Nem veszi észre, ha éppen alárendelődik

2021. november 16. 07:57 - csajokespasik

„Sok mindent betudok annak, hogy ő amúgy nehezen beszél az érzéseiről, nehezen nyílik meg. Magának való” – Posztolónk abban bízik, hogy párja még megváltozhat, határozottabb lehet és jobban kiáll majd magáért 35 év felett is.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok! Mi már 35 felett jöttünk össze, és én már feladtam akkoriban a reményt, hogy találok korombeli férfit, mert ebben az időszakban már vagy foglaltak, vagy ha el is váltak, már gyermekkel rendelkeznek. Ő a kezdetektől nagyon féltékeny volt, amit akkor elnéztem, hiszen friss kapcsolat, és ez a szeretete része. Ma már zavar, ha ártatlanul gyanúsít. Sosem húzott kétfelé a szívem, nincs is mellette más, mégis azt érezteti velem, hogy a bizalom visszaépítése az én dolgom.

Ha ígér valamit, könnyen elfelejti, és én már előre tudom, hogy úgy lesz. Aztán próbálja kimagyarázni magát. Ezek végül is apróságok. Ami a kimagyarázásait illeti, ha valaki ennyire bizonygat, az azt jelenti, nem mond igazat. Nem felejtette el, csak kedve nem volt hozzá.

Sok mindent betudok annak, hogy ő amúgy nehezen beszél az érzéseiről, nehezen nyílik meg. Magának való. Valamilyen szinten én is. Viszont más emberekkel is érdekes kapcsolatban van: nem veszi észre, ha éppen alárendelődik. Van egy haverja, aki csúnyán beszólogat neki, és ő azzal indokolja, amikor megkérdeztem, miért viseli el, hogy hát 15 év barátságot ilyesmi nem ír felül, elbírja. Hát én már szakítottam meg ilyenek miatt 15 éves barátságokat is... Mert ez nem barát, tök más fogalom. A lényeg, hogy vele képzelem el a jövőmet, és el szeretnék kezdeni egy új életet, lehetőleg még ne túl későn. Csak nem tudom, hogy reménykedhetek-e abban, hogy változni fog, és lehetőleg az előnyére.

 
43 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr2816756528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rubasov nertárs 2021.11.16. 10:36:46

Ezt az írást minden tízen és korahuszonéves lánynak, nőnen el kéne olvasnia minden nap reggel, délben meg este, hogy egész életre az eszébe vésse, hogy annak bizonyos körhintának, meg a "majd ráérek 35-40 között megállapodni"-nak mi lesz a vége.

A poszthoz: A poszterina jól érzékeli, hogy a párja tetszik, nem tetszik a korosztályában topnak számít. Ennek megfelelően, amennyiben nem kiscicával/kiskutyával akar együttélni, tudomásul kell vennie a párja hibáit.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.11.16. 11:37:16

Valóban lesz egy változás, ez pedig az, hogy ahogy az ember öregszik, egyre nagyobb fasz lesz. Egyre jobban nem tud elviselni dolgokat, egyre jobban szereti, ha a rigolyái meg a maga szája íze szerint alakulnak a dolgok (legalább otthon), továbbá egyre kevésbé toleráns. A jó hír, hogy 10-15 év múlva a féltékenység csökkenni kezd, és az együttélés szempontjai felerősödnek. A rossz hír, hogy eddigre - mint nőt - már le sem fog szarni. Őszintén sajnálom, de szerintem ebben az életkorban, ilyen életvitellel sokra, pláne másokban, l'art pour l'art beálló pozitív változásokra ne számíts.

Van persze egy másik út, tudod te is, hogy létezik, csak még alkudozol a sorssal. Nem igazán akarod te a fasza kis életedet feladni, a magadnak kialakított poziciót elengedni. Testileg-lelkileg fejlődni sem akarsz. Igazodjon más hozzád, ne te a realitásokhoz, ugye. Egy éve a spanyol tengerparton láttam ilyen 35 körüli csajokat. Rúdtáncoltak a tengerparton, pezsgőztek a naplementében. Fehér csajok voltak, az egyik bolgár volt, két gyerekkel állítólag. Lehetnél te is egy közülük. Vagy isten tudja, mit szeretsz csinálni az életben. De tuti nem azt, amit most.

Almandin 2021.11.16. 12:29:37

@Rubasov et.: @Puerto Prince: Nem tudjuk, hogy az illetőnek milyen élete volt korábban. Sok nő van, aki fiatalon sűrűn váltogatja a partnereit, de nem mindenki. A mai párkapcsolatok pedig általában nem tartanak sírig, tehát az emberek többsége többször, különböző életszakaszokban kényszerül újból társat keresni.
Tény, hogy idősebb korban az ember már jobban berögzült szokásokkal rendelkezik, de jó esetben épp toleránsabb lesz a másik hibáival, mivel már nem idealista rózsaszín szemüvegen át nézi a világot, mint sok fiatal. De ha olyan hibákkal bír a másik, amit nem tudunk elviselni, akkor jobb szakítani, mert még idősebb korban is csak belekeseredni lehet egy rossz kapcsolatba.
Más: miért olyan fontos, hogy feltétlenül saját korosztálybeli partner legyen? Egy 10-20 évvel idősebb férfi is lehet még vonzó és elég jó egészségi állapotú, nem törvényszerű, hogy mindenkinek hasonló korú partner kell. Sok 40 körüli nő azért sír, hogy nem talál évekig senkit, mert maximum 50-ig keres. Eleve egy negyvenes férfi, ha egyedül van, nem a vele egyidőseket keresi, hanem a 30 körülieket.

Rubasov nertárs 2021.11.16. 12:51:36

@Almandin:

Valóban vannak peches férfiak és nők is, akik 20-as éveikben bent ragadnak egy lapos kapcsolatban, aztán a 30-as éveikben újra társkeresni kényszerülnek. Ők azért előbb-utóbb találnak maguknak egy sorstársat, akivel családot alapítanak, aztán élnek szépen.

Viszont a posztból nem ez jön le, hanem az, hogy a poszterina egykoron szebb napokat, de ami ennél is fontosabb sokkal jobb férfiakat is látott. Választása tipikusan racionálisan meghozott maradékelvű döntés volt. Ráadásul a hapsi hozzáállása alapján itt mindkét fél így hozta meg a döntést. A fickó is ha tehetné a fiatal 20-on éves korosztályból válogatna, csakhát azok a nők nem a nyápic, kissé aspi korosodó férfiakat keresik, akik féltékenységgel kompenzálnak.

Említetted, hogy miért nem néz szét az 50-es korosztályban. Ennek oka az, hogy az átlag 50-es fickó nem úgy néz ki, mint George Clooney, hanem inkább mint Torrente. Aki jól tartja magát, arra meg ugyanazok a megállapítások érvényesek, mint a saját korosztályra: vagy a fiatal lányuk korabeli csajokat hajtják, vagy kapcsolatban élnek.

Almandin 2021.11.16. 13:05:48

@Rubasov et.: Sajnos valóban kevés a jó állapotú és nem foglalt idősebb férfi. Ezért mondtam, hogy ő is az idősebbek között nézzen körül. Egy 40 éves nő, ha tartós kapcsolatot akar, inkább az 55-60 éves férfiakat keresse, mert nekik még fiatal. Természetesen én is ismerek olyan példát, hogy két hasonló korú negyvenes egymásba szeretett, de ez a ritkább. Ha egy 60 éves férfi fiatalabbat keres, nagyon kicsi az esély arra, hogy 30 alatti nő szóba áll vele, még ha tetszenek is neki a 20 éves lányok, ha van realitásérzéke, tudja, hogy tartós kapcsolatra már nem talál olyat.
Nem tudom, miből gondolod, hogy aki harmincasan "megállapodik", az már nem válhat el. Nem egyforma séma alapján alakul az emberek sorsa. "Élnek szépen"-ez szerinted garancia? Vannak, akik 5-10 évente elválnak, mások meg egyszer házasodnak, többször soha (pl. elegük lesz a házasságból).

juli23 2021.11.16. 13:51:19

@Rubasov et.: Dehogy kell tudomásul venni :) Úgy tűnik hogy sok nőbe azt a tévképzetet akarják kelteni egyes "én majd megmondom mi a frankó, nézz már szét körülötted" fickók, hogy 35-40 évesen vége a világnak :D Én huszonévesen tanultam, aztán dolgoztam, egy 2*2 éves s egy hat éves kapcsolat után sodródtam, és harminc x évesen se jut eszembe hogy nabaszdmeg Juli, nemsokára itt a 40 aztán se férjed se gyereked most mi lesz. Nem értem a kérdést.
Eddig se 50évesekkel volt kapcsolatom, ezután sem így lesz; az ember jóesetben több öntudatra tesz szert évek alatt, megtanulja meghúzni a határait s megismeri önmagát, s ez nem egyenlő az önzőséggel - s ugyan van aki belemenekül egy langyos szarba egy semmitmondó férfi mellé csak mert szerinte már kellene valaki mellé, mit szólnak, egyedül se tudok lenni, na gyere Józsi, kurvasokminden nem tetszik benned de egyefene majd koncentrálok a jóra - ezek mellett egyre többen vannak szerencsére olyanok akik ezt a kormizériát telibeszarják mert amúgy 30 meg 40 fölött is van élet de nyilván akik itt vannak azoknak nincs. Sajnálom srácok :(

mojoking77 2021.11.16. 14:19:21

@Almandin: "Vannak, akik 5-10 évente elválnak"... He????????????
Az, hogy valaki egyszer válik, sajnos természetes a mai világban. Kétszer, nos ő megszivta. De hogy harmadjára házasodjon??? Akkora idióta a földön nincs.

@juli23: Nem értelek. 40 fölött keresed az egyedülálló adoniszt, akinek nincs gyereke, nem meleg, és nem csal meg havonta huszonéves csajokkal? Háát, best luck. De azért kérlek próbálj tompitani, ne arccal ess előre a földre. Nem kell vesztes idiótát elfogadni, senki sem kérte, csak próbáld logikusan levezetni, miért nem kelt még el eddig (nem a 30-asokról beszélek, ott a fiatalok közt még akadhat valaki értelmes is, friss szakitás után)

Rubasov nertárs 2021.11.16. 14:26:29

@juli23:

A tanácsomat annak tükrében fogalmaztam meg, hogy a poszterina klasszikus párkapcsolatban gondolkodik. Ha OK lenne neki az egyedüllét, akkor ez a poszt meg sem születik.
40-hez közeledve meg sajna az realitás a húspiacon, amit írtam. Hozzátenném egyébként, hogy férfiként sem túl jók a kilátások már a kora 30-as korosztályban sem.
Amúgy, hogy válaszoljak a megjegyzésedre: van családom, szerencsére a társkeresés már nem érint.

Palazeti 2021.11.16. 15:05:49

@Rubasov et.: Aha értem...Azért az ritka, hogy valaki aki kívülállóként ítél meg dolgokat, ugyanúgy lássa a dolgokat, mint aki benne van a sűrejében... Saját tapasztalatból mondom, hogy 40 körül is van esély bőven, csupán a választék más...sem jobb, sem rosszabb csak más: több az elvált és a gyerekes ez tény, ezeket kell számításba venni...az viszont nettó baromság, hogy aki éretlen/ későn érő csak azért házasodjon/alapítson családot 20-on évesen, mert hogy ez a társadalmi norma és kora 30 évesen majd milyen nehéz lesz... Eszem megáll...Pont, hogy sokan ekkorra nyugodnak le és ilyenből van bőven mindkét oldalon...Megjegyzem továbbá azt is, hogy a közel 5000 éves élethosszig tartó monogámián alapuló párkapcsolati modell súlyos válságban van, először a szexuális forradalom és feminizmus a 60-as években, most pedig az elképesztő technika fejlődés, a virtuális világ térnyerése fenyegeti alapjaiban..egyszerűen elmúltak a gátlások és mindenki azt csinál, amit akar legalábbis Nyugaton és a nagy városokban...

Rubasov nertárs 2021.11.16. 15:45:55

@zalap:

Nem mondtam, hogy 40 felett nincsenek lehetőségek. Csak azokkal az "más" lehetőségekkel érthető okokból nem biztos, hogy a poszterina élni szeretne.
Valóban mindenki azt kezd az életével amit akar, viszont a biológia sajna nagyon nem liberális. Hiába nőbe a feje lágya valakinek 45 éves korára, akkorra már over. Férfiként, ha gazdag vagy-és vagy jóképű még van esélyed, de átlagjózsiként pont ugyanúgy kimaradsz a dobásból, mint nőként.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.11.16. 15:47:23

@Almandin: kérdés, hogy mi ez a "jó állapotú". Az ember egy biorobot, ami elkopik. Van pár megoldás olajcserére meg pótalkatrészre, de alapvetően 40 fölött már a B lemez forog. Érzem én is magamon. A magyaroknál nagyon gyakori elhízás is annak az oka, hogy fárad az ember, lassul az anyagcseréje. Az olyanok mint én, akik nem hízékonyak, mi szottyadni kezdünk, főleg, ha sokat voltunk napon és nem sportolunk. Évek óta edzek, és ezzel is kb. csak szinten tudom magam tartani. A huszonéves erőnlétemhez képest sehol sem vagyok. A bőrömön mindenféle pöttyök jelennek meg, a kezem meg ráncosodik. Sok pasi meg megkopaszodik, aztán azzal sem lehet semmit sem kezdeni.

Kérdés tehát, hogy ki "tartja jól magát?"

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.11.16. 15:49:57

@zalap: azért nem kell megvadulni, a világon mindenütt megvan annak a módja, hogy hogyan tegyünk tönkre embereket a szexualitás társadalmi kontroll alá vételével. Az ötezer évig sikeres modell meg finoman szólva is eufémia

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.11.16. 15:52:48

@juli23: a probléma csak annyi, hogy Magyarországon egy állami ellede üzemel, és az egyéni létmódnak, pláne a szexuálisan sokszínű életnek nem sok terepe van.

Rubasov nertárs 2021.11.16. 16:31:00

@Puerto Prince:

Nem vagyok oda a jelenlegi rezsimért, de arról, ha valakinek rossz a nemi élete nem a hatalom tehet.

Almandin 2021.11.16. 17:10:48

@mojoking77: Van párom, nem magamról beszéltem. Vicces, hogy sok kommentelő azt hiszi, hogy valaki csak saját magáról írhat.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.11.16. 17:11:08

@Rubasov et.: ja én nem a magyar kormányról beszéltem, hanem arról, hogy Magyarországon betegesen erőlteti a társadalom a gyerekszülést és a házasságot, és még pénzt is ad érte. mintha azon kívül nem lenne élet. Pedig van

MsIreneAdler 2021.11.16. 17:13:15

A féltékenység nem a szeretet része, legalább is nem olyan formában, hogy folyton gyanúsítgatjuk a másikat. Ez inkább az önbizalom hiány és a kontrollmánia része. Én nem gondolnám, hogy így 35 felett gyökeresen megváltozik valaki személyisége. Még azt látom, hogy vajon miért is kellene a férfinak változnia? Egyáltalán miért van az, hogy összejönnek emberek valakivel, akit utána meg meg akarnak változtatni?
Az igazi kérdés azonban inkább az, hogy mi a nagy terv így ennyi idősen? Ha család, akkor, ha tetszik ha nem, ketyeg az óra, meg kellene lépni a társát hozzá. Viszont ha nincs ilyen elképzelés, akkor ráérsz bíbelődni a fickóval, aki nem felel meg neked...

Almandin 2021.11.16. 17:25:46

@Puerto Prince: Ez az állami ellede jó kifejezés. De nemcsak a politika ilyen manapság, hanem a magyar életszemlélet is. Itt a társadalom többsége azt gondolja, minden nőnek szülni kell, anélkül alsóbbrendű lény. Komoly probléma, hogy mindenkinek ugyanolyan életet írnának elő.

Almandin 2021.11.16. 17:29:39

@MsIreneAdler: Komoly lelki terror előszobája is lehet ez a túlzott féltékenység. De hallottam olyan esetről is, ahol egy nyüzüge, bátortalan fickó odahaza verte a párját. Akár még odáig is elfajulhat a dolog.
Eleve minek erőltetni egy olyan kapcsolatot, ami nem működik? A nő nem igazán szereti a férfit, valószínűleg csupán a magánytól fél.

sírjatok 2021.11.16. 17:41:15

@Rubasov et.: "Ennek oka az, hogy az átlag 50-es fickó nem úgy néz ki, mint George Clooney, hanem inkább mint Torrente."

Ezen szakadtam :)

sírjatok 2021.11.16. 17:42:47

@Puerto Prince: ennek az az oka, hogy a magyar társadalom éppen kihal. Most lehet azon kattogni, hogy na és akkor mi van, de a társadalom egy jelentős része nem szeretné hogy kihaljanak a magyarok, és azért tolja a gyerekvállalást. Mellesleg itt minden eszmét cserélő olvtárs úgy jöhetett létre, hogy az anyukája gyereket vállalt.

Almandin 2021.11.16. 18:03:53

@sírjatok: Nem hiszem, hogy csak ez lenne az oka. Erősebbek a reflexek. Régen, különösen falun mindenkinek ugyanúgy kellett élnie. A vénlányokat kigúnyolták. Egyedül csak az volt kivétel, ha valaki papnak ment. Sokakban még élnek ezek a régies elvárások.
Érdekes, hogy ma azt is megszólják, aki több gyereket vállal kettőnél, peig egy-két gyerek nem elég a népszaporulathoz.

MsIreneAdler 2021.11.16. 18:17:47

@Almandin: ez most zsinórban a sokadik ilyen poszt, hogy van valakim, aki nem ilyen, meg nem olyan és miért nem olyan....
Féltékenykedni meg abszolút hülyeség. Ha nem csalnak meg, akkor mérgezzük vele a kapcsolatot, ha meg megcsalják az embert akkor meg már mindegy :)

pura.vida 2021.11.16. 18:31:08

Kedves Posztoló! Azt nem értem, hogy hogy lehet úgy elképzelni valakivel az életedet, ha már most meg szeretnéd változtatni? Változni ilyen korban szerintem már nem fog, azt kell szerintem mérlegelned, hogy tényleg annyira zavarnak ezek a dolgai, hogy nem tudod ezeket elengedni? Azt ne felejtsd el, hogy senki sem tökéletes. A féltékenység rész viszont valóban necces, szerintem ezzel kéne elsősorban foglalkoznod/foglalkoznotok. A te dolgod a bizalom visszaépítése? Miért, mikor veszett el a bizalom, ha az írásod alapján sosem volt meg?:)

pura.vida 2021.11.16. 18:38:21

@zalap: Az írásod nagyrészével maximálisan egyetértek, a végével nem. Ez nem újkeletű probléma és nem csak a nagyvárosokat érinti. Pista bácsi ugyanúgy átjárt falun is már 50 éve a szomszéd Marika nénivel megcsalni a feleségét. Annyi változott, hogy manapság valóban több a lehetőség illetve a válás is társadalmilag elfogadottabbá vált, aminek nézhetjük a jó oldalát is: nem kell egy életet leélni egy borzalmasan boldogtalan házasságban.
Érdekes volt visszaolvasni ezt a 30 feletti párkeresésről szóló vitát a kommentelők között, rengeteg dolog sarkítva van. Csomó olyan normális ember van; akinek a párja “kattant be”, emiatt szakítottak/váltak el. Vagy egyszerűen teljesen más irányba fejlődtek és már nem voltak kompatibilisek egymással. Nyilván kicsit nehezebb lehet párt találni 40 év körül, mint 20 évesen, de pl az ember minél idősebb, annál inkább tudja, hogy mit keres és mi az, amit nagyon nem.

hopp11 2021.11.16. 21:23:18

35 fölött már nem fog változni a személyisége, 18-20 évesen még érhet, de 30-35 éves korra kialakul. A féltékenykedést szerintem meg lehet beszélni, kellő intelligenciával megoldható, de az "alárendelődés" nem fog változni, aki ilyen, ilyen.
Én 40 fölötti pasi vagyok, de megborotválokozva állítólag 28-nál többnek nem nézek ki. Arcommal, magasságommal (186-187) meg vagyok elégedve. A testalkatom eleve vékony, de a rendszeres edzésnek köszönhetően sportos is (80 kg). Általában huszonéves lányokkal szoktam összejönni, de ez nem tudatos. Nekik jövök be és ők is bejönnek nekem.
Amúgy azt látom, hogy manapság az emberek jobban figyelnek magukra, ezáltal 30 fölött is sokan tudnak jól kinézni. 20-30 éve egy nő a sok munka, bevásárlás, napi teendők közepette estére, mire hazaért a tömegközlekedéssel, hullafáradt volt. Se edzeni, se semmire nem volt ideje. Most a legtöbb ember autóval jár, esetleg biciiklizik, ezáltal a napi körforgás sokkal gyorsabb, több ideje jut önmagára. Mindezek miatt egyre gyakrabban látni 40 körüli nőket, akik simán letagadhatnának 10 évet. De látni 30-asokat is, akik igen jól néznek ki. Én azt mondom, hogy egy ilyen jó karban lévő nő 40 körül is szülhet simán. Nyilván minden szempontból szerencsésebb hamarabb, de a mai orvostudománnyal karöltve ebben a korban is lehet.
A társtalálásban, ismerkedésben legfontosabb, hogy milyen életmódot él valaki. Milyen a munkája, hány emberrel találkozik napközben. Aki sok emberrel találkozik, jó eséllyel több ismeretséget is köt, ezekből pedig kapcsolat is lehet - akár 30-40-50 éves korban is. Aki viszont 2-3 kollégán kívül mással nem fut össze, az huszonévesként se fog ismerkedni. Legjobb hely az egyetem, ahol rengeteg azonos korú van együtt reggeltől estig.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.11.16. 21:53:55

@sírjatok: engem nem érint a dolog több szempontból sem (4 gyerekem van, de ők amúgy sem magyarok, továbbá részben nem ott születtek, végül pedig nem ott fognak felnőni). Csak arra utaltam, hogy sokféle élet van, amiben nincs család, illetve sokféle olyan családi élet van, amiben nincs társadalom vagy állam. Továbbá egy nő sok dolgot kezdhet az életével a szülésen kívül, nem olyan egyértelmű ez, hogy "kihal a magyar". Pl Nemrég találkoztam egy brit csajjal, aki matróznak állt harminc évesen, miután évekig dokkmunkásként dolgozott. Kurva jó fej. Ilyen életutakat miért nem raknak magyar nők elé?

Almandin 2021.11.16. 22:20:35

@hopp11:Valóban, idősebb korban is sok a vonzó férfi. Sőt, nem mindenki a fiatalokra bukik. Van, akinek jobban bejön az érettebb korosztály.
Azt azért nem mondanám, hogy ma nincsenek elhasznált, agyonstrapált magyar nők. Társadalmi rétegtől is függ, ki milyen állapotban van. Ma is sokan hajnaltól estig güriznek, hogy meg tudjanak élni, sok férfi nem segít a nejének a háztartásban, stb. Nyilván a jobb módú és tanultabb rétegeknél más a helyzet.
40 felett nemcsak ma szülnek nők és nem kell feltétlenül orvosi segítség. Nyilván nagyobb az esélye a komplikációknak, de sokan természetes úton esnek teherbe és szülnek.

Almandin 2021.11.16. 22:25:09

@Puerto Prince: Magyarországon még az is megdöbbent sokakat, ha egy nő az asztali lámpába maga csavarja be a villanykörtét. Sokak fejében nagyon merevek a nemi szerepek. Dokkmunkás és matróz a magyarok szemében csak férfi lehet. Ha egy nő ilyen pályára menne, valószínűleg nehezen alapítana családot, mert nőietlennek tartanák. Igaz, aki ezt a pályát választja, nem valószínű, hogy szülni akar.

Nevem Senki Most 2021.11.17. 08:38:48

Nem a társadalom nyomatja a gyerekvállalást, hanem az elmebeteg csuti. Horror összegeket költ rá, de az eredmény minimum kétséges.

Rubasov nertárs 2021.11.17. 09:30:29

@Nevem Senki Most:

Aki csokért, meg babaváróhitelért vállal gyereket az meg is érdemli.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.11.17. 10:19:29

@Almandin: de miért is kéne mindenkinek szülni meg családot alapítani? Nyilvánvaló, hogy nem való mindenkinek.

Kovács Tibor111 2021.11.17. 12:19:38

"Csak nem tudom, hogy reménykedhetek-e abban, hogy változni fog, és lehetőleg az előnyére."
Ne máson akarj változtatni, hanem magadon változtass, kinézet: sport, vékony testalkat < BMI 22, lelkület: önfejlesztés, mert az csak rajtad múlik, és akkor kellesz majd olyan pasinak akin nem akarsz majd változtatni.
Túlsúlyos nem sportos és-vagy házisárkány típusoknak kisebb a merítési lehetőségük.

exilis 2021.11.17. 12:21:05

@Almandin: Hülyeségeket beszélsz. Lelki terror, meg kontrollmánia. Igen, van ilyen is, de 35 felett ennek valószínűleg az az oka, hogy a fickót pofára ejtette már néhány nő, és komoly lelki sebeket szerzett. Akit már átbasztak párszor, az sokkal gyanakvóbb lesz egy új kapcsolatban is, idő kell hozzá, hogy kialakuljon a bizalom, egy ilyen embernél akár évek. Nekem is megvolt a nagy pofára ejtésem, három évembe telt, mire újra normálisan tudtam fogadni egy nőtől a dolgait. Kurva szar tud ám lenni egy de ja vu élmény, amikor mondjuk a régi nőd mindig "pedikűröshöz" ment amikor a bakjához indult, és az új is pedikűröshöz jár. Nincs az az ember akiben ilyenkor ne jönnének elő a rossz érzések, és ezek csak nagyon hosszú idő után múlnak el.

Almandin 2021.11.17. 14:48:10

@exilis: A bizalmatlanság és a lelki terrorizmus nem ugyanaz. Aki bizalmatlan, az legfeljebb nehezebben bízik másokban, de nem kezdi féltékenységi rohamokkal kínozni és kontrollálni a másikat. Amúgy sincs értelme, mert aki félre akar lépni, az félre is fog. Én is eléggé bizalmatlan ember vagyok, úgy általában az emberekben nem bízom, de ennek megvan az oka. Az utóbbi években észrevettem magamon nem kevés mizantróp vonást, hajlamos vagyok egy ismeretlen emberről alapból rosszat feltételezni. Szerencsére van néhány ember, akit szeretek és akikben megbízom (azért nem teljesen), valamint észrevettem magamon a kezdődő embergyűlöletet és figyelek arra, hogy ne hatalmasodjon el rajtam.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.11.17. 15:14:59

@Almandin: eddigi tapasztalataim alapján az gyűlöli az embereket, aki jobbat várt tőlük, mint amit azok adni képesek. Ezért jön ez az érzés, hogy basszátok meg, akkor én sem adok nektek semmit magamból. A feleségem volt ilyen, amíg ki nem gyógyítottam belőle. Ő cserébe kikezelte az én folytonos izgatottságomat és figyelemzavaromat.

Almandin 2021.11.17. 16:52:22

@Puerto Prince: Van benne valami. Régebben én is igyekeztem az emberekhez pozitívan viszonyulni, mindenkiben keresni a jót. Naiv azért nem voltam, vigyáztam magamra. Azóta egyrészt üzletelés során tapasztaltam, hogy a többség, akivel összehozott az élet, nagyon durván megpróbált átvágni, néhány barátomban meg nagyon nagyot csalódtam, nem apróságok voltak. Nem részletezném, mik voltak ezek, de nagyon súlyos jellemhibák, többen köztörvényes dolgokat csináltak (nem apró csalás, annál súlyosabb). Mielőtt azt gondolnátok, hogy biztos alvilági körökben mozgok, elárulom, ezek hétköznapi "kispolgárok" voltak. Mostanában gondolkoztam azon, hogy a sok csalódás hatására én is kezdek megkeseredni, túl negatív szemmel nézni másokra. El is határoztam, hogy felhagyok ezzel a szemlélettel, óvatos leszek továbbra is, de van sok rendes ember is a világon, arról nem is beszélve, hogy én se vagyok tökéletes emberileg, nekem is vannak hibáim. Pár napja én is igaztalanul megvádoltalak irigységgel, de látom azóta, hogy más vagy és elnézést is kérek, biztos az elmúlt 10 év sok negatív tapasztalata tette velem, hogy én is rögtön rosszat feltételeztem rólad is.

MsIreneAdler 2021.11.17. 17:33:52

@Almandin: @hopp11: @Puerto Prince:
Ahogy a 35-40 feletti nők és férfiak állapotáról értekeztetek eszembe jutott ám valami. Mégpedig, hogy nem is igazán a külsejük, hanem a belsejük van megtörve. Megkeseredettek, cinikusak, bizalmatlanok, úgy próbálják meg a saját életüket, magukat jobbnak láttatni, hogy leszólják, leintik a másikat. És döbbenetes, hogy a lelki dolgokkal sokan tizedannyit sem foglalkoznak, mint a testük karbantartásával. Mondjuk megértem, mert ez egy ilyen világ: isten mentsen, hogy túlsúlyos, ráncos vagy kopasz legyél, mert akkor véged. Ha egy csinos, izmos testben lévő érzelmi analfabéta vagy, na akkor még van esélyed :).
(...de az is lehet hogy csak ptsd-m van az utolsó osztálytali miatt és beszélek itt összevissza :D)

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.11.17. 20:06:24

@Almandin: semmi gond, nem kell elnézést kérned, mert akár jót, akár rosszat feltételezel rólam, nekem annyira nem számít, mert 1. nem fogunk szexelni, 2. nem valószínű, hogy együtt hajóznánk. Innentől kezdve tarthatsz akár a világ legrosszabb emberének is, amire, ha ismernéd az életem, bőven lenne okod, hiszen én nem felelek meg ezeknek a magas szintű erkölcsi meg szellemi elvárásoknak. Vagy tarthatsz jó fejnek is. Amelyik jobban tetszik :)

Az emberek amúgy szerintem nem jók vagy rosszak többségükben. Erről mindig az jut eszembe, hogy amikor a gyerekeink születtek, a magyar rokonok azzal voltak elfoglalva, hogy okos legyen. Meg ilyen két éves gyerekekre (nem a miénkre, mert ők nem fehérek) rámondták, hogy milyen intelligens, diplomásnak született.

Hazamenve a feleségemmel beszéltünk erről, aki totál ki volt ezen borulva, hogy milyen már ez, a mieink is milyen okosak. De olyan jó az nekik? Pl feleségem, aki nagyon intelligens, folyton kilógott a sorból. Alig talált olyan pasit, aki elviselte, hogy okosabb. Olyat meg, aki ezt értékeli is benne, azt meg addig nem, amíg belém nem futott a manilai éjszakában. Na, a nagyon jó emberekkel is így van ez. Nekik (nektek) sem könnyű.

Almandin 2021.11.18. 11:14:30

@Puerto Prince: Egyetértek, a többség nem túl jó és nem túl rossz. Én se fekete-fehérben látom a világot. Nehogy azt hidd, hogy én egy szent vagyok. A barátaimnál is tolerálok emberi hibákat, hiszen ember hiba nélkül nincs. Nem olyan magas az erkölcsi elvárásom, mint hinnéd.
Sok embernél azonban akkora görénységekkel találkoztam, hogy azt már nem tudtam barátként se tolerálni. Vagy volt olyan, hogy apránként telt be a pohár. Több "barátnál" találkoztam gyáva sunyisággal. Volt olyan rejtett nárcisztikus ismerősöm, aki évekig egy angyalnak tűnt, aztán elkezdett burkoltan szurkapiszkálni. Amikor szembesítettem, még ő volt felháborodva, hogy hogyan "merészelem" őt felelősségre vonni. De utána visszatért a kedves modorához, mert látta, hogy nem vagyok vevő a lelki terrorjára.
Van egy mondás, ami szerint ami túl szép, az nem igaz. Én, ha túl jónak látszó emberrel találkozom, már gyanakszom, hogy szerepet játszik. Ugyanis nincs ember hiba nélkül, a túlzott tökéletesség mögött általában színjáték van.

szeme közé, laposan! 2021.11.18. 18:51:25

Hagyd ott a faszba, keress valaki újat, akiben nem kell reménykedned, hogy olyan lesz egyszer, amilyennek te szeretnéd. Nem lesz olyan, vagy nem elég hamar, vagy csak ideig-óráig. Ezt utálni fogod, de addig is eltelik pár év, és még tovább romlik majd a helyzeted, és még mélyebbről kell majd újrakezdened. Ez van. A 40 az új 30, hallottad már?

2021.11.24. 20:35:29

Poszter, a pasid változni fog ne aggódj. Csak nem abba az irányba amibe TE szeretnéd. Szóval ha neked ez így ok, akkor tervezgess csak nyugodtan vele tovább és készülj fel a legrosszabbra.
süti beállítások módosítása