Az új csajom Facebook-függő

2012. augusztus 23. 07:29 - csajokespasik

„Szerintem, ha kitörne egy űrbéli gammasugárzás és megsütné a szervereket a Földön, ennek a csajnak annyi lenne, elvennék élete értelmét” - nem az a baj, hogy a lány Facebook-fetisiszta, hanem az, hogy minden közös dolgot feltol rá. Hogyan lehet lerobbantani egy csajt a Fészről és miért kattannak rá ennyien?

 

Úgy három hónapja van egy barátnőm, számomra ez még egy viszonylag új kapcsolat. Én 29 vagyok, ő 25. Igazából csak egy bajom van vele: jóformán az egész életét a Facebook-on éli, reggel felkel, gép bekapcs és teper fel rá. Ha éppen munkába megy, vagy valahova, vagy csak kint van az utcán, okostelefon elő. Ha én éppen nem lógok a Fészen (ami elég sűrűn előfordul, engem annyira nem fogott meg) rám szól, hogy miért nem? Én egészséges mértékben használom csak, és inkább azért vagyok fent, mert minden ismerősöm is. Nekem csak 120 ismerősöm van, mert én csak azt jelölöm vissza, akit valóban ismerek, a lánynak ezzel szemben több, mint 800. Attól is rosszul vagyok, ha kimegyek a főoldalra és dől rám a rengeteg fölösleges információ: ki, mikor, kivel, hol járt és mennyire lájkolja, vagy nem lájkolja. Azt is fölfogom, hogy ez valakit nagyon tud izgatni, valakit mindez érdekel, egy pletykán nevelkedett csajnak/pasinak például, ez maga a paradicsom, mert tud kukkolni, hozzászólni, beleszólni.

Még viszonylag a kapcsolatunk elején járunk és már azt kéri tőlem ez a lány, hogy tegyem fel a közös képünket az oldalamra, főhelyre, ne csak az arcom legyen ott. De szerintem a Facebook egész egyszerűen nem erre való, nem családi album - egy reg, egy arc. Az én nevem van ott, mit keresne ő a képen: az albumban ott lesz majd, a profilképemen nem leszünk kettesben, ez hülyeség, …és a közös fotókat profilképnek beállítva olyan sokszor látom másoknál is – de ez legyen az ő dolguk. Egy darab közös képünk készült eddig, a telefonommal, ami nem túl jó minőség, mégis azért macerál, hogy állítsam már be a lapomra profilképnek és akkor ő is beállítja magánál.... (a csaj 25 éves, nem 9!) De nem fogom beállítani. Azt hiszem ebből már kinőttem. Nehogy már a Like legyen a figyelem mértékegysége, és kardinális tényezővé váljon az, hogy mennyire tud a párod belefolyni az életedbe, és mindenhova, egy túlajnározott közösségi portálon keresztül! Aztán küldi a napi utasításait: rakjam fel én is, ezt meg azt, és lájkoljam ezt+azt. Szerintem, ha kitörne egy űrbéli gammasugárzás és megsütné a szervereket a Földön, ennek a csajnak annyi lenne, elvennék élete értelmét. Vagy rosszul látom? Nem tudom, hogyan kéne lerobbantani a csajt a Fészről. Velem ellentétben ő felrakja az életünket: merre jártunk, mi volt rajtam és rajta, mit láttunk… Ezzel kicsit engem is égetve. Én úgy vagyok a FB-al, hogy fent vagyok, mert mindenki fent van, de rákattanni nem tudnék. Eset: július közepén elmentünk egy hosszúhétvégére Egerbe. Összesen heten voltunk a programra, és mindenki úgy ment oda, ahogy akart… Szerencsére nekünk nem kellett költeni vonatra, vagy buszra, mert valaki le tudott volna minket vinni. Igen ám, de úgy alakult, hogy az ex-pasija bejelentette, hogy ő is hozzánk csapódna. Amikor a lány ezt megtudta, hogy az exével egy kocsiban kéne utaznia, rögtön kiposztolta a fészre, hogy mindenki tudja, márpedig ő inkább busszal megy, de nem ül egy kocsiba vele. Ezt nem tudom, ki olvasta, de vélhetően az exe is, akinek ugye, valóban szánta az egészet, a női rafinéria jegyében…És úgy is lett. Mentünk ketten a hercegnővel busszal… Az exével meg szépen találkozott a célállomásnál, de nem nagyon foglalkozott vele, köszöntek egymásnak, és annyi. Innen gyanítom, hogy nem olvasta, mert azért csak számon kérte volna a lánytól, hogy ezt miért kellett. Gondolom, a szakítás után leszedte a fickót. Hát, ez van most, éljen a FB.

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr94727086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása