Őrjöng + eseng + bocsánatot kér

2019. szeptember 02. 07:46 - csajokespasik

A pasi három év után sem képes túllépni az exén, és ha kicsit bepiál, szánalmas monológokkal zaklatja exét, akinek amúgy már új barátja van. Az ügy pikantériája, hogy a nő mindent megtesz azért, nehogy párja megtudja, hogy az exe még ennyi idő után is ennyire ragaszkodik hozzá, mert attól fél, hogy laposra verné.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Üdv! Három év után szerintem az lenne a normális, ha az exed maximum a legjobb barátodként tudna tekinteni rád. Hát ez nálunk nem így alakult. Miután már három éve külön vagyunk, néha az egekig magasztal, meg bánja, hogy szétmentünk, máskor meg szemrehányásokat tesz nekem – ide tartozik a durvább része, mert volt már, hogy meg is fenyegetett, ha bepiált, miután végighallgattam az önsajnáló szövegét. Néha kicsit tartok tőle, volt már, hogy komplett hétvégét gyomorgörccsel töltöttem, mert kilátásba helyezte, hogy járkálni fog utánam, mert „aggódik” értem és vigyázni akar rám. Nem tud túllépni rajtam, pedig volt utánam nője, nem sokáig, de volt, talán több is, igazából nem tudom, mennyi, mert ezekről nem beszél - nekem meg van már egy ideje stabil barátom.

És az is az én játszmám, hogy úgy alakítsam a történéseket, nehogy megtudja a barátom, hogy az exem még ilyen viszonyban áll velem, és miket művel, mert ő olyan, hogy laposra verné, én meg nem akarok belőle ilyesmit.

Exemmel nem lehet már megbeszélni dolgokat, nagyon önfejű. Igazából nem is tudom mit akar még, mert azt sosem mondja, hogy jöjjünk össze újra, de nyilván ez van a háttérben. Ha azt mondom neki, inkább örökre felejtsük el egymást ezek miatt, akkor mindig ugyanaz a scenario: őrjöng + eseng + bocsánatot kér. És amikor ilyen, saját magát alázza meg, ...a kapcsolatunk alatt nem volt ilyen ragaszkodó és törődő velem, ezért is érthetetlen számomra most ez az egész, ami egyre csak húzódik... nem én voltam élete nője, ezt mindig éreztem. Arról nem beszélve, hogy amikor így viselkedik, sok mindennek látom, d e férfinak nem. Miért nem érzi, hogy semmi nem lehet már olyan, mint régen, főleg a megnyilvánulásainak tükrében nem. Szeret, de ez már nem szerelem. Magamból kiindulva, azt mondtam neki, hogy én a helyében a saját érdekemben szakítanék meg minden kapcsolatot. 32 éves, nincs veszve semmi, de azért annyira nem is ér már rá stagnálni... arról nem beszélve, hogy nem tenném ki ilyeneknek azt, akit szeretek, akár csak barátságból is.

Fogalmam sincs, mit tegyek, rengeteg türelmem volt már hozzá, újra és újra. Mindent toleráltam, amit lehetett a viselkedésében, de az értetlen természetével nem tudok mit kezdeni. Már eddig is többet viseltem el, mint kellett volna. Kezelhető még ez a helyzet?

 
46 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr4615035534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.09.02. 07:59:27

A szintelmélet prolifalván is érvényes. A kínod az, hogy nincs jobb, de talán még olyan egyéb lehetőséged sem pasi fronton, mint amit a balfasz exed képvisel. Ezen kellene változtatnod, javítanod.

Hogyan? Nincs mese, az időd ketyeg, és tökmindegy,h 22 vagy 32 vagy, ugyanúgy szűkülnek a lehetőségeid minden egyes nappal. Kezdj el jobban kinézni, fogyni, sportolni, szebbnek lenni, vonzóbbnak, jobb kedvűnek, kedvesebbnek, mosolygósabbnak és a szexben erősen bevállalósnak az arra érdemesnek. Proli Palival pedig szakíts meg minden kapcsolatot, ne tápláld benne a reményt mint eddig.

PPK™ 2019.09.02. 08:55:04

Ha idegbeteg rosszfiúkkal kezdesz, akkor számolnod kell az ilyen és ehhez hasonló mellékhatásokkal. De hát ha az ilyen figurákra bizsereg a mindzsód, akkor nincs mit tenni, nem igaz?

Ja, de.

Egyszerűen csak tiltanod kellene minden csatornán, a telefont nem felvenni, üzenetekre nem válaszolni. Csak hát neked is simogatja az egódat, hogy a volt csávód vergődik, mint a partra vetett hal, te pedig tetszeleghetsz az ártatlan szuperbula szerepében, akiért élnek-halnak a csókák.

Szeretettel várjuk a következő posztot tőled, amikor a mostani csávóddal akarsz szakítani és azért sípolsz, mert éjjelente az ajtódat rugdossa, hogy átrendezze az arcodat.

2019.09.02. 08:57:59

Előbb utóbb ki fog derülni az exed zaklatása és akkor a jelenlegi pasid is lelép mert nem voltál vele őszinte, hazudoztál.
Nyilván még az exed után vágyakozol te is, másképp törlés tiltás lett volna részedről már régesrég.
Nagyon gáz vagy te csaj!

EGY a Queen 2019.09.02. 09:31:31

Én aszondom,hogy az Apple szervízben kezdjed a napot,mert az vmi kurva gáz,hogy nem lehet tiltani egy számot egy kurva telefonról. Vízbe esett,vagymi?
Pfejjj,de ruhellem az álszent fajtádat..

exilis 2019.09.02. 09:41:42

@EGY a Queen: Van ám élet az Apple-en túl is :)

A lényeget meg fent elmondták, nem az exed a gáz, mert kb. minden második szakítás után ugyanez a szitu az első időkben, csak ott rövidre zárja az aki már továbblépett. Azon gondolkodj el, te miért nem tudod lezárni.

2019.09.02. 09:56:13

@EGY a Queen: úgy írtad az apple-t, mint ha ez valami minőséget jelentene...

PPK™ 2019.09.02. 10:25:14

@Egy a KING: ez te vagy, aki ül a sziklaszirten és épp' beleveri a faszát az egész óceánba? :-D

Father Justice ☢ 2019.09.02. 10:26:10

"Három év után szerintem az lenne a normális, ha az exed maximum a legjobb barátodként tudna tekinteni rád."

Három év után szerintem az lenne a normális, ha az exeddel három éve kommunikáltál volna utoljára.

Cs. Tibor 2019.09.02. 10:27:09

Unalmas! Unalmas! Unalmas! Na nem a poszt!
Az mindig tanulságos, és újabb meg újabb bizonyíték arra, hogy miként szúrjuk el a párkapcsolatainkat, és milyen életreszóló sors-átalakulás a következménye.

Unalmas az, hogy a posztok többségében mindig ugyanazt kell szajkóznom, az itteni törzstagoknak meg ugyanazt olvasniuk, bár ha le nem írom a hormon nevét, egyesek "hiányolják". Csak akik mostanában tévedtek ide ("... egy újszülöttnek minden vicc új...", azoknak jelzem: Oxitocin! Igen, igen! Ez annak a hormonnak a neve, amely hatása nélkül fönn sem maradt volna az emberi faj, ám nem az eredeti céljára használva éppen hogy a kipusztulás szélére sodorja a társadalmakat. Jó társadalom az, amely többségében hasonló esetek akár millióit generálja, sőt - a fejlett nyugatot is beleszámítva - százmilliókat dönt pszichés traumákba? E hanyatló kultúrájú világban (mert ez a hanyatlás is következmény), talán még vannak olyanok akik megértik a lényeget, s ők, utódaik talán túlélik, mert felnevelnek elegendő utódot.

Tehát még egyszer (és valószínűleg nem utoljára, pedig a tarsolyomban még számos hasznos üzenetem volna): Evolúciósan kialakulva (még az állatvilágból örökölve, hisz ott is megjelenik) van egy nagyon sokoldalú hormonunk, az oxitocin. Miközben ez a test különböző részeiben a nem akaratlagos izmok összehúzódását vezérli (pl. szüléskor is), az agyban egészen más szerepű: Az agyi hálózatban - kifejezetten egy személyhez kapcsolódva - kötődést épít fel, s ezt a kötődést az újabb hatásai csak tovább erősítik, ám semmi nem mulasztja el. Az anya/gyermek kötődés régóta ismert, még a felnőttkorú gyermekét sem képes a maga útjára engedni, s elvesztése az egyik legnagyobb lelki fájdalmat okozza. Ám az oxitocin a szeretkezésben is jelen van rendkívül nagy mennyiségben, és gyakran is hat. Hiszen az orgazmust kiváltó másik hormon, az endorfin, mint egy valódi drog egy függőséget is kialakít iránta, tehát gyakran csináljuk.

A kötődés egy nem tudatosított memóriafolyamat, és olyan erős, hogy az értelmünket is felülbírálja. Hamar úgy érezzük tőle, hogy a másik - aki az értelmünkkel figyelve nem is hozzánk való - nem más, mint az igazi, az akihez tartozunk, az akivel egyek vagyunk. Aztán mire egyre feszítőbben hat a tudatos igazság, már késő. "Se vele, se nélküle" a kapcsolatunk, és ez az a helyzet, amikor "az eszemmel szakítanék, de a szívem visszahúz". A szívem! Azaz az oxitocin általi kötődés, mint meghatározhatatlan forrású érzés. És ugyanúgy fáj a szakítás, mint pl. egy anyának fáj a gyereke elvesztése. Csak éppen a kötődés nem az anyai gondoskodást helyezi itt előtérbe, hanem a társsal való együtt maradást szolgálja (az agy - tudat alatt - ennyire okos, és megkülönböztető).

A posztban kialakult helyzetnek (amely egyébként mindennapos) megoldása rendkívül nehéz, s a következmények valóban életre szólóak. Visszamenni nem ajánlatos, hiszen az ellentétek mindig kiújulnak és rombolnak. Valójában a legelfogadhatóbb megoldás a teljes, mindenre kiterjedő szakítás (akár messzire költözéssel is). És kell egy gyászolási időszak, amelyben az újabb kapcsolatok nem segítenének, sőt tovább rombolnak. Mintha megözvegyültünk volna, de a nyomok örökre megmaradnak, akár akarjuk akár nem. Ehelyett azonban egy másik - leginkább elterjedt - módszer az általános. A pozitív irányú kötődésünket igyekezni szoktuk negatív érzelmekkel megtölteni. "Átvert a szemét! Becsapott engem! Minden férfi/nő szemét! Stb. stb." S noha ez némi sikert hoz, de a káros hatása messzire mutató és súlyos! A negatív beállítottságunkkal önkéntelenül fertőzünk másokat egy olyan folyamattal, amelyet az agykutatás az utóbbi évtizedekben már felfedett (lásd pl. Caroline Leaf, vagy mások könyveit). Igaz, hogy rendkívül lassan, szinte emberéletnyi időtartamon át képes tönkretenni a társadalmi morált ez, de a történések már ötven éve nagyüzemben folynak, köszönhetően egy kétes értékű forradalomnak. Amiképpen a partról belevetettük magunkat ebbe a sok szenvedést is hozó folyóba, úgy hamarosan a meredek vízesés pokla vár ránk, ma már elkerülhetetlenül. Mintha orrunknál fogva belekergettek volna ebbe, mondván: lásd, mit fog majd eredményezni az amelyről azt gondoltuk, hogy mennyire élvezetesebb lesz mint a parton nyargalni biztonságban.

Lesz-e korosztály majd ami feleszmél? Lesz-e, miközben az újabb és újabb nemzedék egyre csak fogy, s fejük fölött egy olyan népesség burjánzik el, amely mit sem tud minderről, és elárasztva minket visszahozza a megutált, és forradalommal lesöpört társadalmi szerveződés hagyományos, civilizálatlan gyötrelmeit, a nők semmibevételével, és a szexualitás értelmetlen formájú korlátozásaival.

EGY a Queen 2019.09.02. 10:28:58

@Captain Admin:
@exilis:
faszomat mán! Ha meg Samsungot írok,vagy Huawei-t,akkor meg az a baj.. ehhh

PPK™ 2019.09.02. 10:31:45

@Egy a KING: ez milyen reakció...? Mi a baj, Zsozsó? :( aggódom érted :(

:-)

2019.09.02. 10:41:12

@PPK™: bro, inkább a csétibi haverunk miatt aggódnál....tipikusan az az állapot , mikor igény lenne tudatmodosító szerekre

2019.09.02. 10:45:29

@Cs. Tibor: figyumár oxitocin haverom! Most röviden írd már le amit ma ide szántál,m a fszom se fog ennyit olvasgatni hormonokról!

Cs. Tibor 2019.09.02. 10:46:28

@PPK™: Egy korábbi posztban hozzám szólt megjegyzésedre (melyben bátorításodat köszönöm) reagálva megnyugtatlak, az "acsarkodókkal" nem törődöm, pontosabban dehogyis nem! Ők nekem a legnagyobb segítség abban, hogy keressem a hozzájuk vezető utat. Az ellenség (helyesebben ellenfél) szeretete az egyik leghasznosabb dolog arra, hogy kipuhatoljuk természetét, felismerjük hiedelmeit, és oly módon kommunikáljunk vele, hogy azt ne bántásnak, hanem segítségnek érezze a tévedéseinek leküzdésében.

A mai hozzászólásomat gondolom neked is olyan unalmas lesz végigolvasnod, mint amennyire nekem unalmas volt újrafogalmaznom.

PPK™ 2019.09.02. 10:49:39

@Cs. Tibor: "Oxitocin! (...) nem az eredeti céljára használva (...)"

Őőő... hogyan kell célirányosan használni az oxitocint, báttya? Ez valami olyasmi, mint az erő a Star Wars-ban? :-|

PPK™ 2019.09.02. 10:56:56

@Cs. Tibor: igazán nincs mit, én a továbbiakban is szívesen olvasok erről és biztosíthatlak Tégedet a támogatásomról a továbbiakban is.

Csak ez az egy dolog nem hagy nyugodni, amit az előbb kérdeztem, hogy tudatosan hogyan használható az oxitocin? Mert azért az elég komoly előny lenne, ha sikerülne elsajátítanom ezt a tudást és akkor egy csomó fájdalomtól megkímélném magamat a jövőben.

tizennégy4 2019.09.02. 10:57:09

@Cs. Tibor: Ez itt stílus idegen hozzászólás. Az MTA nagydoktori iskola a másik folyosón található, kérem kopogjon.

2019.09.02. 11:00:45

@Cs. Tibor: nyugi már.. Nem fél életen átívelő házasságból lépett ki. Csak egy liba aki vinnyog az exe után stikában.
Oxitocin.. Nyomják beléd vénásan, majd megtudod mire jó :-))

2019.09.02. 11:04:19

@PPK™: faszomat verem bele bazdmeg az oxitocinotokba, inkább maradjunk a hétköznapi földhözragadt problémáknál. Elhozol nekem egy karbonszálas velomobilt olaszbú'? He?

Peter Smeaton 2019.09.02. 11:07:26

Gáz a csaj. Jól beleválaszt: a jelenlegi barátja is az adott konfliktushelyzetet úgy oldaná meg, hogy laposra veri az exet... Ha egy ilyen egyszerű szitura így reagál, mi lesz egy igazi konfliktushelyzetnél? Ha karambolozik, leszúrja a másik autóst?

PPK™ 2019.09.02. 11:12:25

@Egy a KING: gondolom meg van pakolva szajréval és kell egy madár, aki beáldozható, ha lekapcsolják.

Elmész te a fenébe, Róóland.

Csak hülyéskedtem... mit fizettek, ha leszállítom az árut? :-)

2019.09.02. 11:16:21

@PPK™: a haverina nagyon, érted NAGYON hálás lesz

PPK™ 2019.09.02. 11:19:26

@Egy a KING: attól függ, ki az. Egy Palvinért mondjuk hajlandó vagyok vállalni némi kockázatot, egy sima földi halandó a sok közül nem érdekel :-)

God Harald 2019.09.02. 11:22:02

“Három év után szerintem az lenne a normális, ha az exed maximum a legjobb barátodként tudna tekinteni rád.”
Lófaszt! Akarom mondani csudákat. Ha nincs közös gyereketek, további munkasikereket kívántok egymásnak és többet nem keresitek egymást.

Janed0e 2019.09.02. 11:54:13

@Cs. Tibor: "Valójában a legelfogadhatóbb megoldás a teljes, mindenre kiterjedő szakítás (akár messzire költözéssel is). És kell egy gyászolási időszak, amelyben az újabb kapcsolatok nem segítenének, sőt tovább rombolnak. Mintha megözvegyültünk volna, de a nyomok örökre megmaradnak, akár akarjuk akár nem. Ehelyett azonban egy másik - leginkább elterjedt - módszer az általános. A pozitív irányú kötődésünket igyekezni szoktuk negatív érzelmekkel megtölteni. "Átvert a szemét! Becsapott engem! Minden férfi/nő szemét! Stb. stb." S noha ez némi sikert hoz, de a káros hatása messzire mutató és súlyos!"

Tökéletesen megfogalmazott igazság. Köszi, h ezt így leírtad. Wow. Számomra ez ütött, mint a buszkerék.

Creativus 2019.09.02. 16:10:06

@Captain Admin: Ezt nem ide szántam, de pont ide való:
Néhány évtizeddel ezelőtt az emberek többsége még kb. 20 percig volt képes figyelni valamire koncentráltan. Mára ez az időtartam kb. 2 percre rövidült le. Rendkívül elgondolkodtató, hogy egy helyes tendencia áll-e mögötte és nem inkább az, ami J. D. Unwin kutatásából kiderül a számunkra: civilizációnk - egyébként jól meghatározható okok következményeként - hanyatló szakaszba lépett (a racionalitást külsőségek, látszatok váltották fel), és zuhan a kulturális mélység felé. Nem maguk az emberek a hibásak! Egyik sem! Hanem egy súlyos téveszmét dicsőítenek, mely megöli a kreativitást, az alkotói szellemet. Ami itt önkéntelenül, s másokkal egyetemben bemutatsz, az nem más, mint az aminek a rövidítése: "TL;DR".

Cs. Tibor 2019.09.02. 16:20:50

@Janed0e: Nem én találtam ki! A korunk párkapcsolati problémáival foglalkozó tudomány következtetése ez. És - ellentétben más hozzászólók írásommal kapcsolatos véleményével - "nem az egészségesnek van szüksége orvosra, hanem a betegnek". Az MTA-ba - ahol nem is foglalkoznak ezzel - kár az új ismereteket vinni, ugyanis a fejétől bűzlik a hal. Hamarosan erre is fény derül, ám most még csak a rejtett kula megbökdösésének a stikje csap néha fel onnan.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2019.09.02. 17:05:27

Dimenziók találkozása ez most itt.

A Mi alfák vagyunk, bro. Sosem öregszünk.

B Szintelmélet, még ha nem is kapcsolódik. Fogyj le (igaz, sose láttalak), nézzél ki jól. (ugyanaz)
("Kapitány, kapitányom!" Nem ugrok fel a tanári asztalra, de itt vajon úgy kapcsolod a szintelméletet, hogy szintnöveléssel a jelenlegi udvarlót is minőségibbre cseréli, az ex pedig rá sem mer nézni?)

C Materiális sík, főszerepben az oxitocin.

D A jogos kérdések birodalma, miért nem tiltja az exet és jelenti fel zaklatásért, ha folytatja a "féltést".

Nekem nem marad más hátra, mint megjelölni a számomra legszimpatikusabb D választ, majd elbájcsevegni a nemlétező műsorvezetővel, hogy az idézett Holt költők társasága amúgy egy nagyon jó film. Azt hiszem, jól megmondtam a semmit :D

Cs. Tibor 2019.09.02. 17:09:01

@PPK™: Talán mégsem olvastad még itt számos flow-nak tűnő értekezéseimet. (a régebbi hozzászólási modulban rengeteget írtam erről). Látszik, hogy a reakció erre leggyakrabban ugyanaz, mint pl. Semmelweis esetében, akit kiröhögték a kollégái azzal a kézmosással kapcsolatban, sőt amikor bele is őrült abba, hogy akaratlanul számos anyát küldött a sírba, és a kollégák nem értik meg őt, a bolondokházában gyakorlatilag halálra verték ugyanazok.
Sajnos azonban ki kell ábrándítsalak az oxitocin használatot illetően. Ezt ugyanis nem használni kell, hanem magától képződik a szex alatt, ami ellen nem tehetünk semmit. A hibás használata abban rejlik, hogy csak akkor működik helyesen és hatékonyan, ha az általa beindított kötődést egy, és csakis egy partnerre pazaroljuk el. Mai korunkban ráadásul egy olyanra, akit egész életünkben képesek leszünk elviselni, de egy ilyen találkozásnak csak 25% az esélye, hiába bármilyen szimpátia. S ezt az "egymáshoz valóságot" éppen az oxitocin hatása takarja el, hamis érzetet adva, amikor még nem ismerjük eléggé egymást. Idő kell hozzá, és nem sok-sok izgalmas randevú, hanem sok beszélgetés, hogy az összeillés kiderüljön, és majd utána szexbe kezdjünk. De vállalni kell azt a komoly kockázatot (s erre 75% esély van ám), hogy még szex előtt szakítanunk kell! Minden felmérés, vizsgálat, tudományos tény azt bizonyítja, hogy az ilyen módon létesített, ténylegesen monogám kapcsolat az oxitocin által rendkívül hatalmas erő abban, hogy együtt maradjunk, és megvéd a félrelépésektől is. Az egyetlen egy partnerrel kialakult kötődés miatt, még ha adódik olyan megszédült helyzet is, hogy szívesen lefeküdnénk mással, a konkrét esetben már rendkívül visszataszítóvá, idegenné válik az újabb partner. Olyasvalami ez, mintha másnak a fogkeféjével kellene fogat mosni. Pat Fagan-nak volt nemrég egy felmérése (2017) arról, hogy mi az esélye annak, hogy egy nő a házasság első 5 évében elválik. Ha nem volt még partnere, akkor ez nagyon alacsony (pár százalék), ám már a második partnernél ez az érték megtizenkétszereződik! (a cikk "The most important correlation in all of social science" címen megtalálható). Amit tehetnénk az az, hogy teljesen szembe megyünk a mai szemléletmóddal, amely bizonyítottan tévhitre épül.
S ha már tényleg megtaláltuk az igazit (nem csak azt érezzük az oxitocintól), akkor a legfontosabb teendőnk az, hogy a hatását minél gyakrabban átéljük. Azaz a javaslat: A párunkkal minél több szex!
Persze az együttélés nem csak szexből áll. Annak kevesebb konfliktusokkal járó módjának is meg van az új tudománya. Ám - noha rendkívüli sikereket arat - a mai szemlélet szintén szembe megy vele, mintha az lenne a cél, hogy a férfi és a nő között széthúzást generáljunk az összhang helyett. (mint mondottam, rengeteg lenne a mondanivalóm).

MsIreneAdler 2019.09.02. 18:00:17

Sosem értettem az ilyen sztorikat. Akivel nem akarok beszélni, azzal nem teszem. Tiltom minden fórumon, nem hallgatom végig az ostobaságait. Persze itt közel sem erről van szó, ugye kedves posztoló? Imádod a gondolatát is, hogy bizony két pasi lehet, egymásnak esik miattad. Te pedig pilláidat rebegtetve játszanád az áldozatot, a jó kislányt. Szó sincs barátságról, szeretetről, csupán jó kis egóturbózásról. Kezelhető-e a helyzet? Ha akarnád, kezelnéd.

2019.09.02. 18:02:28

@Cs. Tibor: ó de súlyos téveszmében vagy kedves Tibor!
A világtörténelemben nem tudunk olyan korszakról, mint a mai, hogy a férfi női kapcsolatot, házasságot monogámiát a boldogáságre, erre a végtelenül illékony valamire alapozzunk.
A régi korokban a vallás, társadalmi nyomás, gazdasági közösség és egyáltalán a túlélés megkövetlete a monogámiát. A szüzességet meg a utódlás bizonyossága igényelte. NAgoyn más alapokon megy a mai világ és visszanyúlni egy nosztalgikus szintre és kimazsolázni a régi korok házasságából csupán a hosszútáv biztonságát - ez súlyos tévedés. Akkor add hozzá az élelemért vivott küzdelmet, a korai gyerekhalálokat meg mindent. Meg, hogy hamar meghaltak az emberek és a házasságok hamar végetértek.
Torz a képed, ha csak egyetlen faktort vizsgálsz.
Az oxitocin, meg kötődés meg a hormonok kb addig kellenek amíg az utód megfogan... 1-2 évig tart ez a hormontúltengéses szakasz. Ez sima biológiai és evolúciós pattern.

Behaton 2019.09.02. 18:58:02

@Daenerys Targaryen:
Nem is vagy te olyan buta kislány....
:)

2019.09.02. 19:24:37

@Behaton: :-) akkor majd lassan feleségül is vesz a fehérlovon a királyfi.

God Harald 2019.09.02. 19:54:06

@Daenerys Targaryen: okoslányt nem vesz senki feleségül! Alfa legalábbis biztos nem.

MsIreneAdler 2019.09.02. 20:26:33

@Daenerys Targaryen: bocs, hogy beleszólok, de az egy másik sorozat :D!

Cs. Tibor 2019.09.02. 23:51:43

@Daenerys Targaryen: Szakmai vitát jelenleg nem kívánok folytatni, elég az hogy komoly szakemberek "téveszméit"(?) ismertetem. Az 1-2 éves túltengéses szakaszra jól emlékszel, csak az nem az oxitocinra, hanem a PEA-ra (PhenilEtilAmin) érvényes, és ez az ami a tényleges szerelem érzését (nem a szexuális vonzalmat) okozza a szerotonin szint lenyomása mellett (utóbbi miatt "bolondulunk meg", mert az depresszióba sodorna ha nem kompenzálná a droghatású PEA állandó feldobottságot okozva úgy mint a kistestvére, a mesterséges Amfetamin). Az oxitocin hatása évtizedekre (gyakorlatilag örökre) megmarad. Ezt az anyai kötődés is bizonyítja.
A helyzet súlyos, és ha a hiedelmeket hirdető prófétákra hallgatunk továbbra is, akkor visszafordíthatatlan pusztulásba mennek át a civilizált társadalmak 1-2 évtizeden belül. A vihar előtti csend szakasza ez, bár már sok helyről hallható a közelgő vihar hangja, melyekre ma még legyintünk.

Almandin 2019.09.02. 23:54:10

Én Antoni Ritával értek egyet. Az ex egy közveszélyes őrült, pszichésen súlyosan labilis, valóban időnként gyilkolnak is az ilyenek. Én már minimum feljelentettem volna zaklatásért.
Ezzel a fajtával tényleg a legjobb teljesen megszakítani a kapcsolatot. Ha továbbra is zaklat és a hatóság sem állítja meg, érdemes elköltözni, ha lehet, mert akár egy szép napon kést állít a hátába hazafelé menet.

2019.09.03. 07:44:44

@Almandin: óó te teljesen félreértetted a posztot. A cikkírónak esze ágában sincs szakitani az exével, az ő egójának jól jön hogy fut utána. Régesrég letilthatta volna, kiiktathatta volna az életéből. De nem akarja. Idejön sírni inkább, mert innen is össze tud kunyerálni szimpátia morzsákat. Etetés van.

@Cs. Tibor: jól van, én nem vagyok orvos, hogy ilyen hormonizékat tudjak.
Nem szeretem a világvége szcenáriókat, mert a te saját belső félelmedből (is) fakad. Ha már meg kell halnod (öregszel), itt kell hagyni ezt a világot, akkor nehogy egy prosperáló szép világot hagyjál itt. Egy romló pusztulásba rohanó világért nem kár.
Már deákferencék is vizionálták a pusztulást, az egyre hitványabb generációk képében. Mindig lehet olyan adatokat, tendenciákat találni, ami téged igazol, vélemény buborélban élsz. (mindannyian)

bz249 2019.09.03. 08:22:33

@Daenerys Targaryen: "Már deákferencék is vizionálták a pusztulást, az egyre hitványabb generációk képében. "

Mar a sumerok egetett agyag tablain is vannak ilyenek, aztan ugye igazuk is lett mert jol kihalt a civilizaciojuk a picsaba es csak ezek az egetett agyagtablak maradtak az egyre hitvanyabb kovetkezo generaciokrol. Deak Ferenceknek is igazuk lett, merthat a hitvany kovetkezo generacio elveszitette a vilaghaborut.

Kovetkeztetes: a vilagvege hiveknek MINDIG igazuk van es a kovetkezo generacio MINDIG egyre hitvanyabb, es ennek kovetkezteben 200 ev mulva az emberiseg helyet atveszik a macskak vagy a koalak.

2019.09.03. 09:32:06

@bz249: meg az éneklő szobanövények. Továbbá a kőfaragók és a balett táncosok.

sic! 2019.09.03. 09:42:32

1. Kapcsolat teljes megszakítása, telefonszám, közösségimédia letiltásával. Ha újból felbukkan: dokumentálás és rendőrségi feljelentés.
Ha beszélsz németül, akkor van app a stalking dokumentálására: play.google.com/store/apps/details?id=de.weisser_ring.nostalk
2. Új pasi sürgős kirúgása, mert ha attól tartasz, megverné az exedet, akkor nyugodtan biztosra veheted, hogy téged is meg fog.

bz249 2019.09.03. 09:48:07

@Daenerys Targaryen: azok is. Durva egy vilag lesz az.

Almandin 2019.09.03. 13:03:26

@sic!: Azzal egyetértek, hogy érdemes dokumentálni és a rendőrségnél feljelenteni ezt az exet.
A kettes pont lehet igaz is, meg nem is. Ha valaki kifelé agressziót mutat, még nem biztos, hogy a párjával is az. Én is agresszív vagyok azzal, aki támad. A szituációnak megfelelően kell viselkedni. A világ kemény, ember embernek farkasa, ha valaki egy zaklatóval agresszív, az természetes reakció.
Én is bizonyos helyzetekben meg tudnék ütni valakit, ezt önvédelemre értem. Egy férfi részéről teljesen normális reakció, hogy meg akarja védeni azt, akit szeret.
süti beállítások módosítása