Az anyám és a csajom a konyhában ölik egymást

2011. szeptember 29. 07:18 - Panni CsP

„Amikor bemegyek a konyhába a két eszement nőstény rendesen egymás haját tépi és üvöltenek. Eddig is volt szócsata, de tettlegesség még soha” – nem mi választjuk a szüleinket, de ha anyánk nekiugrik a párunknak, akkor nem sokat tehetünk, hiszen a két szeretett lény közül egyiket sem képeljük fel szívesen. Amikor végre megszabadulnak anyutól, a lány dobja be a törülközőt, ugyanis a hőn áhított habos-babos esküvő küszöbéről kényszerül visszafordulni.

 

Sziasztok! Ez a történet sem izgalmas, sem tanulságos nem lesz, csak azért küldöm be, hogy másoknak azt üzenjem: vegyék észre, ha néha a sors annyira összekuszálja a szálakat, hogy bármennyire is nyitott szemmel járnak, nem tudnak az események elé menni, és megelőzni. Egyszerűen csak benne vannak és a történések passzív szemlélőjévé kényszerülnek. 38 éves férfi vagyok. Az egész 4 éve történt, amikor megismerkedtem egy lánnyal. Hamarosan megbeszéltük, hogy összeházasodunk, de mivel ő vidéki, pesti lakásra meg nem fussa, hát felajánlottam, hogy költözzön hozzánk.

Akkor én még az anyámmal éltem, mert nem vetett fel a pénz és szarul is kerestem. Anyám akkor a hatvanas évei elején járt és egy elég csúnya betegségtől szenvedett, ami az agyára is rákúszott néha és akkor elviselhetetlen volt velem is. A hangulata eléggé hullámzó volt. Amikor megkérdeztem tőle, hogy itt ugye ez a nagy ház és ketten vagyunk benne – lehetne-e, hogy a tisztes-rendes barátnőmet / menyasszonyomat ide költöztessem? A válasz: „persze, hogyne, örülök neki, végre élet költözik e falak közé”. Besegítene a házimunkában és ha talál melót, akkor a közös költségekbe is beszáll stb. így is lett. Egy szép májusi napon hozzánk költözött. Úgy fél évig nem is volt semmi, majd anyám állapota rosszabbra fordult és ok nélkül kötött belém, meg a lányba. Egyik este a gépemen dolgoznék, amikor hallom, hogy bunyó van a konyhában: edények vágódnak a földhöz, vagy isten tudja mik, és üvölt két nő. Anyám rikácsol, szegény barátnőm sipítozik:

- Te utolsó büdös kis (sípszó, sípszó)

- Te retkes vén (hosszú sípszó)

Amikor bemegyek a konyhába a két eszement nőstény rendesen egymás haját tépi és üvöltenek. Eddig is volt szócsata, de tettlegesség még soha. Amikor szétszedem őket, anyám rám önti, hogy idehoztam ezt a k*rvát, aki egész nap nem csinál semmit, hanem szállodában érzi magát, bepofátlankodott ide. Ez nem volt igaz, a lány nagyon is házias volt, de azért mégsem cselédnek jött. Jobbnak láttam, ha elhúzunk otthonról: elmentünk a sarokig sétálni a lánnyal. Megtudtam, min vesztek össze: anyám reggel két nagy szatyorral jött haza. A lány este benézett a hűtőbe (amitől anyám amúgy is kikészül, ha idegenek nyúlkálnak a hűtőbe) és azt kérdezte: „reggel jöttél 2 nagy szatyorral, a hűtő mégis tök üres. Mit vettél?” na, ezen vesztek össze. Mondjuk a csaj is hülye volt, pedig állítólag tréfának, csipkelődésnek szánta. Nem akarta, hogy ennyire felkapja a vizet, egyébként eleinte kedvelték egymást. Kiderült, hogy anyám teljesen mást vett, (függönyt) amit a garázsba pakolt le.

Aztán szerencse ért: egy haverom kiment külföldre, 1 évre, és megkért, hogy vigyázzak a lakására. Na, hamar be is költöztünk. Anyám ott maradt egyedül egy nagy házba, de naponta beszéltem vele telefonon. A lánnyal hamar megromlott a viszonyom, mert közöltem vele, hogy egyelőre se gyerekre, se esküvőre nem fussa.

Mindkettejükkel megromlott a viszonyom, a nővel 1 év múlva szakítottunk, amit az anyámnak el sem mondtam, aki 2 hónap múlva elhunyt. A leginkább az a szemétség a dologban, hogy abban a tudatban halt meg, hogy még mindig együtt vagyunk… mert nem mondtam el neki. A lánynak pedig én egy rossz emlék vagyok, hiszen a házasság (ami minden nő álma, és precízen tervezi meg) küszöbéről kényszerült visszafordulni, ami elég nagy csapás lehet neki.

 

 
465 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr53264183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alien47 2011.09.29. 07:29:47

Ma már jobban alszom, hogy ezt is tudjuk!

alien47 2011.09.29. 07:36:10

A viccet félretéve. Nem olyan nagy probléma, hogy édesanyád azt hitte még a lánnyal jársz. Lehet abban a tudatban halt meg, hogy sínen van az életed, lesz feleséged, gyereked stb.

Szerintem jobb mintha azt hitte volna, hogy meleg vagy és Eric Clapton lesz a párod. Vagy soha egy rendes nőd sem lesz.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 07:52:34

Mindennek megvan a maga hátránya, és persze az előnye is. Annak azonban, ha valaki 34 évesen még a szüleivel lakik, elsősorban hátránya van. Egy szülőt akkor is lehet ápolni és támogatni (amennyiben szüksége van rá), ha nem laksz együtt vele. Azt viszont biztosan hallottad már, hogy a hosszú, boldog házasság titka, hogy az anyóstól 2 óceán és 3 országhatár válasszon el (minimum). Egy kívülállónak (és a lány ebben a tekintetben mindenképp kívülálló volt), még akkor sem könnyű beilleszkedni egy családba, ha ott minden a legnagyobb rendben van. Nálatok pedig még ez sem volt elmondható, hiszen magad is elismerted, hogy:
"Anyám akkor a hatvanas évei elején járt és egy elég csúnya betegségtől szenvedett, ami az agyára is rákúszott néha és akkor elviselhetetlen volt velem is". Azaz, még veled is! Akkor ugye nem lett volna nehéz végig gondolni, hogy milyen lesz egy idegennel, ha épp akkor "kúszik az agyára" az a valami. Mindegy, ezen már túl vagy, legfeljebb a tanulságokat vonhatod le, viszont közben elment az életedből négy év.
A másik pedig a lány: nyilván senki sem köteles eltűrni, hogy le "utolsó, büdös, kis sípszó sípszózzák", de egy 60 év feletti beteg embernek akkor sem mondom azt, hogy te vén retkes sípszó, ha megsértett. Az esetnek olyan vetülete nincsen, amit a legközelebbi kapcsolatodban hasznosítani tudnál, hiszen a feltételek közben megváltoztak, egy dolgot kivéve: mielőtt valakivel összeköltözöl, adj elegendő időt magatoknak, hogy megismerjétek egymást.

Responsible HR Staff 2011.09.29. 08:01:34

Ott ért véget ez a kapcsolat, amikor a csajt meg anyut összeeresztette egy fedél alá. Fúj, nem tudom elképzelni hogy a párom és anyám egy fedél alatt töltsék a napot, ráadásul hetekig (hónapokig?).

OFF - Esetleg nézzetek be a mit-ne-mondj-állásinterjún blogomba.
interjubakik.blog.hu/

LyukasBogrács 2011.09.29. 08:10:58

Nezd a dolog jo oldalat: magad ura vagy egy szep nagy hazban. Kell ennel tobb?

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 08:11:58

@Responsible HR Staff: Háát, én "benéztem". Elolvastam, de kicsit komolytalannak tűntek. Illetve akkor nem komolytalanok, ha vezérigazgatói munkakörre pályázó, félanalfabéta 4-6 osztályt végzett "pályázóknak" írtad. Ennél azért kicsit komolyabbak szoktak lenni a rázós kérdések, és a rázós válaszok is. Szerintem. Persze ez csak magánvélemény. De ha már itt tartunk, igazán szerezhetnél nekem egy jó állást!
:)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 08:13:20

@LyukasBogrács: Hát pl. egy takarítónő (aki egyben főz és mos is rá).
:)

Responsible HR Staff 2011.09.29. 08:17:27

@Ibrahim a tevehajcsár:
Köszi hogy benéztél!
Ezek általában 19-23 év közötti pályakezdők válaszai. A poén tulajdonképpen az lenne a dologban, hogy minden párbeszéd valódi, elhangzott az interjúkon.

ketroot 2011.09.29. 08:18:58

Egyszerűek vagytok, mint egy faék. Többre nekem se fussa...

Köldökszösz (csodalampa) 2011.09.29. 08:21:47

@Responsible HR Staff: Én ezt a HR-est kirúgnám a pébe. Neki lenne a dolga kiszűrni a jelentkezésekből a potenciálisan alkalmas jelölteket, akikkel azután interjút készít.
Azt megkérdezni, hogy mikor érettségizett, mikor a kezében van a másolata, vagy a cv-ben úgyis benne van, elég nagy amatőrizmusra utal.
De ettől még vicces. :)

helio 2011.09.29. 08:23:13

ha volt már probléma köztük, szóváltás meg ilyenek, akkor mi a francért nem húztak el onnan???!!
rendben, hogy nem beszélek így egy idős emberrel alapból, de azért ezek az anyós jelöltek sok mindenre képesek :D amikor az exnél voltam egyszer bejött az anyja amikor a wcn ültem, mert neki teregetnie kell, és nem zavarta, hogy ott ülök :S :D el tudok képzelni olyat, amikor egy rendes, jólnevelt, türelmes leányzó kikel magából, mert olyan helyzetbe hozzák :D

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 08:24:42

@Responsible HR Staff: Hát erre nem számítottam! Azt hittem, nagyon megerőltetted a fantáziádat, és megpróbáltad kitalálni, hogy miket mondana egy 5-10 közötti IQ-val rendelkező analfabéta a kérdéseidre.

Responsible HR Staff 2011.09.29. 08:25:24

@Köldökszösz (csodalampa):
Egy pályakezdő kb 8 soros önéletrajzából elsőre nem tudsz kiszűrni semmit. És nem, a jelentkezők majdnem fele nem ír évszámokat a tanulmányai mellé (sokszor tudatosan).

Kovács Tomi 2011.09.29. 08:26:37

Ha tudtad, h anyu nem kompatibilis mentálisan, mi a fenének vitted óta nyuszifült?

Responsible HR Staff 2011.09.29. 08:26:39

@Ibrahim a tevehajcsár:
Nem, nekem ezek a mindennapjaim. Minden leírt párbeszéd megtörtént.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 08:32:00

@ketroot: "Egyszerűek vagytok, mint egy faék"
hmmmm....
"Többre nekem se fussa..." Mondd: egészen biztos vagy benne, hogy ők az egyszerűek, mint a faék és nem pedig te?
:)
Egyébként próbáld kicsit nagyobb általánosságban nézni a posztban felvetett problémát: az együttlakás kényszeréből adódó helyzetben számtalan kapcsolat megy rá az anyó/após(jelölt)-nak a fiatalok életébe való kéretlen beavatkozása miatt. És egy kívülálló sohasem tud olyan könnyen túllépni a konfliktuson az "anyukával" vagy "apukával", mint annak a saját gyermeke. Tudod volt régen egy közmondás, amely úgy hangzott, hogy: "vejem nem fiam, menyem nem lányom!"

Kovács Tomi 2011.09.29. 08:32:46

@Responsible HR Staff: Belenéztem, de ez sztem szánalmas, nem azt mondom, h nincs benne realitás, csak egyszerűen, józan paraszti ész szerinti logikus gondolkodás alapján, ilyen válaszokat nem mondasz egy interjún semmiképp sem!

ketroot 2011.09.29. 08:35:47

@Ibrahim a tevehajcsár:

Látom nem jött át, hogy miért írtam a "fussa" szót! ;)

Lehet, hogy kicsit csípősen fogalmaztam, de nekem a barátnő viselkedése nagyon nem tetszett a történetben. Az jött át, hogy szegény srác, 38 évesen megismerkedett a nőcivel és "hamarosan" megbeszélték, hogy házasodnak. Ez szerintem elég nagy butaság volt, ha még nagyon nem éltek egy fedél alatt...

Responsible HR Staff 2011.09.29. 08:38:23

@Ibrahim a tevehajcsár:
Pontosan ezért nem értem hogy jut bárkinek eszébe, hogy a szüleihez költöztesse a párját. Egy ilyen helyzetben elkerülhetetlenek a konfliktusok, miért tenné bárki is ki ennek szeretteit? Ja, pénz. Én addig inkább nem költöznék össze a fiúval, amíg nem megoldható hogy kettesben éljünk. Akármekkora is legyen a láv.
Sőt, ha a fiú felvetné, hogy költözzek össze az anyjával, már ott elgondolkodnék a kapcsolat jövőjén.
Igaz, nekem súlyos anyós fóbiám van.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 08:40:34

@ketroot: De, átjött. Csak, hogy: nem 38, hanem 34 éves volt, mikor megismerkedtek, és az együttlakást egy kényszerhelyzet szülte. Szerintem is helytelen volt, de vannak szituk, mikor nem lehet jó döntést hozni, csak rosszat, vagy még rosszabbat. Gondolhatta azt is a srác (akinek egyébként ha megnézed én is azt ajánlottam, hogy legközelebb ismerjék meg jobban egymást kölcsönösen), hogy "lakva ismerszik meg az ember".

Füstleee 2011.09.29. 08:42:05

Csórikám!
1. A csaj valszínű h anyagiakra is utazott, bár melyik nőben nincs meg az anyagi biztonság szüksége a csávó mellett.
2. Nem egy sztri végződött így: ...egyelőre se gyerekre, se esküvőre nem fussa/akarok/nem lehet. Nőknél ez automata tipli a kapcsolatból. De már hallottam olyan végletet is h a csaj nem akar gyereket meg egyebeket így a csávó dobta ki, az meg sírt h hamar túltette magát a gyerek rajta.

Füstleee 2011.09.29. 08:43:55

Ja! anyóssal meg semmilyen esetben sem érdemes összeköltözni, az mindig gyilokkal végződik. Esetek 95%ban így van, maradék 4.5%ban elhalálozik fél év múlva, 0.5% meg a kivétel, ahol minden fasza...

SciNu 2011.09.29. 08:48:07

Erről csak 2 dolgot:
1. Nem fussa hanem futja.
2. Részvétem édesanyád miatt. Nem lehet könnyű látni valakinek a leépülését. :( Az meg hogy azt hitte még mindig együtt vagytok ne zavarjon. Ahogy alien is írta legalább úgy hitte, hogy sinen van az életed.

helio 2011.09.29. 08:50:22

@Füstleee: de mért utazott volna az anyagiakra a csaj?! az anyós jelölttel költözött össze. (sokszor az még a nyomornál is rosszabb :D)
megismerkedem egy 30+ sráccal és az anyjával lakik a szülői házban (nem albérlet v saját lakás) mitől hinném azt, hogy a srác pénzes?! egyszer majd talán örököl egy lakást v házat? na neeee)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 08:50:55

@Responsible HR Staff: alapvetően, a saját részemre én sem tudnám elképzelni, nem csak azt, hogy a leendő párom szüleivel, de azt sem, hogy a saját szüleimmel együtt lakjak (főleg 34 évesen). Én 19 éves voltam, mikor elköltöztem a szüleimtől, azóta csak látogatóba járok haza, azt sem túl gyakran. Pedig semmi baj velük, normálisak, nem ment az agyukra semmi, és mindenki, aki ismeri őket azt mondja, hogy nagyon jól ki lehet jönni velük. Ahogy mondani szokták: legjobb anyós, amelyik "porhanyós"!
Nekem egyébként nem csak anyós, hanem minden egyéb "rokon" fóbiám is van.
:)

Boris the Bullet dodger 2011.09.29. 08:51:22

@helio:
Biztos látta rajta hogy még egyszer sokra viszi :)

Caddy 2011.09.29. 08:51:42

Kicsit kevés az információ, nem is értem.
Végre nincs anyuka, és hamar megromlik a viszony. Olyan nagyon hirtelen se esküvő se gyerek, na azért az nem úgy megy. Nyilván a csaj is látta, hogy mennyi pénzből éltek, szóval ezt nem értem, miért lenne ez olyan nagy csapás.

dr. gernika 2011.09.29. 08:51:52

Hát szar ügy, de gondolom a pénz csak kifogás volt, elvenni nem akartad. Ha annyira az lett volna az elsődleges, beszaladtok a városházára két tanúval.
Anyádnak nem baj, hogy nem mondtad el, csak felidegelted volna haldoklás közben. Amúgy azt nem kérdezte meg, hogy miért nem látogatja a menyasszonyod?

Boris the Bullet dodger 2011.09.29. 08:52:54

"...ami elég nagy csapás lehet neki."
Hát valószínűleg igen nagy csapás lehetett.
Azóta is csak ül az ágyban, ismeretlen nyelveken kurjongat, és időnként zöldet okád amikor épp megpördül a feje a nyakán.

helio 2011.09.29. 08:59:12

@Boris the Bullet dodger: lehet h szerette :)

szerintem is ott volt vége a kapcsolatnak, amikor anyud és a párod összeeresztetted.

ketroot 2011.09.29. 08:59:46

@Ibrahim a tevehajcsár:

Ok, igaz, tényleg 34. Azt értem, hogy kényszerhelyzet, érthető, hogy nem tudtak hova költözni. Ami nekem szemet szúrt, az az, hogy előtte jutottak arra, hogy akkor összeházasodtak még mielőtt együtt éltek volna. Kicsit el lett sietve ez a dolog szerintem. A többivel egyetértek.

ketroot 2011.09.29. 09:01:39

@ketroot:

Na már fogalmazni se tudok rendesen..:(

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 09:01:41

@Responsible HR Staff: Még egy megjegyzés a saját blogodhoz (sorry, hogy itt írom le, nem pedig ott). Szóval: legközelebb, ha te fogalmazod meg a hirdetést, nyugodtan írd bele, hogy idióták és értelmi fogyatékosok kíméljenek, mert olvasatlanul kidobod a jelentkezéseiket. Egyébként, valahol hallottam, szerintem van benne valami, hogy ha túl általánosra fogalmazod, akkor sokan jelentkeznek, nagyobb a "merítés", d esok oda nem illő is jelentkezik. Ha túl szigorúra, akkor túl kevesen. Elméletileg az optimálisan megfogalmazott hirdetésre egyetlen ember jelentkezik: aki leginkább megfelel az elvárásoknak.
:)

michaela77 2011.09.29. 09:01:42

Hát ehhez nem nagyon van mit hozzászólni. Odaköltöztetés rossz ötlet volt, dehát ha nincs más megoldás, nem tehettél mást. Azt nem értem a csaj miért tiplizett, de fogd fel úgy, hogy mostmár tényleg új életet kezdhetsz.

@gernika: mérlegeltél-e reggel?:)

Boris the Bullet dodger 2011.09.29. 09:02:57

@helio:
még ez is lehet, én csak egy ötletet adtam, miért mehetett az anyagiakra :)

Boris the Bullet dodger 2011.09.29. 09:04:35

@michaela77:
Hogyne tehetett volna mást. Két fizetésből azért már össze lehetne dobni egy albérletre, de ez mondjuk fel sem merült.
Csak akkor oda a kényelmes élet.

michaela77 2011.09.29. 09:05:36

@Boris the Bullet dodger: én nem láttam, hogy lett volna két fizu, nem azt írta, hogy ő nem keresett jól, és ha a csaj odaköltözik és esetleg talál munkát, akkor majd beszáll a rezsibe?

SciNu 2011.09.29. 09:07:25

@michaela77: ez a mérlegelés kérdés nagyon úgy hangzik, hogy te igen és valami vidító eredményt mutatott :)

michaela77 2011.09.29. 09:08:29

@SciNuBob -I hear you, mon!-: ja, nem, én tegnap hurkát ettem és maximum attól vidultam ma reggel, hogy nem híztam:)) De fogyni egy dekát sem:)

helio 2011.09.29. 09:08:29

@ketroot: van sok olyan, hogy előbb házasodnak és után költöznek össze
szerintem házasság előtt nem csak az összeköltözést kell túlélni. nagy buktató lehet egy-egy nagyobb változás az életetekben pl: eddig nem dolgozott a párod (vagy te), új munkahely, költözés stb
előző kapcsolatomból ezt szűrtem le..

Kovács Tomi 2011.09.29. 09:08:57

Nekem van egy új teóriám, a faszinál a kapuzárási pánik jelei jelentkeztek ezért volt, ez a nagy run my baby run my baby run..:D

Boris the Bullet dodger 2011.09.29. 09:09:10

@michaela77:
Akkor elég lett volna úgy összeköltözni, ha már van munkája a csajnak is.

Responsible HR Staff 2011.09.29. 09:09:40

@Ibrahim a tevehajcsár:
Dettó, mindenben.
Lehet, hogy azért lettem ilyen, mert mindkét szülőm egyke, és nagyon kicsi a családom, de én még egy képzeletbeli anyós 30 fős családi szülinapi buliján sem tudom elképzelni magam.

michaela77 2011.09.29. 09:10:17

@Boris the Bullet dodger: lehet, hogy keresett, nem talált, de már olyan nagy volt a szerelem, hogy össze akartak költözni:)
Vagy esetleg már nem volt arra sem pénzük, hogy egymáshoz utazgassanak.
Nem tom, csak hangosan gondolkodtam, nem vagyok egyiknek sem a védőügyvédje:)

Kytia 2011.09.29. 09:13:51

"a házasság (ami minden nő álma, és precízen tervezi meg)"

Annyira köszi, hogy azért még bedobtál egy orbitális sztereotípiát így, a végére.:DDD

Amúgy meg részvétem a mama miatt. Meg a lány miatt is, meg minden. Van ez így, hogy nem jönnek össze a dolgok. Mai ítéletem szerint senki sem hibás, csak nem egyeztek a habitusok, életcélok, miegymás.

De az miért rossz, hogy úgy halt meg, hogy azt hitte együtt vagytok? Végig ellenezte a kapcsolatot és még utoljára örömet szereztél volna neki a szakítás elmondásával?

ketroot 2011.09.29. 09:14:05

@helio:

Persze, ezért is igaz az, hogy megtartani a másikat, az a legnehezebb. Csak ugye jobb úgy fejest ugrani egy ilyen dologba, ha már nagyjából tudjuk mire számíthatunk.

dr. gernika 2011.09.29. 09:17:29

@michaela77: Igen, 10,8 kiló összesen, tegnap óta 60 deka, BMI: 23, mell: 95, derék: 65, csípő: 99.
:)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 09:17:39

@Kovács Tomi: Á, dehogy! Gondolj csak Faludyra! Még 90 évesen is jutott neki 28 éves punci! De a férfiak állítólag egész sokáig nemzőképesek, tehát nem volt túl sok aggódni valója 34 évesen!

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 09:19:26

@gernika: BMI ok, mell ok, derék: hatáeset, csípő még egy picit mehet lejjebb.
:)

dr. gernika 2011.09.29. 09:19:38

@Köldökszösz (csodalampa): Gondolod, hogy ez az amőba beleírta? :)

helio 2011.09.29. 09:20:15

azért be kell, hogy valljam a srác részéről nagy szimpatikus ez a mondat: "Ez nem volt igaz, a lány nagyon is házias volt, de azért mégsem cselédnek jött"

Kytia 2011.09.29. 09:20:34

Mondjuk ez csak most esik le:

"...megismerkedtem egy lánnyal. Hamarosan megbeszéltük, hogy összeházasodunk..."

"A lánnyal hamar megromlott a viszonyom, mert közöltem vele, hogy egyelőre se gyerekre, se esküvőre nem fussa."

visszaszívom, mégis hibás vagy. Egy hamis ígéret miatt viselte évekig az elsárkányosodó anyád rigolyáit? Vagy az elején komolyan gondoltad, csak közben rájöttél, hogy a jövendőbelid túlságosan hasonlít anyádra és visszakoztál?:DDD

Legközelebb, ha valakivel megbeszélsz valamit, tartsd is be, illetve ne ígérges csak úgy a levegőbe.

Üdv,
M. T. A. É. Kytia, azaz Mindent Tudok Az Életről Kytia:DD

Father Justice (törölt) 2011.09.29. 09:21:27

Mortal: www.youtube.com/watch?v=E4VdME5Q6g0
Immortal: www.youtube.com/watch?v=tNHG1WvgSlc
Eternal: www.youtube.com/watch?v=MDTxY1J9q20

Nincs is annál jobb, mint amikor végre élet költözik a falak közé. :)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 09:21:37

@Kytia: "a házasság (ami minden nő álma, és precízen tervezi meg)"

Mondjuk én is ismerek kivétel(eke)t!
:)

michaela77 2011.09.29. 09:22:30

@gernika: gratulálok!:) Ez nagyon szép... Lassan közelítesz a 90/60/90-hez:)

Kovács Tomi 2011.09.29. 09:23:22

@Ibrahim a tevehajcsár: Csak annak a statisztikának hiszek, melyet sajátkezüleg hamisítottam meg!:D

Kytia 2011.09.29. 09:27:25

@Ibrahim a tevehajcsár: "Elméletileg az optimálisan megfogalmazott hirdetésre egyetlen ember jelentkezik: aki leginkább megfelel az elvárásoknak."

Egy tökéletes világban önéletrajzokat sem kellett volna szétküldenem, hanem simán csak felhívnak egyszer valahonnan, hogy "helló, lenne itt egy neked való meló".:))

Boris the Bullet dodger 2011.09.29. 09:27:33

@michaela77:
Persze, lehet, de azért két felnőtt embertől elvárható, hogy alapfokon tudnak összeadni és kivonni.
De ha a te verziód igaz, és a posztoló rosszul keresett, majd odaköltöztette az állástalan barátnőjét, akkor miből tartották fent a nagy házat? Anyós fizujából/nyugdíjából?

michaela77 2011.09.29. 09:30:47

@Boris the Bullet dodger: hát jah, szerintem úgy voltak vele, hogy anyu nyugdíjából így is úgy is fenn kell tartani a házat, ahol meg két embernek jut étel, ott állítólag jut harmadiknak is, hát költözzön oda, aztán ha még munkát is talál, az plusz haszon:)

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 09:30:59

@gernika: Van ebben a versenyben valami nyeremeny? :)))

Kovács Tomi 2011.09.29. 09:33:03

@Frigyesur: Egy Norbi update ajándékutalvány.:D

dr. gernika 2011.09.29. 09:33:52

@helio: Többet se mentem volna oda.
@Ibrahim a tevehajcsár: Köszi, tudom, azon vagyok. A BMI-vel azért várjuk meg Dövant, nála szigorúbbak a határok.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.09.29. 09:35:21

@Ibrahim a tevehajcsár:

Nemár! Nagyon jó így :P Én tudom. :)

@Kytia:

Ja, elvileg a jó szakembernek jelentkeznie sem kell, mert megtalálják. Persze ez tényleg csak utópia :) Valójában a 90%-a a hirdetéseknek kamu, már rég megvan rá az ember, csak meg kell hirdetni. A HR-eseket amúgy is rühellem mint a szart. Neki áll pszichózni bazmeg, kb az első kérdésénél tudom mik a hátsó szándékai. Ráadásul szánalmasan abban a hitben ringatják magukat, hogy ez milyen nagy dolog. Muszáj jópofizni velük, különben sosem kapsz állást. Ahol szar van, légy is van. Jelen esetben a szar a HR-es.

Boris the Bullet dodger 2011.09.29. 09:35:36

@michaela77:
Jaja, csak ha mondjuk nem talál munkát heteken belül, akkor várható hogy elmérgesedik a helyzet. És valahol még érthető is anyós felháborodása, pláne ha még be is szólogatnak neki hogy nincs kaja.

Kytia 2011.09.29. 09:35:45

@Ibrahim a tevehajcsár: Nekem annyi álmom van, egy saját lovastanya, egy világkörüli utazás, hírnév, csillogás, sok pénz, nagy ház... De hogy most naphosszat egy giccses ceremónián fantáziáljak, ami csak arra jó, hogy utána megromoljon a kapcsolat...:)))

A "precízen tervezi meg" részre inkább nem is reagálnék.:DDD

Kovács Tomi 2011.09.29. 09:36:47

@Kytia: Ha mindent tudsz az életről mondj már meg nekem egy valamit..

Miért utálom a tojást?

Kytia 2011.09.29. 09:37:53

@Nard: Szerintem is csak mételyek a társadalom testén. Ráadásul amikor nincs emberfelvétel, akkor unalmukban mindenféle szarsággal szopatják a már ott dolgozókat, hogy ilyen táblázatban jelentsék le, hogy hányszor fingottak aznap, meg olyanban, meg mittómén.:)

dr. gernika 2011.09.29. 09:40:03

@Kytia: NA ezért mondtam én is azt az elején, amit. :)
@michaela77: Köszi. :) A csípőm sose volt 90, 93nál lejjebb nem ment.
@Frigyesur: Ja, a fogyás. :) Motivál, nem hagyom el magam.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 09:40:21

@gernika: Miért? Most kíváncsacsiságból megnéztem a sajátomat: 22,8. És nem tartom magam kövérnek!

Köldökszösz (csodalampa) 2011.09.29. 09:40:33

@Nard: @Kytia: Szívemből szóltatok, és megmelengettétek piciny lelkem. :)

Hurri Kán 2011.09.29. 09:40:36

Micsoda poszt, kérem... Van itt minden, mint a bucsúban... :DDD

Kytia 2011.09.29. 09:40:45

@Kovács Tomi: Mert a fogyasztása közben az állkapcsod tövében valami görcsös zsibbadás kezdődik, ami egy idő után undorba megy át.:))
Én is így szoktam. De már megállapítottam, hogy alkalmanként 2 db tojásig még bírom, csak utána leszek rosszul.

Kovács Tomi 2011.09.29. 09:42:04

@Kytia: Nem, mert nem is fogyasztok tojást, de valamiért utálom, pedig régebben bírtam.. öregszem..:D

michaela77 2011.09.29. 09:42:23

@Boris the Bullet dodger: persze, nem kéne ilyesmivel viccelődni, ha ingyen él.

@gernika: ez tényleg nagyon szép eredmény. Az én csípőm szerintem 12 éves korom körül lehetett 90:)) De aztán nőies alakom lett, eheh.

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 09:43:59

@Kovács Tomi: Az kell a fenenek. Meg megolne repatortaval :S

@Nard: @Kytia: Hehe. :)) Megorulok attol, amikor azzal jonnek hogy az ember tudja 'eladni magat'. Milyen legyen formailag egy oneletrajz, mit vegyek fel, irjak motivacios levelet (alias hazudjak ossze mindent, marha ritka ami annyira felvillanyoz, hogy most es azonnal es mindig ezt akartam eseses), miekt es hogy mondjak. Aztan a HR olyanokat kuld, amikor mar ott dolgozik az ember, hogy irja ossze ujra az adatait, hisz azota mar nyilvan mas munkahelyen is dolgoztam, mas helyen erettsegiztem, sot mas egyetemet is elvegeztem, de meg a szuletesi evem es anyukam neve is mas :))) Mik a jo tulajdonsagaim? Rendkivul jo a humorerzekem, nagyon okos vagyok es meg finomakat is fozok. :)))

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 09:45:29

@Kytia: Hát, mit ne mondjak, baromi igénytelen vagy!
:)))
Egyébként ne ekézzétek már szegény Responsible-t, ha ennyit "interjúztat" akkor nem biztos, hogy egy konkrét cég dolgozóinak az életét keseríti HR-esként, lehet, hogy fejvadásznál dolgozik, azok meg végül is nem olyan kártékonyak (csak majdnem).
:)

michaela77 2011.09.29. 09:46:48

@Frigyesur: na ja, és általában előre ki kell találnod valami olyan rossz tulajdonságodat, amit elő tudsz adni, ha kérdezik, és közben az a rossz tulajdonság igazából a munka szempontjából nagyon jó: pl. sajnos túlságosan precíz vagyok, vagy olyan túl lelkiismeretes, hogy nem tudok hazamenni addig, amíg biztosan minden munkát el nem végeztem:)

dr. gernika 2011.09.29. 09:48:31

@Kovács Tomi: Mert hülye vagy, azért. A tojás jóóóó. :)))

Responsible HR Staff 2011.09.29. 09:48:40

@Nard:
Mindig akad egy HR fikázó, és mindig pontosan ezekkel a képzeletbeli érvekkel.

Kovács Tomi 2011.09.29. 09:48:53

@Frigyesur: Mikor nyáron 300 fokba behívnak interjúra és öltözz fel szépen (nadrág ing nyakkendő bőr cipő?) na ilyenkor szoktam azt csinálni, h rövidnadrág póló tornacipő és mehetünk.:D

Kham 2011.09.29. 09:49:05

@michaela77:
Két informatikus beszélget:
- És milyen a csaj?
- 90, 60, 90.
- Ne b@ssz!! Sötétlila?

helio 2011.09.29. 09:49:30

@gernika: több mint fél évig nem is mentem :)
@Kytia: senki nem szereti őket, nem tudom, hogy mért kell profinak lenni egy önéletrajznak, ha nem ez a munkám. mért nem elég, hogy őszinte vagyok, hogy nincsen helyesírási hibám és átlátható... mindegy. munkakereséshez még egy HR-s szakot is el kellene végeznem?! amikor szerintem különbül értek a office-hoz, mint egy átlagos HR-s valaha is fog és még csak nem is ez a szakmám :D

Kytia 2011.09.29. 09:50:04

@Kovács Tomi: Akkor azért, mert öregszel.:D Én régen nem bírtam, most meg egy határig meg tudom enni. Fiatalodom.:D

@Frigyesur: :)))
Mik a jó tulajdonságaim? Rendkívül okos dolgokat tudok mondani lényegtelen témákban, hiányos információkra alapozva.:DDD
Mondjuk én lehet, visszakérdeznék: és Önnek mik a jó tulajdonságai? Vagy ilyesmi HR-eseknél nem elvárás?:DD

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 09:50:49

@gernika: Aaa, pedig remenykedtem, hogy beszallok, ha mar megmertem magam direkte :( Nalam a min. 89-es csipo volt, 60as derek. De a 45 kg mar keves volt, hiaba sportoltam mellette, gyengenek ereztem magam. 46 volt a minimum es csucsformamban 48 voltam. Az edzesre egyelore meg mindig mentalis keszulok. :D A fekvotamasz csucsom 88 volt egy lenduletre, ha elerem majd a 100at, elegedett leszek. Nektek mi a celotok? A kilok es a centik?

Kovács Tomi 2011.09.29. 09:52:22

@gernika: Nem a tojás, nem jó.

@michaela77: Egyszer anno egy tök unalmas interjún a csaj megkérdezte milyen jó tulajdonságok jellemeznek, én meg elmondtam, h lánc dohányos vagyok, koffeinfüggő, állandóan foci meccseket nézek a tv-ben, nem vetem meg az alkoholt,alvászavaraim vannak és utálom az embereket és a világot.. A csaj jókat röhögött az egészen legalább..

michaela77 2011.09.29. 09:52:53

@Frigyesur: az én célom a világbéke.
És hogy ne csak ruhában tudjak belenézni a tükörbe, hanem anélkül is:)
Amúgy meg nov.11 vagy 15 kiló, amelyik hamarabb bekövetkezik. Most 9,5-nél járok.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.09.29. 09:52:53

@Responsible HR Staff:

Azért baszogatsz másokat a fasz problémáiddal, mert kurvára nem értesz semmi máshoz A HR csak egy faszság, ahova a kommunikációs büfészakon végzett semmirekellőket be lehet suvasztani. Én annyira jó voltam, hogy HR nélkül felvettek, leszarták hogy mit mond a kis fasz rólam, tudták hogy szakmailag ott vagyok, és CSAK ez számít. Nem hogy egy kis bunkó mit molyolt ki a buzi kis exceltáblájából :)

Father Justice (törölt) 2011.09.29. 09:53:46

Szerintem a srác eredetileg online pókerrel akarta megteremteni a lagzira és gyerekre valót, mint manapság mindenki más. Később kiderült, hogy ahhoz net is kellene, arra meg nem fussa, dehát semmi sem tökéletes. Nem volt itt semmiféle hamis ígéret, csak a technika ördöge megzúzta az álmokat. :)

Kytia 2011.09.29. 09:54:03

@Ibrahim a tevehajcsár: Na tessék. Ha precízen esküvőtervező vagyok, akkor hülyepicsáznak, így meg igénytelen vagyok.:DD
Jó nektek valami is bármikor, wazze?:DD

A fejvadászok nem gázok, én egyszer votlam anno egynél és az nagyon jófej volt, rendesen kikérdezett és sok állásajánlattal megkeresett utána. Meg látszott, hogy lelkes és segítőkész.

dr. gernika 2011.09.29. 09:55:09

@Ibrahim a tevehajcsár: Lehet izmos vagy. Ha elérem a régi versenysúlyom, az enyém 20 alatt lesz. :)
@michaela77: Jah, mióta méregetem, az enyém se.
@Frigyesur: Jaigen és mondj rossz tulajdonságot, de lehetőleg olyat, ami azért a meló szempontjából előnyös. :)

michaela77 2011.09.29. 09:55:36

@Kovács Tomi: :))) A kedvencem az volt, amikor hasba akasztottak egy ilyen kérdéssel, hogy ha termék lennék, akkor hogy adnám el magam. És mi vagyok én, mint termék, és ami vagyok hol helyezném el a piacon. Mindezt úgy megfogalmazva, hogy máig sem vagyok biztos benne, hogy ezt kérdezték:)))
Ahelyett, hogy megkérdezték volna mik az erősségeim és mivel tudom a csapatot erősíteni...

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 09:55:38

@michaela77: Na igen, ezek eleg gazos valaszok. A batyam pl. megmondta, hogy o lusta, aztan megis felvettek. En azt hiszem a turelmetlenseget neveztem meg, de kedvesen es aranyosan mosolyogtam, bar gyanakszom, hogy csak azert vettek fel, mert nem volt mas jelentkezo :)))

@Kovács Tomi: Amikor PhD-ra jelentkeztem, akkor ezt siman meg is lehetett jatszani, ott aztan senkit nem erdekelt. Mondjuk a vizsgakat komolyabban vettem, nem akarta, hogy barki azt mondja a szoknya rovidsege miatt.

@Kytia: Legkozelebb sztem jatszd el :))) Alommunkaerok vagyunk sztem :)))

michaela77 2011.09.29. 09:56:46

@Frigyesur: én azt hiszem a maximalizmust mondtam, meg hogy nehezen tolerálom az emberi butaságot:D

Responsible HR Staff 2011.09.29. 09:57:10

@Nard:
Hát, ha ezzel az igényes stílussal köszöntöd a kollégáidat egy átlagos hétfő reggelen, lefogadom hogy magukban azt kívánják, hogy bárcsak hagyták volna előszűrni a HR-est.

Kytia 2011.09.29. 09:58:21

@Nard: Én még sosem felvételiztem HR-esnél, mindig a leendő főnöknél, és hogy, hogy nem, utána mindig elégedett volt a döntésével (illetve csak azokról tudom, akik felvettek, akik elhajtottak, nyilván utólag megbánták:DDD) és nem kellett pszicho teszt, meg excel, meg mindenféle faszság.:)

Csak közvetetten van tapasztalatom, mert anyám gyakran meséli, hogy a cégnél, ahol egyébként 15 éve dolgozik, hogy basztatja a huszonpár éves HR-es, aki egyébként a számítógépét is alig tudja bekapcsolni.:))

Kovács Tomi 2011.09.29. 09:58:31

@michaela77: Erre azt válaszoltam volna, h atombomba. Még ilyen fasz kérdést, termék volnék.. Hát bazmeg ez megafos.:D

@Frigyesur: Nyilván, ha az említett szerelésben megyek neki egy interjúnak, nem számítok rá, megkapom a melót..:D

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 09:59:50

@michaela77: Ruha nelkul ugyanugy kell belenezni a tukorbe, mint ruhaban. Csak lazan. :)

@gernika: :) Most belegondoltam, hogy az en melom szempontjabol mi lenne elonyos. :D Nard meloja konnyu: sosem volt baratnom, faszan nyomom WoW-ban, rendszerint pizzat rendelek es nem vagyok hajlando napra menni :)))

helio 2011.09.29. 09:59:51

HR-s témához: életem legrosszabb interjúján a HR-s egy tündér volt, ellenben 3 fiatal szakmabeli srác... ők nagyon szemetek voltak, vagyis 3ból 2. kb sz*rabb volt, mint egy szigorlat :)

Saroltka 2011.09.29. 10:00:38

Jól átverted ezt a "lányt"! Felhoztad Pestre, eltartottad, még kölcsönlakást is szereztél, ezek után pedig nem vetted el, sőt gyereket sem akartál erre?! Valószínűleg neki égetően sürgős lett volna ez a téma. Minden bizonnyal te voltál az első, aki legalább ezek illúzióit felkeltette benne. Ezért is ment volna hozzád, mielőtt akár megismert volna... Márpedig a házasság még mindig a legszebb formája az eltartó-eltarott viszonynak, főleg, ha még gyereket is szül, mert akkor aztán mindent ő kap, ha megunnád (vagy megismernéd?).
Ne sajnáld a nőt!

Kovács Tomi 2011.09.29. 10:02:18

@Frigyesur: Ugyanez nálam is leszámítva a wow-ot és én néha kimegyek a napra, mert muszáj humán emberi kapcsolatokat ápolni.:D

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 10:03:10

@michaela77: Az utobbi mitol negativ tulajdonsag? :))

@Kovács Tomi: varja, a rovidnadrag olyan, amit a hogyhivjakfelvonulas kamionjara is fel lehetne venni? :D

dr. gernika 2011.09.29. 10:03:35

@Responsible HR Staff: Ha majd erőt veszek magamon, előszedem egy barátnőm cikkét a konkrét tapasztalatairól HR-esekkel. :)
@helio: Az én legcikibb élményem ebben a témában az ELSŐ barátomnál esett meg. Fürdött a srác otthon, anyu bemegy és leül a kád szélére, és hihetetlen komoly arccal elkezd arról értekezni, hogy örül nekünk, meg tökjó, hogy szeretjük egymást de azért VIGYÁZZUNK.... és előhúzott egy használt óvszert, amit a srác nadrágzsebében talált mosás előtt. Nálunk nem mert kidobni a kukába, hazaúton meg elfelejtette.
Igaz, nem értettem a figyelmeztetést, hiszen pont arra talált bizonyítékot, hogy vigyázunk, de utána pát hétig a fal mellett közlekedtem náluk...
@Frigyesur: Te nem játszhatsz, te ropi vagy. :)
Cél-egy ideig a kilók, aztán ha már a kellő súlyt elértem, úgyis a maradék puklikat fogom szidni.
@Kovács Tomi: De.
@michaela77: Az marhajó ilyen rövid idő alatt.
@Nard: Engem eddig CSAK HR nélkül vettek fel mindenhova. :)

michaela77 2011.09.29. 10:04:00

@Frigyesur: állítólag nem az igazi csapatjátékos ismérve:)

Kham 2011.09.29. 10:04:21

@Frigyesur: Motivációs levélnek tökéletesen elég felmutatni egy kifizetetlen sárga csekket. A mondjon magáról negatív tulajdonságokat kérdésre megfelelő válasz a "azt hiszem a túlzott szerénység... ha az nem lenne, akkor hipertökéletes lehetnék." A mondjon magáról pozítiv tulajdonságokat kérdésre pedig a "Képes vagyok elböfögni az István, a királyból a Véres kardot hoztam kezdetűt. egykét-egykéthárés..." a megfelelő válasz:)

Kovács Tomi 2011.09.29. 10:05:38

@Frigyesur: Nálam a rövidnadrág az általában fekete színű sok zsebbel ellátott, térdig, vagy alá érő ruhanemű..:D

@gernika: De nem.:D

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.09.29. 10:05:45

"A lánnyal hamar megromlott a viszonyom, mert közöltem vele, hogy egyelőre se gyerekre, se esküvőre nem fussa."

Egyenlőre... óóóó bakker! Szóval a lány elviselte nagy nehezen anyádat (akiről bevallottad, hogy nem teljesen volt százas), majd mikor haver lakásába költöztetek közlöd, hogy hát részedről több nem lesz ebből. 38 évesen... rendes gyerek vagy igazán, ennél rosszabbat nem is mondhattál volna neki. Nekem az ex ezt mondta 10 év kapcsolat után: "én úgy döntöttem nem akarok gyereket, mert úgy érzem nem tudnám eltartani". Majd később pár hónapra rá a szakítás után már pontosított, hogy ő azt mondta "csak MOST nem akar gyereket". Jaaaa...

Köldökszösz (csodalampa) 2011.09.29. 10:06:06

@Responsible HR Staff: Inkább dolgozom együtt olyanokkal, akik értik a dolgukat, mint olyanokkal akik jópofák és kibaszott empatikusak.

Saroltka 2011.09.29. 10:06:14

@michaela77: Ja, vagy el is mehetett volna a boltba kaját venni, (főleg ha éhes), a 60 éves mama helyett...

michaela77 2011.09.29. 10:07:11

@gernika: rövid idő? Aug. 9-től csinálom, 1 hónap, 20 nap, 3 óra, 5 perc és 20 másodperc telt el azóta éhen:)

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 10:07:27

@gernika: Ez genyosag :( Senki sem akar olyanban versenyezni, amiben en nyerek es sok krumplispogacsat kapok? :))

Orok elgedetlen. Miert nincs olyna cel, hogy egcsapasra mikor tudom Nard legtobb csontjat eltorni? Beszallnek :)))

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 10:07:27

@michaela77: Tőlem egy "okos" fejvadász azt kérdezte egyszer, hogy tulajdonképpen miért akarok én állást változtatni, mikor én ott vagyok jó helyen ahol vagyok, és látszik, hogy ahhoz értek legjobban, amit éppen csinálok!
:)

michaela77 2011.09.29. 10:09:03

@Ibrahim a tevehajcsár: legalább bókolt:) Mondanod kellett volna, hogy túl sok a fizu, nem tudom elkölteni, keresek valami rosszabbul fizetőt...

Hurri Kán 2011.09.29. 10:09:12

@Responsible HR Staff:
Nem csak egy, és ezek nem képzeletbeli érvek.

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 10:09:56

@michaela77: Jaa. En azt is megmondtam, hogy nem vagyok az :D Egyre inkabb ugy tunik, hogy kenyszerbol vettek fel :))

@Kham: Ennyi erovel mondhatnam, hogy egyensulyt hoztam az Erobe :)))

@Kovács Tomi: Magamutagato! :x

helio 2011.09.29. 10:10:42

@Kham: kifizetetlen sárga csekk :)) mint motiv levél :DDDDD tetszett :D

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 10:11:22

@michaela77: Azt mondjak, hogy olyan fel kilo/het az idealis fogyas, ami nem izombol megy...

michaela77 2011.09.29. 10:11:33

@Frigyesur: nekem benne van az önéletrajzomban valami olyasmi, hogy munkámat önállóan, állandó irányítás nélkül végzem, remélem veszik a célzást, hogy nem akarom, hogy valaki öt percenként elmagyarázza mit hogyan szeretne, vagy valami okos kolléganővel kelljen együttműködni és várni rá:)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.09.29. 10:12:11

@michaela77: na meg az a kérdés, hogy "milyen állat lenne?" A jó és rossz tulajdonságok felsorolását én is rühellem... nyilván nem fogom magam rossz színben feltűntetni, de akkor meg hazudni kell, vagy elhallgatni valamit. Ez miért is jó????? Mármint nekik!

michaela77 2011.09.29. 10:12:12

@Frigyesur: akkor olyan 4 kilót ideálisan fogytam, az 5,5-ért meg majd bűnhődöm:)

Köldökszösz (csodalampa) 2011.09.29. 10:12:30

A tegnapi posztot átteleportálták a "másik" blogra. Beszarok.

michaela77 2011.09.29. 10:13:26

@Bundabandi: az előző munkahelyemen mikor elkezdtek ilyen faszságokat kérdezni valami egy szóval elintéztem majd visszakérdeztem valami szakmait az árbevételről meg a költségkalkuláció módjáról, aztán úgy elbeszélgettünk szakmai kérdésekről hogy egy óra múlva már hívtak is, hogy felvettek:)

Boris the Bullet dodger 2011.09.29. 10:13:33

@Bundabandi:
Nem tudom, nekem ez a 'faszt vettél ha a hűtő meg üres' duma kissé árnyalja a képet. Nem biztos hogy a anyóspajtás volt a legnagyobb köcsög a sztoriban.

Dr. Jula Watson 2011.09.29. 10:13:45

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy itt nem volt valami egetrengető szerelemről szó.

Kytia 2011.09.29. 10:15:02

@Responsible HR Staff: Megnéztem a blogot. Ez milyen cég, ahova interjúztatsz, valami cipőgyár, ahova rakodómunkásokat várnak?
Nem mintha lebecsülném, de minden nagyképűség nélkül mondom, nem érzem a veszélyét annak, hogy esetleg állásinterjú közben véletlenül felhívjam az anyámat.:DDD
Egyébként is milyen kérdés az, hogy mikor érettségizett? Nincs rajta az önéletrajzon?

Responsible HR Staff 2011.09.29. 10:15:56

A HR témához, aztán megyek a dolgomra:
Aláírom, hogy rengeteg olyan HR-es van a piacon, akik tenyérbemászó, öntelt, protekciós majmok, és az állásinterjút amolyan hatalmi harcként fogják fel, amit megnyerni az ő előjoguk. Én is utálnám ha ilyennel hozna össze a sors.
Viszont sok olyan szakember van, aki partnerként kezeli a jelölteket, és valóban az a célja, hogy "összehozza" a megfelelő jelöltet a megfelelő munkaadóval.
Részemről sosem várom el hogy "jópofizzanak" velem a jelöltek (igazából kimondottan zavar), sosem akarom azt hallani, hogy "legrosszabb tulajdonságom hogy maximalista vagyok és imádok túlórázni", hiszen aki ilyet mond, az eleve bolond, vagy komolytalan. Nem teszek fel olyan agyament kérdéseket, hogy "milyen gyümölcs lennél?" és nem kérem a jelöltet, hogy játssza el mit tenne földrengés esetén. Ez valóban komolytalan, és mit mondjak, görénység.
Viszont azt elvárom, hogy ne virágos sortban és feszülős atlétában jelenjen meg, hogy köszönjön, hogy tiszteljen meg annyival, hogy a szemembe néz ha beszél, és hogy ne azt sugározza magából, hogy "kiaf.sz vagy te háeres k.rva".
Valóban, ha önálló munkavégzésre keresek embert, akkor el fogom utasítani azt a jelöltet, aki saját bevallása szerint is csak úgy érzi biztonságban magát, ha van mellette valaki aki irányítja. Ebben az esetben pedig megadom a tiszteletet a jelöltnek azzal, hogy elmagyarázom neki, miért nem volt alkalmas arra a bizonyos pozícióra.
Szóval nem, nem tartom magam önkényes sz.rházinak, és a jelöltjeimet sem nézem le - kb ezt várom a másik oldalról is.

helio 2011.09.29. 10:16:49

@gernika: az ex anyósjelölt be akart jönni többször is amikor együtt fürödtünk az exxel, ő simán bejárkált, amikor bármelyik fia fürdött. nekem ez nagyon extrém.
ha a szülőkhöz hazamegyek, akkor kopognak a szobámba és addig nem nyitnak be, amíg nem kapnak szóbeli megerősítést :) nemhogy fürdőben v wcben zaklassanak!! ez most nem szégyenlősségről szól..

dr. gernika 2011.09.29. 10:17:21

@Responsible HR Staff: Egyszer már kirúgták a stílusa miatt, de később visszahívták, annyira jó.

michaela77 2011.09.29. 10:17:41

@Köldökszösz (csodalampa): télleg, innen meg eltüntették. De gáz.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 10:19:26

@Kytia: Ne csináld már! Ezeket már megbeszéltük vele! Én ennél khmmm kissé radikálisabban fogalmaztam meg a kételyeimet azt hiszem. Azt modnja, ezek valóban elhangzott válaszok, és a válaszolók általában 19-23 év közötti fiatalok, akik többnyire 8 soros CV-t küldenek, ahova az iskolák mellé nem írnak évszámot. Én mondjuk az ilyen CV-ket helyből kukáznám.

@Responsible HR Staff: Azt hiszem te sem gondoltad, mikor beraktad ide a linket a blogodra, hogy ennyire "beletenyerelsz" egy rajongói csapatba!
:)

dr. gernika 2011.09.29. 10:21:32

@Frigyesur: :D Amúgy mikor őket látják a főnökök valami nagyon pro játékon nyomulni, tudják hogy csak a gép teljesítményét tesztelik. :)))

@Kovács Tomi: Dede. Akkor add nekem, az úgyis 1-es.

michaela77 2011.09.29. 10:23:59

@Ibrahim a tevehajcsár: nekem is az jutott eszembe, hogy vajon mire számított egy ilyen csapattól, hogy majd azt írjuk hűdejóez?:)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 10:24:19

@Responsible HR Staff: Azért HR-esként bizonyára tisztában vagy vele, hogy az agresszív ostoba kérdéseket nem azért teszik fel, mert bosszantani akarnak, hanem mert kíváncsiak rá, hogy pl. váratlan necces helyzetben hogyan viselkedsz, és döntesz. Hiszen extrém helyzetek azért bizonyoss munkaköröknél adódhatnak, és akkor nem mindegy, hogy hogyan reagálsz rájuk. Ennyit a HR-esek védelmében (akiket különösebben nem kedvelek, mert nem szereztek még nekem egy kiválóan megfizetett állást, ahova lehetőleg csak a fizetésért kell bejárni havonta egyszer, a korlátlan magánhasználatra kapott céges Audi A6-sal).
:)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.09.29. 10:25:22

@michaela77: kivéve ha a HR-es interjúztat, akinek fingja nincs a munkádról! Nálam főként ez volt.

@Boris the Bullet dodger: nem mondtam, hogy az volt, csak volt már szerencsém dilis "anyóssal" megismerkedni. Nem könnyű jó pofát vágni hozzá, mikor legszívesebben elküldenéd a fenébe. Szintén exnél, mikor először ott aludtam, reggel az anyja kihívta és az előtérben közölte vele (onnan minden behallatszott), hogy többé nem hozhat ide, mert mi paráználkodunk és őt kitagadják a gyülekezetből! Mindezt olyan vehemenciával, hogy mondtam az exnek, többé nem is megyek hozzájuk, nem is ismer az anyja és már ilyeneket mond, mi lesz később!? Szóval simán el tudom képzelni, hogy a srác anyja sem volt valami jó lakótárs, azt meg elviselni nem könnyű, főleg ha nem is szólhatsz vissza.

helio 2011.09.29. 10:26:31

@Ibrahim a tevehajcsár: szerintem Responsible HR Staff annyira nem vette magára :) (remélem)

Kytia 2011.09.29. 10:26:49

@Ibrahim a tevehajcsár: Jaaa, nem olvastam el minden kommentet, csak vaktában lövöldözöm.:DD
Hádde ez az, hogy ha az állás olyan, hogy ezeket a kvalitású embereket várják rá, akkor nem meglepő, hogy valóban ilyenek jönnek.
Nekünk egyébként anno a gimiben megmutatták, hogy kell önéletrajzot írni az egyetemi jelentkezéshez. Az ugye irodalmibb kell legyen, ezért olyasmik születtek, hogy "Szüleimmel és két testvéremmel itt és itt élek..." stb. Ez oda oké volt, de még tizenévesen úgy gondoltam, hogy esetleg dolgozgatnék is valamit, ezért elküldtem egy ilyet egy szállodának. Szerintem még most is ezen röhögnek.:DD

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 10:28:15

@michaela77: Nem tudom, szerintem nem sokat morfondírozott rajta (egyébként nem vagyok HR-es, sajnos, pedig lehet, hogy jobban jártam volna vele, de ha az lennék valószínűleg kifejezetten szimpatikusnak találnám Nard és Tomi stílusát).

dr. gernika 2011.09.29. 10:31:28

@michaela77: Anno, mikor csak a mostani súlyomról kezdtem a fogyókúrát a versenysúlyomig bő 3 hónap alatt fogytam le azt a 9,5 kilót. Igaz, nehezített körülmények között, télen, Karácsonnyal, szilveszteri berúgással stb.

@Frigyesur: Ez nem genyóság, teljesen evidens, hogy fogyóversenyből te diszkvalifikálva vagy. :D
Nard csontjait nem tudnánk eltörni az tuti, viszont iszonyú könnyen lilul az a szenzitív bőre, viccesen nézne ki, ha őt használnánk boxzsáknak. :)
@helio: Fürdős tapasztalatom még nem volt, a saját anyám volt hajlamos egy időben bejönni, ha nem zártam be az ajtót. Egyszer megbánta, akkor megtanulta.

Köldökszösz (csodalampa) 2011.09.29. 10:33:02

@gernika: "Egyszer megbánta, akkor megtanulta."
Na, pont az ilyeneket kellene bővebben kifejteni, mert ez így édeskevés. Szaftos és vicces részleteket várok! :P

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 10:33:15

@Kytia: Figyelj, állítólag érettségizett emberekről van szó! Azoktól meg elvben csak elvárható már ennél normálisabb reakció is. A gimis önéletrajzot pedig már rég felülírta az ú.n. "angolszász típusú" szakmai önéletrajz (tudod, iskolák fordított kronológiai sorrendben, legelől a személye adatok után valami "Profiel and Significiant Achievements" jellegű rész, stb. stb.).

michaela77 2011.09.29. 10:33:52

@gernika: exem anyja egyszer ránk nyitott, ex ült az íróasztalánál a széken, én meg az ölében, vele szemben, kevés ruhában, éppen valami közepén voltunk:) Elnézést kért, majd elment otthonról és fél napig nem láttuk:)

Responsible HR Staff 2011.09.29. 10:35:33

@Ibrahim a tevehajcsár:
Küldj cv-t és meglátom mit tehetek, de nem ígérek semmit :D

Egyébként nem veszek magamra semmit. Megszoktam, hogy kapok hideget és meleget, de szeretem a munkám, sok öröm van benne.
Öröm pl, hogy ha felveszek egy raktárost (igen, a blogomból valószínűleg sejthető, hogy többségében fizikai munkára toborzok), és egy év múlva összefutok vele, és boldogan meséli, hogy szereti a munkáját, a főnöke javaslatára beiskolázták valami tanfolyamra, az állandó keresetnek háta elköltözhetett az alkoholista anyjától, és hogy belátható időn belül belekezdhetnek a családalapításba a barátnőjével.
Nekem az ilyen baromi jól tud esni, egy kicsit úgy érzem én is hozzátehettem a dologhoz.

Kytia 2011.09.29. 10:35:48

@Ibrahim a tevehajcsár: De egyébként nem HR-e, csak HR asszisztens. Azt még simán kinőheti az ember.:DD

michaela77 2011.09.29. 10:38:36

@Ibrahim a tevehajcsár: én szerettem volna az lenni. Mezei munkaügyes voltam pár évig és azt élveztem. A HR is tetszene, szerintem jól is csinálnám, valamiért szimpatikus szoktam lenni az embereknek és könnyen megtaláljuk a közös hangot (nem szoktam elárulni, hogy utálom őket), csak nincs HR-es végzettségem és így nem sehol nem kapnék olyan melót, ahol kereshetnék annyit, mint a könyveléssel.
Pedig a munkaüggyel, munkajoggal kapcsolatos problémamegoldásokat kifejezetten élvezném.

Kovács Tomi 2011.09.29. 10:38:55

@Responsible HR Staff: Oké, ezek a Te elvárásaid. Rendben,m megyek hozzád interjúra nyár van 30+ fok kint, Te egész nap bent ülsz a légkondis kis lyukadban, én jövök kintről bkv-val amin nincs légkondi hiányba zuhanyoztam stb leizzadok melegem van büdös leszek. Biztosítassz nekem steril zuhanyzót, h az interjú előtt rendbe hozzam magam? Vagy üljek be dumcsizzunk, és szagolgasd milyen büdös vagyok? Vagy jobb, ha lazábban öltözök és esetleg akkor nem leszek büdös? Te könnyen beszélsz ember, oké, tudom, h van egy elvárás jah, de akkor én meg elvárom, h légyszi küldj értem taxit, vagy biztosíts zuhanyzót az interjú előtt..

helio 2011.09.29. 10:39:16

@michaela77: akkor azé volt benne némi tapintat :D

Boris the Bullet dodger 2011.09.29. 10:39:51

@Bundabandi:
Nyilván, ha valóban dilis volt, akkor nem lehetett könnyű vele együtt élni.
Viszont elég sok info hiányzik a tisztánlátáshoz: nem tudjuk hogy a csaj végül kapott-e állást, mennyire járultak hozzá a közös költségekhez stb. stb.
Az a posztból látszik, hogy a posztoló inkább a csajhoz húz, így akár még az is lehet, hogy a mama azért hisztizett, mert nem tudott/nem akart két herét eltartani. És akkor még erre rájön ez a kedves beszólás is, ugye.
Nem akarom védeni az anyóst, lehet, hogy egy sárkány volt, nem tudhatom.
Ja, és azt sem tudjuk, hogy mi történt a vita és az elköltözés közti időszakban. Mert ugye, ha kibekkelték maminál az ingyen albérletig, akkor az kissé gyanús.

michaela77 2011.09.29. 10:41:39

@helio: igen, volt:) De mi is annyira zavarba jöttünk, hogy gyorsan befejeztük azér, aztán mentünk ki, hogy mit akart. De már nem volt otthon, így önszorgalomból megpróbáltuk levinni a szoláriumot a pincébe, hogy biztosan azt akarta kérni. Sikeresen rámejtettük, azóta is emlegetjük néha, hogy én nem tudom hogy kell a szoli alá befeküdni:))

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 10:42:37

@gernika: Pedig jol jarnatok: en egyáltalán nem fogyozom. :))
Nezzen ki viccesen! :))

Kytia 2011.09.29. 10:42:54

@Ibrahim a tevehajcsár: Nemá, miket nem mondasz. Képzeld, azóta eltelt tíz év és nekem is módomban állt "megismerkedni" az angolszász típusú önéletrajzzal.:DDD
Érettségizett gyerekek meg semmit sem tudnak a munkáról, ahogy a blogból is kirajzolódik. Ebből is látszik, milyen ügyesen az életre nevel a közoktatás.:DDD

Black.Sheep 2011.09.29. 10:43:08

@Responsible HR Staff:
Ez így korrekt, de sajna már a fejvadász cégeknél elkezdődik néha a májerkedés: 27-28 körüli csaj lesajnált, hogy egyik kezemet hátravetve ültem le az inerjúra ("így bankhoz nem fogsz bejutni"), közben ő meg egy szivárványszínű kötött pulóverben, lábfeltéve lapozgatja flegmán a CV-met (2 lap, annyira azért nem kell szétolvasni :)
Aki meg multihoz bekerül HR-esnek, főleg 30 alatt, hát abból tényleg kisführer lesz. És sajnos azt kell mondjam, főleg a nők. Jutalom-hatalom.
Nagyon kevés kivétellel találkoztam, akinél ez nem jellembeli defekt volt, hanem szerep. (céges bulin simán beszélgettünk, mint két ember)

@Ibrahim a tevehajcsár:
Én is kaptam baráttól olyan CV-t, ami úgy nézett ki, mint egy félbehagyott gyászejelentés (semmi tagolás, és tényleg volt kerete is). Égett volna a pofám továbbküldeni.

@gernika:
Én nem mentem volna vissza. Az ilyennek általában az a logikus oka, hogy más nem vállalta el azt a melót. És akármilyen faszák az interjúk, túlnyomó többségben a legkevesebbet kérő kapja meg az állást. (HR Staff majd véleményt mond a gondolatról, remélem) Ugyanazért, amiért leépítéskor mindig a legtöbbet kereső repül az adott csoportból.
A cégnek egy bértömeg vagyunk (multi esetében hangsúlyos), többet belegondolni nem szabad. Tudod, mennyi CV érkezik egy adott pozícióra a versenyszférában? És hogy abból mennyit hallgatnak meg? Az előbbi simán lehet 100 körül is, az utóbbi meg jó, ha 10% :(
Szóval elmenni a cégtől csak többért, visszamenni sokkal többért érdemes (és ez nem feltétlen csak pénzt jelent, de azt mindenképp :)

Responsible HR Staff 2011.09.29. 10:43:47

@Kovács Tomi:
Zuhanyzót sajnos nem tudnék biztosítani. De mit szólsz ahhoz, hogy 5 perccel korábban jössz, és a magaddal hozott inget és nyakkendőt a mosdóban lecseréled a bkv-n összeizzadott utcai ruhádra? Amíg öltözöl, én egy kv-t is főzök neked. Deal?

dr. gernika 2011.09.29. 10:44:02

@Kytia: Nyugi, szállodában mi is kaptunk kézzel írott önéletrajzot, ami szó szerint önéletrajz volt.
De nem azon röhögtünk hetekkel később is, hanem mikor rendesen szobafoglalás érkezett: A4-es lap gyöngybetűkkel és személyes igényekkel teleírva. :)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 10:45:49

@Kytia: Úgy érted, hogy "tulajdonképpen mindenki rendőrnek születik, csak van aki továbbtanul"?

@michaela77: Én igazából nem, csak szóval velünk együtt képezték ki azokat is (három szak volt az évfolyamon, de én nem azt választottam - lehet, hogy rosszul tettem?)
:)

Kovács Tomi 2011.09.29. 10:48:00

@Responsible HR Staff: Korrekt, bár a kávét lecserélném, ásványvízre!

dr. gernika 2011.09.29. 10:48:53

@Köldökszösz (csodalampa): Hidd el, hogy nem akarod, hogy kifejtsem.
@Frigyesur: Naja, a fogyásmennyiségen örömködnénk, de ha beírnád a BMI-t meg a centiket... na mindegy, láttalak már, nagyjából tudnám, mire számítsak. :)
@Black.Sheep: Hát jelentkező az lenne a melóra, sőt küldenek is el a cégtől rendszeresen, főleg mióta válság van, de Nardnak elég megbecsült helye van. Azóta azért ő is megtanult viselkedni a kollégákkal. :)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 10:54:28

@Kovács Tomi: Az az érzésem, hogy ezzel a hsz-szel kicsit belefutottál Responsible előrenyújtott ökölbeszorított balegyenesébe!
:)@Black.Sheep: Erre mondta egyszer Popper Péter, hogy tudomásul kell venni, miszerint vannak szakmák, amelyeknek a művelőivel szemben az átlagember kiszolgáltatott helyzetben van, amikor azok "dolgoznak". Ilyen a rendőr, a börtönőr, a büntetőjogász, az orvos, a pszichiáter, a pedagógus, hiszen ha a személyes szabadságodról, az egészségedről vagy a gyermekedről van szó, akkor mindent megadsz, minden áldozatra képes vagy. Nos nekem úgy tűnik, hogy az előző foglalkozások mellé nyugodtan beírhatjuk a listára a HR-est.
:)

Dökvín 2011.09.29. 10:55:29

@Kovács Tomi: Drága Tomi. Az, hogy egy vizsgára/állásinterjúra/munkába/operába kulturáltan, alkalomhoz illően öltözöl fel, szerintem alap kéne legyen. Mert ezeket a helyeket/alkalmakat megtiszteled azzal bizony, hogy nem strandpacskerben mész oda. Ha meleg van, ha nem. Ez pont nem a személyes kényedről-kedvedről szól, intelligencia, jólneveltség kérdése.

michaela77 2011.09.29. 10:55:32

@gernika: ha nem ilyen lenne a helyzet amilyen, szerintem az lenne teljesen egészséges, ha az ember 3-4 évente munkahelyet váltana. Legalábbis nálam eddig mindig ennyi idő kellett, hogy már annyira besokalljak mindentől, hogy hányingerrel és utálkozva menjek dolgozni.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.09.29. 10:56:37

@Boris the Bullet dodger: Na igen, sok minden nem derült ki a posztból. Viszont szerintem ha a srác is dilisnek látja a saját anyját, akkor abban azért van valami! :D

Kovács Tomi 2011.09.29. 10:57:06

@Kugeln - Rock me Amadeus: De én nem tisztelek senkit és semmit, innen kezdve ez ugyebár pointless!:)

indapass90210 2011.09.29. 10:58:02

"A lánynak pedig én egy rossz emlék vagyok, hiszen a házasság (ami minden nő álma, és precízen tervezi meg) küszöbéről kényszerült visszafordulni, ami elég nagy csapás lehet neki."

Nyugtassatok meg, hogy nem ez minden nő álma!

Kovács Tomi 2011.09.29. 10:58:34

@Kugeln - Rock me Amadeus: És remélem abból azért nem lesz gond, h most rövidnadrág poló tornacipő együttesbe megyek fodrászhoz..:)

helio 2011.09.29. 10:59:25

egyszer szívesen elbeszélgetnék egy HR-sel (mint barát v ismerős és lehet vele véleményt ütköztetni)(nincs ilyen ismerősöm sajna ).
sok mindent nem értek náluk:
pl két hete voltam egy interjún: a motivlevelemből és cv-mből minden kiderült, hogy mit csináltam eddig a szakmámban, miben van több v kevesebb tapasztalatom. erre megkaptam a beszélgetés elején, hogy nekik több éves tapasztalat kell azon a bizonyos területen (amiben nekem köbö fél éves van).
ilyenkor mért hívnak be interjúra?!
lényegében a végén megmondták, hogy nem áltatnak, de azért több esélyem van, mint akit nem hívtak be..WTF? :D
amúgy a hirdetésben nem volt az elvárások között a sok éves tapasztalat, ezért persze h beadom, mert érdekel az a munka és úgy gondolom, hogy gyorsan belerázódnék (meg azért nem ismeretlen a terület)
na mindegy off vége :D

Kovács Tomi 2011.09.29. 10:59:53

@Ibrahim a tevehajcsár: Ühüm, hasonló válaszra számítottam, mint amit írt, de ez korrekt sztem úgy nagyjából, persze, ha azt mondja küld taxit, akkor már lehet ment is volna neki a Cv.:D

Hurri Kán 2011.09.29. 11:01:09

@Dövan:
Nem, nem mindnek. Különösen, amelyik már túl van rajta. Éppen ezért néha kifejezetten érdemes olyat keresni. :D

helio 2011.09.29. 11:01:10

@Dövan: megnyugtatlak :) nem minden nő ilyen. életet régebben tervezgettem, de esküvőt soha :D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.09.29. 11:02:48

@Dövan: De.

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen.

Black.Sheep 2011.09.29. 11:02:49

@Kovács Tomi:
De hát ha gond taxival/saját autóval menni állásinterjúra, akkor úgy kb. be is lőtték a fizetési igényedet. :)

Boris the Bullet dodger 2011.09.29. 11:03:00

@Bundabandi:
Látod ezt sem tudjuk, miért mondta rá.
Viszont azt tudjuk, hogy a kisasszony nem cselédnek ment oda, amivel egyébként maximálisan egyetértek, de azt nem tudtuk meg sajnos, hogy az anyja sem kettejük bejárónője.
Szóval én elhiszem, hogy az öregasszony dilis volt, de van egy sanda gyanúm, hogy ezek ketten meg kibaszottul ingyenélők voltak.

Kovács Tomi 2011.09.29. 11:03:05

@Kugeln - Rock me Amadeus: Lassan 30 felé járva, már nem hiszem.:)

És kösz jó fej vagy, de tényleg.:D

Dökvín 2011.09.29. 11:03:19

@Dövan: Nyugi, vannak ennél értelmesebb nők is, nem mind gondolja, hogy élete egyetlen értelme a reprodukció. Azok többsége, aki úgy gondolja, máshoz nem ért, ez is lehet mögötte.

Szöszi 28 2011.09.29. 11:03:41

@Dövan: Megnyugtatlak, az enyém legalábbis biztos nem:D

indapass90210 2011.09.29. 11:03:50

@Responsible HR Staff: "és nem kérem a jelöltet, hogy játssza el mit tenne földrengés esetén. Ez valóban komolytalan, és mit mondjak, görénység."

Én pl berántanálak téged is az asztal alá amikor dől a ház. Azért - és ezt csak később tudnád meg -, hogy ha sokáig bentragadunk a romok alatt, akkor legyen mit ennem.

Kytia 2011.09.29. 11:03:58

@gernika: :DDD

@Ibrahim a tevehajcsár: Jaja, de manapság a rendőrök lehet, hogy feljebb kerültek a listán. A HR-esek és a delfinek közé.:DD

Kovács Tomi 2011.09.29. 11:04:55

@Black.Sheep: Nem feltétlen, autóm nincs és nem is kell, taxira meg akkor költök, ha éjjel akarok gyorsan és egyszerűen hazajutni valahonnan.:)

indapass90210 2011.09.29. 11:05:34

Megnyugodtam!

Még Zsu véleményét is jó lenne hallani (olvasni) a dologról :D

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 11:05:53

@michaela77: Ebben maximálisan egyetértek veled. Én max. 3 évre taksálnám a dolgot.

@helio: A dolog logikus: általában olyanok is jelentkeznek egy-egy állásra, akiknek űberhaupt semmi keresnivalójuk a jelentkezők között. Ezeket nem hívják be. Na ezeknél van kicsit több esélyed (ami azért alapvetően nem túl biztató). És valószínűleg azért hívtak be, mert a többi jelentkező sem rendelkezett olyan "átütő erővel" amitől evidens lett volna, hogy téged ki kell szórni kapásból.

Dökvín 2011.09.29. 11:06:04

@Kovács Tomi: Személyes példa alapján, ne vedd magadram, ha nem inged, de ismerek egy srácot, aki pont ugyanezt a szöveget nyomta évekig, és most, 28-29 évesen jött rá, hogy mekkora póz ez, tinédzserként még igaz volt, aztán rajta maradt, igaznak hitte sok-sok évig, pedig az már rég nem ő volt. Elgondolkodtató, nem?

Kovács Tomi 2011.09.29. 11:07:55

@Kugeln - Rock me Amadeus: Valahol biztos, de majd du reagálok rá, most lépnem kell, mert elkések, amit utálok.:)

dr. gernika 2011.09.29. 11:07:59

@michaela77: Hát az a melóhelyem ahol 4 évnél többet voltam, annyira változatos volt, hogy nem nagyon volt alkalmam megunni. Sajna a kollektíva pont akkor volt a legjobb, mikor már eljöttem.
@Dövan: Nálad mi is a max. BMI?

indapass90210 2011.09.29. 11:09:30

@gernika: az 22-nél azért ne legyen több!

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 11:09:47

@Kovács Tomi: Tényleg nem szeretnék a kis érzékeny lelkedbe gázolni, de akinek azt felelik, hogy "Uram, máris küldjük a taxit!", annak többnyire nincs szüksége taxira, nem BKV-val megy, és nem izzad meg mire odaér (csak, hogy be tudd lőni a dolgokat).
:)

Black.Sheep 2011.09.29. 11:10:09

@Kovács Tomi:
Nem azt mondtam, hogy te lőtted be az igényt, hanem hogy ők :)
Az a helyzet, hogy munkakeresésnél inkább a cég a Vásárló, akinek mint tudjuk, mindig igaza van. :)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 11:12:36

@Kytia: ÖÖÖ.. várj csak! Ezt ugye úgy kell érteni, hogy először jönnek a delfinek, utána a rendőrök?

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 11:19:11

@gernika: Olyan 18 lehet, 61 meg 91. Biztos nem nyertem semmit se? :( En mar 10 dkg krumplis pogacsanak is orulnek... es fel is hizlalhatnatok! :) (Repatorta kizarva.)

michaela77 2011.09.29. 11:19:45

@Dövan: megnyugtatlak, nekem a rémálmom. Bár én a te fogalmaid szerint nem vagyok nő:D

helio 2011.09.29. 11:21:16

@Ibrahim a tevehajcsár: csak az interjú ezzel kezdődött, hogy nekik mire van szükségük csakis kizárólag.. na mindegy :) ez kicsit fájt a lelkemnek, hogy feleslegesen mentem el, hogy megtudjam, hogy rám nagyon nincs szükségük.

indapass90210 2011.09.29. 11:22:07

@michaela77: simán nőt tudnék faragni belőled. Elsőnek mondjuk lakatot raknék a hűtőre és eldobnám a kulcsát. Mondjuk baltával egy picit gyorsabb!

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 11:22:29

@Kugeln - Rock me Amadeus: Az egy dolog, hogy elegansabban oltozok fel alkalmakkor, en se vennek polot+oldalzsebes nadragot, de sztem ez nem jolneveltseg kerdese. Arra allergias vagyok, hogy az ember suljon meg valami elcseszett prtokoll miatt. Nem az ember van a szabalyokert.

michaela77 2011.09.29. 11:23:14

@Kugeln - Rock me Amadeus: nekem is volt ilyen ismerősöm. Haverok előtt mindig a régi énjét "játszotta", aki már régen nem volt. És szinte szégyellte, hogy már felnőtt, és nem az a piálós-mindentleszarós, aki tinédzserként volt. Aztán valahogy ezt említettem neki és szerintem elgondolkodott rajta, változott is sokat utána, legalábbis elkezdte nem szégyellni, hogy már nem hülyegyerek:)

dr. gernika 2011.09.29. 11:25:30

@Frigyesur: Jó, majd ha egyszer összeülünk gyerekkori fotókat versenyeztetni, kaphatsz gumicukrot. :)

michaela77 2011.09.29. 11:25:31

@Dövan: meg a balta eredményesebb is, a lakatot hátha kinyitom:)

Nem akarok dicsekedni, de tegnap újra nekifeszültem (kevés dologról tudom elhinni, hogy nem tudom megcsinálni, ezért harangöntésbe is kezdenék, ha arra lenne szükségem:)), és sikerült végre négy facsavart becsavarnom úgy, hogy nem volt ám helye, ki kellett mérni és saját kevés izomerőmet igénybe véve becsavarni. Így komplett lett a tv állványom is:)

Kytia 2011.09.29. 11:25:52

@Ibrahim a tevehajcsár: Perszepersze. Delfinek legfölül.:))

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 11:27:01

@helio: Ne vedd komolyan! Ez csak pozícóharc (a minél jobb kezdeti alkupozíció eléréséhez). Ha azt látod rajtuk, hogy pont te kellenél nekik de baromira, akkor rosszabb az alkupozíciójuk a későbbi tárgyalásokhoz, amikor a konkrét "Package"-ről lesz szó (azaz, hogy miket is tudnának biztosítani).

Dökvín 2011.09.29. 11:29:50

@Frigyesur: Persze, nyilván nem szmokingba/nagyestélyibe kell öltözni kis mellénnyel, keményített inggel, felöltővel :)

Az viszont a halálom, mikor emberek pl. vietnámi papucsban (!) mennek szigorlatozni, állásinterjúzni! Aztán a kis koszos tappancsot mg konzekvensen ki is bújtatják belőle az asztal alatt. A (túl) rövid szoknya/nadrág/top, ill. vicces(nek szánt) póló már csak hab a tortán.

A baj az, hogy ez tömegesen fordul elő! Az öltözködéssel üzen az ember, akár azt, hogy megtisztelem az alkalmat/másik embert azzal, hogy felöltözöm rendesen, akár azt, hogy á, le vagytok ti mind szarva :) Ez nem is baj, csak aztán ne hőbörögjön, ha a szemközt ülő pont ugyanilyen hozzáállást fog tanusítani ővele szemben :P

Dökvín 2011.09.29. 11:31:21

@michaela77: Detto ugyanezt az eset :) Időről-időre újra kell gondolni, hol tartunk, és túllépni a régi pózokon, ha azokat kinőttük már, csak ezt sokaknak nehéz észrevenni.

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 11:32:47

@Kugeln - Rock me Amadeus: Amig tiszta es kello mennyisegu !!! ez viszont nagyon fontos :)) ruha van a masikon, nem igazan zavar. A tisztelet kifejezodeset nem ebben latom. Ha emiatt valaki lekezeloen banik a masikkal, na az az igazan ciki. :x

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 11:32:49

@helio: Egyébként a múltkor egy fejvadász válaszolt kivételesen a jelentkezésemre, megkérdezte, hogy mikor tudnék velük személyesen vagy telefonon beszélni, én meg visszaírtam, hogy hát majd jobbik esetben úgy két hónap múlva. Azóta nem kerestek!
:)
De ha behívtak interjúra, akkor valamekkora esélyed mindenképp van.

dr. gernika 2011.09.29. 11:33:48

@Frigyesur: Ööööö be van ragasztva az albumba, szóval ha azt elhozom, akkor lesz. :D

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 11:36:52

@gernika: :DDD Jolfogokenszorakozni, erzem :)))

@Kugeln - Rock me Amadeus: Sot, en mindig mosolygok, amikor latom, hogy a penzugyesek hogy kioltoznek, mert ez az igazi pozorkodes. Pl. elesen el lehetett kuloniteni ki melyik konferencia ment, amikor egy helyen volt a ketto ;)))

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.09.29. 11:38:33

@Dövan: Mikor olvastam a posztot én is ezt kérdeztem magamtól, hogy a házasság valóban minden nő álma? Meg habos-babos ruha, násznép stb.? Nekem biztos nem.

@Kugeln - Rock me Amadeus: Helló! De régen láttalak itt! :D

helio 2011.09.29. 11:38:34

@Ibrahim a tevehajcsár: köszi aranyos vagy :) de az a tapasztalatom, hogy a szakmámban szinte minden csak protekció kérdése :S

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 11:40:50

@michaela77: A lelakatolt hűtőről jut eszembe: egyszer egy kib..tt elegáns szállodában pofátlanul leplombázták a minibárként szolgáló hűtő ajtaját. A szobaszervíz pedig reggelente csak megnézte, hogy érintetlen-e a plomba. Szerintem igencsak meglepődhettek, mikor a távozásom után megnézték, és látták, hogy a plomba érintetlen ugyan, de az összes csoki hinyzik!
:)

Dökvín 2011.09.29. 11:41:47

@Frigyesur: Ugyanerre gondoltam én is ;)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 11:42:37

@helio: Nem csak a te szakmádban. Minden szakmában. A dolgok jelenlegi állása szerint.

Büszke_troll 2011.09.29. 11:43:44

Esküvőre még egy segílyesnek is fussa, esküvő utáni nagy bulira valóban nem.
Élniük volt hol, tehát a gyerekvárás sem akadály.

Dökvín 2011.09.29. 11:44:20

@Frigyesur: Csinosan öltözni én is szeretek, passzintani az árnyalatokat, miazmás :) Viszont nem tudom ránézésre megkülönböztetni a bótit a guccsitól :D nem is érzem mondjuk, hogy emiatt szégyellnem kéne magam ;)

michaela77 2011.09.29. 11:45:09

@Ibrahim a tevehajcsár: :) Akkor ha dövan nőt akarna faragni belőlem, majd hozzád fordulok:)

Dökvín 2011.09.29. 11:45:53

@Bundabandi: Akkor már ketten vagyunk ;) Itt voltam én, olvasgattalak benneteket a háttérből suttyomban ;)

Dökvín 2011.09.29. 11:47:28

@Ibrahim a tevehajcsár: Ilyen paranormális képességre én is szert tennék örömest! :D

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.09.29. 11:49:36

@michaela77: hát az ő fogalmai szerint én sem! XD

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 11:53:13

@Kugeln - Rock me Amadeus: Semmi paranormális nem volt, csak egy csavarhúzó, amivel a hűtő ajtaját tartó két csavart lecsavaroztam.
:)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.09.29. 11:53:20

@Kugeln - Rock me Amadeus: mostanában nem voltak túl jó témák, nem is vesztem össze nagyon senkivel... báááár tegnap szóba került az iszap! XD Hehe!

Dökvín 2011.09.29. 11:57:33

@Bundabandi: na akkor úgy tűnik, én még az iszap előtt leléptem, mert az nem rémlik... Ez egy ilyen napsütéses hét, ma még Frigyesúrral is egy véleményen vagyunk! :D

Dr. Jula Watson 2011.09.29. 11:59:10

@Ibrahim a tevehajcsár: Én a lámpákról szoktam a búrát leszerelni, hogy látni is lehessen valamit, de a vaksötétben kelljen lenni :)

Dökvín 2011.09.29. 11:59:45

@Bundabandi: Engem egyszer kikutatott fészen, és elhívott randira :D de ellenálltam a hatalmas kísértésnek. :D a végén még kiderült volna, hogy 23 a BMI-m, nem akartam összetörni a szívét szegénynek! :D

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.09.29. 12:04:25

@Kugeln - Rock me Amadeus: Hűha! Engem még senki nem talált meg, vagy csak nem tudok róla. :D Látni is csak ketten láttak innen eddig. :D

Dökvín 2011.09.29. 12:06:39

@Bundabandi: Az nagy teljesítmény felnőtt létedre, ha eddig csak két ember látott valaha is :D Hadd legyek a 3.!!!! :D:D

Dökvín 2011.09.29. 12:08:31

*most látom csak az "innen" pontosítást :) azért így is titokzatos vagy! ;)

michaela77 2011.09.29. 12:10:59

Úristen micsoda privi. Hát már soha többé nem lesz szó updateről?:)

Köldökszösz (csodalampa) 2011.09.29. 12:14:30

@Bundabandi: Ez így jobban hangzik, min a "Kutya sem kiváncsi rám." :DDD

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.09.29. 12:19:10

@Kugeln - Rock me Amadeus: én vagyok a láthatatlan ember! XD

@michaela77: Bandi óra van! Csssssss! XD

@Köldökszösz (csodalampa): a kutyák szeretnek! :P:P:P:P

hany eves a kapitany 2011.09.29. 12:22:11

Na, ez a köcsög sem volt oda a menyasszonyáért, legalábbis abból a stílusból ítélve, ahogy ír róla, meg a csaj sem volt elájulva a gyönyörtől, ha képes volt azért dobbantani, mert egyelőre nem futotta lagzira.

Azt meg aztán végképp nem értem, hogy mi a fenéért kell bánni, hogy nem mondta el anyucinal a szakítást az utolsó napjaiban. Lehet, hogy ha a posztolónak több észt sikerült volna beletölteni a fejébe, 40 évesen nem lennének ilyen durva anyagi gondjai.

indapass90210 2011.09.29. 12:27:02

@michaela77: kezdetnek nem rossz, bár biztos több fasz volt a kezedben, mint csavarhúzó :D

indapass90210 2011.09.29. 12:27:34

@Bundabandi: de azért lesz lagzi, ugye-ugye?

PPK™ 2011.09.29. 12:34:49

"megkért, hogy vigyázzak a lakására. Na, hamar be is költöztünk."

:DDDDDDDDDDD

indapass90210 2011.09.29. 12:35:07

@hany eves a kapitany: "Lehet, hogy ha a posztolónak több észt sikerült volna beletölteni a fejébe, 40 évesen nem lennének ilyen durva anyagi gondjai."

Egy csomó olyan meló van, ahol nem dolgozhatnak teljesen hüjék, cserébe viszont legalább szarul fizetik.

Viszont 40 év együtt a mutterral egy kicsit erős. Nekem, ha hazamegyek egy hétre, akkor úgy 3 nap után szokott jönni, hogy már inkább alszom valahol a kocsiban, csak hazamenni ne kelljen.

Kovács Tomi 2011.09.29. 12:39:10

@Kugeln - Rock me Amadeus: Na szóval amit írtál, régebben én is ilyen voltam, de pár éve elindult egy hülye folyamat először nem értettem magam, hova a faszba lett az antiszociális lázadó, aki mindennel szembe megy. Aztán kezdtem felfogni, h öregszem ebből fakadóan érettebb vagyok és leszek is. Az egészből mára kb egy punk attitüd maradt meg semmi más, az is inkább a magánéletem során jelenik meg mikor lazítok és kikapcsolódok. És, h az ez az öregedés mit hozott még, sok mindent de elsősorban azt, h rájöjjek arra, sokkal jobban kedvelem az elegáns ruhákat és megjelenést, mint a régi farmeros tornacipős korszakomat... Manapság oda jutottam ezzel az egésszel el, h a ruhatáram 99%-a fekete vagy sötétkék és szürke, ezen kívül bőr cipőt hordok, zakót és a többi, évekkel ezelőtt el sem tudtam magamról képzelni azt, h én egy nap majd fekete bőrcipőt fogok hordani, aztán manapság meg már nagyon ritka az amikor nem azt veszek fel. Változok öregszem egyre inkább azt gondolom a stílus maga az ember és ez minden téren így van. Persze nyáron szeretek rövidnadrágban lenni meg pólóban, de ezeket is próbálom úgy megválogatni, h normális legyen. Ahogy idősebb leszek egyre inkább fontosak lesznek ezek a dolgok, és ez már csak rosszabb lesz.:D na jó a converse tornacsuka számomra örök marad.:)

indapass90210 2011.09.29. 12:40:48

Ami számomra nagyon pozitív a posztolóban az az, hogy a semmire nem akar gyereket csinálni.

Soha sem értettem, hogy sok ember a nyomort miért akarja szaporítani. Meg azt sem, amikor valaki nyilvánvalóan evolúciós zsákutca (pölö olyan betegsége van, ami 95%-ban öröklődik) az a faszért reprodukálja magát.

indapass90210 2011.09.29. 12:42:55

@Kovács Tomi: baaaaazmeg, ennyit írni arról, hogy újabban szeretsz pingvinnek öltözni!

Kovács Tomi 2011.09.29. 12:45:02

@Dövan: A pingvinek azok a mellényes pincérek, én meg nem vagyok az.:D

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.09.29. 12:47:36

@Dövan: lagzi... bakker mióta is olvasod te a hozzászólásaimat? XD Ki nem állhatom a lagzikat.

Чапаев 2011.09.29. 12:53:55

@michaela77: Úúúú, fiús anyukáknak nagy trauma, amikor pici fiacskájukat elbirtokolja egy élveteg nőstény... :D :D :D

Чапаев 2011.09.29. 12:56:28

@Ibrahim a tevehajcsár: Naná, hogy érintetlen volt, őszintén, ki az a kib***ott perverz, aki megdugna egy plombát? :D

hany eves a kapitany 2011.09.29. 12:57:19

@Dövan: Persze, én is alig keresek valamit, de ha az albérlet lenne az egyetlen opció, azt azért másodmagammal fent tudnám tartani. Ahol ez valamiért nem lehetséges, ott komoly gondok vannak.

Na igen, én már több, mint 10 éve nem lakom otthon, és egy este anyámékkal bőven elég egy héten:D

Dökvín 2011.09.29. 13:02:20

@Kovács Tomi: Szimpatikus leírás! :) S most már a hajad is szép!

Dökvín 2011.09.29. 13:04:46

@Bundabandi: A lagzik valóban elég rettentőek! A negatív zentije a menyasszonytánc: fizetnek a vendégek, hogy elvihessék egy körre az újdonsült arát, na szép dolog :P

Rebelde 2011.09.29. 13:16:40

hát szomorú, hogy jó néhényan nem bírják elviselni a szüleiket 2 napnál tovább

indapass90210 2011.09.29. 13:20:08

@hany eves a kapitany: gondolom neked is minden alkalommal elmondják, hogy hogyan is kellene élned! :D

indapass90210 2011.09.29. 13:22:09

@Rebelde: dehogynem. Akár 100 napig is.

Mármint ha egyenletesen elosztjuk 2 évre!

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 13:22:37

@Kugeln - Rock me Amadeus: A menyasszonytanc tenyleg borzalmas, de szombaton voltunk a legjobb baratnom eskuvojen. Nagyon jo volt, nagyon orultunk neki, nekik :)
Love is in the air :))
www.youtube.com/watch?v=NNC0kIzM1Fo

Dökvín 2011.09.29. 13:23:30

@Rebelde: Én szeretem őket és szívesen megyek át hozzájuk, akár több napig is jól elvagyunk együtt, de azt nem tartom túl jó dolognak, ha egy gyerek a szülei nyakán marad felnőtt koráig/még tovább, ne adj isten, a párját is egy házratásba rakja velük. Réges-régen működött a nagycsalád, de a világ, fejlődés mára úgy felgyorsult, hogy egyre nagyobb a szakadés az egyes generációk között minden téren, és így egyre nehezebb az együttélés is, több a konfliktus, mint az előny.

Dökvín 2011.09.29. 13:24:22

@Kugeln - Rock me Amadeus: félreütök olykor, shame on me :)

tarquin - védőháló nélkül 2011.09.29. 13:24:37

"a házasság (ami minden nő álma, és precízen tervezi meg)"

:D:D:D Ismét tanultam valamit a mindenférfitől.

Dökvín 2011.09.29. 13:25:54

@Frigyesur: Ezt a számot de szeretem :) feldobtad a napom! ;)

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 13:33:04

@tarquin - védőháló nélkül: Eccer majd azt is megtanulod, hogy a vidrak nem is leteznek. (A Mikulast es a Jezuskat most ne firtassuk.)

JOKKA21 2011.09.29. 13:33:24

Barátom ez a történet odabaszott.:D Nagy jelenet lehetett a csirkebox.:) A nőkkel csak baj van, ezt jegyezd meg, ha boldog akarsz lenni.

Rebelde 2011.09.29. 13:35:44

@Kugeln - Rock me Amadeus:

minden relatív, vannak országok, ahol ez természetes és összetartóbbak a családok is, mondjuk az öregeket nem otthonba dugják, hanem vigyáznak a gyerekekre míg a szülők dolgoznak és nem jellemző a hajtépés sem

én sajnálom, hogy elveszett ez a szemlélet a nyugatosodással, meg hogy ennyi konfliktus van családon belül, gyakorlatilag nem ismerik egymást...

nem kell reagálni csak megjegyeztem:))

JOKKA21 2011.09.29. 13:39:16

Hol a tegnapi poszt?

indapass90210 2011.09.29. 13:39:39

Azt, hogy pina, írta már valaki?

hany eves a kapitany 2011.09.29. 13:42:31

@Dövan: hajjaj!:D plusz minden alkalommal látom, hogy hogyan nem:)

Dökvín 2011.09.29. 13:43:02

@Rebelde: Nehéz lenne pontosan megmondani, hol hajlott el a dolog, de tény, hogy a maiak közül azok, akik szülővel élnek, leginkább önállótlan nyúlbélák. Nem én tartom őket annak, hanem akként viselkednek. legalábbis, akikhez eddig szerencsém volt. Ha meg az érem másik oldalát nézzük, nagymamám is, anyumék is azt állítják, imádják a gyerekeiket/unokákat, bármikor szívesen látják őket, de jobb szeretnek maguk élni, ill. mindenki a saját fedele alatt. Így látjuk mind egészségesnek. Szerintem akkor nő fel valaki igazán, amikor külön háztartásba költözik, és azt ő viszi, övé a felelősség. Be lehet segíteni, ki lehet vinni a szemetet a szülői házban is, de azért az nem ugyanaz. És még egyszer, a miénk egy messzemenőkig összetartó, szeretetteli, egymáshoz őszinte család.

Kovács Tomi 2011.09.29. 13:43:38

@Dövan: Na jókor írod, mikor épp kajálok..:D

Kovács Tomi 2011.09.29. 13:47:43

@Kugeln - Rock me Amadeus: Tetszik a humorod.:) Amúgy meg de, főleg, ha az ember egyedül kajál.:D

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.09.29. 13:58:02

@Rebelde: ez működik ott, ahol jó a család! Nálam pl. nem. Nekem csak apám él, vele meg nem beszéltem már vagy fél éve. Ha beszélünk, abból is csak vita van... semminek nem tud örülni, semmi sem érdekli és egy nagyon önző ember. Ha neki van gondja-baja akkor megtalál, de hogy velem mi van, az nem érdekli. Szóval nem mindenki szerencsés.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.09.29. 14:00:44

@Kovács Tomi: Mielőtt nagyon beleéled magad, mi már megállapítottuk Kugelnnel, hogy hasonlóak vagyunk. Engem meg nem bírsz ugye... szóval... jön még kutyára úthenger! XD

Dökvín 2011.09.29. 14:04:50

@Bundabandi: Fordítva kell nézni ezt, Bundi: engem csíp -> téged is csíp! ;D

Kovács Tomi 2011.09.29. 14:09:44

@Bundabandi: Addig amíg Ő normálisan okoskodik bele abba amit én leírok és teszi ezt mindezt úgy, hogy nem akar, mindig mindenkinél okosabb lenni, mint Te, addig a szememben a tag fényévekkel előrébb jár mint ahol, Te éppen a népszerűségi listámon kullogsz.;) Tudod, az ilyen Xd és hasonlókat csak tizenévesek használnak, már jó ideje.:)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 14:11:47

@Rebelde: @Kugeln - Rock me Amadeus: @Bundabandi: Na bocsesz de ezt nem tudom megállni szó nélkül. Szóval a helyzet az, hogy azért nem igazán működik nálunk ez a dolog, mert nincsenek meg a módszereink és hagyományaink arra, hogy egyrészt több generáció hogyan tudja együtt "működőképesre" szervvezni az életét, másrészt pedig hogy hogyan kezeljék, illetve oldják meg a konfliktusokat. Azokban az országokban, ahol tradícionálisan több generáció él együtt, ott megvannak a hagyományok és vezérelvek arra, hogy hogyan is bonyolódjon az életük. Nálunk ezek a hagyományok hiányoznak. Én pl. Grúziában láttam erre jól működő modellt, de úgy tudom Olaszországban és Indiában is élnek együtt nagy családok. Viszont, mivel mi nem vagyunk erre berendezkedve, ezért, ha valahol konfliktusmentesen, vagy kevés konfliktussal tud együtt élni több generáció, az csak a véletlen műve, hogy pont olyan embereket sodort egymással egy családba a sors, akik jól kijönnek egymással. Ezért aztán tényleg jobb, ha mindenki önállósítja magát, amint eléggé felnő ehhez.

Dökvín 2011.09.29. 14:13:42

Jaj ne, össze ne vesszetek miattam :(

Viszont a TAG tetszett, így se szólított még senki eddig soha! :)

Picard kapitány, aki nem meleg csak angol. 2011.09.29. 14:16:49

Fasznak van menyasszonyod, ha még arra sincs pénzed hogy megélj!
Kérem, kapcsolja ki!

Kytia 2011.09.29. 14:18:23

@JOKKA21: Randi előtt inkább pozitívabb gondolatokat szugerálj magadba a nőkről, mert átsugárzik a bőrödön az ilyesmi, hidd el. Vagy lemondta a pénzescsaj, ezért a kiábrándultság?:)))

Dökvín 2011.09.29. 14:21:26

@Ibrahim a tevehajcsár: Érdekes amit írsz, nagyrészt egyet is értek vele.

Amivel nem: szerintem nem azon múlik a dolog, mennyire jól jönnek ki egymással a családtagok. Mi pl. nagyon jól kijövünk egymással, szerettünk is együtt élni anno, meg most is szívesen járunk vissza. Viszont amikor felnőttünk, belekezdtünk a "saját" kis életünkbe, magunk intézzük a dolgainkat. Még nagyim is azt mondja, imád egyedül élni, nem zavarja, hogy egy ifjonc tv-zik a szomszéd szobában, haverokat hoz fel, vagy hogy anyu ott főzőcskézik az ő konyhájában, stb. Szóval szerintem inkább felfogás kérdése, egyéni dolog.

tarquin - védőháló nélkül 2011.09.29. 14:25:51

@Frigyesur: :-) Vidrát 2 ember is látott már: SP és én. Ez az egyetlen közös víziónk van a ZelnökÚrral.:D
A Mikulás pedig nem is kérdés: én magam is voltam, tehát van.:D (az érintett gyermek nem emlékszik már erre, szerencsére:-)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.09.29. 14:27:43

@Kovács Tomi: Akkor te nagyon félreértelmezed amiket én írok, mert csak leírom, amit gondolok. Nem mondtam én soha, hogy jobban tudom, csak mondjuk én másképpen gondolom, meg más tapasztalataim vannak. Ez neked miért baj? Nem fogom azt szajkózni, amit a többi, ezért hogy előrébb másszak a népszerűségi listádon...meg mondjuk nem is érdekel, hogy hol állok rajta.

Tomika nem használ XD-t, Bundika meg igen. És szoktam nevetni így: XD
Mr. incredible meg csak sétál az esőben és várja 2012-t, mikor majd dimenziót vált. :P

michaela77 2011.09.29. 14:29:07

@Kool Kitty Kat: a menyasszony a gazdagok kiváltsága?:) Hálistennek, legalább még valami, amit meg lehet adóztatni:)

Joe69 2011.09.29. 14:29:14

A poszt erénye, hogy ez az élet, vazze. Ez nem az a juppingervilág, amit itt sokan megjátszanak. Pénztelenség, lakhatási problémák, emberi összeférhetetlenség. A pasi 38 évesen is a zsarnok és beteg mama foglya, aki folytonosan azt szuggerálja belé, hogy egy tehetetlen senki, ezt látja a csaj is, aki meg egy totálcsóró egyszerű lúzer, ezért nem pattan meg már az első balhé után, mert kell a fedél a feje fölé, de aztán nem bírja tovább..régen a "mai magyar film" tipikus témája volt ez..

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 14:30:55

@tarquin - védőháló nélkül: Ehh, nem tanultál történelmet? Könyves Kálmán is megmondta "Vidrák márpedig nem léteznek."
Nos, egyelőre nem bizonyított, hogy nem vagy azonos személy a zelnökkel :))
:D JesszusMaris, milyen világ ez, ahol már hallucináló Mikulások is vannak???! :S

Kovács Tomi 2011.09.29. 14:32:23

@Bundabandi: Nem, azt várom, h a kormány megbukjon bazmeg.:D

Kovács Tomi 2011.09.29. 14:33:40

@Bundabandi: És nem baj, csak, ne akard belém magyarázni, h az jobb, ahogy, Te csinálod, gondolod, mert azt nem szeretem..:)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.09.29. 14:33:54

@Ibrahim a tevehajcsár: Én is önállósítottam magam elég korán. Így sem zökkenőmentes a kapcsolatom apámmal, de mindenképpen jobb, mintha vele kellene élnem egy fedél alatt. Szóval szerintem is szerencse kérdése, kik kerülnek egy családba.

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 14:34:11

@Kool Kitty Kat: Pont azért. Hozományvadász! Te igazán tudhatnád :P

Ibrahim a tevehajcsár 2011.09.29. 14:35:51

@Kugeln - Rock me Amadeus: Lehet. Bár én arra értettem, hogy miután a több generáció együttélésekor, hosszú távon, óhatatlanul adódnak konfliktusok is, ezeknek a kezelésére, megoldására viszont nincsenek meg a hagyományokból adódó módszereink, ezért tekintem úgy, hogy ahol több nemzedék jól együtt tud élni kishazánkban, az ott csak a véletlen műve. Más országokban, ahol divat a nagy család együttélése, egyszerűen megvannak a szabályok a problémák kezelésére, a döntéshozatalra, hiszen tetszik vagy nem, a család bármely tagjának, vagy "egységének" (alcsalád?) a döntése a többiek sorsát is befolyásolja, tehát ezt nem lehet úgy intézni, hogy nekem ehhez van kedvem, tehát így döntök. Ha belegondolsz ez teljesen logikus. Ezért írtam az előbbi hsz-ben az ezzel kapcsolatos véleményemet.

Kovács Tomi 2011.09.29. 14:37:55

@Bundabandi: Még az elején, próbáltad megmagyarázni nekem, h én vagyok a hülye, és Te az okos, de mindegy.:)

Kytia 2011.09.29. 14:38:55

@Kovács Tomi: Akkor ő az, akit első naptól utálsz?:P

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 14:40:56

@Kytia: Ne kérdezz így rá, mert ha te vagy, akkor kellemetlen válaszolnia :)))

@Kool Kitty Kat: Mert te nem voltál ott tanácsot adni :))

Dökvín 2011.09.29. 14:41:58

@Ibrahim a tevehajcsár: Dehát ezzel messzemenőkig egyet is értek :)

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 14:42:46

@Kovács Tomi: Most már egész biztos, hogy te vagy Kytia :x

Kytia 2011.09.29. 14:44:01

@Frigyesur: @Kovács Tomi: Múltkor először azt hittem, én vagyok.:)) De utána írtál egy olyat, hogy velem alapvetően nincs bajod, szóval éles elmémmel kikövetkeztettem, hogy biztosan valaki más lesz az.:DD

Kovács Tomi 2011.09.29. 14:44:10

@Frigyesur: Dehogy, őt bírom, meg alapjában mindenkit, Bundást túlzottan nem, dehát, na különbözőek vagyunk.:))

Kovács Tomi 2011.09.29. 14:45:47

@Kytia: Múltkor félreértettük egymást, előfordul az ilyen, ettől függetlenül bírlak, neked is leestek a dolgok, ahogy mindenkinek most már.:)

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 14:46:12

@Kytia: Ha nagyon szeretnéd, akkor én nagyon szívesen utállak visszamenőleg az első naptól kezdve *kacsint* Könnyű lesz, de megoldom :)))

Kytia 2011.09.29. 14:49:35

@Frigyesur: Mármint biztos, hogy Tomi én vagyok? Hát, amint múltkor mondtam, kicsit mind Tomik vagyunk, de túlozni nem kell.:DD

Utálj lécclécci. Az már valami, ha ismeretlenül is sikerül kivívnom valaki utálatát. Akkor úgy érzem, már letettem valamit az asztalra.:D

Picard kapitány, aki nem meleg csak angol. 2011.09.29. 14:51:24

@Frigyesur: Akinek tanácsot kell adni az béna hozományvadász.

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 14:53:24

@Kytia: :DD Ne lovagolj egy vesszőhibán :P

Na jó. Majd 'Utáljuk Kytiát, nagyon utáljuk'-klubot is alapítok. Nem tesz semmit, nagyon szívesen, ké'hlek alásan. ;)

Kovács Tomi 2011.09.29. 14:54:53

@Frigyesur: Megcsináljuk a klubot arckönyvön.:D

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 14:55:25

(@Frigyesur: Hm, telleg milyen mokas is lenne ilyen klubot alapitani. Vajon hanyan lepnenek be. @Kytia: lehetne tiszteletbeli tag is :x)

@Kool Kitty Kat: Nöm löhöt möndönkö ölyön tökös ös ögyös, mönt tö. :P

2011.09.29. 14:56:29

@Ibrahim a tevehajcsár: "Az esetnek olyan vetülete nincsen, amit a legközelebbi kapcsolatodban hasznosítani tudnál,"
De igen.
Ha ennyire kicsi az empatikus képessége, hogy belássa milyen lenne a beteg anyjával élni a párjának, akkor még sok gondja lesz a párkapcsolatokban. A mai nők nem arról híresek, hogy zokszó nélkül tűrjék a férfiak bárdolatlanságát.
Amúgy jól teszik.

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 14:56:32

@Kovács Tomi: Mög ám! Ezennel innen mindenkit nagyon szívesen meginvitálok bele. Hadd örüljön a kis arcocskája! :)

Kytia 2011.09.29. 14:57:50

@Frigyesur: Gondoljátok előkerülne néhány régi "barátom"?:DDD Meg lehet, a családomról is kiderülne ez-az.:DD

michaela77 2011.09.29. 14:58:58

@Frigyesur: nem lépek be olyan klubba, amelyik elfogad tagjának:)

Picard kapitány, aki nem meleg csak angol. 2011.09.29. 14:59:10

@Frigyesur: mi az a tökös? vagy tényleg azt akartad írni hogy tökös?

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.09.29. 15:01:34

@Kovács Tomi: ehehehe, amit az első hozzászólásaid alkalmával az életről és a bologságról mondtál... háááát az eléggé ütős volt. Nem, nem ez a jó szó rá! Inkább olyan volt, mint egy öngyilkos jelölt naplója, vagy ilyesmi. Na meg azt hitted, hogy micsoda egy különleges valaki vagy te, mert te másképpen látod a világot. Én csak rámutattam, hogy baromira nem!

Azóta már sokat visszavettél, az tény.

michaela77 2011.09.29. 15:04:16

@Bundabandi: ez olyan volt, mintha a tanítónéni megdorgálná a diákot, hogy rossz voltál, de egy kicsit már javultál, jóvan:)

Kovács Tomi 2011.09.29. 15:04:18

@Kytia: The skeleton in the cupboard...:)

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 15:04:49

@Kytia: Biztos, ami biztos, minden ismerosod meghivom bele, aztan elindul a folyamat magatol :D

@Kool Kitty Kat: Aha.

Kovács Tomi 2011.09.29. 15:07:09

@Bundabandi: :) Mivel baromira nem ismersz, így kb fingod sincs arról, h miként látom a világot, csak az alapján ítélsz, helytelenül, amit leírva látsz tőlem..:)

Kovács Tomi 2011.09.29. 15:08:20

@Bundabandi: De....... NE kezdjük újra.:)

Kytia 2011.09.29. 15:08:59

@Kovács Tomi: :)))

@Frigyesur: Csak nehogy öngerjesztő folyamat legyen, aztán úgy járjak, mint a pirézek.:DD

dr. gernika 2011.09.29. 15:10:04

@Kytia: Ez eddig nem volt nyilvánvaló? :)

Kytia 2011.09.29. 15:13:04

@gernika: Dehogy. Nem olvasok én el minden kommentet, mert így is kifolyik a szemem.:DD

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 15:15:05

@Kytia: Egyre jobban kedvet kapok, megmondom az oszintet. De lehet, hogy csak amiatt, hogy becolaztam, faj a fejem, es semmilyen erdemi tevekenysegre nem vagyok alkalmas.

@gernika: Jo hogy josz, te is lepj be a klubba.

dr. gernika 2011.09.29. 15:16:33

@Frigyesur: Örömmel. :) Nard aszongya, ő is utálja, mer' Bak. :D

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 15:18:05

@gernika: :D Nardra mindig lehet szamitani, ha valakit vagy valamit utalni kell :)))

Kytia 2011.09.29. 15:18:51

@gernika: Node ez már fajgyűlölet.:DD

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 15:19:20

@gernika: Es ez uj lehetosegeket is vet fel. Minden tag beirhatna, hogy o miert utalja. Szavazasokat is kiirhatnank, hogy mi a legszornyubb benne.

Kytia 2011.09.29. 15:20:19

@Frigyesur: "...hogy mi a legszornyubb benne..."

Arra ti sosem jöttök rá.:D

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.09.29. 15:22:29

@Kovács Tomi: mintha én is valami ilyesmit írtam volna... magamról. Ugye-ugye!

Father Justice (törölt) 2011.09.29. 15:28:17

Olyan rutinosan veszekedtek, hogy hamarosan össze is költözhettek. :)

dr. gernika 2011.09.29. 15:30:40

@Kytia: :)
@Frigyesur: Én azért utálom, mert 2 kört tud futni a szigeten. :)

Kovács Tomi 2011.09.29. 15:30:46

@Frigyesur: Én általában az avatar alapján kapcsolom össze a személyiségeket.. Szóval, te dart vader vagy és ez így jó mert nem írsz ékezettel, tehát összeillik, Gernika egy mackó, Michaela egy világítótorony, Bundást nem tudom mi, Nard az ilyen izé na, miafaszom, középkori lovag, én meg vagyok a depressziós, Kytia meg a macska... Egy macskában mi a legidegesítőbb? Ha bolhás.:DDD

Kytia 2011.09.29. 15:31:15

Na, törtem magamnak egy szerencsesütit fb-n:

"Ne az ellenségeidtől félj, akik megtámadnak, hanem a barátaidtól félj, akik hízelegnek."

Akkor bennetek megbízhatok. Megnyugodtam.:)))

@Bundabandi: A végén kiderül, hogy mennyi közös van bennetek.:)))

Kytia 2011.09.29. 15:33:55

@gernika: Ééééééééén??? Téged félretájékoztattak.:))

@Kovács Tomi: Épp most akartam lóvá alakulni. Akkor nem javaslod?:))

Kovács Tomi 2011.09.29. 15:34:50

@Kytia: Lovakat nem bírom, macskákat igen.:))

michaela77 2011.09.29. 15:35:09

@Kovács Tomi: majdnem belekötöttem a világótoronyba, de a gernika egy mackó kárpótolt mindenért:DDD

Dökvín 2011.09.29. 15:36:07

@Kovács Tomi: Most már érdekel, az én avataromból mit szűrsz le? :D

cyd 2011.09.29. 15:36:37

@Kovács Tomi: Kurvára kéne egy új szemüveg, vagy csak töröld le a monitort :P

Kovács Tomi 2011.09.29. 15:36:48

@michaela77: Lehet nem az, nekem annak tűnik ezen a kisképen.:D

michaela77 2011.09.29. 15:38:16

@Kovács Tomi: na de ezt mondani, mikor éppen tegnap futott 9,5 km-t hegymenetben!:)
Amúgy én legofigurának néztem mindig is rózsaszirmokkal.

Kovács Tomi 2011.09.29. 15:38:58

@cyd: Nem kell szemüveg, a monitor is tiszta, ez csak így elsőre ránézek és ami eszembe jut a képről..:) A tiedről egy south park rész jut eszembe mikor ninjanak képzelik magukat, a Kenny pont így néz ki benne asszem.:D

michaela77 2011.09.29. 15:39:05

@cyd: mosmá akár azt is elárulhatnád, a te avatarod mi:)
Vagy rendezzünk versenyt, mindenki mondja el kién mit lát, és ki talál el többet:D

cyd 2011.09.29. 15:39:09

@Kugeln - Rock me Amadeus: Hogy szereted a klasszikus zenét, de csak annyi maradt meg benned, hogy volt egy érzékeszervi fogyatékos közöttük. Most már elárulhatjuk, hogy nem Vak Mozart, hanem Süket Beethoven :)

Dökvín 2011.09.29. 15:39:47

@michaela77: aki közben egy birodalmi rohamosztagos, egyben ámerikenbjúti :)

michaela77 2011.09.29. 15:39:52

@Kovács Tomi: nekem meg egy japán színház jut róla eszembe, mer az ott középen gésa is, meg szemmaszk is:)

Kovács Tomi 2011.09.29. 15:40:15

@michaela77: Én egy macinak ami ilyen rózsaszirmokba heverészik.:D

michaela77 2011.09.29. 15:40:29

@Kugeln - Rock me Amadeus: télleg, azaz!:) Nem vagyok túl jó starwarsból:D

Dökvín 2011.09.29. 15:40:55

@cyd: :D közelít, közelít. Na és a rock me amadeus rész? Aki vágja, mi az, bónuszt kap!

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.09.29. 15:42:20

@Kytia: én is törtem:

"Csak az tud igazán szeretni aki már megjárta a poklot."

Az ördögnél már jártam! Hihi! :D

@Kovács Tomi: addig örülj, amíg nem tudod ki, vagy mi vagyok! (amúgy ez egy ikrek jel -> jó és a rossz egyben, mert angyali és ördögi is tudok ám lenni)

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 15:42:56

@Kytia: Elmondod? Bar annyi mas szornyut is tudunk, hogy az eleg is :D

@gernika: Lasd meg a pozitivumat: ennyit tud--> akkor szokott--> akkor csak ki kell varni, amig megy--> ra lehet ereszteni egy rottweilert. ;)

@Kovács Tomi: Nard halallovag, vagy valami ilyesmi. Macskaban az a legidegesitobb, hogy egyaltalan van. Bundas sztem egy felig angyal-felig ordog valami. Gernika egy macko! :DDDD

@michaela77: :DDDD

Kovács Tomi 2011.09.29. 15:43:45

@Bundabandi: Aszittem ying yang vagy valami hasonló baromság vagy tai chi vagy fengshui a lélek és a test harmóniája vagy a franc tudja..:D

Kytia 2011.09.29. 15:44:04

@Kovács Tomi: Mé nem bírod a lovakat?

michaela77 2011.09.29. 15:45:34

@Kovács Tomi: én meg azt, hogy valami anime figura.

