Nem az idomárja akarok lenni, hanem a párja

2023. július 04. 07:55 - csajokespasik

       

                A pasi tesz egy visszavonhatatlan megjegyzést, a barátnő pedig ezek után mindössze egyetlen dologra kíváncsi: mennyi idejük van még hátra együtt? Ismeri már a pasija jellemét, így nem vár csodákat: nála él, kölcsönad neki és elviseli a fura ingadozásait, mégis azzal vádolja most, hogy a csaj hozza ki belőle a szélsőséges viselkedést.        

 
       

               Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Mennyi időt maradtatok a pasitok mellett azután, hogy közölte, se most, se később nem akar gyereket? Nem fél attól, hogy elveszít, ez nyilvánvaló, lépjünk is túl rajta. Ő a fiatalabb, ő él nálam, nekem van fix melóm és én hozok haza többet – röviden összefoglalva. Szerinte én húzok határokat, de minden normális, ivarérett embernek meg kéne értenie, hogy a határhúzás nem azt jelenti, hogy el akarom lökni őt valamitől, vagy magamtól, hanem pont azt jelenti, hogy minél tovább szeretném éltetni azt, ami van, úgy, hogy az mindkettőnknek jó legyen. A legnagyobb határt amúgy ő húzta, ezzel a bejelentésével, aminek amúgy semmi előzménye nem volt, csak bebökte.        

       

               És ha ő tehet nagy kijelentéseket, akkor én is, de ha ő erre hisztivel, meg nehezteléssel (+ agresszióval) reagál, ott én nem fogok később sajnálni semmit. Én is tiszteletben tartom a nézeteit. Nem dobtam ki a megjegyzése után, mivel én se akarnék most gyereket, de ahogy mondta, az volt kiakasztó...

Amikor még csak ismerkedtünk, rendszeresen este 8 körül hívott fel, hogy nincs e kedvem találkozni, én meg mondtam, hogy ilyenkor már nincs értelme elindulni bárhova is, nem fogok most nekiállni készülődni... majd találjon normálisabb időpontot, és előre szóljon. Ennyire nem vagyok rugalmas. És ingerült volt, hogy nem akarom látni... Sokat elmond róla ennyi is. Szerinte én vagyok a hibás, hogy ezt a szélsőséges viselkedést kihozom belőle... Vannak szép emlékeink, de ami rossz, az miatta van. Volt, hogy kisegítettem anyagilag, és az átmeneti pénzzavarral nincs is problémám, csak a rendszeressel.
Nem fogom sokat ismételgetni, de nyilvánvaló, hogy nem együtt éljük le az életünket - plusz, senkinek sem az idomárja akarok lenni, hanem a párja. Csak az érdekelne most, hogy innentől meddig és hova?          

 

 

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr318159384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2023.07.04. 09:56:23

"este 8 körül hívott fel, ... ilyenkor már nincs értelme elindulni bárhova"
Ez mekkora boomer! a nyugdíjasklubban este 7-kor kapuzárás van, végülis megértem.

A srác meg teljesen korrekt hogy beközli hogy ő nem akar gyereket. A posztoló meg keressen olyat aki babázni akar. Ezek totál ellentétes életcélok, felesleges egymás idejét rabolni.

body_andras 2023.07.04. 12:51:07

Alapvetően egyik férfi se "akar gyereket". Nincs nekik ezt az ösztön hogy egyik reggel azzal kel, apa akar lenni.
Ha együtt él egy társnak és anyának alkalmas nővel, aki jelzi felé, hogy Tőle Akar Gyereket, akkor működésbe lép a gyártó üzemmód. Aztán már a kész magzat mellett 9 hónapig éli meg azt, hogy ő akarta Azt a gyereket, de még mindig nem fogja fel, mi van. Akkor jön a felismerés amikor az újszülöttet először látja, megfogja. Ott indulnak be az apai ösztönök, és minden, gyerekvállalással járó nyűg könnyűvé, elviselhetővé válik.
Ha egy faszinak, akinek fingja sincs az egészről, és fényévekre van még az aktuális nőcivel a kölcsönös bizalom és nyugalom állapotától, nekiszegezed a kérdés, "na akarsz-e gyereket", még szép hogy nemet mond. Még korrektebb lenne ha azt mondaná, "fogalmam sincs, még nem tartok ott".
Egy férfi életében a felnőtté válás utolsó három lépésének az egyike a gyerekvállalás. Eleve nem felnőtt, vagy felnőttségre még nem érett fickót fölösleges az élet nagy kérdéseivel fárasztani.
(Nem, nem akkor válsz felnőtté amikor először legálisan beengednek a nemzeti dohányboltba és elviheted a szupermarketből a söröcskét. A legtöbb kantársam kb 30 fölött válik felnőtté, de sokan sajnos sose jutnak el odáig, pl. a blogon említett számtalan sztoriban 40+ / 503 korú bohém nagyfiúk.)

Chendrys19 2023.07.04. 13:23:08

@body_andras: Tehát ezek szerint a putrisoron segélyekből élő, félbűnöző, alkoholista, 8 általánost se végzett, 6 gyerekes Kolompár Dzsúlió felnőtt férfi... míg egy magára és a környezetére igényes, tanult, az életéért és a tetteiért felelősséget vállani tudó, gyermektelen "kan" az csak egy "bohém nagyfiú"?! Aha...

body_andras 2023.07.04. 13:31:01

@Chendrys19: "férfi életében a felnőtté válás utolsó három lépésének az egyike", így fogalmaztam.
Dzsúlió esetében felmerül a gyanú hogy az első három lépést sem tette meg.
A gyermektelen felnőttnek meg talán csak ez az egy lépés hiányzik, lehet akármennyire felelősségtudó, igényes, tanult, más szemmel látja a világot. A felnőtté válás nem egy bináris dolog, vannak fokozatai.
A bohém nagyfiúra meg számtalan példát látunk, eme blog kamusztorijainak erdejében is, aki 45 fölött is úgy él és gondolkodik, mint egy 15 éves. Aki a punci gondolatára is felröhög mint egy hülyegyerek, éjszakai buliban hajszolja a csajokat mint egy kanos nyuszi, de még életében lelkileg nem ismert meg egy nőt se.

Lorrh 2023.07.04. 20:07:00

@body_andras: Miért? Meg lehet ismerni a "nőket" ?
Mondjuk, ha megmutatják a személyi számukat és kettessel kezdődik... vagy négyessel vagy hatossal vagy nyolcassal

God Harald 2023.07.04. 20:52:01

Teljesült…pária lettél!:)

God Harald 2023.07.04. 20:55:34

@Lorrh: lehet, hogy szürkehályogja van és nem lát rendesen sötétben. Vagy éjfélkor ogrévá változik!

_Amatőr_ 2023.07.04. 22:13:41

Nagyon jó lehet a pasid, ha ennyi mindent elnézel neki...

Diorella Queen 2023.07.05. 05:09:35

Ki fog halni az emberiség.

Diorella Queen 2023.07.05. 05:31:37

Összefoglalva a faszinger egy állandó pénzzavarral küzdő , kizárólag esti órákban előkerülő, komolytalan, hisztis, spermagyár.
Este nyolc után kerül elő, mert nappal nyilván a családdal van. Este a neje elmegy dolgozni éjszakás műszakba, akkor ér rá a pasas.
Állandó pénzzavarral küzd, mert egy lusta disznó és nem dolgozik, vagy elveszi asszonypajti a lóvét.
Nem akar gyereket, mert már van neki 12 egy tucat, nyilván nem akar már többet.
Kb ennyikeh.

larvar0 2023.07.05. 13:01:51

@body_andras: Ostoba faszság, amit írsz. Sok férfinak van igénye a gyerekre, ha nem is annyinak, mint nőnek. És az ilyen férfiak sokszor sajnos bárkinek csinálnak gyereket, olyan nőnek is, aki erre alkalmatlan, akivel nem lehet együtt élni.
Persze vannak férfiak, akik csak dugnak össze-vissza, remélve, hogy nem lesz belőle gyerek vagy éppen leszarják, hogy lesz-e.

De rokoni körömben is van olyan férfi, aki egyetem után hirtelen gyereket, utódokat akart. Aztán összejött egy lusta picsával, aki beleült a készbe, bevemhesedett, leszült és úgy gondolta, hogy ő ezután dolgozni nem fog. A gyereket inkább a pasas akarta, a nő meg a kényelmes életet, mint otthonülő anyuka. El is váltak, a pasas elvett egy mások nőt, akinek csinált még két gyereket. Mert neki gyerek kell. Férfiak főleg az utódot látják a gyerekben, az örököst, a név továbbvivőjét. Mondhatnám, hogy ők ilyen formán tradicionálisabban közelítik meg a gyerek szerepét az életükben. Persze van érzelmi kapcsolat is, de hogy miért akarnak gyereket, az tradicionális alapokon nyugszik. 40 körül mindenkiben, akinek nem teljesen sima az agya, felmerül az elmúlás gondolata, hogy mi lesz ha ő már nem lesz, mi az élet és van-e értelme, hogy egy hosszú leszármazási lánc végén van ő és ha neki nincs utódja, akkor ennek vége. Lehet utazgatni, menő éttermekben elverni a pénzt, bulikázni, karriert hajszolni, instagramra posztolgatni, aztán egy idő múlva ezek kevésnek érződnek, ha nem teljesen demens buta, legyalult agyú az ember.

Andy73 2023.07.05. 13:13:39

Eleve ritkán szerencsés, ha a férfi fiatalabb, de itt sok más probléma is van. Valószínűleg főleg a szex köt össze benneteket, ha arról le tudsz mondani, legalább egy ideig, mielőbb keress mást, aki más téren is nyújtani tud valamit. Nem írod, hány éves vagy, de ha gyereket szeretnél, akkor minden nap elvesztegetett idő ezzel a hapsival. Egyébként mindenkinek változhatnak a nézetei, de az alapvető kérdéseket tényleg jobb egy kapcsolat elején tisztázni.

Andy73 2023.07.05. 13:21:27

@larvar0: igen, a férfiak sokszor több gyereket is szeretnének, mint a párjuk, csak hát nem nekik kell megszülni és szoptatni őket, stb. általában a munka és a háztartás mellett. Ha egy férfi nem akar gyereket, akkor általában nem biztos a kapcsolatban, vagy magában sem, hogy képes lesz eltartani és felnevelni, főleg, ha a nő közben kiesik a munkából.

body_andras 2023.07.05. 17:46:20

@larvar0: Nettó félreértés de nem haragszom érte.
Persze hogy van igénye. Nem mondtam hogy nincs. Amikor már nagyjából van jövőképe hogy mivel tölti a következő pár évtizedet ha már ide került az élők sorába, akkor azért szinte mindig ott van, hogy szeretne utódot.
Az a bekattanás nincs, legalábbis nem jellemző, hogy most azonnal kérek egy méhet ide, és felcsinálom. Nincs jelen ez a "gyereket akarok ösztön". Tervek, azok lehetnek, jó is ha vannak, pl ha már megvan a megélhetés és egy hosszú távon bejáratott ara jelölt, pedzegeti hogy 5 éven belül, jó lenne.
Posztra visszatérve, csávónak neki szegezték a kérdést - nem is kérdést, vallatást - hogy akkor tessék megoldani, akarsz-e, olyan élethelyzetben ahol vélhetően semelyik körülmény nem indokolta egy pozitív válasz lehetőségét.
Az hogy "akarok", megalapozott kell legyen, legalábbis nekem az volt, magamból indulok ki.
Csajoknál, jaj, mennyi olyan van, hogy dafke akar, mindenféle logikus érv nélkül. És mennyi olyan, aki azt mondja, de valójában nem is, csak ketyeg az óra és leng a társadalmi végítélet damoklész-kardja.
Amit mondasz amúgy egy nagyon jó szemlélet.

Andy73 2023.07.05. 18:37:13

@body_andras: persze megalapozott és felelősségteljes döntésnek kell lennie, csak a pasi azt mondta, hogy sohasem akar gyereket. Persze ezt még meggondolhatja, lehet, hogy csak ettől a nőtől nem, majd egyszer egy fiatalabbtol. Egyelőre meg van oldva a lakhatása, még el is tartják.

Motorogre 2023.07.06. 07:04:20

@larvar0: Nagyon igaz! A régi mondás szerint "Halállal a csatád nem nyerheted, csak ha elmégy de örökül hagyod gyermeked" !
És e mondás gendersemleges, férfiakra is igaz !!

body_andras 2023.07.06. 07:45:26

@antisocialnetworkagain: Lehet szó személyazonosságok követeléséről, ha mindenki csinálja, mint egy szép kis csoportterápián. Béla vagyok, 50 éves, 5 hónapja nem iszom.

fkv.119 2023.07.09. 11:49:28

"a barátnő pedig ezek után mindössze egyetlen dologra kíváncsi: mennyi idejük van még hátra"

- 5
- 5 mi? Év? Hónap? Perc?
- 4...3...2..

fkv.119 2023.07.09. 11:55:31

"Mennyi időt maradtatok a pasitok mellett"

Mivel nem vagyok buzi, egy percet se.

fkv.119 2023.07.09. 12:05:09

@body_andras: Nem a férfi érettségén múlik, hanem hogy a nő van-e olyan megbízható, hogy érdemes felcsinálni. Mert azt senki nem akarja, hogy utána a csaj elhanyagolt Jabbába menjen át, meg viszi a lakást, tartásdíjat... Csak olyan fogja felelőtlenül felcsinálni a csajt, akinek nincs vesztenivalója, akitől csak adósságot vehet át a nő.
süti beállítások módosítása