
Ha az ember elvész a lényegtelen részletekben, az életbe se halad egy centit se előre :D

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 11:40:36

@Caddy: Azert ez kicsit harito hozzaallas. Nem velem van a gond, nem en csinaltam valamit, hanem a masik kicsinyes es sertodekeny. Mint amikor azt irja valaki, hogy 'azert nem kell a pasiknak, mert megijednek a szep noktol'. Ha'persze. :))

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 11:41:55

@gyvy: Na jah. Plane ha viragagyasban veszik el, ott aztan egy centit sem halad elore, hanem megpihen. :))

Hurri Kán 2011.04.08. 11:44:22

@Frigyesur:
Az teljesen irreleváns a most tárgyalt probléma szempontjából... Másrészt ha én virágágyásban fekve is nagyságrendekkel hatékonyabb vagyok és több mindent megoldok az emberek 90%-ánál, akkor addig heverészek ott amíg csak jól esik :DDD

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.04.08. 11:45:53

@Frigyesur: Majdnem talált! Összevágtam a szuszugást egy Youtube videóból és azt játszották le mikor bejöttem. Alig bírtam röhögés nélkül. Ja és olyan volt a kard, hogy lendíttél rajta egyet és harmónikaszerűen, mint a rádió antenna kivágódott. Akkor volt egy lézerkard hang is! Király volt!

Kytia 2011.04.08. 11:45:59

@Father Justice: Ige, ez így van. A párod érzékenységét figyelembe kell venned mindig. De azért nem amőbáznám le Zolit, csak mert nem veszi észre, hogy a barátnőjének kínos a bemutatós szitu. Lehet, hogy neki természetes, ezért nem gondol bele. Meg köll vele beszélni, és közös nevezőre jutni. Az egyik oldalon az van, hogy a lány ritkábban szeretné látni a volt családot, a másikon meg az, hogy Zolinak foglalkoznia kell (és valószínűleg akar is) a gyerekével. Mindkét igény valamennyire jogos, viszont olyan arányokat kell betartani, hogy ne érintsen senkit rosszul.
Meg lehet csinálni, persze két nagyon megértő ember kell hozzá. A csaj sem lehet kisajátítós hisztispicsa és Zoli sem ütheti el az egészet azzal, hogy ez van cicám, ezt kell szeretni. Szerintem elég lenne egy-egy pozitív gesztus mindkét fél részéről és megoldódna a dolog.

Kytia 2011.04.08. 11:50:21

@Muha: Már igazán nem akarok kötözködni, de...

"Ha zavarna valami, akkor tipliznék, mert ha engem zavar valami, amin nem tudok változtatni, és maradnom kellene, akkor annak jó vége nem lenne."
/Muha reggel/

"ez is hülyeség. mindig van valami, ami elfogadhatatlan. épp ezért azon reszelni kell, ha két ember akarja, hogy utána egymással is jó legyen a reszelés."
/Muha délben/

A kettő között hány kávét ittál?:PP

Father Justice (törölt) 2011.04.08. 11:50:33

@fumerin: De az! Több fej, több fog, több harapás. :)

@Dr. Jula Watson: Amin a posztíró most rágódik, sajnos nem derülhetett ki a káposztamelegítő célzatú iwiw-es üzenetváltások során. Az már csak az együttélés során válhatott nyilvánvalóvá számára, hogy az ex kicsit nagyobb szerepet fog játszani az életükben, mint amekkorára ő gondolt. Persze a végkifejlet attól még hasonló: most ő dönthet, megfelel-e neki hosszabb távon az édeshármasnégyes, vagy érdemi párkapcsolatot szeretne, alapvetően két szereplővel. Ez nem zárja ki Zoli múltjának, jogainak és kötelességeinek olyan mértékű elfogadását, amit még nem érez terhesnek a saját kapcsolatukra nézve. Csak a jelek szerint itt más léptékről van szó.

Hurri Kán 2011.04.08. 11:53:00

@Kytia:
Megalapozottan vélelmezhető, hogy a kettő között nem csak KV fogyott :DDD

Muha 2011.04.08. 11:53:21

@Kytia: nem akarok kötözködni, de

ez kábé mint a bocsánat, hogy zavarok.

vagy ne zavarjá bazmeg, vagy ne kérjé bocsánatot. node!

elöljáróban. négy KVt ittam. másodjáróban ez a kettő nem mond ellent.

Összejössz valakivel. valami nem tetszik benne. megpróbáljátok megreszelni. rájössz nem tudsz változtatni ezen. Nah ekkor van tipli mindkét fél érdekében.

igyál egy KVt kicsiszivem, hogy a magasabb összefüggéseket meglásd bölcs gondolataimban.

csókollak. :D

Muha 2011.04.08. 11:54:41

@gyvy: téged meg mindjárt megalapozlak úgy, hogy lutraalbumba teszlek. D:

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 11:54:55

@Kytia: De kotozkodtel. Nyilvanvalo, hogy:
1. Muhanak mindig igaza van, kivetel ha nekem ellentmond
2. Muhanak mindenki massal szemben igaza van, aki nem en vagyok
3. ha a parom nem valtoztat azon, ami zavar, ertelemszeruen az en hataskoromon kivul van, de ha akar, akkor ertelemszeruen dolgozunk rajta, azaz semmi ellentmondas, kave, hanem Kytia rossz es gonosz.

Ennyi, uff, igazam van, mint mindig. :))

tuli _ 2011.04.08. 11:55:21

@Dr. Jula Watson: nincs is mit hozzáfűzni :)

@Frigyesur: éretten viselkedni :O ösztönösen viselkednek. illetve lehet, hogy éretten, de nem mindegy, milyen sebeket kapnak. mindenképpen kapnak egy válástól, de arra kell törekedni, hogy a lehető legkevésbé sérüljenek. és arra nem az a mód, hogy azt lássa, a szülőknek már semmi közük egymáshoz, és csak a legszükségesebbet beszélik meg. (és itt nem a muha által említett mindent kibeszélést értem.)

fumerin 2011.04.08. 11:55:52

@Father Justice: :P
Én mindig pozitívan látok mindent, ahogy ezt is: Nagyim milyen boldog lenne a több fogtól és a több harapástól! :D
De ez nem adatik meg mindenkinek!

Hurri Kán 2011.04.08. 11:57:01

@Muha:
Hiába lázadsz, a cicusnak igaza van...

A mondanivaló sekélyes és értelmetlen voltát agresszióval pótolni nem lehet. :DDD

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.04.08. 11:57:08

@Caddy:
ja-ja
Mondjuk találtam Atya írásaiban is igazságot (ahogy mindig :D), lehet abban valami, hogy a hímnek ez a legkényelmesebb, hisz így folyton ő uralja a helyzetet, ő dönthet. Nem állítom, hogy ez tudatos lenne, de kétségtelen, hogy van benne valami.

Father Justice (törölt) 2011.04.08. 12:00:42

@fumerin: Ez érdekes, én meg minden élethelyzet és történet kapcsán automatikusan a lehető legnegatívabb szóba jöhető végkifejletet vizionálom. Szinte már nem is pesszimizmus, hanem paranoia ez nálam. Mostantól kommentelj többet, hátha jó hatással lesz rám ez a derűs életszemlélet. :)

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 12:01:31

@Muha: Jajkicsiszivem, te olyan kis okos vagy.

@tuli _: Igen tuli, eretten. Errol szo a felnoves es a gyerekneveles. Hogy erette valjon, aki megall a sajat laban. Hogy kepes legyen masra is gondolni magan kivul. Hogy osztonosen reagalja le a helyzetet, kozonsegesen szolva pl. megtanulja mire jo a wc.

Nemcsak arra kell torekedni, hogy a gyerek ne kapjon sebet. Nemcsak a gyerek letezik. Es nem hinnem, hogy az a feltetlen udvozito, hogy azt latja a valas utan minden megy ugyanugy. Hiu remenyek egyfelol, masfelol miert lassa azt, ami csaloka, teszem azt akar kepmutatas is lehet. Hogy kihat milyen peldat lat a gyerek? Az talan jo pelda, hogy nem torodnek az uj kapcsolattal a szuleik?

Most komolyan en vagyok az egyetlen, aki ezt kepes volt/lett volna megerteni?

fumerin 2011.04.08. 12:03:25

@Father Justice: Ha nagyon el vagyok keseredve, akkor is megmarad a humorom. Csak ott kénytelen vagyok magamon röhögni!
Nos, semmi nem rossz, csak át kell állni a másik oldalra is néha kicsit, mert ott lehet, hogy más színek vannak ;)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.04.08. 12:03:39

@Bundabandi:

A Nagyúrnak nincs szüksége a látására, az megcsalhatja. Érzi magában és maga körül az Erőt.

Kytia 2011.04.08. 12:03:42

@Muha: Jujjdecsúnyángonoszulkiosztottál! Okéjj, így értem. De akkor a poszthoz való végső konklúzió ugyanaz mindkettőnknél. Próbálják meg közös nevezőre hozni, oszt ha valamelyik nem mutat hajlandóságot az együttműködésre (bármelyik légyen is az), akkor finittó.
U.i.: Négy kávé az naon sok!!

@Frigyesur: Most mééééééééééééé???

Buci-Bigyo (törölt) 2011.04.08. 12:05:04

Father Justice-szal értek egyet.A középutas megoldást kell(ene) megtalálni.
Ez a "gond" nem is szokott felmerülni,ha a nőnek és a férfinak is van már új partnere.Itt nagyon úgy néz ki,hogy anyukának még nincs (netán le sem szakadt még érzelmileg a volt férjéről és reménykedik),különben nem töltene annyi időt az exével,és az új partner sem díjazná sztem ha Zoliéknál töltené az idejét.
Arról,hogy "csomagban" kapsz valakit: a gyerek azoknak a felelőssége,akik világra akarták hívni,nem ér áthárítani.A hibás döntéseiért is mindenkinek magának kell a következményeket viselni.

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 12:05:50

@Nard: :))

@Kytia: Csak es kesz. Megprobaltal ellentmondani. Most is kekeckedsz.

Muha 2011.04.08. 12:09:24

@Frigyesur: :DDDD Örököltem. :))

@gyvy: Nem tehetek róla, hogy csak szavakat látsz. :D
Agresszióról pedig annyit, széttörlek mint a pilótakekszet úgy, hogy még a csoki is kiesik belőled! :)))

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.04.08. 12:09:27

@Frigyesur:

"Muhanak mindenki massal szemben igaza van, aki nem en vagyok"

Kivéve ha az én vagyok. Lecsapom a kis ribit bármikor! :)

Kytia 2011.04.08. 12:10:52

@Frigyesur: Nem megpróbáltam, ellent is mondtam. "Tedd, vagy ne tedd! De ne próbáld!"
Te ne tudnád Véder?:D

Buci-Bigyo (törölt) 2011.04.08. 12:11:49

"A párkapcsolat ott kezdődik, hogy minden megmozdulásomat természetes módon hatja át a gondolat: mit érezne, hogyan reagálna rá a párom? Igazából a gondolat rossz szó is ide, mert normális párkapcsolatban nem is kell erre külön "gondolni": ösztönös szinten működik a dolog."
like :)

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 12:12:01

@Muha: :*

@Nard: Pedig Sith gernikatol epp valami olyasmit akartam kerni, ami a te erdeked szolgalja... na most mar mindegy.

Muha 2011.04.08. 12:13:01

@Kytia: jujj volt benne, de csúnya és gonosz és kiosztás nem. :*

ui.: nagyon fáradt muhának nagyon sok KV kell.

És örülök, hogy beláttad igazságom, és most az boldogít legjobban, hogy mindjárt jön gyvy, és fejet hajtva imádattal tudatja velem, hogy igazam volt, és engedélyt kér elmosogatni! :D

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 12:13:37

@Kytia: Bucsuzzatok el Kytia nevu hozzaszolotol. Kicsit kar erte, mert ertelmesnek es normalisnak latszott mostanaig.

Kytia 2011.04.08. 12:14:15

@Muha: Még le is bazmegeztél, teeeee! Ezér még kapsz, csak találjam meg a sodrófát!:D

Muha 2011.04.08. 12:14:30

@Nard: egy jótanácsot fogadj el kérlek.
úgy csapj le, hogy többet ne keljek fel.
:D

Kytia 2011.04.08. 12:14:54

@Frigyesur: Nemúgyvanaz. Az erő velem van!:D

Hurri Kán 2011.04.08. 12:16:15

@Muha:
Sajnálattal kell megállapítanom, hogy az agyad és az ujjaid között megszűnt az összhang. Remélem ez csak a változékony, szeles tavaszi időtől van és nemmástól :D

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 12:16:39

@Kytia: Na jo, szerintem meg is kegyelmezhetnenk neki, felkegyelmu szegenyke. :))

@Muha: Akkor engem is. Egyreszt mert elegem van, masreszt Muhaszita nelkul mar en sem akarnek elni. :)

Muha 2011.04.08. 12:17:22

@Kytia: és mondá az Úr
-S ímhol vagyok Kytia, a te Urad és Megváltód, s fogadd meg az bölcs szavaimat vala, különben Kánaánnak az mannájából nem eszel vala. S íme a bölcs szavaim: A fa törik a kősziklán. Próbálkozhatsz vala,max vizet fakasztál, de azon vizek arcodra fröccsenének vala s válnak fájdalmad könnycseppjeivé az tetted miatt.

:D

Muha 2011.04.08. 12:18:33

@Frigyesur: tuti megbolondult. :D
És ne félts Apám. Eltörik a keze rajtam. :D

Caddy 2011.04.08. 12:20:01

@Frigyesur: mit hárítana,hogy nem köpködi le az utcán, hogy normálisan elbeszélget vele, ha összefutnak? Én nem arról beszélek,hogy sülve főve.
(miért veszed be kanyar nélkül, ha Dövan írja?)

@Zsit (nyau és rémizé): igen erre én is felfigyeltem, de nem akarom elhinni, hogy ennyire tudományosan közelíti meg bármelyik is a témát. :)

Kytia 2011.04.08. 12:21:30

@Frigyesur: Mármint ki? Merhogy ezt most nekem mondod, tehát valaki másról beszélsz.:D Tippeljek?:D

@Muha: Ohh, uram. Kegyelmezz eltévedt bárányodnak.:DD Én csak az igazságért harcoltam, mint mindig.:D

Husi_Laci · http://www.youtube.com/watch?v=v7r0lyi1aUc 2011.04.08. 12:22:08

@Dövan: ne osszad már az észt, rakjál meg inkább egy hiv+ ukrán kurvát. keres meg a riskát és sírjatok együtt a maffiózókkal

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.04.08. 12:22:23

@Muha:

Erős altatót kérsz ? :) Vagy jó lesz a puszi is? :*

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.04.08. 12:22:39

@Buci-Bigyo:
ööö, izé
Én ex vagyok, gyerekekkel. A volt férjnek van új kapcsolata. Ismerem a nőt, nem volt semmi kínos a találkozásban.
Én nem szorgalmazom különösebben a kapcsolattartást közöttünk, ennek ellenére egy halom dologról beszélünk, aminek jó része egyáltalán nem érinti a gyereknevelést.Még respektálom is a volt férjemet, hisz azért mert szerelmi kapcsolatban nem működtünk, mégsem rongy ember. Ráadásul viszonylag sűrűn látja a gyerekeit. Még sűrűbben is jönne vagy vinné őket, ha a munkája/munkahelye megengedhetné. Mondjuk én nem nagyon találkozom a barátnőjével - ez nem volt mindig így :D - és sosem akartam megfojtani egy kanál vízben. Hogy ő mit gondol, fogalmam sincs, nem kérdeztem :)

Ő mondta azt, hogy amelyik nő nem tudja azt elfogadni, hogy ő apa és ebből fakadóan kötelességei vannak, az menjen a francba!

Én is ezt mondom, a saját "kapcsolatomra".
Azt hiszem, hogy nem lenne szabad, hogy a volt párok kapcsolati státusza befolyásolja az együttműködésüket. Hiszem, hogy működhet - egyelőre nálunk működik.

Caddy 2011.04.08. 12:23:09

@Frigyesur: nem tudsz úgy csinálni mintha semmi nem történt volna, hiszen anya és apa NEM EGY LAKÁSBAN ÉL! Azt hiszem ehhez nem tud elég kicsi lenni egy gyerek, hogy ne vegye észre.

Atyának meg lett egy rajongója. :D

Muha 2011.04.08. 12:23:20

@Kytia: s lám, megcselekedted, amit megkövetelt a haza. s a haza megcselekedte, amit megkövetelt muha, mert life is hard, but muha is harder! :*

Muha 2011.04.08. 12:23:52

@Nard: ha választhatok, akkor a puszi. :D

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 12:24:02

@Muha: :D

@Caddy: Sztem eleg egyertelmuen leirtam mire gondolok, mit nem ertesz? A zarojeles dolgot meg nem ertem, mar magat a kifejezest sem.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.04.08. 12:24:02

@Caddy:
szerintem is kizárt, de elméletnek rohadt jól hangzik :)))

@Zsit (nyau és rémizé):
ja, igen:
Most akkor csökkent értékű vagyok emiatt, vagy UFO?

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 12:26:06

@Caddy: Itt se latom, hogy mit nem lehet erteni. Na mindegy, en voltam a hulye, hogy megprobaltam. :D

Kytia 2011.04.08. 12:26:29

@Muha: Teeee! Minnyá visszavonok minden szépet és jót, te szemtelenpofátlan, piaci légy!
Ki bolondult meg, teeeee?
Egyet jegyezz meg! Ha folyton kötözködsz, felfüggesztelek. Tudod, hováááá...:D

Husi_Laci · http://www.youtube.com/watch?v=v7r0lyi1aUc 2011.04.08. 12:27:00

@Kytia: az anyád is kinyalta a szaftot a pinádból? nem ciki egy szintre helyezni egy idegent aki baszott és azt aki világra hozott?

indapass90210 2011.04.08. 12:27:37

@Husi_Laci: abban semmi izgalmas nincs, immunis vagyok a HIV-re.

Kytia 2011.04.08. 12:28:01

@Husi_Laci: De. Ég is miatta a retkes pofám, bazmeg.:D

Muha 2011.04.08. 12:28:43

@Kytia: nem vonhatod vissza. megtiltom. :D
és nem, nem tudom hovááááá....:D

Husi_Laci · http://www.youtube.com/watch?v=v7r0lyi1aUc 2011.04.08. 12:33:37

@Dövan: valóban van erre némi lehetőség (kétlem hogy vizsgáltak volna erre). persze hogy az egyéb vírusokra is védett legyél arra már nincs :D

láttunk téged már puhánynak, nem kell ez a macsó duma ;)

Husi_Laci · http://www.youtube.com/watch?v=v7r0lyi1aUc 2011.04.08. 12:34:50

@Kytia: soha sem késő feljelenteni mert szexuálisan zaklatott :)

indapass90210 2011.04.08. 12:35:23

@Husi_Laci: "láttunk téged már puhánynak, nem kell ez a macsó duma ;)"

ááá, csak működik a szabály, hogy ami nem öl meg, az erősebbé tesz.

2011.04.08. 12:35:29

Ha lezárta a házasságát és nem érzed azt, hogy talán egyszer újrakezdik akkor ne foglalkozz vele. Ha úgy érzed, hogy van a békülésükre esély, akkor ülj le a pároddal és beszéld meg, ha szeret megtaláljátok a megoldást.
Azthiszem ma nagyon rendes voltam és pozitív. :)

Husi_Laci · http://www.youtube.com/watch?v=v7r0lyi1aUc 2011.04.08. 12:36:20

@Dövan: és lelkileg sérültebbé. én már csak tudom :D

2011.04.08. 12:36:42

@Husi_Laci:
@Dövan: is tud normális ember lenni? :) Ez új. :) :P

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.04.08. 12:36:54

@Husi_Laci:

Szerintem te is voltál már puhány :) Ne mondjad, hogy én is, mert nyilvánvalóan igaz.

Muha 2011.04.08. 12:37:00

@Kytia: jaés a tisztánlátás érdekében a lebazmegelés nem neked szólt, hanem csak egy példa volt.
nem mondanák ijet neked. :D

Muha 2011.04.08. 12:38:15

itt csak Apám és én nem voltuk puhányok?
:D

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 12:40:49

@Muha: Persze. A mi szankbol hangzik hihetoen a macso duma. A tobbiek csak alminimacsok.

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 12:41:37

@Father Justice: Az emberek még a káposztamelegítést is ritkán kezdik úgy, hogy nosza, költözzünk össze. Ha beszélgettek, ha figyelt a párjára, akkor tisztában kellett lennie vele, hogy mi a helyzet. Ha addig is csak saját magát, és azt nézte, ő mit kaphat ebből az egészből, akkor nem csodálom, hogy meglepetésként érte, hogy jéé, a pasim nem szarja le a gyerekét letudván a nemzés felelősségét.

indapass90210 2011.04.08. 12:41:57

@Husi_Laci: van benne valami... mondjuk olyan 8 éves lehettem, amikor egy csaj elvitte a biciklimet, és egész délután nem hozta vissza. Az még a mai napig bennem van...

Kytia 2011.04.08. 12:43:06

@Husi_Laci: Ja, ezt nem anyámra, hanem a "Nem ciki..." kezdetű mondatra írtam.:D

@Muha: Mosmá hiába szépíted.:D

Father Justice (törölt) 2011.04.08. 12:44:16

@Dr. Jula Watson: Nem erről van szó, hanem a mértékről.

Nutshell 2011.04.08. 12:45:12

Fiatal? Miért, akkor mennyi idős az ex?
Nem értem mi a baj. Ha a második feleség, akkor mindenki második feleségként fog rá godolni. Vagy hogy kéne?
Na, már az is baj, ha kultúráltan válnak el emberek. És jó a kapcsolat a saját gyerekével és a gyereke édesanyjával.

tuli _ 2011.04.08. 12:46:42

@Frigyesur: eleve nem megy minden ugyanúgy. de biztonságban kell éreznie magát érzelmileg is, mindkét félnél, és együttesen is. mert mindkettő a szülője. ha jó a viszony, nem kell csak azért, mert az új partner hisztizik, rosszá tenni. mielőtt belépett a képbe, akkor is jó volt a viszony. mit nem lehet ezen érteni? :)
ha minden nap ott lebzselnének, arra én is azt mondanám, hogy túlzás. de úgy mennek fel, "mint egy rokon, barát, vagy ismerős". ha ez eddig megfelelő volt nekik, és eddig is így élték az életüket, akkor mitől normális, hogy onnantól nem mehetnek fel a volt férjhez, apához, hogy belépett a képbe az új partner?

@Dr. Jula Watson:
és ezek a nők lesznek azok, akik később a saját gyereküket sárkányként védve tesznek be az előző házasságból született gyereknek is. megint az én, és én, és én.

Muha 2011.04.08. 12:47:21

@Kytia: nem szépítem én. szép ez már így is. :D

Father Justice (törölt) 2011.04.08. 12:47:33

@Nutshell: Szerintem még csak második feleség se. Élettárs. :)

Husi_Laci · http://www.youtube.com/watch?v=v7r0lyi1aUc 2011.04.08. 12:47:45

@Dövan: az ukrán kurva kompenzálásod meg azóta is tart :D

@Nard: voltam. igaz akkor még nem ismertetek :D

2011.04.08. 12:49:01

@Nutshell:
Sztem csak attól fél, hogy gondol egyet anyu és apu és ismét egy pár lesznek, vagy csak összebújnak 1-2x.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.04.08. 12:49:25

@Frigyesur:

*megszimatolja a frissen sült lasagnet és megzörgeti a gumimaciszacsit* Valóban nem voltál még puhány? :)

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 12:51:38

@tuli _: De, ertem tuli. Azt irtam, hogy ertheto, ha az uj kapcsolat nem fogadja el. Es ha zavarja ez, akkor empatikus ember nem ugy reagal, de marpedig fogadd el, mert ez igy volt a multban is.

Azt se ertem, hogy miert kene biztonsagban ereznie magat olyan modon, hogy a szulok szeretve-tisztelik egymast? A valas az valas. Akarhogy szepitjuk. Uj partner, uj elet, a valas ezzel jar.

Nekem sosem lesz a gyerek mindenek felett, meg ha szerintem ez akar a gyerek tulzott patyolgatasarol is szol. Ha folyton 'felaldoznam' magam erte: vagy iranyaba kezdenek el negativ erzeseket taplalni, vagy o tartana terhesnek, vagy en nem lennek boldog, ami vszeg ot sem tenne azza. Szoval nem hinnem, hogy mindig kene a gyerek szoveggel takarozni, es a gyereknek se azzal, hogy en gyerek vagyok, ugyhogy apa-anya tegyen meg ertem mindent.

Caddy 2011.04.08. 12:53:01

@Frigyesur: Kedves Frigyes, én azt írtam, Dövan kartárssal értek egyet. Ő is leírta egyértelműen, hogy mire gondol, abba nem kötöttél bele, csak mikor én is azt írtam amit ő. Ez a zárójeles rész. A másik pedig szerintem is egyértelmű, azzal mi is a bajod?

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 12:53:23

@Nard: A hasvezereltsegem nem puhanysag. Ilyen egy ragadozo. Megszimatolja es levadassza a zsakmanyt. :)))

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 12:53:30

@tuli _: bizony. Mert mi az, hogy a pasi gyerektartást fizet a másik nőnek? Hiszent azt az _én_ gyerekemtől veszi el.

Az a jó család, ahol nyugodtan elmondhatják: Az én gyerekem, meg a te gyereked üti a mi gyerekünket. :D
Itt teljes az elfogadottság.

fumerin 2011.04.08. 12:54:13

@Frigyesur: Az utolsó bekezdéseddel egyetértek.
Nem értem született a gyerek, nem rendelkezem felett, csak segítem, amíg úgy nem dönt, hogy elengedi a kezem.

Nutshell 2011.04.08. 12:54:17

@Father Justice: Ez az, csökkentsük csak szegény önértékelését :)

@Zsu0805: Oké, de ezt nem lehet kizárni. Vagy elfogadja, hogy "csak a második lehet", vagy akkor inkább hagyja.
Vagy mi nyugtassuk meg, hogy "ááá, tuti nem fogja megcsalni az ex-el, tényleg"? :)

2011.04.08. 12:56:50

@Nutshell:
De miért lenne második? Van a csávonak egy gyereke, van egy exfelesége, és van ő. Ez mind a 3 külön-külön dolog. Mindhez fűzik érzelmek, de nem ugyanolyanok. Ha a pasi tényleg lezárta az exfeleségével a dolgot szerintem ne stresszeljen a nő. A gyereke meg a gyereke, arra csak nem lehet féltékeny.

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 12:56:59

@Caddy: Nem mindegy, hogy kinek irom az egyetnemertesem? :D

Oke, leirom megegyszer:
allitas 1 aki fuj az exere, az kicsinyes, mert nem birja elviselni, hogy elhagytak felfuvalkodottsagaban
allitas 2 egyszeruen fel sem otlik az illetoben, hogy esetleg okkal fujnak ra, es esetleg nem a szakitas tenye miatt, esetleg a sajat hibai miatt. Erre irtam eleg nyilvanvalo peldanak a tipikus passzust, amit nok irnak sokszor, hogy tul jok es ezert felnek toluk a pasik.

Azt hiszem nem tul bonyolult, amit irok.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.04.08. 12:58:45

@Frigyesur:

Vagy csapdába csalnak a lasagne-val úgy, hogy a hozzá vezető úton gumimacikat helyeznek el :)

Husi_Laci · http://www.youtube.com/watch?v=v7r0lyi1aUc 2011.04.08. 13:00:09

@Zsu0805: ha egy 10 évvel ezelőttit tud baszni akkor az ex-feleségnél is meggondolhatja magát baszásilag. olyan ez mint a félrekúrás: kutyából nem lesz szalonna

Nutshell 2011.04.08. 13:00:12

@Zsu0805: Szerintem úgy érti, hogy a környezete fog úgy tekinteni rá, hogy a "második nőcske". Ami ha a tényeket vesszük, nyilván igaz, hiszen egy szomszéd vagy ismerős valóban csak annyit lát, hogy ő a második asszonyság :)
Amúgy teljesen egyetértek veled, külön lehet kezelni a három dolgot (legalábbis elméletben, gyakorlatilag még sem első sem második feleség nem voltam :)

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 13:02:32

@Nard: Egyreszt megerzem, masreszt senki sem tudja rabsagban tartani Vader nagyurat.

Nutshell 2011.04.08. 13:03:36

@gyvy: Szerencsétlen addigra annyira megunja a nőket, hogy agglegény marad :)

2011.04.08. 13:04:03

@Husi_Laci:
Igazad van... ezt most figyelembe sem vettem. :)

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 13:04:34

@fumerin: Na igen. Es martiranyaskodni sem kell, hogy onallotlan, onzo legyen a gyerek. Mert sztem ez a kapcsolat a ket dolog kozott, amit irunk.

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 13:04:55

Lenne egy kérdésem. Azt mondjátok, ha zavarja a nőt, hogy Zoli ennyit találkozik az exével, és ez szerintetek nem normális amúgy sem, hát beszélje meg vele, és vegye rá kevesebb találkozóra. De fordítsuk meg a dolgot. Ha Zoli szerint sem lenne egészséges, hogy szóba áll az exével, akkor kérheti-e az új, hogy béküljenek ki és jópofizzanak megerőszakolva saját magát és az érzéseit? Mert neki az lenne a jó.(Mármint az újnak)

2011.04.08. 13:07:33

@Nutshell:
Azokkal nem kell foglalkozni, akik nem tudják, hogy hogyan is volt régen. Ha úgy vesszük ő előbb volt, és visszament hozzá. Tehát valami volt ott ami visszahúzta... bár én nem vagyok a káposztamelegítés híve. :)
Nekem se volt még férjem...

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 13:10:10

@Husi_Laci: egyszerűbben annyi, hogy fordítva működne? :D

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.04.08. 13:11:16

@fumerin:
életkorának megfelelően :)
Nyilván nem uyganazt nyújtod neki segítségül 3 évesen, mint 13 évesen. És persze az önállóságra vonatkozó elvárások is mások.
Én sem áldoznám fel magam a gyerekeimért, ők csak vendégek nálam. De hogy milyen útravalóval engedem el őket, annak java kurvára rajtam, mint szülőn múlik. Lehet később is csiszolni dolgokat, de ha nincsenek alapok, a fene megette az egészet.

@Frigyesur:
minek is fújni rá, ha már egyszer vége? Ha nincs köze hozzá többé, akkor nem mindegy? :)
Szerintem ez az a pont, ami zavart okozhat Caddy és közted :)

Na jó befogom, mert egyrészt mennem kell mindjárt a dolgomra, másrészt meg nem akarok nézeteltérni, harmadrészt meg szemlátomást trivialitásokat közölhetek csak :)

Nutshell 2011.04.08. 13:11:24

@Zsu0805: Én egyszer melegítettem, nem kellett volna... :)
De kezdesz meggyőzni róla, hogy a posztoló az első és az ex-feleség a második.

Caddy 2011.04.08. 13:11:50

@Frigyesur: én alapvetően azzal nem értek egyet,hogy az exeket gyűlölni kell. Erre mondtam azt hogy királylány komplexusa van annak a nőnek, aki gyűlöli az exet, holott két ember kellet ahhoz, hogy egy kapcsolat véget érjen. Továbbra sem azt mondom, hogy hetente össze kell járni, vagy szoros kapcsolatot tartani, csak nem kell a köpködés. De ha te ezt másképp gondolod ezen már csak nem veszünk össze. :)

@Dr. Jula Watson: jajj de kis okos. Szóval a nő a gyerekre hivatkozva próbálja meg összebékíteni a két szülőt. Aha. Ez jó. :)

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 13:13:59

@Zsit (nyau és rémizé): @Caddy:

Most en nem tudom erthetoen kifejezni magam, vagy mi van? :D

2011.04.08. 13:15:25

@Nutshell:
Én 2x melegítettem, de egyiknek sem volt értelme. :)
A feleség jelző csak egy jelző, nem feltétlenül takar mögöttes tartalmat a mai világban. Sőt, lehet csak a gyerek miatt házasodtak. :)

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 13:16:27

@Caddy: Nem mondtam ilyet. De ha valakit kérhetünk arra hogy szakítson meg kapcsolatot valakivel csak azért, hogy mi jobban érezzük magunkat, akkor kérhetünk olyat is, hogy a számára elviselhetetlen emberrel barátozzon és fogadja gyakran vendégként, csak azért, hogy nekünk jó legyen. A kérdésem erre vonatkozott. Hiszen az indok ugyanaz, és a kérés is: erőszakolja meg magát a másik, és úgy változtasson az emberi kapcsolatain miattunk.

tuli _ 2011.04.08. 13:16:31

@Frigyesur: ridegtartásban is lehet nevelni. a gyerek nem kérte azt, hogy világra szülessen. ergo, neked kutya kötelességed, hogy a körülményekhez képest a lehető legjobbat adj neki, magad elé helyezve. Ez a gyerek maximum 8 éves lehet. miért is kellene neki megtanulnia azt, hogy jött egy új nő, innentől apa lakására nem mehetünk ketten. ha a nőnél laknának, nyilván nem lenne természetes a látogatás.

én nem pátyolgatásról beszélek, és a gyerek minden akaratának kielégítéséről, mert az elkényeztetés. az egy más dolog, az ártalmas. ez nem. a normális légkör, viszony jár a gyereknek, az elkényeztetés nem.
mártírkodni sem kell. az anya sem mártírkodik. csak az új nő. neki elviselhetetlen ez a szituáció.

@Dr. Jula Watson: igen, Karinthy is így gondolta. Böhm Aranka azért nem volt az ideális pótanya. :D

Father Justice (törölt) 2011.04.08. 13:16:47

@Dr. Jula Watson: A fordított esetben az újnak miért lenne jó, ha Zoli kibékülne az exével? Mert előre látja, milyen rosszul fog esni neki a totális ignorálás, amikor Zoli őt is dobja majd - ezért szolidarít? Más magyarázatot nem tudok elképzelni arra, miért zavarna valakit, ha a párja nincs beszélőviszonyban az exével.

Caddy 2011.04.08. 13:16:59

@Frigyesur: még az is lehet, hogy én. Tudod mit a péntekre való tekintettel hagyjuk ma a nagy okfejtéseket. :D
Mondjuk keressük meg muhát. :)

Husi_Laci · http://www.youtube.com/watch?v=v7r0lyi1aUc 2011.04.08. 13:17:58

@Caddy: nem a köpködésről volt szó. egy kapcsolat széteséséhez pedig nem mindig kell két ember. kívánom hogy legyen egy pasid aki párszor szarrá ver, félrelép, megfertőz genitális herpesszel, felcsinálja a legjobb barátnőd és közben mondogasd sokszor: az én hibám, az én hibám mert én választottam. ha szakítunk majd kedvelni fogom :D

fumerin 2011.04.08. 13:18:29

@Zsit (nyau és rémizé): Ami tőlem telik, abból a legjobbat kapják. Ha selejtes vagyok, akkor meg eleve vitte a génjeimmel ;)
Én igyekszem önállóságra nevelni őket, nálam bevált a recept, pedig egyke vagyok.
És akár a 3 évesnél sem törvényszerű, hogy ne akarjam megtanítani cipőt kötni, mert ráér később. A fenét! Amire képes, azt tegye, ne legyen rászorulva senkire! Mert a szülő sem él örökké.
Útravaló: hit, remény, szeretet, tartás, felelősségvállalás, igazság...csak ezeket tudom adni, más értékem nincs. :D

Father Justice (törölt) 2011.04.08. 13:18:35

@Dr. Jula Watson: Egyébként az a logikai probléma, hogy a második eset nem az első megfordítása, ugyanis az "..ennyit találkozik az exével.." és a "..szóba áll az exével.." nem ugyanaz a felállás. :)

Caddy 2011.04.08. 13:20:46

@Dr. Jula Watson: tejesen mindegy miért kérjük azt a másiktól, ami neki nem összeegyeztethető a bioritmusával. Mint ahogy nem megyünk nyaralni se megyünk a tengerpartra olyannal, aki kirándulni meg városnézni szeret,ha nekünk semmi vágyunk sincs mint a napon dögleni naphosszat. :) Mindkettőnek csúnya vége szokott lenni. :D

@Father Justice: én már leírtam, azt az okot. A gyerek.

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 13:22:04

@Father Justice: Itt most nem Zoliról beszéltem. Hanem elvekről.
Zolinak az a természetes, hogy jóban van az ex-el. Előbb volt vele jóban, azután jött a régi-új, és ő azt kérné, tegyen olyat, ami tuljdonképpen nem egyeztethető össze Zolival.

Vannak akik azt mondják, az ex az fúúúj, és nekem soha többé semmi dolgom vele, nem is köszönök neki, átmegyek az utca túloldalára ha meglátom. Nekik ez a természetes. Akkor tőlük meg lehetne azt kérni, hogy márpedig igenis barátkozzon vele. És itt most nem az a lényeg, hogy az új miért is érezné ettől jobban magát. Mert csak. A lényeg a kérés jogossága, hogy változtasson az életén.

Kérhetünk-e ilyet valakitől, akit elvileg szeretünk és tisztelünk? Szerintem nem.

Caddy 2011.04.08. 13:22:45

@Husi_Laci: szépen olvassál vissza mielőtt ilyen korrekt kommentett böfögsz ide.
Kedves vagy, hogy ilyen szépeket kívánsz nekem. Hasonló jókat neked is.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.04.08. 13:23:35

@Frigyesur:

Dehogynem. Ysalamirikkel lehet blokkolni az Erőt.

Nutshell 2011.04.08. 13:24:02

@Zsu0805: Ne oszlasd el a rózsaszín kis felhőcskéimet, nekem a feleség szó még egy jelentéssel teli szó :)

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 13:25:27

@Caddy: Na, pont erre akartam utalni. És ezért mondtam azt, hogy már az elején látszik, ki milyen, és marad a megszoksz vagy megszöksz elv. Vagy a sok-sok vita.

2011.04.08. 13:27:23

@Nutshell:
Persze, jelentéssel teli szó. De azért valljuk be manapság nem feltétlenül azért házasodnak az emberek, mert azt akarják.
A nő kikönyörgi, kiköveteli magának, hogy a pasi elvegye, és a gyenge jellemű pasi persze meg is teszi.
A nő előjön a terhes vagyok csellel, éshát a papucsállatka mit tesz? Elveszi. Vagy csak addig zrikálja a pasit, ameddig az belemegy abba, hogy jó, csináljunk gyereket.
Persze tisztelet a kivételnek. De 2 kezemen nem tudnám megszámolni hány ilyen esetet láttam már.

Husi_Laci · http://www.youtube.com/watch?v=v7r0lyi1aUc 2011.04.08. 13:27:30

@Caddy: olvastam az egész mai termést. nem én állítottam hülyeségeket, köszönöm nem tartok erre igényt :D
az okítás az élettől neked kell ;)

2011.04.08. 13:29:24

@Dr. Jula Watson:
Egyetértek. Viszont ha a párod úgy viselkedik egy olyan emberrel akit akár ismerhet régóta is, vagy akár 1-2 napja is, ami neked nem tetszik, annak hangot kell adni. Ha nem adsz neki hangot, akkor az megmérgezi a kapcsolatot. Ha hangot adtál és nem változik semmi akkor el kell dönteni, hogy élsz e tovább úgy ahogy van az eset, vagy lépsz, mert az neked nem fér bele. Sokan nem lépnek, mert félnek az egyedül léttől.

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 13:31:46

@tuli _: Nem ridegtartasrol beszelek en sem. Nem azt irtam tuli, az istenaldjonmeg :D, hogy nem mehetnek ketten! Hanem, hogy esetleg nem kene ott idoznie gyakran az exfelesegnek.

A tobbit sztem teljesen felremagyarazod.

Father Justice (törölt) 2011.04.08. 13:31:59

@Dr. Jula Watson: Az, hogy jóban van az exével, nem jelenti szükségszerűen azt is, hogy a (posztíróval) közös életterükben kell tölteniük hetente ötször X órát. A posztból nem derült ki, konkrétan mennyi az a nagyon sok, de bármennyi is, a tulajdonviszonyokból következően itt úgyis Zoltán osztja a lapokat. Ha tényleg érdekelné Gizi véleménye, akkor inkább ő látogatná a gyereket, méghozzá olyan rendszerességgel, ami mindenkinek elfogadható. Továbbra is az a probléma, hogy sokan az "az ex az fúúúj" és a "168 órából 50-et NÁLUNK töltenek" között semmiféle átmenetet nem tudnak elképzelni.

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 13:34:26

@tuli _: Nezd, attol meg lehet normalis legkor, hogy az anya-apa a szuksegesnel nem log tobbet egyutt. Es azt sem elmondani a gyereknek, hogy az apa uj felesege ezt fajlalja. De ha kerdi, azt igen, hogy mar nem vagyunk egyutt...

Husi_Laci · http://www.youtube.com/watch?v=v7r0lyi1aUc 2011.04.08. 13:34:49

@Father Justice: jobb ha náluk találkoznak, megvan a kontroll. a régi asszony még ki találja szívni a puttonyból a tejescsokit :D

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 13:36:41

@fumerin: Tuli, fumerin is a ridegtartas hive, latod? :)))

fumerin 2011.04.08. 13:36:56

@Father Justice: Ha meg Zoli odamegy, akkor meg majd azért féltékenykedik a hölgy. Így már kontrollálni sem tudja, mi történik ott:)
A tulajdoni viszonyok sem tiszták. Én fentebb írtam, hogy az enyémben(lakás) él az új asszony, és ha akarnám naponta bemehetnék, mert jogom van hozzá.

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 13:37:28

@Zsu0805: Beleszólni, szóvá tenni csak akkor van joga az embernek, ha ez a viselkedés újkeletű. Mert mondjuk eddig nem viselkedett így vele. Ha már énelöttem is olyan volt a viszony, legfeljebb meg lehet kérdezni, hogy miért alakult így, lehet beszélni róla, megpróbálhatjuk megérteni a párunkat. De egy készbe beleülni, majd mindent átrendezni akarni, csak azért, hogy én jobban érezzem magam nem a megfelelő hozzáállás.

fumerin 2011.04.08. 13:39:51

@Frigyesur: Igen!
Már rettegek a délutántól, mikor mehetek bicajjal a világ végére, focizni:D
De most is egyedül mentek el a délutáni foglalkozásaikra, mert egy: nincs messze, kettő: elvállalták a feladatot, teljesítsék, kötelességük.
Ha be kell sorolnom magam: meleg korlátozó vagyok amúgy.

Father Justice (törölt) 2011.04.08. 13:40:22

@fumerin: Igazából ilyen alapon sehová sem szabadna elengednie Zolit egyedül, mert még találkozik valami friss hússal is - nemcsak azzal a nővel, akitől eleve elvált valami miatt egyszer. :)

"Megkért, hogy lakjak nála, és nekem nem is volt ez ellen kifogásom."
Mi nem tiszta a tulajdoni viszonyokon?

2011.04.08. 13:40:43

@Dr. Jula Watson:
Nem értünk egyet. Van amin lehet és kell is változtatni szerintem ha az ember egyedülállóból kapcsolatba kerül.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.04.08. 13:41:21

@fumerin:

Csak ki akar csak ezért naponta 280km-t utazni? :)

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 13:42:17

@Father Justice: Nyilvánvaló, hogy Zoli diktálja, hiszen az ő életébe lépett be valaki, és nem ő lépett be az új nő életébe. Ráadásul neki így jó. És a szereplők 3/4-ének ez a jó, csak annak a maradék 1 nek. A gyereknek meg az a legjobb, ha minél többet látja az apját. Minden elvett kis órácska csak veszteség a számára, akárhogy is.

Mostanában egyre több ilyen történetet hallok, hogy válás után keresik meg a gyerekkori, ifjúkori szerelmeket és abból lesz megint új kapcsolat.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.04.08. 13:43:27

@fumerin:
nun ja, egyet mondunk, csak máshogy :)ez a péntek miatt van :D

@Frigyesur:
megpróbáltam feloldani az izét, az ellenpontot, vagymit. De hagyjuk, faszt se számít, péntek van :)

Father Justice (törölt) 2011.04.08. 13:44:49

@Dr. Jula Watson: Végül is ilyen megközelítésben tényleg semmi probléma, elvégre a szereplők 75%-ának tökéletes ez a felállás. Sőt, ha Zoli csinál még egy gyereket az exasszonynak, egyből 80%-ra ugrik az elégedettségi mutató. :)

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.04.08. 13:45:01

@Husi_Laci:
hülye vagy megint, direkt el lett mondva, hogy nem végletekről beszélünk, nem olvastál vissza, mi? Nem az én hibám :)))

tuli _ 2011.04.08. 13:47:44

@Frigyesur: ehhh, ma nem jutunk közös nevezőre. ahogy máskor sem mindig :) te is, én is tántoríthatatlan vagyok. te azt gondolod, én nem értem, amit írsz, én meg azt, hogy te nem érted. illetve nem akarod érteni :D

@Father Justice:
mindegy mennyit van ott. az a lényeg, hogy a posztolónak sok. az apának, anyának, gyereknek nem sok. lehet, hogy a feleannyi is sok lenne. "Még nekem is bemutatta mindkettőt, ami elég kínos pillanat volt." Azért ez sokat elárul. Szerintem az sem kínos pillanat, hogy bemutatja a volt feleséget, de hogy mindkettőt? :O
Egy szóval sem mondta a posztoló, hogy a gyerek nem zavarja. Lehet, hogy ott van a kutya elásva, hogy őt sem látja szívesen.
Márpedig a gyerek végképp az apához tartozik. És ezt tudomásul kell venni, vagy a kapcsolatuknak vége, ha nem tud alkalmazkodni. (Megjegyzem, nem is lehet könnyű, de csomagot vett.)

Husi_Laci · http://www.youtube.com/watch?v=v7r0lyi1aUc 2011.04.08. 13:48:53

@Dr. Jula Watson: sokaknak ez az álma. önbizalomhiány és nosztalgia a magyarázat:)

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 13:49:17

@Zsu0805: Persze, van amin kell. Elvégre alkalmazkodni kell a másikhoz. Viszont ha olyanban kellene, ami az alapvető lényegünkkel, világlátásunkkal nem egyezik, akkor be kell látnunk, nem a megfelelő ember van mellettünk.

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 13:49:26

@tuli _: Na sebaj tuli, igyunk valamit, az sosem art. :D

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.04.08. 13:50:58

@Father Justice:
az a baj, hogy lehet, hogy épp a kettő közötti átmenet van (bár kinek hol vannak a határok a gyakran és a normális között, ugye), csak az új nőleménynek nem tetszik, mert ő a fúj, eeeex-et preferálná.
És nem akar rossz színben feltűnni, ezért azt állítja, hogy tulajdonképpen nincs kifogása a gyerekláthatás ellen, mert tudja, hogy meg lenne érte köpködve, ha mást mondana, így meg bújtatottan közölheti, hogy a faxa kivan a választottja előéletével és jelenlegi kötelezettségeivel.
Nem tudjuk, mert nem jön az a fránya posztíró és nem világítja meg tudatlan elménket :)

Husi_Laci · http://www.youtube.com/watch?v=v7r0lyi1aUc 2011.04.08. 13:52:05

@Zsit (nyau és rémizé): a végleteknél jön ki az érvelés hibája :)

szereted a gyerekeid apját? nagyon? nem kell durva példa, aki köcsög azt le kell szarni nem jópofázni.

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 13:52:20

@tuli _: már nem is mondom, hogy egyetértés :)

2011.04.08. 13:53:17

@Dr. Jula Watson:
Mindenki tudja magáról, hogy miben tud alkalmazkodni és miben nem. Én nem tudhatom, hogy a párom miben tud és miben nem. Ha valami nem tetszik megmondom neki. A válasza alapján meg én eldöntöm, hogy az nekem megfelel vagy sem. Csak ehhez két olyan ember kell, akik kiállnak magukért, és azt amire szükségük van abból nem engednek.

fumerin 2011.04.08. 13:56:06

@Father Justice: Akkor betűzöm:
Az én exem megkérte a nőjét, hogy lakjon nála. A hölgy oda is költözött. A lakás az én nevemen van.
Tehát akkor most téllleg rendezett, pl. esetemben a tulajdoni viszony? :D

Muha 2011.04.08. 13:56:30

@Zsu0805: én úgy kiállok magamér, hogy két méterrel kijjebb leszek mint az erkély! :D

Muha 2011.04.08. 13:57:28

@fumerin: ez inkább már tulajdoni iszony. :D

Husi_Laci · http://www.youtube.com/watch?v=v7r0lyi1aUc 2011.04.08. 13:58:25

@fumerin: add el a lakást vagy költöztess be etnikumokat. nem értem az ilyen embereket, mi az hogy laknak a lakásomban?

2011.04.08. 13:58:30

@fumerin:
Miért él az exed a lakásodban?

indapass90210 2011.04.08. 14:00:15

@Husi_Laci: ezt így nem mondám, hogy konkrétan kurva, vagyis kurva volt, vagy a többi nő általában

egyébként nem kompenzálok, ugyanis nincs mit :)

indapass90210 2011.04.08. 14:00:51

@Dövan: mint a többi nő általában

Father Justice (törölt) 2011.04.08. 14:03:44

@tuli _: Tudta, hogy Zolinak van gyereke, és azt is, hogy jó viszonyban van az exével: még meg is lepődött, milyen szépen váltak el. Ez eddig oké, mindezt el is fogadta. Őt az zavarja, milyen sok időt töltenek náluk. Ez idővel úgy csapódhat le benne, mintha valóban csak másodhegedűs lenne itt, hiszen hiába ő a jelenlegi 168/168-as "állandó", a másik nő 168/50-nel is nagyobb prioritást élvez a közös gyerek jogán. Szerintem Zoli a nőre nem igazán kíváncsi már, inkább csak a gyerekre - dehát ezek az egységcsomagok már csak ilyenek mellékhatásokkal járnak.

@Zsit (nyau és rémizé): Nagyjából ugyanezt mondhatom neked is. Szerintem a mennyiség ellen van kifogása, de tényleg nem ártana tudni, mennyi az annyi. Ha nagyon sok, nem lennék meglepve, ha egyre szimpatikusabb lenne neki a fúúúj, ex, variáció. :)

fumerin 2011.04.08. 14:07:03

@Zsu0805: Mert mikor azt mondtam záróra, akkor elmentem és válást meg sem várva új életet kezdtem. Új meló, albérlet...nem zuhantam össze. De eljött az az idő, amikor úgy érzem, hogy elég volt. Meg jó lesz az új házamba alapnak a régi ára;)
@Husi_Laci: Én hülye vagyok, de az ügyvédem dolgozik;)Sok közös dolog is van még, ami nem jön rosszul és még nincs elfelezve:)

Husi_Laci · http://www.youtube.com/watch?v=v7r0lyi1aUc 2011.04.08. 14:07:39

@Dövan: :D
áááá. csak lököd a rizsát a megfektetett nőkről. ha nem kompenzálnál erre nem volna szükség.

Father Justice (törölt) 2011.04.08. 14:09:09

@fumerin: A lakást saját jogon örökölted, vagy 100%-ban saját pénzből vásároltad? Jogilag persze akkor is te vagy a tulajdonos, ha ő adott bele pár milliót, de ennek papíron nincs nyoma. Csakhogy ebben az esetben nyilván nem mondhatod nyugodt szívvel azt, hogy 168 órán belül kotródjanak, mert még kellemetlen atrocitásokban lenne részed. (Más kérdés, hogy az is hülye, aki úgy járul hozzá közös lakás vásárlásához, hogy tulajdonosként nem jelenik meg a megfelelő beleadott százalék arányában papíron is.)

Husi_Laci · http://www.youtube.com/watch?v=v7r0lyi1aUc 2011.04.08. 14:12:53

@fumerin: jogilag legyen tiszta, de nem mindig az ügyvéd az egyedüli megoldás. egy alvászavaros kidobó is jó lakótárs :)

indapass90210 2011.04.08. 14:13:37

@Husi_Laci: de ennek a rizsának nagy része igaz :D

Nem mondom, hogy minden, de majdnem :D

fumerin 2011.04.08. 14:15:23

@Father Justice: A lakásba az alaptőkét én tettem, a szüleim segítségével. Vettünk rá fel minimális hitelt. Így a 75% a kp. enyém volt. A hitelt ő vette fel, mert akkor érezhette, hogy lakhat ott. Csakhogy a tulajdoni lap számít:)
Én meg a gyerekekkel albérletet fizetek (már közösen a párommal), de unom, hogy nekem kell sakkoznom azért, hogy megint otthont teremthessek. Olyan otthont, amiben csak én leszek tulajdonosként otthon és hitel nélkül. Mert én sikeresen tanulok a hibáimból! :D

fumerin 2011.04.08. 14:16:36

@Husi_Laci: Már javasolták nekem, küldjek oda albérlőt, aki szétparáztatja őket, de én inkább azt az utat választom, ami előrevisz és megoldást kínál a további életemhez.

indapass90210 2011.04.08. 14:21:07

Tényleg, azt már meséltem, hogy hogyan lett meg paris hilton?

fumerin 2011.04.08. 14:22:22

@Dövan: Megnyitottad a jpg-t vagy letöltötted az avi-t? :D

Father Justice (törölt) 2011.04.08. 14:25:22

@fumerin: Valahogy sejtettem, hogy ilyesféle felállásról lesz szó. ;) Ha sallangok nélkül, saját jogon, 100%-ban te lennél a tulajdonos "gyakorlatilag" is, nem lenne semmiféle probléma. Persze hogy a tulajdoni lap számít, ahogy az előző hozzászólásban írtam is. Csakhogy ha ki akarnád túrni a lakásból, annak rád nézve két negatív következménye lenne:

1) Esze ágában sem lenne tovább törleszteni a hitelt.
2) Ha nincs hová mennie (menniük), és kicsit hevesebb vérmérsékletű, esetleg valamilyen baleset is érhetne.

Szóval az ilyen tulajdonviszonyok ha papíron nem is, de a gyakorlatban elég gázosak tudnak lenni.

Lehet, hogy Zoli esetében sem 100%-ban saját a tulajdon, és pont erre hivatkozva járkál oda az előző asszony a gyerekkel. Még az is lehet, hogy Gizi ezt nem tudja, ami speciális szívás (ami mondjuk mindegy, mert ebben a történetben ígyis-úgyis ő van szopóágon), de a lényeg, hogy Zolinak van tulajdonrésze a lakásban, neki pedig (Gizinek) nincs. Így beleszólása sem nagyon lesz abba, hogy ki hányszor és mennyi időre jöhet látogatóba.

tuli _ 2011.04.08. 14:28:16

@Frigyesur: fogyókúrázom, nem lehet :)

@Father Justice: addig el is fogadta, míg nem szembesült a helyzettel. :)
abban igazad van, hogy másodhegedűsként érezheti magát, de éppen ez a baj. ezért nem működik miatta, mert nem tudja összeegyeztetni a helyzetet a saját elvárásaival. erre szokták azt mondani, megszoksz, vagy megszöksz.:)

fumerin 2011.04.08. 14:29:54

@Father Justice: A 2. verziót tartom lehetségesnek. :)
Ezért nem merek nagyon hősködni, csak jogi úton. Nem is tőle félek, hanem attól, hogy a pszichológiai vizsgálati eredményei is engem igazolnak és vannak fegyverei:)

tuli _ 2011.04.08. 14:30:07

@Father Justice: "Így beleszólása sem nagyon lesz abba, hogy ki hányszor és mennyi időre jöhet látogatóba. " így van. akkor mit hisztizik?

@Dr. Jula Watson: :)

dr. gernika 2011.04.08. 14:31:07

@Frigyesur: De most ebben a helyzetben mit csináljon a pasi, ha megtudja és két tűz közé kerül? Akarva-akaratlanul is úgy fogja érezni, hogy a gyerekétől akarják elszeparálni, mert az még kicsi, és nem tud az anyja nélkül csak úgy felugrani fél-egy órára, láthatási időn kívül. Akkor majd a békesség kedvéért elkezdene ő menni, vagy akkor hívni az exnejt, amikor az aktuál nincs otthon és ez sokkal több konfliktust okozhat később. A posztírónak kellene megérteni, hogy addig örüljön, míg ez a szitu fennáll, mert ott van ő is, figyelhet, be van vonva. Sokkal biztosabb így a helyzete, mint amúgy.

Caddy 2011.04.08. 14:37:23

@Husi_Laci: már egyszer kívántál nekem hasonló szépeket, megjegyezlek magamnak te! :D Ja és azt hiszem ugyanez volt a téma.

Muha 2011.04.08. 14:38:50

mindjárt megnézem a muhakék kis noteszt, hogy kivel szünetel már 10 éve a kapcsolatom, aztán felrakom a káposztát a sparheltre!

indapass90210 2011.04.08. 14:40:49

@Husi_Laci: lássuk be, ahhoz az is kellene, hogy valaki szánjon.

Szóval, ki óhajt megszánni, és mivel?

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 14:41:37

@gernika: Gernika, nem ertek egyet. :) Egyfelol nincs ket tuz: van egy kapcsolata. A multbeli kapcsolat vegetert. A gyereket nem kene belekeverni, o a csalad, anyatol fuggetlen kettejuk kapcsolata. Masreszt ha a gyereket elhozza, vagy o elmegy hozza, akkor a gyerekben fel sem merul a problema, boven eleg lenne ennyi, az ex gyakori latogatasa helyett. Harmadreszt a bizalom arrol szol, hogy a felrekettyintes miatt nem aggodom, de hadd ne nezegessen mar azt, akivel kettyintett.

A biztos helyzet szamomra az, hogy az en erdekem van az ex elott, es pont. Nem a gyerek elott, hanem az ex elott.

Father Justice (törölt) 2011.04.08. 14:42:38

@fumerin: Akkor a saját eseted a poszt szempontjából azért nem mérvadó, mert nálad nem is a tulajdonviszonyok képlékenysége a fő kérdés, hanem hogy mit kerestél egyáltalán egy idegbeteg fazon mellett. Egy ilyen tag akkor is veszélyes lenne, ha a nagymamádtól örökölted volna a lakást 30 éve. Dehát ugye a rosszfiúk izgalmasabbak, meg minden.. :)

indapass90210 2011.04.08. 14:43:41

@fumerin: mijazhogy! Ketten is megcsináltuk! Az a faszi a videón, meg én gondolatban!

fumerin 2011.04.08. 14:44:28

@Father Justice: Nézd, igazad van, de az alkohol sokkal előrébb hozta a demencia rohamos mértékét, mint azt életkora indokolta volna.:)

fumerin 2011.04.08. 14:46:20

@Dövan: Ha meguntad szólj, elküldöm Alexis Texas-t! :D

Husi_Laci · http://www.youtube.com/watch?v=v7r0lyi1aUc 2011.04.08. 14:49:27

@Caddy: :)

@Dövan: pszichológusra összedobhatunk némi pénzt hogy képes legyél tartós kapcsolatra :D

indapass90210 2011.04.08. 14:50:24

@fumerin: miért, neked meg ő volt meg? Lyuksógorok lettünk? Vagy ezt veled hogyan lehet?

fumerin 2011.04.08. 14:55:12

@Dövan: Én még nem dobtam ki, mert drága a dvd! :D
Azért gondoltam, hogy bedobom a közösbe! Hátha valakinek még örömet szerezhet :DDD

indapass90210 2011.04.08. 14:56:48

@Husi_Laci: kinek mi a tartós...

Nálad mikortól számít egy kapcsolat tartósnak?

Muha 2011.04.08. 14:57:48

@fumerin: add nekem, add nekem, jó?
léccilécci...
*szempillarebegtet*

indapass90210 2011.04.08. 14:58:32

@fumerin: hát, ha dévédé, ráadásul valaki még meg is vette, akkor nagyon jó lehet a csaj.

fumerin 2011.04.08. 15:01:11

@Muha: A filmet vagy az interaktív variánst?
:D
Én már lassan 4 éve élek vele, de még nem mosogatott, szóval jól gondold meg! :D
(igaz sört sem iszik)

fumerin 2011.04.08. 15:03:50

@Dövan: Én elfogadtam a nagy seggével!
Bár ha a posztból indulunk ki, akkor ő az ex, én meg a második. De én nem vagyok féltékeny típus. :D

Muha 2011.04.08. 15:37:40

@fumerin: Mindent. moho vagyok. :D

RIO 2011.04.08. 16:31:19

Vagy ez az egész valami nagyon érett dolog és nekem kéne felnőnöm hozzá?

- igen

Bora895 2011.04.08. 16:37:13

@Madpapa:
Lehet, hogy az ex csak azért somfordál a fétj mellett, mert kiváncsi, milyen az új nő. A gyerek szempontjából az sem mindegy, ha már egyszer bemutatták. Mondjuk én nem vinném túlzásba, hogy a volt férjemhez járkáljak, ha ott a barátnője, akármilyen jó a kapcsolatunk esetleg. A gyerek miatt megtenném, mert neki ez számít.

Murderface 2011.04.08. 16:38:03

Irigység? Féltékenység? Szuper.

"Zoli nem úgy vált el, mint ahogy sokan tennék: kígyót-békát kiabálva arra az emberre, akivel sokáig megosztott ágyat és asztalt, elátkozva a percet, amikor megismerte."

és

"Szóval, kulturáltan váltak el, úgy, hogy közben megmaradt a jó viszony."

Nálam pl. erős túlsúlyban van a posztoló által leírt 2. eset. Lehet normálisan is szakítani. Egy feltétele van: mindkét fél normálisan közelítsen a problémához. A posztoló nem így fog szakítani, mert még nincs is meg a probléma, de már gyártja, és a legyártott látszatproblémához is bután áll hozzá.

kerdöjel 2011.04.08. 17:49:24

Lehet a posztolót éretlennek, önzőnek minősíteni, de aki ezt teszi, nézzen magába, hogy ő mennyire örülne, ha a társa volt férje(felesége) rendszeres látogató lenne. Lehetne ezt úgy is intézni, hogy a volt feleség és gyerekek látogatása mellett időnként csak a gyerekek járnának fel, időnként pedig a férj találkozna semleges helyen a volt feleségével és gyerekeivel, hogy ne kelljen a jelenlegi párjának ezt megélni, ha tetszik neki,ha nem. Mert azért az alkalmazkodás mindkét oldalról kell, hogy működjön. Tudni kellene persze, mit jelent az, hogy rendszeresen, mert nagyon nem mindegy. Pl. ha minden hét végi program így zajlik, akkor azért...

cini23 2011.04.08. 17:49:42

Ha te úgy érzed, hogy túl sokat sürög-forog az előző, dobd ki a pasit. Vagy vedd magadhoz az asszonyt és a gyereket! Nincs középút. Vagy elfogadás, vagy tagadás.

is 2011.04.08. 17:55:38

@cini23: de az elfogadas az nem am egy pillanat muve. le kellene ulni, es szepen, komolyan, akar egy kulso szereplo segitsegevel atbeszelni, hogy ki mit akar, meddig tud elmenni, mi lenne a kompromisszum.

kicsit olyan a helyzet, mint fiataloknal az anyuka/anyos. a parom mamajat sem akarom tul surun a kozos lakasunkban latni, fuggetlenul attol, hogy jol kijovok-e vele. ez is eltart egy ideig, mire a kedves mama elfogadja, hogy evente parszor, es nem o mondja meg egyedul.

talan ez itt a kulcsmozzanat. nem bejelentik, hogy jonnek, hanem egyeztetnek. es nem csak a pasival, hanem vele is. igen, ezt kellene a pasinal elerni, hogy legyen valodi egyeztetes a talalkozokrol, nem pedig csak elozetes bejelentesek.

2011.04.08. 18:47:59

@tuli _: Ezt akár én is írhattam volna. Túl ezen, még az is eszembejutott, hogy ha esetleg a posztoló Zolival való kapcsolata sem lesz végleges, akkor így szeretne szakítani, vagy úgy, hogy Zoli csak a tartásdíjat löki oda, oszt' jónapot...

2011.04.08. 19:02:38

@Kytia: "De persze én túl jámbor vagyok és ezért biztosan rákban fogok meghalni. Ha jót akarsz magadnak, akkor inkább hisztizz, csapkodj, adj ultimátumot, sírj, követeld a jogos jussod és a Zoli emberi kapcsolatai feletti teljes döntési jogot. Mert loreál.:DD "

LOL :-)

Egyébként meg igazad van, akár jóban is lehetnének. Nekem nem az jött le a posztból, hogy az ex bármit is akarna a fószertől.

2011.04.08. 19:08:09

@Dr. Jula Watson: "De egy készbe beleülni, majd mindent átrendezni akarni, csak azért, hogy én jobban érezzem magam nem a megfelelő hozzáállás. "

Sőt, mi több, vascső jár érte :-)

Joe69 2011.04.08. 22:13:51

Én azért kíváncsi lennék a profnő jelenlegi magánéletére is. Többet ismerek, az egy-két tényleg remek embert leszámítva a többség neurotikus nőutánzat és veszélyes pszichopata. Kifejezetten náluk szokás, hogy a karrierépítés közepén, amikor már ketyeg és csönget a biológiai óra, gyorsan férjül vesznek egy sokszor fiatalabb, képzettségileg jóval alattuk álló pasit,(én mentősofőrben ismerem ezt a szitut) megcsináltatják vele a gyereket,(megjárnak nekik a jó gének) akiből aztán hozzájuk hasonló szörnyeteget nevelnek. majd kirúgják a pasit, ugye, hát kulturális különbség. inkompatibilitás.

Aztán férjhez mennek valami öreg akadémikushoz, aki átnyomja a nagydoktorijukat, és utána már a jóisten se menti meg a világot attól, hogy vezetőként tegyenek tönkre intézményeket, büntetlenül. De ha dinasztiagyerek, és a papa az öreg akadémikus, akkor ő is elintézi, nem kell férj se.

Nekem se szimpatikus a posztoló görcsölése, de a fentiek alapján lehet akár alapja is, mert ezek az "okos" nők rettenetes lelki terroristák tudnak lenni. Ráadásul az alaphelyzetből adódik, hogy a két nő nyilván nem szívlelheti egymást. Feltűnő nekem is, hogy a posztoló sem a régi, sem a mostani felújított kapcsolatban nem beszél házasságról, gyerekről, ám a pasit ki akarja sajátítani. Márpedig ezt már a profnő is kiszúrta, és így már a kezében az ék, amit beléjük verhet...

2011.04.09. 00:00:15

@Frigyesur: "azert, mert volt egy kozos gyerek, nem igazan szukseges beallitani gyakran a volt ferjhez"

Kinek mi a gyakori, ugye... lehet, hogy a csajnak havi 1x is sok, azt meg nem értem.

2011.04.09. 00:09:26

@Frigyesur: "@tuli _: Ezt se igy latom. Most kit akarok szeretni es tisztelni az ujat vagy a regit? Nekem egyertelmu."

Mindkettőt nem lehet?

2011.04.09. 00:42:43

@Dr. Jula Watson: "Ha valaki tartja a kapcsolatot régenvolt szerelmeivel, akkor csak olyan párt szabad választani, aki hasonlóan gondolkodik, aki meg inkább a féltékeny, felejtős tipus, az álljon össze hasonlóval"

Utóbbi gyakoribb, így a posztolónak könnyebb dolga lesz, mint Zolinak...

Dr. Jula Watson 2011.04.09. 13:54:53

@Balu1st: Lehet, hogy neki könnyebb. Én szeretem a kihívásokat ezért nem választok alapvetően másfajta gondolkodásút. :)

Frigyesur (törölt) 2011.04.09. 18:44:11

@Balu1st: A csaj a nagyon gyakori szot hasznalta. Sztem ez senkinel sem havi egy alkalom, szoval belemagyarazasnak erzem ezt.

(Amugy ismerjuk egymast esetleg...? Irc?)

Frigyesur (törölt) 2011.04.09. 18:50:36

@Balu1st: Nem. Tiszteletben tartani semmikepp mindkettot. Egy parkapcsolat valasztas. Nem lehet ket ember igenye egyforman fontos. Legalabbis parkapcsolatban. Mas termeszetu kapcsolatokat nem lehet nyilvan osszevetni (partner-barat, csalad-barat satöbbi). De az exnek, az igenyeinek mindenkepp hatrebb kell sorolodnia, ha az ember uj kapcsolatot akar. Nyugodtan kepzeld idezojelbe a tisztelet es igeny szavakat. Nem feltetlen fejezik ki jol, amirol beszelek.

Szeretni meg csak egy ember lehet. (Most nyilvan megint parkapcsolatban valo szeretesrol beszelek, nem mas termeszetuekrol.)

Intizar 2011.04.09. 21:08:55

@Kytia: Az nekem gyanús, ha valakinek az ÖSSZES exe emberileg megbukott. Valahogy kínálja magát a föltételezés, hogy netalántán maga ez az illető bukott meg valamilyen fórumon. Mert vagy pocsék szar az ízlése, ha csupa emberalatti alakot szed össze, vagy pedig - és ez a gyanúsabb - valahányszor otthagyják (vagy lezár egy kapcsolatot), kénytelen elhitetni magával, hogy az elhagyó/elhagyott egy emberi nulla. Csak így bírja fönntartani gyönge önbecsülését.

Frigyesur (törölt) 2011.04.09. 21:56:24

@Intizar: Mindenki gyanus. :)) (Imadom a mely lelekelemzoket, komplett profil es sablonos gondolatok.)

Intizar 2011.04.10. 01:01:51

@Frigyesur: Eszem ágában nincs lelkeket elemezni. Viszont volt szerencsém életemben találkozni egy-két olyan mártírral (hálistennek, számomra fontos emberek nem voltak ilyenek), akik "csupa gazemberrel vannak körülvéve" - és mit tesz isten, egyik sem volt egy kellemes személy.
Nagyon meglepődtünk, nem?
Nem vonom kétségbe, hogy bele lehet futni egyszer-kétszer hitvány alakokba, de ha egyszer valakinek az "ÖSSZES exe megbukott emberileg", akkor szép összeget tennék rá, hogy ővele is van valami bibi. Minél több az az összes darabra, annál inkább.

eino. 2011.04.11. 18:43:33

Ahol az exek összejönnek a gyerekláthatás miatt vagy ürügyén, ott az esetek nagy százalékában szex is van. Ezzel nem a féltékenységedet akarom felpiszkálni, csak mondom. Inkább örül neki, ha csak a te jelenlétedben találkoznak.

2011.04.12. 19:52:21

@Frigyesur: Soha nem volt IRC-en accountom, úgyhogy ha onnan gondolod, akkor biztosan nem. Egyébként meg nincs kizárva, hiszen ki tudja, ki és milyen néven ír ide :-)

2011.04.12. 19:54:37

@Frigyesur: "Mas termeszetu kapcsolatokat nem lehet nyilvan osszevetni (partner-barat, csalad-barat satöbbi). De az exnek, az igenyeinek mindenkepp hatrebb kell sorolodnia, ha az ember uj kapcsolatot akar. Nyugodtan kepzeld idezojelbe a tisztelet es igeny szavakat. Nem feltetlen fejezik ki jol, amirol beszelek. "

Akkor ez volt a baj. Azt én sem mondtam, hogy az exnek is a párkapcsolattal egyenrangúnak kell lennie Zoli fejében. A tiszteletben tartás, az más tészta.

Deto 2011.05.14. 13:09:48

Basszus, ezt a posztot a jövőbeli énem is írhatta volna, esküszöm... weird. :D Még a Zoli is passzol. :D
süti beállítások módosítása