Van olyan lány, akinek mindegy, kivel jár

2014. december 23. 07:51 - csajokespasik

„A pasik fele megcsalja a nőjét, ám a félrelépés nem csak a férfiak sportja. A baj akkor van, ha a férfi az egyszerűbb utat választja, és a barát feleségét, barátnőjét jelöli ki a dologhoz” - amikor ott fekszik a nő az ágyadon, hívogat, érzed az illatát, fülledt a hangulat, nehéz ellenállni. Ilyenkor általában minden hűség a kukában landol. Az örök hűség örök dolog?

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Még sosem írtam levelet sehova, se panaszlevelet, vagy bármilyen mást, de a múlt pénteki bejegyzés felkeltette az érdeklődésemet, és azt hiszem, tudok egy alternatívát a felvetett kérdésre. Elöljáróban annyit, hogy talán a sztoriban forgó hölgy is sokat csalódott már a bunkó hapsikban, azért lett ilyen, és ő is tudna ilyen kifakadást produkálni, ha akarna vagy tudna írni. Nem kell ezt túltárgyalni, túltekerni, túlbonyolítani, de tény, hogy a jelenség van, létezik és nem új keletű. És jól látod, nincs jó példa a mai fiatalok előtt, családok mennek szét, mindenki mindenkivel hadban, vitában áll. Akár tetszik, akár nem, így van.

Kivétel a szerencsés kivétel. Ami a női valóságferdítést illeti. Hazugság = Szökés a valóságból. Kikerülni a konfliktust, a felelős döntéseket és a dilemmát. Gyakran kerülünk olyan helyzetbe, hogy két rossz közül kell a kevésbé rosszat választani. Ez a párkapcsolatokban csak ritkán van így, vagy már nagyon elnyűtt lélek az, akinek mindegy, csak legyen valami. A kapcsolatokban két ember érzelmeinek kell találkozni, igazából nem választás kérdésének kéne lenni, hanem egy vonzalom útján kialakult valaminek, ami megy magától, nem is kell választani semmiben. De van olyan nő (lány), akinek tulajdonképpen mindegy, kivel van együtt, csak ne kelljen önmagával szembesülni, megoldatlan problémákkal foglalkozni, vagy éppen a fejében az ürességgel, a tervekkel, a jövővel, reményekkel. A csalások az élet minden területén jelen vannak, így a kapcsolatokban is. Amikor egy kapcsolaton belül kell elérni a célokat, de szép szóval nem megy, más eszközökhöz kell folyamodni. Ezek a célok lehetnek ártatlanok, új autó, új konyhabútor, új akármi, vagy csak az, hogy párunk maradjon otthon és több időt töltsön velünk. A valóságferdítés rossz oldala (a hazugság rossz célja), ha valamit el akarsz sumákolni, ilyen a félrelépés. Magáért a kapcsolatért nem kell tenni, mert az már megvan, létrejött, és új játszma kezdődik azon belül. Ez se magától történik, feltételekhez kötött és általában vannak előjelei.

Ha pároddal egyezségre akarsz jutni, már belépett a kapcsolatba a politika. Ahol pedig politika, ott gyanakvás is. Egy házasságon vagy kapcsolaton belül ez úgy értendő, hogy miért legyenek a felek kölcsönösen hűségesek egymáshoz, amikor a másik biztos nem az? Mindketten rosszul járnak, ha kölcsönösen árulják el egymást, de legalább közösen viszik el a balhét is – onnan még lehet visszaút. A hűség kicsikarása a cél, ennek érdekében a nő lemond sok mindenről, tudja, rosszabbul járhat, ha őt csalják meg, az agyában lejátssza és számba veszi az esetleges következményeket, majd úgy dönt, a színlelés biztonságosabb. Olyan is előfordulhat, hogy emiatt gyorsabb akar lenni és előbb félrelépni, mint a másik, míg a másik előbb nem teszi meg – ezt a saját bőrömön tapasztaltam, egy exem mesélte, jóval a kapcsolatunk vége után. A zárt kapcsolatokat nagyon sokan börtönként élik meg. Kiutakat fognak keresni, ami nem feltétlenül a félrelépés. Lehet a bezárkózás is, vagy a pia, vagy a hatalomgyakorlás, elnyomás, a másik fölött uralkodni, irányítani őt. Olyanról is hallottam, ha egyik vagy másik megcsalja a párját, bosszúból ő is lefekszik valakivel, hogy kvittek legyenek. Annak a kapcsolatnak ott is van a vége. Minden kapcsolat megalkuvás. Azt valahogy már nem hangoztatják a hölgyek, hogy olyan pasit keres, aki úgy bánik vele, ahogy ő vele. Miért? Egy kapcsolat szabályait nem lehet előre lefektetni és eltervezni, mi lesz, mert az folyamatában alakul és kanyarodik. Nincs jó nyitott házasság, se nyitott bármilyen kapcsolat. Az egy családi kupleráj. Persze hazudhatunk, hogy felfrissül a kapcsolatunk és csak megerősödik általa... önámítás. Sokkal kényelmesebb azt kivitelezni, ha sikerül elhitetnie a párjával, hogy hűséges hozzá.

A pasik fele megcsalja a nőjét, ám a félrelépés nem csak a férfiak sportja. A baj akkor van, ha a férfi az egyszerűbb utat választja, és a barát feleségét, barátnőjét jelöli ki a dologhoz. Az örök hűség ritka dolog, ma már csak a mesében van. Mások lettek az értékek.

Lehet hazugság nélkül élni? Lehet, csak nehéz. Azt is meg kell tanulni és szokni. Az önzés belénk van kódolva, mindig az Én van első helyen. Lehet az erkölcsi fogalmakon lovagolni, de amikor az élet előcsalogatja valódi, puszta ösztönöd, akkor legyél bölcs és okos. Filozofálni bármiről lehet. De amikor ott fekszik a nő az ágyadon, érzed az illatát, hívogat, fülledt a hangulat, minden tökéletes és ellenállhatatlan... és egyszer csak a szemforgató erkölcsi törvénykönyv a kukában landol. Vannak, akik hajlamosabbak a csalásra, és vannak, akik jobban ellent tudnak állni. Vagy nincs kísértés körülötte, vagy ilyen a természete, vagy tudja magáról, hogy rosszul hazudik, az tartja vissza, vagy csak nem akar fájdalmat okozni a másiknak. A hazugsági hajlam mindenkiben ott lapul, mint lehetőség. Semmilyen ellenállás nem tart örökké, mert ha valahol már ellenállás, elfojtás és önuralom van, akkor ott előbb-utóbb lesz valami, várja a kísértést, a lehetőséget és az jönni is fog. Mi a megoldás? Egyet tudok: az önismeret.

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr507005781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása