A pasi iszonyúan le tud menni pronyóba

2019. augusztus 29. 07:33 - csajokespasik

„Sokáig azt hittem, ők A Minta Pár, de már világosan látom, hogy a konfliktus gyökere az, hogy nincsenek egy szellemi szinten” - Tényleg olyan világot élünk, ahol a párok inkább rögtön szakítani akarnak, mintsem leülnének megbeszélni a dolgokat? Posztolónk szerint igen, és ha két ember nem kompatibilis egymással, azt jobb az elején felismerni.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok,

Jelenleg boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolatban élek, amiről csak annyit, hogy valóban a közhelyeknek tartott tanácsoknál kell keresni a megoldást, magyarán: mindkét fél engedjen, legyen tér, legyen szabadság, és semmilyen szinten se legyen jelen az elnyomás vagy az uralkodási kényszer. Sok érdekes kérdést láttam már itt, és nem értem, hogy sokak szerint miért könnyebb szakítani, mint megbeszélni a dolgokat?

Ha mi nem beszéljük meg az elején adódott félreértéseket, már többször szétmentünk volna. A kérdezők, ha arról panaszkodnak, hogy a párjuk csinált valamit, vagy csak gyanakszanak, hogy csinált, többnyire azt a tanácsot kapják, hogy hagyd ott, nem szeret. Sajnos olyan világot élünk, ahol a párok inkább rögtön szakítani akarnak, mintsem leülnének megbeszélni a dolgokat. Miért van ez?

Persze, mi csak a kérdés beküldőjének nézőpontjából ismerjük a helyzetet, a másik oldal eleve hátrányban van, ennek ellenére sokan a szakítást javasolják, és talán ez az eredmény már azelőtt megszületett a Levélíróban is, mielőtt beküldte a történetét. „Mert úgyse szeret a párom, minek is ez az egész tovább?”. Ha valaki eleve kiakadt a párján, egy olyan lelkiállapotban van, hogy alapból felnagyítja a problémát, így objektíven nem is lehet tanácsot adni számára. Másrészt olyan nem nagyon van, hogy a két fél teljesen kompatibilis egymással, főleg az elején nem, hisz fokozatosan ismerjük meg a másikat. És az biztos, hogy idővel jöhetnek olyan szituációk, amik konfliktusban csúcsosodnak ki.

Van egy páros a baráti körömben: úgy jöttek össze, hogy barátok voltak, és amin a legtöbbet vitáznak mostanában, az az, hogy a férfi a barátainak akar inkább megfelelni, mint a barátnőjének. Ezt most nem részletezem, de könnyen kitalálható, mik ezek, nagyjából mindenki átélt hasonlót. Amikor vitáznak, a pasi iszonyúan le tud ereszkedni pronyóba, és ha alulmarad, elvonul sértődötten és leköti magát valami mással. Rengeteget változtak mindketten, mióta ismerem őket, és hiába töltenek több időt együtt, az inkább közös hallgatás és nem megbeszélés. Sokáig azt hittem, ők A Minta Pár, de már világosan látom, hogy a konfliktus gyökere az, hogy nincsenek egy szellemi szinten, nem beszélik meg a dolgokat, néha másnak panaszkodnak róla.

Még egyetlen probléma sem oldódott meg azáltal, hogy nem foglalkoztak vele. Én így gondolom.

 
52 komment
Címkék: tanulság

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr1615029272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.08.29. 08:34:43

Jelenleg boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatban élek..
Örülünk és büszkék vagyunk rád. De akkor mégis mi a kerge mókust foglalkozol más kínjával és miért pont ide írod?...

PPK™ 2019.08.29. 09:02:10

@TSEPKE: pont azért, mert a poszterina már megtalálta az Igazit© így mások kapcsolatát kénytelen górcső alá venni és fikázni :-)
Mondjuk az ilyen boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatban élőkről szokott állandóan kiderülni, hogy valójában egy rakás szarban tőzsölögnek évek óta... :-)

Rita Vrataski 2019.08.29. 11:08:08

Itt van végre egy CSP blog olvasó, és lehet kommentelő, aki bekapcsolódhatna az adott tanácsok értékelésébe, vitába szállna.
De nem tudom mi a kérdés.
A pároknak meg kell beszélniük a dolgokat?
Igen.

DorianBlue 2019.08.29. 11:58:58

Hajajj, mi lesz, most nem tudjátok fikázni és megalázni a posztolót, pedig ezért gyülekeztek itt mindig, dögevők...

God Harald 2019.08.29. 12:18:07

@DorianBlue: dehogynem! A poszter nem boldog kapcsolatban él, hanem maradékelvűben. Nincs meg a nélkülözhetetlen szinkülönbség!

exilis 2019.08.29. 12:22:56

Az egyik alapvető tévedés ez a mondat: " a férfi a barátainak akar inkább megfelelni, mint a barátnőjének"

Senkinek nem akar megfelelni. Egy férfinek soha nincsenek olyan barátai mint a nőnek, hogy "azért a legjobb barátom Juci, mert vele mindent meg tudok beszélni", egy férfinek harcostársai vannak, akikkel összeköti a közös szenvedély. Ez lehet a kocsma, lehet a foci, lehet a horgászás. És nem megfelelni akar nekik, hanem dominálni szeretne, alfa lenni, a közösségben megmutatni, hogy ő jó abban amit csinál. Ha kocsmatöltelék, akkor eldicsekedni hány felest tud lenyomni, ha pecás a legnagyobb halat fogni, stb. Ha ezt akarod megtörni nőként, akkor nem a barátokkal harcolsz, hanem a férfi lényegével, egójával, ambícióival. És ha felteszed a kérdést, akkor nem úgy kell feltenni, hogy kinek akar inkább megfelelni, barátnőnek vagy barátoknak, hanem úgy, hogy mi a fontosabb neki, a saját céljai, azok a dolgok amik boldoggá teszik, vagy az, hogy azt csinálja amit te akarsz.

"Nincsenek egy szellemi szinten" Már ezért a kifejezésért önmagában péklapát járna, egyébként semmi nem utalt rá a szövegben, ez agy alap nélküli minősítés.

"Amikor vitáznak, a pasi iszonyúan le tud ereszkedni pronyóba, és ha alulmarad, elvonul sértődötten és leköti magát valami mással"

Tipikus férfi problémamegoldás, hogy amikor egy vita teljesen értelmetlenné válik, látja, hogy ha fejre áll akkor sincs vége,
még órákig parttalan hiszti várható, akkor fogja a kalapot és kimegy a fészerbe barkácsolni, vagy elmegy horgászni. Ez nem pronyóság, teljesen logikus és sokszor jól működő problémakezelés, az asszony főjön a saját levében, mire hazajön addigra meg lehiggad.

God Harald 2019.08.29. 12:26:45

@exilis: ...ha 3 nap múlva jön haza, akkor biztos:))

Rita Vrataski 2019.08.29. 12:55:54

@PPK™: "pont azért, mert a poszterina már megtalálta az Igazit© így mások kapcsolatát kénytelen górcső alá venni és fikázni :-)"
Csak így lehet. Az itteni kommentelők is ezt csinálják. Majd mindenki (legyen az egyedülálló vagy kapcsolatban élő) szerintem elégedett a magánéletével, legalábbis ez jön le nekem, ezért fikázzák a beírókat. Természetesen van egy-kettő lelki nyomorult, de a többség a nyugodt kis életének az elégedett karosszékéből osztja az észt. De persze ezt nem írják le.

"Mondjuk az ilyen boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatban élőkről szokott állandóan kiderülni, hogy valójában egy rakás szarban tőzsölögnek évek óta... :-)"
Miért is? Mert le meri írni? Az automatikusan megkérdőjelezhető? Valóban, itt aki ilyeneket vállal, az megkapja a magáét. Csomó példát tudok, apró darabokra lett cincálva. Itt inkább ez kerülendő, hibát követett el. Egyébként a "boldog, kiegyensúlyozott" kapcsolatok is sokkal nagyobb számban vannak, mint itt azok a borzalmak amikkel szembesülök nap mint nap. Csak a saját kis mikrokörnyezetemben (család, barátok, munkahely) a kapcsolatok olyan unalmasan "normálisak", nincs érdekkapcsolat, szintkülönbség, megcsalások, kihasználások és hasonlók. Lehet hogy én egy másik bolygón élek? Nem tudom.

Dzsé 2019.08.29. 13:00:34

Szerintem a boldog és kiegyensúlyozott pàrkapcsolat vagy a rakás szar egy hosszabb kapcsolatban csak egy adott időintervallum jellemzése. Ha meg tudják beszélni a problémáikat, akkor túljutnak az adott nehéz időszakon és jön egy nyugisabb, élvezetes időszak. Aztán megint jön vmi nehézség, amin túl kell jutni.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2019.08.29. 13:04:56

@exilis: ez a komment egy látlelet a sokból, hogyan lehet egymás mondandóját kiforgatni.

1. Elképzelem, micsoda alfáskodást kellene művelnem a baráti körömben, mindenkit le kéne dominálnom, mekkora ezermester vagyok, hogy nem csupán a szifont szedtem már szét, hanem festettem műhelyt, raktam össze szekrénysort és milyen szépen vágok polcot dekopírfűrésszel. Ja meg mekkora ász vagyok már, hogy kismegszakítót is fel tudok szerelni a megfelelő helyre, méghozzá megfelelő dobozzal, karakterisztikával és áramerősséggel.

2. A proli szintet mint olyat nem azért emlegette, mert abbahagyja az értelmetlen vitát, hanem azért, mert csak hőbörög, nulla érvelés stb. Proli, pronyó témában tökéletes jellemrajz, mondhatni kötelező olvasmány:

demokrata.hu/velemeny/proli-90727/

Rita Vrataski 2019.08.29. 13:28:33

@exilis: "Az egyik alapvető tévedés ez a mondat: " a férfi a barátainak akar inkább megfelelni, mint a barátnőjének"

Senkinek nem akar megfelelni. Egy férfinek soha nincsenek olyan barátai mint a nőnek, hogy "azért a legjobb barátom Juci, mert vele mindent meg tudok beszélni", egy férfinek harcostársai vannak, akikkel összeköti a közös szenvedély. Ez lehet a kocsma, lehet a foci, lehet a horgászás. És nem megfelelni akar nekik, hanem dominálni szeretne, alfa lenni, a közösségben megmutatni, hogy ő jó abban amit csinál. Ha kocsmatöltelék, akkor eldicsekedni hány felest tud lenyomni, ha pecás a legnagyobb halat fogni, stb. Ha ezt akarod megtörni nőként, akkor nem a barátokkal harcolsz, hanem a férfi lényegével, egójával, ambícióival. És ha felteszed a kérdést, akkor nem úgy kell feltenni, hogy kinek akar inkább megfelelni, barátnőnek vagy barátoknak, hanem úgy, hogy mi a fontosabb neki, a saját céljai, azok a dolgok amik boldoggá teszik, vagy az, hogy azt csinálja amit te akarsz."

Ezt a faszméregetés nő nélkül is játszik. :) Itt szerintem már nem erről van szó.

exilis 2019.08.29. 13:43:28

@Névtelen betelefonáló: Te írtad a posztot?

1. Ez már mekkora hülyeség amit írsz, te a barátaiddal kismegszakítót meg bútort szerelni jársz össze? Nézz már kicsit magadba, és válaszold meg, hogy mi az ami összetart a barátaiddal. Nincs olyan férfi, ahol a barát az nem valami közös tevékenységhez kapcsolódik. Ez a különbség a nők és a férfiak barátai között. És igen, egy férfibarátsághoz mindig hozzátartozik némi dominanciaharc is, akkor érzed jól magad egy férfitársaságban, ha ott megbecsült tag vagy, az meg akkor lesz, ha valami miatt a többiek szemében elismerést vívtál ki.

"2. A proli szintet mint olyat nem azért emlegette, mert abbahagyja az értelmetlen vitát, hanem azért, mert csak hőbörög, nulla érvelés stb. Proli, pronyó témában tökéletes jellemrajz, mondhatni kötelező olvasmány:"

Nem, a prolit csak jelzőként emlegette, de nem hozott fel semmilyen konkrét példát, így meg nem több mint egy súlytalan semmi. Pláne, hogy azt mondja a csaj, hogy nincsenek egy szinten, de előtte azt is mondta, hogy sokáig csak barátok voltak. Eltérő szintek között nincs barátság, azt az örök igazságot meg, hogy egy fiatal nő mindig FELFELÉ választ nem is akarom felhozni, mert kapok.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2019.08.29. 13:51:23

@exilis: csak a szókiforgatás és a móka kedvéért. Úgy nézek ki? :D Vagy netán nő vagyok?
Persze hogy van közös tevékenység, ezt nem vitattam. No de az eszmefuttatásod szerint valamivel le kell dominálni a többieket. Igen ám, de a mi köreinkben mindenki megbecsült tag, aki nem csak panaszkodik, hanem tart valahol az életben. Kérdés, a te köreidben vagy inkább ti köreitekben mivel lehet kivívni az elismerést?

"a prolit csak jelzőként emlegette". És ezt a jelzőt vajon kikre használják? Azt már megválaszoltad, hogy nem azokra, akik elvonulnak vita után. Igaz, ezt senki nem mondta.

Rita Vrataski 2019.08.29. 14:18:06

@Sally and Billy: ezt a végén nem tudtam értelmezni, nincsenek egy szellemi szinten, ez vajon mit jelent? értelmi szint, érzelmi szint, vagy valami ezoterikus jelentés?

Behaton 2019.08.29. 14:36:38

Az a probléma, ami nem oldódik meg magától, nem érdemli meg, hogy foglalkozzunk vele.

Behaton 2019.08.29. 14:42:47

@Rita Vrataski:

"Csak a saját kis mikrokörnyezetemben (család, barátok, munkahely) a kapcsolatok olyan unalmasan "normálisak", nincs érdekkapcsolat, szintkülönbség, megcsalások, kihasználások és hasonlók."

Ez csak a felszín. Ezek után hallasz majd olyanokat, hogy :

"-Én nem néztem ki a Gáborból, hogy azzal a húszéves csajjal hetyeg a Gabica háta mögött"
...vagy...
-Gondoltad volna a Juciról, hogy ennyi pasival csalja meg a Petit, pedig a Peti annyira rendes, minden nő ilyen férjet szeretne."

exilis 2019.08.29. 14:52:30

@Névtelen betelefonáló: Ha már szókiforgatás, akkor a saját házad táján nézz körül, sehol nem írtam olyat, hogy le kéne dominálni a többieket.

"a mi köreinkben mindenki megbecsült tag, aki nem csak panaszkodik, hanem tart valahol az életben"

Ugye nem is érted, hogy valahol arról beszélsz amiről én?

exilis 2019.08.29. 14:58:00

@Rita Vrataski: Én ugyanezt mondtam volna 35 éves koromig. Mindenki olyan rendes, unalmas, csak jól működő házasságok a környezetemben stb. Addig amíg a gyerekek kicsik nem szokott gond lenni, a házasságok zöme 40 éves kor felett borul, akkor jönnek a "szaftos" sztorik. Volt egy baráti körünk, akikkel a gyerekek apropóján összejártunk, túráztunk stb., talán 10 család. Azok közül egyetlen egy van még együtt, de az olyan, hogy a gyerekcsinálás óta szexmentesen élnek, szerintem mindkettő aszexuális.

2019.08.29. 15:16:34

"A csaj próbálja magasabb szinten megoldani a problémákat, vagyis megbeszéléssel."

Az ilyeneket miért a faszé' nem verik agyon?:)

Tata_ 2019.08.29. 15:32:11

@exilis: Ezt mondjuk nem értem, hogy miért jó 40 felett újra kezdeni az egészet. A kapuzárási pánik vagy az unalom lehet a mozgatórugója annak, hogy tönkreteszi a teljes család életét az, aki borít?

Rita Vrataski 2019.08.29. 15:59:56

@Behaton: @exilis: én csak arra akartam kilyukadni, hogy vannak olyan kapcsolatok, ahol csak egész egyszerűen emberek megismerkednek egymással, megszeretik egymást és együtt élnek, vagy családot alapítanak. Mindenfajta címke nélkül.
Most mit mondjak a megcsalásokra, a példáitokra? Cáfoljam meg hogy nem lesz ilyen? Vagy ítéljem el őket?
Az én környezetemben amit leírtam ezt tapasztalom. Nem vagyok mentalista, jövőbelátó, de a többség nem hiszem hogy a könnyebb utat fogja választani.
Egyébként nagyon jó hogy a házasságkötések és a gyerekvállalás életkora kitolódott (egyéb okok miatt is természetesen).

Behaton 2019.08.29. 16:11:27

@Rita Vrataski:

"Nem vagyok mentalista, jövőbelátó, de a többség nem hiszem hogy a könnyebb utat fogja választani."

De igen, a többség "mindig" a könnyebb utat választja. Ilyenek az emberek.

erkölcsi hulla 2019.08.29. 16:16:52

@PPK™:" egy rakás szarban tőzsölögnek évek óta... :-)"

Dőzsöl, vagy tőzsöl? Melyik a helyes? Tévedésben éltem az életem eddig a "dőzsöl" kifejezést használva?

Visceroid 2019.08.29. 16:17:43

"Tényleg olyan világot élünk, ahol a párok inkább rögtön szakítani akarnak, mintsem leülnének megbeszélni a dolgokat?"

Én már azon csodálkozom, hogy ebben az országban még vannak párok.

PPK™ 2019.08.29. 16:51:39

@erkölcsi hulla: a dőzsöl jelentésével tisztában vagyunk, a tőzsölög az meg kábé ellenni a langymeleg fosban. Itt a blogon régen használatos szófordulat volt napi szinten :-)

PPK™ 2019.08.29. 16:57:11

@exilis: "Tipikus férfi problémamegoldás, hogy amikor egy vita teljesen értelmetlenné válik, látja, hogy ha fejre áll akkor sincs vége,
még órákig parttalan hiszti várható, akkor fogja a kalapot és kimegy a fészerbe barkácsolni, vagy elmegy horgászni. Ez nem pronyóság, teljesen logikus és sokszor jól működő problémakezelés"

Ez ultrajó észrevétel amúgy. Jellemző szitu, mikor próbálod értelmesen elmagyarázni, valamint a megoldásra terveket kovácsolni, csakhogy a gádzsi kurvára másról beszél és az ember fiának türelmétől függetlenül 30-60 perc után azt mondod, hogy "jó' van baszd meg faszom fog veled vesződni, ha nem érted meg a hülye fejeddel amit magyarázok neked..." és otthagyod a picsába, a sokadik alkalom után meg végleg.

És akkor ez a nőnél úgy csapódik le, ahogy a mellékelt ábra is mutatja:
pronyó vagy, aki megsértődik. Miközben nem megsértődésről van szó, hanem leszarásról, a kettő pedig köszönőviszonyban sincs egymással.

Annyit korrigálnék, hogy ez igazából nem problémamegoldás, mert a nő értelmi hiányosságaiból kifolyólag nem lehet megoldani a problémát, csak hátrahagyni.

PPK™ 2019.08.29. 16:57:53

@PPK™: nem függetlenül, hanem függően :-)

El Amante 2019.08.29. 17:37:51

@Behaton: pont így! Még a legszorosabb baráti kapcsolatokban sem látunk mindent a többi pár magánéletéből, és nem tartjuk a lámpást az ágyuk fölött sem.
Nekem volt szerencsébb többször rosszkor rossz helyen lenni, és így “beavatottá” válni titkos viszonyokba, meg egyébként is gyorsan levágom, ha valaki kamuzik, kiszúrom, ki kivel kavar. A legszebb álompár (de utálom ezt a szót) is küszködik egy idő után és dehogy fogja kifelé mutatni, h rothad az egész kapcsolat. Társaságban megy a nyuszikám, cicuskám, otthon meg mindenki fordul a fal felé, lámpa leo.
Ha hihetünk a statisztikának, ma 100 megkötött házasságból 55 válással végződik, a leggyakoribb okok közt a hűtlenség előkelő helyen szerepel, szóval mondhatjuk, minden második házasságban valamelyik fél félrelép (a válás persze nem biztos, h emiatt lesz). Azaz (statisztikailag) mindenkinek az ismeretségi körében van olyan csudi házasság is, ahol a kiegyensúlyozott és boldog házasság képe valójában egy nagy szélesvásznú vetítés.

El Amante 2019.08.29. 17:44:45

@Tata_: általában akkorra jut el egyik v mindkét fél oda, h nem ilyen lovat akartam, vagy már nem tetszik. És persze egyszer élünk, de szerelmesek többször tudunk lenni. Sztem egyáltalán nem fura, h sok kiüresedett házasságot inkább felbontanak, mint, h azt a példát mutassák a gyereknek, h szorítsd össze a fogad és bírd ki, ha már 25 évesen igent mondtál. Ez egy vállalhatatlan dolog. Illetve sokaknak vállalhatatlan. A gyerek nrm profitál, a család nem profitál, a pár tagjai meg szenvednek, akkor meg minek?

exilis 2019.08.29. 18:00:11

Megnéztem egy statisztikát, váláskor a felek átlagos életkora nőknél 40, férfiaknál 45 év. Mi szinte tökéletesen hoztuk a statisztikát, de a körülöttem élők többsége is, így tényleg nem tudok mást mondani a fiatal fórumtársaknak, hogy élvezzék az életet amíg lehet, 40 körül meg önmérséklet, türelem, és empátia a másik felé ezerrel, ha fontos számotokra a házasság.

VOGAben 2019.08.29. 18:09:03

Egy 35-45 közötti férfi, akit már megviselt a harc, túl van minimum egy váláson és sok pofára esésen, már nem kerget illúziókat. Hiába idealizálja az épp aktuális menyecske, álmodja köré azt is ami nincs de fontos lenne, az nem fog beteljesülni az fix! Nekem is rágták évekig a fülemet zavaros nőcskék... Bolond huszonéves, vagy szétkergetett harmincas, majd negyvenéves tök mindegy. Mindnek adott volt egy jó alternatíva. Anno. De a kibaszott álmaik élveztek elsőbbséget. Az, hogy nem lett/lesz belőlük semmi az nem az én saram. Ha rám szakadna a jackpot sem biztos, hogy újrakezdésben gondolkoznék. Sőt! A régi hisztikre, idióta ribkó "barátnőktől", kolléganőktől eltanult követelménypanelekre gondolok. Laza csaj mindig akad, értékrenddel bíró normális meg megbecsüli magát a kapcsolatában. Láthatatlanul boldog és nem kurvul el, ha kicsit is szarabbul megy a szekér. De az a bizonyos meseszekér ledob minden potyázót, kétség ne legyen!

exilis 2019.08.29. 18:31:30

Ja, nincs pontos statisztika, hogy a házasságok hány százaléka végződik válással, arról viszont van, hogy 1000 meglévő házasságra évente 100 válás jut, azaz egy átlagos házasság várható élettartalma ma Magyarországon 10 év.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2019.08.29. 20:48:46

@TSEPKE: hogy reagálhasss, különben mi lenne veled?:)

2019.08.29. 21:18:56

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): Ssssz... Ez gonosz volt.. Bántottalak én téged?

El Amante 2019.08.29. 21:55:31

@VOGAben: "Mindnek adott volt egy jó alternatíva. Anno. De a kibaszott álmaik élveztek elsőbbséget. " Az alternatíva a holtomiglan-holtodiglan? Amit a rózsaszín ködtől nem látva mondtak ki a násznép előtt? Na, ha valami, az a mese, egyszerűen nem életszerű. Az álmok meg vannak, nem csak a nőknél, férfiaknál is. Jobbat akarnak, mást, nem a 10-20 éve tartó híg fost. Nincs baj ezzel. Ha te nem akarsz részt venni egy újrakezdésben, sztem kár is gondolatot pazarolni rá. Egy élete van mindenkinek, miért ne akarhatna mást valaki 30-40-50 évesen, vagy akár később, mint amit eldöntött 25 évesen? Kinek jó, ha fogát összeszorítvva benne marad olyasmiben, amit teste-lelke visszataszítónak tart már? Ezt a szemére vetni sem nőnek, sem ffinak nem kellene. Döntések vannak, és mindenki viseli a következményét. Ha ez az általatok macskás vénlányos állapot, akkor az, ha az alkesz topmanager, akkor az. Egyáltalán nem biztos (sőt), hogy ők a kevésbé boldogok.

TheKillers 2019.08.29. 22:38:24

@PPK™: a problémamegoldás..hmm fiatalkorom nagy buzgó marhasága

VOGAben 2019.08.30. 00:12:11

Pont leszarom már!

VOGAben 2019.08.30. 00:23:35

És mindig az robbant akinek a segge alá került a mindenség... Pfffffffffffffff....

exilis 2019.08.30. 06:23:37

@El Amante: Már kb. senki nem házasodik 25 évesen, és egyáltalán nem az a jellemző, hogy azért válnak, mert "teste-lelke visszataszítónak tartja a párját". Ostoba és felelőtlen félredugások miatt válnak legtöbben. Végig se gondolják a divatból félredugók, hogy ez a házasságukra milyen következményekkel járhat, mert nem számolnak a lebukással, azután meg megy "mentsük meg a házasságunkat" szánalomidőszak, aztán a törvényszerű válás.

El Amante 2019.08.30. 09:49:38

@exilis: igaz, mostanra kitolódott egy kicsit, de a házasságok zömét még mindig 30 alatt kötik. Ettől még igaz lehet az állítás. A konyhád falát is megunod 10 év alatt, elégedetlen lehetsz az állásoddal, hiába keresel sokat, váltasz, barátok mennek és jönnek az életedben, stb. Ne mondd, h egy egy húszonéves ugyanolyan, mint egy 40-es. Annyi változás van ma már egy ember életében, miért pont a házasságra ne hatna ki? A mai formájában elavult intézmény a házasság, de azért divatból félredugóval még nem találkoztam, pedig ismerek néhány sztorit. Az emberek azért lépnek félre amiért mindig is: mert félre akarnak lépni. Persze ráfogják valamire/valakire, mert úgy pofásabbnak tűnik a dolog, de a helyzet az, h ez is csak egy döntés egy adott szituációban. Nem megoldják a problémát, hanem generálnak egy másikat. És pont, h belegondolnak (hiszen ez a problémára a megoldásuk), ezért meg is tesznek mindent, h ne derüljön ki. De többnyire, amikor kiderül, akkor már úgyis mindegy. Kevés házasság él túl ilyesmit, de azért nem példanélküli. Egyébként pl. a párterápia hasznos dolog, ott azért ki szokott derülni, h sokan mennyire meggondolatlanul házasodtak, és mennyire nem ismerik azt, akit elvettek/akihez hozzámentek, ill mennyi egyéb lelki terhük van, ami kezeletlen évtizedek óta.

TheKillers 2019.08.30. 10:36:46

@PPK™: szoval problémamegoldás, fiatalkorom marhasága.. amikor attol éreztem féefinak magam, hogy majd én megoldom a nö problémáját és hogy fog érte felnézni rám. aztán még neki állt feljebb, vagy hiszti tovább és nem értettem.. nem megoldás kell a nönek, hanrm megértés. igen, ez az amit a barátnökkel csinálnak, panasz nyavalygás kibeszélés, a másik meg szörnyülködik, o te szegény. külön neheziti a dolgot, h nem is akarja a nö hogy megoldodjon a probléma mert az fáraszto vagy konfliktussal jár, vagy csak jo nyavalyogni..rossz helyre cimzik, amikor férfinak panaszkodnak, de fel kell ismerni: oo te szegény, van bajod, de megoldod, erös vagy, ezért is szeretlek.. már szabadultál is, lehet szexelni, stb.

kiskutyauto 2019.08.30. 16:53:48

Most előbb elfutok csandrázni egy irdatlant... aztán majd jövök és véleményezek.... :D

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2019.09.04. 22:54:46

@TSEPKE: Mindig, mikor másokhoz is hozzászólsz :)
süti beállítások módosítása