Bevinni a párkapcsolati témát a közoktatásba?

2015. november 06. 08:08 - csajokespasik

...Szerelem, szex, házasság, család: ezek lennének a legfontosabb kérdések. Még az internetes randizás is lehetne egy óra anyaga: fotó, profil-szerkesztés, kapcsolatfelvétel, első randi, illetve, mikor érdemes abbahagyni az ostromot egy reménytelen helyzetben?

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Üdv! Sok sztorit olvastam itt, és én sem vagyok tapasztalat nélküli. Hasznos az is, ha csak meghallgatom mások, ismerőseim kalandjait, hisz más kárán tanul az ember. Felkészülni persze így is nehéz, mert ugyanaz a szitu nem fog előfordulni még egyszer, hanem valami új helyzettel fog meglepni az élet. Eszembe jutott egy javaslat, hátha olvassák a blogot az érintettek is:
Vigyük be a párkapcsolati tematikát és a konfliktuskezelést a közoktatásba. Az alapoknál kell kezdeni, legkésőbb a középiskolában, amikor formálódik a személyiség. Nem felvilágosító óra lenne, hanem kifejezetten a kapcsolatok pszichológiáját tárná fel. Nem is kell külön tantárgyként szerepeltetni, olyan külön óra lenne, amire mindenki szívesen és magától jönne.

A magyar irodalom keretén belül is kitűnően el lehetne helyezni azt a tudást, amire szükségük van. Amikor egy irodalmi alak vergődik egy nő, vagy egy helyzet miatt, vagy dilemmázik lelkében az élet nagy dolgain, a gyerekek nem egy felvázolt lehetséges élethelyzetet látnak benne, amibe behelyettesíthetik magukat, hanem a kötelező unalmat. Csak ásítoznak Arany János versein, tiltakoznak József Attila vagy Rimbaud ellen, mondván, miért kell pszichés betegeket és kábítószereseket tanítani és állandóan azt kérdezik, mire jó ez az egész. Hát akkor kapjanak valami mást, amit ha nem tanulnak meg, saját bőrüket viszik a vásárra. Már így is minimálisra csökkentették az elméleti követelményeket. A mai fiatalok nem szeretnek filozofálni, nem szeretnek a társadalom súlyos kérdésein őrlődni, a szerelem, az élet és a halál problémáin agyalni. Olyasmivel azonban jobban meg lehet fogni őket, amivel biztosan szembesülnek. Azt hiszik, az életben nem találkoznak konfliktusokkal, ezért nem akarnak erkölcsi és egzisztenciális választásokon töprengeni, mint az irodalmi alakok. De nemi életet azért szeretnének élni, ennek pedig általánosan elfogadott kerete mégis csak a monogám párkapcsolat. Ahol azért a fránya konfliktusok is jelen vannak. Ebben segítségükre lehetne az oktatás. Mindegy, hogy csak a felszínt kapargatnák, hisz mindent úgysem lehet érinteni. Egyszerűbb, ha csak egy részterületre koncentrálunk. Szerelem, szex, házasság, család: ezek a legfontosabb kérdések. Még az internetes randizás is lehetne egy óra anyaga: fotó, profil-szerkesztés, kapcsolatfelvétel, első randi. Mikor érdemes abbahagyni az ostromot, honnantól zaklatás a dolog, és a nők mikor élhetnek jogosan a könny-fegyverrel, stb.. Sok nő húzza a száját, hogy a pasik milyen bunkók a neten, ...Hát igen, vannak olyanok, de ez egy olyan kötetlen és nyílt szitu, mint amikor elmész Tankcsapda koncertre, előre tolakszol és arra panaszkodsz, hogy milyen sokan ráléptek a lábadra, milyen sokan hozzád értek: igen, fognak, mert ez ilyen helyzet. Ha zavar, nem kell koncertre járni : )

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr168054566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása