Féltékeny, pedig nem vagyunk együtt

2021. november 19. 07:34 - csajokespasik

A barát-barátnő csak addig jó fej, amíg Levélírónknak nem akad egy másik nő a horgára. Teljesen úgy viselkedik, mintha járnának, de ha a pasinak alakulna valami komolyabb, neki kell majd fájdalmasan kijózanodnia.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok! Nem biztos, hogy ide való a történetem, de ha már belekezdtem...

25 éves férfi vagyok, és van egy 30as nő, akivel sokáig nagyon-nagyon jó barátságot ápoltam. Viszont amióta lett egy barátnőjelöltem, ő megváltozott. Míg egyedül voltam, gondolom táplálta magában a reményt, hogy majd csak összejövünk egyszer. Most mintha neheztelne rám, mert nem viszonzom az érzelmeit, mert nem az esetem - nem csúnya, csak nem gerjedtem rá soha, és kissé nagydarab is hozzám. Viszont szellemileg nagyon passzolunk. De most ez a gyerekes hozzáállása nem bejövős. Féltékeny, de nem is vagyunk együtt. Valamennyire leprofiloztam már:

kérdeztem, mit gondol a mi kapcsolatunkról, mit vár el és szerinte mi lenne az én feladatom ebben a szituban ? Nem tudja. Bármit mondok neki, azt ő továbbkölti, pörgeti-forgatja magában, majd mond valamit, amivel meglep. Ha megsértődik valamin, elvárja, hogy én kússzak utána – ha ez nem történik meg, akkor ő teszi.

Nekem ez rosszul esik, mert úgy érzi, mindig neki kell adni nekem újabb esélyeket, de szerintem főleg magának. Azt mondta, legyen saját köszönésünk, amit csak mi ketten értünk, meg ehhez kapcsolódó dolgaink: teljesen úgy viselkedik, mintha járnánk.

Mély lelkizést vár tőlem üzenetekben, és ő hosszan ír, és nekem is muszáj akkor. Nem akarom elveszíteni (bár mondott olyat, hogy ő nem az a fajta, aki minden ok nélkül lekopik) és talán nem holnap, de úgy érzem, ha ennek vége szakad, az miatta lesz. Hogyan lehet egy ilyen nővel megtartani a barátságot? Miért nem ért a tényekből?

 
17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr416759428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nOniCk 2021.11.19. 11:21:52

"és nekem is muszáj akkor" Miért muszáj? Mi történik, ha nem felelsz meg neki? Próbálj felnőni és járni a saját utadat, másoknak megfelelni nem a jó irány. Ez a kapcsolat úgy tűnik teher számodra, és újra férfi és nő között nincsen barátság, legalábbis olyan értelemben biztosan nincs, mint azonos neműek között. Ő sem a barátod akar lenni, csak közel volt hátha rágerjedsz idővel, így járt. A probléma inkább nála van, hogy 30+ is itt tart még.

MsIreneAdler 2021.11.19. 15:26:40

Közös köszönés?? Biztos, hogy harmincas a csaj? Ezt nem hiszem el, komolyan.... No mindegy....

A kérdés nem az, hogy hogyan, hanem hogy mi a büdös bánatért tartanál meg egy ilyen"barátságot". Azzal, hogy egyáltalán szóba állsz vele , csak táplálod benne a reményt, hogy majd egyszer egy pár lesztek. Ez szemét dolog, ha nő lennél már kapnád az ívet, hogy felhőztetsz, talonban tartasz, önös érdekeid miatt pocsékolod más idejét és kihasználsz mást... :)

Almandin 2021.11.20. 10:48:04

Szerintem a nő aszexuális. Nincs szüksége szexre, de romantikus kapcsolatra igen. Ezzel ő nem mer előállni. Nem könnyű az aszexuálisok élete, mert sokszor kapcsolatra vágynak, de szexre ne,. Ez a nő úgy akar egy gyakorlatilag szerelmi kapcsolatot, hogy kihagyja a testiséget. Viszont elég kevés ilyen ember van (százból egy-kettő), nehéz ehhez társat találni.
A férfi helyében megkérdezném, mit akar a nő. Barátságot, vagy valami mást? Utóbbi esetben érdemes leépíteni, mivel egy normális barátság nem így működik.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.11.20. 15:14:57

@MsIreneAdler: Tora! Tora!

:DD

Erről azok az animerajongók jutnak eszembe, akik azt hiszik, hogy Japánban mindenki egy öngyilkossági hajlamokkal küzdő, szexuálisan frusztrált, vinnyogó hangú antiszociális weirdó. És ez nekik nagyon tetszik, tehát úgy érzik, el kell jutniuk Japánba.

Aztán kiszállnak a reptérből Oszakában, és csodálkoznak azon, hogy ilyen jól öltözött arcok söröznek az éttermekben, ahol nem csak pálcikával lehet enni. Mondanak pár kifejezést a tört japánjukkal, amire a helyiek elsőre menekülőre fogják. Másodikra válaszolnak neki valami elbaszott szar angollal.

Ez a kapcsolat, akárcsak a posztban szereplő, akkor tud kiteljesedni, amikor az animerajongónk belefut egy gaijin hunterbe. És akkor omlik össze, amikor kiderül, hogy ugyan szerethettek valakivel cosplayezni, de ez nem biztos, hogy az élet bármely más területén segítség.

Alapjában véve elég szomorú ez.

MsIreneAdler 2021.11.20. 18:56:38

@Almandin: én úgy gondolom, hogy lenne ő "szexuális" nagyon is, ha a poszter hajlana a témára... Így, hogy szegényt bottal nem piszkálná meg a szíve választottja, nem tudhatjuk.

@Puerto Prince: azt nem háromszor kell mondani :)??

Egyébként vannak nagyon jó animék is ám, amiket gyönyörű japán nyelven érdemes csak nézni, másképp nem adja ki az egész műfaj magát.

Van abban valami, amit mondasz, a posztbéli nő tényleg olyan, mint egy rajongó inkább. Nekem ezzel a közös köszönéssel kicsit para a történet...

Öreganyám 2021.11.20. 19:07:53

Szerintem szerelmes beléd és titkon mindig arra várt vagy vár hogy viszonozd az érzéseit. Szerintem tisztázd vele a barátság fogalmát.Részedről több nem lesz a barátságnál.Ha ezt nem érti akkor lassan a beszélgetéseket és találkozásokat kell ritkítani. A kapcsolatod meg alakul majd nem lesz rá időd.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.11.21. 13:02:48

@MsIreneAdler: de, igazad van. Három a japán igazság! Mondjuk akkor már nem saját :D

Amúgy Japán mindig egy különleges helyet fog elfoglalni a szívemben. Szerintem ott nőttem fel pszichésen. De a japán nyelvet én elsősorban a farkamon szerettem igazán ;)

Sajnos vagy sem, nem nagyon nézek semmit hajós és cunamis videókon kívül, olyan húsz éve. Szóval akár jók is lehetnek. Tudsz ajánlani? (Max 1 óra pls!!)

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2021.11.21. 21:42:23

Ez egy nagyon szép történet lenne...csak hát nem az.

MsIreneAdler 2021.11.22. 08:07:00

@Puerto Prince: nos, mivel engem nem igazán csigáznak fel az ázsiai pasik, így szerencsére tudok másra is figyelni Japánnal kapcsolatban :)
Általában ebből a műfajból a lightosabb verziót szeretem, szóval nem én leszek, aki valami igazán brutál animét ajánl neked. De amit pl szerettem, az egy sorozat a Death Note. De ha mégis filmet néznél, akkor a Kimi no na wa vagy a Miraj a jövőből jött lány (ez inkább cuki :).

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.11.22. 16:56:30

@MsIreneAdler: adok neki egy esélyt, miközben azon gondolkodom, hogy Batibat hány emeletet tud mászni?

MsIreneAdler 2021.11.22. 17:06:39

@Puerto Prince: oh, róla el is feledkeztem! Az a baj, hogy az a fránya, bármennyit tud mászni:(, de lehet repülni is tud, nem? Benne van a 'bat' a nevében :)

MsIreneAdler 2021.11.23. 20:02:44

@Puerto Prince: oszt mitől dagadt?? Csak nem átjött Európába falatozni :)? (csukott ablakon ugye nem tud bejönni?)

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.11.23. 21:08:12

@MsIreneAdler: el sem hinnéd, hogy az utóbbi években mennyi túlsúlyos van a fülöpökön. A fénykoromban trópusi gyümölcsöket ettem, olykor hetekig mást sem, csak mangót, tsikost, guyabanót, rambutánt, kókuszt, ananászt meg hasonlókat. Néha ettem csak főtt rizst vagy sült disznót.

Ma már 25-30 millióval többen vannak, ezért nem tud mindenki rendes kaját enni. Olajban sütik ki a rizst, a lechon már régen nem a grill malac avagy csülök pékné módra, hanem bő olajjal felcsapott nyesedékhús. Közben tolják a csokit, a csipszet, a zsírt és a gyorsan felszívódó szénhidrátokat. Már ha hozzáférnek.

Batibat pedig, mint az illetékestől megtudtam, megidéződik, tehát akár egy űrállomáson is felbukkanhat. :)

MsIreneAdler 2021.11.24. 19:28:55

@Puerto Prince: na jó, de azért a jó kis nyugati hústól még mindig jobban hízik a Batibat, mint a keletitől.
Megidéződik. Szuper. Eddig reménykedtem :)

Reactor 2021.12.11. 04:34:09

@Puerto Prince: Ez ám tényleg így van - sokan azt hiszik, főleg egy AnimeCon után, hogy Japánban pokémonok, Songokuk és Szélormúnok szaladgálnak az utcán, és persze minden sarkon van használtbugyi-automata :D Szűkebb családi körünkben is volt rá precedens.
Ha egész estés animére vágynál, javaslom az 1995-ös "Ghost in the Shell" animét (ezt dolgozták fel nemrég egy nem túl sikeres filmmé).

@MsIreneAdler: Tényleg vannak élvezhető, jó animék, szó se róla, csak hát meg kell lelni őket. Kölyökkorom örök favoritja, a "Csip-csup csodák" pont ilyen volt. Imádtam Kalán néni kalandjait! Még kis TV-mesés füzetek is megjelentek belőle, bár tudnám, a sok-sok év alatt hová tűntek...már csak a Ragacs-Tragacs könyvecskéket leltem meg :'(
Ja, szóval az anime műfaj messze nem annyiból áll, hogy "Pikácsú! Villámcsapás-támadás!" meg "Lehívom a Kékfejű Hósárkányt támadóállásba! Hahahaaaa, érvényesítetted a csapdalapomat!" :D
Ja, és kövezz meg bátran, de nekem az angol szinkron többnyire jobban szokott tetszeni.

MsIreneAdler 2021.12.11. 17:40:48

@Reactor: Niels Holgerson is az :). Az angol szinkron a magyarhoz képest gyatra, akkor már inkább az eredeti. Nem hiába dicsérik a magyar "dubbing"-ot világszerte. Ilyen minőséget ritkán csinálnak külföldön.
süti beállítások módosítása