Újrakezdés? Nekünk nem sikerült...

2019. július 09. 07:47 - csajokespasik

„Nem buta, inkább a szorgalma nem túl erős. Van, hogy akkor is megrendel egy felesleges dolgot, amikor pénzszűkében van, amiről azt se tudja, kell-e komolyan” - Posztolónk egy romantikus estét töltött a volt pasijával, majd rá is bólintott az újrakezdésre, ám a régi problémák szépen lassan újra jelentkeztek.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Az exemmel két évig voltunk együtt, kisebb megszakításokkal, az akadályozó tényezők közt pedig szerepelt a távolság, meg egyebek is. Végül április elején szakítottunk, közös megegyezéssel. Nem telt bele sok idő, május közepén (a szülinapján, amikor is felköszöntöttem) egy romantikus este után újra összejöttünk.

Hozzám költözött, mert egyelőre csak így tudta megoldani. Korábban eléggé széthúzó volt a kapcsolatunk, a problémáinkat nem tudtuk megbeszélni, ő se belátni, se megfogalmazni nem volt képes, habár az ágyban minden tökéletes volt. Csak ott. Nem rá hárítom az összes felelősséget, mind a ketten hibáztunk, én is felelős vagyok, bár nem döntő többségben, az könnyen belátható.

Ha ép ésszel felméri a lehetőségeit, működhetett volna – máshogy. A lényeg, hogy újrakezdtük és a régi problémák szép fokozatosan visszakúsztak.

Az emlékek még mindig erősek részemről. Emlékszem, amikor először találkoztunk és én úgy éreztem magam mellette, mint egy 15 éves lány, akit először hívnak el randizni. Rég nem éreztem ilyet.

Gyakran félreérthetően beszélt, és elvárta, hogy megértsem... sok mindent félbehagyott. Ha a fejébe vett valamit, és mondtam neki, legalább gondolja át, aludjon rá egyet, mert ismerem már az előzményeket, és ez is csak időpocsékolás lesz + pénzkidobás, nem hallgatott rám. Nem buta, inkább a szorgalma nem túl erős. Van, hogy akkor is megrendel egy felesleges dolgot, amikor pénzszűkében van, amiről azt se tudja, kell-e komolyan. Volt, hogy engem kérdezgetett, hogy mire lehetne használni...Kell valaki mellé, aki segít neki, de nekem nem mindig van hozzá türelmem.

Azt is tudja, hogy érzékeny a gyomra bizonyos ételekre, és rosszul lesz tőlük, de nem érdekli. Ha diétába kezd, hamar feladja. Kevés az akaratereje, a problémákat meg a szőnyeg alá sepri változatlanul. De azért, mert nem beszél róla, még vannak.

Ő egy elég rossz időszakon ment keresztül májusban, én meg igyekeztem kitartani mellette. Megsajnáltam. Biztosan sok dolgot én gondolok túl, de mindig eszembe jut az is, hogy egyikünk sem a B-tervet választotta.

Szerintem, ha egy férfi tudja, hogy fontos neki a párja, akkor ott nincs szükség semmi külön magyarázatra, tenni fog érte. És nincsenek kételyek.

Most úgy vagyunk, hogy már nem él velem, de sűrűn beszélünk. Nekivágtunk az újrakezdésnek, én bíztam benne, de nem sikerült. Hogyan tudnék segíteni neki ebben a helyzetben? Maradhatunk barátok ezek után? Nem akarom magára hagyni. Köszönöm, ha megírjátok a véleményeiteket.

A.

 
15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr3914932822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Heinrich Spitzvogel 2019.07.09. 08:19:27

A lenyeget elmondtad, csak dugni jo vele, masra nem igazan alkalmas neked. Hat akkor jarjatok ossze csak azert, nevezd baratsagnak vagy barminek.

borzlány 2019.07.09. 08:21:41

Ilyen sótlanul írni úgynevezett "szerelmi történetekről" hogy lehet? Oké, nem kell csók és könny csöpögésbe átmenni, de legyen már egy minimális érzelmi töltet. Így nem jön át semmi.

Nyomasztó Fingszag 2019.07.09. 08:43:29

Majd jönnek itt többen és elmondják hogy külsőre felülválasztottál és mivel az ágyban jó volt, így nem tudsz tőle elszakadni. Tulajdonképpen jogosan.

Szerintem nemrég mentetek szét és bele fog telni egy ideig míg ezen átmész. Tehát természetes hogy most így reagálsz. De ha kibírnád mondjuk még egy fél évig, nem keresnéd a társaságát, levonnád közben a tanulságokat, és lejjebb adnál az igényeidből, akkor még talán esélyed is lenne egy értelmes emberrel összejönni.. De ez nem valószínű hogy bekövetkezik.

Frh 2019.07.09. 08:47:27

Próbáltátok, nem sikerült. Újabb próba, nem sikerült. Ennek ennyi.
Ne sajnálatból légy vele, lépj tovább!

2019.07.09. 08:59:05

Én adnék tanácsot, de 14.000 Ft az óradíjam. Legalább 10 terápiás ülés kell.

Rita Vrataski 2019.07.09. 09:06:44

Van 3 megfogalmazott problémád, ami ezek szerint a legfontosabb, mert sok van még, de azokra csak utalgatsz folyamatosan, a múltból a jelenből.
Az egyik hogy szerinted félreérthetően beszél. Vagy csak te nem érted?
A másik hogy rendelt már felesleges dolgot. Egy nőtől hallva ez elég fura. :)
A harmadik, hogy falánk, néha bedob egy velős-csülkös-pacalt, pedig nem bírja a gyomra. Diétát meg hamar feladja. Igen, a nők kitartóbbak :)
Nem tudom, hogy mi az IGAZI problémád vele.
"a problémáinkat nem tudtuk megbeszélni, ő se belátni, se megfogalmazni nem volt képes" Mert lehet neki nincs. :) Csak neked.
A rengeteg, sejtelmes régi probléma ellenére nem hagytad elcsusszanni, a kis szülinapi köszöntésednek hála, ismét befogtad. Nem tudom mit szeretnél tőle? Szereted? Nem írtál róla egy jó sort sem, csak a bajaidat vele. Sajnálod, és nem szeretnéd magára hagyni. Nem tudom mit gondoljak rólad.

Janed0e 2019.07.09. 10:35:08

@Rita Vrataski: Pedig leírta ő, h mi az igazi baja, ott van a sorok között. "... pénzszűkében van..."= ruppótlan (értsd, a csajhoz képest, mert neki saját lakása is van). "nem buta, inkább szorgalma nem túl erős"= ruppótlan és ez változni sem fog, m nem is igyekszik változtatni. A szex jó, de azért annyira nem, h még x évig eltartsa a pasast.

Rita Vrataski 2019.07.09. 11:55:30

@Janed0e: Tényleg azt gondolod hogy a fő probléma hogy a pasinak nincs pénze?

Elementáris 2019.07.09. 12:50:39

@Béci_ma_ne_lécci: Igaz, de szerintem időpocsékolás már. Ha a pasinak ő lenne az igazi, másként viselkedne- a nőnek meg pincsinek kellene, de ez a pasi nem az a típus. Ennyi meg egy bambi :)

Felsőmocsoládi 2019.07.09. 15:45:53

1. Ez egy tesze-tosza balfasz. Kizárt, hogy a szexben kiemelkedne a hétköznapi fosból amiben él. Inkább te lehetsz tapasztalatlan.
2. Az exet nem köszöntgetjük, nem puncsolunk szakítás után.
3. Nem vagy szép és csinos, ha a fentiekre szorulsz.

Elementáris 2019.07.10. 07:18:21

@Béci_ma_ne_lécci: Ha, már ott tart a csaj, hogy csak barátot lát a pasiban, akkor nincs értelme a szerelmet belevinni- a szexet sem. Mint tudjuk mindannyian, egy kapcsolathoz két ember közös akarata kell. Mindenkinek másként jó egy kapcsolatban,az "anyáskodásról" az egyik legnehezebb dolog leszokni-, mert mindíg azt gondolod, te csak jót akarsz. Felkelsz minden reggel, készíted a szendvicset stb., de a pasid szívesebben enne néha pogácsát a kisboltból- ilyenkor visszautasítva érzed magad- pedig nem ez a helyzet- csak fel kell nőni ehhez is. Tapasztalat :). Lehet, hogy a srácot ebben a kapcsolatban is hagyni kellett volna kicsit elveszni, gyomorfájással,legatyásodással. De, ha a két év egüyttlét is megszakításokkal volt tele, akkor mi lesz később? Hogyan küzdenek meg egy -két gyerekkel,hitellel esetleg? Szerintem csak értelmes kompromisszummal éri meg egy kapcsolat.
süti beállítások módosítása