A párom megcsalt. Én lennék a hibás?

2013. január 17. 07:25 - csajokespasik

„Nagyon váratlanul ért, erre nem számítottam. Elfogadott minket a fiammal. Ez hatalmas szó” - egy gyermekét egyedül nevelő nőnek nehéz talpra állnia, ha már egyszer cserbenhagyták. Most újra megtalálta az önbecsülését, de a rossz emlékek még mindig nem hagyják békén. Amikor összeszedi magát és új pasit kerít a házhoz, azt veszi észre, hogy a lovag pont a volt pasijának ellentéte. És most össze van zavarodva.

 

29 éves nő vagyok. Van egy 1,5 éves fiam. A párommal 4 évig voltunk együtt, amikor kiderült, hogy félrelépett egy nővel a munkahelyéről. Hónapok óta nem él velünk, elköltözött. Ő döntött így. Hetente kétszer látogat meg minket. Néha beszélgetünk, mik a szándékai. Egyelőre neki semmi, jó így neki... Én nem tudok a kérdésemmel sehova fordulni, mindenki ugyanazt mondja: lépjek túl rajta és keressek mást. De én szerettem a páromat. Megcsalt, megtörtént. Én azonban mégis feltettem magamnak a kérdést: ki a felelős mindezért? Én? Az élettársam? Vagy a nője?

Nem voltam elhanyagolt, „lelakott nő” odafigyeltem magamra, próbáltam a kedvére tenni mindenben. Nem hiszem, hogy itt lett volna a probléma. Persze ettől még ő meg tud unni, hiszen egy légtérben élünk, a kandúr meg mindig csavarog, mert ilyen a természete. Talán ezért nem házasodtunk össze. Nem tudom, jelenleg kivel él, és mit csinál. Nem kérdeztem. Nem mondta. Én nem rég meguntam a magányt és az önsajnálatot. Megismertem egy nálam 2 évvel fiatalabb férfit és most ott tartunk, hogy ilyen rövid ismeretség után, tudván, hogy gyerekem is van, el akar jegyezni. Nagyon váratlanul ért, erre nem számítottam. Elfogadott minket a fiammal. Ez hatalmas szó. Megismertem a szüleit, ő is az enyémet, mindkét oldalon kölcsönös a szimpátia. De mégis valami visszatart. Lehet, hogy félek egy újabb csalódástól? Szeretem őt és érzem, hogy boldogok lehetnénk… de amit most érzünk egymás iránt nem biztos, hogy tartós valami, inkább hirtelen fellángolás. Tetézni az örömöket: ő ilyen, mindig mindenre ajándék, mindennek megadja a módját, figyelmes és ezért gondolom, hogy ez az eljegyzés is ilyesmi lehet nála – mindent most, azonnal és egyben. A volt párom ellentéte. A gyerekem miatt várni kéne egy új kapcsolattal? Az exemmel sem veszekedtünk előtte soha, szegény azt se tudja, mi van. Nem tudom, mennyit fog fel ebből az egészből.

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr965022990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása