Tényleg papucs lennék?

2017. március 22. 07:38 - csajokespasik

„Úgy gondolom, a papucs hagyományos értelmezésben azt jelenti, hogy érzelmileg valahogy terrorizálva van a másik, de ez nálunk nincs” – ...de minden más van: haverok letiltva, bevásárlás átvállalva, csakúgy mint minden otthoni teendő. Ha ez nem meríti ki a papucs fogalmát, akkor mi? Posztolónk győzködi magát, hogy amit elvisel, az nem is megalázkodás, csak kompromisszum. Így veszi át a hatalmat egy okos nő a pasi lakásában.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, mit jelent ma az, hogy papucs valaki? Mi három éve vagyunk együtt. Fárasztó munkát végzek, gyakran hétvégéket alszom át emiatt. Sosem voltam az a fajta ember, aki emelt hangon ki tud állni magáért és kikönyökli a helyét, nem így neveltek, ezen nem tudok változtatni. Annak idején ezért is választottam őt, mert csendes, nyugodt nőnek gondoltam akkor, aki pont megfelel igényeimnek. Nem akar uralkodni és nem követelget. Neki 1 éve nincs munkája és otthon, nálam, tartózkodik. Korábban elvétve fordult csak elő olyan, hogy feszegette a határokat, de csak nem rég, cirka fél éve van az, hogy ha a barátaimmal akarok elmenni, egyszerűen megmondja, hogy most jobb ha nem megyek.

Nem kell itthon csinálni semmit, amit kellett, már megcsináltam. Csak ne menjek és kész. De nem azért, mert a társaságomhoz ragaszkodik, hogy teszem azt, romantikázna, így érthető lenne - csak ne menjek, ő meg vagy tévézik, vagy mást csinál... Hangsúlyozom: az én lakásomban él.

Ilyen jelenetek egyre többet vannak már. Gyakran parancsba adja, hogy menjek én vásárolni, hogy: „ne reklamáljak, mit felejtett el ő venni”

A megértés másodlagos lett nála. Képtelen az én oldalamról szemlélni a dolgokat. Amikor a barátaimmal találkozom, az nem egész napos program. Én úgy választottam őt, hogy életem végéig velem lesz, de ezek a dolgai egyre inkább megkérdőjelezik ezt a tervem.

Az elején volt olyan, hogy nagy ritkán feljött pár barátom, és pár alkalom után ezt is letiltotta, azzal hogy kilátásba helyezte, hogy akkor ő elmegy olyankor. Persze nem ment, nekem kellett cselekednem, azaz: nem hívnom őket. Oké, ketten lakunk, mégis közös lakótér, tiszteletben tartom. Jogos.

Úgy gondolom, a papucs hagyományos értelmezésben azt jelenti, hogy érzelmileg valahogy terrorizálva van a másik, de ez nálunk nincs. Nincs megalázkodás sem, csak kompromisszum és szolgálatkészség, melyet szabad akaratomból teszek, nem behódolásból. Nem nyirbálja az önbizalmam sem, csak más fronton támad és más eszközökkel, de nem tudom, így, ahogy leírtam, mennyire billen át a másik oldalra. Ez rosszabbodhat később?

Kötődünk egymáshoz. De néha gondot okoz, hogy ilyen. Én csinálok mindent itthon. Ezt figyelembe kéne vennie és lejjebb adnia. Szükségem lenne a támogatására, nekem ennyi elég erőt adna.

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr6212360763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása