A házassági szerződés okosságai

2015. március 16. 07:39 - csajokespasik

Hogyan adagoljuk be kedvesünknek, hogy csak házassági szerződéssel vagyunk hajlandóak elvenni őt? Előrelátó döntés, hisz ki tudja, mit hoz a jövő és mi lesz 5-10 év múlva. Levélírónk azt kérdezi, te mit szólnál hozzá, ha párod ilyesmivel állna elő?

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sokáig nem voltam házasságpárti, mert ha két ember szereti egymást, megy anélkül is. De egy gyerek szempontjából jobb, ha a szülők házasok. Szerintem. Abból indulok ki, hogy az én szüleim is normál házasságban éltek és én is egy normál ember lettem. Arról van szó, hogy két éve vagyunk együtt, és egyre többet beszélünk a házasságról is. Szeretném is elvenni, de ha sor kerül rá, házassági szerződéssel tenném. Amihez még nem tudom, mit fog szólni. Szeretem őt, és azért a sok válás mellett akad még pár egyben maradt házasság is. Szóval, el tudnám vele képzelni az életem, de azt is tudom, hogy az együtt töltött idő megváltoztat majd sok mindent. Minket is.

Egyik ismerősöm nagyon csúnyán végezte, pedig tisztességes nőnek hittük, akit elvett, de ocsmányul kisemmizte őt, alig 1 év után. És én ezt nem akarom. Nincs sok pénzem, neki se, de nem tudni, mit hoz a jövő és mi lesz 5-10 év múlva. A házassági szerződés jogi hátterének már utánajártam, hogyan lehet megkötni, az viszonylag egyszerű - inkább az érdekelne, hogy egy kívülálló mit szólna hozzá, illetve, hogyan látja ezt az egészet? A páromról annyit még megemlítenék, hogy nyitott és megértő, de lehet, hogy ez a bejelentés sok mindent megváltoztatna köztünk. Van benne egy kis mindent irányítani akarás is, vélemény nyilvánítási igény is. Pl. szereti a vendégeket, de azért utólag megjegyzi, ha üres kézzel jönnek. Bennem semmi gyanakvás, bizalmatlanság, vagy számítás nincs, egyszerűen csak hasznos és ésszerű dolognak tartom ezt. De azt is el tudom képzelni, hogy valaki visszatetszőnek látja. Olyanok válaszára vagyok kíváncsi, akik gondolkodtak már ezen és/vagy túl is estek rajta, (férfiak esetében): hogyan tálalták, vagy tálalnák kedvesüknek, illetve (hölgyektől): hogyan fogadták, illetve, hogyan fogadnák, ha párjuk ilyesmivel hozakodna elő. Köszönöm: Zoltán.

 
3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr617273993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kispotzak 2015.03.16. 22:10:42

Hát nyilván ne úgy kezdd, h "csak akkor veszlek el.." . Hanem úgy, h "mi a véleményed? ". Én tuti ugy vezetnem elő, h egyértelmű legyen: az a célom h tiszta helyzetet teremtsen és mindkettonket vedjen. Ha most kb hasonló az anyagi helyzetetek, akkor nincs is gond hiszen senki sem lát a jövőbe, lehet h ő fog sokat keresni, te leszel munka nelkul - vagy fordítva. Akkor ciki ha te most sokkal jobb anyagi helyzetben vagy, neki esetleg nehezebb elhelyezkedni vagy alapból sokkal kisebb fizura van kilátása - ilyenkor tűnhet úgy h be akarod biztosítani magad "ellene".

gombakomba 2015.03.17. 08:47:11

Miert gondolod, hogy csak ferfi akarhat hazassagi szerzodest kotni? En szamos not is ismerek, aki a kulonvagyonat nem akarja megosztani. Hazassag elottrol hozott vagyon eseten ez kulonosen ertheto, mindket fel reszerol, mert bar a jog vedi ezt a kulonvagyont, de ha nincs egyertelmuen lefektetve, hogy mi kie, kesobb esetleg nehez bizonyitani.
Egyebkent ha az anyagi helyzetetek nagyjabol egyforma, talan lenyegtelen is megkotni, de beszelgetni rola mindenkepp hasznos lehet. Persze diplomatikusan, mert esetleg azt ered el, hogy paros labbal rugnak ki, es nem a vagyon, hanem a bizalom es megbizhatosag hianya miatt.
Mas a helyzet a hazassag utan szerzett vagyonnal, nem veletlen, hogy alapesetben vagyonkozossegrol van szo, ugyanis nagyon sok, a hazassagba betett ertek, vagyon nem, vagy nehezen fejezheto ki penzben. Tipikus pelda a gyerek. Ha gyereket is akartok, biztosan el fog jonni az ido, amikor te fogsz tobb penzt keresni, egyszeruen azert, mert o kihordja, megszuli majd neveli a gyerekeidet, ami a fizetseg hianya ellenere is kemeny, 24 oras munka, raadasul ez ido alatt (szinte) biztosan kiesik a szakmajabol, es utana is kevesebbet fog erni a munkaeropiacon, egyszeruen csak azert, mert gyerekes lett. Ha az ez ido alatt altalad hazavitt penzrol ugy veled, hogy az a te kulonvagyonod, az egyszeruen a parod meglopasa, kisemmizese. Ha ezekrol a penzekrol is hazassagi szerzodest akarsz kotni, az lenne a minimum, hogy az o otthon elvegzett munkajat es a TE gyereked miatti munkaeropiaci ertekcsokkeneset is tisztessegesen (!) forintositjatok, es o azt megkapja kulonvagyonkent toled.

TaliNaim 2015.03.21. 10:29:58

Nő vagyok :) A házassági szerződés szerintem jó dolog, pláne, ha van is valamid. A párom eleinte nem örült, mikor elővezettem, hogy szeretnék ilyen papírt, aztán rájőtt, hogy ez semmit sem befolyásol. Ez pusztán arról szól, hogy, amim van, megoszthatom veled, ha akarom, de te nem veheted el tőlem. Nincs benne se több se kevesebb
süti beállítások módosítása