Pasi aranyásóba botlottam

2022. május 20. 07:28 - csajokespasik

       

               A levelezés során minden gyanúsan stimmel, majd a férfi bevallja, hogy ő szeretne új barátnőt, de még megvan neki a jelenlegi, nála is lakik. Csak akkor tudna onnan dobbantani, ha már lenne máshova, amennyiben nem kap jobb ajánlatot, marad.        

 
       

               Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod. Regisztráltam már pár helyen, és vannak bizonyos tapasztalatim a társkeresőkkel is.

 

Regisztráltam már pár helyen, és vannak bizonyos tapasztalataim a társkeresőkkel is. Szomorúan látom, hogy vannak dolgok, amik nem változnak. 28 éves nő vagyok. Sok helyen belebotlok abba, hogy milyen szemetek a nők, hogy nem válaszolnak a férfiak reakciójára. Megmondom, nálam az az oka, hogy levelezésnél csak egyedi (értsd: nekem szóló) szövegekre válaszolok, 1 sorokra, sablon mizukra és ismizünkre nem, arra sem, ha a fotón nem látszik semmi, vagy túl közeli, vagy túl távoli, vagy szét van szűrőzve. Ha valamit rejtegetni akar, úgyis kiderül, ha addig egyáltalán eljutunk.        

       

               Leírom egyik érdekes élményemet. Hogy emberek ennyire minimális morális tartással úgy léteznek a világban... Leveleztem egy férfival (nevezzük az egyszerűség kedvéért annak) akivel minden passzolt volna (vagy csak úgy irányította a beszélgetést, hogy ami nekem jó, az pont neki is) helyes is volt, de amikor elmondta, hogy valójában foglalt, és csak anyagi okok miatt nem akarja elhagyni a barátnőjét, ledöbbentem.

Mert mint kiderült, egyéb kényszer nincs ebben, csak annyi, hogy a nő tartotta el a pasit, neki volt pénze, nála lakott. Arra a kérdésre, hogy akkor mi a francért ismerkedik, ha foglalt, nem jött elfogadható válasz. Akkor már beugrott, miért puhatolózott arról, hol lakom és mit dolgozom, abból levont ezt-azt. Korábban még ezen átsiklottam, nem volt jelentősége.

Gondolhatnám azt is, hogy csak kamuzott, unatkozik, de nem úgy jött át nekem. Szerintem az lett volna a legegyenesebb válasz, ha leírja, hogy majd akkor kíván szakítani, ha talál másik gazdatestet, akin élősködhet. Egy másik nőt, aki eltartja, lehetőleg überelve a korábbit. Ahogy magamban megfogalmaztam őt: Ez az elkényeztetett, bőségben felcseperedett kölykök felnőtt sorsa. Szóval nem csak női aranyásók dolgoznak a terepen. Ő így fogja leélni az életét, hogy virágról virágra száll, és amíg van virág, és neki szárnya, addig ezt büntetlenül meg is teheti.          

 

 

101 komment
Címkék: tanulság pasi duma

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr7417835845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.05.20. 13:41:33

Nézd meg a lányát, vedd el az anyját?
Fura világ...

God Harald 2022.05.20. 16:02:37

Infláció az egekben, nem lesz orosz olaj és akkor még ez is! Mi jöhet még?! Eltűnnek a méhek? Kiszorítják őket a pollengyűjtő szárnyas férfiak?:(

Almandin 2022.05.20. 22:58:52

Sok ilyen van. De szerintem nemcsak a gazdag elkényeztetett kategóriában vannak ilyenek, hanem sok kispénzű, akár 40-50 évesen saját lakásra szert tenni nem tudó férfi is hasonlóan él. Sőt, sokan életvitelszerűen húznak le nőket, akár meg is nősülnek azért, hogy egy jó lakásba betegyék a lábukat.
Önmagában az ismerkedésnél még természetes, ha megkérdezi az ember, hogy a másik hol él (nyilván nem a pontos címet az első randin), meg mit dolgozik, mi a foglalkozása, végzettsége. De az már lehet gyanús, ha már az ismerkedés elején a lakás tulajdonviszonyai, mérete iránt érdeklődik, vagy a másik jövedelme érdekli.
Aranyásó valóban mindkét nemből akad jó pár. Vigyázni kell, különösen, ha az ember szerelmes, mert akkor mindenki elsiklik az intő jelek felett. Jó bebiztosítás, ha nem közösködsz anyagilag a másikkal, házassági szerződést kötsz. A másik véglet a paranoia, amikor már mindenkiben azt látod, hogy ki akar használni és ártalmatlan kérdések mögött feltételezel ilyen szándékot.

Almandin 2022.05.20. 23:29:57

Az ismeretségemben is akadt pár gyanús férfi. Pl. egyikük épp fel akarta újítani a lakását, de nem volt se elég pénze, se kedve hozzá. Azon gondolkodott, hogy felad egy társkereső hirdetést, keres egy "lakásos nőt" és hozzáköltözik.
Ismerkedtem valakivel, még az első randi előtt érdeklődött, hogy van-e lakásom, az az én tulajdonom-e, és mekkora. Amikor megtudta, hogy van, és mekkora, azonnal lelkendezni kezdett, hogy "az jó lesz két embernek is". Nem került sor az első randira, nemcsak emiatt, de ez is gyanús volt.

Bandibacsi34 2022.05.21. 00:22:52

Egy ilyen ritkan lathato, különleges példányt meg kellene vizsgalnia tudósoknak..

Bandibacsi34 2022.05.21. 00:38:12

Egyebkent vegigolvasva a cikket es nem igazi aranyasó, csak a legalja, aki lakhatasert csinalja a dolgokat. Egy profi: www.szeretlekmagyarorszag.hu/sztarvilag/vajna-timi-amerikai-allampolgar-lett-vegre-hozzaferhet-tobbmilliardos-oroksegehez/

444.hu/2022/04/27/budapesten-mar-atlag-havi-170-ezer-forint-egy-alberlet
Angliaban tilos a szexert szallast biztositani! www.bbc.co.uk/news/uk-england-40777693
Ilyen egy ismerősöm volt. Egy lanynak gyereket is csinalt. A lany szülei vettek lakast, de a lany nevere irattak es kedvezmenyezetteknt a sajat nevukre is, igy nem lehet eladni a lakast. Az ismerős ki volt tiltva hivatalosan onnan.

Almandin 2022.05.21. 00:47:09

@Bandibacsi34: Nem olyan ritka, mint gondolod. Csupán sokan képesek évekig jól álcázni a dolgot.

aendre81 2022.05.21. 03:23:30

Valami eszembe jutott, ez csak egy ötlet de mégis valamiért motoszkál bennem. Lehet, hogy a férfi indítéka teljesen más volt eredetileg, csak esetleg nem tudta rendesen elmondani. Arra gondolok konkrétan, hogy esetleg bántalmazó kapcsolatban van, ahol a női fél a bántalmazó és ez egyfajta segélykérés volt a részéről. Lehet, hogy az anyagi ok sokkal komolyabb annál, mint ahogy azt feltételeznénk elsőre, gondolok itt arra, hogy akár az utcára is kerülhet. Az egyéb kényszert biztos, hogy nem mondaná el, mert rettegne a lebukástól, illetve így arra sem tudna elfogadható választ adni, hogy miért ismerkedik ha foglalt.

antisocialnetwork 2022.05.21. 06:07:24

Pasi aranyásó nincs. Az a here. Esős időt, meg nem mondott és zuhog. Mi lesz így a veteményessel? Hol vegyek most hirtelen gumicsizmát?

arthurthedent 2022.05.21. 06:34:53

Én is ismerek ilyen fazont. Egy idő után kiöregszik és akkor nagyon szánalmas, főleg amikor nem találja a következő gazdatestet és vergődik. :(

Real_Time 2022.05.21. 07:09:10

@Almandin: Te miről beszélsz megint? Ezt hazudta a femina.hu vagy mi a tököm? Hol vannak azok a "sokan"? A nők között kérlek, ott lesznek sokan.

bordon 2022.05.21. 07:16:42

Lehet puffogni, de a világ mindig is így működött, az emberek egymás erőforrásait méricskélve ismerkedtek. Csak ugye férfiak közül kevés az, aki annyira jópassee, hogy meg tudja lépni azt, hogy nők eltartsák. Nők részéről meg alapelvárás, hogy a pasinak legyen pénze.

Nekem többször volt ilyen lehetőségem, elég jó érzés, hogy a férfiak azon felső 3-5%-ába tartoztam, akik annyira jól néztek ki, hogy a nőket nem érdekelte az anyagi helyzetem. Mások meggebednek, hogy pénzt költhessenek valami öntelt királylányra, nekem meg az ölembe hullottak a muffok. Mivel egyetem alatt csóró voltam, gyakorlatilag minden barátnőm gazdagabb volt nálam. Persze úgy, hogy szüleik alájuk tolták a kocsit, lakást, nehogy már albérletben kelljen élnie a kislánynak. Ezzel addig nincs is baj, amíg ezzel tisztában van a kishölgy és nem hiszi el magáról, hogy ő szarta a spanyolviaszt.
Egy szakítás után a fejemhez vágta egy gazdag apuka csúnyácska lánya, hogy mekkora hülye vagyok, hogy szakítok vele, hisz egyetem után a szülővárosukban nekem is csinálnának helyet a befolyásos szülei, lenne jó állásom. Én mégis tovább tudtam lépni. Lett más, akivel jobb volt a szex. Mert a férfinak a szex is fontos.

Nőknél teljesen természetes, hogy gazdatestről gazdatestre vándorolva élik le az életüket, csak náluk ez elfogadott dolog. Férfiban meg ritka, aki ezt meg tudja lépni, rájuk jobban irigykedik a plebejus tömeg.

@Almandin: Igen, van ilyen. Csak ez nőben ezerszer gyakoribb, ismerkedéskor a nőtől nem furcsa, ha érdeklődik a férfi vagyona, állása, jövedelme felől. Pedig a háttérben ugyanaz motoszkál a fejükben, mint az aranyásó pasi fejében.

De túlparazni ezt nem érdemes, a végén úgyse viszed a sírba a lakásodat, a gyerekeiteké lesz. Arra kell vigyázni, hogy még életedben ne legyél áldozata lakásmaffiának, ne kerülj utcára. Tehát vagyonodba jogilag ne engedd be a pasit. Ha ott lébecol nálad, az elmegy szerintem. Cserébe kikormolja a kályhacsövedet, ha érted hogy mondom.

Én a vagyonosabb nőimnél is voltam annyira korrekt, hogy nem akartam a tulajdoni lapra felkerülni ½ tulajdoni hányadként. Ott laktam náluk, ez nekik is kényelmes volt, mert ők aztán sose utaztak volna el hozzám. Távol (250 km) lakó nőmhöz is eljártam vonattal, akkor már alap szerintem, hogy 3-5 napig szállást biztosít. Ő sose ült volna vonatra értem, meg úgy általában senkiért, semmiért.

bordon 2022.05.21. 07:34:31

@arthurthedent: Én találkoztam ilyen faszival, egykor sikeres, korábban több ingatlannal, szaunás hétvégi házzal rendelkező, de tönkrement vállalkozó. 55 éves volt akkor, még volt egy panellakása Budapesten, amit kiadott, abból a pénzből vidéken el tudott lébecolni egy akkor 48 éves elvált nőnél, akinek már kirepültek a gyerekei, a lánya külföldön élt. Ő mondta nekem egyszer, hogy nagyon jóképű srác vagyok, nyelveket beszélek, ki kell mennem külföldre, beadni valami helyi nőnek a nagy szerelmet, kihasználni a lehetőségeket, hisz nők is ezt csinálják, nem kell szégyenlősködni meg másokkal foglalkozni.

Ő is megtalálta a maga korához illő nőt, akinek ő 55 évesen is egy jópasi volt. Mindenki a maga szintjén vagánykodik, ő 55 évesen a 45+ nőkre utazhatott sikerrel.

#szájbergyerek# 2022.05.21. 07:40:00

Azért általában nem az a jellemző, hogy a nő tartja el a "helyes pasit".
Eleve nincs annyi és olyan szinten "helyes pasi", hogy ezt bármelyik nőnek megérje bevállalni ezért nem beszélhetünk tömeges előfordulásról.
A másik az, hogy inkább a nőknél szempont, hogy legyen a "helyes pasinak" egzisztenciája is. Magyarul szóba sem áll olyannal, aki legalább egy albérletet nem tud önerőből fenntartani, nem hogy még eltartsa.
Nem baj, az aranyásós, mamahotelezős cikkek garmadája mellé kellett egy ilyen tudományos- fantasztikus jellegű írás is.

bordon 2022.05.21. 08:35:05

@#szájbergyerek#: Valóban ritka példány, aki annyira jópasi, hogy aranyásónak állhat. Ez inkább női műfaj, de pont ezért kell tisztelettel adózni azok előtt a férfiak előtt, akik ezt meg tudják lépni.

Jellemzően nem az a nő fogja eltartani a pasit, aki keményen megdolgozott a pénzéért, hanem aki otthonról kapta legalább az alaptőkét, lakást, alápakoltak mindent a szülei, az simán megosztja ezt a partnerével, mert neki is ingyen jött.

Meg van az az "aranyásó" férfi, aki összejön egy oligarcha, vagyonos ember lányával és kap egy állást a cégükben, az általuk uralt közigazgatási hivatalban, bíróságon, egyetemen, akárhol, ahol a lány családja befolyással bír, aztán ott eldolgozgat, nem feszül bele a munkába, de végülis a kezdeti alányúlás után saját jövedelemmel rendelkezik, csak egyengetni kellett az útját. Nekem is ajánlottak ilyen szerepet, egy helyi kiskirály csúnya, buta lányát kellett volna élethossziglan elviselni érte, de lett volna nekem karrier "csinálva". Ez aranyásó dolog?

arthurthedent 2022.05.21. 08:43:13

@bordon: "Ő mondta nekem egyszer, hogy nagyon jóképű srác vagyok, nyelveket beszélek,"

Nekem is mondta még csikó koromba egy csávó, hogy miért nem kezdek el ajándékokat elfogadni. :D

Azt mondta, hogy a helyes módszer a következő:
1) Idősebb hölgy, de persze nem annyira, hogy gáz legyen. Bár kinek mi a gáz ugye... :)
2) Aztán elkezdesz arról beszélni, mennyire szeretnél egy bőrdzsekit meg ilyeneket.
3) Ha veszi a lapot, akkor frankó, ha nem, akkor másik idős hölgy. De azt mondta, hogy általában veszik a lapot, sőt nem is kell felhoznod.

Namost nekem nem volt ehhez kedvem. Meg gondolom önbizalmam sem... :D

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.05.21. 09:03:17

Nekem sokkal jómódúbb partnerem van, mint én.
Ez egyikünket sem különösebben zavarja, amikor az arcomra ül.

Engem sem különösebben hoz lázba, mikor kimegyünk az ültetvényekre, apósom rágyújt egy szivarra, és elkezdi elemezni Délkelet-Ázsia mezőgazdasági helyzetét. Amikor elmegyek a makati felhőkarcoló előtt, ahol a feleségem lakása van, akkor sem az ingatlanpiaci mozgások jutnak eszembe, hanem hogy mennyit keféltünk ott, illetve pár emelettel arrébb én magam is, mielőtt még megismertem. Illetve eszembe jut még, amikor leégetett a londiner előtt, amikor menőzni akartam előtte, hogy én itt lakom.

Nem kell ennyit foglalkozni a lóvéval. Magyarországon meg főleg nem, ahol az emberek döntő többsége alsó-középosztálybeli szinten, bérből és fizetésből él jelentősebb befektetések nélkül, a többiek meg annyiban különböznek ettől, hogy van 1-3 extra lakásuk és/vagy valami multinál jobban fizetett sarzsik.

Az életet élvezni kell, rántotthússal, Balatonnal, somlóival, kisfröccsel, ezzel az idegbajra és ezotériára hajlamos, minden negyedik gyereket abortáló nősereggel meg az alkoholizmusra és depresszióra hajlamos, elhízott férfihaddal. Ha az ember azt a néhány vasárnap délutánt nem éli meg, akkor csak a maga életét keseríti meg, aminek úgyis mindjárt vége

jegeskaveee. 2022.05.21. 11:37:19

"Gondolhatnám azt is, hogy csak kamuzott, unatkozik, de nem úgy jött át nekem." írja ezt az, aki ezeket a posztokat idelapátolja...:))) De ha tévedek, és minden egyes poszt valós, akkor előre is elnézést kérek.

jegeskaveee. 2022.05.21. 11:39:33

@bordon: Milyen jófej, ügyes csóka ez az 55 éves vénlegény! De egy ugyanilyen paraméterekkel rendelkező nő az aranyásó, ugye?

#szájbergyerek# 2022.05.21. 11:53:20

@bordon:
Nyilván ha egy pasi kihasználja az adottságait anyagi előnyökért ugyanúgy aranyásó de ezt viszonylag kevesen tehetik meg.
Jó álláshoz nem elég a jó adottság, oda inkább gógyi kell. Persze ebben az esetben nem fontos a jó iskola meg 100 év szakmai tapasztalat, mint a többi halandónál, hanem "majd kikupálódik". Ennyi előnye van. Ugyanez igaz a főnök szeretőjére ami szerintem nagyobb gyakorisággal fordul elő.
Van egy másik út, ami sokkal hosszabb, rögösebb és még csak "tisztelet" sem jár érte: Saját magad felépéteni.

bordon 2022.05.21. 13:09:35

@arthurthedent: Nekem önbizalmam nem volt fiatalon, meg volt bennem egy dac, hogy majd én a saját erőmből elérek mindent, nekem nem kell segítség. Pedig hát mindenkinek van segítség az életében, vagy családi háttér, családi vagyon, befolyás, vagy magának kaparja össze a kapcsolati tőkét. Lányoknál az alap, hogy pár mosollyal megnyitnak minden ajtót, először az apjukat kenik kenyérre, rajta gyakorolják a manipulációt, majd ezt a skillt alkalmazzák életük hátralévő részében. Levesznek a lábukról középkorú tanárokat, vizsgáztatókat, főnököket, bárkit.

Nekem nem ilyen bőrdzsekis ajandékok néztek ki többször, hanem karrierlehetőségek meg egyszer amerikai vízum és zöldkártya.

Először egyetemista koromban egy vidéki kisvárosi potentát lányát kúrogattam szánalomból (csúnya és buta volt), lett volna karrier csinálva nekem is. De egy jobb muff miatt leléptem.
A többi egyetemista barátnőmnél meg egyszerűen ingyen lakhattam, kiehettem a hűtőjüket, mert a szülők úgyis feltöltötték. Alacsony szintű gigoloság, nem is volt tudatos.
Aztán egy haver mondta, hogy a termálfürdőben az ilyen jóképű srácoknak sikere van. Mondtam neki nem vagyok én buzi. Erre ő: nem buzulásra gondolt, hanem a magyar és a náluk jelentősen jobban karbantartott német öregasszonyok tapadnak a magamfajta jó társalgó, intelligens, sportos, nagyfarkú fiúkra. Gyakorolásnak jók azok.
Meg volt külföldön lehetőségem utazgatni egy gazdag ember feleségével, "kísérőként". Nem Görögország, Horvátország megalázóba...

Női ismerőseimnél, volt osztálytársaimnál, egyetemi évfolyamtársaknál nem is volt kérdés, hogy behúznak-e egy külföldi faszit és rápiócáznak-e az anyagi forrásaira. Így jutottak ki Amerikába, Izraelbe, Angliába, Németországba, Ausztriába, Franciaországba. A nők így terjednek szerteszét világszerte és ebben senki nem talál kivetnivalót. Ha férfi csinálja, akkor megszólják. Van persze férfi ismerősöm is, aki beadta a nagy szerelmet egy amerikai csajnak, elvette feleségül és így jutott ki legálisan, de ez a ritkább.

body_andras 2022.05.21. 13:17:35

Ez a cím... "pasi aranyásóba botlottam"...
Mármint, Írországban kirándultál az erdőben, és hasra estél az ösvényen kurkászó koboldoktól? Szakállas is volt, tehát kizárásos alapon pasi?

body_andras 2022.05.21. 13:18:31

Viccet félretéve, az egésznek olyan szájíze volt, hogy a nőstény aranyásó teljesen legitim, de a pasi, hát mi az már, felháborító.

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.21. 13:20:03

@#szájbergyerek#:

Ennek a rögösebb útnak visszanézve elégedett-sikeres élet az eredménye. Azok, akik ezt választják nem percemberek, mert a saját magad felépítése bizony nagyon sok lemondással, küzdelemmel, alázattal jár. Ezt pedig ma már nem tartják elfogadhatónak, a >nekem is jár az, ami másnak van< mentalitás a menő.

bordon 2022.05.21. 13:22:20

@#szájbergyerek#: Vannak munkahelyek, pályák, ahova kihalásos alapon lehet bejutni vagy be lehet házasodni vagy politikai befolyás kell, vagy meg kell venni a pályázatot. Nyilván oda is kell a végzettség, de az csak egy szükséges, de nem elégséges feltétel. Mert a 80 jelentkező közül azt fogják felvenni, aki rendelkezik az elvárt végzettséggel ÉS van hátszele.
A helyi fontosember buta lánya, akit másfél évig kúrogattam, így lett valaki. A pályázatot eleve rá írták ki, sőt egyszer vissza is vonták, mert a kishölgynek a nyelvvizsgáját be kellett várni. Az egész kisváros találgatta, hogy ki lesz a befutó, kinek az érdekében csinált ilyen feltűnő manővereket.

#szájbergyerek# 2022.05.21. 14:03:43

@bordon:
Pletykálni sok mindent lehet.
Nehezen tudom elképzelni, hogy egy félhülye, szegény legényt betesznek az igazgatótanácsba csak mert jó kiállású és épp apu kicsi lányát kúrogatja. Inkább a félhülye gyerekét ülteti be oda. A vőjelölt itt max. a genetilai állomány feljavítására van "kiválasztva". Aztán ha megvan az utód, könnyebb tőle megszabadulni.

Negrogo 2022.05.21. 15:08:12

@#szájbergyerek#: "szóba sem áll olyannal, aki legalább egy albérletet nem tud önerőből fenntartani, nem hogy még eltartsa."

Azert magyarorszagon (az itteni fizetes es az irrealis ingatlan es alberlet arak menten) ne keverjuk mar ossze az otthon lakast a ruppotlansaggal es h aki nem alberletezik annak erre nem is telik. Akinek van esze az egyedul allokent nem kolt el es dob ki az ablakon evi 2 milliot alberletre meg akkor se ha havi 4-500 a nettoja. Mert inkabb felre teszi v 2 havonta utazik, elmenyekre kolti, barmi... Az a no aki ez alapjan itel meg egy 20-35 evest es anyagi hatteret (mert hat ebbol a korosztalybol tobb mint 50% otthon lakik es nem azert mert mamamhotel van, hanem penzugyi megfontolasbol de nem csorosagbol) elmehet a picsaba. Nagyon off de azert lassuk mar tisztan azt, hogy utobbi 8 evben 2,5 de nem egy regioban 3x -os ar novekedes tortent az ingatlan piacon. Ellenben az orszagos atlag fizetes 8 eve ~160 ezer ft volt ma meg mindosszesen ~250. Az ingatlan es lakhatas arakra ezt ravetitve ma itt magyarorszagon netto 500-as atlagnak kene lenni. Talan akkor tobben fizetnenek meg alberletet. Itt ez nem realis elvaras nok reszerol szerintem. Arrol nem beszelve ha vkik osszeismerkednek lehet nezni kozosen albit es problema megoldva.

fkv.115 2022.05.21. 15:52:29

"Szerintem az lett volna a legegyenesebb válasz, ha leírja, hogy majd akkor kíván szakítani, ha talál másik gazdatestet, akin élősködhet."

Meglepő módon a csajoknál is ez lenne a legelegánsabb, mégse teszik. Akkor most baj hogy visszakapják? Ezt érdemlik, nagyon helyes, több ilyet nekik! :DD

bordon 2022.05.21. 16:32:02

@#szájbergyerek#: Pedig ha tudnád mik mennek... Minden önkormányzatnak, minisztériumnak vannak cégei, alapítványai, háttérintézményei, ahol olyan pénzeket kapnak illetményként, tiszteletdíjként, költségtérítés címén a csókosok, hogy a versenyszférában is csettinetnének rá. Dolgozni pedig csak mérsékelten kell. Ez utóbbi a fő szempont csókoséknál. Nyilván én se egyből igazgató lettem volna, ahogy az excsajom se egyből vezető poziba lett benyomva, hanem végigrugdosták a szamárlétrán, de minden szinten besegítve, sehol se túlterhelve.
Mondjuk vidéken, ahol nihil van a munkaerőpiacon, egy mezitlábas jogi előadói pozícióval is nagykirály az ember, pláne hogy száz másik szerencsétlen is jelentkezett arra az állásra. Nem országos szinten, hanem helyi szinten. És vidéken sok az eszkimó, kevés a fóka.

Almandin 2022.05.21. 18:47:27

@bordon: Ez sajnos igaz. Látszik is sok ember munkáján. Rengeteg dolog el van rontva, rengeteg beteg félre van kezelve (orvosban is vannak ilyenek), mert nem a legrátermettebb ember kerül pozícióba, hanem az számít, hogy ki kinek a kicsodája. Ez valóban arra sarkall sok karrierre és pénzre áhítozó embert (nemtől függetlenül), hogy érdekházasságokat, érdekkapcsolatokat kössön. Több ilyen lehet, mint gondolnánk, mert sok a tehetséges színész, aki ügyesen alakítja a szerelmes partnert, belső tartalom nélkül.

Reactor 2022.05.22. 01:16:03

@Almandin: Eddig se volt titok, hogy léteznek pénzvadász, hozományvadász férfiak. A lényeg az arányon van. Egy ilyen férfira jut 1000 pénzvadász nő. A Puncs se épp férfiakkal van ám tele...!

@Bandibacsi34: A 444 hazugsággyár, Zsindex kutyakölyke. Az se igaz ott, amit kérdeznek.
Egyébként meg, még ha tényleg így is van a dolog, aki ilyenben utazik, az már rutinos. Általában szerelmet szoktak hazudni, azt nem büntetik sehol.

@arthurthedent: Gerbeaud cukrászda... :DDD

@bordon: Ez kb. mindenhol így van. Először a csókosokból válogatnak, aztán a kenőpénzesekből, a maradékból csak a legvégén. Senkit nem érdekel, mit tudsz, az már inkább, hogy kiket ismersz. Ez ma Magyarország.

@#szájbergyerek#: Pedig ha tudnád, vezető beosztású emberek, főnökök stb. közt mennyi ilyen van. Olyan szinten gyagyás ostoba, hogy kiskorúsítani kellene, de mivel valakinek a valakije, magas pozícióba juttatták. Ez jellegzetesen az a főnöktípus, aki vagy az irodában pasziánszozgat, vagy a beosztottjait baszogatja. És ennyit tud.

@Negrogo: Nem mi keverjük össze, hanem a nők döntő többsége. Az ő szemükben akinek nincs saját lakása, az mamahoteles lúzer. Legyen a pasinak, oszt kész. Me' csak. Nekik hiába magyarázol emelt szintű pénzügyi dolgokat, kb. mintha egy vaknak magyaráznád, mi az a kék. A hitelre vásárolt dolgokról is azt hiszi, hogy az övé, amíg nem jön a végrehajtó.

Voros Sonja 2022.05.22. 06:39:31

A hozzászólásoknál sokkal jobban megírt történetek vannak. Ennek a blognak a címe érdekes, de az írás...

Negrogo 2022.05.22. 10:16:51

@Reactor: na igen. de nem tudom honnan jottek ezek a valosagtol elrugaszkodott elvarasok? azert mo nem nemetorszag meg nem usa, ahol egy 20 eves etelkihordo is meg keres annyit, hogy kocsit vegyen, alberletezzen es meg felre is tud tenni. illetve a mamahotel definiciaval is gondok vannak akkor ugy latom a noknek. mi is azt neveztuk annak akinek anyuci viszi az agyba a reggelit meg 30 evesen is, egy rantottat nem tud megcsinalani, takaritanak, mosnak ra es egy csekket nem tud kb kitolteni es stb. ergo eletkeptelen egyenre. attol meg, h vki otthon lakik lehet 100% -ig on allo es on ellato.

en pl. mikor kint eltem es dolgoztam gorogorszagban (egyedul is menten ki) majd mikor hazajottem, haza koltoztem mert meg nem fordult nekem sem, h egyedul allokent milliokat dobjak ki alberletre de ha vki le mamahotelezett volna be verem a kepet.

Lorrh 2022.05.22. 10:37:10

@Negrogo: és otthon önálló víz gáz meg villanyórád volt, hogy te fizesd a fogyasztásodat? meg saját hűtőd amibe te vetted a kaját? és te mostál magadra?
Ha ezek nincsenek, tehát a szüleid látnak el, akkor az bizony mamahotel.

Negrogo 2022.05.22. 11:11:17

@Lorrh: pont arrol irtam, h nem a szuleim lattak el akkor se ha otthon laktam. de pontosan: beszaltam a rezsibe. tudok sutni, fozni, ezert nem csak ki nyitottam a hutot. mi tobb a szuleimre is foztem nem 1x. be is vasaroltam magamra, ahogy magamra is mostam, vasaltam es stb, h ertsd, korabban is eltem albiban ex csajaimmal. csak vissza-vissza koltoztem ha a kapcsolat nem volt mukodo kepes es vege lett. felesbe meg ok de ahogy irtam egyedul allokant nem neztem masik lakhatast mert nem voltam hajlando kidobni a penzem mas lakasara egymagam mivel irrelisak az alberlet arak mar vagy 10 eve magyarorszagon, ahogy a lakas arak is btw. de azota orokoltem egy lakast amit eladtam + hozza tettem a penzem igy most van egy hitel mentes lakasom telibe kifizetbe...

Negrogo 2022.05.22. 11:36:08

@Lorrh: de tenyleg jo pelda vagy erre mar ha no vagy, hogy azt gondolod aki otthon lakik (mar eppen) annak anyuka kinyalja a segget es az marpedig mamahoteles. az otthon lakas az nem egyenlo mamamhotellel. van ilyen aki azert lakik otthon mert on allo eletre keptele de magyarorszagon a tobbsegnek ez anyagi megfontoltsagbol tortenik nem eletkeptelensegrol szol. mert igy lehet sporolni. az a no aki ez alapjan itel meg egy ffit ugy, h nem is ismeri az illetot eleg szanalmas.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.05.22. 12:06:16

@Lorrh: @Negrogo: Az önállóságnak ára van, aki ezt nem fizeti meg, az akkor is mamahotelben lakik, ha néha ő mosogat az anyja után és nem fordítva. Szerintem amúgy vannak emberek, akiket kevésbé zavar a szüleik közelsége (engem nagyon zavart volna), de erre nem kell ilyen erőszakos víziókat kialakítani, hogy kit kell arcon ütni, meg kit nem, mert ez csak azt mutatja, hogy a szégyen szülte indulat eluralkodik és áttör a vékony civilizációs mázon.

Az meg egyszerűen nem igaz, hogy az albérlet árak 10 éve kifizethetetlenek voltak, mi pl. első körben Budapestre költöztünk egy lakásba, 70+rezsiért, magyarul 100 alatt megvolt a dolog, egy évben legyen másfél millió. Egyedülálló ismerőseim béreltek kis garzonokat 50+ rezsiért is.

Pár éve ment a hirigelés valamelyik blogon, hogy hogyan jövünk ki havi 320-ból, amit akkoriban kerestem, és a népeknek nehéz volt elhinni, hogy sok zöldséget, hüvelyest eszünk, sovány húsokat, halat és minőségi zsírokat; egy hétre a bevásárlás még két éve is 15.000 volt hatunkra, és többet nem kellett menni boltba. Kóla, csoki, csipsz, cukor, liszt, zsír, stb. ezek csak arra valók, hogy az ember úgy nézzen ki, mint aki megevett egy hóembert. Szórakozni meg ott voltunk egymásnak, illetve találkoztunk olykor a barátaimmal is. Minden hónapban lehetett félretenni, és úgy, hogy a feleségem nem hogy nem dolgozott, sem gyes-t, sem más egyebet nem kapott, hanem még mi utaltunk a szüleinek (pagtutumbas, utang na loob).

A lakásárak 10 éve meg pont hogy a mélyponton voltak, a ház amit tizenpár millióért örököltünk+vettünk, most ötven fölött van, ezért is adjuk el éppen. Bár a kommentszekció tele van ingatlanszakértőkkel, de ebből a lóvéból most majdnem kijön egy fasza kis lakás a harmincötödiken Manilában, ami elég vicces, tekintve hogy egy külvárosi, régies jellegű ház

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.05.22. 12:09:19

@Negrogo: szerintem pedig teljesen jogos, ha ez alapján ítél meg egy nő egy férfit (vagy fordítva), mivel egy önálló háztartás és életvitel vezetése nélkül bárhogyan is, de a szülők bele fognak szólni az életükbe, ezt pedig egy olyan ember, aki a saját szüleinek sem hagyja ezt, miért fogadná el másétól?

Nekem is nagyon nehéz volt megszoknom ezt a feleségemmel, pedig itt divat a szülőkkel együtt lakni, és nem is toleráltam egy pár hónap után, mivel elegem lett abból, hogy amikor ketten vagyunk, akkor sem a mi közös szabályaink szerint kell élni és viselkedni, hanem valaki más szabályai szerint, akik ráadásul le sem szopnak

Almandin 2022.05.22. 13:27:17

@Voros Sonja: Ez így van. Sokszor a kommentek a jobbak.

Lorrh 2022.05.22. 13:57:54

@Negrogo: nem gondolomazt hanem kérdeztem. Gratula neked. Ez igy normalis. Sajnos nem ez a jellemzö a hopihe generációta.

Negrogo 2022.05.22. 13:59:13

@Puerto Prince: De ez honnan jon? Nekem 15 evesen se szolhattak mar bele semmibe... de meg1x, itt fogalom zavar van. A mamahoteles az aki SOSE elt kulon es azert nem, mert erre alkalmatlan. Azt is mondhatnam, hogy kb a Masnaposok, Alan karaktere az ez. Aki telefonon rendeli a reggelit a szobajaba anyutol es az apja fizet mindent es sose volt onallo. Ez a mamahotelseg.

En aki eltem nem egy varosban(bp, eger, stb) anno ex csajokkal onalloan, illetve ahogy irtam is, eltem akar Gorogorszagban is egymagam, onalloan, ami hatvanyozott onallosagrol szol, mert hat mas kultura, orszag, nyelv, ha vissza is mentem haza az arrol szolt, hogy felre tegyem azt a penzt amit kidobnek mas lakasara ami sose lesz az enyem. Ezert irtam ha ezert vki le mamahotelezett volna arcon vagom mert ez olyan messze lett volna a valosagtol mint kiskorut a hatartol.

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.22. 16:03:42

@#szájbergyerek#:

Szegényes a fatáziád, hiszen volt már nekük kijelölt sportminiszterünk is.

Reactor 2022.05.22. 16:26:34

@Puerto Prince: 10 éve valóban nem volt téma kérót venni. A jelenlegi ingatlanpiramis az, ami elsősorban komoly gondot okoz. Nagyon sok ember nagyon szívesen elköltözne és a maga ura lenne, csak épp nincs miből. Még senior programozói fizetéssel is 4-5 évbe telik. Átlagfizetéssel pedig uszkve 25 év.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.05.22. 17:18:50

@Negrogo: engem ha valaki lemamahotelesezne, mert éppen a nejem családjánál lakunk, nem jutna eszemben pofán vágni - igaz, másért se nagyon. Lehet, hogy ez egy ilyen karakterbeli különbség. Vagy definíciós. Szerintem aki felnőttként a szüleinél lakik, az mamahotelezik, szerinted meg nem, ennyi.

Lorrh 2022.05.22. 18:32:47

@Negrogo: Mondjuk az fura, hogy nem érzed azt a dolgot, hogy ha egy pasi meg egy csaj összejön, akkor külön életet kell kezdeniük, együtt mindegyikük szüleitől különböző otthonban. Ezt hívják család alapításnak.
Nyilván elvárni nem lehet egy huszonéves fiatal férfitől hogy önálló lakása legyen.
De az már evolúciós drive, hogy amikor a csajjal komolyan gondolják akkor nem anyukát akarják kerülgetni a fürdőszobában ugyebár.
Én nőként nem jönnék lázba olyan pasitól aki anyukájához akar vinni lakni.

Negrogo 2022.05.22. 19:21:44

@Lorrh: nyilvan. ezert irtam, h akkor lehet kozosen epeitkezni. de az, h sok no le ir sok palit csak azert mert eppen, (abban a periodusban) x elet helyzet utan otthon lak... az meg, 100x leirom, nem egyenlo azzal, h mamahoteles es elet keptelen luzer lenne! plane nem a magyar viszonyokat figyelembe veve...

Reactor 2022.05.22. 21:17:01

@Negrogo: Na, ha a "közösen" vagy "felesbe" szót fel merészeled hozni a csajosnak, az a leggyorsabb módja a szakításnak, a megcsalásnál is gyorsabb. Méghogy ő a lábaközén kívül bármit is bele tegyen a kapcsolatba!? Istenkáromlás!
Erre ugye már sose terjed ki az egyenjogúsdi, feminizmus. Csak arra, amiből a lányka profitálhat. A közösen viselt terhekről hallani se akar.

Lorrh 2022.05.22. 21:31:12

@Reactor: teljesen hamis világban élsz. Van benned egy sértettség és az összes nőt gonosz számító ribancnak írod le. Az összeset.
Hát báttya, neked nem jött be az élet ezexerint.

Pasikkal boldogabb vagy?

Most az új majomhimlős járványt férfiakkal szexuális kapcsolatban élő férfiaknál észlelték. Szóval risky ez is.

Reactor 2022.05.22. 21:39:06

@Lorrh: Nem az összeset. Nem tűnt fel, hogy a "döntő többsége" kifejezést szoktam használni? Igen, biztos van még mutatóba pár olyan nő, aki hajlandó a testén kívül mást is beletenni a közös egzisztenciába, de a döntő többség nem ilyen. Tőlem függetlenül rengeteg férfi tapasztalta ugyanezt, mindezt úgy, hogy fogalmuk sincs, előtte mit írt a másik. Bíróságon az ilyennek kőkemény bizonyító ereje van, csak mondom. De bizonyára mindenki más él "hamis világban", mindenki hülye, mindenki hazudik, neked van igazad egyedül, egyikük se bűnös.
Arról is bizonyára mi tehetünk, hogy a feminizmust totál egyoldalúan, kitekerve értelmezik és ültetik át a gyakorlatba. Kötelességeket vajon miért nem követelnek sose ilyen lelkesen, mint jogokat?
Nos, én személy szerint nem szarom a pénzt, olyanra pedig, ami fejfájáson kívül mást nem okoz, 5 forintot is sajnálok, tehát ilyen értelemben nekem valóban "nem jött be az élet". Remélem, soha nem is fog.
Boldog pedig egyedül is tudok lenni, köszi, hogy kérdezed, nem másoktól teszem függővé a lelkiállapotom alakulását.

Mérges 1234 2022.05.22. 22:20:36

Rohadjak meg, de biztos már túl öreg vagyok.
De nem az a normális, hogy az ember feljön pestre, beleszeret valami lánykába (miútán a fősulin vagy az egyetemen már kurt eleget).
Aztán összeköltöznek egy albérletbe, ott lehznak pár évet, aztán vesznek fel hitelt és saját lakásba költöznek.

Mi így csináltuk, meg még sok normális ember.

Na mondjuk nekünk végül nem kellett hitel mert összesporoltam egy lakásra valót.

Mondjuk ma már nem tudnék összerakn egy lakásra valót, mert korábban 15 millió volt, most egy akkoea lakás 45 millió...

De a lényeg csak vannak még normális tervezgető, takarékoskodó, jól kereső normális embere, vagy full szét van esve a társadalom?

God Harald 2022.05.22. 22:52:45

@Mérges 1234: Aranybula 1234!:)
Mi is így csináltuk. Hitellel. De még az egyetemen jöttünk össze. Nagyjából 1-1 diplománk volt az élethez.:) Az elején ő keresett jobban, aztán én. De ennek semmi jelentősége.

Andy73 2022.05.22. 23:46:23

@Mérges 1234: mindenféle ember van. Az egyébként gyakori, hogy egy embernek már fiatalon van lakása, mert pl. örököl, a párjának még nincs, de bármilyen kapcsolatban alaposan meg kell gondolni, hogy kivel költözik össze valaki, és semmiképpen nem azzal kezdeni egy kapcsolatot, hanem csak akkor, ha már komoly a dolog.

Real_Time 2022.05.23. 06:35:53

@Mérges 1234: A vadfeminizmussal szétverték először a családokat ami magával vitte lényegében a társadalmat is. Nem biztos hogy Pesten kezdődik a történet ma már, hanem valahol külföldön. Innéttől kétfelé ágazhat a történet: vagy ott is marad valaki, vagy esetleg hazatér. Hazatérve viszont meg egy épkézláb nőt találni bármihez is ami komolynak mondható, az kb. 0%. Faszkörhintáról lepördült 30-as,40-es álmodozó királykisasszonyok vannak már csak szabadlábon, akik még mindig a tökéletest keresik, amit eddig se találtak meg, meg már nem is fognak, mert ahhoz tenni is kéne valamit, amihez meg viszont kurvára nincsenek hozzászokva. Persze a remény hal meg utoljára.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.05.23. 07:22:40

@Real_Time: nem a feminizmus verte szét a családokat, hanem a modernitás.

Ha nem hiszed, vess egy pillantást azokra a helyekre, ahol nyugodtan lehet verni a nőt, megbotozni a feministákat, nincs válás és munkába meg iskolába sem nagyon járnak: a családok ugyanúgy esnek szét.

Jó lenne mindent a feministákra fogni, és abban hinni, hogy ha nem lennének, akkor minden megoldódna, de ez nem lenne helyes. Ők inkább dögkeselyűk ebben a történetben

Burgermeister 2022.05.23. 07:37:40

@bordon: hááát nem tudom hogy vannak ezzel, de en a fuggetlensegemet egy pecoert, hogy ott lakjak, kene a francnak. Megvan a sajatom, oszt oda megyek kormolni ahova akarok.

Lorrh 2022.05.23. 08:21:29

@Puerto Prince: bizony! A kapzsi kapitalizmus, amelyik munkába állította a nőket is és kreált mellé egy ideológiát - ezzel igazolva magát. Az agymosó propaganda nem ma kezdődött hanem 100 évvel ezelőtt.

#szájbergyerek# 2022.05.23. 09:06:34

@Negrogo:
Be lehet vállalni a "mamahotelt" egy ideig, azért hogy félre tudjon tenni az ember gyereke, amiből később önállósodik (és itt nem rögtön három szintes kertes házra, vagy budapesti belvárosi 2,5+ szobás lakásra kell gondolni).

Vagy lehet úgy hozzáállni, hogy fasság az egész ezért ne is törekedjünk ilyesmire.

Majd amikor mesterembert hívsz és mond egy olyan összeget, hogy csak pislogsz, légy szíves értekezz vele az aktuális átlagbérről. ;)

Kb. mikor a csajt elküldöd a p...ba. K...ra nem fogja izgatni.

Chendrys19 2022.05.23. 10:04:23

Azért e témában is érdekesen működik a kettős mérce.

Ha egy férfi csinálja ezt az gáz, de ha egy nő az persze teljesen rendben van...

Lorrh 2022.05.23. 10:29:31

@Chendrys19: Így van! Mivel a biológiai nemük nem egyforma, mások a késztetések és értékrendek. A férfiak nem szülnek, az ő feladatuk a nő és a gyerek biztonságának ellátása. A nők meg a biztonságot keresik, azt a férfit aki eltartja őket.
A modern világban ezek már persze tudnak kórossá torzulni, de az alapnak meg kell maradni: a férfi az anyagiakkal látja el, a nő meg az utódot hozza világra és gondozza.
Nem egyformák a szerepek, nem is egyformák a mércék. Kettősmérce, naná!!!
Majd ha a férfiak is szülnek akkor lesz egyenlőség.

Chendrys19 2022.05.23. 10:57:14

@Lorrh: A nők az esetek döntő többségében nem az adott férfinak, hanem maguknak szülnek. Ergo kár úgy beállítani a szülést, mintha az valami, a férfiakért hozott hatalmas áldozat lenne...

Lorrh 2022.05.23. 11:23:55

@Chendrys19: nyilván.
Az emberiség szaporodása nem egyéni érdek.
Nagyon mély evolúciós drive ez.
Ez a férfiak nagy mázlija, mert ha érdemek alapján menne, akkor nagyon kevés férfi tudna szaporodni - ugyebár.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.05.23. 11:43:31

@Chendrys19: nem áldozat. Arról van szó, hogy van egy lehetetlen csapdahelyzet, ami abból adódik, hogy más embereket ráncigálnánk be az ágyunkba, mint akikkel együtt lehet élni hosszú távon, és ezektől szintén különbözik az, aki jó szülőnek. Ezért ÉRZIK áldozatnak.

Merthogy:
- Akire rá vagyunk gerjedve, azt nem bírjuk elviselni a hétköznapokban
- Akivel együtt élve jó kapcsolatunk volt, azt a gyerekvállalás során-után megutáljuk
- Akire rá vagyunk gerjedve, nem fog szülni vagy apásat játszani

- Akire rá vagyunk gerjedve, azzal vállalunk be komolyabb kapcsolatot
- Akivel el tudunk lenni a hétköznapokban, azzal vállalunk gyereket
- Akire rá vagyunk gerjedve, szívesen csinálnánk neki egy impulzív gyereket

Az, akivel nagyon jó a szex és forr a levegő, csak veszíthet a vonzerejéből az együttélés során.
Az, ha egy jól működő kapcsolatba beleszülnek, azt a kapcsolat nem ússza meg csorba nélkül.
Az, amikor a szaporodási ösztön nagyon erős, ott a legkevésbé sem a gondoskodás van az előtérben.

Pedig ez alap hiba, tehát ha valaki nagyon jó bányász, makulátlan vájár karrierrel, abból nem feltétlenül lesz jó bányaigazgató. Sőt, jó eséllyel nem lesz belőle az, mivel úgy tűnik, más skilljei vannak. Olyan tesztet használunk egy későbbi elköteleződésre való vizsgáztatáshoz, ami nem hogy nulla mértékben mutatja meg, hogy mennyire lesz jó a vizsgázó a későbbi feladatra, hanem a teszt tökéletes kitöltése a biztos garancia a bukásra.

Andy73 2022.05.23. 11:45:59

@Lorrh: a nők tömegesen az első világháború alatt és utána álltak munkába, a férfiak helyett. De ma is van rá példa, hogy egy férfi kiemelkedő jövedelemmel eltartja a családját. Másrészt ma már az sem ritka, ha a nő keres jobban egy kapcsolatban, a kérdés, hogy ez megfelelő felállás-e az érintetteknek. Van olyan férfi, akit ez zavar, mást nem feltétlenül. A lakás viszont összetett kérdés, abban a szülői háttér is számít, anélkül tényleg nem könnyű sajathoz jutni, de albérletben is lehet élni.
,

Andy73 2022.05.23. 11:54:38

@Puerto Prince: nem gondolod, hogy a probléma benned van? Egy komoly kapcsolathoz nyilván kell vonzalom, és egy nő a szülés után nyilván veszíthet a vonzerejébol, de ha szereted, utána is vonzónak találod, a gyerekek pedig szintén sok örömet nyújtanak. A korral pedig mindenki öregszik, a férfiak is.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.05.23. 12:34:02

@Andy73: nem gondolom. Én nem a vágyaim hanem önismereti úton közelítem meg a dolgot. Tudom, hogy nekem milyen vagyok, és abból indulok ki. Nálam erős a szexuális inger és a gondoskodó hajlam is, viszont nem könnyű velem együtt élni, folyton csak a baj van velem. Ezért egy rendkívül vonzó, szexéhes nőt vettem el, aki szereti, hogy rám bízhatja magát és a gyerekeket, viszont nem is stresszel a háztartás vagy a kiszámítható életvitel vagy hétköznapok kérdéseivel.

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.23. 16:48:46

A tegnap délutáni és a mai termés alapján sajnálatosan az látszik, hogy senki nem foglalkozik az "egyénnel". Pedig a kiindulási alap benne van mindenkibe. Aki nem elégedett magával, az nem lesz elégedett soha az életében egyetlen emberrel sem. Oszt ehhez nem kell sem pénz, sem lakás, sem szex.
Poszt írója sem elégedett magával, és ezért nem tud elégedett lenni egy partenével sem. Pedig az élet kompromisszum, amit elsőként saját magunkkal kell megkötni.

Reactor 2022.05.23. 18:11:27

@Lorrh: Ez rendben van, és érthető is, de akkor voltaképpen mit is keres a nő a konyhán kívül?

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.23. 20:31:26

@Reactor:

Feltehetőleg azt a hímet, akivel szaporítani akar. Csak az emberiség közben belebeszélt az ügybe minden mást.

Reactor 2022.05.23. 21:32:40

@látjátok feleim szümtükkel: Arra gondolok, ha már ezt megtalálta. Csak mert a klasszikus családmodell így működött évszázadokig; nem csak a férfinak volt "dóga" odahaza.

Lorrh 2022.05.23. 21:49:05

@Reactor: ha már a konyhából be tud menni a szobába, akkor már túl hosszú a lánc.

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.24. 11:03:11

@Reactor:

Egyébként van igazság abban amit írtál, mert az evolució az utód felnevelésére törekszik, hogy a faj ne haljon ki. Ebben a folyamatban viszont mindenkinek meg is van az evolució által meghatározott feladata. Mondom, hogy az ember beszél bele mindent a továbbiakban. Hiszen az őserdőben a hím szerezte be az élalmiszert és a nő ringatta a gyereket, de a megváltozott életkörülmények alakítottak a helyzeten és a nőnek kevés volt a gyerek ringatása, főleg úgy, hogy eközben a szexszuális érdeklődés csökkent is iránta. / lásd brit nőt, akinek a férje 10 nap után lelépett az ukrán menekölt lánnyal azzal, hoyg szereem első látásra/ Van egy veréb féle arra a trópusi meleg vidéken, amelyik tojója minden hímmel párosodik, de a hím előbb kiveszi a tojóból az előző hím spremacspmagját. Na valami ilyesmi irányába feljődünk azzal, hogy a nő válogat. Mert attól, hogy agyasak lettünk, az evolució tovább halad, és az ember is változik. Azt nem lehet előre tudni mi lesz a jővőben ennek eredménye, de valami lesz. Talán négy fülünk, három szánk lesz, és mindenki maga rakja a petéjét?

Reactor 2022.05.24. 17:23:10

@látjátok feleim szümtükkel: Igen, nagyjából így gondolom én is. Nincs azzal baj, ha a "pasee" melózik és keresi a pénzt, a nő meg az otthoni teendőkre ügyel - azzal van gond, amikor ezt nem teszi, illetőleg áthárítja az egészet a férfira. Rengeteg nőtől echte azt olvasni/hallani, hogy ők ugyan nem fognak főzni, mosni, takarítani egy férfira. Ezekszerint akkor ezek a nők minden nap étteremben kajálnak, otthon meg disznóólban laknak?
Az is igaz sajnos, hogy az ember és főleg a rohanó életforma nagyon beleszólt a dolgokba, kishazánkban, ahol lassan 2 kereset is kevés lesz egy alsó-közép életszínvonal fenntartásához, érthető, hogy miután mindketten ledolgozták a maguk 12 óráját (amiből egy jószívű munkáltató 8-cat kifizet), már meghalni sincs kedvük, nemhogy a házimunkával vagy a gyerekkel foglalkozni.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.05.24. 21:32:35

@Reactor: ezzel nagyon egyetértek. A fehér csajok iszonyú idióták tudnak lenni, ha háztartásvezetésről vagy alapvető párkapcsolati jelenségekről van szó. Az én feleségem minden nap előbb ér haza, mint én (akkor is, ha utána dolgoznia kell), mert nagyon fontos neki, hogy amikor hazajövök, akkor várjon rám. A világ egyik legjobb érzése, ha van egy hely, ahol várnak rád, kapsz egy mosolyt, két kedves kérdést a napodról és egy cuppanós puszit a szádra.

Teljesen mindegy, hogy ez egy harminc négyzetméteres garzon, egy kastély vagy egy kádárkocka falun.

(Extra még, ha gyerekek is vannak, ők is, korukhoz méltóan persze, odajönnek és nem a taknyukban fürdenek, hanem normálisan vannak, legalábbis negyed óráig.)

Na, a nyugati nőknek már nincs hozzáférésük ehhez. Nem is értik, hogy mit jelent az, hogy HAZAmenni valahova, ahol OTTHON vagy. Ha ezt elmondom nekik, azonnal azzal jönnek, hogy "majd a nagy faszt", meg "és rám mikor fog bárki várni?", meg "és nekem ebben mi a jó?". Majd - szinte átkötés nélkül - jön az, hogy minden férfi egy mocskos gyensznó, aki csak a puncit akarja.

Reactor 2022.05.25. 01:29:11

@Puerto Prince: Pontosan. Hát ilyen nőktől - ahogy írod is - mást aligha akarhatna az ember, mint pinát. Mert ennél többet képtelenek nyújtani. Különben is, ha egy férfinak vannak elvárásai, az már gaz nőelnyomó patriarchátus, ahogy a jogos kritikát is simán el lehet adni nőgyűlöletnek.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.05.25. 10:59:32

@Reactor: a patriarchátus és a nőelnyomás csak kifogások arra, hogy miért szűnnek meg a családok. (Nem a patriarchátus, a nőelnyomás vagy a feminizmus miatt.) Márpedig a család a társadalom alapköve, nem csak gazdasági, hanem személyiségfejlődési, érzelmi szempontból is. Egy társadalom és egy ember életében is az egyik legfontosabb dolog lenne, ha ugyan nem a legfontosabb, hogy a testnek, léleknek és a szívnek is legyen egy erős vára, ahol megpihenhet, erőt gyűjthet és feltöltődhet. Ez nem attól függ, hogy mekkora az a lakás, hanem hogy mennyire otthon.

A nyugati nőket azzal hülyítik, hogy a hatvanas évek wasp Amerikájának pulóver- és dúshajmodell, szuburbán családapája mellett fognak élni 30 után, aki egy keresetből is tud egy fényezett kedileket meg egy kétszáz négyzetméteres házat villantani, és ez teljesen kompatibilis azzal, hogy ők mit művelnek 15-30 között.

A kijózanító valósággal szembenézni pedig nem könnyű, hogy ugyan van lehetőség erre a fajta házasságra, de többnyire átlagosan kinéző, rendes srácokkal, akik még nem túl öregek, hogy megkeseredjenek a magánytól és a kudarcoktól. Nem is beszélve arról, hogy a fényes kedilek helyett egy használt skoda lesz a ház előtt, ami egy kádárkocka előtt áll majd.
A valóság az, hogy a férfiak nem lettek rondábbak az elmúlt hatvan évben, (csak sokkal több érzelmet fejeznek ki, de már ezt is kezdik megbánni).

De erre úgyis jön majd az, hogy minek nekem férfi, olyan az csak, mint egy Q betű... egy nagy nulla egy kunkori kis farokkal :)
Meg minek nekem nő, csak a baj van vele, egyedül sokkal jobb, meg anyagilag jövedelmezőbb. Tiszta Marx, mintha a lelki válságokat kezelni lehetne lóvéval vagy külsővel.

Szerintem az egész a baszáson múlik... a frusztrációk, bizalmatlanságok amiatt vannak, hogy fiatalon nem dugunk eleget, hanem csak ábrándozunk és csalódunk - férfiként is. Ezek az előítéletek és görcsök az ellenkező nemmel szemben általában az első mosolygós bőnyálasig tartanak. Láttam már ilyet párat, magamon is.

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2022.05.25. 14:57:36

@Reactor: ez egy árnyalt kérdés...amire nincs igazi válasz.

Lorrh 2022.05.26. 12:43:25

@Reactor: "Rengeteg nőtől echte azt olvasni/hallani, hogy ők ugyan nem fognak főzni, mosni, takarítani egy férfira"
Aránytévesztésben vagy. Hangos, de hangyányi kisebbség ilyen.
Te meg csak ezeket látod meg, a normális nőket nem.

Reactor 2022.05.26. 14:22:40

@Lorrh: Hát, úgy tűnik mégse a normális nők a Gauss-harang. Az a pár, aki maradt, huszonévesen már gyűrűs menyasszony.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.05.26. 14:51:39

@Lorrh: szerintem egyre több nő geci lusta lesz, és nem igazán vezetnek rendes háztartást. Pl fiatalabb rokonaimon, nőismerőseimen is látom ezt. És sajnos ott tartunk hogy már a hagyományos magyar háztartás vezetése is derogál sokaknak, egy kurva húslevest nem tudnak főzni a hétvégére, fokhagymás tejbe áztatott kirántott csibecsöccsel nem majmolnak, mákos nudlinak vagy rétesnek meg neki sem állnak.

Szerintem amúgy ez azért van, mert a nők egyre többet élnek egyedül vagy a muterral, tehát nem szoknak rá a háztartás rendes vezetésére, ami ciklikusan zajlik, bevásárlás, főzés, mosogatás, és ezek szüneteiben mosás és takarítás. Egy egyedül élő, kisétkű ember egy héten max két-háromszor főz, de lehet, hogy csak a hétvégén csomagol neki az anyja valamit, aztán hétközben meg bekap valami salátát, azon kívül meg csak egy müzli meg vacsorának való hideg van otthon. Takarítani egyszer bőven elég egy héten, de jártam már olyan helyen is, ahol saját bevallása szerint a csaj kéthetente takarított, és teljesen rendben volt a lakás. Mosni hasonlóképpen nem kell többször, az is leginkább úgy néz ki, hogy beledobálnak minden falatnyi kis ruhájukat egybe, bugyongókat a topokkal, aztán hajrá.

Na egy ilyen nőnek szembesülnie azzal, hogy a csávója edzős zoknijával összemosott kedvenc blúza már csak rongynak lesz jó, illetve hogy amiről ő azt hitte, hogy hat heti kaja, az egy hét alatt elfogy, valamint ennek az elkészítését is tőle várják, nameg hogy két ember sokkal gyorsabban retkeli össze a lakást (nem kétszer gyorsabban, hanem sokkal gyorsabban, mivel új szokások jönnek be), azt nyilván sokkolja, hogy melóznia kell a háztartással. És lássuk be... ez nem túl dizni mindenkinek

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2022.05.26. 15:13:10

Dolgozom, hazaérek, osstekeszitem másnapra az ennivalót, mosom uram fekete pólóit

Lorrh 2022.05.26. 16:51:33

@Peni a Valdes: még jó hogy nem a fekete póló mossa a zuradat!

Reactor 2022.05.27. 01:01:36

@Puerto Prince: LOL, mennyire igaz :D kedvencem, mikor a "pasee" igenis hajlandó elvégezni a házimunkát is a barátnője helyett, de csak kritizálást kap. Jáj összemostad az edzőzoknidat a kedvenc blúzommal, jáj miért paprikás krumplit főztél amikor tudod hogy utálom, jáj csíkos lett az ablak, jáj áll a víz a muskátliban, jáj tiszta gyűrött az abrosz amit kiteregettél...ő persze túl arisztokrata ezeket megcsinálni.
Már nem azé' mondom, de a jó kurva édes anyját annak, aki más munkáját se képes becsülni.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.05.27. 08:33:32

@Peni a Valdes: Az unokatesóm huszonéves lánya most konkrétan azért szakított a pasijával, mert nem jött be az együttélés; értsd a csávó agyfaszt kapott attól, hogy nem tudott szarni menni reggel (lévén a csaj szeretett legalább egy órát fésülködni meg sminkelni), a csávó meg hülyén teregetett, illetve volt még olyan, hogy ki szedi ki a lefolyóból a hajakat és miért kell minden étkezéshez külön tányért, poharat és evőeszközt használni, ezáltal háromszor annyit mosogatni. Nem is jegyeztem volna meg ezt a sok szart, ha nem tőlem kért volna pasizási tanácsot.

@Reactor: gondolj bele, hogy egy modern női háztartás meg egy modern férfi háztartás hogyan néz ki, tegyük fel, magukban élnek (esetleg rövidebb kapcsolatokkal) úgy 5 évet, már 30 fölött vannak... namost a legtöbb ilyen lakás tök máshogy néz ki, a faszik többsége vagy minimalista vagy rendetlen, a nők többségükben meg minden lakást telepakolnak szőnyegekkel, függönyökkel, gyertyákkal, képekkel, hűtőmágnesekkel, motivációs táblákkal, álomcsapdákkal, mindenféle biszbasszal, és a fürdőszoba szekrényéből meg dől ki a negyvenhatféle kozmetikum. Aztán ott a kaja, ugye, a legtöbb pali szeret enni, de tegyük fel, egészséges életet él, és rendszeresen jár mozogni; mit eszik? Sok sovány húst, tojást, hüvelyeseket, tiszta szénhidrátot, minőségi olajakat. A csajok többsége salátát és édességet, sokan vegák, stb.

Szerintem emiatt van, hogy a másik munkáját nem becsülik, hiszen a munkák egy részéről úgy érzik, hogy "az alap", hiszen az saját maga után is keletkezett volna, a másik részét pedig kifejezett tehernek élik meg, mivel pontosan tudják, hogy az jóformán csak és kizárólag a másik miatt keletkezett.

De amin én is kiborulok, hogy ma már olyan jelenségek vannak, ami szerintem válóok, nevesül, hogy a pár két tagja mást eszik. Szerintem meg van ez baszva, és nagyon örülök, hogy 1. nem most vagyok fiatal, 2. nem magyar a feleségem, mert bár nem vagyok egy régenmindenjobbvót károgó, de az élet sok szempontból egyszerűbb volt... a nő főzött egy vajbabfőzeléket, mellé berakott a sütőbe egy tucat fokhagymás csirkecombot, és ezt ették mindketten... a pasi mondjuk többet, de cserébe dicsérte az asszony főztjét, elmondta, hogy milyen jó felesége van. A nap végén, meló után, megbeszélték, hogy mi volt a gyárban, mit mesélt a Marika meg a Lajos, aztán ezen jól összevesztek, de mire kezdődött a szomszédok, már mindent elfelejtettek

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2022.05.27. 10:15:03

@Puerto Prince: előlem az uram eleszi a kaját...... úgyhogy porciozom

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.05.27. 12:11:16

@Peni a Valdes: és, milyen a házasélet előszobája? Varrogatod a gatyakorcot, kevered a rántást, nem tudsz nyugodtan olvasni egy könyvet?

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.05.27. 12:57:36

@Peni a Valdes: egyedül jobb henyélni, ez köztudott tény

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.27. 14:03:50

@Peni a Valdes:

No, akkor az urad, vagy a férjed/párod a pasi? Nem mindegy.
süti beállítások módosítása