Korkülönbség? Kit érdekel...?

2022. április 29. 08:36 - csajokespasik

Miért jobbak a huszonévesek? Posztolónk szerint azért, mert önzetlenek, energikusak, nincsenek azok a problémák, mint az idősebb korosztállyal. Valamint függetlenek, nem kötik őket szabályok, lelkesek, van életük, sosem fáradtak, nincsenek kiégve, kíváncsiak és mindenre kaphatóak.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Mivel többször szóba került már máshol is, és bőven volt vita belőle, leírom, hogy miért is van az, hogy érett férfiak inkább a fiatal lányokat keresik. Ugyanakkor mindezt magamnak is összefoglalom, hogy tisztázzam a témát, mivel a legtöbb férfi így van ezzel, mellébeszélésnek és képmutatásnak nem sok értelme van.

Így 37 évesen is fejemben van az a kép, hogy milyen jó volt fiatalon, és milyen kár, hogy az igényeim nem idősödtek velem. Laza talik, jó hangulat, vad egymásnak esések, a dolgok túlagyalása, meg ostoba viták nélkül. Se ígéretek, se felelősség, se követelés.

És ezek maradtak a legszebb emlékeim, de kb. mindenki hasonlóan van ezzel, aki legalább saját magához őszinte. Senki se emlékszik szívesen arra, ahogy bármelyik exe rabszolgája volt és mit tűrt el tőle, mit szenvedett mellette, hogyan próbált uralkodni rajta.

Miért jó egy huszonéves? Valljuk be, mindenki fiatalra hajt, akár szeretőnek, akár párnak, mert önzetlenek, energikusak, nincsenek azok a problémák, mint az idősebb korosztállyal, függetlenek, lelkesek, és olykor irányíthatóak, van egy szabadságérzés mellettük, mert nem kell velük versenyezni. Van életük, sosem fáradtak, nincsenek kiégve, mindenre kaphatóak, kíváncsiak. Velük minden csak jó, és ami negatívnak mondható, az esetleg abból fakad, hogy önmagát keresi még, vagy a helyét a világban, vagy a kellő anyagiak hiánya.

Hogy ez az igény mennyire általános, sejtem, hogy nagy mértékben, és én is azt vettem észre sok ismerősömnél, hogy egyik kapcsolatból esik, vagy ugrik át egy másikba, és mindig egyre rosszabb. Aztán jön a hullámvölgy, hogy hol jó, hol nem, majd szakítás, majd újrakezdés, de minden ugyanolyan rossz. Aztán megint szétmennek, eltelik egy-két hónap, és kezdődik elölről, és amikor azt érzik, már nagyon fogy az idejük, kifogják az első embert, mindegy milyen, lefoglalják, majd betörik, addig meg csak elviselik valahogy.

Én nem erre a modellre születtem, inkább úgy vagyok vele, hogy nem fűzök nagy reményeket az ismerkedéshez, lesz, ami lesz, tart, ameddig tart, de az a kis idő is legalább legyen tökéletes és később jó emlék. Különben bármi lehet belőle. Ha mindkettőnknek jó, akkor minden jó, a moralizálást meg másokra hagyom.

 
44 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr5517819427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cpt. Flint 2022.04.30. 00:53:49

Én megértem, hogy nem kell mindenkinek család,meg szeretet, meg bizalom, és van olyan ember, akinek 37 évesen semmi sem fontosabb egy jó kefélésnél, de ne akard már se magaddal, se másokkal elhitetni, hogy mindenki ilyen. Szerintem még a többség sem.
Tudom, tudom, most jönnek a válaszok, hogy savanyú a szőlő, meg biztos ronda vagyok, antiszociális és/vagy impotens, plusz legfeljebb gamma és nincstelen...
Nem fogom ezeket cáfolgatni, mert neten nyilván nem lehet. De minek is.
Én mindenesetre nem szeretnék egy ostoba, pénzéhes, felszínes, bizonytalan, zavarodott, lelkisérült huszonévessel semmilyen kapcsolatot. Mert amelyiknek 15-20 évvel idősebb pasija van, az bizony leginkább csak ilyen lehet.
Lehet, hogy te 37 évesen fiatalnak hiszed magad, de a huszonéves pontosan látja, hogy vén fasz vagy.

Kyria 2022.04.30. 01:23:12

Nekem anno huszonévesen jóval idősebb barátaim voltak, a saját korosztályommal akkor nem tudtam mit kezdeni, éppen a komolytalanságuk miatt. Nagyon szép emlékek maradtak, de persze ahogy idősödtem, úgy változott a korosztály is (ha ma lenne nálam 25 évvel idősebb, max. pelenkázhatnám).
Szóval egyrészt megértem a posztolót, másrészt az Ő élete, azt kezd vele, amit akar.

antisocialnetwork 2022.04.30. 05:58:43

Új autó vs. régi autó,tipikus esete. Megértem.

bordon 2022.04.30. 06:34:53

Nincs ezzel semmi baj, ha valakinek módjában áll huszonévesekkel ismerkedni, tegye azt.

Sajnos én huszonévesen agyaltam túl a dolgokat, meg akartam felelni a lányoknak, jófiú voltam, tipikus white knight, alárendelődéd, captain-save-a-hoe is voltam párszor, olyan lányok melletty akik leszívták az életenergiáimat.

Akit ledugtam, azzal járni is akartam, mert azt hittem ez így tisztességes, meg neki is erre van igénye. Aztán persze ez oda vezetett, hogy emberileg csalódtam a partnereimben, mert sajnos nem voltak jó emberek.

Most negyven felett látom, lazábban kellett volna felfogni a dolgokat. Hogy nekem is lehetnek igényeim a partnerrel szemben. Mostanra sikerült megfogalmaznom magamnak, hogy mennyit is érek, ki vagyok, mik a határaim.

Laza kapcsolatra pedig sokszor pont nem a huszonévesek alkalmasak. Mostanában a 35+ korosztályra vetettem szemet, ha van önálló egzisztenciájuk, eljutottak már valahova az életben, nincsenek komoly kapcsolat iránti irreális elvárásaik, ha nincs kölykük, akkor egész jó szexpartnerek lehetnek pár évig.

Ami még bejött régebben, az a házibarát szerep. Normális, stabil egzisztenciával rendelkező pároknál a férj tudtával, sőt ösztönzésére beszálló voltam. Na ott aztán nem volt hiszti, nem voltak irreális elvárások, bekorlátozás, semmi shaming, érzelmi zsarolás, követelőzés.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.04.30. 07:40:35

Erről Reekay jut eszembe, aki kb hatvan évesen magyarázza, hogy a húszéves csajok a legjobbak :)

Amúgy a középkorú és öreg nők is tudnak nagyon vonzóak lenni, csak náluk máshogyan működik. Kb úgy hasonlítanám össze a két dolgot, mint az aerobik meg a póker. Mindkettőt lehet szenvedélyesen szeretni ;)

Cpt. Flint 2022.04.30. 08:32:49

@Kyria: apakomplexus, amit - talán - kinőttél.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.30. 08:49:08

Talán mert feszesebb, jobb testük van azért jobbak. Dehát kinek mi jön be és miért.Kinek mi számít. Idősebb fiatalabb teltebb karcsúbb.

Cpt. Flint 2022.04.30. 08:51:07

@bordon: "Nincs ezzel semmi baj, ha valakinek módjában áll huszonévesekkel ismerkedni, tegye azt."
Ahogy mondtam, én is el tudom fogadni, hogy van ilyen, de hogy nincs vele baj, azt azért nem mondanám. Levelibéka, fácánkakas meg szarvasbika szinten természetes az, hogy semmi kötődés, semmi felelősség, csak egy kis udvarlás, aztán dugás, aztán meg szevasz, de az embernél szerintem nem. A posztoló meg te ezt érzitek jónak, legalábbis pillanatnyilag, de attól még ez csak annyira általánosan elfogadott, mint a többi pár százalékos aberráció a Gauss-görbe peremein.

Kyria 2022.04.30. 09:12:31

@Cpt. Flint: Semmi sem kizárt, csak azért nem gondolnám, mert nem elvált szülők gyereke vagyok. Egyrészt. Másrészt természetesen jóval tapasztaltabbak voltak - mindenféle téren - sőt, még beszélgetni is lehetett velük. Ez azért volt fontos, mert a nagy átlagnál jóval olvasottabb voltam (aktívan használva a könyvtár nevű jeles intézményt) és volt is, aki meglepődött, hogy hozzá tudok szólni a felvetődött témákhoz. Ráadásul én a rendszerváltás környékén voltam fiatal, '87-ben kezdtem dolgozni 18 évesen és utána nem sokkal kinyílt a világ. Imádtam utazni és bár egyáltalán nem az anyagiakra hajtottam - akkor ma sokkal több mindenem lenne - valahogy mégis olyanokat fogtam ki, akik megtehették. Úgyhogy élményeket gyűjtöttem, valószínűleg ezért (is) maradt meg nagyon szép időszakként.

Fánkevő Fáncsi 2022.04.30. 11:18:24

Amiket ez a cikkíró csinál az buta közhelyek puffogtatása. Mitől lenne már egy huszonéves önzetlen, független, lelkes, irányítható ... stb. Ez így egyszerűen nem igaz. Mitől lenne egy sportos harminsascban kevesebb erő és energia, mint egy huszonéves hurkásujjú dagi és szemüveges komputermegszállottban. Van ilyen is meg olyan is. Vannak önzetlen emberek és önzőek, ez már fiatalkorban is így van. A cikkes egyszerűen nem jól emlékszik, nincs tapasztalata. Vagy pedig a reklámokban látható vidám kacarászó fiatalokból általánosít, az a valóság maga. Én még arra is emlékszem, hogy akkoriban még az is számított, hogy én huszonöt voltam, a barátnőm csak huszonegy, ő egy kis "buta fiatalka" volt hozzám képest aki "tapasztalt és öreg" egyetemista volt. Egy negyven éves öreg bácsival járni egyáltalán nem volt jellemző egy húsz éves csitrinek. Manapság inkább. Hiszen régen nem volt olyan sok milliárdos, ma már minden nap látjuk a sok aranyásó kislány csodálatos, gazdag és boldog életét az interneten, influenszerek meg minden. A fiatalt egyébként azért szereti mindenki jobban mert egyszerűen szebb olyankor az ember, jobban néz ki. Dehát ez csak addig hatásos dolog, amíg a képeken nézegeted őket, a valóságban természetesen sokkal éretlenebbek és butuskábbak is.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.30. 11:24:59

Meg mondjuk már jobban kitolódtak a határok.
Régebben kisebb korkülömség volt a "divat".

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.30. 11:26:06

Meg pár éve, évtizede 40,-50 fölött már öregnek számított az ember.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.04.30. 13:16:19

@Kyria: amúgy azt vágod, hogy az említett élmények pénzbe kerülnek, emiatt a lóvésság nálad beugró szempont volt? :D

Azok a komolytalan huszonévesek nem azért nem mentek veled külföldre utazgatni, mert nem érdekelte őket a szicíliai tengerpart meg a Sagrada Familia, hanem mert nem volt rá ruppójuk, illetve akinek volt, az meg nem feltétlenül rád akarta költeni. Ezért voltál idősebb palikkal, akiknek imponált, hogy egy fiatal nőjük van, és ezért hajlandóak is voltak költeni rád. (Az, hogy lehetett velük beszélgetni, egy nettó butaság Ezzel egyébként nekem semmi bajom nincs, csak azzal, amikor ezt a hülyeséget hallom, hogy nem a pénz érdekelt. De, az érdekelt, és jól tetted, hogy kihasználtad a fiatalságod adta előnyöket.

#szájbergyerek# 2022.04.30. 13:28:41

Ha a poszter ilyen nagy játékos, hogy 37 évesen simán lek*rja a 20+ éves bulihercegnőket, akkor nosza rajta alapítson velük családot, mert nem lesz ez mindig így. Egy egész életpálya modellt lehet felépíteni babaváróra meg CSOKra.

Kyria 2022.04.30. 14:10:44

@Puerto Prince: Igen, gondoltam, hogy lesz ilyen reakció. Nem is akarlak meggyőzni semmiről, attól tartok, teljesen hiábavaló igyekezet lenne.
Ezért csak annyit tennék hozzá, hogy a mai eszemmel tényleg kihasználnám azokat a bizonyos előnyöket, mert visszatekintve bizony lehetett volna. Olyan illúzióim meg nem voltak, hogy az éttermek, utazások, stb. nem kerültek pénzbe. Dehogynem! Nem is kevésbe. De mondom, én tudom, hogy hogy volt, más meg azt gondol, amit akar.

andd1234 2022.04.30. 17:36:03

@Kyria: Huszoneves koromban en az erettebb nokre buktam. Jo erzes volt, hogy jo szexet kaptam toluk, vettek nekem ezt-azt. Aztan mikor idosebb lettem akkor mar a kis artatlan huszneves csajokkal kezdtem. Nekik meg nincs kielt testuk altalaban. Sajnos manapsag ezek borzalmasak. Versenyt uznek abbol, hogy melyikuknak van tobb tetkoja, pircingje stb. Semmi eletceljuk nincs, csak isznak, nemelyik drogozik is. A normalisabbja legalabb dolgozik is a tobbi csak a szulei nyakan éog. Nem lehet veluk normalisan beszelni, mert idegesek, porognek a sok energiaitaltol... Szoval ilyenek a mai 20 evesek. Tisztelet a kivetelnek.

Vén motoros 2022.04.30. 17:43:23

@Cpt. Flint: Hogy így van! Kolléganőm 2. gimnazista lánya sustorgott két barátnőjével. Egy osztálytársukról volt szó, aki alapjában véve rendes lány lenne, de súlyos hibája, hogy "túl öregekkel" jár. A lelki szemeim előtt megjelent egy ötvenes "Golden Daddy". De azért rákérdeztem, hogy hány éves az az öreg férfi? Mire a lányok: képzeld el, már több, mint 23 éves!!
Szóval, apám, te 37 évesen egy fiatal lány szemében már vén trotty vagy!

Kyria 2022.04.30. 18:15:32

@andd1234: Komolyan? Most ez az általános? És miből élnek, ha nem dolgoznak? Mármint persze volt/van a COVID, az sokaknak járt a munkájuk elvesztésével, de azért talán mostanra jobb lett a helyzet. Ráadásul az ital nem olcsó és gondolom, a kábítószer sem. Ezt finanszírozzák a szülők? A tetoválás és a piercing látom én is, hogy nagy divat, de nem értem. Régen a börtönviseltek voltak tetováltak, piercing meg nem is volt. Nekem gusztustalan és közönséges mindkettő, de persze ízlések és pofonok. Férfiszemmel egyébként vonzó? Csak kíváncsiságból. Annak viszont örülök, hogy akadnak még olyan férfiak, akiknek a beszélgetés is szempont.

wadcutter 2022.04.30. 19:16:06

Miért, jobbak a huszonévesek?

Motorogre 2022.04.30. 19:48:10

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: igen "jobb" a testük, de nem ismerik: se a sajátot, se a tiédet... még érni kell.

andd1234 2022.04.30. 22:07:34

@Kyria: Igen sajnos ez az altalanos amit en tapasztalok... Szuleik eltartjak a csellengo gyerekeket. Gondolom adnak nekik penzt aztan kezdjenek magukkal valamit. Nekem nem vonzo a tetovalas nekem nincsen jol megvagyok nelkule de ezeknek a csajoknak ez a maniajuk. Volt egy helyes 20-as kiscsaj akivel kavartam. Mindenfele baromsag ra volt tetovalva a testere. Penze nem volt normalis tetovalasra ezert csak egyszeru hulyesegeket es mindenfele feliratokat tetovaltatott magara amiket parezer forintert megcsinalt a "muvesz". Borzaszto volt ahogy kinezett a csaj. Hiaba mondtam neki, hogy ne bassza mar el az eletet, de ki vagyok en, hogy egy felnott embert neveljek, akit leszartak es nem neveltek meg a szulei?

Billy Hill 2022.04.30. 23:15:49

@Kyria:
andd1234:

Tetkókhoz: Sok mai lány szeret matróznak vagy jakuzának öltözni. :-)

Tartalomhoz:
- A 37 éves fószer nem öreg; 40 az új 30, és így tovább. Még 1-2 évtized, és megérjük, hogy a 60 éves nyugdíjas nem néz ki 80-nak, az otthonka meg a fejkendő miatt... Tanulságos megnézni a nagyszülők öregkori képeit meg a szüleinkét - remélhetőleg mi még fessebbek leszünk "öregen".
- MILF vs. fiatal bula, ez olyan mint az S Merci meg az MX-5, más stílus, mást ad, máshogy vezeted, bár mindkettő autó. Igen, életszakaszonként is eltérő, hogy mire vágysz, mi a preferencia. De mindenkinek van létjogosultsága, mindenkire szükség van mindkét (női és férfi) oldalon!
- Phil Collins: "You Can't Hurry Love". Ha 40 évesen még 20 éveseket szeretnél boldogítani, és ők is igénylik ezt, akkor ki vagyok én, hogy rád kényszerítsem a babavárót meg a CSOK-ot? :-)

Vén motoros 2022.05.01. 01:21:20

@Billy Hill: " A 37 éves fószer nem öreg; 40 az új 30, és így tovább. Még 1-2 évtized, és megérjük, hogy a 60 éves nyugdíjas nem néz ki 80-nak, az otthonka meg a fejkendő miatt..."

Mindenkinek az üléspontja határozza meg az álláspontját. Én akkor döbbentem rá, hogy visszavonhatatlanul és letagadhatatlanul vén trotty vagyok, amikor a tuján egy jó ÖTVENES nőt bámultam meg, és elgondolkodtam rajta, hogy "de hanyatt lökném"! Nos, akinek egy 50 éves nő még megdugni való NŐNEK tűnik, az bizony vén trotty.

MsIreneAdler 2022.05.01. 18:42:15

Szerintem a poszter nagyon idealizált képet fest a mai huszonévesekről. Egyébként abszolút érthető, hogy amennyiben valaki feszesebb, csinosabb testet szeretne maga alá az ágyban, akkor egy fiatalabbat keres. Nem kell viszont ez a sok "megmagyara", hogy "lelkes, van élete" stb. Amiben nagy általánosságban lekörözik az idősebbeket a fiatalok, az bizony a külső. Fiatalon más a bőr, mások a szövetek a testen. Akinek ez a legfontosabb szempont, az nyilván nem fog beletörődni abba, hogy a korosztályából válogasson. Akinek élete legjobb, legmeghatározóbb élményei egy pár kósza, vad randi...nos neki tuti nem fog élmény számba menni, hogy pl. a 40 x éves feleségével söröznek a teraszon, miközben a gyerekeik majomkodnak a kertben.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.05.01. 19:21:59

@Vén motoros: a mostani munkahelyemen egy ötvenes nő volt a legjobb. Úgyhogy semmi gond.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.05.02. 07:07:39

@Vén motoros: én ötvenes nőt huszonévesen dugtam először. Kora harmincas éveimben meg voltam hatvanassal is :)

Igaz, ő egy prémium darab volt, aktív, elegáns üzletasszony.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.05.02. 07:10:44

@MsIreneAdler: az élet egyik legnagyobb kihívása az életkornak megfelelően élni

Lorrh 2022.05.02. 08:08:46

@andd1234: cipzáros paplan? villanygitár? beiszunk, aztán bebűnözünk?

Chendrys19 2022.05.02. 10:18:33

@Cpt. Flint: Hmmm... szóval azért van baj a dologgal, mert Te azt mondod?! Érdekes megközelítés...

Amúgy teljesen igaz... az általánosan elfogadott "szüljünk gyereket, mert az kell", "házasodjunk, mert a többség is ezt teszi" nézetek aztán tényleg sokkal "jobbak"...

Meg lehet nézni, milyen "jó" házasságok és "remek" szülők is vannak manapság...

MsIreneAdler 2022.05.02. 11:30:30

@Puerto Prince: na igen. Ez nem is kötelező ám, csak a következményeket később senki nem szereti viselni.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.05.02. 12:30:25

@MsIreneAdler: amit egy adott korban nem élünk meg, az később többszörösen csap vissza, de nem lehet pótolni, mert azóta más emberek lettünk. Ezért marad a pótcselekvés

Infomaniac 2022.05.02. 18:55:27

@Puerto Prince:
Ki mondja meg, hogy mi az életkornak megfelelő? Egy fix dolog van, a biológia, tehát a gyerekcsinálás és utána pár évig gondoskodni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.05.02. 23:04:56

@Chendrys19: és ugyanúgy megy a félrelépés házasság alatt is.

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2022.05.04. 15:12:10

Hát nekem más emlékeim vannak huszonéves koromrol...

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.05.05. 00:37:41

@Infomaniac: nem gondolom így. Az embernek kamaszkorában jó, ha kamasz. Egy kamasz mentalitású ötvenes egy túlmozgásos lúzer. Ugyanez fordítva is igaz: egy ötvenesként viselkedő kamasz az egy karótnyelt idióta.

Az jó, ha az ember megőriz valamit egyes életszakaszokból, de alapvetően a dolgoknak a maguk idejében ajánlatos megtörténnie. Pl. hiába csinálhat gyereket egy hatvanas pali egy harmincas nőnek, kinek lesz az jó?

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.05.05. 00:38:45

@Peni a Valdes: a férfiak disznó tekintete a pólódon ragadt, vagy mi? :)

semmi hatalmat senkinek 2022.05.27. 08:32:48

Igaza van sok mindenben a posternek... mi a párommal 33F/17L-ként kezdtük, hét végén leszünk 25 éve együtt... szóval tényleg semmit sem számított a korkülönbség.
A többször hivatkozott (zsidó)vicc viszont pontosan úgy szól, hogy "inkább vagyok 50%-ös tulaj egy jól prosperáló cégben, mint kizárólagos tulaj egy veszteségesben":)
süti beállítások módosítása