A tartós kapcsolat nem nekem való

2021. július 01. 07:31 - csajokespasik

„A jó házasság titka a titkos szerető. De ez nem tisztességes megoldás. Én legalább őszinte vagyok magammal és a másikkal is” – Levélírónk a húszas évei vége felé tart és még mindig nem érzi az elköteleződés szükségét. Nem a szabadságát félti, csak hamar elmúlnak benne az érzések.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Üdv,

A problémám - már ha ez annak számít -, hogy hosszabban nem tudom lekötni magam egy nő mellett sem - nem megcsalom olyankor a párom, hanem simán elmúlik bennem az érzés, és akkor ezt már ő is észreveszi. Nem tudok beleerőltetni többet, mint ami benne van. Pár ismerősöm már megállapodott, házas vagy élettársi viszonyban él (vagy épp már el is vált) vagy épp gyereket terveznek. Én sajnos még mindig úgy érzem, hogy ezzel ráérek még. Valaki azért vág bele, mert attól tart, kifut az időből. Én lassan a húszas éveim vége felé tartok. De mindig is olyan voltam, aki későn érő.

Nem mondanám, hogy nem érdekel semmi, vagy csak magamra gondolok, és féltem a szabadságom, nem vagyok olyan, aki minden héten valami buliban szétcsapja magát, nem volt tombolós korszakom soha, nincs rá igényem. Nem a vadászat izgalma hajt, vagy az, hogy tudom, vonzó lehetek a másik számára, és jó lesz megint.

Mindenki azzal érzi jól magát, akivel akarja, addig, ameddig tart. Tudom, milyen, ha van mellettem egy társ, tartós kapcsolatban, ám nálam a tartós relatív jelző. Vannak ennek jó oldalai is, de egyik házas ismerősöm rendszeresen mondja, hogy mennyire irigyel, hogy én nem adtam be a fejemet még. És ez sem egy kedvcsináló visszajelzés számomra a tartósdihoz.

A másik, hogy én elég rosszul alszom gyerekkorom óta, sokat forgolódom és volt már, hogy zokon vette egy lány, hogy miért nem alszom vele. És egyből ügyet csinált belőle, hogy biztos nem szeretem.

Nehezen fogadom el, hogy egyvalaki mellett egy komplett életet le lehet húzni, mert előbb vagy utóbb mindenki másra vágyik. Persze, lehet erőltetni, de az önbecsapás. Jönnek a kiskapuk, a megcsalás, a titkolózás, majd a válás.

Valami filmben hallottam, hogy a jó házasság titka a titkos szerető. De ez nem tisztességes megoldás. Én legalább őszinte vagyok magammal és a másikkal is, ez alap. De biztos változom még, nem zárom ki ezt sem.

Attila

 
Szólj hozzá!
Címkék: várakozás

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr6116609642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása