Vagy hozzáköltözöm, vagy szakít velem

2019. május 27. 07:55 - csajokespasik

„Sajnos én elég előítéletes vagyok: Van egy barátja, akinél néha találkozni szoktunk, és kiderült, hogy börtönviselt, ki nem néztem volna belőle” – A pasinak haza kell költöznie a szüleihez, ám a barátnő nem akar vele tartani, nem szeretne ott lakni, emiatt a szakítás is szóba került. Nem egyszerű csaj, nem egyszerű helyzet.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Meg akarom menteni a kapcsolatom! Január óta megváltozott pár dolog az életünkben. Áprilisban hazaköltözött a szülővárosába, és nekem a fővárosból kéne hozzájuk költöznöm. Abba nem szívesen ment bele, hogy addig megleszünk távkapcsolatban, míg nem rendeződik a helyzete. De nem csak anyagi okai vannak, hogy itt nem tudunk összeköltözni, mert a szüleinek is segítenie kell. Viszont ezért mindent feláldoznék, ami számít, munkahely, barátok, szülők: ritkábban találkoznék velük. Jóban vagyok a szüleivel, kedvelem őket, de nem akarok ott élni. És emiatt szakítani akar.

Egyedül még sosem éltem, vagy a szüleimmel, vagy a párommal, ha ott magamra maradok, akkor az nekem megint egy nehéz helyzet. De megnyugtatott, szerelmet vallott, azt mondta, hogy ilyeneket még senkinek nem mondott, mégis azt éreztem, hogy én sokkal jobban szeretem őt, mint ő engem. Aztán pár hete azt mondta, jobb ha szakítunk. Sajnálja, de nem lát más kiutat. Ő tudna távmunkát végezni, megbízási szerződéssel, de maga az ingázás zavarja. Szeret úgy hazamenni valahova, hogy az az otthona és annyi, nincs rohanás, leteszi a cuccát és ott is marad. Én ezt teljesen megértem.

Most nekem náluk rengeteg szabadidőm lenne, be tudnék segíteni a házimunkába, jutna magamra is idő. Azon már túlvagyunk, hogy a ritkított találkozók újabb, frissebb erővel töltsék fel a kapcsolatot. Ezt ő is mondta. Azt nem akarja, hogy pénteken este eljön hozzánk, vasárnap meg menne haza, mert túl büszke ahhoz, hogy a szüleimnél legyen, pedig kedvelik őt. Mondtam, hogy én szívesen megyek hozzájuk egy-két napra, de ott lakni nem szeretnék. Nem szeretnék új embereket sem megismerni (sajnos én elég előítéletes vagyok: Van egy barátja, akinél néha találkozni szoktunk, és kiderült, hogy börtönviselt, ki nem néztem volna belőle, és azóta nem akarok oda menni).

Mondták a szülei, hogy nyugodtan ottmaradhatok, de én zárkózottabb vagyok, nehezen illeszkedek be új környezetbe, mindig ilyen voltam, nem tudok rajta változtatni. A párom pedig így fogadott el. Azt hittem, idővel majd otthon tudom magam náluk érezni, de ez nem alakult ki …. Szeretek ott lenni, de nem az otthonom, abban a tudatban töltök ott némi időt, hogy tudom a távozásom időpontját. És amiatt is szorongok, hogy elmesélte az anyjának, ...előtte sokkal kedvesebben fogadtak, utána meg csak rám köszöntek. Azt mondja a párom, ő nem így képzelte el a kapcsolatunkat. És ezzel egyet értek, mert én sem. Volt már intenzívebb szakaszban is a kapcsolatunk, tehát helyre lehetne állítani, de én nem tudok ebbe beleáldozni többet. Viszonozni a sok jót, amit adott, igen, de van egy plafon... nem könnyebb, tudom. Én szeretném vele megpróbálni újra, de nem tudom, hogyan lehetne, ha egyre bonyolítunk mindent.

 
134 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr3414863516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.05.27. 17:20:35

@EGY a Queen: Nem tudom, csak azt, hogy emiatt már több kommentedről is lemaradtam :(

#arendszergazdavagyhogyhivjakezeketkapjabe

2019.05.27. 17:23:36

@God Harald: Ajjjajaj.. rossz előérzetem van :(

"legfőképp azok akiket nem zavar a befizetett adók és járulékok lenyúlása."

Saajnos a költségvetés hiánya soha nem volt az elmúlt 9 év alatt olyan magas, mint a legjobb évben, 2002-2010. között :)

2019.05.27. 17:24:42

@Womb Raider: Csak arra utaltam, hogy úgy lopnak állítólag sokkal többet..hogy mégis több marad :)

God Harald 2019.05.27. 17:31:35

@Womb Raider: szerintem tudod miről beszélek. Pl a magánnyugdíj pénzek lenyúlása. Az akkori zsarolásuk nem tett jót az amúgy ígéretes kapcsolatunknak:))

2019.05.27. 17:37:57

@God Harald: "magánnyugdíj pénzek lenyúlása."

Azzal mi volt a probléma? Hogyan kellett volna másként csinálni? Nem trollkodok, teljesen komolyan kérdezem.

2019.05.27. 17:42:46

@God Harald: 'Lenyúlták'..ja.. Csak, ha nem 'nyúlják' le és nem rendeznek bizonyos adósságokat, akkor még most is a túlzott deficit eljárással csuklóztatna az EU..
Másfelől.. tisztázták a felállást, csak a tőkét vonták el (attól, aki hozzájárult) és cserébe javítottak a mérlegen..valamint az azzal arányos nyugdíj megfizetésére is kötelezettséget vállaltak.

Ja.. és majd egyszer, unalmadban kezdj el számolgatni, hogy Mészáros rettenetes összelopott vagyona miként is viszonyul ugyanazon időszak szumma GDP-jéhez ;) De legyen nálad nagyító ;)

EGY a Queen 2019.05.27. 17:43:09

@Captain Admin: nem hinném,hogy az itt jelen lévők közül bárki is képes lenne akkora mennyiségű drog elfogyasztására,ahol már jó ötletnek tűnne neked elkezdeni magyarázni,hogy mi a baj a Fidesszel..

2019.05.27. 17:45:16

@EGY a Queen: Nem kell drog.. kellenek az adott időszak mérlegei, pár kockás (négyzethálós) füzetlap..egy zsebszámoló gép.. ceruza..
Ja..meg objektivitás. A számok genyók, nem hazudnak ;)

2019.05.27. 17:49:21

@EGY a Queen: én nem tudom mi van itt. Álmodom vagy mi a faszom? Félmillió dk szavazó. Womb raider értelmes dolgokat kommentel. De közben meg a gyurcsány beszédétől szétszakad a fejem egész nap. Mi jön még ma istenem??? :(

Ui.: Nyugodtan leírhatod mi a gond a fidesszel, tényleg érdekel!

God Harald 2019.05.27. 17:54:01

@Womb Raider: engem akkor is zavar. Egy ilyen országban felszámolni az öngondoskodás gyenge kis előhírnökét...
Tehát a lopás az relatív

Bakter Anyósa 2019.05.27. 18:02:59

@Captain Admin: Neked nem lehet elmagyarázni, mi a baj a fidesszel. Hasonló stílusban nyomjátok, valóságnak állítjátok be a nyilvánvaló hazugságaitokat. Van, aki benyalja, de egyre kevesebben. Viszont a kemény mag akkor se látja a valóságot, ha éhenpusztul. Így van ez Veled is, Szomi.. mondod, mondod, és úgy csinálsz, mintha nem tudnád hogy hazudsz. És mintha nem tudnád, hogy egy szavadat se hiszik el.

2019.05.27. 18:07:23

@God Harald: Nem számolt fel semmit.. Az önkéntes mnyp továbbra is működik. (A kötelező a megmaradt tagokkal dettó..) Maximum annyi a "gebasz" hogy a kmnyp állami kasszából való garantált hízlalása elmaradt., Ez egyébként kb sehol nem működik.. szóval nincs itt semmi látnivaló. Asszem a csehek voltak az utolsók, akik feladták.. A nyugdíj előtakarékosságot a lehetőségek mentén támogatja az állam.
A kmnyp olyan turbulenciát okozott a magyar költségvetésben, hogy csak idő kérdése volt az IMF eljövetele. Abban az esetben lett volna néminemű életképessége, ha a manyup kassza nem kifizetéstől kifizetésig lavírozik, hanem mondjuk 15 év tartalékából fizette volna a nyugdíjakat, míg a KMNYP talpra nem áll..így öngyilkosság volt.. ha meg szándékolt(tudatos) úgy hazaárulással felérő disznóság.

EGY a Queen 2019.05.27. 18:07:45

@Womb Raider: hagyjuk már ezeket a számokat,mikor a leszakadó réteg egyre nagyobb,és milliók vannak,akiknek esélyük sincs élhető életre.Kirva sokra mennek vele,hogy magasabb a GDP. Szociális hálót pl egg az egyben kinyírták. De még az ilyen szerencsétlenekkel foglalkozó civil szervezeteknek sem adják meg a működéshez nélkülözhetetlen jogi-gazdasági kereteket.Az oktatás,egészségügy,autokracia,AB kinyírása,maffiamódszerek a gazdaságban pedig még csak hab a tortán.

God Harald 2019.05.27. 18:11:26

Tehát nem értjük, hogy mi a probléma azzal ha a valódi, nyugdíjra befizetett pénzemet a kormány beváltja egy játékpénzre

EGY a Queen 2019.05.27. 18:14:07

@God Harald: nem,nert neki köllött,neked meg,szerintük nem annyira :)

2019.05.27. 18:14:33

@Bakter Anyósa: leírnád konkrétan rámutatva a problémákra, amelyek egyértelműen a fidesz számlájára köthetők, hogy legalább sejtésem lehessen, hogy mi a gond a fidesszel? Tehát nem nektek konkrétan, hanem általában véve az országnak miért rossz, h ők kormányoznak és így kormányoznak. Az egyén szintjén is érdekelne ha az egyszerűbb.

God Harald 2019.05.27. 18:14:49

@Womb Raider: nagyon jól tudom hogy megmaradt hiszen tag maradtam

2019.05.27. 18:23:59

@EGY a Queen: Szia Mia!!!

" hagyjuk már ezeket a számokat,mikor a leszakadó réteg egyre nagyobb,és milliók vannak,akiknek esélyük sincs élhető életre."
Fúú.. ez szörnyű.. de mi köze a Fidesznek a túlszaporodó harmadik világ problémáihoz?

"Szociális hálót pl egg az egyben kinyírták."
Ez persze megint nem igaz..de egyrészt..az n. fölényesen megnyert választás másnapján rögvest adódik a kérdés, hogy a leszakadó milliók miért is nem kergetik a p..ba a kormányt..másrészt igen, vannak változások, mégpedig olyanok, amik a segélyezett egyén kooperációját is mérlegelik. Ha ő nem akarja..úgy miért kéne kirobbantani ingyenpénzzel az igényeivel láthatóan egyező körülmények közül? Egy ország felemelkedésének záloga , hogy olyanokat támogassunk fokozottan, akik maguk is tevőlegesen részt kívánnak venni sorsuk jobbra fordulásában..és mindenképpen támogassunk olyanokat, akik a terhek cipeléséből hosszú távon is kiveszik a részüket.

2019.05.27. 18:26:08

@God Harald: A 'játékpénz' egyelőre reálértéken növekvő nyugdíjakat jelent :) Ennél többet mit szeretnél? A tőzsdei spekulációk valóban lényegesen nagyobb hozamokkal kecsegtetnek..de a kockázat sem elhanyagolható.
Persze 4iG részvényeket is vehetsz.. hogy részese légy a sikernek ;)

stenonis 2019.05.27. 18:27:13

A politikai kommentek közül melyik segít a poszterinának?
Amúgy szerintem is meneküljön.

God Harald 2019.05.27. 18:33:07

@Womb Raider: ez huszonévre előre, a minmálbéresek országában csak egy puszta ígéret

Bakter Anyósa 2019.05.27. 18:33:18

@Captain Admin: Nem fogok Veled vitatkozni, mert nem tolerálom a stílusod. Egy költői kérdésem lenne. Hogy tudod összeegyeztetni az elveiddel azt, hogy a fogyatkozó népességet csaladtámogatásnak álcázott, de csak hitel igénybevételével elérhető saját lakásokkal akarja pótolni szeretett kormányunk? Ki fogja fizetni a hitelt, a gyeden levő anyuka, vagy az apuka? Ha az apuka, nem kihasználás-e ez a férfiakra nézve? Kinek az alantas célja a gyerekszülés? A nőknek, akik aljas módon elvetetik magukat feleségül valami bétával és lebabáznak, aztán a bétafiú fizethet a kecóért? Vagy akkor nem értelek. Ha nő vagy és családot akarsz=agyhalott ribanc vagy. Ha a kormány vagy=támogatod a nemzet fentmaradását? Nem kell válaszolnod.

EGY a Queen 2019.05.27. 18:41:01

@Womb Raider: ingyen pénz? Mi másról beszélünk szerintem. Dolgozó emberek százezrei kényszerülnek/kényszerültek külföldre,hogy emberi módon éljenek.Miert nem zavarjak el őket a segélyezettek? Ugye ez csak olyan álnaív kérdés?
Neked is belinkelem,miert:
youtu.be/5X3hKKwArxs
Leírtam még pár dolgot,nyilván elegánsan átugrottál felettük.Arról nem
Is beszélve,hogy napjaink egtik(ha nem A) legégetőbb problémájára,a klímaváltozásra,a közeledő ökológiai problémákra,nemhogy válasza nincs szeretett kormányunknak,hanem még csak nem is érdekli a téma,egyik főprominense meg nem átallotta egyenesen vmi nyugati kapitalista humbukként beállítani.

2019.05.27. 18:41:51

@Bakter Anyósa: jajj nemár hogy eteted a trollt és rábuksz ien nyilvánvaló provokációra... mi a baly a fidesszel? hahaha

Bakter Anyósa 2019.05.27. 19:16:08

@Daenerys Targaryen: Dehogy etetem :)))) soha nem tudott még válaszolni egy kérdésemre se, nem is akarom zavarba hozni.

2019.05.27. 19:49:23

@EGY a Queen: @EGY a Queen: "hagyjuk már ezeket a számokat,mikor a leszakadó réteg egyre nagyobb"
Nézzünk más számokat! Véletlenül van pár kisvállalkozó ismim, egyik sem nyafog, mert be kell fizetni a havi 50 ezer katát és ezzel havi 1 milka bevételig le van tudva szinten minden kötelezettsége. Soha nem volt olyan könnyű itthon vállalkozást indítani és ilyen támogatásokat szerezni a semmiért cserében, mint ma. Van pár trafikos ismerősöm, egyik sem panaszkodik. Van olyan, aki kerek perec megmondja, hogy az isten háta mögötti kis szutyok faluban lévő trafikjába annyi pénzt hordanak az éppen leszakadók, hogy konkrétan már nem tudja hova tenni. Egy olyan faluban, ahol senki sem akart trafikot nyitni. Valahogyan a tüzépek is csak sorra nyílnak, nem pedig zárnak. A multik is valamiért csak nyakra faszra nyitják az áruházaikat. Biztosan nem éri meg nekik. Az ingatlan árak az egekben, ami ugye egyértelmű jele a gazdasági hanyatlásnak. :D

Egy analfabéta vasbetonszerelő cigánygyerek keres ma naponta 15000-et. Ez 3 kiló egy hónapban. Úgy, hogy ugyanezek ugyanezekben a falvakban 10 éve a csikket szedték a földről. Valahogy öngyilkos kivitelező vállalkozókról sem hallani, de még csak körbetartozásról sem. A lakosság által birtokolt autók száma soha sem látott méreteket ölt. A multik negyedévről negyedévre rekord nyereségeket produkálnak, hála a növekvő fogyasztásnak. A szállodák tömve vannak.

"akiknek esélyük sincs élhető életre"
Itt a csok. Konkrétan pár aláírásért és egy orvos lefizetéséért cserében egy vidéki nagyobb városban is jár egy lakás. Előtte volt a cigókra optimalizált szocpol, ami egy normális embernek pont semmit nem jelentett. Ha ez nem támogatás egy fiatal párnak pl, akkor mi?

"De még az ilyen szerencsétlenekkel foglalkozó civil szervezeteknek sem adják meg a működéshez nélkülözhetetlen jogi-gazdasági kereteket."
Azért nem, mert öngyilkosság lenne tömegesen hagyni kitermelődni a judentum féle felforgató szerveződéseket. Így is pénzelik őket rendesen kívülről.

"Az oktatás,egészségügy"
Ezek 10-15 éve ugye virágoztak itthon? Öröm volt részt venni bármelyikben igaz? Vajon romlott a kórházak/iskolák állapota az utóbbi 10 évben, vagy esetleg folyamatosan újítják fel őket? Én valamiért rendszeresen 100 számra átadásra kerülő új rendőr/mentőautókat látok, és körbe állványozott egészségügyi intézményeket.

"AB kinyírása,maffiamódszerek a gazdaságban pedig még csak hab a tortán."
Előtte ugyanez volt, csak a vörös gecik voltak pozíciókban. Ám amíg azok kiárusították az országot, addig most mint ha pont az ellenkezője miatt nyüszítenének azok, akiknek ez fáj. Ha ezek maffia módszerek, akkor mit mondanál arra, ami Oroszországban történik? :D És mégis orosz turistákkal van tele a világ. Miből utaznak az orosz prolik milliói?

A dk-s geci konkrétan eladta a vízműveket a franciáknak. Az ivóvizet. O1g meg akkora g, hogy visszavásárolta, megelőzve ezzel azt, ami bolíviában történt 99-ben, hogy a privatizáció után egy nappal 50%-al megemelték az ivóvíz árát, mindezt kezdetnek, mert nem sokkal később az esővizet is kisajátították. Az IMF is ki lett takarítva innen. Pedig nem jobb lenne nekik milliárd számra fizetni a kamatot?

Ha bármelyik áruházban szétnézel, a termékek 95%-a külföldi tulajdonban lévő multik itthoni (ez még a jobbik eset) leányvállalatának a termékei, aminek az értékesítéséből a profit külföldi érdekeltségeknél realizálódik. Amíg ez az arány nem javul jelentősen, addig csodákra nem lehet számítani itthon.

Naponta vásárolnak (nem elkoboznak) fel pénztárosék nemzetgazdasági szempontból stratégiai jelentőségű cégeket, de ez nem megy egyik napról a másikra. 2 hete megvettek egy kibaszott nagy nagykert, 25 milliárdért. Oké, hogy kényszer helyzetet állítottak elő ebben az esetben is, de korrekt árat adnak minden esetben, miközben megtehetnék, hogy egy forintot sem fizetnek, hanem csak elvesznek, erőből. A 4 nagy sörgyár (az egyik legnagyobb nyereséget generálni képes iparág) közül már legalább egy magyar tulajdonban van, korábban egy sem volt, mivel mind eladták a vörösök.. Amint lesz több száz olyan cégünk mint a Szentkirályi vagy pl a Hell (ami 56 országba szállítja az itthon előállított terméket), akkor lesz mindenki számára egyértelmű fejlődés és kézzelfogható az eredmény.

Az, hogy jelenleg ilyen feltételek mellett is pl 1000 km számra újítanak fel utakat (az osztrák ár feléért), még a legkisebb legeldugottabb zsák falvakban is, ez már önmagában nagyságrendekkel több, mint amit az előző bagázsok nyújtottak. És itt még nincs szó arról, hogy az akkori útfelújítások munkálatainak milyen volt a minősége, és milyen most. Na de eu-s pénzből könnyű, szokták mondani. Nem. Nem könnyű. A vörös tolvajok még ezt sem tudták megoldani. Még egy simicskát sem tudtak kitermelni maguknak, akire ha rábíztak valamit, azt el is végezte. A saját pártszékházukat sem tudták fenntartani. Valamiért én félbemaradt kivitelezésekre, menet közben elfogyott pénzekre emlékszem, amiben a rekorder a 4-es metró volt.
folyt.

2019.05.27. 19:51:57

"Dolgozó emberek százezrei kényszerülnek/kényszerültek külföldre,hogy emberi módon éljenek."
Ők azért kényszerültek (a legnagyobb számban 10-15 éve) külföldre költözésre, mert a vörös gecik eladták az iparunkat, felszámolták a mezőgazdaságunkat, és mindent kiárusítottak, amiből gazdasági haszna lehetett volna az országnak, amiből a rekord méretű munkanélküliség (a mostani helyzet ellentéte) következett. Cserében teljesen eladósították az országot. Talán rémlenek a gyümölcsfák kivágásáért járó állami támogatások, a 11 bezárt és lerombolt cukorgyár, az IMF hitelből a választás előtt kifizetett 13. havi nyugdíj?

Ma meg mit ad isten, a gazdák tele vannak állatokkal és nem mellesleg tőkével, pörög az építőipar, pörög a fogyasztás, bővülnek a vállalkozások, jelentős cégek kerülnek hazai tulajdonba, a bankok rekord nyereségeiről pedig ne is beszéljünk. A navnál nem tudok olyan pofátlan lenni, hogy változtassanak a barátságos stílusukon, a kormányablakban ritkán várok pár perctől többet, a pályázatom valamiért nyer ha normálisan van elkészítve és másoké is, és minden ismerősömnek van munkája, megbízása bőven, még a megrögzött baloldaliaknak is. Szakmáktól függetlenül egyre többen költöznek haza külföldről, de nem kevés kistelepülésen már több a holland/német/belga/finn lakos, mint a helybéli. Érdemes a Dunakanyar és környékén, vagy a Börzsönyben szétnézni ilyen szempontból. Hogy van ez?

"Arról nem
Is beszélve,hogy napjaink egtik(ha nem A) legégetőbb problémájára,a klímaváltozásra,a közeledő ökológiai problémákra,nemhogy válasza nincs szeretett kormányunknak,hanem még csak nem is érdekli a téma"

Ez jogos, hiszen nem vitás, hogy világ viszonylatban az egyik legjelentősebb szennyezők vagyunk, már csak az ország méretéből és a lakosság számából kiindulva is. Nem is értem a zorbán a faszé nem csicskította már rég be kínát, trumpot meg putyint is, az anyjuk hátán megbaszva őket? :)

2019.05.27. 19:53:27

@Sally and Billy: hazudnak. Sosem fog azzal dicsekedni egy nő, hogy a saját korábbi hülye döntései következtében nap mint nap telesírja esténként a párnáját a magányban.

2019.05.27. 19:54:40

@Bakter Anyósa: nem kértem,h vitatkozz, pusztán csak azt, hogy írd le mi a gond a fidesszel és a politikájukkal. Kár,h nem tudtad megfogalmazni.

Bakter Anyósa 2019.05.27. 20:10:46

@Captain Admin: Ez egy párkapcsolati blog, Szomi. A közéletről máshol szoktam beszélgetni. Csak párhuzamba állítottam az általad épp leszopott fidesz családpolitikáját a szinten általad lenézett családalapítással. Meg is fogalmaztam. Nálam nem jön be az alázósdi :)

God Harald 2019.05.27. 20:11:57

@Daenerys Targaryen: ha valakit az vigasztal, pont annyira utálom majdnem az összes ellenzéki pártot is. Egy üdítő kivétel van: arra adom a voksom mindig.

2019.05.27. 20:47:27

@Captain Admin: aki annyira panaszkodik, lehet menni körülnézni.. De nem nyugatra, csak úgy érdekességként. Nem is kell messzire menni, hogy hazafelé kussban pislogva hálát adjon az égnek minden nő, hogy itt és most él.. Ebben az elcseszett diktatúrában, ahol szabadon mehet fejjel a falnak ha el akar válni, ahol a tíz évvel ezelőtti befektetése a romló gazdasági helyzet miatt potom háromszorosát éri, ahol azt és úgy dolgozik, amire képessége van, ha nem teljesen agyhalott, meg is él belőle gyerekektől...
Kutya is jódolgában veszik meg...

ételizésítő 2019.05.27. 22:32:56

@Captain Admin:
"Egy analfabéta vasbetonszerelő cigánygyerek keres ma naponta 15000-et. Ez 3 kiló egy hónapban."
Hát nem tudom.

Egyik ismerősöm meg (tolmács) ezt az ajánlatot küldte eléggé felháborodva:
"6 fő angol-magyar tolmácsot keres irodánk egy hónapos (csak hétköznapok) időszakra Vas megyébe
2 műszakban kellene tolmácsolni: 06:00-14:00 és 14:00-22:00–ig, 3-3 főre van szükség mindenkét műszakban.
Mivel itt egy hónapos időszakról van szó, nettó 20.000 ft/műszak díjat tudunk érte fizetni. Ebbe a díjba természetesen az ellátás és a szállás költsége nincs belekalulálva."

Érted, tolmácsolás, amihez azért már elég rendes nyelvtudás kell (tolmácsvizsgához a beugró felsőfokú nyelvvizsga + felsőfokú végzettség) napi 20 rugó, ami havi 400 rugó, és a szállást-kaját-utazást oldd meg magad.
Nem hazudsz te egy kicsit (nagyot) ezzel a vasbetonszerelő cigánygyerek napidíjával?

ételizésítő 2019.05.27. 22:38:09

@Captain Admin:
"mit ad isten, a gazdák tele vannak állatokkal és nem mellesleg tőkével"
Ja, Mészaros Lőrinc meg Csányi.

A országban a haszonállatok száma sosem volt még ennyire alacsony.
Ma már a falusiak is csak maguknak nevelnek pl. disznót, eladásra nem. Tehenet már maguknak sem tartanak.
Mozdulj ki egyszer Budapestről, és nézz szét, hazudozó Fidesz-seggnyaló barom.

2019.05.28. 06:12:42

@ételizésítő: te mennyiért csinálnád pl? Ilyen egyszerű. Tudod egyáltalán, hogy az mi? Legalább láttad már?

Így sem találnak belőlük eleget. A tolmácsos példád teljesen irreleváns.

2019.05.28. 06:21:35

@ételizésítő: Lefelejtetted a statisztikát. :) Biztos véletlenül. Tavasz előtt megfordultam kb 200 gazdánál, egy sem panaszkodik, ki vannak tömve ahogyan azt kell. Állandóan a nyakukra járnak mindenféle iparágból az üzketkötők, olajat, vegyszereket, gyógyszereket, vetőmagokat, gépeket akarnak rájuk sózni ha kell ha nem. Biztosan, mert a rosszul fizető fajta. :)

Nem vagyok fideszes, de ahova megyek, mindenhol teheneket, lovakat látok. 10-15 évvel ezzelőtt pedig látszólag szinte eltűntek teljesen. Itt volt a húsvét, ha jártál már pl Hollókön, ott is mindenhol csak tehenek százszámra. Akkoriból emlékszek a tüntetéseikre is az olcsó import tej miatt, talán az Auchan parkolóját árasztották el egy tartálykocsiból. :) De lehet csak álmodtam.

2019.05.28. 07:23:12

@ételizésítő: "A országban a haszonállatok száma sosem volt még ennyire alacsony.
Ma már a falusiak is csak maguknak nevelnek pl. disznót, eladásra nem. Tehenet már maguknak sem tartanak."

Ez kétoldalú dolog.. ha megnézed, a falusi porták zöme térkő+gyep... vagy por és dudva (ahol otthon bassza a rezet az idegalapon leszázalékolt )
A falusiak zöme (az agglomerációban ugye felhígul a panel szökevényekkel.. már NEM AKAR gazdálkodni, mert félhavi béréből megveszi azt, amit a kertje vagy megteremne..vagy nem. Nem tart tyúkot/kacsát/libát, mert a városi parasztok nem azért költöztek vidékre , hogy a háziállatok bűúzét szagolják és kilobbizzák a póginál, hogy tíccsák be!

Viszont ezzel együtt is egyre több a háztáji kecske, tehén birka ..és a kézműves , aranyáron értékesíthető tejtermék, sajt.. Én is olyanoktól veszem a sajtot, akik 5 tehenet tartanak ..és világbajnok füstölt parenyicájuk van..amolyan békebeli. Ezek a kisebbek..de a másik oldalon is gyarapodnak a vágóállatok és persze a tejet termelők.. viszont azt a baromságot el lehet felejteni, hogy a három malacos Feri bácsi képes lesz a tömegtermelő nagygazdaságokkal versenyre kelni. Az agrár szektor feljövőben, egy jókora réteg ráugrott a minőségi/kézműves élelmiszerek előállítására..amivel a nagyok nem bíbelődnek. Mangalica, ilyen-olyan húsmarhák, kecskék, szürkemarhák..
Sorolhatnánk napestig. Aki ezzel akar foglalkozni, az előtt nyitva a kapu, megkap minden támogatást. A többségnek ez büdös meló, kötöttség.. sírni (és a füvet nyírni a kertben) az egyszerűbb. Imerősök között nyúltenyésztő és galambász is.. hidd el, csak akarat kérdése..és szorgalomé.

Szintén ismerős, ő nagyban nyomja, 1200ha területen és kb 400 milliós gépparkkal..ami nyilván jelentős részben támogatásból jött. A mezgazd gépgyártók megszakadnak, mert a hazai igényeket sem képesek kielégíteni, úton-útfélen mezgazd gépek ezrei parkolnak a kereskedők placcain.. a 405/M5 kereszteződésben..a 4-es mellett, vagy az M1 mellett is van pár..és ez csak az ország általam bejárt része..
A lovak külön történet.. de nagyon intenzív ott is a fejlődés.

2019.05.28. 07:24:23

@Captain Admin: A politikai témájú kommentjeiddel maximálisan egyetértek.. ugyanezt írtam volna.

2019.05.28. 07:32:20

@Womb Raider: el se kezd a felszopásom! Nem véleményt, hanem tényekről írtam.

2019.05.28. 07:52:44

@Womb Raider: érdekes a párhuzam, de én rengeteg hasonlóságot vélek felfedezni a társkeresésben vakon lévő béta balfaszok és a megrögzött baloldali szavazó között.

Az első hasonlóság a tények ismeretének a hiánya. A második az, hogy a tényeket megérteni sem képesek, de inkább feldolgozni képtelenek, mert az adott esetben teljesen ellentétes az addig elképzelttel.
A harmadik az érvelésük, ami nincs.

Kedvencem a nincs migráns veszély mantra. Érv: mert nincs oszt kész. A tényre (ami szerint jelenleg 1 Mrd fehérre jut 6,5Mrd színes bőrű a földön, amiből 3 Mrd éhezik/nyomorog) soha nem jön semmilyen reakció, pláne nem érdemi.

Röhej és egyben ultragáz, hogy a hazai előembereink legalább gondolkodnak, mielőtt szavaznak. Befogadják az infót, kiértékelik, döntenek és szavaznak.
youtu.be/5X3hKKwArxs
Jelen esetben pl attól tartanak, hogy valakik majd elvonják azokat az erőforrásokat előlük, amiket jelenleg ők vonnak el tőlünk az élősködésükkel. Teljesen racionális a döntés a helyzetükben, hogy ide kurvára nem kell egy migráns sem.

De egy DK-s agyhalott nyugger mi a kurva anyjával magyarázza a szavazatát, (akinek lehet, hogy van 3 diplomája, bár azóta már teljesen agyhalott lett)?

Egy fiatal egyetemista aki bekajálja a mindenkinek jó legyen meg környezetvedelem meg világbéke lófaszt és 10%-ra szavaznak egy felforgató szervezezetet, neki mi fogalma van a világról?

Az a szemüveges kis fiatal buzigyerek, annak mennyi agya van, hogy most lépett be az mszp-be és elhitte, hogy Európa parlamenti képviselő lesz?

Lényeg a lényeg, ezek egyúttal mind béta nyomorultak, vagy még az alattiak. :)

2019.05.28. 12:33:15

@Bakter Anyósa: "Van, aki benyalja, de egyre kevesebben. Viszont a kemény mag akkor se látja a valóságot, ha éhenpusztul."

Hát hogyne.. :) Vasárnap is pont ezt láthattuk. Másfelől.. az 'éhenpusztul' és a 'Magyarország Európa legelhízottabb országa' állítások között ellentmondás feszül.

2019.05.28. 12:42:20

m.blog.hu/b1/b1/image/hird/ep.jpg

A leggazdagabb és a legszegényebb régiókban egyaránt tarolt a fidesz..

2019.05.28. 12:42:29

@Womb Raider: most a faszért kellett összezavarnod? Besértődik aztán eltűnik. Pedig olyan okosakat írt eddig. Meg vicceseket is.

2019.05.28. 12:59:26

@Womb Raider: Ne játszd már az autistát. Nem vicces.

2019.05.28. 16:09:17

@egy vödör korom: "tőle ennyi telik: az ostoba közhely mantra (kövérek vagyunk), ami legalább még cinikusan is hazug. "

Ja.. ez olyan liberálbalos hazugság: index.hu/tudomany/2018/05/19/magyarorszag_europa_legkoverebb_orszaga/
444.hu/2018/10/11/minden-negyedik-magyar-gyerek-tulsulyos

"Hány nyomorult gyerek jár éhesen iskolába ugyebár."

Sok.. de nem baj, mert ott kapnak ingyen tízórait, ebédet és uzsonnát:) Másfelől nekem nincsenek pontos adataim arról, hogy valójában mi is az oka az 'éhezésüknek'..neked van? És arról milyen adataid vannak arról, hogy ebben mekkora a felelőssége a 'családnak' és mekkora az államnak?
Jelenleg Mo.-n kb. bárki talál munkát, az építőipar bármennyi dolgos kéznek tud munkát adni. A lapátot támasztók 10k/nap, a szakmunkások akár dupláját lazán megkereshetik. Itt a Dunántúlon kis szorgalommal 200k/hó körül meg tud keresni egy eccerű targoncás..megszakadni nem is kell..ez 2 szülővel már havi 400k ha szerinted ebből csak éhezni lehet..akkor vagy egy focicsapatnyi gyereket tekintesz 'átlagos' családnak..vagy te minden reggel wagyu sztékkel tömnéd a csimótákat..
Ócska demagógia az éhezéssel (az állam felelősségét emlegetve) kampányolni..olyan őskomcsi tempó ;)

Bakter Anyósa 2019.05.28. 21:21:54

@Womb Raider: Te megjátszod, vagy tényleg ennyire ostoba vagy? Hallottál már a minőségi éhezésről? Arról sincs fogalmad, miért szavaz a legszegényebb réteg oda, ahova? Olvass, informálódj. És néha dugd ki az orrod Pestről. Akár Szomi kollégáddal együtt is szétnézhetnétek vidéken.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2019.05.28. 21:58:54

@Sally and Billy: Én ugyan nem bírlak, de azért szólok, hogy horkay néni nem játssza.

2019.05.28. 22:08:15

@Bakter Anyósa: hallom csipognak a verebek, mint ha szomszéd bácsit hiányolnák. :D

Képzeld, rendszeresen járom a vidéket. Mire vagy kíváncsi? Az érdekel, hogy a cigányok miért szavaztak a fideszre? Elmondom, nem titok.
1. Mert ki van adva nekik utasításba.
2. pénzt kapnak érte.
3. Nem akarják, hogy a niggerek vagy az afgánok elvegyék azt a pénzt tőlünk adófizetőktől, amiből ők is élősködhetnének továbbra is.
Bonyolult volt, egyedül nem jöttél volna rá? Bármelyik másik párt is megtudná ezt tenni? Igen. Jogszerű volt a választás? Teljesen. Egyenlőek az esélyek? Igen. Ugye nem a fidesz tehet arról, hogy még delegáltat sem tudnak prezentálni eleget az ellenzéki faszagyerekek?

Minőségi éhezés? Bazdmeg, világ életemben imádtam a menza kaját. Tavasszal amikor itthon volt a gyerek, a suliból hoztam haza neki, hibátlan kaját kapnak. (állami iskola, nem magán lófasz).
Egy baj van az iskolai étkeztetéssel, mégpedig az, hogy ingyen megkapják (még szünetekben is) azoknak a fattyai, akik soha semmit nem fizettek be az államkasszába, az áfán és a jövedéki adón kívül. Mert ez az orbán egy akkora geci, hogy még ezeknek is kaját ad a pofájukba ingyen, amiért nekem pl fizetnem kell.

Én sem vagyok fideszes, vannak problémák bőven, de azt nem lehet mondani, hogy nem kormányozzák normálisan az országot, azt meg pláne nem, hogy nem vakarták ki a geciből, amikor gyurcsányéktól átvették a hatalmat. Konkrétan az ország stabilitását alapozzák folyamatosan, ahelyett, hogy parasztvakító ökörségekre költenék a pénzt, hogy a magad fajta ostobáknak befogja a száját. Hosszabb távú eredményekért intézkednek, rövidtávú parasztvakítások helyett. Most ez tényleg probléma egy olyan tróger banda után, akik IMF hitelből vettek szavazatokat a választások előtt a 13. havi nyugdíjakkal és egyszeri 100 ezer forintok osztogatásával az ápolónőknek?

Göncz Kinga szankciókért lobbizott az európai parlamentben. Mádl Ferencet visszazavarták a hídon a szlovák rendőrök. Ez mi volt mégis? Ezek kellenének? Agyhalott senkiháziak akik még lopni sem tudtak normálisan, mert ott is átbaszták őket. A geci gyurcsány eladta a vízműveket. Ezt fel tudod fogni, hogy ez mit jelent? A rezsicsökkentés miatt vinnyogtatok, de az ivóvíz privatizácója az rendben van, igaz? A megélhetési menekültekre nem sajnálod a milliárd eurókat, de mészárostól bazdmeg igen a forint milliárdokat, aki lassan áttételesen már az ország legnagyobb munkáltatója lesz.

Orbán lespanolt putyinnal, oda vissza utazgatnak egymáshoz. Trumpal szintén spanban vannak (el sem akartam hinni). A nigger faszt szopó Macronra rá sem nézett ugyanez a Trump. Ez nem eredmény? Rosszul csinálja a dolgát? Egy 9 milliós kis semmi ország vagyunk, 2 spekuláns 3 egérkattintással be tudta volna borítani az egész gazdaságunkat. A miniszter elnök meg normális viszonyban van a 3 szuper hatalom vezetőjével. Igazatok van, MONNYONLEAGECI! Igazatok van bmeg!

A strómanja felvásárol amit csak tud és érték? Miért, ti ki a kurva anyátok nevére vennétek a helyében? Merkelére? Vagy egyből a kenyai niggereknek kellene adni, akik 1 Mrd-an lesznek 2050-re? Vegye meg az államnak? Mi értelme, amíg ennyi ökör van az országban akik 16%-ra szavazzák a DK-s elmebeteget? Jön megint valami agyhalott brigád 15 év múlva (előbb biztosan nem), és elbasszák az egészet megint.

2019.05.28. 23:25:44

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): Te már csak tudod?

Írd majd le még ötvenszer, hogy nem bírsz, hátha ötvenegyedszerre érdekelni fog...

2019.05.28. 23:28:56

@Captain Admin: Azt megint kihagytad, hogy Orbán akkora faszagyerek, hogy még a világgazdaság prosperitását is ő okozta! Gyurcsány meg a recessziót! Hogy rohadjon meg!!!

2019.05.28. 23:44:44

@Sally and Billy: igazad van. Ilyen vilaggazdasági körülmények között a hülye is tudna ilyen eredményekkel kormányozni egy országot.
Ja, mégsem... (Venezuela)

Bakter Anyósa 2019.05.29. 05:24:58

@Captain Admin: Sikerült kiordibálni magad? A minőségi éhezés azt jelenti, hogy attól még lehet elhízott valaki, hogy nem eszik rendes ételt. Konkrétan a gyerek, aki az iskola után hazamegy és vajaskenyeret eszik este meg hétvégén mert nincs más. Kurvára nem a menzáról beszéltem de te előhúzod bazmeg a kampányszöveget az iskolai ingyen étkezésről. Azt se mondtam, hogy nem egy senkiházi az apja-anyja. Ez a baj veletek, jön a cicomás faszság, bármikor bármiről szó van, ugyanaz a sablonduma ráhúzva mindenre.. egy szóval se mondtam hogy régenmindenjobbvót, se azt hogy most semmi se jó. De ha valaki nem segghülye, látja, hogy mi folyik az országban. Véletlenül épp szociális és mezőgazdasági területen mozgok. Ezért nem tudják befogni a számat a parasztvakító.....blabla...., se ezek, se az előzőek. A tények makacs dolgok Szomi. Ha neked leesik a mészároséból valami, adj hálát mert semmi nem tart örökké.

2019.05.29. 05:55:48

@Bakter Anyósa: nos, ha te testközelből látod a gazdasági és szociális problémákat, amelyekért egyértelműen a fidesz okolható, akkor gondolom semmi akadálya, hogy felsorolj párat.

Az,hogy egy cigány nem ad enni a fattyának, ez nem az. Az, ha valaki egy igénytelen dagadt geci, az sem az. Szóval izgatottan várom.

Mesélhetsz a mezőgazdaságról is, bizzosan átírod a tapasztalataimat a meséddel. :)

2019.05.29. 07:08:04

@Sally and Billy: "Azt megint kihagytad, hogy Orbán akkora faszagyerek, hogy még a világgazdaság prosperitását is ő okozta! Gyurcsány meg a recessziót! Hogy rohadjon meg!!!"
Nem erről van szó...csak Gyurcsók akkora ki..szott látó volt, hogy 2 évvel a recessziót megelőzőn ledobta az ékszíjat a magyar gazdaság..az élre törtünk, ú g y m o n d.
A felelőtlen nemkormányzásuknak köszönhetően letolt gatyával és egy 'igazságbeszéddel' vártuk, hogy most mi lesz. (A kmnyp rém buta konstrukciója meghozta a gyümölcsét, akkora volt már a luk a költségvetésen, hogy átesett rajta az ország. Pedig addigra jókora pénzeket vontak el oktatásból, eüből..a beruházások felől.. mindenhonnan. Bajnai elkezdte gatyába rázni a dolgokat, de azt ő is tudta, hogy ezzel aligha lehet választást nyerni.. le is lépett.

@Bakter Anyósa: "Te megjátszod, vagy tényleg ennyire ostoba vagy? Hallottál már a minőségi éhezésről?"
Látom, képtelen vagy az értelmezve olvasásra :) Mia & Me jut rólad eszembe.. aki rettentő jogsérelemként élte meg, hogy a kormány által finanszírozott iskolai étkezést megpróbálták a táplálkozástudomány jelenlegi állásához szinkronizálva némiképp egészségessé tenni. "Há már mi az, hogy Orbán elveszi a sót a sok éhes száj elől??" Nem szeretném mélyebben boncolgatni (úgysem fog átmenni belőle semmi..) de az általad emlegetett 'éhezés' megszüntetésének nem eszköze az, hogy adunk még pénzt , mert akkor max a XIXO kóláról átállnak a citromos pepsire és a CBA chipsról a Lays-re. Hidd el, van ott forrás, csak rettenetesen hülyén felhasználva...és egy csomó lehetőség nincs kihasználva. Aki egy jókora falusi portán semmi hasznosat nem tud a végtelen szabadidejében megtermelni, csak a gazt és a kábelhulladékot, meg három harcikutyát, az koplaljon.

" Arról sincs fogalmad, miért szavaz a legszegényebb réteg oda, ahova? Olvass, informálódj."
Ne nézz már hülyének... pontosan tudom..de pont Orbánék voltak, akik a punnyadásból a közmunkával megpróbálták kicibálni az amúgy nem sok mindenre használható tömeget. Nem megy az, hogy 2 millió adófizető adóját osztogatjuk el ide-oda, hogy a dolgozó ember teljes bérköltsége (nem bruttó!!) nagyobb hányada másoknál landol. Lehetnek elvárásai a periférián tengődőknek, de valami gesztus szintű viszonzás elvárható. Tudodom, megy a sírás bal-lib oldalon, mert Orbán feltételekhez köti a támogatásokat, nem pedig alanyi jogon osztja. Ha figyelnél, látnád a párhuzamot az adó oldalon is. Nem a könnyen megkerülhető jövedelemadókat preferálják, hanem a fogyasztáshoz kapcsolódót.. és azt be is szedik, a legalsó szinttől a legfelsőbbig. Bezárták az áfázók előtt a kiskaput és ugyanezt a célt szolgálja az online számlakövetés is:)
"És néha dugd ki az orrod Pestről. Akár Szomi kollégáddal együtt is szétnézhetnétek vidéken."

:)))) Nyuszifül.. Győrben élek, de elég sokfelé megfordulok ahhoz, hogy elmondhassam: vannak saját ismereteim, tapasztalataim. Látom, hogy a legtöbb esetben a szemléletváltás csodákra képes. Többet ér bármennyi támogatásnál.. és ami lényegesebb: aki dolgozik, az előrébb jut, munka meg van rogyásig. Képezettség sem kell, csak akarat. Akinek ez nincs.. az kilép a társadalom védőhálójából, saját döntése mentén.

2019.05.29. 07:17:23

@Captain Admin: "A strómanja felvásárol amit csak tud és érték?"

A stróman (mögött álló nem kétéves nyeretlen menedzsment) elkezdett építeni.. és most nem az autóutakra, állami beruházásokra gondolok.. Két értelmes és EU szinten is értékelhető élelmiszeripari beruházásuk volt, ami bár munkahelyeket nem teremtett ezrével, de az eddig vicces áron, leértékelten külföldre értékesített gabonából sokkal piacképesebb termékeket állít elő és teszi ezt világszínvonalú technológiát használva. Ehhez, hogy ez megvalósítható legyen, nyilván el kellett érni egy "tömeget". Oké, egy része nyilván a 'baráti ' árazás folyománya.. de legalább a határon belül marad, működő tőkeként.Ha a ballib szakasz is képes lett volna erre, most ők lennének kormányon. Nekik ez magas volt, ők csak garázsvásárt tartottak, a készlet erejéig.

2019.05.29. 07:22:59

@YetAnotherTombRaider: Tündér vagy, hogy csak ezért regeltél egy külön nicket :)

Addig a kérdésed okafogyott, míg a gyerekeim képzését effektíve én finanszírozom, amíg keményen nettó befizető vagyok a kasszába ;)
Hogy megnyugtassalak: egyikük külföldi ösztöndíjjal külföldön tanul..a másik , úgy tűnik, lát abban fantáziát, hogy az apjával együtt vigye a céget :) Más kérdés? Ja..egy Danone kaukázusi kefírt reggeliztem, két sós-köményes kiflivel :) én sütöttem!!!

2019.05.29. 07:51:32

@Womb Raider: "de legalább a határon belül marad, működő tőkeként."

Ezt nem fogják fel bmeg, pedig az egész fidesz kormányzásnak ez a lényege, és tökmindegy, hogy mennyi stadion épül vagy hány kilátó torony egy alföldi faluba, ezek nagyságrendekkel előnyösebb megoldások attól, mint amikor egy monakói, amerikai vagy francia milliárdohoz vandorol ki innen a tőke.

És amíg olyan összefüggéseket látnak százezrével az emberek, hogy németország, a skandinávok azért élnek olyan színvonalon, MERT liberális a kormányuk, addig én komolyan mondom abban sem látnék kivetni valót, ha konkrétan itt is kilőnék a faszba a kellemetlenkedő újságírókat, elemzőket, felforgatókat. Mert ezt is lehetne, semmi akadálya. Itt a tavalyi szlovák példa az újságírónővel.

God Harald 2019.05.29. 08:12:34

@Womb Raider: a strómanja magánvagyont épít közpénzből baszki. Választást meg úgy lehet igazságosan nyerni, ha előtte átírják a választási törvényt. Lehet hogy nincs rálátásod, elárulom: fél nap alatt iratnak törvényt egy emberre és el is fogadtatják. Bár gondolom politikai fanatikusokat a jogállamiság hiánya nemigen zavarja. Itt tolvajországban soha nem lesz jóvilág: ilyenek a politikusok és ilyenek a választópolgárok is.

2019.05.29. 08:48:05

@God Harald: Nem, nem, nem... nem a tv a hibás.. a tv teremtette körülmények mindenkinek egyforma lehetőségeket biztosítanak. Aki nyer, azt jutalmazzák. Ennek anni a logikája, hogy effektívebb kormányzást tesz lehetővé, nem kell a folytonos koalíciós cirkuszokkal, alkukkal, 'szívességekkel' baszni a rezet, nem a 10%-os párt csóválja a négyszer akkora kutyát..
Kezdjünk matekozni? Listán a mandátumok 49%-a, egyéni mandátumok 85%-a (49+85)/2=67% mandátum :)

Nem azért nem képes szavazatokat és mandátumokat gyarapítani, mert egy 8 éves rendszer a fidesz győzelmét deklarálja..hanem azért, mert NINCS üzenetük (a patkányozás az..de nem jó ;) ) a választók felé, nincs program (a 'mi mindent másképp fogunk' az nem program.. egész létezésük oka-fókusza a fideszellenesség.. ami lehet akár megalapozott is, de a hogyan továbbra nincs válasz..és az emberek a híreszteléssel szemben nem teljesen agyalágyultak..(a többség nem..)

"a strómanja magánvagyont épít közpénzből baszki."
Hidd el, a kapitalista társadalmak nagy vagyonjai (több nagyságrenddel nagyobbak) hátterében éppen annyira sötét üzletek húzódnak. Csak nekik ez már a múlt ködébe vész.
Ja..és hidd el, van rálátásom..nem is hinnéd, mennyire közeli ;) ..de mielőtt bősz NER-cselédezésbe fordulna a dolog, elmondom, hogy semmi közvetlen hasznunk ebből nem származik..én jobb szeretek nyugodtan aludni.

God Harald 2019.05.29. 09:13:17

@Übermensch5: vallási és politikai fanatikusokkal értelmetlen vitázni

2019.05.29. 09:14:47

@Übermensch5: "Visszamész kétsáz évvel előbbre amikor a nagytőkések összelopták a vagyonukat? Ez egyenlő mérce? Vagy inkább ez az ország jár kétszáz évvel ezelőtt ami a szellemi morális állapotát jelenti. "

Vagy.. egyszerűen szükségszerű velejárója a kapitalista gazdaság létrejöttének..a saját 'nemzeti' negytőkés réteg kialakulásának. Én spec nem bízom a globalis hatalomra törekvő , főleg amerikai gyökerű nagytőkének..na.. Nekünk több ok miatt kimaradt egy átmeneti fázis, a szovjet fennhatóság alatt meg csak teltek az évek egy emberkísérlettel..és amikor már minden (a másoké..) pénz elfogyott, akkor átadták a 'hatalmat'..meg a romkertet.

"Ha látod hogy korrupt és szar a rendszer és mégis élteted őket akkor érdekelt vagy a korrupcióban."
Nem, nagyon tévedsz..maximum én meg tudom finanszírozni a szükségleteimet..

" Ha nem jut belőle neked akkor ráadásul szénhülye is vagy. "
Aha.. érdekes meglátás :) Nos, nem igazán jut belőle..(mert nem kérünk belőle...) de képzeld, tökéletes megvagyok/megvagyunk nélküle. Ez elvi kérdés..nem azért vagyok erkölcsös, mert nincs lehetőségem megszegni bizonyos szabályokat, hanem mert nincs szándékom megszegni azokat.. :) Kapisgálod a lényeges különbséget?

2019.05.29. 09:16:55

@God Harald: :)))) Tudom, a fanatikus pedig az, akivel nem értünk egyet ;)

God Harald 2019.05.29. 09:32:25

@Womb Raider: nem, a fanatikus az, aki bármilyen bűnt képes szemrebbenés nélkül relativizálni. Fityisz hívőknél mindenre elmúlt nyócév, maszoposoknál orbánsátánozás. Pedig csak annyi a lényeg, hogy mutyiország polgárai a kiskapukért, alamizsnáért cserében hatalomban tartja ennek a két populista-szocialista formációnak köztörvényes bűnözőit.

2019.05.29. 09:57:58

@God Harald: "Pedig csak annyi a lényeg...," hogy az ország megcáfolhatatlanul fejlődik.

És pont ezert értelmetlen bármilyen vinnyogás, ami ezt a tényt megkérdőjelezi/eltagadja/bagatelizálja.

God Harald 2019.05.29. 10:02:01

@Captain Admin: ahogy az egy banánköztársaságtól el is várható

2019.05.29. 10:05:53

@God Harald: "nem, a fanatikus az, aki bármilyen bűnt képes szemrebbenés nélkül relativizálni. "

Az én olvasatomban meg az a fanatikus, akit a vakhite vezérel, n. alkalommal is képes ugyanazon ígéreteknek felülni, hogy n.-jére is szembesüljön az egyébként ismert ténnyel: a politikai hatalomgyakorlás szimbiózisban él a korrupcióval.Pont.

Van, ahol megpróbálták tapintatosan becsomagolni, álcázni, van, ahol nem vesznek róla tudomást az emberek, mert a más forrásokból fenntartott jólétük mellett leszarják az euro milliárdos nyúlásokat.. Ahol meg igazán kiforrott technológiával nyúlják a köz vagyonát, ott eufemizálva 'lobbizásnak' nevezik a mechanizmust, amivel a pénztőke/gigacégek mozgatják a politika szereplőit.
Elbaszott rendszer a képviseleti demokrácia.. de állítólag ennél jobb nincs :)

2019.05.29. 10:53:37

@Captain Admin: Istenem... jó hogy nem már Észak-Koreával jössz.

www.maganoktatas.hu/gyogypedagogia-tanar

Biztos vagyok benne, hogy "szépszeműeket" is vállalnak.

2019.05.29. 11:11:51

@Sally and Billy: mindegy, hogy Észak-Koreával vagy Venezuelával "jövök", tökéletes és egyértelmű cáfolata volt a hülyeségnek, amit állítottál.

2+2=4. Mindig, mindenhol. A számok színétől függetlenül.

God Harald 2019.05.29. 11:40:21

@Sally and Billy: mindegy, az a lényeg hogy Brüsszelt sikerült megállítani. A sorosbérencek ebben a költségvetési periódusban nem tudnak annyi uniós pénzt ránk sózni. Végre teret engedhetünk a dübörgő gazdaságunknak. Kínai és orosz tőke annyi mint a szemét:)

2019.05.29. 11:56:09

@God Harald: Hááát..ha belegondolok az elmúlt ~100-150 év történelmébe, akkor látnivaló, mekkora buli volt, amikor echte juropéer államok szekerét toligásztuk.. nagy buli volt a németekkel, az osztrákokkal.. most is mily' fasza kapcsolatot ápolunk a nagy demokrácia-exportőrrel..és mekkora buli, hogy össze kell rúgnunk a port az oroszokkal.. tényleg.. A kínaiakkal is csak addig volt szabad bótolni (másoknak) amíg 3 marék rizsért összerakták az ájfónt.

2019.05.29. 12:00:31

@Womb Raider: mennyi ostoba sületlenséget össze tudsz brekegni. Végre elemedben érzed magad, hogy tolhatod a fideszt. De miért nem a B1.blogon csinálod ezt?? Ez egy párkapcsolati blog.

2019.05.29. 12:12:27

@Daenerys Targaryen: Nem én hoztam fel a témát, ha feltűnt volna..reklamálj ott ;)

Másrészt, téged senki nem kényszerít, hogy told az előemésztett , de tényeket-érveket nélkülöző kétmondatos büfijeidet.

"mennyi ostoba sületlenséget össze tudsz brekegni."
:) Háááát persze... azé' lássuk be, ha már leagyhalottazol milliókat, akkor illenék valami bizonyítékkal is előállni ;) Neked ez nem megy, csibe, menj, tologasd a sárkányodat.

God Harald 2019.05.29. 12:17:38

@Womb Raider: Kínából nagyobb hozzáadott értékű ipari cikkeket nem szabad venni. Kivéve ha nyugati multicégek gyártják API szerint és egyesével végig van vizsgálva.

2019.05.29. 12:32:34

@God Harald: Kapálódzik is az usa , hogy a butta európaiak havéj telekom infrastruktúrát akarnak használni :)

Nehogy már ne tuggyák lehallgatni Merkel horkolását..

2019.05.29. 12:56:01

@Womb Raider: de igen: te tolod ezt a témát már napok óta. Nem bírod elengedni, mint floki a lábtörlőt.
Csak sajnállak mennyire szar életed van.

God Harald 2019.05.29. 13:15:20

@Daenerys Targaryen: bocs, témán kívül: nincs véletlenül egy fölösleges sárkánytojásod? A “Dragon spirit” fejlesztésemhez kellene. Már csak egy hiányzik:))

2019.05.29. 14:07:33

@Daenerys Targaryen: Nyuszkó... nem kell elolvasnod :) ennyi.

"Csak sajnállak mennyire szar életed van."
Ezt nem tudom, miből deriváltad.. de neked nem gond bármikor átlépni egy párhuzamos valóságba, ha a saját narratívád bukik ;)
Ne sajnálj, nekem attól nem lesz rosszabb.. akkor meg minek?

Bakter Anyósa 2019.05.29. 16:07:59

@Womb Raider: Onnantól, hogy nyuszifülezel, meg lekezelő stílusban tolod, egyszerűen értelmezhetetlen a több oldalnyi szöveged. Ezt tanuljátok a köztévén, a fölényes kioktató modort :) engem de a többieket sem KELL győzködnöd semmiről. 44 éves elmúltam, van saját tapasztalatom arról, ami 44 éve zajlik körülöttem. Egy dolgot kérdeztem Szomitól, amire jön a propaganda 2 napja, de választ nem kaptam rá, te meg erre ráizgulva tolod tovább a politikát. Viccesek vagytok így együtt! Ja, nem te vagy a swingerklubos csaj? Már nem is emlékszem hirtelen, mintha még szívtátok volna egymás vérét nemrég :)

2019.05.29. 16:32:56

@Bakter Anyósa: Vagdalkozol.. először még éhhalállal szemező agyhalott fidesznyikeket vízionáltál.. aztán meg nem is érdekel az egész... :) Költői kérdésről beszélsz, aztán a választ kéred számon.. basszus..

"Ezt tanuljátok a köztévén, a fölényes kioktató modort "
vs.
"Neked nem lehet elmagyarázni, mi a baj a fidesszel. Hasonló stílusban nyomjátok, valóságnak állítjátok be a nyilvánvaló hazugságaitokat. Van, aki benyalja, de egyre kevesebben. Viszont a kemény mag akkor se látja a valóságot, ha éhenpusztul."

Ez ugye nem implicit felsőbbrendűséged teljes tudatában tett kijelentés?
Vannak a félkegyelműek, akik beszopják, de te átlátsz a szitán...:)

Idejét nem tudom, mikor láttam akár egy percet is az állami tv..vagy a tv2/rtl/atv/echo..púpom tudja melyik tv adásából. Jobbára a balos/liberális internetes médiumokat követe figyelemmel.. és nem tudom szinkronizálni az általam megélt valósággal. Nem látok éhhalált.. de látok fullra tömött áruházi parkolókat, látom, hogy idehaza egy évre előre le van foglalva minden épkézláb szálláshely.. a minap olvastam (vagy a rádióból jött..) hogy idehaza az emberek 80% nyaral.. látom a gombamód szaporodó házakat.. látom, hogy aki dolgozni akar az tud..és ebből fakadóan javul az életszínvonala.
És látom, hogy évről évre miként emelkedik a nekünk dolgozó 57 ember bértömege..

2019.05.29. 18:13:59

@Bakter Anyósa: ha feltennéd a kérdést megint, akkor válaszolok, és csak a végén fogok gecigyurcsányozni. :)

Toltál felbasztam az agyam, felfoghatatlan, hogy 554K ökör van az országban, aki DK-ra szavazott, pedig általaban nincsenek illúzióim, de ez lesokkolt. 2 napig fájt a fejem miatta.

Bakter Anyósa 2019.05.29. 18:27:13

@Womb Raider: költői kérdésről beszéltem, aztán válaszolt, de nem a kérdésemre. Ha rászánta az idejét az írásra, akár válaszolhatott volna a kérdésre is. Mindegy, ezt már örök homály fedi. Nem vagyok hülye, nem vagyok ballib sem. Látom (pl. a munkám során) a lusta igénytelen népeket is, és a törekvő szorgalmas embereket is akiknek mégse megy olyan jól a soruk, mint amit te vizionálsz. Próbáltál már vidéken földhöz jutni? Tisztában vagy vele, hogy egy aranykalászos pl. fogorvos hamarabb jut termőföldhöz, mint egy törekvőnek mondható család 20 km-rel a panelos lakóhelyétől, mert épp nem regisztrált földműves -végzettség hiányában? Gondolok itt pl a tanyákra, ahol öngondoskodni lehet. Győri vagy (tévedtem, elnézést), ott van munka bőven. Vannak országrészek, ahol nincs. Én nem vagdalkozok habzó szájjal, hogy ez kinek a hibája, mert nem az érdekel. Az a fontos, hogy ki fog változtatni rajta, érted? Jelen állás szerint nagyjából senki. Most van egy réteg, akiknek megy a szekér, és van egy nagyobb, akik tengődnek. Aki nem tud orvost megfizetni az egészsége érdekében, az pusztuljon? A gyerek iskolájába fertőtlenítőt meg wc papírt kell vinni, a retkes lepusztult rendelőkbe kézmosószert kell vinni, ha kezet akarsz mosni stb, ti ezeket nem látjátok? Nem kötözködni akarok, távol áll tőlem. De ma illetve napok óta nem tudok elintézni 76ezer nyugdíjból egy kibaszott bármilyen lepusztult bentlakásos otthonba egy helyet, mert várólista van, végeláthatatlan. Érted már, hogy mi a nyűgöm? Nagyon hosszan tudnék irkálni a halmozottan sérült gyerekek tankötelezettségi kor betöltése utáni nem létező elhelyezéséről stb. De ez egy párkapcsolati blog :) ide azt hiszem ennyi elég.

Bakter Anyósa 2019.05.29. 18:28:21

@Captain Admin: közlékeny hangulatban vagyok: én nem szavaztam a dk-ra :)

2019.05.29. 19:22:47

@Bakter Anyósa: Ááááhhh...

"Próbáltál már vidéken földhöz jutni? "
Mostanában nem... de eladni adtam el :)
Amúgy meg felesleges a hiszti, 150000Ft és három hónap egy AK 'tanfolyam'..
Targoncásnak lenni nehezebb :)
"Vannak országrészek, ahol nincs. "[munka]
És??? Nem az volt a liberális doktrína, hogy a munkaerőt mobillá kell tenni? Most mégsem jó? Magyarország nem Ausztrália.. de ott sem várja el egy birkanyíró, hogy az összes birkát az ő portájához tereljék a gazdák nyíratni..
Helsinkibe el tud menni egy programozó, de egy Miskolci cigánygyerek nem tud fogni egy lapátot Cegléden és utat építeni??? Nem értem, mit akarsz a 'van ahol nincs munka' szöveggel..mert van, ahol meg munkaerő nincs már.. havi 300000Ft-ért nem találni építkezésre betonkeverő-operátort..

"Az a fontos, hogy ki fog változtatni rajta, érted? Jelen állás szerint nagyjából senki. "
Hogyan képzeled el te, a változtatást??? Komolyan érdekel!

" Aki nem tud orvost megfizetni az egészsége érdekében, az pusztuljon? "
Ma, Mo.-n mindenki biztosított..aki mégsem, mert a hav vicces kis összeget sem akarja befizetni, az is megkapja a szükséges ellátást és ha kell, a gyógyszerre is.. nálunk messze gazdagabb országok sem mindenütt engedik meg ezt a luxust. Oké, nincs 58"-os lapostévé és masszázskádas-egyágyas szoba mindenkinek.. de eü ellátásról beszélünk, nem wellness-hotelekről.

"A gyerek iskolájába fertőtlenítőt meg wc papírt kell vinni, a retkes lepusztult rendelőkbe kézmosószert kell vinni, ha kezet akarsz mosni stb, ti ezeket nem látjátok?"
Én pusztítottam le a rendelőt? Én lopom el a wc-deszkát, vagy a vízcsapot a mosdóból? Elhiszem, hogy vannak szűkösebb keretekből működő önkormányzatok..de el kell szomorítsalak..én az általad vázoltakkal nem találkoztam..így nem tudok nyilatkoznoi.

"De ma illetve napok óta nem tudok elintézni 76ezer nyugdíjból egy kibaszott bármilyen lepusztult bentlakásos otthonba egy helyet, mert várólista van, végeláthatatlan. "
www.theguardian.com/world/2012/dec/26/german-elderly-foreign-care-homes
Ne hidd, hogy másutt (bárhol) ennyi pénzért ez megoldható..bármennyire is sajnálatos. Ez még egy ápolási osztályra is necces..
Mondjuk inkább a kétszerese ami belépőszint.

"Nagyon hosszan tudnék irkálni a halmozottan sérült gyerekek tankötelezettségi kor betöltése utáni nem létező elhelyezéséről stb."
Jó.. akkor megkérdeném, hogy mikor volt a jelenlegi állapotnál értékelhetően jobb ? Kiben hiszel, aki mindezeket csettintéssel megoldhatja? Miből?
Mindenk papol, hogy béremelést az eü-ben, főleg orvosok körében.. aztán, amikor megkérdem, hogy EU átlagra emelni mennyi pénz is lenne ez havonta, akkor "Izéhozé.." és ha még azt is megkérdem, miből lenne forrás erre, akkor pont is kerül a polémia végére :)
Értem, hogy szar..azt is, hogy talán jobbat érdemelnénk.. de mindez csak közös akarattal megoldható, a 'fizessenek a gazdagok' duma kb. az Aurora matrózait hozta lázba...persze, a mindenséggel mérjük magunk, de a lábunk nem árt, ha a talajon marad.

Bakter Anyósa 2019.05.29. 19:53:04

@Womb Raider: Valóban sajnálatos. Majd meg is mondom az érintettnek, hátha ettől fordulat áll be a nyugdíját illetően.
Az, hogy mikor volt értékelhetően jobb, milyen kérdés? Azt hittem, a jelenben élünk, a jövőt építjük :) főleg, mivel a családok éveit írjuk mostanság. Szép is a 3 egészséges, pirospozsgás gyerek, de nem mindenhol adatik meg az egészség.
A többi annyira demagóg, hogy betűt se érdemel, se az időt, amit rá kéne szánnom. További szép estét!

God Harald 2019.05.29. 20:14:58

@Bakter Anyósa: ezért mondom, az elkövetett fehérgalléros bűncselekményeket relativizálni kell! Fidesztudatú hívőknél bezzeg az elmúlt nyócév, “baloldali” zombiknál: mindegy kivel, csak Orbánt leváltsuk! Ezen az alapon Viszkis Attilát sem kellett volna basztatni, hiszen rabolni rabolt, de legalább a jövedéki termékek extra adótartalmára nem sajnálta a lét:)))

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2019.05.30. 00:38:13

@Captain Admin: „Toltál felbasztam az agyam, felfoghatatlan, hogy 554K ökör van az országban, aki DK-ra szavazott”

Ezen felesleges fennakadni, meg a sátánnak is kár beállítani őket, mivel egy malomban őrölsz velük. Aki kurvának öltöztetné nyilvános helyen a nőjét (ugyanis ez nem történt meg veled, csak erről álmodozol), az pont ugyanolyan agyhalott, mint a DK szavazók. Ha csak nem még jobban az.

2019.05.30. 07:02:30

@God Harald: Nem ez a lényeg, hanem csak annyi, hogy lehet illúziókat kergetni, irreális elvárásokat felvázolni...de ez oda vezet, hogy végül annak szavazunk bizalmat, aki ezt kihasználva nagyobbat ígér.. és aztán minden marad a régiben.
Fel kéne végre fogni, hogy amit választottunk, (mármint a képviseleti demokrácia) jobb, mint a szocializmus.. de nem kizárt, hogy létezik ennél jobb is (csak ugye példát nem nagyon látni, ha mélyre ásol..) de egy egészen biztos: korántsem tökéletes.
A többi meg egyszerű közgáz és némi matekozgatás..

God Harald 2019.05.30. 11:38:02

@Womb Raider: de pont ez a lényeg! Amiket mondsz az csak szerecsenmosdató bullshit. Akkor is, ha mindezt saját mindenható bölcsességeddel nyomatékosítod. A lopás az lopás és csak annyiban gazdaság, hogy a becsatornázott tenderek miatt nincs gazdasági verseny az országban. A statisztikákat inkább hagyjuk! Olyat hozok mindenről amilyet akarok.

2019.05.30. 11:49:17

@God Harald: Baaszki.. ne élj már szatyorban.. Ausztriában minap derült ki, hogy pont így mennek a dolgok, csak ott Strabag Lőrinc viszi a prímet..

Nem fogod a lényeget.. lopás, naná.. ne éld bele magad, hogy újat mondasz. Mindenki pontosan tudja.. de ez a demokrácia költsége. Ami ott is van, ahol te esetleg nem látod. Ahol sokkal több pénzből lehet csipegetni, ott nem feltűnő, be lehet csomagolni jelszavakba, hagymázas projektekbe. Ki lehet találni, hogy a szebb és zöldebb holnapért döntik semmit érő projektekbe a pénzt.. a háttérben meg leosztott érdekcsoportok 'fejlesztenek' csudi megújuló energiát hasznosító , nettó veszteséget produkáló projekteket.

Az osztrákok sorba zárják be a bebukott biomassza erőműveket, mert a támogatások felszippantása után gazdasági totálkár lenne működtetni azokat.
A számokat meg ne hagyjuk.. ha ennyire egyszerű, hát hozzál cáfolatot :)

Nem az a lényeg, hogy tudod, mi lenne jó, hanem az, hogy ennek megvalósulására nincs példád. Sose nézel a felszín alá. Hidd el, nekem is vannak elképzeléseim.. de vágyvezérelt okoskodás zsákutca

God Harald 2019.05.30. 12:07:48

@Womb Raider: no persze! És ott sem mondott le senki, mint ahogy a fidesztrógerek sem. Kihúzzák magukat, felszívják a taknyot az orrukban és beleröhögnek az adófizető pofájába. Szóval szerinted Nyugat-Európában ugyanolyan életvitelszerű politikusbűnözés van, mint felénk?!:)))
Miattam ne aggódj, meglehetősen szoros kapcsolatban állok ny-európai cégekkel. A rokonság meghatározó része is évtizedek óta ott él, ilyen mocskos korrupcióról még a szabad Európában sem hallottak.:))

2019.05.30. 16:38:02

@God Harald: Márpedig amit te nem láttál.. az nem is létezik :))

Az osztrák 'affér' az úgy volt, hogy Sztracsi arról beszél a 'riportban', hogy amennyiben kizárólagos politikai tényezővé lesz a pártja, úgy elveszik a Strabag privelegizált helyzetét, már nem lesz az, ami eddig is ment, hogy minden lényeges állami tendert rajtuk szűrtek át.
NEM ezért mondott le.. és a kis majom főni sem azért bukott meg..alig egy év országlás után.. sőt, valójában agyon hallgatták ezt az elszólást, csak a sajtó-einstandra fókuszáltak.

"Szóval szerinted Nyugat-Európában ugyanolyan életvitelszerű politikusbűnözés van, mint felénk?!:)))"
Szerintem attól, hogy ott már messze olajozottabban és tapintatosabban csinálják, még nem jobb a helyzet, mint nálunk..
És válaszd szét a hétköznapi korrupciót (ami ellen nagy dérrel-dúrral küzd Európa) és a legmagasabb szinteken zajló és őrületes összegeket áramoltató, érinthetetlen emberek közt folyó korrupciótól.
Másik dolog.. ha valóban szerteágazó kapcsolatod van EU cégekkel, úgy a Siemens se nagyon maradhat ki :) Na, ők aztán nem kispályáznak.. ugyanez jellemző a DKÁzsiai gigacégekre, vagy az USA multijaira.. Bungee?? Megvan?
Nem lehetsz ennyire naív..agy többé-kevésbé lefedett piacon már nincs verseny..nem lehet.. a legnagyobb célpontok mindig az államkassza őrzői, mert ők nem a saját pénzüket herdálják.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2019.05.30. 19:13:50

@Sally and Billy: Eddig még egyszer sem írtam, de akkor további jó feszülést, a torz feminizmusodban.

2019.05.30. 23:33:28

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): Először közölted, hogy a kommenteim alapján nem sunáznál, aztán, hogy nem vagyok neked szimpi, de bla bla bla, most meg hogy bár nem bírsz, de bla bla bla. Én meg most először közöltem, hogy lófaszt sem érdekel. Ha ennyire nem megy az érdemi véleménynyilvánítás, inkább maradj a böfögésnél. Azt már úgyis jól begyakoroltad.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2019.06.03. 07:29:14

@Sally and Billy: Nana, ennyire sok hozzászólást biztosan nem vesztegetnék rád:D
Viszont olyan kis cuki, hogy így megjegyeztél engem magadnak :D
Vagy csak a szokásos: a női egó nem bírja, ha nem nyalják fényesre? Nyehheee
süti beállítások módosítása