Ötvenes pasi, de harmincas nőkben gondolkozik

2023. szeptember 04. 07:53 - csajokespasik

       

               „Nekem nem volt egyéjszakás kalandom, elítélem az ilyet, ugyanúgy, mint a hazudozást, szeretek ragaszkodni valakihez” - A kiszemelt pasi már volt egyszer nős, Levélírónkat pedig még elkerülte a házasság, most mégis egy olyan fickót szeretne megkapni, akivel kevés dologban ért egyet.        

 
       

               Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Negyvenes nő vagyok, gyerekem nincs - úgy gondoltam, nem vállalom, de hozzátenném, hogy nem is találtam ehhez a projekthez megfelelő embert. Nem mintha válogatós lennék – ez ki fog derülni a történetből -, de dolgozott bennem egy rossz minta is, amit a szüleimnél láttam.
Van egy ötvenes barátom, aki még csak tényleg, mint barát, van mellettem. Segítjük egymást, és én már minden eszközzel utaltam rá, hogy nem lenne ellenemre egy szorosabb kapcsolat. De ő mindig harmincas nőkről álmodozik. Elmondta, hogy xy mennyire bejön neki, ...-aki amúgy nála jóval fiatalabb. Leragadt ennél a korosztálynál. Amit megértek, hiszen az ember szexuális ízlése nem öregszik együtt vele, ez tény. Ha tehetném, én is fiatalabbra gondolnék, de bennem erősebb a realitásfaktor.        

       

               Ő már volt egyszer nős, és ha sok részletet nem is tárt fel előttem, nekem az jött le, hogy nem az asszony miatt lett vége - de hát egy férfi mindig másképp adja ezt elő utólag.
Közös pontok:
- mindketten szeretjük a természetet, az állatokat.
- szeretünk főzni, és sokat együtt lenni.
- odafigyelünk a másikra. (én ebben azért erősebb vagyok)

Különbség:
- neki társaságban előjön a kamasz énje, és csak szexuális utalásoktól hemzsegő vicceket mond.
- én többet keresem őt, mint ő engem.
- nekem nem volt egyéjszakás kalandom, elítélem az ilyet, ugyanúgy, mint a hazudozást, szeretek ragaszkodni valakihez. Ő fiatalon könnyebben belement bármibe, már ha igaz, amiket mesélt.
Vannak olyan férfiak, akiket egy idő után frusztrálni kezd egy hosszabb távú kapcsolat, vagy egyszerűen ők olyan típusok, és kész? Ha eddig nem lépett, akkor erre már keresztet vethetek? Vannak, akik sose érnek meg?          

 

 

190 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr1718207007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sadist 2023.09.05. 19:02:52

@moonshadow: "Egyre többen vannak a nyugati társadalomban akik felelős döntést hozva nem vállalnak gyereket párkapcsolatban sem"

Tökéletes példamondat az értelmező szótárban az oximoron szócikkhez.

Sadist 2023.09.05. 19:15:01

@Andy73: "A migrációs egyenleg állítólag pozitiv, vagyis több a bevándorló, mint a kivándorló, de ez nem ellensúlyozza a népességfogyást, legalábbis egyelőre - ez még változhat, hiszen sokan jönnének, ha tehetnék."

A migrációval az a probléma, hogy Ahmed nem fogja elhagyni a vallását és a teljes világnézetét, amikor átlépi a határt, a keresztény gyökerű országokból migrálók száma pedig elég csekély.
De még ha a bevándorlók világnézete kompatibilis is az adott ország kultúrájával, akkor sem fognak úgy hozzáállni az őslakosokhoz, mint a saját honfitársaikhoz.

Sadist 2023.09.05. 19:24:46

@Androsz: "Persze nem vagyok hülye, én is tudom, hogy egy harmincas, jó, legyen negyvenes nőnek a hatvanas férfi már csak ritkán lehet érdekes, vonzó, elfogadható"
"Egy ötvenes férfi még határeset. Attól is függ, hogy néz ki."

Egyik ötvenes barátomnak 29 éves felesége van, most várják az első gyereküket, egy másik, szintén ötvenesnek meg 28 éves barátnője, pár éve egyik kora ötvenes ismerősömnek 26 éves barátnője volt pár évig, szóval azért nem annyira ritka dolog.

"Szerintem itt a nőnek kellene jeleznie. És ne vegye a szívére, ha elutasítást kap, a világ igazságtalan. Ha egy olyan nőről van szó, aki eddig nem VÁLLALTA a gyerekszülést, akkor előfordulhat, hogy a nőnek túl határozott elképzelései vannak arró, hogy neki, mint nőnek mi jár, de még nem reménytelen a helyzet."

40 fölött? Hát, ha nem is teljesen reménytelen, inkább a lottót javaslom, nagyobb esélye van rá.

Sadist 2023.09.05. 19:33:45

@Andy73: "Musztafa lehet orvos is, és lehet, hogy pont téged fog ellátni."

Angliában konkrétan elég gyakori probléma, hogy a bevándorló ápolók, idősgondozók, szociális munkások bántalmazzák az időseket. Nagyságrendekkel gyakoribb, mint amikor a gyerekek vagy rokonok teszik. Ezt az árat is fizetik azok, akik úgy döntenek, hogy nem vállalnak gyereket.

Sadist 2023.09.05. 19:37:55

@Androsz: "Régen a 17-18 éves kisasszonyt vagy tíz+ évvel idősebb férfi vette el, mert akkor már túl volt a katonáskodáson és volt valami egzisztenciája."

Ez most is így van, hogy a férfiember 30 éves kornál kezdődik. Akkorra szed össze annyi élettapasztalatot, kompetenciát, egzisztenciát, hogy családalapításba vághassa a fejszéjét.
Férfiakat nem is szabadna engedni 30 alatt házasodni, nőket meg 30 fölött.

God Harald 2023.09.05. 19:39:55

@Sadist: Férfiakat nem is szabadna engedni 30 alatt házasodni, nőket meg 30 fölött.

Perszehogynem! Hiszen minden ember tök egyforma:)))

Real_Time_2 2023.09.05. 19:56:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"A nyugdíjak fedezetét a tőkefelhalmozásos nyugdíjrendszerben is a stabil és bővülő gazdaság adja, ami nélkül a nyugdíjpénztárak pénze értékét veszti."

Hát a férfiak nagyrésze köztudottan 8-10 évvel kevesebb nyugdíjas évet tudhat magáénak mint a nők, ez az igen fasza nyugdíjrendszer mégiscsak kínlódik ha kifizetésekről van szó. Az meg a baromság netovábbja hogy pont a kutyás-macskás nem szülünk nők élvezik a hosszabb nyugdíjas éveket, mivel ők akár 40 év után is elvonulhatnak "unokázni".

Lorrh 2023.09.05. 20:22:40

@moonshadow: "ösztönei felett a tudatos döntési szabadságot."
Na de pont a jó ösztönödet gátlod: a szaporodást!!! ami hiányában kihalsz, te s az egész családod is.

Ez pont egy jó ösztön.

Hogy lehetsz ennyire végzetesen ostoba? Ebből neked doktorátusod van. Régen még értelmes kommenteket írtál.. hiába az alzheimer doktor nálad is rombol.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.05. 20:36:20

@Sadist:

"Tökéletes példamondat az értelmező szótárban az oximoron szócikkhez."

Only morons argue with oximorons.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.05. 20:43:44

Bocs:

Only morons argue with oxYmorons.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.09.05. 22:03:23

@Sadist: "Férfiakat nem is szabadna engedni 30 alatt házasodni, nőket meg 30 fölött."

:-))

Annyira alacsony a nők házasodási és gyerekszülési kedve, hogy az ország csak azt mondhatja, hogy akármikor is, de tedd, aranyanyám.

Egyébként én már számos alkalommal megfigyeltem, hogy egy csinos nő képét megnézve néha azt mondtam magamban, hogy hűha, de jól néz ki, most még jobban, mint a múltkor. És amikor utánakerestem az életkorának, rendre kiderült, hogy 30-32 éves. Szóval azt a korosztályt nem szabad kifelejtenünk semmiből. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne mehetne férjhez már korábban.

Sajnos az is gond szokott lenni a nyugati kultúra világában, hogy a házasságkötés után 6-8-10 évvel jön a válás, és számos év után egy újabb házasság. Ha túl későn kerül sor az első házasságra, akkor lemarad a másodikról, szóval nem érdemes vele sokáig várni. Persze tudom, ma mindenki azzal tömi a fiatal nők fejét, hogy legyél erős, legyél te is vezető, teremtsd meg a karriered, mert ahhoz neked is jogod van (!), ne temetkezz a gyereknevelésbe, fiatal vagy, érezd magad nőnek (!!), legyél magabiztos – vagyis húzd a házasságkötést addig, amíg már beleunsz a bulizásba. Egyszer, ha az emberiség ki nem pusztul, fogják még a történelemben tanítani korunk feminizmusának ártalmait, mint egy kulturális hullámvölgyet.

Andy73 2023.09.06. 12:25:47

"Ha túl későn kerül sor az első házasságra, akkor lemarad a másodikról, szóval nem érdemes vele sokáig várni."

Na ekkora baromságot is régen olvastam. Úgy házasodni, hogy rögtön a válásra és a következőre gondolni? Inkább azért házasodjon valaki időben, hogy beleférjen a családalapítás, a gyerekek szülése és felnevelése - lehetőleg több gyerek is (ami a gyerekeknek is jó, ha van testvérük, meg az országnak is, lásd demográfia).
Egyáltalán nem törvényszerű, hogy elváljon valaki. A házasságok kb. fele bomlik fel, de ebben benne van az is, hogy valaki többször házasodik és válik. Vagyis az első házasságoknak több mint a fele tartós.
Ha túl későn kerül sor a házasságra, akkor esetleg kifut az időböl a szüléshez és a gyerekneveléshez, de ha éretten, és még időben teszi, akkor kisebb az esély a válásra.

moonshadow 2023.09.06. 13:09:19

@Sadist: "Egyik ötvenes barátomnak 29 éves felesége van, most várják az első gyereküket, egy másik, szintén ötvenesnek meg 28 éves barátnője, pár éve egyik kora ötvenes ismerősömnek 26 éves barátnője volt pár évig, szóval azért nem annyira ritka dolog."

Ezek deal kapcsolatok, nem szerelem.
Női szempont itt a lóvé adta egzisztenciális biztonság, és instára tolható módos életképek, férfi oldalrol szempont a trónörökös iránti igény, aki örökli majd a céget és továbbviszi a vérvonalat, ami a manusnak fontos.

Majd mutass olyan 29 éves nőt aki egy ruppótlan 25 évvel idősebb pasiba szeret bele.

moonshadow 2023.09.06. 13:13:01

@Lorrh: "Na de pont a jó ösztönödet gátlod: a szaporodást!!! ami hiányában kihalsz, te s az egész családod is."

Az individuum nem tud kihalni, csak meghalni. de ez mindenkivel bekövetkezik, bármennyi gyereke van.
A vérvonal értelmetlen a reinkarnációban. :)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.09.06. 16:57:27

@Andy73: "Úgy házasodni, hogy rögtön a válásra és a következőre gondolni?"

Sajnos igen. Te is írod, hogy átlag minden második házasság válással ér véget, ami bőven elég ok arra, hogy aki házasodik, készüljön fel arra, hogy mi van, ha tíz év múlva ők is elválnak. Ezt előre látni nem lehet. Én is huszonnyolc (egy) házasságban töltött évet tudhatok magam mögött, de ezért sokat kell aktívan tenni, tudatosan kell keresni a megoldást a konfliktusokra, a másik fejével is gondolkodni kell, akarni kell jót adni, figyelmességekre is sok szükség van, egy-egy csókra,ölelésre, simogatásra, el kell kerülni a közönyössé válás csapdáit és így tovább. Én is járhattam volna úgy, hogy tíz év múlva már nagyon elegünk van egymásból. Az individualizmus, a túlzott kényelmesség, a jogok felemlegetése, a haragtartás, a tapintatlanság könnyen elvezet odáig.

De amikor házasságot köt valaki, akkor bármilyen jó ötletnek tűnik is, bármennyire is hiszünk a házasság holtodiglanságában, a fele-fele arány jelzi, hogy ez sokszor nem sikerül. És akkor még csak nem is az a legfontosabb, hogy nem tetoválom magamra a párom nevét vagy arcképét, ahogy azt sok szerencsétlen hülye megteszi. Fontosabb lesz, hogy a vagyon megosztása, a gyerekek nevelésében való részvétel ügyében hogyan sikerül megállapodni. Nem látszik szimpatikusnak, hogy a házasságkötéskor házassági szerződést kössünk, kifejezve a bizalmatlanságot, de fele-fele az esély, ne feledjük, ezért bizony valóban szükség lehet rá. Egyébként a most házasodókat ha megkérdeznénk, hogy szerintük meddig fog tartani a házasságuk, szerintem sokan nem azt mondanák, hogy örökké.

Lorrh 2023.09.06. 17:47:35

@moonshadow: "A vérvonal értelmetlen a reinkarnációban"
Egyáltalán nem értelmetlen!
Nem csak egyéni karma van, hanem a születési családodnak, sőt a népednek is van karmikus vonala. Az hogy valaki magyarnak születik, eleve egy szopás, én soha többé nem akarok ideszületni, ez egy nyomorult sorsú nép.

A mesterek azt tanítják, hogy a halál pillanatában eldől, hogy a következő inkarnációdban:
- milyen hosszú életet kapsz
- milyen lesz az örömök/szenvedések aránya
- milyen fajba születsz... ez a korabeli Indiában a kasztot jelenti, nálunk meg a család/nemzet-et.

Amúgy ha nem születnek gyerekek akkor a lelkek se tudnak földi testbe inkarnálódni ugyebár - ha toljuk ezt a spiri vonalat :-)

Andy73 2023.09.06. 19:10:44

@Androsz: Nos, ha a házasságok fele felbomlik, akkor mondhatod, hogy erre 50 százalék az esély.
Csakhogy az élet nem szerencsejáték, hanem nagyrészt tőled függ, hogyan élsz, ha nem fagy fatalista, akkor te irányítod az életed, és te dönthetsz abban a kérdésben is, hogy elválsz-e vagy sem.
Persze ez mindkét félen múlik, ezért azt is előtte kell tisztázni, hogy hogyan álltok a házassághoz. Ha te is örökre tervezel, meg a párod is, akkor jó esély van rá, hogy addig is tart.
Ha viszont úgy futtok neki, hogy majd meglátjuk, meddig tart, hogyan alakul, akkor jó eséllyel válás lesz belőle, nem túl hosszú idő után.

Lorrh 2023.09.06. 20:02:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a biztonság kedvéért mindenben hiszek. Most tanulom a koránt is, buddhizmusból már doktoráltam :-)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.09.06. 20:04:05

@Andy73: Igazat szólsz, de sajnos az ember elkövet olyan hibákat, amelyek csak később kapnak jelentőséget. Az én házasságom sem egy töretlen út, mások is kerülnek olyan helyzetbe, hogy 15-20 év elteltével nem éreznek tovább okot a kitartásra. Az, ha valaki okos, és próbálja a házasságát mederben tartani, nem mindig elég. Lássuk be, 20-30 év már sok kellemetlen emlék, sérelem, tévedés felhalmozódására is elég, és talán egyikük sincs tisztában azzal, hogy már ég a kanóc a bombán. Egyszer aztán történik valami, és aztán már nincs tovább. Egy ilyen pillanat után megtörténik, hogy az emberben felszakad egy rejtett kesergés, elégedetlenségek sorozata válik láthatóvá, és meg lehet érteni azt, ha a házaspár végül inkább nem akar tovább élni együtt. Nagyrészt tőlem függ, mondod, de nem látunk a másik fejébe, és nem tudjuk, hogy ez-az mikor hagy benne egy lappangó rossz emléket. Egy ügyes házaspár tagjai szívesen beszélgetnek egymással, mindenféléről, és nem csak nézik a tévét egymás mellett. A beszélgetésnek érdemes őszintének lennie, és ami a legfontosabb, ha a másik panaszkodik nekünk, akkor arra nem sértettséggel kell reagálni, hanem észbe kell kapni, és változni kell. Nincs más esély. Én sikeresen kikerültem egy-két ilyen akadályt, oda kellett figyelnem hozzá. Amikor a másik már megformálja a panaszát, akkor az már gyulladás a lelkében, és nem lehet meggyőzéssel eltüntetni, ott már nekünk kell változtatnunk a helyzeten, magunkon. Ha ezt nem vesszük komolyan, könnyen válhat a másik csalódottá, keserűvé, esetleg hűtlenné, és a házasság onnantól már csak egy lépésre van a szakadástól. Ezt hiába tudja valaki jó előre, mégsem biztos, hogy észre fogja venni a saját hibáit. Nem szerencsejáték, inkább aknamező.

Ma már van válás. És a válás már nem szégyen. Száz éve még többé-kevésbé az volt, ma már nem az. Ezért ha a házasság megrepedezett, a felek könnyen kimondják rá a halálos ítéletet. Azért van sok válás, mert az emberek megtehetik. Amíg össze voltak kényszerítve, könnyen lehettek elégedetlenek, akár boldogtalanok is, ma viszont szinte biztosan boldogtalan lesz az, aki elválik. Még akkor is, ha minden gondolatával a válást kívánta. Kicsit csapda ez, de meg kell tanulnunk igazodni hozzá.

Lorrh 2023.09.06. 21:24:45

@Androsz: ". A beszélgetésnek érdemes őszintének lennie"
Az "őszinteség" a XXI. század mérgező kifejezése, főleg nők körében. Végtelen hazugság társul hozzá.
Mindenki azt érti őszinteség alatt hogy neki tetsző dolgokat fog hallani, legyezgetni fogják az egóját.
Soha senki nem akar olyat hallani őszinteség címszó alatt, ami neki kellemetlen lesz vagy a kapcsolat ellen szól, az összetartozásukat, közös jövőjüket kérdőjelezi meg.
Ha egyszer is próbálsz őszinte lenni egy kapcsolatban akkor annak vagy értetlenség vagy sértődés lesz a vége.
Hihetetlen fejlett, érett személyiség kell hozzá hogy normálisan és építő jelleggel reagáljanak a kritikára, amit az őszinteség sokszor jelent.

God Harald 2023.09.06. 23:13:16

@Lorrh: igen, így van! Neked meg kell hallgatnod őket, minden bajukat. Viszont, ha te előjössz valami bánatoddal, akkor megsértődnek. A legviccesebb az volt, amikor pár héttel szakítás után kértem a volt csajomat, hogy vigye el a cuccát, mert lehet, hogy csak egy-két hónapom van hátra. Elkezdett tök mellékes érdektelen dolgokról fecsegni.:))) Azt se kérdezte meg, hogy miért döglenék meg.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.07. 02:28:33

@Lorrh:

Mennyie igazad van!

Azért vedd észre, hogy az igazán nagy előrelépés egy saját vallás alapítása lenne, mindenben saját igényeid, vágyaid szerint, mondhatni testre - vagy inkább lélekre - szabva. :DDD

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.07. 02:31:11

@Andy73:
@Androsz:
@Lorrh:

Nagy igazságokat írtok, nem is nagyon lehet mit hozzáfűzni.

Andy73 2023.09.07. 09:58:05

@Androsz: nos, a válás kudarc, még akkor is, ha ezt nem vallják be. A kudarcra persze fel lehet készülni, de jobb elkerülni, illetve megelőzni, lehetőség szerint kizárni, kivéve bizonyos eseteket. Egyébként messze jutottunk a poszterinatol, aki soha nem volt házas, így a válás nem fenyegeti.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.09.07. 14:53:48

@Lorrh: "Mindenki azt érti őszinteség alatt hogy neki tetsző dolgokat fog hallani, legyezgetni fogják az egóját."

Nos, ez esetben én valódi őszinteségre gondoltam. Egy kapcsolatban kezdetben mindenki igyekszik elnyerni a másik tetszését, és jobb esetben udvariasan szó nélkül hagyja a másik botlásait, amíg a vonzalom nagy lángon ég. Aztán ha a kapcsolat hosszabb távon fennmarad, és már még hosszabb távon fenntarthatónak remélik, már érik a házasság vagy a tartós együttélés gondolata is, onnantól fel kell készülni arra, hogy a másiknak a miénktől eltér az ízlése egypár dologban. Egy ideig mindenki tűri a másik hibáit, aztán egyszer vagy elmondja, mi vele a baja, vagy tovább tűri, nem tudni, meddig és hogyan. Itt jön az őszinteség. Érett és épelméjű ember képes a kritikát ha nem is azon melegében, de végül elfogadni. És megbeszélni. Elképzelhető, hogy a kritizáló véleményén sikerül puhítani, sikerül vele valamit elfogadtatni, de az az igazán ígéretes, ha a kritizált változtat. És igen, hitem és megfigyelésem szerint szükség van az őszinteségre. Nem kell durván a másik képébe vágni a nemtetszésünket, el lehet azt mondani békésen is. Ha valamelyikük nem szereti, ha a másik a levetett fehérneműjét csak eldobálja a lakásban, ha valaki nem szereti, hogy a másik mindig cselebejdén vág le a kenyérből egy szeletet, hogy nem csukja le a vécé tetejét, hogy hangosan hallgatja a tévét, hogy nem törli le a lábát rendesen az ajtó előtt, hogy reggel sokáig szöszmötöl a fürdőszobában, hogy a teljes megszáradás előtt elrakja a mosott ruhát, hogy nem ad csókot, amikor hazaérkezik, hogy a kisgereblyével vakarja a hátát, hogy hétvégén nem borotválkozik meg, hogy "rossz" irányba hajtva teszi le a törülközőt, akkor ezt egyszer meg kell mondani. Most csak kitaláltam mindenféle hétköznapiságot, ami az egyiket zavarhatja. Egyszer nagyon régen valami ezzel foglalkozó műsorban volt egy példa, hogy a nő a férfinak készített szendvicsben csak épphogy megvajazza a kenyeret, a férfi viszont gyerekkora óta jó vastagon megkenve szereti, és ezt évekig nem beszélték meg, csak ott maradt a férfi lelkében sérelemként, ami csak arra vár, hogy egyszer majd dühében a másik fejéhez vágja. Ezeket a lefojtott feszültségeket kell idejében kiengedni. Engem például gyakran zavart a tévé hangja, amikor este otthon vagyok és valamivel a számítógépen dolgozom, ezért megkértem a feleségemet, hogy ha meg tudja tenni, akkor hallgassa a "kiabálós" filmeket fejhallgatóval. Csináltam neki egy strapabíró hosszabbítót, vettem könnyű kis "walkman-fejhallgatókat", és ő beleegyezett, onnantól nyugodtan hallgathatta a tévét, én pedig nyugodtan ellehettem a csendben. Ilyen kompromisszumot, amit a feleségem elvállalt a kedvemért, pontosabban a hosszú béke kedvéért, mindenkinek hoznia érdemes időnként. Mondtam, huszonnyolc kiegyensúlyozott év egy házasságban nem jön össze könnyen. Ha nem kérem meg, ha nem szólok, hogy idegesít, amikor a tévésorozatban a szereplők folyton veszekednek, akkor tűrtem volna, de ilyet nem lehet sokáig tűrni, és amikor egy elfojtott sérelem kirobban, akkor az további károkat is okoz, a robbanás viszi magával a háztetőt is, igazságtalanságokkal bántjuk meg a másikat dühünkben, szaporítva a sérelmeket, mérgezve a viszonyt. Idejében kell megbeszélni a nézeteltéréseket, amikor még nem robbantja fel a lappangó düh az egész kapcsolatot. Ehhez kell őszinte őszinteség, kíméletesen, békésen. Ha a másik nem hallgatja meg, az baj, abból nem lesz hosszú boldogság. Ezt régen a pap magyarázta el a házasságra készülőknek, ma viszont már senki, és rengeteg házasság bomlik fel pár év után, pusztán a kommunikáció elégtelensége miatt.

Sadist 2023.09.07. 18:19:01

@Androsz: "Egyébként én már számos alkalommal megfigyeltem, hogy egy csinos nő képét megnézve néha azt mondtam magamban, hogy hűha, de jól néz ki, most még jobban, mint a múltkor. És amikor utánakerestem az életkorának, rendre kiderült, hogy 30-32 éves."

Nem állítottam sehol, hogy ne volnának vonzó nők 30, vagy akár 40 fölött is. Ismerek olyan 50+-os nőt, aki nagyon jól néz ki a KORÁHOZ KÉPEST. Az viszont kikezdhetetlen tény, hogy vonzerő terén egyetlen nő se tud versenyezni a 20 éves önmagával. A social media korában már te magad is kipróbálhatod, hogy a most "de jól kinéző" 30-32 éves nőnek visszapörgeted a képeit 10-12 évvel és összehasonlítod a mostaniakkal. A fineszesebbek a régi képeiket pont ezen okból el szokták tüntetni :)

Persze, vannak olyan esetek, hogy a csaj 20 évesen dagi volt és 10 évvel később lefogyott, de ha minden más állandó és csak az életkort nézed, a húszéves verzió mindig tromfolni fogja az idősebbet. Az ugyanis hazugság, hogy a nők olyanok, mint a bor, és idővel csak nemesednek. Ez a férfiakra igaz, mert nekik van szükségük időre, hogy olyan tulajdonságokra tegyenek szert, ami a nők számára vonzóvá teszi őket. Kompetenciát, magabiztosságot, egzisztenciát csak hosszú évek kitartó munkájával lehet szerezni. A nők sokkal inkább olyanok, mint a tej, frissen a legjobb, idővel csak megsavanyodik.

Egy 30 fölötti nő házasodási szándéka egy kicsit is öntudatosabb férfi számára sértés, mert azzal gyakorlatilag azt mondja, hogy a pasas fizesse a legnagyobb árat, miközben a legjobb éveit már más(ok)nak ingyen elosztogatta.

"Sajnos az is gond szokott lenni a nyugati kultúra világában, hogy a házasságkötés után 6-8-10 évvel jön a válás, és számos év után egy újabb házasság."

Azt is érdemes volna megkapargatni, hogy kik és miért is kezdeményezik a válások 3/4-ét. A probléma abból adódik, hogy ma a nők gyakran elég komoly szexuális előélettel házasodnak, ha egy nőnek 25 éves korára "csak" 5 partnere volt, akkor manapság simán ráaggatják a szűzies jelzőt.
Pedig az első partner után drasztikusan csökken a kötődésre való képességük, amin minden egyes újabb partner csak ront. Olyanok, mint a matrica, ha leszeded és megpróbálod újból felragasztani, minden egyes alkalommal kevésbé fog tapadni.
A saját érdekükben ezért kellene a nőknek szüzen férjhez menniük.

Sadist 2023.09.07. 18:30:44

@moonshadow: "Ezek deal kapcsolatok, nem szerelem.
Női szempont itt a lóvé adta egzisztenciális biztonság, és instára tolható módos életképek, férfi oldalrol szempont a trónörökös iránti igény, aki örökli majd a céget és továbbviszi a vérvonalat, ami a manusnak fontos."

Vonzalomról volt szó, amibe férfiak esetén beletartozik az egzisztencia, státusz, tapasztalat, stb.
Semmi kétségem nincs afelől, hogy a példaként hozott nők őszintén szeretik a párjukat.

"Majd mutass olyan 29 éves nőt aki egy ruppótlan 25 évvel idősebb pasiba szeret bele."

Ruppótlan pasasba akkor se szeretnek bele, ha velük egyidős. A férfi-nő kapcsolatokban mindig van tranzakcionalitás, valamit mindkét félnek adnia kell, ami a másik számára érték, különben nem is beszélhetnénk kapcsolatról. Ez viszont nem zárja ki az érzelmi kötődést.

Sadist 2023.09.07. 18:33:16

@Andy73: "Nos, ha a házasságok fele felbomlik, akkor mondhatod, hogy erre 50 százalék az esély.
Csakhogy az élet nem szerencsejáték, hanem nagyrészt tőled függ, hogyan élsz, ha nem fagy fatalista, akkor te irányítod az életed, és te dönthetsz abban a kérdésben is, hogy elválsz-e vagy sem."

Kurvára nem. A házasságkötéshez két ember egybehangzó akarata szükséges, a váláshoz viszont csak egy.

Lorrh 2023.09.07. 20:37:24

@Androsz: ezek teljesen jó dolgok amiket írtál.
Nálunk legutóbb az volt, hogy bármit mondtam vagy kritizáltam így totál néma csend volt a válasz. Mintha agyilag fel se fogta volna. Teljes agyi zokni. Pedig csomó pszichológiai könyvet elolvasott, szerette a témát.
Most meg a szakitás után fél évvel még mindig próbálkozik. Ehhh.

@Sadist: Bizony! A váláshoz egy ember is elég, ez komoly különbség.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.09.07. 21:16:57

@Lorrh: "bármit mondtam vagy kritizáltam így totál néma csend volt a válasz. Mintha agyilag fel se fogta volna..."

Sajnos félresikerült a próbálkozásod, remélhetőleg rábukkansz jobbra is. Ő jónak tűnhetett, mert még érdeklődött is a téma iránt, mégsem sikerült. Kár, de fel kell készülni ilyenre is, ez van.

Én nem állítottam, hogy az emberek többsége alkalmas arra, hogy értelmes, felnőtt ember módjára legyen partnere egy másik embernek. Az emberek többsége nem elég értelmes. Amit én korábban itt egyfajta célként jelöltem meg, nehezen teljesíthető, de érdemes keresni. Sikerülhet. Egyébként vannak olyan emberek, akik maguktól nem viselkednek eléggé felnőtten, de ha megmagyarázod nekik, hogy mit szeretnél, megértik. Sok jóindulatú, csak kissé tudatlan ember van, nő is, férfi is, ők még hajlíthatók. Tökéletes társra esély sincs, ezért keresni, sőt, várni "az igazira", ahogy néhány elhanyagolt, öregedő szingli influenszer mondogatja, teljesen fölösleges. Egy jó kompromisszum az, amit keresni érdemes, és azt kell utána ápolgatni, nevelgetni. Én fiataloknak arra szoktam felhívni a figyelmét, hogy a jó kapcsolatért meg kell dolgozni, nincs álompartner, nincs tökéletes kiszolgálás. Jó lenne, ha ezt más is elmondaná nekik, csökkenne a váratlan pofonok, a csalódások száma, ezzel a válások száma is. Amíg egy diák szerelemittas, addig nem baj, ha rosszul tervez, azok az évek az élményekről és egy kicsit az okosodásról szólnak. De aztán jobban észnél kellene lenni.

@Sadist: "a most "de jól kinéző" 30-32 éves nőnek visszapörgeted a képeit 10-12 évvel és összehasonlítod a mostaniakkal."

Pont az előbb láttam Emily Ratajkowski képét. Jó kép, hasonlít rajta a virágjában levő egykori mesés szépségre, Anne Parillaud-ra, jobban tetszik rajta, nőiesebb, mint a régebbi vadóc képein. Elolvastam a szöveget is, 32 éves. :-D

De sajnos azt írta valami posztban, hogy "sikkesnek" (chic) találja, ha a nő 30 éves kora előtt elválik. A magyar fordítás ugyan csak úgy szól, hogy "nem ciki", de ő bizony a saját szavai szerint pártolja a válást. Hát ilyen tanácsok azok, amelyek elől a fiatalok nem tudnak elrejtőzni. Bár tulajdonképpen lehet, hogy a nőnek van egy kis igazsága, mert ha 30 előtt elválik, még találhat egy másikat, ahogy arról itt már szó volt. Negyvenesen elválni ijesztőbb lehet.

"A házasságkötéshez két ember egybehangzó akarata szükséges, a váláshoz viszont csak egy."

Igen, ez ütős megállapítás. A valószínűségszámítás a házasság ellen van.

Andy73 2023.09.08. 10:00:00

@Sadist: érdekes dolgot írsz, hogy a nőknek szűzen kellene férjhez menni. Nos, ez régen tényleg elvárás volt, és az egyház ma is ezt tanítja. Felvetődik azonban a kérdés, hogy mi van a férfiakkal? Ők is partnerek ebben, és várnak a házasságig? Vagy esetleg előtte járjanak bordélyba, mint régen?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.08. 10:30:24

@Andy73:

Van ám erre mindkét nem számára tökéletes megoldás: az orális szex. :DDD

Lorrh 2023.09.08. 11:38:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: meg ott van még a seggbekúrás is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.08. 12:12:42

@Lorrh:

Az csak a lány szüzességét őrzi meg, a fiúét nem.

Az oralis megoldashoz is kell egy kis beavatkozas, mert Linda Livelace csak egy van/volt, a többieknél a klitoriszt át kelk ültetni a torokba. Az esküvő után pedig vissza lehet ültetni az eredeti helyére.

Képzeld csak el, micsoda új, hatalmas üzleti lehetőség a sebészek számára!!!

Vén motoros 2023.09.08. 16:20:08

@Andy73: Konkrét példám van rá, (mondjuk: névvel, lakcímmel, személyi számmal, csak természetesen megtartom magamnak), hogy ebből sok esetben katasztrófa származhat. Vallásos neveltetésű lány a főiskola elvégzése után SZŰZEN (de nem csak anatómiailag szűzen...) hozzáment egy szintén vallásos neveltetésű egyetemet végzett fiúhoz. Az derült ki, hogy annyira nem illenek össze szexuálisan, hogy viharos gyorsasággal elváltak. De itt nem arról volt szó, hogy valamelyikük vagy mindkettőjük szexuális értelemben "defektes" lett volna, mert a válás után a srác nagykanállal ette nőket (a nők meg őt), és a volt nej is beszerzett számos (számtalan?) barátot. Nos, nem véletlenül volt nagyon régen - azt hiszem, német nyelvterületen - az ún. intézményesített "próbaházasság". És ha nem vált be, akkor sem a lányra, sem a fiúra nem nézett ferde szemmel a helyi társadalom. Hiszen éppen ezért jött létre ez az intézmény!

Vén motoros 2023.09.08. 16:36:11

@Lorrh: Ez utóbbi az én fiatalkoromban (kb. a 60-as évek) a legkatolikusabb országokban (Spanyolország, Szicília, Dél-Olaszország) vált a fiatal lányok nemzeti sportjává! (Erről egy római rádióriporter, aki a szomszéd lánynak udvarolt, mesélt igen érdekes dolgokat.) Ugyanis ez időben még nagyon kemény és áthághatatlan elvárás volt házasságkötéskor a lányok szüzessége. Ellenben a lányok elkezdtek tömegesen egyetemre járni, és eszük ágábn sem volt a nemi élettől 23-24 éves korukig megtartóztatni magukat . Élték hát világukat, csakhogy az éppen aktuális fiúknak automatikusan a popsijukat tartották oda. Ez annyira általános volt, hogy a római rádióriporter srác, amikor egy ideig Budapestre delegálták, megdöbbenve mesélte, hogy amikor ő - ahogy otthon megszokta volt - az itt megismert magyar lányoknak - magától értetődően - a popsijukra támadt rá, azok sikítva menekültek, mert még csak nem is sejtették, hogy mit akar tőlük (ne felejtsük el: 60-as évek eleje!!), ő meg teljes értetlenséggel tapasztalta, hogy a magyar lányok a legnagyobb természetességgel azonnal a puncijukat tartják oda, holott odahaza punci legfeljebb a hivatalosan bejelentett gyűrűs vőlegénynek járt!

2023.09.09. 04:04:04

@Androsz:
Mindennek a teteje a válások 100%-ban a házasság okán következnek be.
Tiltsuk be a házasságot!

Supergranat23 2023.09.10. 12:04:53

Kit érdekel ez az offtopic a kommentek közt? Semmi köze nincs a poszthoz. ?

fkv.119 2023.09.10. 19:53:27

"Ötvenes pasi, de harmincas nőkben gondolkozik"

Van esze.

fkv.119 2023.09.10. 19:55:59

"én többet keresem őt, mint ő engem."

Ez a lényeg. A csávó nyilván magasabb kategória mint a csaj, és hát ő se hülye leragadni a szintje alatt. Nem csak a csajok tudnak jobb kúrógépet szerezni maguknak.

Reactor 2023.09.12. 01:08:53

@Lorrh: Őszintén? Most, amikor lassan 14 milliárdan leszünk, és konkrétan 7 Földre lenne szükségünk, mert akkora túlnépesedés irányába haladunk, én nem tartom ezt annyira gonosz ideológiának. Merthogy a túlnépesedéssel valamit kezdeni kell - és ennél csak durvább módszerek vannak. Inkább legyen egy "gonosz kihaláspárti" ideológia, minthogy atombombákkal dobálózzanak, aztán a sugárfertőzött romhalmazok alól előmászó pár száz túlélő kezdjen minden újra nulláról, vagy hogy népességszabályozó osztagok válogatás nélkül leölhessenek bárkit, ha születik egy új ember az országban.
Kínában, ha nem lesz gyereked, kapsz egy valagnyi pénzt. Ha pedig van, minél több, annál többet perkálsz.
Az viszont teljesen igaz, hogy a kapitalizmus egy szar, embertelen és kizsákmányoló rendszer. Semmivel nem jobb, mint a kommunizmus, csak másképp szar. Igaz, ahhoz is 30 év kellett, hogy a ruszkíj elnyomás után kezdjenek rájövögetni az emberek, hogy a tőke általi elnyomás se jobb semmivel.

@Cecile Faucigny Lucinge: Nem minden ösztön jó, vagy legalábbis hosszútávon nem, és nem kellene mindennek szabad folyást engedni, csak mert az természetes emberi ösztön.
Az öregkorom? Majdcsak megleszek valahogy. A házastárs, gyerekek se 100% boldogság a garanciára. Általános jelenség, hogy amint kiröppennek a gyerkőcök a fészekből, és pl. elhúznak "kűfődre", onnantól szarnak egy jó nagyot az öregeik fejére. A bolondnak is megéri! Sőt, nagyjából csak annak.
Nem lesz utóda, nem lesz kire hagyni? Rokonai azok még vannak. Nekem pl. 3 lánytesóm van, már mind lebabáztak, egyikőjük kettőt egyszerre. Jaaaa...sz'al annyira nem izgatom itt magam...

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Jaj hagyjuk már a "szüjjetek, me' maj' jóóóól kihalunk oszt lesz itten nemulass" doomzday-károgást, kérlek! Momentán ennek az ellenkezője okoz SOKKAL nagyobb problémákat. Ha majd az össznépességszám 10 millió alá csökken, akkor lehet majd jajveszékelni.

@Andy73: Ne aggódj a nyugdíjrendszer miatt. Kevesebb stadion, kisvasút, meg idétlen és hatástalan "stop Soros" kampány, oszt máris lesz zsozsó. És legalább kevesebb helyről fog Soros ocsmány pofája rám vigyorogni az utcán. Már sz'tem a legutolsó újszülött is kívülről fújja a kórházban, hogy mekkora gennygumó, az erre költött milliárdokat lehetne értelmesebbre is fordítani.
Persze ahhoz értelmes kormány is kellene, a politikusokról pedig köztudott, hogy hülyébbek hat pár rendőrcsizmánál is.
Az egyetemek meg...1-2 sztárszakmától eltekintve semmire nem jó a diploma. A melóhelyeken a tudás kb. sokadrangú, inkább az számít, mekkora a hátszeled, kiket ismersz. Egy csókos tökkelütött idiótát hamarabb felvesznek, mint egy nemcsókos szakembert.

@body_andras: Lehet hogy a gyíkemberes háttérhatalom az oka, vagy az ufók, vagy bármi más, egy dolog biztos: ha nem fogjuk meg a túlnépesedést, hosszútávon kurva rossz vége lesz. És Elon Musk faszságai nem plauzibilisak (nevezetesen hogy basszuk tönkre a Földet, és költözzünk a Marsra), se financiálisan, se máshogy. De ha mégis működne, mit oldana meg? 4020-ra a Marsot is feléljük, oszt menjünk a Vénuszra vagy a Jupiterre? Csudás: mi leszünk a modern bolygóközi sáskák.
Mindenképpen kezdeni kell valamit azzal, hogy sokan vagyunk és egyre többen leszünk, és hidd el, még ez a legfinomabb módja.

@Murometz köztársasági elnök: Hogy mit szólok? Egyrészt, ha már feldobtam, és a pokolban pörkölődök, pont le fogom szarni, hogy mi lesz a javaimmal. Majd írok végrendeletet. A vérvonalról pedig már írtam. Nem mintha valami Medici hercegek vagy ilyesmik lennénk, és annyira fontosabb lenne ez a vérvonal a többinél...

@jajnemár: Ja, "csesszük szét ezt a kurva bolygót"...

@Vén motoros: Ennek biológiai okai vannak: a nő nemzőképessége 30 éves kor után állat módjára romlik. Ellenben még a 80 éves papócának is feláll, ha egy csinos bikinis lány elbiccen előtte a strandon.

@Motorogre: A magány az kín...na ez a társfüggők hitvallása. Nekik valóban kín. Aki meg nem társfüggő, annak meg nem az. Aki pedig alapból introvertált, annak maga a mennyország.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.12. 06:59:26

@Reactor:

"Ha majd az össznépességszám 10 millió alá csökken, akkor lehet majd jajveszékelni."

Már ott van.

Azt az egyszerű tényt nem akarod vagy tudod belátni, hogy hiába van globálisan túlnépesedés, attól még a fejlettebb világban a népességfogyás az óriasi gond - amire nem megoldás félvadak tömeges importja.

Reactor 2023.09.12. 15:04:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A világ össznépességére gondoltam, nem az országéra. Az meg, hogy lokálisan kevesen vagyunk vagy kevesen leszünk, semmit nem jelent még hosszú távon se. Soha, EGYETLEN eltűnt nép - maják,aztékok, toltékok, kunok, dákok, besenyők - se azért tűnt el, mert nem született elég gyerek. Vagy beolvadtak, vagy kiirtották őket mind egy szálig.
Úgyhogy nem kell állandóan félreverni a harangot. A félvadaknak pedig eszük ágában sincs itt ebben a koszlott romhalmazban megtelepedni, húzzák a kondenzcsíkot nyugatra. Más országban felőlem csinálhatják a palávert, nem a mi gondunk.

Sadist 2023.09.12. 18:50:05

@Andy73: "érdekes dolgot írsz, hogy a nőknek szűzen kellene férjhez menni. Nos, ez régen tényleg elvárás volt, és az egyház ma is ezt tanítja."

Régen nem (csak) az egyház tanította ezt, hanem a szülők, de legfőképp a nagymamák, akik már átestek a menopauzán, nem befolyásolták a gondolkodásukat a hormonok és képesek voltak racionálisan, női szemszögből, hosszútávon tekinteni a párkapcsolatokra.

"Felvetődik azonban a kérdés, hogy mi van a férfiakkal? Ők is partnerek ebben, és várnak a házasságig? Vagy esetleg előtte járjanak bordélyba, mint régen?"

A házasság tartóssága és sikeressége szempontjából gyakorlatilag semmi jelentősége, hogy a férfi szűz vagy sem, a férfiak pszichésen teljesen máshogy működnek mint a nők. Igazából még jobb is, ha a férfinek van némi tapasztalata a nők terén, mert dugás után tudnak tiszta fejjel gondolkodni és sokkal kisebb eséllyel mennek bele egy házasságba, amibe amúgy csak a farkuk vitte volna őket. Lásd még "post nut clarity".

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.12. 20:05:14

@Reactor:

"Soha, EGYETLEN eltűnt nép - maják,aztékok, toltékok, kunok, dákok, besenyők - se azért tűnt el, mert nem született elég gyerek."

Ez igaz, ám rengeteg sok minden nagyon sokáig nem volt - mindaddig, amíg egyszer csak nem lett. :)

Az is igaz ellenben, hogy a történelem folyamán eddig még soha nem a gyermektelenség volt a jobb élethez vezetni vélt út, ráadásul hatalmas tömegek szemében.

Mindez azzal párosulva, hogy soha nem volt még ilyen könnyű és hozzáférhető a fogamzásgátlás, mint az utóbbi évtizedekben.

"Más országban felőlem csinálhatják a palávert, nem a mi gondunk."

Mivel EU-tagország vagyunk, ha nem is most azonnal, de idővel a mi gondunk is lesz. Ehhez nem szükséges a félvadaknak Magyarországra költözniük.

Reactor 2023.09.12. 20:25:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ha ez egy jellemző és reális veszély lenne, a történelemben már akadt volna rá példa. Egész kötet szentel figyelmet eltűnt népeknek (Kicsi Sándor András: Kihalt nyelvek, eltűnt népek), amit végignyálazva kiderül, hogy magától "csak úgy" eddig egyetlen nép se veszett ki. És nem valószínű, hogy mi lennénk az elsők. Bőven akadnak nálunk alacsonyabb lélekszámú népek is, és ők se reszketnek emiatt.

Egyénileg igenis lehet egy jobb, boldogabb élet záloga a gyermektelenség. Afrikát vagy épp Indiát elnézve, szintén nem a sokgyerekes családmodell az emberi élet jobbításának non plus ultrája. Én legalábbis nem úgy látom, hogy a napi 1 dollárért márkás ruhát varrogató gyerek, aki jó esetben kap egy szem krumplit egész napra, annyira boldog lenne. Vagy pláne a szüleik.

Mire a migránsbomba katasztrófát okoz, vagy nem leszünk már EU-tagok, vagy azonmód kilépünk. A britek se poénból hagyták ott az Uniót; gondolom elegük lett abból, hogy Brüsszel minden szart le akar gyömöszölni a torkukon, és úgy vélték, így már nem éri meg nekik a vámmentesség.

_Amatőr_ 2023.09.12. 21:15:37

@Reactor: Abszolút egyetértek.

A fejlődő országokban azért születik sok gyerek, mert sok meg sem éri a felnőttkort, továbbá állami szociális védőháló híján a nagy család tölti be ezt a funkciót.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.12. 21:32:16

@Reactor:

"Ha ez egy jellemző és reális veszély lenne, a történelemben már akadt volna rá példa."

Aktuális, amit írsz. Ha a nukleáris háború reális veszély lenne (a jellemzőt kihagyom, mert a kihalás sem jellemző veszély), akkor a történelemben már akadt volna rá példa.

"Egyénileg igenis lehet egy jobb, boldogabb élet záloga a gyermektelenség."

Én is pont ezt írtam. Legalábbis az öregkorig. Onnantól már ritkábban.

"Mire a migránsbomba katasztrófát okoz, vagy nem leszünk már EU-tagok, vagy azonmód kilépünk."

A Huxit nem reális alternatíva. A magyar gazdaság minden vonzerejét elveszítené a Huxittal. És senki ne jöjjön azzal, hogy akkor majd Kína meg Azerbajdzsán és a többiek, mert Kína sem az olcsó és képzett munkaerő miatt jön ide, hanem azért, mert így könnyen bejuthat az EU piacára. Egy EU-n kívüli Magyarország kvára nem fogja érdekelni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.12. 21:35:07

@_Amatőr_:

"A fejlődő országokban azért születik sok gyerek, mert sok meg sem éri a felnőttkort, továbbá állami szociális védőháló híján a nagy család tölti be ezt a funkciót."

Hű bazzeg! És esztet csak úgy kirázod a kisujjadból! Hogy erre rajtad kívül még senki nem gyütt rá! Kongratyulésön!

_Amatőr_ 2023.09.12. 21:43:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hozzád meg ki szólt?
Ahelyett, hogy itt kommentelsz, menj és eldd tele az országot, mielőtt kihal a nemzeted és a vérvonalad!

Reactor 2023.09.12. 22:05:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Akadt rá példa, ha jól tudom, igaz, Japán nem tudott visszalőni. Mindenesetre Kubánál majdnem összejött másodjára. Nukival rendelkező országból pedig pindurkát több van, mint kihalás felé sodródó népekből.
Nem mellesleg a természetes kihaláshoz még akkor is alsó hangon 100 év kellene legalább, ha holnaptól egyetlen magyar gyerek se születne.

Arra sincs semmi garancia,hogy öregkorodban eltartanak a gyerekeid majd. Még a régi szép időkben se mindig működött a dolog - előfordult, hogy a gyerekek szép sutyiban végeztek a feleslegessé vált öreggel. Vagy hogy az öreg saját maga ment el meghalni. Ha jól tudom, Sánta Ferencnek volt is egy ilyen novellája. Ma is bőven van rá példa, hogy a gyerek úgy hálálja meg a szülői gondoskodást, hogy elhúz a francba másik országba, és onnantól anya és apa magasról le vannak sajnálva.

A Huxit azóta reális alternatíva, hogy pénzt kb. lófaszt se kapunk 2020 óta, deeeeeeeee a belügyeinkbe azért továbbra is beleugatnak, és jogharmonizáció címszóval minden faszságukhoz igazodni kell (természetesen bérharmonizáció az nincs: ilyen témát felhozni minimum tapintatlanság). És ha nem jön Kína meg Azerbajdzsán? Annál jobb. Végre újra lehetne építeni azt a magyar ipart, amit szét se kellett volna verni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.12. 22:27:11

@_Amatőr_:

"Hozzád meg ki szólt?"

Örülök, hogy bosszant a hozzászólásom. KMA!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.12. 22:31:20

@Reactor:

"Akadt rá példa, ha jól tudom, igaz, Japán nem tudott visszalőni. Mindenesetre Kubánál majdnem összejött másodjára."

Az nem volt atomháború, éppen azért, amit írsz is. De ha annak vesszük, akkor tekintsd úgy, hogy ezt gondolták a japánok Hirosima és Nagaszaki előtt.

A majdnem meg egészen pontosan NEM.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.12. 22:33:29

@Reactor:

"Nem mellesleg a természetes kihaláshoz még akkor is alsó hangon 100 év kellene legalább, ha holnaptól egyetlen magyar gyerek se születne."

Tévedsz. A magyar nép vagy nemzet már jóval hamarabb kihalna. Ha picit gondolkodsz, te is rájössz, miért. Nem nehéz kitalálni.

Reactor 2023.09.12. 22:34:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A japánok nem is tudtak az atomról. Máskülönben azonnal kapituláltak volna. Nem mellesleg a németek is bevetették volna, ha a brit kommandó fel nem nyomja a Norsk Hydro-t.

De oké: valamikor a nagyon távoli jövőben biztos kihal majd a magyarság. A még távolabbi jövőben a Nap vörös óriássá dagad és szenesíti a Földet. A még annál is távolabbi jövőben pedig minden anyag el fog tűnni, mert a protonok elbomlanak. Ezeken is lehetne akkor most gyökölni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.12. 22:37:34

@Reactor:

"És ha nem jön Kína meg Azerbajdzsán? Annál jobb. Végre újra lehetne építeni azt a magyar ipart, amit szét se kellett volna verni."

A magyar dzsucse... :)

Reactor 2023.09.12. 22:40:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kihalás alatt egyértelműen az értendő, hogy az utolsó magyar állampolgárságú ember is eltűnne a Föld színéről, úgy, hogy nincs utódja. Ehhez pedig bizony kell úgy 100 év, de inkább több.
A beolvadást, asszimilálódást ne vegyük ide: kimondottan azt az esetet vettem alapul, hogy holnaptól 1 db magyar utód sincs.

A magyar ipar pedig, köszöni szépen, remekül megvolt, mielőtt a zsidajmulti bejött, és amit lehetett, felvásárolt, amit meg nem, azt csak simán szétverte, me' nehogymá' konkurensek merészeljünk lenni, he, há' miképzeetek, he!?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.12. 22:44:55

@Reactor:

"mert a protonok elbomlanak."

Ez még nem biztos, the jury is still out.

Amúgy is, Penrose szerint már a következő univerzum inflációs szakaszában vagyunk. Azt sem mondta senki, hogy abban is atomokból fog állni az anyag.

Reactor 2023.09.12. 22:46:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az viszont 100%-ig biztos,hogy minden anyag el fog bomlani. Ha nem a protonok, akkor majd a neutronok. Egyedül a sugárkvantumok, fotonok és a neutrínók maradnak majd.

Penrose állításai pedig még hipotézisnek is kevesek. Ne kezeljünk hát szájenszfiksönöket bizonyított tudományos tényként.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.12. 22:52:20

@Reactor:

Amint a magyar nemzetiségű - nem állampolgárságú! - emberek száma egy szint alá csökken, ők tömegesen mind ki fognak vándorolni. Nem sokan akarnak vagy tudnak majd egy olyan országban maradni, ahol a cigányság részaránya meghaladja az 50+%-ot. Ehhez pedig bőven nem kell 100 év.

Lorrh 2023.09.13. 20:43:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: bizony! itthon is vannak vademberek, el lehet menni borsod vagy baranya + somogy kis falvaiba megnézni milyen is az amikor a cigányok elszaporodnak.

Reactor 2023.09.14. 02:23:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A kivándorlás nem egyenlő a kihalással. Én arra gondoltam, ha tényleg az utolsó magyar nemzetiségű ember is meghalna. Na ehhez azért kell idő. Ennyi erővel akkor a cigányok is "kihaltak"...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.14. 04:56:57

@Reactor:

Dehogynem. A kivándorolt magyar gyerekei már németek, amerikaiak stb. lesznek.

Azt kell látnod, hogy a mai magyarok nagy többsége már nem a génjeiben magyar, hiszen itt a Kárpát-medencében akkora volt a keveredés. A többség a kultúrája miatt magyar, és mert itt szocializálódott.

Pl. én is magyarnak tartom, érzem magam, holott alig van bennem magyar vér: dunai sváb vagyok, a nyolc dédszülőm között csak egynek volt magyar neve.

Ugyanígy asszimilálódnak a kivándoroltak gyerekei, unokái is, hiszen minimális a különbség megjelenésben, kultúrában. A német sem mind szőke és kék szemű.

A cigányok sokkal tovább maradnak fenn. Nem fogok most hajnalban belemenni az okokba, pl. elég csak ránézni a hazai demográfiai adatokra, a 20 és a 10 év alatti gyerekekre.

Reactor 2023.09.14. 17:44:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A kihalás szó szerinti jelentése nem ez. "Tiszta" magyar valóban nincs már jó ideje (ennyi erővel akkor már "kihaltunk"). Az én olvasatomban magyar az, aki annak vallja magát ÉS az állampolgárságában is ez van feltüntetve. Mondom, akkor ennyi erővel a cigányok is "kihaltak" már.

A beolvadás, asszimilálódás NEM kihalás. A két fogalom alma és rinocérosz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.14. 18:25:58

@Reactor:

"Az én olvasatomban magyar az, aki annak vallja magát ÉS az állampolgárságában is ez van feltüntetve."

Vagyis akkor "a te olvasatodban" az az erdélyi, kárpátaljai, felvidéki stb. magyar, akinek bármilyen okból nincs magyar útlevele, magyar állampolgársága, az már nem is magyar.

Érdekes felfogás. Eddig úgy tudtam, hogy épp a sok országba szétszakított magyarság esetében a nemzethez tartozasnak nem feltétele a magyar állampolgárság.

Reactor 2023.09.14. 18:27:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ismétlem: "...aki annak vallja magát ÉS..."

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.14. 19:07:15

@Reactor:

Értelek én, nem szükséges ismételned: szerinted az a magyar, aki magyarnak vallja magát ÉS magyar állampolgár.

Tehát aki nem magyar állampolgár, azt akkor sem tekinted magyarnak, ha annak vallja magát.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.14. 19:26:38

@Reactor:

Apró ellentmondást látok a fenti magyarság-definíciód és a nem sokkal korábbi kijelentésed között:

"A kivándorlás nem egyenlő a kihalással. Én arra gondoltam, ha tényleg az utolsó magyar nemzetiségű ember is meghalna. Na ehhez azért kell idő."

Hiszen ha a kivándorolt gyerekei már csak az új haza állampolgárai lesznek, akkor ők már épp a te definíciód szerint nem részei a magyar nemzetnek.

(Mellesleg szerintem sem. Még akkor sem, ha néha meglátogatják az itt maradt nagyszülőket. Az ő gyerekeiknek meg már nem is lesz kit meglátogatni.)

Apám példája jut eszembe. Ő már csak magyarul tudott, sem németül, sem svábul nem beszélt. Magyarnak tartotta magát, holott minden felmenője dunai sváb volt. Az apai nagyszüleim még alig beszéltek magyarul. Mégis csak magyarul tudtam beszélni velük, mert svábul nem volt kitől megtanulnom, a "rendes" németet viszont csak én beszéltem, ők nem.

Reactor 2023.09.14. 19:34:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Messze nem annyira, mint aki Magyarországon is él. Ennyi erővel a január 1.-jén született Ahmed Bin (nagyfa)Szulejmán is állíthatná magáról, hogy ő bizony magyar, miközben egy jót bazmegezni se tud.
Ha Magyarország nem szűnik meg, akkor mellesleg még simán visszaköltözhet bárki külhonból és vallhatja ismét magát magyarnak. Vagy az utódai. Vagy annak az utódai. Én konkrétan ilyen kihalásra gondoltam, nem beolvadásra meg nem külső beavatkozásra. Persze, ÚGY el lehet tüntetni egy komplett népet. Ez viszont független a születésszámtól.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.15. 07:11:30

@Reactor:

"mellesleg még simán visszaköltözhet bárki külhonból"

Az akkor már 80%-ban cigányok lakta Romaisztánba? Persze, még Jézus is megjelenhet a Gellérthegyen.

Willie, du greifst nach Strohhalmen!

Reactor 2023.09.15. 16:26:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Oké. Ez ellen viszont az se használ semmit, ha naponta szülsz egy gyereket. Ha holnap hirtelen ötmilliárdan lennénk, és ennek a 95%-a húzza innen a kondenzcsíkot, mit oldottál meg? Semmit.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.15. 18:12:38

@Reactor:

Ettől még áll:

"Apró ellentmondást látok a fenti magyarság-definíciód és a nem sokkal korábbi kijelentésed között:"

Reactor 2023.09.15. 19:11:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nincs semmiféle ellentmondás. Akinek van magyar állampolgársága ÉS magyarnak is vallja magát, az tekinthető magyarnak a kihalási szcenárióban. Ellenkező esetben az ember azt kamuzik, amit akar.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.15. 19:49:00

@Reactor:

Sajnos észre sem veszed, hogy keveredsz ellentmondásba önmagaddal. De mindegy.

Szóval az az erdélyi vagy kárpátaljai magyar, akinek nincs magyar állampolgársága, az szerinted nem magyar.

Érdekes módon a véleményed egyezik az ukrán külügy szóvivőjének véleményével, aki szerint:

"Nincsenek nagy ügyeink az ukrajnai magyar közösséggel, ahogy más nemzeti közösségekkel sem. Ők ukránok, akik megérdemlik, hogy egyenlően bánjanak velük. (…) A magyar származású ukránok ukránul tanulhatnak, jobban elmerülhetnek az ukrán nyelvben, és sok más egyéb hozadéka is van, ami a társadalom szempontjából hasznos, és sikereket hozhat nekik. Ezért csináljuk ezt.”

telex.hu/kulfold/2023/09/15/ukrajna-karpatalja-oleg-nikolenko-interju-kulugyminiszterium-szovivo

Gratulálok neked!

Reactor 2023.09.15. 20:05:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem viccből találták ki a kettős állampolgárságot, bizonyára megvolt a nagyon nyomós oka.
Ha egy népet kihalás szempontjából vizsgálunk, akkor SZVSZ ez a legjobb meghatározás: milyen az állampolgársága ÉS minek vallja magát. Más szempontból értelmetlen - 100% tiszta magyarok már rég nincsenek, génkészleti keveredések alapján pedig a planétának egy jókora részében vannak magyar gének.
Figyu, akárhogy origamizol is ezzel, nincs igazad: egy nép komplett kihalása nem történik meg azáltal, hogy kevés gyerek születik, mert vagy eleve nem történhet meg, vagy pedig már rég megtörtént.
Persze ha ügyesen csűröd-csavarod a magyarság definícióját, akkor kihozhatsz olyan állítást, miszerint igenis kihal a magyarság, és lehet látványosan doomzday-prófétálni hogy jájj ki fogunk halni, de a valóságban ettől ez még nem fog bekövetkezni, max. abban a szűkebb rendszerben, amiben igaznak hoztad ki az állítást.

Telex lol...Zsindex kutyakölyke. És ilyeneket olvasol, innen tájékozódsz. Word...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.15. 20:17:14

@Reactor:

"vagy eleve nem történhet meg, vagy pedig már rég megtörtént."

Szóval szerinted megállt az idő...

"Telex lol...Zsindex kutyakölyke."

Akkor szerinted a 444.hu is az, mert a telex onnan vette át a hírt.

Kezdem érteni, miért mantrázza az ellenzék, hogy nincs ellenzéki sajtó. Mert per definitionem minden létező orgánum kormánypárti. :DD

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.15. 20:28:04

@Reactor:

"lol...Zsindex kutyakölyke."

Tetszik a burkolt zsidózásod. Ja, nem is, inkább ízléstelen. Érdekes ezt egy magát progresszívnek és antirasszistának tartó embertől olvasni.

Mellesleg az index.hu éppen nem hozta le ezt a hírt..

Reactor 2023.09.15. 20:46:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Erre most ráhibáztál: a 444 szintén a Zsindexből vált ki, (akárcsak a telex) csak sokkal korábban. Sokáig mint "mentőcsónakot" emlegették. És persze ugyanakkora hazugsággyár is. Hát igen, az alma nem esik messze a fájától ugye...

Igen, szokásom zsidózni every now and then, és még fogok is igen sokat. Nem mindenki van oda a biboldókért, többek között én sem. Sőt, progresszív vagy antirasszista se vagyok. Nem tudom, ezeket honnan, miből szedted. Hát evvan, nem lehet mindenki liberó. Cope.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.15. 21:18:38

@Reactor:

Értelek, tehát jól sejtettem, hogy szerinted minden magyarországi orgánum kormánypárti. Az egyetlen hiteles oldal meg ugye a kuruc.info?

Az is érdekes, hogy meg sem próbáltál utánajárni, hiteles-e a hír. Monygyjuk érthető, mert normális ember számára elég kínos a magyarság dolgában egyetérteni a hivatalos ukrán állásponttal, politikával. Célszerűbb tudomást sem venni az efféle hírekről. Vagy a te szóhasználatoddal biboldó álhírnek tekinteni.

Azért érdemes lenne elgondolkodnod azon, hogy a zsidózás már a radikális jobboldalon sem szalonképes, legalábbis nyíltan.

Én nem vagyok sem filo-, sem antiszemita, számomra semlegesek. Persze szerencsére nálunk szólásszabadság van, bárki szabadon zsidózhat, szóval hajrá!

Reactor 2023.09.15. 21:57:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szabad a véleménynyilvánítás, ahogy írod is. Soros ide vagy oda, az emberek egy igen jelentős hányadának nagyon nem tetszik, amit művelnek, talán érdemes lenne elgondolkozni, nincs-e véletlenül mégis igazuk. Én megtettem, én szerintem az ellenoldalnak van vastagon igaza.

