Üres tekintetű lányok a városban

2016. április 26. 07:51 - csajokespasik

„Két hete péntek este bementünk egy helyre és három vasalt hajú, jól öltözött fiatal csaj egy negyediket cipelt kifelé, mert már csatak részeg volt” - egy régebbi Levélírónk jelentkezett újra, akinek nem változott azon véleménye, miszerint a mai fiatal lányokból eltűnt minden finomság. Úgy látja, hogy a nőiség kihangsúlyozása főleg a ribancos viselkedésben nyilvánul meg náluk.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Kedves Olvasók!

Mindezt nem nő-szídós írásnak szánom, hanem inkább ténymegállapítósnak.

Múlt héten volt egy bejegyzés, ami arról szólt, hogy a mai fiatal nőkkel már nem lehet beszélgetni. És hogy mi lehet az oka? Én ehhez csatlakoznék és egyben egy lehetséges magyarázatot is adnék. Abba most nem mennék bele, hogy milyen a világ és hova tűnt el belőlük a klasszikus nőiség, és miért csak arra koncentrálnak, hogy maradéktalanul megfeleljenek a divatkörnyezet elvárásainak. A problémát mélyebben érzem.

Harmincas éveim közepén járok, és már elég régóta részt veszek az éjszakai életben. Az utóbbi 10 évben ennyi üres tekintetű egyforma nőhöz még nem volt szerencsém. Tele van velük a város. Csak ők jönnek szembe. Azt mondják a pszichiáterek, hogy ők már az „Elvált szülők” - korosztály. Tünetek: szélsőséges, kiszámíthatatlan viselkedés, bipoláris zavarok, döntésképtelenség, önpusztítás.

Néha már csak a kivételeket keresem, és komoly kutatómunka. Én nem emlékszem, hogy ez a jelenség régebben ilyen nagy számban létezett volna. Az, hogy az érzelmi kiégés általános lett a fiataloknál, nagy probléma.

Volt, hogy reggel mentem (hétköznap) dolgozni, és ők még csak akkor jöttek valahonnan, fel voltak dobva és hangoskodtak. Állok a peronon, ők röhögnek, és onnan sejtem, hogy mit csinált valamelyik, hogy a hangszóróból rászóltak, hogy a megálló nem vécé. Aztán vihogva elszaladtak, mint a gyerekek.

Két hete péntek este bementünk egy helyre és három vasalt hajú, jól öltözött fiatal csaj egy negyediket cipelt kifelé, mert már csatak részeg volt. Miből rúgtak be ennyire? Magyarázat: Az egyik legdurvább lehúzás a szórakozóhelyeken , amikor meghívatják magukat italra, majd eltűnnek. A working class tagjai meg örömmel fizetnek, akkor is, ha már az elején tudják, hogy ráfáznak. Így jutnak hozzá az én-tudatukat gyógyítóan feloldó anyaghoz, ha apuci nem ad zsét.

Életük sivár és céltalan, nem is értik a taposómalomban élő emberek világát, „...csicskák...”- gondolják róluk. Nem kell dolgozniuk, és ha ügyesen csinálják, nem is fognak.

Mitől lesznek ilyenek? Amikor a férfiak durván bánnak velük, arról sajnos ők is tehetnek, hiszen már eleve az átverés és kihasználás szándékával lépnek oda hozzájuk – és ha erre a másik rájön, akkor viselniük kell annak következményeit. Amit még észrevettem, hogy hihetetlen bennük a merészség, bátran leszólítanak bárkit, néha undorítóan közönséges stílusban: „Jó a kabátod, köcsög” - szólít meg este egy ittas lányka.... És azt láttam rajta, hogy ismerkedni akar és a köcsög szó számára nem durva kifejezés. Általános szókincsének szerves része. Sajnálom, hogy manapság minden finomság hiányzik a fiatal lányokból, de ennek nagyon nem így kéne lenni. Nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem a nőiség kihangsúlyozása nem egyenlő a ribancos viselkedéssel. Az sem lehet hosszú távú cél, hogy egy fiatal, helyes lány sakál részegre vedeli magát rendszeresen. És rengeteg van ilyen. Szerintem az iskolában kéne tanítani nekik minden alapvetőt, mert otthon ezt nem kapják meg, amint a mellékelt ábra is mutatja, pont azért eresztik ki éjszaka a gőzt. Nincs kiábrándítóbb, mint rókázni látni egy szórakozóhely előtt egy fiatal nőt, olyan szinten, hogy a haja, a ruhája is olyan lesz. Egyszer én kérdeztem meg egy ilyen szerencsétlentől, hogy össze tudja-e magát annyira szedni, hogy bemondja a sofőrnek a címét, ha taxit hívok neki, és képes-e nem összerondítani a kocsit, mert a körülötte tanácstalanul álldogáló kortársai nem tudták, mit kell csinálni ilyenkor, pedig biztos nem akkor szembesültek első alkalommal ilyen esettel. Azt sem tudtam, ismerik-e vagy csak most. Az nem elfogadható magyarázat, hogy így akarják kiadni magukból a hét közben felgyülemlett frusztrációt. Ebben az életkorban ennek nem kellene így lennie, mert ennél csak súlyosabb fokozatok következnek. Ilyenkor jön a barátságos dealer azzal a szöveggel, hogy. „Próbáld ki ezt a kis hangulatjavítót” aztán --> a lejtő. Nem fog nemet mondani.

Ennek az életvitelnek az az egyik lehetséges következménye, hogy a pszichoszexuális fejlődésük megtorpan és valójában ők sok mindent akarnak, de párkapcsolatot nem, - - kötöttség nélküli laza szexet talán, de inkább még azt sem. És ha azt az ürességet a szemükben fel is váltja a csillogás, az nem az értelemé, inkább a kétségbeesésé és tagadásé, tanácstalanságé, önzőségé és a lázadásé.

Valami komoly baj van velük és ez szerintem nem csak az én egyedüli véleményem. Kár értük.

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr778663768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása