Albérletbe nem szül

2022. május 31. 07:51 - csajokespasik

       

               A barátnő régi álma, hogy anya lehessen, de tettek helyett inkább csak panaszkodik és kifogásokat keres. Ha a párja bármi vigasztalót mond neki, az nem megfelelő, de még a hallgatás sem az.        

 
       

               Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok,

a barátnőm nemsokára lesz 30, de úgy áll hozzá, mintha kb. hetek lennének hátra az életéből. Azt tudtam, hogy neki régi álma a házasság, család és hogy anya legyen. Hozzátenném, hogy eddig ő akadályozta, hogy ez megvalósuljon, ugyanis én mondtam, hogy rajtam ne múljon, de ő azzal jött, hogy még nem keres annyit és albérletbe nem szül. Mondtam, hogy van egy ismerősöm, most árulja a lakását, a helyzethez képest olcsón, jó vétel lenne, de neki nem jó, mert egy légterű. Én mindenre hajlandó vagyok, erőmön felül, de ő csak kifogásokkal jön, meg azzal, hogy jaj, vége az életének.        

       

               És hogy nem valósult meg az álma. Múlt időben. Folyamatosan ezen kesereg. Most az a legújabb, hogy hiába tanult sok mindent, nem jut előbbre, így nem is érdemli meg, hogy anya lehessen... Most erre bármit mondok, nem lesz megfelelő. Ha hallgatok, az se jó. Valahogy neki a családja plántálhatta a fejébe, hogy a nő csak akkor nő, ha szül minimum két gyereket. Ha nincs egy se, akkor fura és egyenlő a társadalmi mihasznasággal, értéktelen, mert nem teljesítette be funkcióját. Ez az élet rendje. Ha egy nő meg nem is él kapcsolatban, na hát az már aztán tényleg a legszörnyűbb – valószínűleg ez dolgozott benne annak idején, mert a megismerkedésünktől számítva 2 hónapon belül össze is költöztünk. Ő erőltette.

Előtte mindig ott vibrál, hogy teljesíteni valaki elvárását, és hogy ő soha nem lehet elég jó. Aztán felszedett valami hülye gondolatot, hogy az átlagos nőket mindig megcsalják, mert a hím egyed direkt választ átlagos nőstényt gyerekei anyjának, aki majd jól neveli a kölyköket, mellette meg szeretőt tart. És ezt úgy adja elő, mintha nekem ebből bármi személyeset le kéne vonnom.          

 

 

130 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr117844539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.05.31. 08:24:49

Hát ez egy teljesen reális gondolat!

A boldog élet titka a lakáshitel és a célbaszülés - nem tudtad?

30 fölött a nő már majdnem olyan, mint a férfi, hogy csak beltartalmi értéke van. De az meg nincs, szóval tökéletes párok lesztek!

Lorrh 2022.05.31. 09:23:26

"hím egyed direkt választ átlagos nőstényt gyerekei anyjának,"
Okos gondolat, de csak biológiai szinten igaz, az olyan primitív állatokra, akik félállati szinten élnek.

kenyércsücsök 2022.05.31. 13:06:40

@Lorrh: De ezek sokan vannak. Egy egész kultúra épült erre (a miénk).

kenyércsücsök 2022.05.31. 13:11:53

"Valahogy neki a családja plántálhatta a fejébe, hogy a nő csak akkor nő, ha szül minimum két gyereket. Ha nincs egy se, akkor fura és egyenlő a társadalmi mihasznasággal, értéktelen, mert nem teljesítette be funkcióját."
Gondolom, az is innen jött, hogy 30 évesen vége az életének.
Igaz, hogy biológiailag jobb fiatalon szülni, de ez nem úgy működik, hogy 29 évesen még fiatal vagy, a 30. születésnapod után meg csak a napokat számolod a sírig. Ha nincs egészségügyi problémája (anyagcserezavar, ilyen-olyan hormonális bajok etc.), még simán lehet anya (ha van, valószínűleg akkor is, de nehezített terep). Elég sokan alapítottak családot az ismerőseim közül 30 felett (nők).

sírjatok 2022.05.31. 13:35:32

Igazából majdnem 40-ig még relatíve simán lehet gyereke, de 35-ig tuti.

mergo 2022.05.31. 14:31:19

Ha szorongó, depressziós gyereke(ke)t akarsz, akkor ideális választás ez a menyecske.
Ellenkező esetben köszönd meg az eddig együtt töltött időt és keress magadnak valaki mást.
Meg mielőtt valaki elkezdene hőbörögni. Volt ilyen párom nekem is, csak egy idő után meguntam a "van/nincs rajtam sapka" státuszt. Azóta boldog kapcsolatban élek, ahol nincsenek játszmázások.

body_andras 2022.05.31. 14:40:33

Bolond lyukból bolond szél fúj.
Ne te oldd meg a lelki problémáit, az életed ehhez túl drága.

body_andras 2022.05.31. 14:42:00

@Lorrh: most állat, vagy félállat?

Gato666 2022.05.31. 15:23:21

"És ezt úgy adja elő, mintha nekem ebből bármi személyeset le kéne vonnom."

:) Hát, igen...

bordon 2022.05.31. 15:35:59

Le kellene vonni a következtetést, hogy hülye pixa a kisasszony. Próbálkozik, jatszmázik, sajnáltatja magát, hogy hátha veszel neki házat, lakást, nem egylégterűt.
Sok mindent tanult a kisasszony. Ja, ez nagy hiba, inkább egyfélét kell tanulni és abban dolgozni, előrejutni, karriert csinálni. Jogász és orvos női ismerőseim mind szültek 2-3 gyereket 30, de legkésőbb 35 éves kor előtt. Már amelyik akart szülni. A többség akart. Pedig annál a két szakmánál nem ér véget a képzés a diploma megszerzésével és jogi előadóként, ügyvédjelöltként vagy rezidensként a béka segge alatt volt a fizetés pár éve. Ehhez képest valami nagy nulla szakmában mozgó nők elborzadnak hogy jaj, hát ők hogy szüljenek!

Az egy buta feltételezés, hogy a férfi átlagos nőt keres gyerekei anyjának. Nem, a férfi jónőt keres, azzal akar élni, boldog lenni. Csak van az úgy, hogy megismerkedéskor az illető még jónőnek számít a férfi szemében, de 3-5 év alatt elsárkányosodik és/vagy a férfi húspiaci értéke annyival nő, hogy nyitnak felé jobb nők is. Ritka az olyany akinek esélye lenne jobb nőt elvenni, de inkább meggyűrűz egy átlagosat, mert majd mellette úgyis tart szeretőt.

Gyanítom, hogy a posztoló nője valójában nem szülni akar, hanem most adagolja be a pasinak nagy önsajnáltatás közepette, hogy már ebből a kapcsolatból gyerek nem lesz, de azért apuci vegyen neki egy lakást, nem egylégterűt, mert azt ő egymaga nem tudná megfinanszírozni.
Volt ilyen csajom, aki elkezdte mondogatni, hogy ő a gyerekeket utálja (tanítónőnek tanult), de a házasságba, esküvő gondolatába szerelmes, azt feltétlenül akar. Én meg hümmögtem hozzá, hogy ez érdekes. Akkor éreztem, hogy ő csak egy balekot keresett, aki megfinanszírozza az életét, de szülni nem kell neki.

antisocialnetwork 2022.05.31. 17:35:05

Elkéne menni ródlizni. De ilyenkor az nem lehetséges.

szeme közé, laposan! 2022.05.31. 19:03:53

Lelki bántalmazónak hívják a nődet, hagyd ott a picsába. Fiatal vagy te még ahhoz, hogy végleg elkúrd az életed. Szívesen.

moonshadow 2022.05.31. 19:54:29

Ez még a jobbik eset, mert van olyan aki tőled függetlenül is eldönti, hogy jöjjön a gyerek.
Mond neki, h keressen magának egy 55 éves manuszt akinek már megvan az egzisztenciája nem egyterű lakással, olyat aki trónörököst szeretne. A XIX szd-ban nagy divatja volt az ilyen felállásnak.
Abban amúgy igaza van, hogy a harmadik vh küszöbén nem érdemes albérletbe szülni. :)

gigabursch 2022.05.31. 21:08:14

S ha most a legtöbben belegondolnak, hogy szüleink, nagyszüleink sokasága milyen körülmények között indult neki az életnek, családalapításnak, akkor elförmed ettől a nőtől...

Almandin 2022.05.31. 21:56:58

Nem akarok senkit ijesztgetni, de egy 30 éves nő, ha még szülni akar, kábé 5-6 éve van hátra, hogy nagy eséllyel egészséges legyen a gyerek és könnyebb a teherbeesés meg a szülés. 5-6 év pedig gyorsan eltelik. A posztban szereplő nő túlzásba esik, de a kétségbeesése valószínűleg annak szól, hogy nincs anyagi háttér a babázáshoz. Egylégterű lakást meg érthető, hogy nem akar, a gyerek, ha nagyobb lesz, hallgassa-nézze végig a szülei összes szexelését, vagy szokjanak le a szülők a nemi életről a helyhiány miatt? Érezheti a nő, hogy a gyerekhez nincs elég anyagi hátterük, lehet, hogy nem akar a férfitól megválni, mert szereti, csapdában érezheti magát. Sok pár van ilyen helyzetben nálunk.

moonshadow 2022.05.31. 22:29:21

@gigabursch: Jó de akkoriban még nem adóztattak szénné, hogy menned kelljen folyton mint a mérgezett egér a jövedelem és a fizetnivalók után. Mostani életritmus mellett próbálnád lavórban hokedlin mosni a ruhákat...

Almandin 2022.05.31. 22:47:24

@gigabursch: Régen nem volt szempont, hogy milyen az életminőség. Ráadásul házasodni, gyereket csinálni KELLETT, mert máskülönben kiközösített a falu. Ez amúgy inkább a nagyszüleinkre volt jellemző, a szüleink azért már figyelembe vettek más szempontokat is. Viszont 40-50 éve kiszámíthatóbb volt a szegénység is. Ma teljes kiszámíthatatlanság uralkodik. Az nem róható fel senkinek, hogy nem akar nyomorba kerülni, ha gyereket vállal és a gyereknek is biztosítani akar egy elfogadható életszínvonalat.

bordon 2022.05.31. 23:30:58

@Almandin: A mai nők kicsit túlspilázzák a gyerekvállalás anyagi oldalát. Gyerekre hivatkozva akarnak kicsikarni a rokonoktól, férjtől anyagi javakat. Én egyszobás szolgálati lakásba születtem, aztán panelba költöztünk. És örültünk, mint majom a farkának. Manapság (unokatestvérem feleségén láttam), olyan elvárásai vannak a nőknek, hogy elképesztő. Amíg unokatestvérem és felesége a szülők pénzén építkezett, addig béreltek egy hatalmas lakást. Mert nekik kell a tér. Kettejüknek. Aztán a felépült lakásban akkora tereket alakítottak ki, hogy az kifűzhetetlen lett. 3 szint, alagsorban garázs, kazán, tárolóhelyiség mellett hobbiszoba (sose került bele semmi, még egy csocsóasztal se), ugyanis nincsen hobbijuk. Kellett a hatalmas ház, a tér, mert a nő leszült egyetlen gyereket, azt meg nem lehet 3 szobás lakásban nevelni, kell neki az 5 szobás 3 szintes ház medencével. Mert a gyerek az olyan, hogy nem nő fel ilyesmi nélkül. Aztán a gyerek 5 éves korában el is váltak, mert két egykeként elviselhetetlenre nevelt, elkényeztetett ember került össze a házasságukban.

bordon 2022.05.31. 23:43:09

@Almandin: Régen azért az emberek élete is annyival egyszerűbb volt, hogy nem 35 éves korig fesziválokra járás, ott holland srácokkal ledugatás, multis karrier, kamu önmegvalósítás, fapadossal egy vacsorára Barcelonába elugrás volt az élet rendje.
Mindenki azt látta maga körül, hogy 18-20 évesen megismert párját pár év jegyesség után elvette, a családok segítségével építettek házat, szültek és élték ugyanazt az életet, mint a szüleik, csak volt már rádió, TV, mosógép, autót vehettek. De alapvetően ugyanúgy 150 ember körében élték az életüket, mint korábban.
Manapság több millió ember élete van a szemük előtt, facebook, instagram, bulvár, mind szállítja az új mintákat, az összehasonlítási alapot, hogy mások hogy élnek, mi meg nem úgy, ettől lesz komplexusa az embereknek. Aztán élnek úgy, mint Berki Krisztián, a nyilvánosságnak, mellékesen van gyerek, de a szülők elhidegülnek, a fogyasztásban partnerek, nem valódi társak egy életre, csak amíg fut a szekér, addig közösen fogyasztanak és élnek a külvilágnak. Régen a falu közösségének szeme előtt éltek, manapság a világ nyilvánossága előtt. Ilyen mentalitással a gyerek csak egy huszadrangú kiegészítő lesz az ember életében.

Andy73 2022.05.31. 23:59:09

@bordon: a posztban leírt nő elég távol van a te rokonodtol, o egy kétszobás lakásnak már valószínűleg örülne. Egyébként a lakásoknal hatalmas különbségek vannak. A régebbi építésűek, kevésbé frekventált helyen jóval olcsóbbak, de albérletbe is lehet szülni, aztán idővel tovább lehet lépni, jobb helyre vagy sajátba költözni. Ha a szülők nem tudnak segíteni, akkor tényleg nehéz saját lakáshoz jutni, ezért érthető a hölgy elkeseredettsege, és teljesen természetes, hogy 30 évesen már szeretne gyereket. Ebben megértőbb lehetne a párja, inkább biztatnia kellene.

Andy73 2022.06.01. 00:04:39

@bordon: megint nem egy átlagos példát hoztál, hanem a celebek közül is egy extrémet.

Billy Hill 2022.06.01. 00:08:51

C'mon gyerekek, egy fix Tina ér ennyit...? Inkább szabadítsd ki magad, Vili!

dekás dezső 2022.06.01. 07:41:31

Ezt még olvasni is lohasztó volt, én biztos, hogy kilépnék ebből. Itt van pl. ez a mondat: "Én mindenre hajlandó vagyok, erőmön felül..."
Nem muszáj beledögleni az életbe, egy életed van haver - de te tudod!

Lorrh 2022.06.01. 07:58:02

@dekás dezső: direkt provokativra írták hogy triggerelje a kommentelőket.

@body_andras: állat a köbön :-)

moonshadow 2022.06.01. 09:22:48

@bordon: Most legalább érzelmi alapon próbálnak a felek egymáshoz közelíteni. Az általad jónak gondolt régi modell leggyakrabban a gazdasági szempontok alapján vállalt érdekházasság volt, amiben hierarchikus rendben társas magányban élték le életüket az úgy-ahogy összeszokott felek.
Érthető, hogy ez a mai nőknek sem kell már.

Josagos 2022.06.01. 11:23:14

@Lorrh: a legtöbb hím tényleg így választ. De a legtöbb hím maga is átlagos biológiailag. Egészen más a hím és a nőstény optimális szaporodási stratégiája. Ellentmondás van az örökölhető vagyon miatt kialakult család/hűség és az optimális szülő kiválasztása közt.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.06.01. 11:31:02

Irracionalitás nélkül az életnek semmiféle értelme nincs. A frusztrációtok nagy részét ez okozza

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.06.01. 11:45:57

@Peni a Valdes: hogy ha nincs egy nagy, saját lakásod, akkor nem lehet családod sem?

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.06.01. 11:51:26

@Peni a Valdes: jó de sokkal 30 előtt sincs értelme. Nyugati nők vagytok, mindegyikőtök mást akar, és 30 előtt az igazán tudatosak és egyszerűek kivetelével azt sem tudjátok, hogy mit. Előbb egy kicsit élnetek kell

Lorrh 2022.06.01. 11:54:42

@Peni a Valdes: a csajnak nem volt jó az egyterű lakás. nem az életkor volt a tragédia, hanem a elszállt anyagi igények.

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2022.06.01. 11:57:22

@Puerto Prince: igen, de mi van ha ez a csapda... mondom ezt úgy, hogy nem a karrier, buli, holland legenybucsu háromszögben telt a huszonéves köröm ..

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.06.01. 12:10:36

@Peni a Valdes: ez nyilvánvalóan egy csapda. Ahogyan az is, hogy egyre komplexebb, önérzetesebb és öntudatosabb emberek keresnek élethosszig tartó kapcsolatot

body_andras 2022.06.01. 12:14:12

@bordon: esküvő, lagzi, gyerek, keresztelő, lakás, kocsi: ezek mind-mind státusz szimbólumok az olyan tyúkoknak akik a férfira csak eszközként tekintenek. kell mutatni a rokonoknak, barátoknak, hogy lám nekem már ez is, meg ez is megvan. az ott (a balek férj) meg fogja be a pofáját.
Akkor kezdenek elváldosni, amikor a szerencsétlen mindezt leszállította, a bakancslista végig kipipálva a csajnál, és onnantól SEMMIT nem tesz a pasas örömére, sőt...

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.06.01. 12:20:52

@body_andras: vagy nem kell akkora baromnak lenni, hogy a saját esküvődet és lagzidat ne élvezd

kenyércsücsök 2022.06.01. 12:50:45

@Almandin: "Nem akarok senkit ijesztgetni, de egy 30 éves nő, ha még szülni akar, kábé 5-6 éve van hátra, hogy nagy eséllyel egészséges legyen a gyerek és könnyebb a teherbeesés meg a szülés."
Ez erős túlzás. Egyre többen szülnek 35 felett, mellesleg régen is szültek 35, sőt 40 felett, csak nem az elsőt. Az, hogy növekszik a Down-szindróma kockázata, tény, de azért nem kell elásnod magad a 35. születésnapod után.

kenyércsücsök 2022.06.01. 12:54:26

@Lorrh: Kövezzetek meg, de én se csinálnék gyereket egyterű lakásba, ha azon azt kell érteni, hogy egy darab szoba-konyha. Ez nem anyagi igény, hanem az ép eszem megőrzésének igénye. Tudom, hogy bezzegrégen anyósék kisszobája is jó vót, még régebben meg az egész pereputty egy helyiségben élt az összes még élő nagyszülővel, gyerekkel meg a haszonállatokkal, de én hadd ne.

kenyércsücsök 2022.06.01. 12:58:19

@bordon: Az én ismeretségi körömben inkább a férfiak erőltették a családi házat, erőn felül. Nem mindig a nő a hibás :P

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.06.01. 13:09:33

@kenyércsücsök: tegyük fel, hogy valaki egy nem túl jól fizető szakmában dolgozik, pl muzeológus vagy tanár, egyszerűen nem tud kiköhögni egy sokszobás lakásra valót 20 év alatt sem.

A fél évfolyamom pályaelhagyó, többnyire a férfiak, akik hozzád hasonló nőkkel jöttek össze. Beleértve a legokosabb és legszorgalmasabb embereket, akik most multiknál dolgoznak, és utálják.

Nincs az a négyszobás külvárosi ház tujasorral meg golden retriverrel, ami kárpótolna egy meg nem élt életért, amit pénzért adtál fel.

Almandin 2022.06.01. 13:35:20

@kenyércsücsök: Nemcsak a Down-szindrómáról van szó, hanem rengeteg kockázati tényező van. Lehet szülni sokszor 40 felett is, de senkinek sem ajánlom, hogy erre az időpontra időzítse az első szülését, mert érhetik nagyon kellemetlen meglepetések. A női termékenység egyébként már 27 éves kortól csökkenni kezd.
hu.wikipedia.org/wiki/N%C5%91i_medd%C5%91s%C3%A9g
Most gondolj bele, hogy egy nő ma átlag 12-13 évesen menstruálni kezd, kb.18 éves korra megérik a szervezete a szülésre és utána csak 20 év múlva kezd szaporodni a mai trendek miatt. Orvosilag 20-25 éves kor között a legoptimálisabb szülni. Ha valaki tanul, ezt még 25-35 éves kor közé is kitolhatja. Sok nő azt hiszi, hogy a szervezete 40 évesen is egy 20 évesé, csak azért, mert ma dívik a fiatalos életstílus a középkorúaknál is (egy 40 éves valaki középkorú, még ha ez sokaknak nem is tetszik). A posztban szereplő nőnek abban igaza van, hogy érzi, nincs már sok ideje a szülésre és jogos a kétségbeesése is, mert úgy tűnik, az anyagiak miatt vagy le kell mondania erről, vagy nyomorogni fognak a gyerekvállalás miatt. A tünetei depresszióra utalnak, egyáltalán nem lelki terrorra utaló jelek ezek, mint ahogy fentebb leírták. Az meg társadalmi-gazdasági probléma, hogy egy 30 körüli pár sokszor olyan jövedelemmel bír, amiből nem tudnak rendes lakást szerezni a családalapításhoz.
Itt egy nőgyógyász orvos véleménye arról, miért veszélyes túl sokáig várni az első gyerek vállalásával nőként:
www.youtube.com/watch?v=Lw16QTLArNM

Almandin 2022.06.01. 13:39:54

@bordon: A poszt nem erről a rétegről szól. Akikről te írsz, azok valóban elég nagyigényűek, de megvolt hozzá a hátterük is. Nyilván vannak a mindennel elégedetlen emberek is, de sokan vannak ma M.o.-n, akiknél valóban lehetetlen küldetés egy normális garzon megvétele is. Nemcsak egy társadalmi réteg van.

bordon 2022.06.01. 14:57:20

@kenyércsücsök: Én egy férfit ismerek, aki családi házat akart, az öcsémet. Ő világ életében utálta a panelt, én meg megtanultam szeretni, ha most visszamennék Magyarországra panelba mennék. Öcsém kertes családi házba vágyott gyerekkora óta, barátnője van, gyereke nincs, jól keresett, megtehette, vett házat hitel nélkül 35 éves kora előtt megyeszékhelyen, de nem túl frekventált részen, közel a zöldhöz. De rajta kívül minden ismerős párnál a nők erőltették a családi házat, olyan pároknál is, ahol a csaj még épp elvégezte a főiskolát, a haverom meg a főiskolát húzta, mellette valutaváltóban dolgozott, de sikerült bevemhesíteni a kisasszonyt. És akkor rögtön legyen esküvő, lagzi, mert a család mit fog szólni, ha gyerek lesz, esküvő meg nem. És akkor már legyen ház is, de nem panelban, de nem is Érden vagy Gyálon, hanem Budakeszin. A nők, ha vemhesek lesznek, akkor vérszemet kapnak, fészekrakás címén összeharacsolnak mindent a saját családjuktól, a pasiuktól és annak családjától.

bordon 2022.06.01. 15:01:10

@Almandin: A nők 17-21 éves kor közt vannak topon biológiailag. Aki akkor szül, az még simán visszakerülhet eredeti formájába. Lehet emiatt engem pedózni, de valójában az lenne a normális, hogy legalább az első gyereket megszülik a nők 25, de még inkább 21 éves kor előtt. Ez ma a ritkább.

Andy73 2022.06.01. 15:10:27

@bordon: feltételezem, hogy nincs gyereked és családod, ha így beszélsz a nőkről. Egy megkeseredett agglegényként osztod az észt a sorozatos kommentjeiddel, iszonyú durva és primitív stílusban. Persze a megkeseredettséget nyilván tagadod, te jól elvagy így a bőrödben, magányosan, esetleg alkalmi kapcsolatokban, de sivár életedben, gyakorlatilag szociopataként.

Almandin 2022.06.01. 19:12:34

@Andy73: Ő az Örömhernyó, ha még nem ismerted volna fel.

Almandin 2022.06.01. 19:16:45

@bordon: 17 évesen szülni még kissé kockázatos, 21-25 éves korban optimális. A pedofília értelmezése nálad kissé problémás.
hu.wikipedia.org/wiki/Pedof%C3%ADlia
Ha szerinted pl. egy 20-21 éves nő a pedofilok célpontja, komoly baj van a fejedben.

látjátok feleim szümtükkel 2022.06.01. 20:46:41

@Peni a Valdes:

Peni tudhatnád, hogy az egész élet egy nagy csapda, a párkapcsolat meg annak a duplája. De aki nm vállalja, az sosem tudja meg, hogy nyert-e vagy veszített, és ez a csapda izgalmas szépsége.

Reactor 2022.06.01. 21:15:58

Hát ez beszarábia...itt lenne ócsóé' egy kégli, amiről a lakosság 99%-a csak álmodozni merészel, erre a csaj kijelenti, hogy há' az nemjó, me' egylégterű...toronyóra lánccal esetleg nem kéne, bmag?
Ez mellesleg tényleg csak egy ócska kifogás, hogy "egylégterű". Mibe kerül leválasztani egy kis helyiséget gyerekszobának? 3 hét, brigáddal másfél. Falat rakni még a legutolsó suksükölő putris cigány is tud. És akkor mi van, ha egylégterű? Bővítsétek, nincs megtiltva. Építőanyagot is lehet óccsóé' szerezni, ha az ember egy picit is ügyes. Ez a nő tipikusan a "nem a zsömle kicsi, a pofája nagy" esete.

@kenyércsücsök: Az igényeket az anyagiakhoz, realitáshoz ildomos igazítani. Addig nyújtózz, amíg a takaród ér. Én is szívesen laknék több négyzetkilométert elfoglaló komplexumban, mint a Lambda Complex, de ha nem futi, hát nem futi. Ha majd ráállnak a gyerekgyártási projectre, lehet igényelni a CSOK-ot, addig viszont abból kell főzni, ami van.

@Puerto Prince: A nőket sz'ted ez érdekli? Legyen, oszt kész. Miből? Azt oldja meg ő, a "férfi dóga". Melegen szoktam javasolni a Puncsot az ilyesfajtáknak.

@Andy73: Elvitathatlan, hogy sok dolgot nagyon is jól lát. Alighanem átélte, nem így született...és hát nála hamar szakadt a cérna.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.06.01. 21:35:58

@kenyércsücsök: @Reactor: nem az a baj, hogy valakinek vannak elképzelései arról, hogy milyen jó körülményeket szeretne a családalapításához. Ezzel nekem semmi bajom nincs. A bajom azzal van, amikor ezekért az elképzelésekért összetörnek embereket, akik nagyon szeretnének mondjuk százhetvenért rajztanárok lenni vagy levéltárakban kutatni. És ugye ez sosem úgy néz ki, hogy valaki szeretne egy nagy lakást, és előteremti a rávalót, hanem úgy, hogy elvárja, hogy a palija is szálljon be, mégpedig mindenbe: a közös nyaralásokba, a lakáshitelbe, a bevásárlásokba, stb. A pali őrlődik pár évet, majd bedobja a törölközőt, elmegy egy multihoz és megkeresi a fizetése dupláját, amiből már telik az álközéposztálybeli életre, vagy akár többre is... de belül minden nap meghal az ember, és eljön a nap úgy tíz év múlva, amikor a csávó rájön, hogy nem tudja már letenni a poharat, vagy kinyírja a családját és magát is, vagy jobb esetben csak elválnak, amit a nő nem ért, hogy mi a fasz van, úgy elhidegültünk a Bélával...

Tudjátok, hogy hány ilyet hallgattam meg, amíg Magyarországon éltem?

Lehet hogy az éjszakai megvilágosodás mondatja velem, de olyan tisztán látom ezt a kérdést, mint a nap... abszolúte nem szabad egy olyan életet élni, amiben az ember szorong, üres és fájdalmai vannak a mindennapi létezéstől... és igen, elmehet a picsába az, aki ilyesmit vár el a társától

Almandin 2022.06.01. 23:15:24

@Reactor: Te szimplán irigy vagy. "Ha nekem nincs, másnak se legyen, mit akar bárki nagyobbat, mint egy luk, dögöljön meg a szomszéd tehene is."
Miért probléma, ha valaki idegen nem akar tömegnyomorban élni? Mindenki maga dönti el, hogy az életkörülményeit hogy alakítja, lemondhat a gyerekvállalásról is, nem kötelező szaporodni.

Almandin 2022.06.01. 23:23:15

Apropó irigység: amikor vettem néhány éve egy egyszobás lakást, az ingatlanostól az új szomszédokig többen is mondták, hogy mivel egyedül élek, nekem elég akkora. Nem kötöttem senki orrára, hogy én éltem nagy lakásban is,szintén egyedül, és lehet, hogy később megint elmegyek egy nagyba. Mi ez a komcsi tempó, előírnák (még a nyomorult lakáskupec is), hogy nekem kor és nem alapján mekkora lakás VALÓ? Na, ha nyernék a lottón, simán elmennék akár egy hatalmas lakásba is. Nem látom, milyen lesz az anyagi helyzetem évtizedek múlva, de lehet, hogy veszek nagyobb lakást vagy házat, aki irigy, meg pukkadjon meg. Sok lelki nyomorék már a kis lakásomra is irigy, mert neki arra se futja. Nos, én szociálisan érzékeny vagyok, együttérzek a szegényekkel, de nem tolerálom, ha engem valaki azért utál, mert irigy a kispolgári tulajdoni helyzetemre. Komcsi lelki nyomorék, csak ne kapjon soha politikai hatalmat!

Reactor 2022.06.01. 23:34:14

@Almandin: Igen, bizonyára. Ha mindenki ilyen "irigy" lenne, mint én, már rég összedőlt volna az ingatlanpiramis, szerencsére az ilyenek gondoskodnak arról, sose fogyjon el a beszálló balek.
Érdekes, hogyan és hol látod a kommentembe ezt az irigykutya-kártyát? Mert, ahogy olvastam, a válaszadók jelentős többségének a cikkből az jött le, hogy a nő úgy viselkedik, mint újgazdagék taknyos kölyke a játékosztályon; a legnagyobb legóvárat, legnagyobb Nerf puskát, legtutibb játékkonzolt akarja. Albérlet nem kell, egylégterű de amúgy teljesen vállalható kéró jóval áron alul, az se kell. Ő valami nívósabbat akar, saccra most a 30-40 milliós árkategóriára tippelek (a több légterű családi házak nagyjából ennyit kóstálnak jelenleg). Pénze persze nincs rá, nem is akarja megkeresni az árát, vélhetően hitelből gondolja a dolgot, természetesen azt se ő veszi fel, adósítsa el magát a "pasee". Normális, épeszű férfi ilyenkor rögvest ajtót mutat a kedvesének, esetleg még hozzátéve, hogyha ilyenek az igényei, ott a Puncs.

Az nem probléma, ha valaki nem akar "tömegnyomorban" élni (mondjuk szerintem egy egylégterű ház messze nem ugyanaz a kategória, mikor négyen-öten laknak egy szobában, de hát mindenkinek más az ingerküszöbe). A legjobb az lenne, ha lemondana a gyerekvállalásról.

Almandin 2022.06.01. 23:44:30

@Reactor: Egy egylégterű lakás azt jelenti, hogy a konyha amerikai és csak a fürdő-WC rendelkezik csukható ajtóval. Gyakorlatilag még a konyha sincs külön. Hosszú távon, ha nem tudnak nagyobba menni, akkor nagy eséllyel rámegy a kapcsolatuk, hacsak nem maradnak gyermektelenek. Szerencsével találhatnak amúgy olyan 25-30 nm-es lakást, ahol másfél szoba van. A nőnek nem luxusigényei vannak, csak nem egy 70 évvel ezelőtti szegényparaszti vagy szegény munkásosztálybeli szinten akar élni. Ha érdeknő lenne, már elhagyta volna a férfit. Azért lehet kiborulva, mert szereti a férfit, érzi, hogy 10 éven belül képtelenek rendes lakást szerezni, az anyaság iránti vágya pedig nagyon erős. Te meg gyakorlatilag lekurvázod, pedig ha az lenne, már nem lenne a párjával.

Almandin 2022.06.01. 23:56:51

@Almandin: Egyébként van az ingatlanpiacon másfél-kétszobás, 30 nm körüli garzon is, pl. ezek:
ingatlan.com/miskolc/elado+lakas/tegla-epitesu-lakas/32917620
ingatlan.com/pecs/elado+lakas/tegla-epitesu-lakas/32939322
ingatlan.com/iii-ker/elado+lakas/tegla-epitesu-lakas/32855351
Persze, ezek eltérő árfekvésűek, főleg a hely miatt, csak közlöm, vannak olyan garzonok is, ahol kicsi, de különálló szobák vannak, nem is kevés.

Reactor 2022.06.01. 23:58:41

@Almandin: Leírtam a lehetőséget: falak felhúzása. Nem boszorkányság. De családi ház esetében bővíteni is lehet, kicsit munkásabb feladat, de megvalósítható. Mire jönnek a gyerekek, összehozható a dolog.
Találni találhatnak másfélszobás lakást, igen, csak az nem lesz haver által jóárasítva, pénzük feltehetően nem lesz, tehát megintcsak a hitel marad, mint "megoldás", amit ugye a férfinak kell kihordania - ha bírja.
Egyelőre az egylégterű lakás baráti, nyomott áron SZVSZ kiváló megoldás lenne, ha már az albérlet nem fekszik neki. Lehet hogy kicsi, lehet hogy a 70 évvel ezelőtti szegényparaszti időket hozza kicsit vissza, de ha nem bírja visszafogni az anyaság utáni vágyát, jelenleg erre van keretük, ebből kell gazdálkodni. Ha lenne több pénzük, cikkírás helyett már vettek volna egy nagyobb házat. Nincsen, tehát ebből kell gazdálkodni. Elhagyhatja a pasast nyugodtan, de akkor se lesz több pénze.
Nem emlékszem, hogy lekurváztam volna. Azt írtam: úgy viselkedik, mint újgazdagék elkényeztetett taknyos kölyke a TESZKÓ játékrészlegén. Hogy érdeknő-e vagy sem, ezen lehetne vitázni, mindenesetre itt-ott kilóg sajnos a lóláb.

Almandin 2022.06.02. 00:26:24

@Reactor: Nem lehet minden egylégterű lakásban gipszkartonozni, mert sok helyen a nyílászárók elhelyezkedése, fűtési rendszer, stb. ezt nem teszik lehetővé. Vannak, akik ablaktalan lyukakat is létrehoznak, láttam már ilyen ingatlanhirdetéseket, de az rossz, egészségtelen.
Igazából a nő előtt a következő utak állnak:
1.: Lemond a szülésről.
2.: Mégis megszüli rossz lakáskörülmények közé.
3.: Ha a gyerekprojekt fontosabb, mint a párja, új férfit keres (más kérdés, hogy ez morálisan nem szimpatikus).
4.:Felvesznek a párjával hitelt, aminek a törlesztésébe belerokkanhatnak, de lesz megfelelő lakásuk.
Sajnos sok magyar pár előtt csak a leírt lehetőségek állnak.
Én azt látom, hogy te se, meg többen nem éreztek együtt, mert ti is szegények lehettek és leszóljátok a nőt, amiért nem akar nyomorogni. Az meg nem érdekel, hogy a hozzászólók többsége hogyan vélekedik, nem vagyok én birka, hogy menjek a többség után. Feljebb valaki amúgy írta, hogy ő együttérez a nővel, ő se vállalna gyereket ilyen körülmények közt, de előrebocsátotta, hogy "kövezzetek meg". Sajnos még egy kommentszekcióban is beindulnak azok a csoportdinamikai folyamatok (szociálpszichológia), hogy az emberek a többség véleményéhez igazodnak, nem mernek kilógni, vagy megváltoztatják a véleményüket, vagy elhallgatnak és nem mernek más véleményt képviselni. Ezt használják ki amúgy egyes politikusok is, hogy bérkommentelők hadát fizetik, mert ha pl. egy téma alatt a hozzászólások többsége pl. putyinista és ukrángyűlölő, akkor sokan nem mernek mást leírni, vagy azt hiszik, az a mainstream.

Almandin 2022.06.02. 00:30:14

@Reactor: A Puncs.hu ajánlgatása volt a burkolt lekurvázás.

Reactor 2022.06.02. 00:59:02

@Almandin: Akkor nem gipszkartonból húzza fel, hanem fából, vagy téglából. Plusz egy ablakot vágni se éppen ördögtől való dolog. Ehhez nem kell hozzányúlni se az elektromos, se a fűtési rendszerhez se. Ha pedig mégis túl hideg lenne a leválasztott lakrész, van olajradiátor, dobkályha, hősugárzó.
A cikkben szó nincs róla, hogy a haver kecója egy merő rom lenne, jellemzően a nőnek az a legnagyobb problémája, hogy egylégterű. Ha azt hozta volna föl, hogy omladozik a tető, monoxidos a kályha, beázik a padlás, patkányok és csótányok vannak a lakásban, vagy bazinagy repedések a falon, azt még nem tudnám érteni. De ilyesmik ugye nincsenek a cikkben. Nem egy szakadt putriról vagy sárkunyhóról beszélünk. Konkrétan az általam felsoroltak jelentik a "rossz lakáskörülményeket". Hogy a lakás egylégterű, az édeskevés.
Együttérzés ide vagy oda, abból kell gazdálkodni, amire lehetőségük van. Lehet nagyokat álmodni, de azokból csúnya lesz az ébredés többnyire. Az általad linkelt kérók között is húszmillió a legolcsóbb (a harmadik 40 milliónál is drágább). A pasas vélhetően mediánt, vagy akörül keres, számára tehát ez nem plauzibilis választás. Egyéb lehetőség híján itt a haver lakása, ami vélhetően nem 20 milla, de az asszonyka húzogatja a száját. Pedig - ha nem is örök időkre - egyelőre kielégítő megoldás lenne. Alternatívaként marad az albérlet, a mamahotel, vagy a szakítás.
Hogy szegények vagyunk-e? Vélhetően az oldal látogatóinak elenyésző hányada visz haza főmérnöki/senior programozói fizetést, de hát idehaza Mutyiországban ha nem vagy politikus vagy sztárszakmás, lószart se keresel. Ez egy ilyen helyzet. És ezért vannak az ilyen vélemények itt többségben, nem a birkadinamika miatt, ez csak belemagyarázás. A pszichológia állításait pedig érdemes jó nagy csipet sóval kezelni, mert a pszichológia nem egzakt tudomány, és nagyon minimális kézzelfogható eredményeket tudott eddig felmutatni. Ezzel tehát ne nagyon érvelj.

bordon 2022.06.02. 06:47:02

@Almandin: Ma már mindenki pedónak van bélyegezve. Amerikában a 17 évessel való szex is tabu.

17-21 évesen szülni ideális.

@Andy73: Köszönöm a diagnózist, de nem sikerült eltalalni semmit, így inkább mosolygok ezen. Mivel Magyarországon is elég jól kerestem, próbáltak engem is behálózni nők, hogy megoldjam az életüket. Némelyik még szülni se akart volna, csak házasság, lakás, persze a férfi biztosítson mindent, mert ő így tervezte az életét. Pont ezért én ma már elvből nem kezdek komoly kapcsolatot olyan nővel, aki nem keres legalább annyit, mint én. Dugni persze bárki jöhet, de ennyikeh. Jelenlegi párom is többet keres, mint én, ez így van rendjén.

bordon 2022.06.02. 06:49:31

@Almandin: Sajnos ma már azér is elítelik a férfit, ha 40+ évesen huszonéves nőkkel van kapcsolata, pláne ha tizenévesekkel. Jogilag sem pedofília, de a köznyelv annak minősíti.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.06.02. 07:53:20

@Almandin: szerintem azzal nincs baj, ha új férfit keres. Meg azzal sem, ha nem akar a saját mércéjével mérve nyomorogni. De ezt a döntést neki kell meghoznia, kirakni a palit valami kegyes hazugsággal, és összejönni valaki olyannal, akivel fel tudja építeni az életét egzisztenciálisan.

Andy73 2022.06.02. 08:23:04

@Almandin: érdekes, hogy ennyi kommentet írsz egy rövid cikkrol, amiben nem sok részlet van, és így azokat talalgatjatok. Erre a komnentedre csak annyit, hogy a pontos anyagi lehetőségeiket is csak ők ismerhetik, de egy hitelbe nem feltétlenül rokkan bele egy pár, ha van rendes jövedelmük, és most albérletet fizetnek, annál pedig jobb, ha a saját lakásuk hitelét törlesztik, ha egyáltalán hitelkepesek. Én úgy látom ebből a rövid cikkből, hogy az anyagi helyzetük csak egy része a problémáknak, sokkal nagyobb gond, hogy nem megfelelő az összhang a pár tagjai között. A nő nem kap elég támogatást a férfitől, és ez nem annyira az anyagi támogatást jelenti, hanem a megértést és az elkötelezettséget S családra, gyerekekre. A férfi inkabb nyilvánosan panaszkodik, érkező a párját, ahelyett, hogy kölcsönösen megny ugtató megoldást keressenek. Házasságrol például sincs, pedig az érzelmi biztonságot is adhatna a nőnek, és esetleg anyagilag is segíthetne, mert rögtön egy csomó kedvezményre lennének jogosultak. Egyébként az is lehet, hogy csak fiktív az egész sztori, így tényleg felesleges ennyit kommentelni.

Andy73 2022.06.02. 08:30:58

@bordon: az alkalmi kapcsolatokat eltaláltam, és azt is, hogy családban, gyerekben nem is gondolkozol. Ezért nem érted a nő problémáját, sem más kommentelőket. Pedig a többség családra és gyerekekre vágyik, ez a normális, különben már kihalt volna az emberiség.

Lorrh 2022.06.02. 10:05:56

@Andy73: az emberiség kihalása nem időszerű amikor Niger, Szomália, Kongó rátája 5-7 gyerek / anya

Európa fog kihalni, de semmi baj, mert eljönnek a derék négerek ide majd pótolni bennünket.

MsIreneAdler 2022.06.02. 10:25:00

Csak pár gondolatom lenne...

@bordon: én értem, hogy ideális minél hamarabb szülni, csak egy apróság kimaradt a fejtegetésedből: a férfi. Megint azt veszem észre, hogy a késői gyerekvállalást kizárólag a nők nyakába akarják varrni. Mintha a húszas évek elején járó férfiak tömege élne, halna azért, hogy családot alapítson, de a bitang karrierista, önző tyúkok elveszik tőlük ezt a lehetőséget... Vagy ha jól veszem ki a szavaidból, ezeknek a korán szülni vágyó lányoknak negyvenes pasikat javasolnál? Hát... Anno húszévesen rohadt öregnek láttam ezeket a férfiakat :)
Sokan itt a blogokon felróják a nőnek, hogy minden anyagi forrást a férfitől várnak. Kérdem én, egy 17-21 éves lány miként készüljön anyagilag a babavárásra? Mikor dolgozzon, hogy normális gyedet kapjon és ne nevezzék lebabázott ingyenélő ribancnak?
Ha visszapörgeted a posztokat, kivétel nélkül mindenhol, ahol szóba jön egy férfinál a családalapítás, az a "jótanács", hogy menekülj... Közben a nő meg szüljön...
Szóval nem értem én ezt...

@Almandin: egy pici babának az első évben az édesanyjára van a legnagyobb szüksége. Sajnos viszont elhitetik az emberekkel, hogy ez nem igaz és már a nulladik pillanattól el kell őt zárni valami csillivilli gyerekszoba mélyére... még könyvet is írnak róla, hogyan tartsd magad távol a saját babádtól...eszméletlen... Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az egy légtér ideális, csak azt, hogy kb minimum egy évig édesmindegy hány szoba van a lakásban, a gyerek a szüleivel lesz (illetve arra fog vágyni, hogy velük legyen). Valamint addig azért általában nincs ám ungabunga, amíg a gyerek nem alszik. Ha külön szobája van, akkor is érdemes kivárni, amíg kidől, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések:)))
Persze mindenkinek szíve joga eldönteni, milyen körülmények között vállal gyereket, de egy jó kis albi vagy egy szoba-konyha kezdésnek nem kéne hogy akadály legyen.

Lorrh 2022.06.02. 11:32:40

@MsIreneAdler: jajaj egyetértek veled. Nagyon keveredik itt a törzsi-biológiai őskorszak, hogy 17-20 évesen szüljenek a nők meg a mai világ.
Mintha teljes irrealitásban élnének ezt a kommentelők.
csak a komment kedvéért irkálnak de az értelem már elveszett.

Almandin 2022.06.02. 13:11:12

@bordon: Komoly fogalmi zavaraid vannak. Arról nem tudok, hogy lenne olyan hely a világon, ahol egy huszonéves nagykorúval folytatott önkéntes kapcsolat törvénybe ütközne, ha a másik fél idősebb. A felnőtt emberek közti nagyobb korkülönbségnek már távolról sincs köze a pedofíliához, legfelejebb vannak, akiknek nem tetszik, de az a magánvéleménye, nincs jogi következménye. Amerikában amúgy a kiskorúakkal folytatott szexet nem minden államban büntetik, arra is van példa, amit írsz, hogy magas a beleegyezési korhatár, de van állam, ahol akár 10 évessel is legálisan házasodhat egy felnőtt ember, mint arra még volt a 21. században is példa.
Ebben a cikkben leírják, hogy vannak olyan államok az USA-ban, ahol a közelmúltban megházasodtak 12 évesek is. Azért az már nem normális a mai világban. Az USA jogilag érdekes hely, az egyik államban lecsukják a 18 éves fiatalt, ha lefekszik a 17 és fél éves párjával, máshol egy vénember is feleségül vehet egy akár még nem is menstruáló 12 évest.

Almandin 2022.06.02. 13:23:14

@Lorrh: Az Örömhernyó sose volt normális. Érdekes, hogy megint a pedofíliatémára lyukadt ki, pedig a kutya se említette, erre van ráállva az agya. Szerintem érik nála az újabb nickcsere.

Almandin 2022.06.02. 13:25:34

@MsIreneAdler: Egy egy év alatti gyerekkel még gond nélkül lehet egy szobában aludni, mert kicsi ahhoz, hogy bármit felfogjon, de a gyerek nagyobb lesz és ha a család nem tud nagyobb lakást szerezni, az senkinek se lesz jó.

Andy73 2022.06.02. 13:26:34

@MsIreneAdler: egyetértek, talán a blog címe magyarázattal szolgál erre. Biztos van fóruma a fiatal anyáknak és a hagyományos családoknak is, ahol nem csak csajokat és pasikat keresnek a poszterek és a kommentelők nagy része.

Almandin 2022.06.02. 13:33:56

@Andy73: Az nekem is feltűnt, hogy nem házasok valószínűleg. Annak ellenére, hogy én se vagyok az, számomra elég fura tendencia a mai világban, hogy egyre több pár nem házasodik össze gyerekvállalás előtt. Azért a gyereknek stabilabb háttér, ha a szülei házasok. A mai emberek talán már nem is hisznek abban, hogy sikerülhet egy házasság, már úgy jönnek össze, hogy belekalkulálják, hogy 10-20 éven belül amúgy is szétmennek. Valóban nagyon ritka ma már az életre szóló kapcsolat.
Nem érdekel, hogy a történet fiktív-e. Ha az, akkor is érdemes elemezni. Ezzel a logikával ne elemezzünk regényeket, színdarabokat se, mert az is kitaláció.
Nem tudom, miért találod furcsának, hogy sokat kommentelek. Ma így tartja kedvem, meg én egy elemző ember vagyok, szeretek mindenféle kérdéssel sokat foglalkozni. Élvezet elbeszélgetni egy témáról.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.06.02. 13:54:28

@Almandin: "A mai emberek talán már nem is hisznek abban, hogy sikerülhet egy házasság, már úgy jönnek össze, hogy belekalkulálják, hogy 10-20 éven belül amúgy is szétmennek. " nem is teljesen alap nélkül :))

Andy73 2022.06.02. 14:59:56

@Almandin: az utóbbi években megfordult a tendencia, most megint többen házasodnak, bár ennek oka részben az is lehet, hogy sok támogatás ahhoz kötött.
A házasságoknak kb. a fele végződik valassal, és ebben benne vannak azok is, akik többször is elválnak. Tehát kb. a fele azért tartósnak bizonyul, és az élettársi kapcsolatoknal jóval tartósabbak. Erről sok cikk meg statisztika is van, de most nem akarok rakeresni.
Persze, nyugodtan kommentelj, ha ráérsz, ezt inkább azért írtam. mert nekem fontosabb dolgokm is lenne, nekem nem kellene ezzel tölteni az időt.

Almandin 2022.06.02. 22:35:49

@Andy73: Szerintem több, mint a felük végződik válással, mert ezt gondolom, csak az után lehet statisztikailag vizsgálni, ha már valamelyik házasfél meghalt. A most házas embereknek szerintem már legalább kétharmada el fog válni a jövőben. Ha egy házaspár 20-30 éve van együtt, akkor is még elválhatnak, nem ritka a sok évtized utáni válás sem. Hogy ez jó, vagy rossz, nehéz megítélni. A legjobb az lenne, ha mindenki megtalálná azt az embert, akivel boldog házasságban, együtt öregedhet meg, de ez csak szép álom. Sok esetben a nem válás mögött inkább vastag megalkuvás van, anyagi kényszer, vagy félelem a magánytól, az újabb társkereséstől.

Reactor 2022.06.02. 23:32:45

A termékenységről írt dolog hellyel-közzel igaz amúgy, a csajosok valóban friss húszévesként vannak a csúcson. Mondjuk abba nem vagyok biztos, hogy ilyen fiatal, "kidz-having-kidz" jellegű nők jól tudnak nevelni.

Almandin 2022.06.02. 23:52:53

@Reactor: 20-25 éves kor közt a legoptimálisabb szülni. Amúgy az a mai társadalom bajait mutatja, hogy egy 20 éves nőt még gyakorlatilag gyereknek tartasz. Sokan tényleg annyira éretlenek, hogy még 25 évesen se felnőtt mentalitásúak. De ez kóros.
Az a gyereknek gyereke helyzet, amikor a 14 évesnek születik gyereke. Döbbenetes, de pár száz éve ez még Európában is bevett dolog volt, ma vannak elmaradott helyek, ahol ennyire korán szülnek, na az valóban gyerekfejjel szülés. De a 20 évesen szülésnek elvileg nem szabadna annak lennie.

Andy73 2022.06.03. 01:08:11

@Almandin: sokan keresik nyugaton az igazit, a gond csak az, hogy akkor is, amikor már nem kellene, mert már elkötelezték magunkat.. Pedig akkor már árra kellene törekedni, hogy ők legyenek az igazi a párjuknak.
A keleti kultúrákban egészen másképp állnak hozzá a házassághoz, ott általában komolyabban veszik, ahogy az egész életet is, de ez már egy másik téma.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.06.03. 10:58:32

@Andy73: milyen "keleti" kultúrákra gondolsz?

Lorrh 2022.06.03. 11:34:29

@Puerto Prince: Indiára gondolt. De ott is csak 100 évvel ezelőttre igaz

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.06.03. 13:33:06

@Lorrh: ok mert amúgy Kínában is 50% fölötti a válás, Japánban olyan 35%, a Fülöpökön a gyerekek fele egy szülővel nő fel, folytathatnánk a sort. Indiát nem ismerem sajnos :/

MsIreneAdler 2022.06.03. 13:37:37

@Lorrh: meg van egy olyan sejtésem, hogy itt csak a száj nagy, a kedves kommentelők, akik a "szüljél korán" mantrát nyomják, tuti nem csináltak gyereket egy fiatal lánynak sem, nem vállaltak felelősséget családért... Dumálni könnyű.

@Almandin: mindig lehetnek buktatók, sőt, aki gyereket vállal, az jobb, ha felkészül pár kellemetlenségre. Viszont arra várni, hogy minden tökéletes legyen na az roppant nagy balgaság. A válási statisztikákról meg az a véleményem, hogy ennyi erővel élni sem érdemes, mert hát annak meg a 100%-a halállal végződik ;)

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.06.03. 14:42:10

@MsIreneAdler: persze, meg ha egy csaj azt is mondja, hogy helló, szívesen szülök 17 évesen (mint nagyanyám) akkor az azzal is jár, hogy ha a pali ott hagyja tíz év múlva, akkor az asszony mit fog csinálni? Miből fog élni? Ez nevetséges, még én is azt fogom mondani a lányaimnak, hogy először szerezzenek valami végzettséget, és utána szüljenek (a karrier megvár meg nem is annyira fontos), mert gyerek(ek) mellett már senkiből nem lesz ügyvéd, orvos vagy mérnök...

J.a.t 2022.06.03. 17:25:42

@Puerto Prince: nekem pl volt egyiptomi kopt keresztény barátnőm...el se hittem mennyire más a mentalitása egy "keleti" nőnek. (Rossz és jó értelemben is)

gigabursch 2022.06.03. 19:59:44

@MsIreneAdler:
Én nem nyomok mantrat, de nézzünk néhány tényt.
A volt barátnőm, egykori menyasszonyom, aktuális szeretőm és mindegyütt 17 éve feleségem még egyetemista volt, amikor házasodtunk, (én pár évvel előtte végeztem), amikor hétvégén hazaért akkor házfelújitottunk egy tök lerohadt cógálati lakást, uccsó éves volt, amikor megjött az első baba.
Közben nyelvvizsga, jogsi, diploma egy baromira nem könnyű egyetem nem könnyű okl. mérnöki szakán.
Egy évvel később meló, egy év alatt visszatolta a négy évnyi diákhitelt (ebből volt számítógép neki, jogsi, lagzi, bútorok).
Aztán még két gyerkőc, rendre három évenként, közben házvásárlás, hitelre.
Működünk, élünk, stb.

S k.ra rühellem az állandóan nyekergőket meg a követelődzőket.

Ja igen: szülői háttér. Na ez az ami nem volt...

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.06.03. 22:20:28

@J.a.t: mesélj már! Milyen volt? Hol és hogyan ismerted meg? A szexben mit tudott?

Almandin 2022.06.04. 00:05:16

@gigabursch: Szép teljesítmény, de ne feledd el, hogy nem mindenkinek egyforma a teherbíró képessége. Tisztelem azokat, akik erre képesek, de az a mentalitás már nem szimpatikus, hogy sok ilyen ember leszólja azokat, akik erre nem képesek, mert "mindenkinek megy, ha akarja, ha meg nem, akkor lusta vagy hülye".

gigabursch 2022.06.04. 06:22:07

@Almandin:
Talán félreértettél...

0. alaptétel:
Az élet él és élni akar.

Ezt vagy befogadja az ember, vagy önmagát ítéli halálra.

1. Alaptétel:
Az élet senkit nem vár meg.

Lehet picsogni, még jobb időre, alkalomra várni, de az élet ezzel nem foglalkozik.
A legelső hsz-emben írtam, hogy szüleink, nagyszüleink, dédszüleink (sokunknak a világháború, meg a komcsi terror vastagon betett!) helyzetéhez képest messze könnyebb és jobb a helyzet, tehát elő a madáchi mondattal és a tettek mezejére kell lépni.
Amúgy a cikk elkövetője remélem olvassa a bejegyzést, mert akkor itt hívom fel a figyelmét arra, hogy egyes tapasztalatokat leszűrhet innen, de tanácsot ne várjon ...

2.) Ahol van bárányka van, legelő is lesz
Ez tényleg így van.

3.)

3.)

Almandin 2022.06.04. 12:57:33

@gigabursch: Nem lehet általánosítani arra vonatkozólag, hogy a szüleink, nagyszüleink, stb. generációjában minden rossz és nehezebb volt, mint ma. Mások voltak a nehézségek, meg minden korban különböző anyagi és egyéb helyzetű emberek éltek. Amúgy a kádári diktatúrában nagyobb volt a létbiztonság, mint ma. Nem sírom vissza, valóban sok szörnyű dolog volt benne, de az alacsony életszínvonal viszont kiszámítható volt, az alap élelmiszerek olcsók voltak, volt rendes bérlakásrendszer, teljes volt a foglalkoztatottság (sőt, KMK volt, akinek nem volt munkahelye). Régebbi korokban pedig nem volt hatékony fogamzásgátlás, de nyugdíjrendszer sem, nagy volt a gyermekhalandóság és ezért az emberek kénytelenek voltak együtt élni a hatalmas gyermekáldással.
A bárányka és a legelő összefüggései egyszerűen tömegesen nem igazak. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy azt hiszik, csak mert nekik sikerült, mindenkinek fog. Ez egy alap logikai hiba. Semmi garancia nincs erre. Sokan még a gyereküket is szegénységbe taszítják. A vallások pufogtatják ezt a szólamot. A harmadik világ őrült szaporulata is részben ennek a szemléletnek köszönhető. Arrafelé sok, tanulatlan ember nagyon vallásos (akár muszlim, akár más). Bizonyított, hogy a harmadik világban kisebb lenne a szegénység, ha az emberek kevesebb gyereket vállalnának. A világban is feszültségeket okoz a helyzet, ugyanis sok szegény ember azt választja, hogy családostól áttelepül Európába, magát menekültnek álcázva. Ide zúdulnak, a többség nem tud és nem akar beilleszkedni, sőt, tovább szaporodik és a saját kultúráját felsőbbrendűnek tartja. De nálunk is létezik a szegény nagycsaládos fogalma. Sőt, sokan direkt segélyért szülnek. De sok alsó közép családban azért nem születik gyerek, vagy kevés, mert szegénységbe süllyedne a család. A báránykás-legelős hasonlatot bevallom, felelőtlen gondolkodásnak tartom. Szüljünk a semmire, majd valahogy csak sikerül eltartani? Ez ma már nem egy okos hozzáállás. Van, akinek sikerül, de sokaknak nem. Nem kötelező a gyerek sem. Én csak azokat sajnálom, mint a posztban szereplő nő, akiben akkora lehet az anyaság utáni vágy, hogy kétségbeesett. De ha valaki úgy érzi, nem feltétlenül kell neki gyerek, vagy nem is vágyik eleve rá, akkor minek? Ebben az esetben okosabb is, ha nem vállal, mert a saját alap egzisztenciája kerülhet veszélybe. Nekem sincs gyerekem, de érdekes, nem is hiányzik. Eredetileg terveztem családot, de aztán máshogy alakult és minél idősebb lettem, annál kevésbé hiányzott a gyerek. Ennek is vannak hátrányai, de nem kell mindenkinek szaporodni, anélkül is élhet boldog életet valaki.

Almandin 2022.06.04. 14:26:50

Kis olvasnivaló:
nlc.hu/forum/?id=1057&fid=441&csatid=&topicid=249795&step=1&page=3&bw=0
A 76. sz. hozzászólással egyet tudok érteni nagyrészt. Egyszerűen szörnyű az a gondolkodás, hogy a bizonytalanra, a semmire szaporodnak sokan és aztán a társadalomra terhelik a gyerekeik eltartásának költségét. A gyerekeket viszont sajnálom, ezért nem lehet azt mondani, hogy ne kapjanak segélyt.
Nagyon kétesélyes a dolog. Lehet, hogy a család gyarapszik anyagilag, sikeresek lesznek, lehet, hogy nem. Gyereket vállalni felelősen akkor lehet, ha már a legelő is adott. Aki nem ilyen, az hazárdjátékot játszik a gyereke életével. Kivétel, ha egy véletlenül becsúszott terhességet nem akar elvetetni valaki (nincs teljesen biztos fogamzásgátlás), de a tervezett terhességeket úgy célszerű időzíteni, hogy azért egy stabil alap legyen.

Reactor 2022.06.04. 15:51:18

@Almandin: A mai rendszerben is bőven akad sok szörnyű, rettenetes dolog, megkockáztatom, még talán több is, mint az "átkozsban". A mai vadkapitalizmus semmivel nem jobb az akkori gulyáskommunizmusnál. Ez is ugyanúgy szar, csak éppen másképp szar. Az átlagember számára igenis élhetőbb volt az akkori rendszer. Hogy a felső tízezer nyígott? Ő bajuk, kisebbségben voltak, szartak rájuk. Röhej, de e tekintetben demokratikusabb volt a rendszer, a kisebbségek nem próbálták ráerőltetni az idiotizmusukat a komplett társadalomra a "demokrácia" jegyében.
Amit utána írtál, az is teljesen igaz, de nem kell ennyire polkorrektnek lenni, írd ki nyugodtan, hogy a kátrányos helyzetűekről van szó. Lakatos Zsanuária családjánál pulya a megélhetés forrása: minél többet szülnek, annál több a segílyke, a gyereket meg lopni küldik, 14 éves kor alatt úgyse csukják le. És az is igaz, hogy nem kell mindenkinek gyereket vállalni.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.06.04. 15:53:11

@gigabursch: @Almandin: azért nagyon nem mindegy, hogy valakinek az istenke egy top mérnöki diplomával, tartósan ott maradó férjjel ad legelőt a barikák mellé, vagy nyolc általánossal :D

Szerintem nem kötelező és jóra sem vezet az, ha mindenki isibe jár és karriert csinál, de én biztosan ambicionálni fogom a lányaimat, hogy előbb képezzék magukat és utána szüljenek. A feleségemet nem egy és nem két éjszakán át vigasztaltam, mikor sírt, hogy négy gyerek után az agya nem fog úgy, felborult az életritmusa, a cirkadián ciklusa, figyelemzavaros lett, hosszú, bonyolult szövegeket évek óta nem olvasott. Elbutult, na. Ez az anyasággal jár. Most már visszaépítette, de keserves munka volt, és az anyai feladatait szisztematikusan kiszervezte.

Szerintem felesleges a nőket ezzel hülyíteni, hogy legyenek korai nagycsaládosok, persze szexi társak, páratlan anyukák, aztán tanulni majd ráérnek utána. Nem érnek rá

J.a.t 2022.06.04. 16:58:14

@Puerto Prince: Munkahelyen,elromlott az autóm és megkérdezte hazavihet-e (addigra a többiek már mondták hogy tudom ugye hogy miattam sminkeli magát úgy,meg volt több flörtölös szituació,csak hát az ember nem akart magának ilyen bajt) láttam hogy a belső visszapillantón lóg egy kereszt, s megkérdeztem keresztény? Azt mondta igen, én meg mondtam neki, hogy ugye tudod hogy el kell mennünk randizni?
Döbbenetesen más világ, mindent úgy intézett hogy a férfival (én) is harmonizáljon a döntése. Pedig ő már régóta Ausztriában élt,s egy osztrák nő "feminizálta" (tudom ez itt szitokszó,de pozitív értelemben),hogy a nőknek is vannak jogaik...mesélte hogy van egy barátnője aki annyira tradicionális,hogy viseli a csadort? s csak úgy hagyja el a lakást,de fényképezgetni kell otthon mert lenne igénye amúgy az ilyen közösségi oldalazásra.s nem egyáltalán nem volt bólogató kiskutya,mégis minden döntését úgy hozta meg hogy az milyen befolyassal van az emberre.(volt magyar nőim akik azt hitték milyen odaadóak és mindent megakartak adni-s meg is adtak,ha mondta nekik az ember,akár a saját érdekük ellenében is- a kanyarban se voltak ilyen tekintetben...nem tehettek róla,mi mas kultúraban nöttünk fel.Ágyban tapasztalatlan(kevés addigi partner) végsőkig odaadó, és sorozatélvező volt.
Viszont állítólag a saria rá is vonatkozott volna, és mivel nálam a házassag vele a kanyarban se volt ezért elengedtem.
Utána nem hívtam vissza,pedig megígértem csak nem olyan korán akarta szakitás után az ember,úgyhogy még egy sértődött viber üzenetet kaptam, s the end.jó hosszú lett ez most de csak hogy a "keleti nő" teljesen más.

Almandin 2022.06.04. 17:47:40

@J.a.t: Te, ez a nő keresztény vagy muszlim volt? A szövegben ellentmondások vannak. Lóg a kereszt a kocsiban, bevallása szerint keresztény, aztán meg vonatkozna rá a saría. Zavaros történet.

Almandin 2022.06.04. 17:53:17

@Almandin: Most olvastam vissza, kopt a nő. Hogy lehet, hogy rájuk is vonatkozik a saría, ami az iszlám joggal kapcsolatos?

J.a.t 2022.06.04. 17:55:04

@Almandin: ezt mondta nekem,hogy a bátyja meg ne tudja,mert megölné őt hogy házassagon kivül sexelünk,ugyanezt a kérdést tettem fel neki,hogy akkor te keresztény vagy akkor mi van?azt mondta nem értem a kultúrajukat,nem muszlim de ez mar a kulturájuk része(egyiptom),de lehet hogy csak ráakart kényszeríteni a hazassagra.:-)

Almandin 2022.06.04. 18:00:55

@Puerto Prince: A társadalmi probléma ott van, hogy az egyszerű munkásoknak is kellene akkora jövedelem, amiből szerényen, de biztosan meg tudnak élni, amire tudnak családot alapítani és egy minimum másfél szobás kis panellakást venni. Ha csak pl. mérnöki fizetésből lehet egy családalapítást felelősen megcsinálni, ott elkezd fogyni a társadalom, valamint a gazdag és a szegény kezd jobban szaporodni. A gazdagnak nem gond felnevelni akár négy-öt gyereket se, a szegény pedig segélyre szül. A középosztály alsó része kerül a legnehezebb helyzetbe, vagy a tisztes munkásosztály. Ők már rendelkeznek annyi felelősségérzettel és önvédelemmel, hogy nem szaporodnak a kevésre, nyomorba taszítva a családjukat. Az se megoldás, hogy akkor mindenki tanuljon egyetemen jól fizető szakmát, mert egyrészt akkor neki se lesz nagy eséllyel munkája, a gazdaság meg összeomlik fizikai munkaerő nélkül, mert nem lesz, aki ezeket a munkákat elvégezze. Illetve elkezd az adott ország bevándorlókat importálni, hogy pl. a húsüzemben valaki megcsinálja a szalámit, meg valaki elvigye a szemetet, stb. Akik aztán még nagyobb ütemben szaporodnak, aztán egyik gondból jön a másik.

Almandin 2022.06.04. 18:04:53

@J.a.t: A Közel-Keleten a népek egymás szomszédságában élve, valószínűleg sok szokást átvettek egymástól, sőt, lehetséges, hogy a becsületgyilkosság szokása korábbról ered a térségben, mint az iszlám vallás.
Ilyen nőkkel én a helyedben nem szexelnék, mert előfordulhat, hogy mégis kitudódik a kapcsolat és a nőt megölik, életre szóló bűntudatod lehet utána. Sőt, te is veszélybe kerülhetsz, mert a család bosszúja ilyenkor nemcsak a nőt érheti utol, hanem a "gaz csábítót" is. Az ilyen kultúrájú hölgyeket én emiatt elkerülném (hasonló logikából kerülöm nőként a hasonló származású férfiakat).

J.a.t 2022.06.04. 18:18:38

@Almandin: én is eredetileg ezért nem kezdtem vele(s a török kiscsajokkal se akik kostolgattak),amikor megtudtam keresztény akkor azt hittem ez nem játszik,aztán egy telefon-beszélgetésben megkérdezte hogy miért nem mentem rá előbb,mondtam neki mert olyasmiket hallottam hogy aki kislanyként fiúkkal jatszott élve eltemették,s ekkor mondta hogy igen ilyesmiket ő is latott és ha a batyja tudna rólunk(aki állítólag amerikaban van) megölne bennünket.A török pasikkal akkikel beszélgettem az volt a véleményük hogy összejöhet egy török csaj egy kereszténnyel, de akkor át kell térnie a muszlimra.Láttam ilyen csávót és szanalmas volt, se ide se oda nem tartozott szegény :-/

Almandin 2022.06.04. 18:28:06

@J.a.t: Ez őrület. Köszönöm az információt. Ezek szerint a keresztény közel-keletiek se sokkal jobbak, mint a muszlimok. Döbbenetes. Velük is ennyire vigyázni kell.
Valóban, azt már én is tudom régről, hogy ha egy nem muszlim férfi muszlim nővel kezd, akkor ha elveszi, át kell térnie az iszlámra. Fordítva nem kell, sok muszlim férfinak van más vallású neje. Ennek az az oka, hogy mivel a muzulmán kultúra férfiközpontú, a gyerekek az apa vallását követik. Így is terjesztik az iszlámot.

Almandin 2022.06.04. 18:34:59

@Almandin: Ráadásul ezeknek a szerencsétlen nőknek nincs menekvés, lehetetlen kilépni ebből a viszonyrendszerből, ilyen családban élni olyan, mint a Cosa Nostra tagság, csak befele van út, kifele nincs (illetve csak koporsóban).
Itt egy tragikus eset:
www.origo.hu/nagyvilag/20211229-afgan-migransok-meggyilkoltak-a-nemetorszagban-elo-noveruket.html

J.a.t 2022.06.04. 18:46:45

@Almandin: kb...viszont nem olyan egyszerű a "Cosa Nostrába" se bekerülni,beszélgettem egy török csajjal aki azt állította hogy amikor ő megházasodott az aranyat választotta.mondom micsoda?aztán mondta hogy üres zsebű kérőnek nem adta volna csak úgy oda a családja hanem a fiúnak a 3dologból valamit prezentalnia kellett arany,ház/lakás,vagy -ebben nem vagyok biztos- pénz.ez a szokás arra az estere,ha a férjjel valami "történne" ne legyen ott minden nélkül a gyerekekkel az asszony.

Almandin 2022.06.04. 19:00:48

@J.a.t: Úgy értettem, hogy beleszületnek. Szerencsétlenek a születésükkel már olyan családba, kultúrába születnek, ami terrorizálja őket, bekorlátozza, sokszor tanulni se engedi. A Cosa Nostrába inkább belépnek, bár van, aki maffiaklánba születik. A közel-keleti nők sajnos ebbe beleszületnek. A berlini afgán nő példája azért nagyon tragikus, mert megmutatja, mekkora csapda ilyen környezetbe születni. A nő azon kevés közel-keleti bevándorló egyike volt, aki valóban megpróbált integrálódni, sok elemében átvette az európai normákat, de ezzel kivívta a hagyománytisztelő testvérei bosszúját. Okos nő lévén rájöhetett arra, hogy az afgán hagyományok betartásával egész életében szenvedni fog a bántalmazó férjétől és látta, milyen szabadok a német nők. Kezébe vette a sorsát és elvált és megpróbált egy új kapcsolatban boldog lenni. De nem volt menekvés, egy afgán család tényleg úgy működik, mint egy maffia, a kilépésért halál járt. Egyedül talán úgy kerülhette volna el ezt a sorsot, hogy ha lett volna rendes jövedelme, elmenekül, elköltözik Németországban több száz kilométernyire, hivatalosan nevet változtat, minimum befesteti a haját, de plasztikai műtét se árt, senkinek nem beszél az eredeti családjáról, múltjáról és nem megy afgánok közelébe. Erre viszont valószínűleg nem volt lehetősége végzettség és jövedelem nélkül, de még ha lett is volna, sokan nem bírnák idegileg az eredeti kultúrával, a múlttal a teljes szakítást.

J.a.t 2022.06.04. 19:46:04

@Almandin: ja,igazad van beleszületnek ebbe a kultúrába,abból nincs menekvésük:-/
Elértettem a kérdésed,biztos a Heineken cég a ludas a dologban.

Almandin 2022.06.04. 19:49:52

@J.a.t: Neked is! Jó sörözést, nálam is van egy kis alkoholmentes, valszeg hamarosan legurítom.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.06.04. 20:59:41

@Almandin: ezzel általában véve egyetértek, de annyit hozzátennék, hogy az ötmillió abortusz kilencmilliós országában nem biztos, hogy ez a legegyszerűbb megfejtés a társadalom destabilizálódásához :)

A család mint olyan került szétverésre, ezért az emberek kóvályognak az életben, hogy mi a faszt kéne csinálniuk, miert élnek, stb. És - ellentétben pár kommentkoma véleményével - nem, nem a feministák verték szét, hanem a modernitás, ami elkezdte a nők tömeges munkába állítását, ami (nem is értem, ki hihette, hogy nem így lesz) nem azt jelentette, hogy a nők is dolgozHATnak, hanem hogy a nőknek is dolgozniuk KELL. Innentől kezdve jön az, amit te mondasz, hogy előbb az egykeresős családnak lett vége, aztán a kétkeresős családnak, végül magának a családnak, mert ott tartunk, hogy alsóbb osztálybeli embereknek nem realitás a felelős családtervezés.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.06.04. 21:00:28

@J.a.t: a világ nagy részén van valami hasonló

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.06.04. 21:12:54

Amúgy az iszlám nem egységes, ahogy a buddhisták vagy keresztények sem: kúrtam már muszlim nőt jópárat, volt, akinek a csaladjában voltak olyanok, akikre azt mondanánk, hogy kisstílű terrorista. Nem öltek meg, ez ilyen hülyeség. Ha beszéled a nyelvüket és nem tiporsz a bálványaikon, nem fognak megölni. Indonéziaban, a világ legnépesebb iszlám országában nyugati palik tömegei ürítik kéjnedvüket a helyi nőkbe. Bangladesh, a második legnagyobb iszlám ország más persze, nem is ismerem jól, de ilyen szempontból állítólag hasonló. (Ez kapásból az iszlám vallásúak kb egyharmada.) Szerintem ez a vallási türelmetlenség kifejezetten egy arab dolog. Iráni ismerőseim tök mást mesélnek (kb van 20-30 tabu téma meg egy konzervatív vezetés), de állítólag Afganisztán is egy félig szekuláris állam volt a szovjet invázió előtt. Volt kint egy közeli kollégám az afgán megszállás alatt, ő mesélte hogy a burkás tömeggyerekgyártás nagymuterjai még egyetemre jártak szoknyában. Nézzétek meg, milyen képek vannak kabuli egyetemista csajokról régen.

De aztán ott vannak a mianmari buddhisták, tömeges nemi erőszak, nepirtás, deportálás; azt' vessük össze ezt a XII. kerületi biokertészekkel meg a XIV. Dalai Lámával :))) azért nem egyforma a kettő

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.06.04. 21:18:23

@J.a.t: köszi, hogy leírtad, jó volt! Taníthatnád Penikét. :)

A sorozatélvező külön tetszett. Squirtölt is? Meg jut eszembe... a higiénéje milyen volt? Volt a puncijának valamilyen másfajta, extra zamata? Borotválta a sunáját, vagy dzsungelharcba bonyolódtál?

Amúgy tesó usában volt, az oké, de a családnak bemutatott? Annyi kérdésem van c:-)

Almandin 2022.06.04. 21:30:49

@Puerto Prince: Szerintem ennek nincs köze a nők munkába állásához. Amúgy az se volt újdonság. A parasztasszonyok is dolgoztak a mezőn, a munkásosztályban is rendszeres volt, hogy nők is jártak gyárakba, takarítani, mosónők is voltak (lásd József Attila anyukáját). Egyedül a polgárság és a nemesség asszonyai voltak megkímélve a munkától. A modernizálódással a polgárnők is dolgozni kezdtek, megnyíltak az egyetemek is előttük. Önmagában nem attól mennek szét a családok, hogy a nőknek is lehet saját karrierjük. Inkább az az oka, hogy van pl. nyugdíjrendszer, emiatt anyagilag kevésbé vannak az emberek egymásra utalva. Amióta az érdekházasság is kiment a divatból, az emberek eleve nagyobb boldogságot várnak a családi életüktől és ha elégedetlenek, nagyobb eséllyel válnak el. Régen arra nevelték az embereket, hogy házasodjanak érdekből, gyakran azzal, akit a szülők jelöltek ki, válni szinte lehetetlen volt és a gyerekvállalás se boldogságra törekvésből volt, hanem kényszerből. Az akkori emberek talán azért is voltak vallásosabbak, mert csak a túlvilági boldogságban reménykedhettek. Más kérdés, hogy ma átestek a ló túloldalára és sokan csak egy tökéletes kapcsolattal érik be, emiatt senki mellett nem képesek tartósan megmaradni. Ez meg a fogyasztói szemlélet következménye.

Reactor 2022.06.04. 21:40:11

@Puerto Prince: Persze, mert anno az "átkozsban" még ért annyit a pénz, hogy 1 keresetből is simán el lehetett tartani egy családot. A havi fizetés "csak" ötezer forint volt, de tíz forintból kompletten bevásárolhattál egy hétre legalább. Lehet hogy nem habzsidőzsizhettek az emberek, de megvoltak. Most, amikor 2-3 fizetés is kevés ahhoz, hogy legalább alsó-középosztálybeli szinten megélhess (ha nem vagy sztárszakmás vagy politikus, lószart se keresel), hatalmasra nyílt a társadalmi olló, és ebből bizony már lehet gazdasági vagy egyéb katasztrófa. A pozitív intézkedések (ármaximálás, extraprofitadó) már csak "eső után köpönyeg", ezt nem most kellett volna bevezetni, hanem SOKKAL hamarabb, és még akkor is kéne neki 20-30 év kifutási idő, hogy a hatása érezhető legyen társadalmi szinten is.

gigabursch 2022.06.04. 23:08:54

@Almandin:
Másképp látjuk az életet és másként éljük meg. Elfogadom, de nem tudok veled egyetérteni.
Talán nem is tudnék most olyat írni vagy mondani, amit ne lehetne úgy (félre)érteni, hogy ne legyen belőle sértődés, bántódás.

gigabursch 2022.06.04. 23:10:40

@Puerto Prince:
Lehet a mérnöki diplomám top, ha a gazdaságnak nem abba a szegmensébe szól, ahol top pénzek futkosnak...

J.a.t 2022.06.05. 10:27:29

@Puerto Prince: Peni? squirting-elni nem squirtingt,de olyan szinten ki volt éhezve/élvezte a dolgokat,volt olyan bugyin keresztül megsimogattad és vége volt.teljesen tiszta volt és ápolt mindig beparfümözve, szó nem lehet rá.
Dehogy mutatott be a családnak(40volt 3felnőtt gyerekkel),az elején meg lett beszélve hogy ez csak nyári kaland(ő titkolózott is,amit a nagy sariás beszélgetésig nem értettem),aztán pár hónap múlva jött a házasság hülyeséggel.(de ő tényleg "feminizált" volt egy osztrák nő által,mesélte is hogy az elején mennyire nem akarta elfogadni hogy a nők itt milyen dolgokat megtehetnek,szégyentelennek tartotta őket)

J.a.t 2022.06.05. 10:34:48

@Puerto Prince: az iszlámról én csak a törökök véleményét ismerem,akik elfogadásról meg békés együttélésről beszéltek nekem mindig, gondoltam is milyen jó fejek.Az egyiptomi nőm viszont azt mondta hogy hülyék mert nem olvasták a Koránt arabul(neki muszáj volt a suliban,keresztényként is) és félremagyarázzák.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.06.06. 06:11:57

@Almandin: a nők korábban is dolgoztak (ahogy a gyerekek is), de nem bérből és fizetésből éltek az esetek többségében: önálló keresete nem sok nőnek volt. (József Attila különben már a modern kor szülötte, de értem, hogy mit akarsz.)

A modernitás volt az, amely tömegével megteremtette a családi léttől teljesen független munkát és az ehhez tartozó fizetést. A modernitás volt az, amelyik ettől a családi léttől független létformára is lehetőséget adott tömegeknek. A nők ezáltal fokozott kiszolgáltatottságba kerültek (mint József Attila mamája), és a modernitás ennek nagyon örült: a túlkínálattal lent lehetett tartani a béreket, a magányos fogyasztó pedig több keresletet generált. A családok szétverése ezzel kb meg is történt.

Amúgy ezt azon érdemes megfigyelni, hogy vannak társadalmak, ahol még ez a munka nincs befejezve, hanem a család a lebontás különböző szintjein áll.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.06.06. 06:16:11

@gigabursch: nem kell, hogy top pénzek futkossanak. Egyszerűen más a realitása egy barilegelőnek egy top mérnöki diplomával, mint egy tanítóival.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.06.06. 06:18:33

@J.a.t: az az átkozott feminizmus egy jó kis szexkalandhoz juttatott ;)

Almandin 2022.06.06. 15:20:02

@Puerto Prince: Szerintem a nők inkább akkor kiszolgáltatottabbak, ha nincs lehetőségük az önálló jövedelemszerzésre, mivel akkor a családtagjaiktól függenek. A családi élet valójában attól instabilabb, hogy ma több a lehetőség az önálló megélhetésre nemtől függetlenül, valamint idős korban is. Sok országban ma sincs jó nyugdíjrendszer (vagy semmilyen nincs), ott a gyerekcsinálás ma is kényszer, a nagycsaládi, klánjellegű kötelékek is erősebbek, hiszen nélkülük egy gyermektelenül maradt családtagnak idős korára felkopna az álla. Másrészt a ma embere nem a túlvilágon, hanem itt akar boldog lenni, ezért könnyebben kilép egy rossz házasságból, mert felfogja, hogy egy élete van. Ma ez már sajnos kezd az ellenkező végletbe menni, sokan nem is akarnak megjavítani egy kapcsolatot, de az jó, hogy nincsenek összeláncolva a felek. Kivéve, ha szegények, mert a kispénzűeknél ma se ritka, hogy az alap megélhetést is csak egy család tudja előteremteni. De aki gazdagabb, az nincs már megkötve úgy, mint régen.

Almandin 2022.06.06. 15:54:27

@Puerto Prince: Miért tartod a feminizmust átkozottnak?

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.06.06. 16:45:05

@Almandin: mert sokan átkozzák, mint az eredendő ősbűnt :)
Pedig valójában szerintem csak egy modernitásból eredő eszmeáramlat, természetes folyománya a tradícionális társadalmak lerablásának.

A másik kommenteddel nagyjából egyetertek, de - mint a világon mindennek - két oldala van. Az egyéni létmód létrehozta a függetlenséget, de ugyanakkor létrehozta a magányt is. A függelmi rendszerek felszámolása elhozta az egyéni szabadságot, de ugyanakkor elhozta a kiszámíthatatlanságot is. Ezek nem általánosan jó vagy rossz dolgok, csak az egyén szempontjából. Sok megszervezett házasság is boldog, és sok szabadválasztásos házasság is boldogtalan. Az anyagi függést sem látom csökkenni abban az értelemben, hogy nem egy házasságot a közös vagyon tart össze, a gyerekek szerepéről nem is beszélve.

Szerintem arról van inkább szó, hogy az egyéni létmód egyéni életstratégiákat és egyéni életutakat szül, és akinek ez bejön, annak jobban tetszik a modernitás, akinek meg nem, az általában jobban kedveli a premodern létmódot, amiben a kulcsszerep a közösségé és a spiritualitásé.

Almandin 2022.06.06. 20:19:18

@Puerto Prince: Jó kérdések ezek. Szerintem lehet valaki magányos egy nagy családban is. A hagyományos rendszerekben nem volt helye az egyéni vágyaknak sem, lehet, hogy kiszámíthatóbb volt az élet, de ha valaki rossz lapokat húzott (vagy húzattak vele), nemigen tudta korrigálni az életét. Az anyagi függés pedig valóban csökken, ha mindkét félnek megvan a kellő mennyiségű jövedelme. Sok házasságot valóban a közös vagyon tart össze, de nem mindegy, hogy mekkora vagyonról van szó, mert ha mindkét fél meg tud élni egyedül is, de a haszon miatt együtt maradnak, az már érdekházasság, még ha nem is annak indult. Ott van a probléma, ha valakinek nincs vagy kicsi a jövedelme és emiatt nem tud elköltözni. Régebben, amikor kevesebb nő volt kint a munkaerőpiacon, sok háztartásbeli nő teljesen függött a férjétől. Saját jövedelemmel az ember háta mögött több lehetőség van elválni is.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.06.07. 09:37:15

@Almandin: "Szerintem lehet valaki magányos egy nagy családban is." - persze, én ismerek is pár ilyet a feleségem családjában. Én velük szórakozom talán a legjobban :)

"Sok házasságot valóban a közös vagyon tart össze, de nem mindegy, hogy mekkora vagyonról van szó, mert ha mindkét fél meg tud élni egyedül is, de a haszon miatt együtt maradnak, az már érdekházasság, még ha nem is annak indult." - szerintem ez nagyon gyakran történik, nem valami véletlen hiba a rendszerben. Tegyük fel, hogy valaki 50 éves, még van hátra neki 20, de már tudja, hogy nincs ereje újrakezdeni egy fél lakás vagy ház árából, ezért egy szar kapcsolatban is elvan, max iszik vagy kövérre zabálja magát.

Szerintem a házasság mint olyan egy fogalmi keret, ami az ember alapvető igényei közül egy egész sort kielégít. Ugyanakkor a házasság egy olyan fogalmi keret, ami az ember alapvető igényei közül egy egész sort elnyom.

Az emberek nagyon szeretnek tartozni valahova, nagyon szeretik az anyagi-lelki biztonságot, továbbá szeretnek birtokolni dolgokat (embereket is), szeretik a tehermegosztást és a kiszámíthatóságot.

Másfelől az emberek nagyon szeretnek szabadok lenni, szeretik a kihívásokat és a veszélyeket, szeretik a felelőtlenség felszabadító érzését, szeretnek a saját eredményeikre büszkék lenni, és hajlamosak beindulni a kalandtól és spontaneitástól.

Ezek a kettős érzések mindenkiben benne vannak: nőkben és férfiakban is, régen is és ma is. A kérdés az, hogy az egyes ember belül mit érez, hogy melyik áll közelebb hozzá. Csak az van, hogy a nyugati világban nincs olyan opció, hogy te a közösségi létet választod, mert a közösség nem ezt választotta. És ne felejtsük el, hogy nagyon sok ember nem nyer semmit a szabadsággal, a kalandokkal meg a spontaneitással. Frusztrált és ideges lesz tőle, amitől szorongani kezd és erőszakossá válik. Azt gondolom, hogy ennek már látszanak is a jelei. Különösen, mert a technológiai és tudományos fejlődés a társadalom mind szélesebb rétegeit hagyja az út szélén. A világ nagy sebességgel közelít egy olyan állapot felé, amikor az emberek élete totális kontroll alá fog kerülni, beleértve a párválasztást is. És az lesz a legdurvább, hogy ez jelentős társadalmi támogatottsággal fog megtörténni.

Almandin 2022.06.07. 21:54:25

@Puerto Prince: A kettős igények valóban megvannak az emberben. Erre van egy olyan mondás, miszerint a házasság nem jó, de ennél jobbat még nem találtak ki. Kissé pesszimista mondás, szerintem nem lehetetlen a jó házasság, de az is lemondásokkal jár. Az emberben valóban egyszerre van stabilitásigény és az újdonság iránti vágy. A házasság nagyon jól kielégíti a stabilitásigényt. A monogám kapcsolatban el kell nyomni az újabb partnerek iránti igényt, ami szerintem évek, évtizedek után az emberek többségénél kialakul, mert a szerelem nem örök és sokaknál újabb vonzalmak alakulhatnak ki. Ennek kiélését akadályozza a monogámia, de cserébe kap az ember egy mélyebb szeretetkapcsolatot, amit nem érdemes eldobni mások miatt.
A szabadság nem egyenlő a kalandokkal. A szabadság az, hogy nem vagy bezárva pl. egy házasságba, szabad akaratodból elmehetsz, elválhatsz, nem leszel emiatt becsületgyilkosság áldozata, nem kényszerít az apád valakihez a család anyagi érdekei miatt. Sok szabad ember nem a kalandokat választja.
Ma Nyugaton vagy a szélsőliberális mentalitás lett divatos, vagy az a fajta konzervatív, ami teljes hátraarcot hirdet és fennáll a veszély, hogy a szabadságot is korlátozni fogják, mert a konzik úgy gondolják, hogy az emberi szabadságjogok vezettek a mai zavaros viszonyokhoz. De érdekes módon a mai liberálisok is megnyirbálják pl. a szólásszabadságot.
Azt nem tudom, hogyan érted, hogy az emberek élete totális kontroll alá fog kerülni, a párválasztás is. Talán majd a libsik előírják, hogy kötelező lesz homokosnak lenni, vagy hogyan gondolod ezt?

mgdé 2022.06.07. 23:07:36

@Almandin:

Vagy a kínai nem_libsik előírják hány gyereked lehet ÉS kell legyen ...
süti beállítások módosítása