Mik a megcsalás jelei?

2019. május 16. 07:19 - csajokespasik

„Ő most úgy gondolja, nélkülem lesz boldogabb, elkezdett feltételeket szabni, olyan valaki kell neki, aki végig küzd helyette és megoldja az életét” - Elképzelhető, hogy a korábbi kapcsolataiban sokat sérült nő beújított valaki mást, a jelenlegi pasija mindenesetre tanácstalan.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok,

Talán nem is ide tartozik ez a téma, de megkockáztatom...

Saját tapasztalat, hogy amikor egy nő több nagy csalódás után párt választ magának, és nem lép túl a múlton, nem könnyű vele az élet, és nagyon meg tudja nehezíteni a saját életét is. Tudom, ha a bizalom többször eltört, akkor nehéz újra ragasztani, de ha végleg felvesz egy lelki attitűdöt, mintegy védve magát, azzal a lehetőségeit rontja.

Úgy hét hónapon át voltam együtt egy velem egy idős nővel. Tudtam róla, mivel elmesélte, hogy eddig elég zűrös pasikat választott, akik maradandó emléket hagytak benne, a rossz értelemben: megcsalástól a verbális erőszakig volt minden.

Ezek nagyon mély sérüléseket hagynak maguk után, még ha nem is látszik annyira valakin. Ő sokáig végig szenvedte a kapcsolatait, amikor fel is állhatott volna, de mindegy, ez már az én véleményem. Nem is a problémákkal van a gond, mert azok az élet velejárói, hanem a regenerálódás hiányával. Egy csalódás után helyre lehet jönni. Utána pedig okosabban választani. Persze, van akit örökre mélyen megsebez, ha elárulja a másik, van, aki túl tud lépni rajta, nem hiszem, hogy ezt nemekre szükséges bontani, mindenki érzékeny, még ha titkolja is.

Ő most úgy gondolja, nélkülem lesz boldogabb, elkezdett feltételeket szabni, olyan valaki kell neki, aki végig küzd helyette és megoldja az életét.

Nem a személyemmel van baja, hanem...(ez itt a kérdőjel helye) ...nem tudom, mivel. A törődésigényét kiszolgáltam. Nem tudom, mi fertőzte meg, de egyik napról a másikra életmódváltásba kezdett és a barátaimmal, akiket állítólag kedvelt azelőtt, elkezdett lekezelően beszélni, meg letiltogatni... illetve, figyelmen kívül hagyni, mintha rangon alulinak tartaná már őket. Mintha egy idióta szektába tért volna be.

Ha féltékenység lenne a háttérben, vagy napi hiszti, azt valahol érteném, de most kommunikációs zár van nála. Tudom, hogy a múlt aggasztja. De nem hajlandó beszélni róla, inkább dobna engem. Hogyan győzhető meg valaki ebben a stádiumban? Mivel nem vagyok naiv, gondoltam arra is, hogy más valakit nézett ki, esetleg már előrejutás is történt az ügyben, azért ilyen (bűntudat + múltbéli rossz emlékek). Amúgy mik a megcsalás jelei? (nem csak a konkrét helyzettel kapcsolatban kérdezem, hanem általánosságban is).
P.

 
15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr5414829506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.05.16. 07:33:29

A megcsalás jele lehet bármi, amit korábban nem csinált, de valószínűsíthető, hogy összefüggésbe hozható egy félrelépéssel.

Pl többet nyomkodja a telóját. Többször van indokolatlanul távol. Stb stb. Minél több ilyen van, annál inkább érdemes erre fondolni. A rafinált nőknél azonban pont a váratlan kedvessége kell, h gyanúra adjon okot.

Az esetedben tökmindegy, hogy félrekúr-e a nőd a jelenben, ha korábban már 100-an megbaszták ezt a 7próbás eibancot. A kapcsolat eleve értelmetlen volt. Ki kellene lépned ebből a balek pancser szerepből és alapvetően változtatni a mentalitásodon. A leírtak alapján férfiasságot nyomokban sem tartalmazol, de csicskaságot igen.

De miért! 2019.05.16. 08:08:21

Nem szop le! De mást igen!

2019.05.16. 08:17:24

Egy kapcsolatra alkalmas nővel a megcsalás kérdése fel sem merül, hiszen nem az érdekli, hogy NEKI ki és mi jár, illetve az Ő testnyílásait kivel tömi meg, hanem a kapcsolat veled.

A gyakran emlegetett nagy Ő-t a legtöbb fehér nő már megtalálta: minden alkalommal látja, amikor a tükörbe néz.

A realista embernek számolnia kell azzal, hogy ha kapcsolatra lép egy ilyen nővel, előbb-utóbb nem jut neki hely a viszonyban, és távoznia kell.

Jobb esetben csak a munka, a hobbik és a maszturbálás világába, rosszabb esetben a közös lakóteret, a gyerekeit, az önbecsülését is el kell hagynia, hogy tárt karokkal várja az alkoholizmus, a szerencsejáték és a pusztító önsajnálat.

De miért! 2019.05.16. 09:14:02

Amúgy rosszul közelíted meg, nem az a kérdés hogy megcsal e, hanen mikor!

exilis 2019.05.16. 09:48:10

Zűrös pasikat választott, te meg törődsz vele, és nem érted mi megy félre? Nem vagy elég tökös a törődéseddel, te és a barátaid számára egyre szánalmasabbak vagytok. A kommunikációs zár azért van, mert ezt mégis hogy mondaná el neked? Majd ha már meglesz az utódod, akkor lesz kommunikáció is, megkapod majd mekkora lúzer nullabéla voltál

Christian Smith 2019.05.16. 11:11:44

Az a nö csal meg amelyik akar. Mi a faszomat foglalkozol ezzel ilyen kényszeresen? Ha megcsal vagy nem érdemelt meg, vagy te öt nem. Pont
Next

2019.05.16. 11:29:16

Szerintem örülj, hogy még zenekarban vagy a leírtak szerint ((

Jóska Pista 2019.05.16. 13:26:10

Pl. ha hazaérsz és az ágyasban találod a párodat a szomszéddal, amint kutyapózban vadul kefélnek,
na az például lehet a megcsalás jele.

Persze attól is függ, mit tekintesz megcsalásnak.

a távoli rokon 2019.05.17. 10:35:44

Khm. Valószínűleg megérkezett a váltás, kell neki a hely. De ha gondolod küzdj keményebben és figyeld a történéseket.;)

kvadrillio 2019.05.17. 12:30:13

A GOND CSAK AZ, HOGY HA A CÍMBEN AZT IGÉRIK NEKEM, HOGY SIKLÓ LESZ ÉS RÁKLIKKELVE MÁSRÓL MEGY A DUMA ÉS A KÉP, AKKOR NEM SZOKTAM TOVÁBB FIGYELNI A DOLOGRAhhhhh...MERT EZ ÁTVERÉS.:)
Siklót akart falatozni az ölyv, de nagyon ráfázott

Cpt. Flint 2019.05.17. 12:58:39

@Captain Admin: a "több nagy csalódás" lehet pl. 3 is... senki nem mondta, hogy százan megdugták, ez csak a te prekoncepciód. innentől meg értelmetlen a válaszod, mint mindig.

Lúdvérc 2019.05.17. 12:59:53

Megkaptad sokaktól, hogy balek vagy. Nem hinném, hogy az lennél, de még az lehetsz, ha sokáig maradsz és nem teszel semmit a posztoláson kívül.
Ha egy nő problémás, agresszív férfiakat vonz, az a pszichológia szerint a gyerekkorába vezet vissza, problémás volt az apa vagy mindkét szülő. Ez a saját küzdelme, amit te nem oldhatsz meg helyette. Nem szándékosan választ ilyen embereket, egy régi és mély seb(ek) okozta program működik benne. (mint ahogy az emberek nagy részében).
Az történt, hogy találkozott egy törődő, kedves emberrel, mint amilyennek tűnsz. Valószínűleg nagyon szeretett volna hinni abban, hogy végre minden más lesz, te végre más ember vagy, de nem sikerült neki. Te pedig azért találkoztál vele, mert nem bízol még eléggé magadban, és nem mersz dönteni, lépni. (legalábbis a kapcsolat terén) Sajnálom és ne legyen igazam, de mivel látszik, hogy szereted, a fájdalom fog vagy legyűrni vagy változásra sarkallni, mert valószínűleg neked is van egy gyerekkori programod, ami miatt egy véleményem szerint nárcisztikus nőt vonzottál az életedbe. (A többi kapcsolatod milyen volt? Pörgesd végig magadban.)
Persze ideig-óráig kényszeresen keresed magadban és/vagy benne a hibát, de jobban jársz, ha megpróbálod ezt figyelni és vészjelzésként felfogni, és lehetőleg ne keverd magad még megalázóbb helyzetbe, mert abból még nehezebb lesz felállni.
Annyit tehetsz, hogy megpróbálod felé szóban-írásban kommunikálni, hogy mit gondolsz-érzel. Ne könyörögj, ne próbálj hatni az érzéseire, ne róla beszélj, hanem hogy te mit érzel. Szereted, segíteni akarsz neki, de ha tovább akar lépni, akkor menjen. Ha nem lehet vele beszélni, nem sokat tehetsz. (Max magadnak írod a levelet megnyugatásképp.)
Lehet, hogy ezt egyszer majd megbánja, mert jobb kapcsolata lehetett volna veled, mint az előideiddel, de ez most nem fontos. Inkább azt kérdezd magadtól, miért találkoztam vele? Mit akart az élet vele megmutatni? Mit kéne megértenem? Ezekkel többre mész. Ha szarul vagy és úgy érzed, nem megy egyedül, menj el egy szakemberhez, nem szégyen az. Hamarabb túlleszel rajta.
Persze elképzelhető, hogy ha nem zárod le te, még egy darabig elfut a kapcsolat ilyen se veled, se nélküled formában, de az egyre szarabb lesz, főleg neked. Ne dögölj bele abba, hogy te mindent megpróbálsz, megmenteni, az életét megoldani. Nem tudod, csak a sajátodat, az se könnyű :)
Azért írom ezt, mert én is jártam hasonlóan, majdnem beledöglöttem, de sokat tanultam belőle, és mindenkinek azt kívánom, pont a megfelelő mennyiségű szenvedéssel ússza meg, és ne halmozza feleslegesen, mert az idő ketyeg.

Frh 2019.05.21. 11:23:08

@Lúdvérc: Mintha én írtam volna :)
Annyit még hozzátennék, hogy mindenkinek kell egy pofon az életben, mert attól talál vissza a helyes útra és végre elgondolkodik olyan fontos dolgokon, mint a hogyan tovább és merre is vezet az utam.
A posztoló - ha így folytatja tovább - meg fogja kapni ezt a pofont, nagyon gyorsan.
Amikor valaki hirtelen megváltozik, nagyon más lesz mint előtte, pld. elkezd komolyan sportolni, (fa)ékszereket tesz magára, holott előtte semmit se hordott, stb., kezdj el gyanakodni, más is lesz a képben! Megtörtént eset, ismerősökkel. Kívülről tökjól láttam, amit a feleség belülről egyáltalán nem. Persze a férj otthagyta a francba rövid idő alatt, hisz volt valakije már.
"egyik napról a másikra életmódváltásba kezdett és a barátaimmal, akiket állítólag kedvelt azelőtt, elkezdett lekezelően beszélni, meg letiltogatni..."
Na itt a bibi, amit mondtam.
süti beállítások módosítása