Kapcsolatunk 10 évet szünetelt

2011. április 08. 07:53 - Panni CsP

„Nem akarom, hogy bárki is úgy gondoljon rám, mint kis fiatal második feleségre” – állítja következő posztolónk, aki 10 év szünetet tartott a nagy Ő-vel. A pasi időközben megnősült, majd elvált és újra összeállt a főszereplőnkkel. Igen ám, de az ex-feleség és a gyerek gyakori vendég szerelmi fészkükben. Most megtudhatod, milyen egy kulturált válás.

 

Sziasztok! Körülbelül tíz évvel ezelőtt majdnem beleugrottam egy házasságba, amiről akkor még azt hittem, hiba lenne. 36 éves vagyok, amikor kapcsolatunk véget ért, 26 voltam. Zolival 20 éves korunk óta ismertük egymást, majd pár évig jártunk és már a közös életet terveztük, amikor közbejött valami. Mindketten tudtuk, hogy egymásnak lettünk rendelve, de nem figyeltünk a belső hangra, így tettünk egy hatalmas kerülőt. Zoli elhatározta, hogy kimegy Németországba, határozatlan időre. Ez nekem nem tetszett és egy vitát követően szétmentünk. Utána még próbálkoztunk, majd elment. Se kép, se hang. 10 év telt el, míg egy közösségi portálon, csak a kíváncsiság kedvéért, utána néztem. Meg is találtam őt.

Megtudtam, hogy azóta megházasodott és van egy gyereke is. Ismerősnek jelöltem. Jött is az üzenete, hogy nagyon örül, hogy újra hall rólam. Elmesélte, hogy pár éve elvált, és van egy gyereke is. Most egyedül van. Megadtam neki az új számomat, hamarosan felhívott és megbeszéltünk egy személyes találkozót. Mondtam, hogy most nekem sincs senkim. Innentől egyenes út vezetett az egyre szaporodó találkozásokig. Hát, újra összejöttünk. Minden szép és jó, de egy valami nagyon zavar. Megkért, hogy lakjak nála, és nekem nem is volt ez ellen kifogásom. De… Zoli nem úgy vált el, mint ahogy sokan tennék: kígyót-békát kiabálva arra az emberre, akivel sokáig megosztott ágyat és asztalt, elátkozva a percet, amikor megismerte. A nő egyetemi tanár. Zoli sem egy surmó, volt már üzletvezető és sofőr egy nagykövetségen. Ránézésre olyan, mint egy pap és egy hidegvérű hajóskapitány keveréke. Szóval, kulturáltan váltak el, úgy, hogy közben megmaradt a jó viszony. Az ex-feleség gyakran jön fel Zolihoz a gyerekkel együtt, mint valami rokon, barát vagy ismerős. Még nekem is bemutatta mindkettőt, ami elég kínos pillanat volt. A mai napig állítanak be – mondjuk nem minden bejelentkezés nélkül, mert szólnak előtte – de nekem ez akkor is bizarr. Nem akarom, hogy bárki is úgy gondoljon rám, mint kis fiatal második feleségre. Pláne úgy, hogy az ex-feleség és a közös gyerekük nagyon sok időt töltenek nálunk. Vajon újra érik az a hiba, amit 10 éve elkövettünk már egyszer? Ez a következő próbatétele a kapcsolatunknak? Vagy fogadjam el a minket gyakran meglátogató anya-gyerek párost? Vagy ez az egész valami nagyon érett dolog és nekem kéne felnőnöm hozzá?

 
375 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr692808745

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem akarom "elveszíteni a szakítást." Nem akarom nézni az elégedett vigyorát... 2011.10.04. 23:15:10

Nem bírnám elviselni, hogy az az ember akinek régen én voltam a minden most úgy nézzen rám mint bárki másra, nem azért mert szeretem vagy hiányzik, csak beleőrülnék ha szembesülnöm kéne azzal, hogy nincs olyan akinek ennyit jelentenék. Pedig úgy tudom ...

Trackback: A nagyorrú vendég és az eldugott bonbon esete 2011.04.08. 16:05:52

Biztos sokan ismerik a villanykörtés vicceket. A csokorból az egyik: Hány pszichoanalitikus kell, hogy becsavarjon egy villanykörtét? Kettő: az egyik becsavarja, a másik fogja a péniszt, öö pardon, a létrát. Az elszólásokról az emberek fejében némileg ...

Trackback: Hogy élhető túl a szakítás? 2011.04.08. 16:05:36

Én azt szeretném kérdezni, hogy élhető túl a szakítás?Egy 17 éves lányKedves Levélíró!Idővel, türelemmel. A szakítás olyan, mint mikor gyászolunk, hiszen szakításkor is hirtelen elvesztünk valakit, aki addig az életünk része volt. Sajnos nem lehet megs...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 13:22:04

@Father Justice: Itt most nem Zoliról beszéltem. Hanem elvekről.
Zolinak az a természetes, hogy jóban van az ex-el. Előbb volt vele jóban, azután jött a régi-új, és ő azt kérné, tegyen olyat, ami tuljdonképpen nem egyeztethető össze Zolival.

Vannak akik azt mondják, az ex az fúúúj, és nekem soha többé semmi dolgom vele, nem is köszönök neki, átmegyek az utca túloldalára ha meglátom. Nekik ez a természetes. Akkor tőlük meg lehetne azt kérni, hogy márpedig igenis barátkozzon vele. És itt most nem az a lényeg, hogy az új miért is érezné ettől jobban magát. Mert csak. A lényeg a kérés jogossága, hogy változtasson az életén.

Kérhetünk-e ilyet valakitől, akit elvileg szeretünk és tisztelünk? Szerintem nem.

Caddy 2011.04.08. 13:22:45

@Husi_Laci: szépen olvassál vissza mielőtt ilyen korrekt kommentett böfögsz ide.
Kedves vagy, hogy ilyen szépeket kívánsz nekem. Hasonló jókat neked is.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.04.08. 13:23:35

@Frigyesur:

Dehogynem. Ysalamirikkel lehet blokkolni az Erőt.

Nutshell 2011.04.08. 13:24:02

@Zsu0805: Ne oszlasd el a rózsaszín kis felhőcskéimet, nekem a feleség szó még egy jelentéssel teli szó :)

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 13:25:27

@Caddy: Na, pont erre akartam utalni. És ezért mondtam azt, hogy már az elején látszik, ki milyen, és marad a megszoksz vagy megszöksz elv. Vagy a sok-sok vita.

2011.04.08. 13:27:23

@Nutshell:
Persze, jelentéssel teli szó. De azért valljuk be manapság nem feltétlenül azért házasodnak az emberek, mert azt akarják.
A nő kikönyörgi, kiköveteli magának, hogy a pasi elvegye, és a gyenge jellemű pasi persze meg is teszi.
A nő előjön a terhes vagyok csellel, éshát a papucsállatka mit tesz? Elveszi. Vagy csak addig zrikálja a pasit, ameddig az belemegy abba, hogy jó, csináljunk gyereket.
Persze tisztelet a kivételnek. De 2 kezemen nem tudnám megszámolni hány ilyen esetet láttam már.

Husi_Laci · http://www.youtube.com/watch?v=v7r0lyi1aUc 2011.04.08. 13:27:30

@Caddy: olvastam az egész mai termést. nem én állítottam hülyeségeket, köszönöm nem tartok erre igényt :D
az okítás az élettől neked kell ;)

2011.04.08. 13:29:24

@Dr. Jula Watson:
Egyetértek. Viszont ha a párod úgy viselkedik egy olyan emberrel akit akár ismerhet régóta is, vagy akár 1-2 napja is, ami neked nem tetszik, annak hangot kell adni. Ha nem adsz neki hangot, akkor az megmérgezi a kapcsolatot. Ha hangot adtál és nem változik semmi akkor el kell dönteni, hogy élsz e tovább úgy ahogy van az eset, vagy lépsz, mert az neked nem fér bele. Sokan nem lépnek, mert félnek az egyedül léttől.

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 13:31:46

@tuli _: Nem ridegtartasrol beszelek en sem. Nem azt irtam tuli, az istenaldjonmeg :D, hogy nem mehetnek ketten! Hanem, hogy esetleg nem kene ott idoznie gyakran az exfelesegnek.

A tobbit sztem teljesen felremagyarazod.

Father Justice (törölt) 2011.04.08. 13:31:59

@Dr. Jula Watson: Az, hogy jóban van az exével, nem jelenti szükségszerűen azt is, hogy a (posztíróval) közös életterükben kell tölteniük hetente ötször X órát. A posztból nem derült ki, konkrétan mennyi az a nagyon sok, de bármennyi is, a tulajdonviszonyokból következően itt úgyis Zoltán osztja a lapokat. Ha tényleg érdekelné Gizi véleménye, akkor inkább ő látogatná a gyereket, méghozzá olyan rendszerességgel, ami mindenkinek elfogadható. Továbbra is az a probléma, hogy sokan az "az ex az fúúúj" és a "168 órából 50-et NÁLUNK töltenek" között semmiféle átmenetet nem tudnak elképzelni.

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 13:34:26

@tuli _: Nezd, attol meg lehet normalis legkor, hogy az anya-apa a szuksegesnel nem log tobbet egyutt. Es azt sem elmondani a gyereknek, hogy az apa uj felesege ezt fajlalja. De ha kerdi, azt igen, hogy mar nem vagyunk egyutt...

Husi_Laci · http://www.youtube.com/watch?v=v7r0lyi1aUc 2011.04.08. 13:34:49

@Father Justice: jobb ha náluk találkoznak, megvan a kontroll. a régi asszony még ki találja szívni a puttonyból a tejescsokit :D

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 13:36:41

@fumerin: Tuli, fumerin is a ridegtartas hive, latod? :)))

fumerin 2011.04.08. 13:36:56

@Father Justice: Ha meg Zoli odamegy, akkor meg majd azért féltékenykedik a hölgy. Így már kontrollálni sem tudja, mi történik ott:)
A tulajdoni viszonyok sem tiszták. Én fentebb írtam, hogy az enyémben(lakás) él az új asszony, és ha akarnám naponta bemehetnék, mert jogom van hozzá.

