Nem reklamálni! Elolvasni az adatlapot!

2015. január 06. 07:39 - csajokespasik

„Miért ír Sanyi, akinek bevallottan 8 általánosa van és egy tőmondatot sem tud helyesen leírni? Mégis milyen választ remél?” - a profil alapján igenis le lehet szűrni, ha az ember nem azt az illetőt keresi. Ha valaki egy diplomatikusan lerázó válaszlevelet kap, akkor - mielőtt felháborodna - olvassa el újra a címzett adatlapját, aztán vesse össze az ottani elvárásokat saját jellemzőivel.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok! Véletlenül találtam rá erre a korábbi bejegyzésre, és mivel a téma örökzöld, szeretném női szemszögből kiegészíteni a levélíró állításait. A poszt szerzője azt sérelmezte, hogy ilyen "lepattintó" szövegeket küldenek a nők a pasik bejelentkezéseire:
- A profilod alapján úgy látom, nem illünk össze.
- Nem működik a kémia.
- Köszönöm a leveled, de én mást keresek.
Nos, az ember egy őt megszólító másikkal nyilván nem szeretne ok nélkül udvariatlan lenni, ezért a fenti diplomatikus válaszokat adja. Bevallom, amikor magam is aktívan társkeresőztem, én is éltem ezekkel a fordulatokkal.

A profil alapján igenis le lehet szűrni, ha az ember nem azt az illetőt keresi. Mondjuk első körben ránéz az ember a fényképre. És ha a fénykép nem olyan, amilyet elképzel magának (pl. egy cérnavékony valaki, amikor ő a macisabb pasikra bukik, vagy épp fordítva), vagy mondjuk kigyúrt, kopasz, tetovált, szemüveges, szakállas... de folytathatnám a sort a végtelenségig, ott már eleve bukta a dolog. Nyilván ilyen preferenciák a pasiknál is vannak, pl. csak szőke, nagymellű, vékony testalkatú, stb. jöhet szóba.

De még ha a profilkép vállalható is, egy csomó körülményen elbukhat a dolog. Ha például a nő hangsúlyozottan 30-35 közötti pasit keres Vas megyéből, akkor az 55 éves férfi Borsodból vajon miben reménykedik, amikor megszólítja (tömeges jelenség)?

Vagy ha világosan le van írva, hogy felsőfokú végzettséggel hasonlóan képzett társat keres az ember, akkor annak miért ír Sanyi, akinek bevallottan 8 általánosa van és egy tőmondatot sem tud helyesen leírni? Mégis milyen választ remél? Hogy a "Szia szimpi vagy és tecel nekem meg akarlak ismerni" - bemutatkozás valami olyan pluszt hordoz, ami miatt mondjuk egy közgazdász vagy egy bölcsész feladja az elveit? (Lehet erre mondani, hogy sznobizmus vagy nagyarcúság, attól még tény marad. Az ember így működik: igényes, finnyás, válogatós, slussz.)

Nem, szó sincs ilyesmiről. Szóval, amikor az ember meglát egy levelet valakitől, aki már első ránézésre, objektív és szubjektív szempontok szerint is kiesik, akkor jó eséllyel azt gondolja magában, Úristen, ha egyetlen pasi/nő lenne a Földön, akkor sem kellene... Mert (a címzett értékrendje szerint) ronda, mert egy mondatot nem tud összerakni, mert messze lakik, öreg/fiatal, akármiért. És nem azért, mert szereti az én kedvenc filmemet/könyvemet vagy sem. Csak nyilván ilyenekkel nem bántjuk meg az embert, hanem helyette leírjuk a fenti közhelyeket.

A korábbi poszt említ egy másik témakört is, ami lazán kapcsolódik a fentiekhez. Említésre kerültek a szingli anyák, akik "bébicsőszt" keresnek az ilyen oldalakon. Mint egyedülálló anya mondom, hogy számomra ez nagyon furcsa. Nem mondom, hogy nem létezik a jelenség, mert bizonyára ilyenek is vannak, de nem ez a jellemző. Eltitkolni valamit, ami nagy hátrány lehet - és ilyen tipikusan a gyerek, pláne, ha együtt él a társkeresővel -, teljesen értelmetlen. Úgyis kiderül előbb-utóbb, akkor meg nem egyszerűbb mindjárt rövidre zárni olyannal, akinél ez kizáró ok? Persze, lehet erre azt mondani, hogy a nők abban reménykednek, majd annyira megbabonázzák a pasit, hogy az a végén feladja elveit és már nem fogja zavarni, hogy előkerül a semmiből egy gyerek, de ez ugyanolyan ostobaság lenne, mint a fentebb vesézett levélírók húzásai.

Szerintem itt inkább arról lehet szó, hogy a szülők mindjárt az elején tudni szeretnék, hogy viszonyul a másik fél a már meglévő gyerekhez, mert nyilván, ha nem szeretne ilyen kis kakukkfiókákkal foglalkozni - ezt sem kell elítélni, de akkor felesleges további köröket futni. De szerintem ilyenkor a szülők kihangsúlyozzák az adatlapon, hogy igen, van gyerek, igen, velem él. A másik fél meg kihangsúlyozhatja, hogy akit keres, annak ne legyen gyereke, ezek működő opciók a társkeresőkön. Csak ugye, komolyan is kellene venni... (Ismét egy pont annak, hogy "a profilod alapján nem téged kereslek".) De nekem korábban sokan írtak, hogy nagyon szimpi vagyok nekik és megismernének, aztán, az adatlapjukat megnézve, ott állt világosan, hogy gyerek kizáró ok, miközben nekem 3x is le volt írva konkrétan és utalás szinten is, hogy bizony, van gyerekem. Nekem innentől logikus, hogy az illető még arra se vette a fáradságot, hogy végigolvassa, amit leírtam magamról, akkor pedig mégis mit akar tőlem...

Szóval, ha valaki ilyen diplomatikusan lerázó levelet kap, akkor - mielőtt felháborodna - olvassa el újra a címzett adatlapját, aztán vesse össze az ottani "elvárásokat" saját jellemzőivel, és ha minden passzol, akkor fogadja el, hogy valószínűleg kinézetre nem jön be a másiknak, és csak ha mindezt kizárta, akkor ítélkezzen a másik fölött, hogy valójában ő maga se tudja, kit és mit keres ott.

 
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr537046083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aki mást mond az hazudik (törölt) 2015.01.07. 05:27:57

Gyerekes anyukakkal nem feltetlenul komoly kapcsolat a celja a ferfiaknak. Szexre pont jok, altalaban ki vannak ehezve, a realisabban gondolkodok elobb-utobb belatjak, hogy gyerek mellett komoly faszira sok esely nincs, ezert kikormoltatjak a kalyhacsovet akarkivel. Par evnek el kell ehhez telni, de mindenkinel eljon ez a keseru felismetes :P

Bolcsesz csajokhoz volt szerencsem, egy magyar vagy valamilyen idegenyelv-szakkal en nem vernem magam annyira. De ok azt hittek az valami. Kozgazdasz diploma se egy nagy valami.
Csaxolok, hogy ez tipikusan sznob gondolkodas.
Mert ugy a bolcsesz talalkozhat egy sikeres jogasszal, orvossal, mernokkel, aki meg elfintorodik, hogy o buta bolcsesszel sose kezdene... Akkor aztan lehet sertodotten duzzogni.
süti beállítások módosítása