A hazugság az hazugság, függetlenül attól, melyik oldal mondja, milyen előjellel. Anno olvastam mindenféle hírportált, válogatás nélkül. Aztán amikor már zsinórban sokadjára futottam bele a Zsindexen hazug, kamu, tipikusan az ország vagy a magyarok lejáratására, gyalázására íródott cikkbe, onnantól bojkottáltam teljes mértékben, és egyetlen cikket se olvasok el tőlük. A fórumjukról meg jobb nem is beszélni, mert még a 4chan is színvonalasabb weboldal nála.
Hogy az álláspontom az most kiével egyezik és kiével nem, hidegen hagy. A kérdés szempontjából irreleváns egyébként is. Ha annyira a magyarság kihalásán akar valaki vészmadárkodni, akkor úgyis addig fog mazsolázgatni, amíg nem talál valami releváns definíciót, ami alapján neki lesz igaza. Keverem-kavarom, ha viszket, megvakarom. Szóval persze, lehetséges kihozni olyan felállást miszerint kihal a komplett magyarság az egész planétáról, és lehet ezen látványosan keseregni, csak épp igaz nem lesz.
Az se különösebben érdekel, hogy szalonképes-e a zsidózás, vagy sem. A finomkodás, polkorrektség idáig csak mind több kreatív szitkot termelt ki, de részemről végülis az is oké. Pozitívat ne várjon senki, hogy mondjak róluk, mert nem lehet.

Ami a kuruc.infót illeti, nos, fényévekkel hitelesebb a Zsindexnél és a kis renegát oldalacskáinál. Az ottani újságírók ugyanis egy fillért nem kapnak azért, ha kamuznak. A Zsindexesek viszont igen. Nagy különbség.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.16. 06:29:44

@Reactor:

"Ami a kuruc.infót illeti, nos, fényévekkel hitelesebb a Zsindexnél"

Nekem nem ez a tapasztalatom, a kuruc nagyon aljas módszereket alkalmaz. Régebben - ez 5-6+ évet jelent - kommentelgetten a fórumukba, ahol igen gyakran jelentek meg igazolhatóan abszolút téves, ám gyakran habzó szájjal gyűlölködő hozzászólások, nem csak zsidókkal kapcsolatban (félreértés ne essék, én nem vagyok az).

Egy idő után feltűnt, hogy soha egyetlen válasz sem érkezett a kommentjeimre. Kíváncsiságból megnéztem a topicokat más számítógépről, bejelentkezés nélkül. S láss csodát, meg sem jelentek a kommentjeim. Mindenki máséi megjelentek, ám az enyémek nem.

Vagyis a PHP-vel mindenkinek kiszűrték az ottani mainstreamnek nem tetsző, amúgy kulturált hangnemben írt, igen enyhén nem mindenben egyetértő kommentjeimet, csak nekem személyre szabottan küldtek olyan oldalt, amelyen láttam magamat.

Nos, ezek után igen erős fenntartásaim vannak a kuruc szerkesztői tisztességével szemben, azóta nem is olvasom.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.16. 06:44:38

Még a hazai ballibek sem ennyire aljasok és alattomosak, ők csak nemes egyszerűséggel kitiltanak.

Reactor 2023.09.16. 23:32:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hát, én konkrétan a hírekre gondoltam, nem a közösségre - attól, hogy a fórumot cenzúrázzák, a hírek nagyon is lehetnek valósak. Legalábbis sokkal valósabbak a fősodratú hírportáloknál, ahol mindent elferdítenek, elhallgatnak, ködösítenek, kozmetikáznak, cirkalmas hazugságokba csomagolnak, a legsúlyosabb vádakat meg egyszerűen letagadják. Még a jereváni rádió is keziccsókolommal köszönhetne nekik.

De ha már itt tartunk, a Zsindex fórum semmivel nem jobb, még rosszabb is: ugyanúgy fröcsögő hőbörgő gyülevész tobzódik rajta egymás mocskában, csak ellentétes előjellel. Amit olyasmit írsz - teljesen kultúráltan, valid felvetésekkel, tényszerű állításokkal - ami a libbant cionista narratívájukba nem fér bele, helyből lenáciznak, törölnek, előbb-utóbb ki is tiltanak. A saját nolifer trollnokaik pedig, akik ugyanúgy megsértik a fórumszabályzatot, vígan fújhatják tovább kórusban a kurvaanyázást-köcsögnácimagyarozást-másegyebet. Ezek után valamiért nem tudok a kuruc.info-ra haragudni - gondolom oda is átmászott a zsindexes söpredék szítani a feszültséget, ők pedig egy idő után megunták a konstans nácizást moderálni.

A legviccesebb az, hogy én már olvastam az ellenoldaltól ott kultúrált ellenvéleményt, hozzászólást, őket nem törölték ki. Hihetetlen, de a nácirasszistafasisztatrappista kuruc.info-n jobban engednek véleményt nyilvánítani, mint a föjjdeliberális Zsindexen meg a kutyakölykein, akik döngetik nagyban a mellüket a szólásszabadság mellett, hogy idáig hallatszik, mint a tamtamdob. Ráadásul kuruc.info-n az admin/moderátor így is látja és el tudja olvasni, amit kommentelsz, Zsindexen és a vadhajtásain pedig onnantól, hogy eltér a véleményed, náci vagy, törlődsz és repülsz. A szólásszabadság jegyében persze.
Hát ez whehehehehe, a legnagyobb mértékig.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.17. 06:00:20

@Reactor:

"attól, hogy a fórumot cenzúrázzák, a hírek nagyon is lehetnek valósak."

Értelek. Szerinted tehát attól, hogy valaki a boltban lop, a munkahelyén még lehet talpig becsületes ember. Attól, hogy valaki elhallgattatja a neki nem tetsző véleményt, még leget a szólásszabadság és az igazmondás bajnoka.

"a Zsindex fórum semmivel nem jobb"

Ez mennyiben menti a kurucot? Az, hogy az egyik cenzúráz, már menti a másik cenzúrázását?

"gondolom oda is átmászott a zsindexes söpredék szítani a feszültséget, ők pedig egy idő után megunták a konstans nácizást moderálni"

Úgy ismertél engem itt meg, hogy indexes söpredékként állandóan nácizok? Inkább engem szoktak errefelé nácizni.

"Hihetetlen, de a nácirasszistafasisztatrappista kuruc.info-n jobban engednek véleményt nyilvánítani"

Ja igen, tapasztaltam. Szabadon véleményt nyilváníthatsz, ha nem térsz el az oldal irányvonalától.

"Ráadásul kuruc.info-n az admin/moderátor így is látja és el tudja olvasni, amit kommentelsz"

Csak éppen rajta és rajtam kívül senki más nem látja a kulturált hangnemben írt eltérő véleményemet. Vicces, milyen állhatatosan véded a cenzúrát. Persze értelek, van jó cenzúra és van rossz cenzúra.

Egyre kevésbé értelek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.17. 06:11:43

De ismerős a szitu. Régebben elég közel álltam egy jobboldali párthoz, bár tag elvből nem voltam/vagyok sem ott, sem máshol. Ott is ugyanazt tapasztaltam, amit a ballib fórumokon, blogokban látni. Ha csak egy kicsit is eltérsz a "hivatalos" véleménytől, ha csak 90%-ban értesz egyet 100 helyett, akkor már ellenség vagy.

Minél inkább a jobb vagy a bal szélen áll a csoport, annál kevésbé tűri el a csak kicsit is eltérő véleményt.

Lorrh 2023.09.17. 14:58:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a 444 durván szélsőbalos, a telex unalmas, az index viszont súlyosan fideszes és álcázásként vannak csak benne néha a kormányt kritizáló cikkek. Az index vezetésében a rogáni propagandisták, mandiner, megafonosok vannak fullosan. Nemrég hallottam egy fideszes "újságíró" képzőről, ahol a házifeladat egy szijjártót dicsőitő cikk megírása volt. Őnáluk az a tananyag, hogy a "függetlenobjektív" média az egy libsi ármány, a valódi sajtó az a kormány seggnyalásából áll.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.17. 16:31:41

@Lorrh:

"a 444 durván szélsőbalos"

Szerintem is, ezért érthetetlen, Reactor miért mondja "zsindexesnek".

Persze azért értem. A kuruc felől nézve még a Mi Hazánk is fideszes és szélsőbal.

Reactor 2023.09.19. 05:29:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nos, a hírek valódiságát vagy valótlanságát nem a törzskommentelő gárda milyensége dönti el. Sőt, ez inkább fordítva van: a hazug, kamuzó híroldalak vonzzák a hasonszőrű emberkéket. Ha egy híroldal szerkesztői azért kapják a fizetést, hogy hazudozzanak, akkor hazudozni is fognak. A kuruc.info-nak, mint nonprofit oldalnak, miért is állna érdekében hazudni?
Olvasok egyébként Origo-t is időnként, és igen, náluk is előfordult, hogy hazugságon kapták őket, viszont egyszer-kétszer volt annyi gerincük, hogy "kiigazítás" cikkekben nekiálltak meaculpázni, még ha csak jelképesen is. Ott a kommentelést is igazságos módon oldották meg: senki nem írhat semmit, akár velünk van, akár ellenünk. Az egyoldalú cenzúránál ez még mindig jobb.

A kuruc.info cenzúrázása pedig...nos, amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadjisten is. Amúgysem ők kezdték az egészet + ők nem akarták egyszer sem betiltani a Zsindexet, 444-t meg a többit. SZVSZ az speciel egy fokkal mégiscsak jobb, hogy a hozzászólásaid megjelennek, admin/moderátor láthatja őket (és esetleg ki is vehet a szűrésből, ha látja, hogy nem provokálni jöttél), minthogy helyből törölnek és tiltanak, mert "náci" vagy.
Azonkívül, ne feledd, a kuruc.info soha nem is állította vagy propagálta magáról, hogy ők elkötelezettek a szólásszabadság mellett. Az ellenoldaltól viszont mást se hallani, minthogy mindenkit megillet a véleménynyilvánítás joga. Jah, szóval ők még pluszban jókora képmutatóak is. Apróság, apróság, tudom, de azért érdemes megfigyelni...

Nem rád gondoltam amúgy - akinek nem inge, az ne vegye magára.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.19. 07:18:50

@Reactor:

"a hírek valódiságát vagy valótlanságát nem a törzskommentelő gárda milyensége dönti el."

Való igaz, viszont az oldal milyensége meghatározza a kommentelő gárda milyenségét. Ahogy egy késdobálóba is az odaillő vendégek járnak.

"Sőt, ez inkább fordítva van: a hazug, kamuzó híroldalak vonzzák a hasonszőrű emberkéket."

Pontosan, egyetértek. Ilyen a kuruc, ahogy anno megismertem. Nem azt állítom, hogy hazug, csak éppen tendenciózusan megválogatja a leadott híreket, egyes véleménycikkekről meg jobb nem is beszélni. Ez vonzza oda a hőbörgő, egyoldalúan gondolkodó embereket.

"A kuruc.info-nak, mint nonprofit oldalnak, miért is állna érdekében hazudni?"

Egy médium nonprofit volta egyáltalán nem zárja ki a hazudozást - vagy jelen esetben a tendenciózus tájékoztatást. SŐT épp fogékonnyá teszi arra. Gondolj bele: egy profitorientált médium a hazudozással olvasókat veszíthet, míg egy nonprofit médiumnak eleget kell tennie az őt finanszírozók elvárásainak, különben elapad a támogatás. Innentől pedig már csak a támogató dönti el, mennyire engedi el a gyeplőt.

"A kuruc.info cenzúrázása pedig...nos, amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadjisten is"

Azért érdekes, hogy az egyébként a szélbalnál megszokott akasztásos és hasonló kommentek mehettek, az én abszolút normális hozzászólásaim nem.

Félre ne érts, nem éreztem személyes sértettséget, hiszen a cenzúra sem a személyemnek szólt, hanem a véleményemnek, amely úgy kb. 10%-ban eltért az ottani közvéleménytől.

De alapvetően nem is a cenzúrával volt bajom, az oldal nem közmédia, a tulajdonosai nem kötelesek bármilyen véleményt megjelentetni, ahogy bármilyen tartalmú cikk sem jelenhet meg.

A cenzúra MÓDJÁT tartom jellemtelennek, alattomosnak és aljasnak, ui. a gyanútlan kommentelő észre sem veszi, hogy szűrik, tiltják. A sima kitiltás ennél sokkal egyenesebb, gerincesebb, ekkor az ember rögtön látja, mi az ábra.

"a kuruc.info soha nem is állította vagy propagálta magáról, hogy ők elkötelezettek a szólásszabadság mellett."

Nem is kell annak lennie. A szólásszabadság a _közéleten_kívül_ nem azt jelenti, hogy bárhol bármit írhatsz, mondhatsz. Egy dékás gyűlésen is hamar kikapcsolnák a mikrofont, ha vki Orbánt kezdené dícsérni. (Ezt nem ismeri el a szélbal, miközben bőszen korlátozza a szólásszabadságot, holott őket sem kötelezi erre semmi.) Hanem azt jelenti, hogy bárki megtalálhatja azt a fórumot, ahol szabadon elmondhatja a véleményét, és azt bárki elolvashatja, akit érdekel.

Lorrh 2023.09.19. 16:57:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Persze, MA már akkora árok van a két tábor között hogy lehetetlen a mindenféle vélemény. Mindenki csak a saját buborékában érzi jól magát.

Az a jó kérdés ki kezdte az árokásást.

A hetihetes durván gúnyolódott az első orbán kormányon, a nép-nemzetiekes. Persze kellettek az olyan elmebetegek akik a magyarság dns csavarodását magyarázták főműsoridőben.
Aztán jött hogy a fidesz kisajátította a kokárdát márc.15-én... aztán már számolni sem lehet hogy jutottunk ide a kvázi polgárháborús állapotokhoz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.19. 19:07:56

@Lorrh:

Az igazán jó kérdés az, lesz-e valaki, aki végre abbahagyja. Attól tartok, igen sokáig nem lesz, annyira súlyosak az ellentétek - ahogy te is írod. Afféle Észak Dél ellen, de azok messze nem gyűlölték egymást ennyire.

Reactor 2023.09.22. 05:18:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az oldal milyensége...nos, az Internet hajnalán a naivak azt hitték, itt majd jól egymásra találnak az emberek. Nyet, nem így történt, helyette szekértáborok alakultak ki, amik hadakoznak egymással. Evidens, hogy a "hasonló a hasonlót" elve alapján kialakul a törzsközönség. Diszkóba se járnak metálosok. Ettől nyilván nem lesz egyik fórum se "késdobáló". Na meg, engem elsősorban a hírérték érdekel. A kuruc.info nem csúsztat, nem ködösít, nem ferdít, nem kozmetikáz, csak mert azt jobban beveszi egyesek gyomra. Az igazság néha undorító és nem polkorrekt. Sajna ilyen az élet. Akiben ez komoly lelki törést okoz, az ne köttesse be a netet, sőt, hírlapot se olvasgasson.

Válogatni mellesleg ugyanúgy válogat a Zsindex, 444, telex is. Amit annyira meg kéne cenzorkodni, hogy alig 2 mondat maradna belőle, azt le se közlik. Megintcsak nem a kuruc.info kezdte.
Amennyire én tudom, a kuruc.info nem kalapozik támogatásért meg dónóért, szóval semmilyen szempontból nem áll érdekében hazudozni. Ha nekik is a pénz lenne a mozgatórugójuk, ők is rákezdenének. Pontosan ezért lehet nekik sokkal jobban hinni, mint az ellenoldalaknak.

Akasztásos, felnégyeléses kommentek pedig mindenütt vannak, még a pártsemleges oldalakon is. Általában politikusok, pénzemberek, a háttérhatalom csahosai szerepelnek az akasztófákon. Ebben nem látok semmi rosszat, mondhatnám: ha oldaltól függetlenül ennyi ember képes egyetérteni ilyesmiben (akik egyébként egymást is felkötnék), az illetőnek esetleg valóban nincs keresnivalója az élők sorában. Jobb időkben az ilyen emberek valóban nem éltek túl sokáig...

A cenzúra ilyen jellegű módján lehet vitázni, én mindenesetre ezt jobbnak tartom a Zsindexes szájkosárnál. Ez mellesleg nem új találmány, a Gyaloglón is létezett "bábel" néven. Sőt, itt a blog.hu-n is van opcionális "szűrés". Meg aztán, ahogy mondtam, a kuruc.info nem is harsogta képmutató módon, hogy ott mekkora szólásszabadság lenne. Szóval aki regisztrált, az nagyjából tudhatta, mire számíthat.

Én mindenesetre úgy tudtam, a szólásszabadság azt jelenti, hogy bárki bármit mondhat, és a véleményéért nem vehetik elő államilag. Akkor se, ha valaki esetleg tényleg méltatná Orsóst egy DK-s nagygyűlésen (miért tenne bárki is ilyet? mindegy). A mikrofon kikapcsolása is egyfajta cenzúra lenne innen nézve, elvégre nem követne el az illető bűncselekményt - de még árulást se. A magánvéleményét bárki bármikor szabadon elmondhatja, jogállamban legalábbis.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.22. 09:19:33

@Reactor:

"mindenesetre úgy tudtam, a szólásszabadság azt jelenti, hogy bárki bármit mondhat, és a véleményéért nem vehetik elő államilag"

ÁLLAMILAG. Én ugyanezt írtam más szavakkal: "a közéleten kívül".

Önmagaddal kerülsz ellentmondásba, amikor elvárod, hogy a déká gyűlésén ne kapcsoljqk ki a mikrofont, ha vki Irbánt dícséri, ám a kuruc alattomos cenzúrwját elfogadhatónak tartod.

Én a nyíltságot értékelem. Egy nem közpénzből működő médiumnak joga van megszűrni a véleményeket, ám tegye azt nyíltan. Ne olyan sunyi módon, mint a kuruc.

Lorrh 2023.09.22. 10:28:14

@Reactor: "Amennyire én tudom, a kuruc.info nem kalapozik"
Úgy könnyű véleményt nyilvánítani ha tudatlan vagy. Akkor minden szép és jó.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.22. 12:55:45

@Reactor:

"Sőt, itt a blog.hu-n is van opcionális "szűrés"."

A blog.hu-n az _olvasó_ egyénileg dönti el, kit szűr, nem a szerkesztő/mod. Attól, hogy én szűröm Brendel Matyit, te még kedvedre gyönyörködhetsz a kommentjeiben. Nem hiszem el, hogy nem látod az óriási különbséget.

Egyébként gyanítom, hogy a kuruc is pénzből működik, ekkor pedig bizony kötik a támogatók elvárásai. Nyilván ez fordítva is igaz, a támogatók nem véletlenül nem a 444-et támogatják, hanem a kurucot, ám ettől még igaz, hogy a kuruc sem független. De ez nem is baj.

Nincs olyan, hogy független sajtó. Nem is kell. A sajtószabadsághoz bőven elég az, hogy _valahol_ minden vélemény szabadon utat találjon a nyilvánossághoz. Még a magyar ballib sem várja el, hogy pl. az Origo kiegyensúlyozottan tájékoztasson.

A közmédia persze más tészta, ott kötelező (lenne) a kiegyensúlyozott és pártpolitika-mentes tájékoztatás. De ebben nem is tér el a véleményünk, nem erről vitázunk itt.

Reactor 2023.09.22. 22:39:09

@Lorrh: Gondolom ott állsz és könyveled, ugye...

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A "közélet" definiálása elég nehézkes. Hacsak nem magadban beszélsz a négy fal között, gyakorlatilag ráhatásod van a közéletre valamilyen szinten. De ha streamelsz, még a négy fal között is a közélet része vagy. Ennélfogva aki a közéletből akarja kiválogatni a neki nem tetsző dolgokat mindenféle címkékkel..."gyűlöletbeszéd", az bizony vastagon cenzúra.
Nem tartom elfogadhatónak a cenzúrát. A moderációt igen, viszont az előbbit imádják az utóbbinak eladni (és komolyan azt képzelik, hogy az emberek nem látják a különbséget).
Azonkívül ne feledd: NEM a kuruc.info akarta minden eszközzel betiltatni a Zsindexet meg a kutyakölykeit - hanem pont fordítva. Szóval lehetőleg ne nevezzük őket egyenesnek semmilyen tekintetben, mert még a vak is látja, hogy ennél görbébbek már nem is lehetnének.
Ha pénzből is működik, azt többnyire önkéntesek adják. Ezzel nincs is gond, mindenki arra költi a pénzét, amire akarja. Megintcsak nem ők álltak neki az olvasóknak kuncsorogni, mint a Blahás bérkoldusok, hanem az ellenoldal.

Szűrni egyébként a kommentelő ÉS a bloggazda is tud. Ami pedig a függetlenséget illető, akadnak olyanok. Lehet, hogy nem a közmédiában, de vannak. És őket speciel sokkal szívesebben olvasom, mint a hazugsággyár kamu viccoldalakat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.23. 03:34:10

@Reactor:

Látom, magas szinten űzöd az egyébként kimondottan a ballibre jellemző vitamódszert, hogy addig tágítod egy fogalon jelentését, míg az már annyi mindenre vonatkozik, hogy teljesen értelmét veszíti. Most ezt teszed a közélet fogalmával.

Ebbe az utcába én nem követlek, mert ez egy tisztességtelen vitamódszer.

További szép vitákat kívánok, de mással.

Reactor 2023.09.23. 16:58:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ja, bocsánat, én őszintén azt hittem, hogy ami kikerül a privátszférából és kettőnél több ember látja vagy hallja, az a közélet részévé válik. Tisztességtelen vagy sem, a tény az tény: ami publikus, az a közélet része valamilyen formában. De lehet csak én gondolom így.
süti beállítások módosítása