Szerelem helyett inkább csak szánalom

2022. március 17. 07:37 - csajokespasik

„Amíg magát veri, az csak egy ideig lesz elég (szerintem) de majd rájön, hogy itt vagy te is, ha bosszút akarna állni a világon” – Levélírónk aggódik a barátnőjéért, aki egy hangulatingadozásos pasival van együtt, ám szakítás helyett jelenleg barátja anyagi támogatását fontolgatja.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Nem saját történet, de egy nagyon jó barátnőm az érintett. Ő 22 éves, a pasija 37 (!) találkoztam már vele, csendes, halk szavú, de valahogy fura, van benne valami nyugtalanító, az a típus, amelyik nulláról egy pillanat alatt robban, ha olyan a helyzet. Így ezzel engem nem győz meg, mert ez a mások előtt higgadt lelkiállapot egyetlen férfinél sem természetes. Plusz, iszonyú szomorú és gondterhelt arca van. Hogy beigazolva lássatok, a barátnőm már többször panaszkodott rá, hogy magában őrjöng néha, hogy milyen szerencsétlen, és a tavalyi év is egy sorscsapás volt neki, és sorolta miket / kiket vesztett el és hogyan.

Mondom neki, hogy amíg magát veri, az csak egy ideig lesz elég (szerintem) de majd rájön, hogy itt vagy te is, ha bosszút akarna állni a világon, és ehhez kéne egy élő, befogadó személy.

A másik, hogy a barátnőm elmesélte, hogy a férfi elég nehéz anyagi helyzetben van jelenleg. Állítja, nem volt mindig így. Az, hogy mi lett a pénzével, nem tudja ő sem, de feltett egy elég aggasztó kérdést nekem: ha egy férfi rossz életkörülmények közt van, akkor neki, mint barátnőnek, vajon kötelessége segíteni anyagilag, ha megteheti? (azaz, ha nem jelentene neki tehert egy kis plusz kiadás?) Szerintem ennek viszont új veszélyei vannak. Én akkor rávágtam, hogy ne, mert onnantól nem rázod le, egyre többet akar, mert észreveszi, hogy szert tett egy új forrásra. Ne legyen igazam. Az más, ha van egy használt cuccod, ami nem kell és neki adod, mert neki nincs. De ez már rég nem szerelemről szól, inkább szánalomról. Sajnos ő nagyon szerelmes és ragaszkodó típus, én meg csak meg akarom óvni attól, hogy ezzel valaki visszaéljen.

M.

 
48 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr10017782176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nOniCk 2022.03.17. 07:49:45

Inkább foglalkozz a magad dolgával, bár úgyis lehetetlent kérek tőled. Inkább cseszd szét a "barátnőd" kapcsolatát a felszínes információid alapján, az izgalmasabb, fontosnak is érezheted magad közben meg addig nem kell a saját problémáiddal szembe nézni.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.03.17. 08:10:40

2 éve be vagytok zárva, csomó ember elvesztette a hobbiját, a munkáját vagy akár a szeretteit is. A mások előtt higgadt és szomorú, otthon olykor dühös lelkiállapot egy komoly, érző férfira vall. Pláne, ha ivás közben is inkább sír, mint csapkod.

Anyagi segítség kérdés, hogy micsoda? Mert pl kijöhet úgy a lépés, hogy egy hirtelen beeső nagyobb költséget, pl egy elromlott helyett egy új hűtőt vagy egy autó javítást az ember nem tud kifizetni. Megélhetésre, pláne szórakozásra ne adjon már pénzt egy 37 éves egészséges pasinak :)

Almandin 2022.03.17. 21:32:47

Szerencsétlen férfinak egy jó pszichológus kellene. Ismereteim alapján borderline személyiségzavar depresszióval keveredve az, ami a leggyanúsabb. Ráadásul valószínűleg szereti a nőt, az anyagi gondjai miatt viszont érzi, hogy valószínűleg nem tud vele hosszú távra tervezni, pedig lehet, hogy szeretne családot (mármint a férfi).
Az anyagi gondok sok embert tesznek tönkre lelkileg. Depressziótól az öngyilkosságig széles lehet a skála, az élet nagyon kegyetlen.
A nő helyében meggondolnám, mennyire segíteném anyagilag. Sajnos sokan belecsúszhatnak abba a szerepbe, hogy kihasználják a másikat. Sőt, sokan eleve kihasználható balekot keresnek. Az mondjuk minimum, hogy pszichológushoz irányítja. Ha nagyon szereti a férfit, lehet, hogy érdemes segíteni, de készüljön fel sok szenvedésre. Arra vigyázzon, hogy a férfi ne használja ki.

Cirigli Jenő 2022.03.17. 22:39:22

@Puerto Prince: közel 3 éve nem ültem repülőn! Úgy vártam mint parasztgyerek a vattacukrot falunapon. Erre repülőn maszk, itt mindenhol maszk és mindenhol kérik a green passt. Az élettől is elment a kedvem. Kérem vissza a régi életemet!

Sólyom Tomi 2022.03.17. 23:10:32

@Almandin: "Ismereteim alapján borderline személyiségzavar depresszióval keveredve az, ami a leggyanúsabb"

Elképesztően kiterjedt ismereteid lehetnek, mert ha csak simán pszichológus lennél, ezt a következtetést nem tudtad volna levonni.

Almandin 2022.03.18. 00:14:23

@Sólyom Tomi: Ezért írtam azt, hogy ez a gyanúm, nem pedig azt, hogy biztosan arról van szó. Az extrém hangulati hullámzások és dühkitörések erre utalhatnak.

Sólyom Tomi 2022.03.18. 00:21:55

@Almandin: Utalhatnak erre. Meg arra is, hogy nem az.

antisocialnetwork 2022.03.18. 04:53:57

@fidess.hu: Hajnalban hangosan felnevettem.

antisocialnetwork 2022.03.18. 04:56:35

Végre nevesítve vannak a szereplők.Megvan, hogy ki a férfi és ki a nő.Kedves M.-nek meg mi a fsz köze van az egészhez? Bár tudjuk, hogy most ő a költö.

Real_Time 2022.03.18. 06:13:03

@Almandin: De fordított esetben gondolom az lenne a minimum hogy az ember azonnal segít anyagilag, az egyébként viszonylag újdonsült barátnőjén. Le se tagadhatnátok hogy nők vagytok :D

Olasz Bazsa 2022.03.18. 08:09:47

Homokszem került a gépezetbe? Cseppet sem életszerű a sztori. Ha az élet odaborít egy talicska szart, a nő az első, aki "kiszeret" a padlót fogott emberből és tovább libben a jobb opció felé.
Majd a következő héten: "Óóó hát nem is tudom, minden olyan gyorsan történt, a Béla csak úgy betoppant az életembe és ismét rámtalált a szerelem...
Mi ez a fáziskésés? Nem olvas a csaj kiskegyedet meg díványt?

Lorrh 2022.03.18. 08:14:03

@Olasz Bazsa: óriás tévedésben vagy!
A feminim vonal az amelyik az elesetteket gondozza. A háborús frontkórházakban nővérek, nők dolgoztak, ők látták el az elesett katonákat.
Te a ma divatos gusztustalan aranyásó mentalitást vetíted ki minden nőre.
Hibás a logikád.

Olasz Bazsa 2022.03.18. 08:28:28

@Lorrh: Naná, hogy a nők dolgoznak a kórházban, ugyanis a férfiak a hadkötelesek. Ha a nők lennének a hadkötelesek, a férfiakat irányítanák beteget ápolni.
Ennyit a logikáról.
A válóperek háromnegyedét a nők adják be. Ennyit meg a feminim gondoskodásról.
Amúgy is csak azért írtam be, mert hiányoztál a frontvonalról. Üdv a fedélzeten!

Lorrh 2022.03.18. 08:39:53

@Olasz Bazsa: persze hogy nők adják be a válópereket, mert ők az igényesebbek és nem tudják elviselni a pörköltszaftos trikóban meccset sörözö féllumpen urukat, aki megint lecsúszott a béremelési listáról.

A férfiak a maszkulinok, ők harcolnak, a nők meg ápolnak. Az nem logika ha felcseréled ezt a kettőt. Üres spekuláció, nemdebár!?

Megyek, fel is mosom a fedélzetet, mert a telehordta döglött szardíniával a cunami.

Real_Time 2022.03.18. 08:58:08

@Olasz Bazsa: Ez itt épp a "tanácsadó barátnő" írása ha jól értelmezem. Tovább nem is kell részletezzem szerintem :D

Olasz Bazsa 2022.03.18. 09:21:10

@Real_Time: Én a legjobban azon csodálkozok, hogy eddig ezt az egész kamuposztos fórumosdit megúsztuk.
A nőket nőknek nevezzük, a férfiakat férfiaknak, sehol egy nembináris vagy egy átoperált LMBTQXYZ személy, sehol egy kvótanéger.
Kíváncsi vagyok, meddig húzzuk :D

Cirigli Jenő 2022.03.18. 09:31:02

@Puerto Prince: Milánó környékén nem sok van:)

Lorrh 2022.03.18. 09:38:19

@Cirigli Jenő: Milánóban a druszádhoz beköszönhetsz, bár lehet hogy dzsordszklúnival pecázik éppen a milliárdosok tavában:

telex.hu/belfold/2022/03/16/comoi-to-villa-kulugy-csiszar-jeno

Cirigli Jenő 2022.03.18. 10:11:20

@Lorrh: benézek hozzá!:) De csak este fogok ráérni.

Almandin 2022.03.18. 20:13:37

@Real_Time: Szánalmas nőgyűlölő vagy. Amúgy én se azt mondtam, hogy ne segítsen, hanem hogy gondolja meg, mennyit. 22 éves, azt is meg kell gondolni, hogy kitart-e a személyiségzavaros depressziós pasi mellett. Hosszú távon ő is rámehet. Még fiatal, találhat egészségesebb pszichéjű partnert.
De az ő döntése, mit csinál. A férfinak egyértelműen pszichológus kellene, de az ő személyiségzavara is elég nehezen kezelhető. Reménykedni lehet. Ha nagyon szereti ezt az embert, lehet, hogy amellett dönt, hogy mellette marad és segíti. Viszont akkor nagy eséllyel ketten mennek rá a férfi pszichés bajaira, őt is magával rántja. Arra pedig nemtől függetlenül figyelni kell még egy házasságban is, hogy a másik ne éljen vissza a párja segítségével. Sokan egy idő után önállótlanná válnak és ráhagyatkoznak a másikra, hogy az majd eltartja őket, istápolja, belehelyezkednek egy gyerekszerepbe. Ez akkor se normális, ha pszichés beteg az illető. Egy felnőtt ember kellemetlenül érzi magát, ha más tartja el, máson élősködik, kivéve, ha eleve szélhámos karakter, vagy infantilis.

Almandin 2022.03.18. 20:18:42

@Puerto Prince: Nem meglepő. Szexuális ragadozók mindenhol vannak. Lengyelországban már olyan eset is történt, hogy a fiatal női menekültet megerőszakolta a szállásadója, aki gondolom, direkt azért jelentkezett "segíteni", hogy ilyen galád módon jusson szexhez.
A hazai esetben lehet, hogy valami nőknél sikertelen pasas gondolta, hogy most könnyen nőt szerezhet a kiszolgáltatott idemenekült ukrán nők közül. Nyilván a nő előtti levetkőzés meg masztizás arra szolgált, hogy a nőt elcsábítsa, de arra nem számított, hogy feljelentik. Meg is érdemli, hogy megbüntessék, ilyen sunyi módon bepróbálkozni egy szerencsétlen, segítségre szoruló nőnél...

Real_Time 2022.03.18. 21:07:02

@Almandin: A "nőgyűlölő" szöveget már megszoktam, gyakorlatilag rögtön érkezik mihelyst valahol kimondom vagy leírom az igazat. Szerintem meg pontosan emiatt egyenlő a kommunizmus a feminizmussal, mindkettő az egyenlősdit szeretné és mindkettő hazugságokra épül, mivel a gyakorlatban egyik sem működhet. Az egyenlősdiben ugyanis létjelentősége lenne az általam felvázolt kérdésnek, de a gyakorlatban annak megvalósítása hogy a jelen helyzetben a nő segítsen a férfin, az az "alapbeállításoknak" köszönhetően nem fog bekövetkezni. Míg az ellenkezője ugyanezen alapbeállításoknak köszönhetően viszont igen. Az egyetlen problémám az hogy, ilyen és ehhez hasonló elméleti dolgok alapján próbálják viszont a modern társadalmat alakítani, szabályozni. Más szóval a komcsik is visszatértek, és még ráadásul a ruszkik is.

Real_Time 2022.03.18. 21:08:16

@Almandin: "valami nőknél sikertelen pasas", avagy úgy a 70-80%.

Cirigli Jenő 2022.03.18. 23:03:05

@Real_Time: ez a 70-80 % valami városi legenda lehet:))

Almandin 2022.03.19. 00:16:22

@Real_Time: Volt olyan nőismerősöm, akit akkor hagyott el a férje, amikor kiderült, hogy rákos. A súlyosan fogyatékos gyereket nevelő nők többségét is elhagyja a párja.
Nem lehet nem szerint általánosítani, hogy a bajban ki mennyire segít.

Cirigli Jenő 2022.03.19. 00:35:48

@Almandin: ez nagyon szomorú! Sajnos ismerős az ilyen helyzet, személyesen is.:((( De segít abban, hogy jobb emberré váljunk.

Real_Time 2022.03.19. 07:15:42

@Almandin: Az egyik ok amiért én például egyáltalán nem tervezem a házasság/gyerekek/temető futószalagot. Egyrészt az egész gyereknevelés nem nekem való. Másrészt az apákat utolsó szarként kezeli a társadalom, míg az anyákat az egekbe magasztalja(ez legkésőbb a váláskor, gyerekelhelyezési perek esetében ütközik ki). A harmadik pedig pont az általad említett eset, egyáltalán nem biztos hogy az a gyerek egészséges is lesz. A témára visszatérve egyébként, nem csak "nőgyülölő" vagyook, hanem a krokodilokat meg a mérgeskígyókat is veszélyesnek tartom, így egyiket se tartok otthon :D

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.03.19. 07:34:19

@Almandin: még asszem az első napon írtam, hogy ez lesz. Mindig ez van. A pedofil eseteket meg többnyire csak nem derítik fel.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.03.19. 07:39:13

@Real_Time: az egyik csajomnak volt egy kisebb alligátora házikedvencként

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.03.19. 07:41:18

@Almandin: ez mindenkire jellemző, hogy a bajt kerülni igyekezzük. Pl ha megnézed, hogy hány nő hagyja el a fasziját ha az alkoholista lesz, ami egy gyógyítható betegség...

Almandin 2022.03.19. 10:58:03

@Puerto Prince: Én meg a nem mérges, kisebb kígyókat szeretem. Nem tartok otthon, de ha lenne állatom, az valószínűleg gabonasikló vagy királypiton lenne.

Lorrh 2022.03.19. 11:23:46

@Puerto Prince: az én kedvenc alligátoromnak meg volt egy csaja házitündérként.

Amúgy elég ciki azt mondani, hogy az alkoholista a családja miatt lesz azzá?

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.03.19. 11:40:02

@Almandin: jól hangzik! Én szerintem delfint tartanék. Ők nagyon buják, még az emberi nőstényekre is rámásznak. www.thesun.co.uk/news/8384362/hilarious-moment-frisky-dolphin-tourist-cuba/

@Lorrh: Hát van akire ez igaz. Viszont a többség ha nem is a családja miatt lesz, de a családja miatt marad alkoholista.

MsIreneAdler 2022.03.19. 12:42:28

@Real_Time: nem az a baj hogy leírod a véleményed, hanem hogy egy durva (kizárólag a nőkkel szembeni) általánosítgatásból jutsz a következtetéseidre. De tudod mit? Még ez sem gond ha az általad leírtakat nem akarnád valamiféle ultimate igazságnak feltüntetni.
De most konkrétan bele is kötnék valamibe :). Ez a "dőzsölő, felmagasztalt egyedülálló anyuka" mítosza hogy a büdös bánatba alakult ki itt a blogokon? Gyereket nevelni fárasztó és költséges két embernek is. Ezt te is elismerted. Akkor mitől van olyan kurva jó dolga egy anyukának egyedül akár csak egy gyerekkel is? Ja mert hozzávágnak havonta pár tízezret ( amit ugye apuka tud csökkenteni rendesen, ha pl vállalkozó minimálbéren....). De kérlek, komolyan, a handabandázáson kívül, mondj már egy pozitívumát ennek az életnek?
Gyermekelhelyezés. A válások 80-90%-a közös megegyezéssel zajlik. A maradék esetben lehet szükség bírói döntésre. Tehát a legtöbb esetben a szülők (igen az apa is) közösen egyeznek meg abban, hogy a gyerek az esetek többségében az anyánál maradjon. Így ez nem egyedül a nők elhatározása. Ha pedig a bírósági ügyeket nézzük, a bírok zöme férfi...szóval megint csak igen merész kijelenteni, hogy pusztán nők gondolják azt, hogy válás után náluk van a gyerek helye.
Tudom, hogy a tények sosem zavarnak meg téged, és feleslegesen írok itt bármit, de most időm is volt, meg unatkoztam is. :)

_Amatőr_ 2022.03.19. 13:52:58

@MsIreneAdler: Bocsi, hogy beleszólok, de a bírók többsége nő: birosag.hu/birak

MsIreneAdler 2022.03.19. 14:12:18

@_Amatőr_: bocsánat, köszönöm szépen a helyesbítést, lehet egy régebbi statisztikába botlottam. Akkor azokban az esetekben, ahol a gyermek elhelyezése kérdéses, ott többségében női bírók döntenek erről, akik lehetnek elfogultak. Tehát a 10-20%-nyi eset ki tudja hány százalékában lehet részrehajlásról szó.
A lényegi mondandómat viszont tartom: egyedül sokkal nehezebb gyereket nevelni, az összes igényt vele kapcsolatban kielégíteni, mint ketten, ezért jó lenne elfelejteni azt, hogy irigyeljük az egyedülálló szülőket ( illetve azokat nem is, hanem csak az anyákat...)

Real_Time 2022.03.19. 18:29:46

@MsIreneAdler: Egy jó dolog például a vörösbor (mármint ha nem kannás) :D Ami meg a családot/párkapcsolatokat illeti, hát az bizony el lett baszva mostanra rendesen.

Real_Time 2022.03.19. 18:32:16

@MsIreneAdler: Az viszont hogy ma miért van több egyedülálló anya mint valaha is, az úgyszintén kiderül, akár ugyanezekből a kommentekből is.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.03.19. 20:23:03

@Real_Time: addig érdemes inni, amíg nem mosolyogsz a tükörben. Utána bármi, ami tompít a világ fényén, hiba vagy tévedés

Lorrh 2022.03.20. 08:36:58

@Real_Time: azert van sok egyedulallo amber mert önzöek lettünk. Nem alkalmazkodunk. Nem szégyen az elvált statusz. Nincsenek kozossegek, vallasi csoportok. És egy nő egyedul is elismert. Millio oka van. Te mit akartal konkretan oknak mondani?
süti beállítások módosítása