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 15:45:42

@cyd: Te valami szamuraj vagy?

@michaela77: Te egy leszallo UFO is lehetnel ennyi erovel :))

@Kytia: Nalatodhogyugyeugye. Vegre valakik oszintek veled! :)

michaela77 2011.09.29. 15:46:21

@Frigyesur: csak csendesen, ha nem akarod, hogy egyik éjszaka elvigyünk...

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.09.29. 15:47:10

@michaela77: szerintem olyan, mint egy velencei maszk! Vagy valami színész-táncos alak.

dr. gernika 2011.09.29. 15:47:56

@Kovács Tomi: Maaackó? Ez egy legorohamosztagos. :D
@Kytia: Te mondtad a múltkor!

Dökvín 2011.09.29. 15:47:56

@Bundabandi: Nekem is velenceinek tűnik :)

Dökvín 2011.09.29. 15:48:23

@gernika: akkor ebben meg én nyertem :D

Dökvín 2011.09.29. 15:49:35

@Kovács Tomi: Hova lett az avatarod? Cserére vetemedsz?

Kytia 2011.09.29. 15:50:14

@gernika: Az lehetetlen. Én azt a futópályát még nem érintettem talppal. Lehet, hogy csak saccoltam.:))

dr. gernika 2011.09.29. 15:50:25

@michaela77: kilencésfél az az össztáv volt, abból 2 volt hegymenet. :D

Kovács Tomi 2011.09.29. 15:50:31

@Kytia: Mert nagyobbak mint az ember, büdösek, és nagyot tudnak rúgni.:D

@Kugeln - Rock me Amadeus: Miazazaz?:D

@gernika: Hogy micsoda?:D

Kovács Tomi 2011.09.29. 15:51:08

@Kugeln - Rock me Amadeus: Szeretnék, de a rendszer mintha nem szeretné.:(

michaela77 2011.09.29. 15:51:28

@gernika: nem kellett volna elárulni, én nem köplek be, hogy nem csak hegynek felfelé futottál:D

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 15:51:33

@gernika: Ha nem lenne vicces a medve-asszociacio, en is kiakadnek, hogy egy Amerikai szepseges rohamosztagost legobol nem ismer fel, de olyan aranyos kis macika vagy :D

dr. gernika 2011.09.29. 15:52:25

@Kytia: Cö. Nem te mondtad múltkor, h kimentél valakivel futni, aki az első kör után összecsuklott diadalittasan, te meg mondtad, h mész még egy kört? KIVOLTAZ?
Francba most kereshetek valami más indokot amiért utállak. :(
@Kugeln - Rock me Amadeus: Miben?

Kovács Tomi 2011.09.29. 15:52:53

Na akkor találjátok ki, ki látszik az én avataromon.:D

Dökvín 2011.09.29. 15:53:05

@Frigyesur: nekem a southparkos figuráik is bejöttek anno, pláne, hogy Nard egy élő kis Eric Cartman :D

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.09.29. 15:53:22

@michaela77: ohh hát voltam én már Garfield is, meg Főnix, mikor tudjukki felidegesített!

A tiéd mi a csuda? Egy felhő amin átsüt a nap?

@gernika: egyértelműen rohamosztagos, Amerikai szépség pózban! :D

Dökvín 2011.09.29. 15:54:26

@gernika: Jeleztem, hogy nem egy maci, hanem birodalmi american beauty rohamosztagos vagy :)

michaela77 2011.09.29. 15:55:05

@Kovács Tomi: kovácstomi nyaktól lefelé?

@cyd: köszi:)

@Bundabandi: az is lehet, de nekem jobban teccik kovácstomi asszociációja: én vagyok a fény az éjszakában:)

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 15:55:24

@cyd: A csucson kellett volna abbahagyni, Facebookon, megse en vagyok a sasszem :x

Dökvín 2011.09.29. 15:56:15

@Kovács Tomi: Még nem találtam ki, mi legyen AZ :)

Kovács Tomi 2011.09.29. 15:56:22

@michaela77: Nem éppen, de segítek, ez az egyik leghíresebb kép a fiatalemberről, aki már nem él...

@cyd: Áhh, így már tiszta.:)

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 15:57:08

@Kytia: Akkor is megismerunk!

@Kugeln - Rock me Amadeus: Lattad mar a kis Nardyt? :) En birtam Jabbat is, gernika pedig oriasi eredmeny, egy megtert SW-rajongo. Pontosabban rajott, hogy mindig is szerette az SW-t.

Kovács Tomi 2011.09.29. 15:57:31

@michaela77: Te valamit tudsz... Méghozzá nagyon is... Gyanús lettél, sőt elárultad magad... Lehet, h akaratodon kívül...

@Kugeln - Rock me Amadeus: Faszaa:D

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.09.29. 15:59:09

@cyd: Akkor eltaláltam! Velencei maszk! :D

Az enyémet eddig csak Devil találta el, há' mer' ő is ikrek.

@Kovács Tomi: munkásember a 80-as évekből

Dökvín 2011.09.29. 15:59:31

@Frigyesur: Az SW szeretete bizony hogy nagyon fontos tényező. Bennem megvan hozzá az Erő :D

Kis Nardyhoz élőben még nem volt szerencsém, de röhögök a hsz-in, mert kísértetiesen hasonlít azok alapján egy rendszergazda barátomhoz :) de nem ő az :P

dr. gernika 2011.09.29. 15:59:53

@Kovács Tomi: Hát egy lego rohamosztagos (stormtrooper tod, SW) Amerikai szépség pózban. :)
@michaela77: Már facebookon is számonkérik tőlem. :) Nehülyéskedjetek már, 9 km hegymenetbe egy robot is beledöglene.
@Frigyesur: :P

michaela77 2011.09.29. 16:00:14

@Kovács Tomi: heath ledger??:D

Örülök, hogy valamit tudok, nagyon is. Ennél jobban csak akkor örülnék, ha tudnám, hogy mit:D

michaela77 2011.09.29. 16:00:52

@gernika: na de egy rohamosztagos...??:D

Kovács Tomi 2011.09.29. 16:00:59

@Bundabandi: Nem nyertél...

@gernika: Aha, így már értem.:)

Dökvín 2011.09.29. 16:01:10

@Kovács Tomi: dehát Kovács Tomi eléggé él, nemdebár?

cyd 2011.09.29. 16:01:24

@gernika: Ilyen lóg a lakáskulcsomon, egy meg az otthoni nyomtatót őrzi :)

Kovács Tomi 2011.09.29. 16:02:13

@michaela77: Ha véletlenül írtad az előbb egybe a nevem és kisbetűvel, akkor nincsen gond..:) Ha szándékosan, akkor viszont kérdéseim vannak, de az akkor privátban..:)

Nem, nem ő az.

Kovács Tomi 2011.09.29. 16:02:48

@Kugeln - Rock me Amadeus: Pontosan! Tehát nem én vagyok a képen.:)

michaela77 2011.09.29. 16:03:03

@Kovács Tomi: ó, nagyon szeretnék privizni veled, de sajnos véletlen volt:) És nem a nemecsek miatt:D

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 16:04:01

@gernika: Durci-murci medve urfi :))

@cyd: A jatekmacid orzi a nyomtatod? :O (En a piaimat oriztettem egy Alffal.)

cyd 2011.09.29. 16:05:21

@Bundabandi: Mit kell azon kitalálni? Elég látni :)

@michaela77: Persze, a legjobb arcok és a legsanyarúbb sorsúak:
flood.blog.hu/2009/12/22/a_rohamosztagos_maganya

Kovács Tomi 2011.09.29. 16:06:00

@michaela77: Done, és ne ne akarj velem privizni.:D És nem ő.

@Kugeln - Rock me Amadeus: Ha tudnád, h ezzel az egy mondattal, ha képletesen is, de mennyire beletaláltál egy a képen látható fiatalemberrel kapcsolatos dologba..:))))

michaela77 2011.09.29. 16:06:40

Jajj olyan izgalmas, hogy végre nem azt kell kitalálni, hogy nard milyen ciki nőies dolgot csinált, ami még jól is esett neki:D

dr. gernika 2011.09.29. 16:06:40

@Kugeln - Rock me Amadeus: Na az pölö tényleg önarckép volt, még 2006-ból.
@Frigyesur: Sosem szerettem, nyomiság.

michaela77 2011.09.29. 16:07:24

@Kovács Tomi: szóval felakasztotta magát??:)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.09.29. 16:08:34

@Kovács Tomi: nem látszik a feje!!! Így hogy találjam ki?

Elvis!

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 16:08:43

@gernika: Olyan vagy, mint Nard: be nem ismerne tevedeset :)) IV gernika :))

michaela77 2011.09.29. 16:09:01

@Kovács Tomi: asszociáció, de jó, majdnem mint az activity:)

Kovács Tomi 2011.09.29. 16:09:42

@Bundabandi: Nem, és nem is jó irányba jársz...

Kovács Tomi 2011.09.29. 16:10:42

@michaela77: :)) De igen a fiatalember felakasztotta magát, még mit segítsek... Mást nem...:D

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 16:11:02

@michaela77: Aromaterapias furdot vett, utana szempilladauer, francia manikur es kamillas arcgozoles.

Dökvín 2011.09.29. 16:11:13

@gernika: jaja, a planeariummal, i guess :) én is csináltam párat anno ;)

Dökvín 2011.09.29. 16:11:53

@Kovács Tomi: a lényeg, hogy 16:30-ig találjuk ki, mert akkor lépnem kell :)

michaela77 2011.09.29. 16:12:41

@Kovács Tomi: csak szécsi pál lehet:)

@Frigyesur: biztos forrásból tudod vagy találgatsz?:)

Kovács Tomi 2011.09.29. 16:13:05

@Kugeln - Rock me Amadeus: Hajrá! No segítek Angol nemzetiségű fiatalember, felakasztotta magát.

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 16:13:41

@michaela77: Nem, csak meggyozon bloffolok. :))

michaela77 2011.09.29. 16:14:46

@Kovács Tomi: ahogy téged ismerlek valaki tömeggyilkos lehetett:)

Kovács Tomi 2011.09.29. 16:16:39

@Köldökszösz (csodalampa): Nem Jim, bár őt is nagyon szeretem..

@michaela77: A fiatalember maximum a családjának a barátainak és a rajongóinak okozott szenvedést, azzal amit tett..

Köldökszösz (csodalampa) 2011.09.29. 16:17:11

@Kugeln - Rock me Amadeus: Mé? Kádban nem lehet felaksztani valakit? Nem láttál még fregolit?

cyd 2011.09.29. 16:17:32

@Kovács Tomi: Michael Hutchence? Bár ő nem volt már épp fiatal, ja meg csak a birodalom lakosa, de nem angol, akkor passz :)

Dökvín 2011.09.29. 16:17:52

@Kovács Tomi: Rajongói - énekes volt? Színész?? Már csak 13 perc maradt!! :S

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 16:18:07

@Köldökszösz (csodalampa): Ez nagyon morbid, de sajnos felnevetettem. :D

Dökvín 2011.09.29. 16:18:25

@Köldökszösz (csodalampa): Megnézném én azt a fasza fregolit, ami elbír egy férfiembert :D

Kovács Tomi 2011.09.29. 16:19:28

@Köldökszösz (csodalampa): Na a képemen látható fiatalember is a fregolira akasztotta fel magát, csak a konyhában. Utolsó lemez amit meghallgatott halála előtt az az Iggy Pop - The Idiot című albuma volt.

dr. gernika 2011.09.29. 16:20:01

@michaela77: Azt sose fogjátok kitalálni.

michaela77 2011.09.29. 16:21:16

@Kovács Tomi: és mit nyert? Adjuk át ünnepélyesen.
Persze megosztva velem, merhogy én indultam el jó nyomon:D

Dökvín 2011.09.29. 16:22:07

Ian Curtis és a fregoli? Ez komoly, vagy én dekódoltam félre valamit?

Köldökszösz (csodalampa) 2011.09.29. 16:22:13

@Kovács Tomi: Nem érdem, Ő van az avatarodon is. :DDDDDDDDDDDDD

michaela77 2011.09.29. 16:22:18

@Kovács Tomi: bazze de ciki, a new ordert pedig szeretem, de nem tudtam az előéletét.

Dökvín 2011.09.29. 16:24:27

Na még szerencse, hogy fény derült rá, így már nyugodt szívvel indulhatok haza :D

Kovács Tomi 2011.09.29. 16:24:37

@michaela77: Még kitalálom mit nyert..:D Én a pont a New ordert nem bírom.

@Köldökszösz (csodalampa): DDDDDDDD azért ismered és már respektért kiált!

@Kugeln - Rock me Amadeus: ühüm!

Kham 2011.09.29. 16:25:23

@Kovács Tomi: Ember, te macinak néztél egy rohamosztagost és szereted a macskákat? Jobb lesz szembenézni a szomorú tényekkel, homár vagy:)

Dökvín 2011.09.29. 16:26:34

@Kham: A macska jó. Nekem is van 2.

michaela77 2011.09.29. 16:27:11

@gernika: hát pedig ez a játék véget ért, vissza kell térnünk ahhoz:)

Kovács Tomi 2011.09.29. 16:28:44

@Kham: Ember, szerinted, abból kis képből mégis mi a faszomat látok? Hm? Annyit h piros háttérben valami világos színű izé van ebből mire következtettem piros háttér mögött valami mackó ennyi.. Sőt elárulom, a krokodilokat is szeretem.:D

Kham 2011.09.29. 16:32:12

@Kugeln - Rock me Amadeus:
közönséges slágerszám az a Jeanny, ez sokkal jobb:
www.youtube.com/watch?v=8daMCM6VAO4

Kham 2011.09.29. 16:46:05

@Kovács Tomi: Semmi baj, mindig a dühös ellenkezés az első reakció, aztán jön a kételkedés, az belenyugvás és a feldolgozás. Kitartás, még az is lehet hogy a folyamat végén még ezen is édibébi macikat és mylittlepony-t fogsz majd látni.
www.kenkellyfantasyart.com/i//Manowar021.jpg

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2011.09.29. 16:49:17

@Kovács Tomi: Mackó :D heheheh LoL

Amúgy 3 starwars rajongónk is van: Frigyesur, gernika, Kool Kitty Kat és mind3 a sötét oldalról :D Érzem az erőt! Egy Jedi lovagra van szükség a fórumon!

Frigyesur (törölt) 2011.09.29. 17:17:32

@Anakin Solo: Tö söm törmöszötös hölöllöl ökörsz möghölnö, nöm? :D

Nyah mentem, es ez a szerencsed. :)

dr. gernika 2011.09.29. 17:24:13

@Anakin Solo: Én nem vagyok rajongó, erre engem kényszerítettek. Nard az.

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2011.09.29. 18:00:16

@Frigyesur: nöm! söx közbön :D
ös nöm örtöm mö ö böjöd möst völöm??? özört mört JEDI lovag vögyök? heee hööö?? :)

@gernika: akkor jelentsd fel :) ki tudja mikre fog még kényszeríteni.. perverz dolgokra.. fujj :D

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.09.29. 19:31:02

isten bizony, maúnika-sóban éreztem magam és az érzés nem csitul

Örömmel látom, hogy mindenki egészséges (legalábbis nincs rosszabb állapotban, mint mikor utoljára "olvastam"), valami pletyka, szaftos hír, menü, összeveszés, Gauss-görbe-i végletek nem bukkantak fel? Szottyadékságom nem érzi magát trendinek, amíg hozzá nem jutott az új hírekhez (ha ettől sem leszek trendibb, eret vágok, a piros most az új fekete :D)

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2011.09.29. 20:29:18

@Zsit (nyau és rémizé): ó elvagyunk köszi fajántosan, mint tükörponty a fonott kosárban! Aztán kegyed nehogy eret vágjon, mert akkor lesz vörös és fekete is ebben a sorrendben. Inkább tessen sok süteményt enni vagy csokit, mert az termeli a boldogsághormonokat ;)

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.09.29. 21:30:39

@Anakin Solo (a.k.a. Ape):
hát köszi a jókívánságokat :)
Csoki-süti fronton a helyzet remek, sőőőt :)

Nos, ha ennyi minden történt, akkor nem lesz nehéz visszarázódnom egy picinyt. Mint a brazil sorozatok, simán értettem két heti 1 epizódból, hogy mizu :)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.09.29. 21:57:24

Akkor én még anyámmal éltem!

Ááá! :D Eddig olvastam!

Bo Santál van Gilkeson 2011.09.30. 12:14:27

hát ez pokoli nehéz helyzet like hell. szerintem a posztoló kérjén tanácsot Maunikától.
süti beállítások módosítása