Mitől múlt el bennem a tűz?

2019. augusztus 15. 07:44 - csajokespasik

Vajon a minőségi időtöltés visszalopja a romantikát egy kihűlő félben lévő kapcsolatba? És mi a teendő akkor, ha a másik nem tud arról, hogy az érzelmeink már nem a régiek? Az illető az előző kapcsolataiban sokat sérült, átverték és kijátszották, a családja sem az a mintacsalád, így elég kényes a helyzet.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék. Adott egy közel két éves párkapcsolat, és sajnos az utóbbi időben valami megváltozott bennem. Mintha a korábban lángoló tüzet valami egyik pillanatról a másikra elfújta volna. Szeretem őt, és nem értem, miért van ez. Sosem veszekedtünk, mindig jól elvoltunk egymással, minden szinten, az ágyban ugyanúgy, mint társaságban. Lehet, hogy nem is olyan sok idő kérdése, hogy ne érezzek már iránta semmit? Szeretem, és szeretni akarom, így nem értem, miért zajlik ez bennem. Lehet, hogy túl sokat vagyunk együtt, és ebbe untam bele tudat alatt.

Meg akarom menteni a kapcsolatunkat, nem akarom összetörni a szívét, mert ő az egyik legcsodálatosabb ember, akit valaha ismertem. Talán nem töltünk együtt elég minőségi időt? Az, hogy átjárunk egymáshoz, főzünk vagy tévézünk, az nem minőségi idő. Azért múltak el bennem ilyen gyorsan a dolgok, mert lapos, hétköznapi dolgokat csinálunk? Így észrevétlenül elsikkadhat a romantika, az izgalom. Ezek visszahozhatóak még?

Neki van rajtam kívül is élete, és amikor a barátairól beszél, én csak bólogatok, mintha tudnám, vagy tudnom illene, kik is ők és mik a szokásaik? (Nem nagyon kedvelem a barátait, valahányszor köztük vagyok, azt érzem, mintha valamiért lenéznének)

Az előző kapcsolataiban sokat sérült, átverték, vagy kijátszották, és a családja sem az a mintacsalád, tehát kényes a dolog, neki én fontos vagyok, szinte az egyetlen remény jelenleg az életében, és ezzel sem akarok visszaélni. Az mennyire segítene, ha visszavennénk a találkozások sűrűségéből?

 
35 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr2515010472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Heinrich Spitzvogel 2019.08.15. 08:12:01

Jobban segitett volna tobb konkret info, igy csak egy szokasos “minosegi idot akarok” tipusu siram lett ez a szar.

Nyomasztó Fingszag 2019.08.15. 08:29:15

Ülj le vele beszélni és ne sunnyogd el a dolgot, mint a tobbi elodje. Maskulonben nem fogja tudni mit csinál rosszul.
Legyenek saját programjaitok a másikon kívül, és legyenek nem megszokott közös programjaitok is.
A másik fél valahol mindig érzi hogy nem kerek a történet, még akkor is ha nem beszélsz róla, csak úgy gondoljuk hogy ez nem így van. Csak neki konnyebb szintén sunnyogni.
Minden nap tenni kell a kapcsolatért, kulonosen miutan a rózsaszín köd elmult. Aprosag is eleg. Dicseret, érdeklődés a masik irant napi szinten, stb. Lehetne fokozni de regenyt nem irok. Jojjetek ra kozosen.
Milyen erdekes hogy tobbszor megvezették és te pontosan erre készülsz az ő szemszögéből. Azok a franya ismétlődő körök... Hihetetlen hogy nem vesszük észre hogy mindig ugyanaz ismétlődik amíg nem tanulunk a leckéből.

exilis 2019.08.15. 08:32:34

Legalább az kiderülhetne bazz, hogy nő vagy, vagy faszi.

Sólyom Tomi 2019.08.15. 08:36:58

@exilis: Miért kéne? Így legalább megszületett a blog első posztja, amire nem egyetlen, határozott és felülbírálhatatlan válasszal szolgálnak majd a szintelméleti szakértőink, hanem figyelembe kell venniük, hogy vannak körülmények is (mint például az, hogy férfi vagy nő az illető).

exilis 2019.08.15. 08:38:54

Na jó, valószínűleg nő vagy, ráadásul az a fajta aki magától életképtelen, akit szórakoztatni kell, akit körbe kell ugrálni, mert különben csak otthon ül és sajnálja magát a tévé előtt. Te magad írod, hogy neki vannak barátai, neked még azok sem, neked csak ő van, és hát persze unalmas, mert nem téged visz minőségi időt tölteni, nem téged utaztat és ajnároz, hanem a haverokkal éli meg a mindennapi szórakozást. A barátai valószínűleg látják, hogy egy kullancs vagy, ezért néznek le. Szakíts, és keress egy két szinttel lejjebb lévő balekot, akinek az élete értelme leszel, utaztat és szórakoztat, és akit persze megcsalsz, csak úgy, unalmadban.

PPK™ 2019.08.15. 09:33:20

@exilis: így van. A poszterin a csávója életében valójában a kúrópajti szerepet tölti be. Azon kívül teljesen jól elvan a csaj nélkül a csóka, éli az életét és beszédes az is, hogy 2 éve vannak együtt, de fel sem merült az összecuccolás gondolata - azért, mert a csávónak ez így kényelmes, a nő pedig nem mer vele előhozakodni, mert valahol a lelke mélyén érzi ő is, hogy süket fülekre találna.

"neki én fontos vagyok, szinte az egyetlen remény jelenleg az életében"

Hát hogyne anyukám, körülötted forog a világa :)

Ja nem, csak szeretnéd, ha így lenne és valójában ő a remény a te életedben...
...a közöttetek meglévő, alsó hangon két szint különbség miatt.

EGY a Queen 2019.08.15. 10:12:14

Bitch, please...!
Amúgy ja,szerintem menjetek el Peruba egy ayahuasca-szertartásra,egyből új szintet lép a kapcsolatotok,meglátod! ;)
Asse tudod,mit jelent a minőségi idő bazmeg,csak jól hangzik,mi? Hát nem a “Kicsimmel Görögben”-t.. édesfaszom..

2019.08.15. 10:16:15

Minden szerelem elmúlik két év alatt. Ez sima biológia. Ennyi ideig termelődnek azok a hormonok, amik a szerelem érzést adják. Szaporodási oka van, ennyi idő kell átlagban a megtermékenyüléshez. Ha ez idő alatt nem cuccoltak össze, nem terveztek családot, közös jövőt akkor bukta van.

A minőségi idő meg egyéb nyafogások már semmit nem érnek, csak röhejesek.

Rita Vrataski 2019.08.15. 10:18:53

Segítene igen, a találkozások sűrűségéből vegyél vissza, mondjuk legyen 0.
Akkor talán rájönnél, hogy mennyire felszínes vagy, és irdatlanul önző.

PPK™ 2019.08.15. 10:19:36

@buttercup13: a színház nem igazán insta-kompatibilis tevékenyég, mert nem divat (tehát nem minőségi idő) :)

Az étteremben 3 szögből lefotózott tűzdelt őzgerinc már inkább, de a non plus ultra továbbra is a TV-nagyságú napszemcsiben pózolgatás a tengerparton ;-)

EGY a Queen 2019.08.15. 10:21:23

@buttercup13: minden embernek az a minőségi idő,mármint a szex,összebújás,beszélgetés,hűlyülés,közös főzés stb. szóval helyszínfüggetlen egymásrafigyelés, mert ezt jelenti. Az,hogy poszterina ezt nem tudja,oszt a nyaralásra próbálja ráaggatni,az az ő baromsága.

Janed0e 2019.08.15. 10:52:43

Érdekes, h itt a többségnek a minőségi idő =otthon ülés egymás nyakán. Ti ezt hány évig érzitek kielégítőnek? Nekem a minőségi idő azt jelenti, h olyasmit csinálunk, amit jó felidezni, amire vissza tudunk emlekezni évek múlva, h "emlékszel, amikor a kajakkal kikeveredtunk vhogy a Tiszara, felborultunk, sírva röhögtünk és alig bírtuk visszaevickelni a csatornába?" ha nem csináltok programokat, amit mindketten élvezték, nincs adrenalin, akkor egy hosszútávú kapcsolatban csak vegetaltok? Aki nyaralni megy, az csak az Instagram miatt teszi? Ti mire fogtok emlékezni, mit meséltek majd az unokaknak? Hogy 1x foztetek egy fasza pacalt otthon, aztán meg szotyiztatok a tv elott? Wtf..

EGY a Queen 2019.08.15. 11:02:57

@Janed0e: szerintem a kulcsszó az IS . Lehet minőségi időt tölteni egy yachton is a Bahamákon meg otthon a tv előtt is. Meg lehet mindkettőt úgy tolni,hogy gyakorlatilag azt se tudod ,ki van melletted. Az egymásra figyeléstől,az egymásra hangolódástól lesz egy idő minőségi,és akkor ja,az is lehet emlékezetes,ahogyan a pacalt megfőztük. Teljesen helyszínfüggetlen ez a dolog.

2019.08.15. 11:04:39

@Egy se kurva, mind kiralylany: ezt pont magadról írtad nyuszifül. vagy te így udvarolsz?

EGY a Queen 2019.08.15. 11:04:54

@Egy se kurva, mind kiralylany: jó van,Zsolti,hesspicsába mán!
Elhagyott,hát elhagyott. Faszér’ rajtam töltöd ki? He?

PPK™ 2019.08.15. 11:09:22

@buttercup13: az meg a másik véglet, akik világgá akarják kürtölni akár az instán keresztül is, hogy ők aztán mekkora intellektuel személyek :)

Mondjuk kaphat így faszit, a kérdés pusztán annyi, hogy VALÓBAN kultúrsznob-e a nő, és hogy ilyen csókát akar-e maga mellett tudni? Mert ugye ha csak így akar kitűnni, de igazából nem is ilyen a csaj, akkor nyilván nem, de ha kajakra ilyen a gáré, akkor azért elég jó szűrő tud lenni, valljuk be :-)

De azért a nagy részük ezeknek is el tud ám lazulni, ha kihúzod a karót a seggéből. Volt, hogy a baráti társaságból valaki elhozott egy ilyet, a második ilyen okoskodó megnyilvánulásánál a srác, aki hozta, közölte vele, hogy ez kurvára nem az a csapat, szóval lazítson, tegyen az arcába egy kis folyadékot és vegye fel a ritmust, mert mindenkinek jobb lesz úgy az elkövetkező együtt töltött pár nap :D

És elő is húzta a bulizós énjét és kiderült, hogy kurva jó arc a csaj :)

moonshadow 2019.08.15. 13:15:13

@Janed0e: Alapból az a normális, hogy legjobban otthon szeret lenni az ember a saját kedve szerint kialakított otthonában. Ha neked az a Tiszába kell borulni egy sírva röhögős közös élményért, az a te ideád, de tapasztalataim szerint otthon is simán történnek ilyen élmények.

TheKillers 2019.08.15. 13:38:29

a minőségi idő egy férfinek 2 dolog lehet: 1. létrehozni, alkotni 2. megünnepelni azt. szoval vagy csináljatok együtt valamit (ne gyereket!), ami siketélményt ad, vagy hagyd a faszit alkotni, haladni és ünnepelj vele az étteremben, ágyban vagy a Tiszán. az hogy csak ugy elmegyünk századjára étterembe, eszünk oszt hazamegyünk, egy férfinak önmagában semmi örömöt nem ad, ne legyenek ilyen elvárásaid, hiába orjási program ez neked nöként. segits neki férfinak lenni, jobb lesz neked is.

Janed0e 2019.08.15. 13:47:46

@moonshadow: alapból az a normális... Persze, neked. Nem kell az általánosítás. Tegnap is kifejtetted, h az egyedüllét a legkiralyabb. Szóval ha otthon a 4 fal között, egymagadban izgi élmények várnak, akkor azt kell hinnem, h te napi szinten begombazol.. Nézd, mindenki más. Teged kielegit a magány meg az otthon töltött idő, más meg másra vágyik, máshogy töltené az idejét. Nincs ezzel semmi baj. Nem vagyunk egyformák.

erkölcsi hulla 2019.08.15. 14:52:13

Minőségi idő női definíciója: bármi ami abból áll, hogy a férfi költi a pénzét a nőjére. Minél értelmetlenebb, drágább, lehetőleg közösségi médiára posztolható módon, hogy látszódjon a rongyrázás, lehessen vele kérkedni.

VOGAben 2019.08.15. 17:10:16

Ez csak a posztoló "agyában", fantáziavilágában párkapcsolat. A fickónak meg kényelmes ez. Minden másnap vagy harmadnap felugrik, belógatja vagy felhúzza azt kalap, kabát... Főzőcske meg tévécske, ne röhögtess! Ismerek pár ilyet. Havonta, negyedévente új versenyzővel álmodják magukat kapcsolatba, meg persze, ha nincs jelentkező akkor van a célra pár riasztható arc. A lényeg, hogy a minimum 3 szint különbség meglegyen a kan javára. Fejben persze egál a biznisz, de hát tudjuk ezt... A lényeg, hogy a kutya sem akar komolyat ezekkel a "csinoska nőkkel", főleg, ha még ismerik is egymást ezek a pasik. Mire számítanak, te jó ég??? 30-40 között ez szánni való.

Burgermeister 2019.08.15. 17:32:51

Hááát barátom ez kuka, lehet huzni vonni de ez az. Mondj fel!

Tata_ 2019.08.16. 09:09:33

Szerintem a minőségi együtt töltött idő a közös kiszakadás a szürke hétköznapokból, a monotóniából. Ez bármi lehet, amivel kellemes emlékeket gyártanak.

acycloren 2019.08.16. 16:27:20

A minőségi idő az elidegenedett nyugati társadalmak által kitalált placebó, semmire se jó gyógytapasz, ezzel hitetik el magukkal az emberek, hogy fontosak egymás számára, hisz minőségi időt töltenek együtt. Férfi a nővel, szülő a gyerekkel. Csakhogy egy valóban szeretett emberrel nem csak a randizni akar az ember, nem csak a vidám oldalát osztja meg az életének, hanem minden mást is. Hogy képzelik a hosszútávú együttélést az emberek, ha nem képesek egymást elviselni hétköznapi szituációkban és kizárólag randizni, szórakozni, utazgatni, fancy étterembe járni akarnak együtt?

Ez a minőségi időt igénye nem csak párokra jellemző, a nyugati szülő au-pair-re hagyja a kölykét és legfeljebb heti pár óra "play date"-en van együtt a szülő és a gyerek.
Elidegenedés. Akkor meg miért nem inkább egyedül él az ilyen ember?

Frh 2019.08.23. 09:37:11

@Tata_: Épp ezért nem értem, miért nem minőségi idő pld. a közös főzés? Nekem az. Sokat nevetünk a párommal a mindig előforduló főzicskélős bakikon és jó érzéssel emlékszünk vissza az ilyen alkalmakra. Akár évek múlva is előjöhetnek emlékként, hogy emlékszel amikor ez meg az történt - és akkor is nevetünk.
Ezt nevezem én minőségi időnek.
Mondjuk az nem az, hogy az egyik főz, a másik meg várja a kaját a tévé előtt.

Az is furcsa, hogy nem laknak együtt 2 év után sem. Milyen kapcsolat az ilyen? Megmondom: komolytalan.

Annyira kevés az infó, még azt se tudjuk a posztoló nő-e vagy férfi.
süti beállítások módosítása