Egy szerelem, egy végrendelet, és egy elvesztett méltóság

2020. január 09. 07:48 - csajokespasik

       

               „Saját elhatározásából mesélte el egyszer a férfinak, hogy hazafelé utaztában a HÉV-en szemezve kikezdett egy férfivel, hazakísértette vele magát” - A szerelem egy viszonylag kortalan műfaj, ám a hetven év fölöttieknek talán méltóságteljesebben kéne űznie, legalább az érett koruknak megadva a kellő tiszteletet. Ma megtudhatod, hogy két idősebb ember húszéveseket megszégyenítő civódásokra és évődésekre is képes.          

 
       

               Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

A 73 éves Zsóka a férfi (70) felesége halála után egy évvel költözött be a férfi életébe. Addig néha felhívta, érdeklődött felőle, aztán egy év végi középszerű, de hangzatos koncertre meghívatta magát a férfival, mondván, ő csak egy egyedülálló kisnyugdíjas, szegény özvegyasszony. A férfi felajánlotta, hogy Zsóka Pesttől nem messze lévő lakásából elviszi a koncertre, és, ha a nőnek kedvezőbb, utána nála megalhat. Zsóka laza volt, adta magát, a férfinak imponált, hamar egymásnak estek, bár a férfi impotens volt, igyekezett feledtetni fogyatékosságát.        

       

               Beindult és szépen fejlődött kapcsolatuk, sok közös gondolat, közös szemléletmód, világlátás, kellő mennyiségű alkohol elfogyasztása megadta az alaphangot. Fizikailag kapcsolatuk hétvégi volt: a férfi péntek reggel érte ment, hazavitte magához, vasárnapig együtt voltak, vasárnap délután visszavitte Zsókát saját lakásába. Hét közben telefon kapcsolatban éltek. Zsóka két testvére vidéken élt, egyikük a Dunán-túl, másikuk Dél-Alföldön. Kb. kéthavonta ide- vagy odautaztak, mindig a férfi vitte Zsókát, amúgy is a hétvégi ellátásról is bevásárlással együtt a férfi gondoskodott. Köztes időkben 3-3 napokra egy-egy magyarországi helységet felkerestek, jól érezték magukat. A férfi igyekezett Zsóka kedvében járni, felesége és örökölt egyéb ékszereket ajándékozott neki, a nő először csemegézett belőlük, aztán egy idő után mindegyiket eltette magának, a férfitől egyéb dolgokat is kapott, indiai kézi csomózású faliszőnyeget, indiai faragásokat, szövetanyagokat, kelméket, szobabútort, indiai kézműves bőrtárgyakat, pasztellképeket, tusrajzokat. Zsóka mindig hangoztatta, hogy nem akar a férfi életébe betüremkedni, valóban, a férfi kertjében a négy év együttlét alatt kb. 5-ször vágott füvet, kb. ugyanennyiszer mosott, kétszer felmosta a lakást, és kb. 20-szor ebédet is főzött. Zsóka lelki békéjét megőrzendő a férfi tanácsára heti egy alkalommal végzett kisegítői munkáját otthagyta, idegesítette az ottani hangulat, a férfi felajánlotta, anyagilag kárpótolja. A férfi végrendeletében mindenét Zsókára hagyta.

Egy vidéki út során valami nem úgy alakult, ahogy Zsóka szerette volna, megsértődött, hazavitette magát, a kocsiajtót becsapva közölte a férfivel, tépje össze a végrendeletét (ami amúgy Zsókánál volt), nem is kell, hogy bekísérje. Egy nap múlva a férfi korábban a nőnek adott lakáskulcsait a postaládájában egy borítékban találta, a nő két hétre eltűnt. A férfi enyhén összetörte lakása berendezését egy kissé zűrös-zavaros-nem józan három napjában, telefonon vinnyogva könyörgött a nőnek, (később kiderült, a nő maga mondta el, miközben hallgatta a férfi könyörgését, egy kocsmában egy korsó sör fölött rázkódott a röhögéstől) térjen vissza hozzá, ez be is következett kb. 2 hét után. Zsóka szerint ő egy pillanatra sem gondolta komolyan a szakítást.

Megint csak Zsóka saját elhatározásából mesélte el egyszer a férfinak, hogy hazafelé utaztában a HÉV-en szemezve kikezdett egy férfivel, hazakísértette vele magát, otthon ledöntötte az ágyra, aztán kirúgta. Mint ahogy azt is elmesélte, hogy sógora, húga férje konkrét ajánlatot tett neki, mondván, neked is jó lenne, nekem is. (Több kisebb-nagyobb árulkodó jel is arra utalt, több is van/volt közöttük, mint amennyit a környezetük látni vél/vélt).

Voltak kisebb összezördüléseik, aztán egyszer kapcsolatuk negyedik karácsonya előtt Zsóka valamiért szarevőnek titulálta a férfit, mire az közölte, hogy amit eddig ő Zsóka karácsonyára fordított, gyorsan utánaszámolva szűken százezer forint, Zsóka felvetve fejét szinte kérkedve visszakérdezett: „ÉS?”

Ekkor, Karácsony másnapján a férfi egy tányéron felé nyújtott ételt visszautasított, mondván, most már teljesen el van telve, Zsóka megsértődve újfent hazavitette magát, Szilveszterkor testvéreivel közös fotón vidámkodott a facebook-on, „Új év, új kezdet” aláírással, majd 23 napra minden magyarázat nélküli szünetet tartott. Ezután egy már rég megkapott e-mailt kért újra küldeni a férfitől, az annyit közölt, már nem aktuális. Zsóka ekkor arra kérte a férfit, nevezze meg azt az időpontot, amikor a férfinél lévő „cuccaiért” mehet. Közben a férfi egy ismerősénél töltött egy éjszakát, amikor is semmiféle „erkölcstelenség” nem történt. Ezt később elmondta Zsókának, két mondatban: egy éjszaka nem aludtam itthon, de semmi „olyan” nem történt! Zsóka ezt úgy fordította le magának, hogy a férfi igenis megcsalta, ez apropó volt számára, hogy erre hivatkozva egyik utolsó e-mailjében úgy búcsúzzon a férfitől: én nem kívánom neked, hogy boldog légy, sőt, rohadj meg!

Nos, itt vége is a sztorinak          

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr9315400564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása