Mióta gyerek van, nincs szex

2015. február 09. 07:33 - csajokespasik

„Ha tudnám, hogy annyira irritálom, hogy elégedetté tenné az elköltözésem, elköltöznék, mert gyakran érzem, hogy útban vagyok” – a nő belemegy a boldog család-játékba, hogy mások előtt úgy tűnjön, minden rendben van, de utána visszaesik a fásultságba. Meddig lehet a depressziót a hormonváltozásra fogni?

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sejtem, hogy ezzel a problémával nem vagyok egyedül és úgy küldöm ezt most nektek, hogy pár részletet megtartok magamnak. A lényeg, hogy az élettársam a szülés óta rideg és elutasító velem, egy idegen lett. A befordulások, kisebb dühkitörések rendszeresek, mégis türelmes vagyok, mert bízom benne, hogy egyszer ez a korszak véget ér. Együttléteink megszűntek, külön alszom. Mióta megkérdeztem tőle, nem látná-e helyesnek, hogy felkeressünk egy pszichiátert, csak még jobban ellenség lettem. Ez nem egy olyan lelkiállapot, amit ki lehet pihenni.

Ahogy utána olvastam, ezt hívják szeparációs szorongásnak, ami természetes jelenség, viszont hónapok alatt véget ér. A gyerek tervezett volt, akartuk, tehát itt sem látom ennek az egésznek a gyökerét. Sokat kell foglalkozni a gyerekkel, amiből én is kiveszem a részem, tehát nincs magára utalva.

Többet tudnék tenni, ha látnám, mi a baj? Ha tudnám, hogy annyira irritálom, hogy elégedetté tenné az elköltözésem, elköltöznék, mert gyakran érzem, hogy útban vagyok, a terhére vagyok, látni se akar – akkor megtenném. Ha közös programot szerveznék, azt mondja: „minek? Nem kell. Fölösleges”. Áthívok pár közös ismerőst, a duzzogásával elviselhetetlenné tette a hangulatot. Az egyik szomszédunkkal egy ideje már nem beszélünk, mert egyik nap lerohanta egy buta semmiség miatt. Úgy érzem, ha most nem teszünk valamit, ez a folyamat visszafordíthatatlanná válik. Próbálok vele tudatosan együtt lenni, ha kikel magából, inkább tűrök, akár igaza van, akár nincs. Arról már letettem, hogy azt várjam, ő kezdeményezzen értelmes beszélgetést. Ez nem fog megtörténni.

Most olyan a hangulat nálunk, ha valaki nagy ritkán beállít, hogy eljátsszuk a boldog párt, és anélkül, hogy megbeszéltük volna, ő hirtelen energikussá, normálissá válik, mintha egy kapcsolót fordított volna el magán, ami kicsattanó elégedettséget okoz. Vendégek el, majd minden visszaesik a régibe. Én meg csak nézek, hogy mi volt ez. Egy kicsit nekem ez hátborzongató. Ugyanez a műsor van, ha hétvégén meglátogatjuk a szüleit, vagy az én szüleimet.

Senkivel nem tudok erről beszélni, mert ha egy barátnak elmondom és feljön hozzánk, nem azt az arcát mutatja, előveszi azt a mű-boldogságot, és én leszek a paranoiás. Azt főleg nem akarom, hogy visszajusson hozzá, hogy megoldást keresek. Ez már nem a hormonváltozás miatt van. Mintha tudatosan nem akarná, hogy változzanak a dolgok, vagy észre se veszi, hogy gond van.

 
3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr547154027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sturmführer 2015.02.09. 19:05:38

Párterápia, ha nyitott, pszichiáter, ha pszichológus nem elég. Éld az életed küön is, sport, hobbi, haverok, buli, fanta. Rázd fel, ha semmi sem megy, légy önző kicsit, de sajnos a válás is benne van. Ne légy bologtalan mártír, késöbb meg fogod bánni. Mindig van esély újrakezdésre és boldogságra, ha másképnem ezen a kapcsolaton túl.

Shopping 2015.02.09. 19:26:49

Sturmfuhrer jól mondja!!!
( tapasztalat ? )
Fogadd meg!

2015.03.12. 20:17:11

Szeparációs szorongás a gyermekeknél van az anyjuk, gondozójuk felé, nem a nőknek a férjük, élettársuk felé.
Amit talán még kipróbálhatnál az az, hogy megkérdezed mi bántja, mivel te úgy látod valami miatt feszült, feszülten viselkedik. Ismételd el többször, hogy nem akarod bántani, de ideje lenne elmondania mi a probléma. Ha vagdalkózik próbald visszaterelni a beszélgetést a kiindulóponthoz. Próbalj nyugodt maradni, ne érzelemből reagálj. Számíts arra hogy el fog utasítani, talán ő maga se tudja miért viselkedik így. Ha nincs tudatában hogy viselkedik, és hogy ez számodra bántó, kérd meg, hogy ne csinálja ezt. Többször kell majd ugyanazokat a köröket megfutnod. Sajnos csak beszélgetéssel lehet ezen segíteni, és sajnos azt is jól látod, hogy segítségre volna szüksége. Vedd meg a Pszichológia című női magazint, vagy bármilyen női magazint aminek a címlapján azt látod, hogy Szülés utáni depresszió és hagyd elől a nappalitokban, hogy biztos megtalálja. Ha megkérdezi honnan van az újság, mondd anyukád ott felejtette (ehhez kell anyukad segítsége is).
süti beállítások módosítása