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 13:37:28

@Zsu0805: Beleszólni, szóvá tenni csak akkor van joga az embernek, ha ez a viselkedés újkeletű. Mert mondjuk eddig nem viselkedett így vele. Ha már énelöttem is olyan volt a viszony, legfeljebb meg lehet kérdezni, hogy miért alakult így, lehet beszélni róla, megpróbálhatjuk megérteni a párunkat. De egy készbe beleülni, majd mindent átrendezni akarni, csak azért, hogy én jobban érezzem magam nem a megfelelő hozzáállás.

fumerin 2011.04.08. 13:39:51

@Frigyesur: Igen!
Már rettegek a délutántól, mikor mehetek bicajjal a világ végére, focizni:D
De most is egyedül mentek el a délutáni foglalkozásaikra, mert egy: nincs messze, kettő: elvállalták a feladatot, teljesítsék, kötelességük.
Ha be kell sorolnom magam: meleg korlátozó vagyok amúgy.

Father Justice (törölt) 2011.04.08. 13:40:22

@fumerin: Igazából ilyen alapon sehová sem szabadna elengednie Zolit egyedül, mert még találkozik valami friss hússal is - nemcsak azzal a nővel, akitől eleve elvált valami miatt egyszer. :)

"Megkért, hogy lakjak nála, és nekem nem is volt ez ellen kifogásom."
Mi nem tiszta a tulajdoni viszonyokon?

2011.04.08. 13:40:43

@Dr. Jula Watson:
Nem értünk egyet. Van amin lehet és kell is változtatni szerintem ha az ember egyedülállóból kapcsolatba kerül.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.04.08. 13:41:21

@fumerin:

Csak ki akar csak ezért naponta 280km-t utazni? :)

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 13:42:17

@Father Justice: Nyilvánvaló, hogy Zoli diktálja, hiszen az ő életébe lépett be valaki, és nem ő lépett be az új nő életébe. Ráadásul neki így jó. És a szereplők 3/4-ének ez a jó, csak annak a maradék 1 nek. A gyereknek meg az a legjobb, ha minél többet látja az apját. Minden elvett kis órácska csak veszteség a számára, akárhogy is.

Mostanában egyre több ilyen történetet hallok, hogy válás után keresik meg a gyerekkori, ifjúkori szerelmeket és abból lesz megint új kapcsolat.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.04.08. 13:43:27

@fumerin:
nun ja, egyet mondunk, csak máshogy :)ez a péntek miatt van :D

@Frigyesur:
megpróbáltam feloldani az izét, az ellenpontot, vagymit. De hagyjuk, faszt se számít, péntek van :)

Father Justice (törölt) 2011.04.08. 13:44:49

@Dr. Jula Watson: Végül is ilyen megközelítésben tényleg semmi probléma, elvégre a szereplők 75%-ának tökéletes ez a felállás. Sőt, ha Zoli csinál még egy gyereket az exasszonynak, egyből 80%-ra ugrik az elégedettségi mutató. :)

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.04.08. 13:45:01

@Husi_Laci:
hülye vagy megint, direkt el lett mondva, hogy nem végletekről beszélünk, nem olvastál vissza, mi? Nem az én hibám :)))

tuli _ 2011.04.08. 13:47:44

@Frigyesur: ehhh, ma nem jutunk közös nevezőre. ahogy máskor sem mindig :) te is, én is tántoríthatatlan vagyok. te azt gondolod, én nem értem, amit írsz, én meg azt, hogy te nem érted. illetve nem akarod érteni :D

@Father Justice:
mindegy mennyit van ott. az a lényeg, hogy a posztolónak sok. az apának, anyának, gyereknek nem sok. lehet, hogy a feleannyi is sok lenne. "Még nekem is bemutatta mindkettőt, ami elég kínos pillanat volt." Azért ez sokat elárul. Szerintem az sem kínos pillanat, hogy bemutatja a volt feleséget, de hogy mindkettőt? :O
Egy szóval sem mondta a posztoló, hogy a gyerek nem zavarja. Lehet, hogy ott van a kutya elásva, hogy őt sem látja szívesen.
Márpedig a gyerek végképp az apához tartozik. És ezt tudomásul kell venni, vagy a kapcsolatuknak vége, ha nem tud alkalmazkodni. (Megjegyzem, nem is lehet könnyű, de csomagot vett.)

Husi_Laci · http://www.youtube.com/watch?v=v7r0lyi1aUc 2011.04.08. 13:48:53

@Dr. Jula Watson: sokaknak ez az álma. önbizalomhiány és nosztalgia a magyarázat:)

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 13:49:17

@Zsu0805: Persze, van amin kell. Elvégre alkalmazkodni kell a másikhoz. Viszont ha olyanban kellene, ami az alapvető lényegünkkel, világlátásunkkal nem egyezik, akkor be kell látnunk, nem a megfelelő ember van mellettünk.

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 13:49:26

@tuli _: Na sebaj tuli, igyunk valamit, az sosem art. :D

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.04.08. 13:50:58

@Father Justice:
az a baj, hogy lehet, hogy épp a kettő közötti átmenet van (bár kinek hol vannak a határok a gyakran és a normális között, ugye), csak az új nőleménynek nem tetszik, mert ő a fúj, eeeex-et preferálná.
És nem akar rossz színben feltűnni, ezért azt állítja, hogy tulajdonképpen nincs kifogása a gyerekláthatás ellen, mert tudja, hogy meg lenne érte köpködve, ha mást mondana, így meg bújtatottan közölheti, hogy a faxa kivan a választottja előéletével és jelenlegi kötelezettségeivel.
Nem tudjuk, mert nem jön az a fránya posztíró és nem világítja meg tudatlan elménket :)

Husi_Laci · http://www.youtube.com/watch?v=v7r0lyi1aUc 2011.04.08. 13:52:05

@Zsit (nyau és rémizé): a végleteknél jön ki az érvelés hibája :)

szereted a gyerekeid apját? nagyon? nem kell durva példa, aki köcsög azt le kell szarni nem jópofázni.

Dr. Jula Watson 2011.04.08. 13:52:20

@tuli _: már nem is mondom, hogy egyetértés :)

2011.04.08. 13:53:17

@Dr. Jula Watson:
Mindenki tudja magáról, hogy miben tud alkalmazkodni és miben nem. Én nem tudhatom, hogy a párom miben tud és miben nem. Ha valami nem tetszik megmondom neki. A válasza alapján meg én eldöntöm, hogy az nekem megfelel vagy sem. Csak ehhez két olyan ember kell, akik kiállnak magukért, és azt amire szükségük van abból nem engednek.

fumerin 2011.04.08. 13:56:06

@Father Justice: Akkor betűzöm:
Az én exem megkérte a nőjét, hogy lakjon nála. A hölgy oda is költözött. A lakás az én nevemen van.
Tehát akkor most téllleg rendezett, pl. esetemben a tulajdoni viszony? :D

Muha 2011.04.08. 13:56:30

@Zsu0805: én úgy kiállok magamér, hogy két méterrel kijjebb leszek mint az erkély! :D

Muha 2011.04.08. 13:57:28

@fumerin: ez inkább már tulajdoni iszony. :D

Husi_Laci · http://www.youtube.com/watch?v=v7r0lyi1aUc 2011.04.08. 13:58:25

@fumerin: add el a lakást vagy költöztess be etnikumokat. nem értem az ilyen embereket, mi az hogy laknak a lakásomban?

2011.04.08. 13:58:30

@fumerin:
Miért él az exed a lakásodban?

indapass90210 2011.04.08. 14:00:15

@Husi_Laci: ezt így nem mondám, hogy konkrétan kurva, vagyis kurva volt, vagy a többi nő általában

egyébként nem kompenzálok, ugyanis nincs mit :)

indapass90210 2011.04.08. 14:00:51

@Dövan: mint a többi nő általában

Father Justice (törölt) 2011.04.08. 14:03:44

@tuli _: Tudta, hogy Zolinak van gyereke, és azt is, hogy jó viszonyban van az exével: még meg is lepődött, milyen szépen váltak el. Ez eddig oké, mindezt el is fogadta. Őt az zavarja, milyen sok időt töltenek náluk. Ez idővel úgy csapódhat le benne, mintha valóban csak másodhegedűs lenne itt, hiszen hiába ő a jelenlegi 168/168-as "állandó", a másik nő 168/50-nel is nagyobb prioritást élvez a közös gyerek jogán. Szerintem Zoli a nőre nem igazán kíváncsi már, inkább csak a gyerekre - dehát ezek az egységcsomagok már csak ilyenek mellékhatásokkal járnak.

@Zsit (nyau és rémizé): Nagyjából ugyanezt mondhatom neked is. Szerintem a mennyiség ellen van kifogása, de tényleg nem ártana tudni, mennyi az annyi. Ha nagyon sok, nem lennék meglepve, ha egyre szimpatikusabb lenne neki a fúúúj, ex, variáció. :)

fumerin 2011.04.08. 14:07:03

@Zsu0805: Mert mikor azt mondtam záróra, akkor elmentem és válást meg sem várva új életet kezdtem. Új meló, albérlet...nem zuhantam össze. De eljött az az idő, amikor úgy érzem, hogy elég volt. Meg jó lesz az új házamba alapnak a régi ára;)
@Husi_Laci: Én hülye vagyok, de az ügyvédem dolgozik;)Sok közös dolog is van még, ami nem jön rosszul és még nincs elfelezve:)

Husi_Laci · http://www.youtube.com/watch?v=v7r0lyi1aUc 2011.04.08. 14:07:39

@Dövan: :D
áááá. csak lököd a rizsát a megfektetett nőkről. ha nem kompenzálnál erre nem volna szükség.

Father Justice (törölt) 2011.04.08. 14:09:09

@fumerin: A lakást saját jogon örökölted, vagy 100%-ban saját pénzből vásároltad? Jogilag persze akkor is te vagy a tulajdonos, ha ő adott bele pár milliót, de ennek papíron nincs nyoma. Csakhogy ebben az esetben nyilván nem mondhatod nyugodt szívvel azt, hogy 168 órán belül kotródjanak, mert még kellemetlen atrocitásokban lenne részed. (Más kérdés, hogy az is hülye, aki úgy járul hozzá közös lakás vásárlásához, hogy tulajdonosként nem jelenik meg a megfelelő beleadott százalék arányában papíron is.)

Husi_Laci · http://www.youtube.com/watch?v=v7r0lyi1aUc 2011.04.08. 14:12:53

@fumerin: jogilag legyen tiszta, de nem mindig az ügyvéd az egyedüli megoldás. egy alvászavaros kidobó is jó lakótárs :)

indapass90210 2011.04.08. 14:13:37

@Husi_Laci: de ennek a rizsának nagy része igaz :D

Nem mondom, hogy minden, de majdnem :D

fumerin 2011.04.08. 14:15:23

@Father Justice: A lakásba az alaptőkét én tettem, a szüleim segítségével. Vettünk rá fel minimális hitelt. Így a 75% a kp. enyém volt. A hitelt ő vette fel, mert akkor érezhette, hogy lakhat ott. Csakhogy a tulajdoni lap számít:)
Én meg a gyerekekkel albérletet fizetek (már közösen a párommal), de unom, hogy nekem kell sakkoznom azért, hogy megint otthont teremthessek. Olyan otthont, amiben csak én leszek tulajdonosként otthon és hitel nélkül. Mert én sikeresen tanulok a hibáimból! :D

fumerin 2011.04.08. 14:16:36

@Husi_Laci: Már javasolták nekem, küldjek oda albérlőt, aki szétparáztatja őket, de én inkább azt az utat választom, ami előrevisz és megoldást kínál a további életemhez.

indapass90210 2011.04.08. 14:21:07

Tényleg, azt már meséltem, hogy hogyan lett meg paris hilton?

fumerin 2011.04.08. 14:22:22

@Dövan: Megnyitottad a jpg-t vagy letöltötted az avi-t? :D

Father Justice (törölt) 2011.04.08. 14:25:22

@fumerin: Valahogy sejtettem, hogy ilyesféle felállásról lesz szó. ;) Ha sallangok nélkül, saját jogon, 100%-ban te lennél a tulajdonos "gyakorlatilag" is, nem lenne semmiféle probléma. Persze hogy a tulajdoni lap számít, ahogy az előző hozzászólásban írtam is. Csakhogy ha ki akarnád túrni a lakásból, annak rád nézve két negatív következménye lenne:

1) Esze ágában sem lenne tovább törleszteni a hitelt.
2) Ha nincs hová mennie (menniük), és kicsit hevesebb vérmérsékletű, esetleg valamilyen baleset is érhetne.

Szóval az ilyen tulajdonviszonyok ha papíron nem is, de a gyakorlatban elég gázosak tudnak lenni.

Lehet, hogy Zoli esetében sem 100%-ban saját a tulajdon, és pont erre hivatkozva járkál oda az előző asszony a gyerekkel. Még az is lehet, hogy Gizi ezt nem tudja, ami speciális szívás (ami mondjuk mindegy, mert ebben a történetben ígyis-úgyis ő van szopóágon), de a lényeg, hogy Zolinak van tulajdonrésze a lakásban, neki pedig (Gizinek) nincs. Így beleszólása sem nagyon lesz abba, hogy ki hányszor és mennyi időre jöhet látogatóba.

tuli _ 2011.04.08. 14:28:16

@Frigyesur: fogyókúrázom, nem lehet :)

@Father Justice: addig el is fogadta, míg nem szembesült a helyzettel. :)
abban igazad van, hogy másodhegedűsként érezheti magát, de éppen ez a baj. ezért nem működik miatta, mert nem tudja összeegyeztetni a helyzetet a saját elvárásaival. erre szokták azt mondani, megszoksz, vagy megszöksz.:)

fumerin 2011.04.08. 14:29:54

@Father Justice: A 2. verziót tartom lehetségesnek. :)
Ezért nem merek nagyon hősködni, csak jogi úton. Nem is tőle félek, hanem attól, hogy a pszichológiai vizsgálati eredményei is engem igazolnak és vannak fegyverei:)

tuli _ 2011.04.08. 14:30:07

@Father Justice: "Így beleszólása sem nagyon lesz abba, hogy ki hányszor és mennyi időre jöhet látogatóba. " így van. akkor mit hisztizik?

@Dr. Jula Watson: :)

dr. gernika 2011.04.08. 14:31:07

@Frigyesur: De most ebben a helyzetben mit csináljon a pasi, ha megtudja és két tűz közé kerül? Akarva-akaratlanul is úgy fogja érezni, hogy a gyerekétől akarják elszeparálni, mert az még kicsi, és nem tud az anyja nélkül csak úgy felugrani fél-egy órára, láthatási időn kívül. Akkor majd a békesség kedvéért elkezdene ő menni, vagy akkor hívni az exnejt, amikor az aktuál nincs otthon és ez sokkal több konfliktust okozhat később. A posztírónak kellene megérteni, hogy addig örüljön, míg ez a szitu fennáll, mert ott van ő is, figyelhet, be van vonva. Sokkal biztosabb így a helyzete, mint amúgy.

Caddy 2011.04.08. 14:37:23

@Husi_Laci: már egyszer kívántál nekem hasonló szépeket, megjegyezlek magamnak te! :D Ja és azt hiszem ugyanez volt a téma.

Muha 2011.04.08. 14:38:50

mindjárt megnézem a muhakék kis noteszt, hogy kivel szünetel már 10 éve a kapcsolatom, aztán felrakom a káposztát a sparheltre!

indapass90210 2011.04.08. 14:40:49

@Husi_Laci: lássuk be, ahhoz az is kellene, hogy valaki szánjon.

Szóval, ki óhajt megszánni, és mivel?

Frigyesur (törölt) 2011.04.08. 14:41:37

@gernika: Gernika, nem ertek egyet. :) Egyfelol nincs ket tuz: van egy kapcsolata. A multbeli kapcsolat vegetert. A gyereket nem kene belekeverni, o a csalad, anyatol fuggetlen kettejuk kapcsolata. Masreszt ha a gyereket elhozza, vagy o elmegy hozza, akkor a gyerekben fel sem merul a problema, boven eleg lenne ennyi, az ex gyakori latogatasa helyett. Harmadreszt a bizalom arrol szol, hogy a felrekettyintes miatt nem aggodom, de hadd ne nezegessen mar azt, akivel kettyintett.

A biztos helyzet szamomra az, hogy az en erdekem van az ex elott, es pont. Nem a gyerek elott, hanem az ex elott.

Father Justice (törölt) 2011.04.08. 14:42:38

@fumerin: Akkor a saját eseted a poszt szempontjából azért nem mérvadó, mert nálad nem is a tulajdonviszonyok képlékenysége a fő kérdés, hanem hogy mit kerestél egyáltalán egy idegbeteg fazon mellett. Egy ilyen tag akkor is veszélyes lenne, ha a nagymamádtól örökölted volna a lakást 30 éve. Dehát ugye a rosszfiúk izgalmasabbak, meg minden.. :)

indapass90210 2011.04.08. 14:43:41

@fumerin: mijazhogy! Ketten is megcsináltuk! Az a faszi a videón, meg én gondolatban!

fumerin 2011.04.08. 14:44:28

@Father Justice: Nézd, igazad van, de az alkohol sokkal előrébb hozta a demencia rohamos mértékét, mint azt életkora indokolta volna.:)

fumerin 2011.04.08. 14:46:20

@Dövan: Ha meguntad szólj, elküldöm Alexis Texas-t! :D

Husi_Laci · http://www.youtube.com/watch?v=v7r0lyi1aUc 2011.04.08. 14:49:27

@Caddy: :)

@Dövan: pszichológusra összedobhatunk némi pénzt hogy képes legyél tartós kapcsolatra :D

indapass90210 2011.04.08. 14:50:24

@fumerin: miért, neked meg ő volt meg? Lyuksógorok lettünk? Vagy ezt veled hogyan lehet?

fumerin 2011.04.08. 14:55:12

@Dövan: Én még nem dobtam ki, mert drága a dvd! :D
Azért gondoltam, hogy bedobom a közösbe! Hátha valakinek még örömet szerezhet :DDD

indapass90210 2011.04.08. 14:56:48

@Husi_Laci: kinek mi a tartós...

Nálad mikortól számít egy kapcsolat tartósnak?

Muha 2011.04.08. 14:57:48

@fumerin: add nekem, add nekem, jó?
léccilécci...
*szempillarebegtet*

indapass90210 2011.04.08. 14:58:32

@fumerin: hát, ha dévédé, ráadásul valaki még meg is vette, akkor nagyon jó lehet a csaj.

fumerin 2011.04.08. 15:01:11

@Muha: A filmet vagy az interaktív variánst?
:D
Én már lassan 4 éve élek vele, de még nem mosogatott, szóval jól gondold meg! :D
(igaz sört sem iszik)

fumerin 2011.04.08. 15:03:50

@Dövan: Én elfogadtam a nagy seggével!
Bár ha a posztból indulunk ki, akkor ő az ex, én meg a második. De én nem vagyok féltékeny típus. :D

Muha 2011.04.08. 15:37:40

@fumerin: Mindent. moho vagyok. :D

RIO 2011.04.08. 16:31:19

Vagy ez az egész valami nagyon érett dolog és nekem kéne felnőnöm hozzá?

- igen

Bora895 2011.04.08. 16:37:13

@Madpapa:
Lehet, hogy az ex csak azért somfordál a fétj mellett, mert kiváncsi, milyen az új nő. A gyerek szempontjából az sem mindegy, ha már egyszer bemutatták. Mondjuk én nem vinném túlzásba, hogy a volt férjemhez járkáljak, ha ott a barátnője, akármilyen jó a kapcsolatunk esetleg. A gyerek miatt megtenném, mert neki ez számít.

Murderface 2011.04.08. 16:38:03

Irigység? Féltékenység? Szuper.

"Zoli nem úgy vált el, mint ahogy sokan tennék: kígyót-békát kiabálva arra az emberre, akivel sokáig megosztott ágyat és asztalt, elátkozva a percet, amikor megismerte."

és

"Szóval, kulturáltan váltak el, úgy, hogy közben megmaradt a jó viszony."

Nálam pl. erős túlsúlyban van a posztoló által leírt 2. eset. Lehet normálisan is szakítani. Egy feltétele van: mindkét fél normálisan közelítsen a problémához. A posztoló nem így fog szakítani, mert még nincs is meg a probléma, de már gyártja, és a legyártott látszatproblémához is bután áll hozzá.

kerdöjel 2011.04.08. 17:49:24

Lehet a posztolót éretlennek, önzőnek minősíteni, de aki ezt teszi, nézzen magába, hogy ő mennyire örülne, ha a társa volt férje(felesége) rendszeres látogató lenne. Lehetne ezt úgy is intézni, hogy a volt feleség és gyerekek látogatása mellett időnként csak a gyerekek járnának fel, időnként pedig a férj találkozna semleges helyen a volt feleségével és gyerekeivel, hogy ne kelljen a jelenlegi párjának ezt megélni, ha tetszik neki,ha nem. Mert azért az alkalmazkodás mindkét oldalról kell, hogy működjön. Tudni kellene persze, mit jelent az, hogy rendszeresen, mert nagyon nem mindegy. Pl. ha minden hét végi program így zajlik, akkor azért...

cini23 2011.04.08. 17:49:42

Ha te úgy érzed, hogy túl sokat sürög-forog az előző, dobd ki a pasit. Vagy vedd magadhoz az asszonyt és a gyereket! Nincs középút. Vagy elfogadás, vagy tagadás.

is 2011.04.08. 17:55:38

@cini23: de az elfogadas az nem am egy pillanat muve. le kellene ulni, es szepen, komolyan, akar egy kulso szereplo segitsegevel atbeszelni, hogy ki mit akar, meddig tud elmenni, mi lenne a kompromisszum.

kicsit olyan a helyzet, mint fiataloknal az anyuka/anyos. a parom mamajat sem akarom tul surun a kozos lakasunkban latni, fuggetlenul attol, hogy jol kijovok-e vele. ez is eltart egy ideig, mire a kedves mama elfogadja, hogy evente parszor, es nem o mondja meg egyedul.

talan ez itt a kulcsmozzanat. nem bejelentik, hogy jonnek, hanem egyeztetnek. es nem csak a pasival, hanem vele is. igen, ezt kellene a pasinal elerni, hogy legyen valodi egyeztetes a talalkozokrol, nem pedig csak elozetes bejelentesek.

2011.04.08. 18:47:59

@tuli _: Ezt akár én is írhattam volna. Túl ezen, még az is eszembejutott, hogy ha esetleg a posztoló Zolival való kapcsolata sem lesz végleges, akkor így szeretne szakítani, vagy úgy, hogy Zoli csak a tartásdíjat löki oda, oszt' jónapot...

2011.04.08. 19:02:38

@Kytia: "De persze én túl jámbor vagyok és ezért biztosan rákban fogok meghalni. Ha jót akarsz magadnak, akkor inkább hisztizz, csapkodj, adj ultimátumot, sírj, követeld a jogos jussod és a Zoli emberi kapcsolatai feletti teljes döntési jogot. Mert loreál.:DD "

LOL :-)

Egyébként meg igazad van, akár jóban is lehetnének. Nekem nem az jött le a posztból, hogy az ex bármit is akarna a fószertől.

2011.04.08. 19:08:09

@Dr. Jula Watson: "De egy készbe beleülni, majd mindent átrendezni akarni, csak azért, hogy én jobban érezzem magam nem a megfelelő hozzáállás. "

Sőt, mi több, vascső jár érte :-)

Joe69 2011.04.08. 22:13:51

Én azért kíváncsi lennék a profnő jelenlegi magánéletére is. Többet ismerek, az egy-két tényleg remek embert leszámítva a többség neurotikus nőutánzat és veszélyes pszichopata. Kifejezetten náluk szokás, hogy a karrierépítés közepén, amikor már ketyeg és csönget a biológiai óra, gyorsan férjül vesznek egy sokszor fiatalabb, képzettségileg jóval alattuk álló pasit,(én mentősofőrben ismerem ezt a szitut) megcsináltatják vele a gyereket,(megjárnak nekik a jó gének) akiből aztán hozzájuk hasonló szörnyeteget nevelnek. majd kirúgják a pasit, ugye, hát kulturális különbség. inkompatibilitás.

Aztán férjhez mennek valami öreg akadémikushoz, aki átnyomja a nagydoktorijukat, és utána már a jóisten se menti meg a világot attól, hogy vezetőként tegyenek tönkre intézményeket, büntetlenül. De ha dinasztiagyerek, és a papa az öreg akadémikus, akkor ő is elintézi, nem kell férj se.

Nekem se szimpatikus a posztoló görcsölése, de a fentiek alapján lehet akár alapja is, mert ezek az "okos" nők rettenetes lelki terroristák tudnak lenni. Ráadásul az alaphelyzetből adódik, hogy a két nő nyilván nem szívlelheti egymást. Feltűnő nekem is, hogy a posztoló sem a régi, sem a mostani felújított kapcsolatban nem beszél házasságról, gyerekről, ám a pasit ki akarja sajátítani. Márpedig ezt már a profnő is kiszúrta, és így már a kezében az ék, amit beléjük verhet...

2011.04.09. 00:00:15

@Frigyesur: "azert, mert volt egy kozos gyerek, nem igazan szukseges beallitani gyakran a volt ferjhez"

Kinek mi a gyakori, ugye... lehet, hogy a csajnak havi 1x is sok, azt meg nem értem.

2011.04.09. 00:09:26

@Frigyesur: "@tuli _: Ezt se igy latom. Most kit akarok szeretni es tisztelni az ujat vagy a regit? Nekem egyertelmu."

Mindkettőt nem lehet?

2011.04.09. 00:42:43

@Dr. Jula Watson: "Ha valaki tartja a kapcsolatot régenvolt szerelmeivel, akkor csak olyan párt szabad választani, aki hasonlóan gondolkodik, aki meg inkább a féltékeny, felejtős tipus, az álljon össze hasonlóval"

Utóbbi gyakoribb, így a posztolónak könnyebb dolga lesz, mint Zolinak...

Dr. Jula Watson 2011.04.09. 13:54:53

@Balu1st: Lehet, hogy neki könnyebb. Én szeretem a kihívásokat ezért nem választok alapvetően másfajta gondolkodásút. :)

Frigyesur (törölt) 2011.04.09. 18:44:11

@Balu1st: A csaj a nagyon gyakori szot hasznalta. Sztem ez senkinel sem havi egy alkalom, szoval belemagyarazasnak erzem ezt.

(Amugy ismerjuk egymast esetleg...? Irc?)

Frigyesur (törölt) 2011.04.09. 18:50:36

@Balu1st: Nem. Tiszteletben tartani semmikepp mindkettot. Egy parkapcsolat valasztas. Nem lehet ket ember igenye egyforman fontos. Legalabbis parkapcsolatban. Mas termeszetu kapcsolatokat nem lehet nyilvan osszevetni (partner-barat, csalad-barat satöbbi). De az exnek, az igenyeinek mindenkepp hatrebb kell sorolodnia, ha az ember uj kapcsolatot akar. Nyugodtan kepzeld idezojelbe a tisztelet es igeny szavakat. Nem feltetlen fejezik ki jol, amirol beszelek.

Szeretni meg csak egy ember lehet. (Most nyilvan megint parkapcsolatban valo szeretesrol beszelek, nem mas termeszetuekrol.)

Intizar 2011.04.09. 21:08:55

@Kytia: Az nekem gyanús, ha valakinek az ÖSSZES exe emberileg megbukott. Valahogy kínálja magát a föltételezés, hogy netalántán maga ez az illető bukott meg valamilyen fórumon. Mert vagy pocsék szar az ízlése, ha csupa emberalatti alakot szed össze, vagy pedig - és ez a gyanúsabb - valahányszor otthagyják (vagy lezár egy kapcsolatot), kénytelen elhitetni magával, hogy az elhagyó/elhagyott egy emberi nulla. Csak így bírja fönntartani gyönge önbecsülését.

Frigyesur (törölt) 2011.04.09. 21:56:24

@Intizar: Mindenki gyanus. :)) (Imadom a mely lelekelemzoket, komplett profil es sablonos gondolatok.)

Intizar 2011.04.10. 01:01:51

@Frigyesur: Eszem ágában nincs lelkeket elemezni. Viszont volt szerencsém életemben találkozni egy-két olyan mártírral (hálistennek, számomra fontos emberek nem voltak ilyenek), akik "csupa gazemberrel vannak körülvéve" - és mit tesz isten, egyik sem volt egy kellemes személy.
Nagyon meglepődtünk, nem?
Nem vonom kétségbe, hogy bele lehet futni egyszer-kétszer hitvány alakokba, de ha egyszer valakinek az "ÖSSZES exe megbukott emberileg", akkor szép összeget tennék rá, hogy ővele is van valami bibi. Minél több az az összes darabra, annál inkább.

eino. 2011.04.11. 18:43:33

Ahol az exek összejönnek a gyerekláthatás miatt vagy ürügyén, ott az esetek nagy százalékában szex is van. Ezzel nem a féltékenységedet akarom felpiszkálni, csak mondom. Inkább örül neki, ha csak a te jelenlétedben találkoznak.

2011.04.12. 19:52:21

@Frigyesur: Soha nem volt IRC-en accountom, úgyhogy ha onnan gondolod, akkor biztosan nem. Egyébként meg nincs kizárva, hiszen ki tudja, ki és milyen néven ír ide :-)

2011.04.12. 19:54:37

@Frigyesur: "Mas termeszetu kapcsolatokat nem lehet nyilvan osszevetni (partner-barat, csalad-barat satöbbi). De az exnek, az igenyeinek mindenkepp hatrebb kell sorolodnia, ha az ember uj kapcsolatot akar. Nyugodtan kepzeld idezojelbe a tisztelet es igeny szavakat. Nem feltetlen fejezik ki jol, amirol beszelek. "

Akkor ez volt a baj. Azt én sem mondtam, hogy az exnek is a párkapcsolattal egyenrangúnak kell lennie Zoli fejében. A tiszteletben tartás, az más tészta.

Deto 2011.05.14. 13:09:48

Basszus, ezt a posztot a jövőbeli énem is írhatta volna, esküszöm... weird. :D Még a Zoli is passzol. :D
süti beállítások módosítása