Harmincasok, akik a közösségin élik ki magukat

2022. június 07. 07:19 - csajokespasik

       

               Posztolónk értetlenül áll kortársaival szemben, akik szeretik elfelejteni, hogy hány évesek. De hiába gyorsult fel a világ, és hiába semmi sem a régi már, azért ne dobjuk ki a méltóságot a kukába.        

 
       

               Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok,

Arra lennék kíváncsi, hogy az mennyire normális a harmincas korosztályban, akár kapcsolatban, akár egyedül élőknél, hogy naponta több semmitmondó, sekélyes posztot is kitolnak magukról a közösségire? Nagyon sok ilyen ismerősöm van. Én is harmincas vagyok, de heti legfeljebb egyet rakok ki, akkor is csak akkor, ha releváns. Kit érdekel, hogy xy mit eszik és hova ment épp?? Aki mániákusan posztolgat többnyire boldogtalanságból és magányosságból teszi, vagy azért, hogy valamit magában kiegyensúlyozzon, vagy felszínezze a valóságot. Ismerek olyan párokat, akikről tudom, mik a problémáik, de ennek ellenkezője köszön vissza a Fészről, nagy hepi boldog kapcsolat, sok mosollyal - ami csak a fénykép erejéig tartott szerintem -, és ebből sorozatok.        

       

                Sejtem, hogy mit akarnak ezzel, ferdíteni a tényeket, mert nem elégedettek az életükkel, így kivetítenek egy nem létező ideált. Szerintem egy elégedett valaki nem posztol ennyit, mert nem akar bizonygatni semmit, mert az a valami ténylegesen létezik, szükségtelen megerősíteni. Élmények hiányában pedig maga a posztolás váltja ki az élményérzetet bizonyos embereknél. Vagy csak úgy pózolnak szöveg nélkül a képen, és nem tudni, hogy a ruhát kéne dicsérni, vagy a háttér a főszereplő, vagy min kéne ámulni. Vagy csak azt kéne méltatni, hogy milyen jól tartja magát?

Ha valaki friss kapcsolatban van, ott annyira nem meglepő, ha posztolgat közös képeket, hiszen az élmény új és valakivel közös, bizonyítani akar, így nem is magáról, hanem az életéről posztol, aminek immár részese más is. Ez rendben van. De a nyilvános csöpögések, és annak bizonygatása, hogy az ő kapcsolata a legeslegjobb -zsinórban nekem azt üzeni, hogy csak szeretné.

Nevetséges, de inkább segélykiáltás. Neki külön el kéne magyarázni, hogy ez önáltatás, és abból, amiben van, bármikor kiléphetne, már ha hagyná és eljutna addig, hogy észrevegye a valóságot.

Önigazolás keresés, kompenzálás ez, amikor valaki belemagyaráz a hiányba egy hamis narratívát, azt, amit szeretne, és úgy érzi, ha ezt kifelé is mutatja, ha minél több ember előtt megnyilvánul, akkor az egyenértékű a valósággal.

Nyilván a fiatalabbak ezt durvábban nyomják, de ott megvan ennek a kialakult divatja, ugyanis körükben mindenki ilyen, ugyanezt csinálja, és így nincs is súlya, különösebb üzenete vagy értelme, sem elemezni való rajta. De amikor korombeli 30+os férfiak / nők szétcsúszott buliposztokat raknak ki, hogy részegen miket műveltek, az szerintem méltatlan hozzájuk és éretlenség.

37 éves férfi írta, hogy ő nem a nőket szereti, csak a szexet velük... Meg hogy az átlagos nőkkel azért jó, mert kétségbe vannak esve, nyitottabbak a szexben, és úgy csinálják, mintha az utolsó lenne, csak a férfi el ne hagyja. Tudom, hogy nem ilyen, mégis ezeket löki. Ezek bölcsességnek silányak, viccnek laposak, de azt megerősítik, hogy az egyszerű ösztönembernek nincs is zsánere, sokuknak mindegy, bármilyen nő jó nekik.

Ennek kialakulásáról sokat tehet a média is, csakúgy mint a kontroll nélküli tartalomfogyasztás. Az nyilván kiborító, hogy az ideálok megváltoztak, mert jobb a reklámiparnak a szilikonnal töltött instacsajok terjedése, velük bármit el lehet adni. Az elég hátrány viszont, hogy az ideális mai nőt, akinek minden sikerül, úgy ábrázolják, mint valami prostit, aki a belső tulajdonságait nézve (törtető, nagyszájú, pénzéhes) sem nemesebb, az ideális férfi meg jó sittesre van kigyúrva, belső tulajdonságait nézve pedig állandóan goromba, nyers, önfejű, mindenkinek beszól, szexmániás, bárkit leszólít bárhol. De nem is ez a baj, hanem azok a naiv tömegek, akik ezt beveszik és az életben ideálként alkalmazzák. Nem is kéne csodálkoznom, ha az érettebb korosztály is reflexből átveszi a fiatalok stílusát, de attól még nem fognak visszafiatalodni. Az életnek van egy ritmusa, és ha nem vesznek róla tudomást, akkor jönnek a pszichés zavarok. Értem én, hogy manapság minden szétcsúszik, felgyorsul, és semmi sem biztos, semmi sem a régi, és mindenki menekül valami elől, de azért ne dobjuk már ki a méltóságot a kukába.

Köszönöm, ennyit szerettem csak volna.          

 

 

23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr1217850159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2022.06.07. 07:49:02

Jogos.
Aki mániákusan posztolgat többnyire boldogtalanságból és magányosságból teszi, vagy azért, hogy valamit magában kiegyensúlyozzon, vagy felszínezze a valóságot.

Ez igy van.

body_andras 2022.06.07. 13:57:36

Hát az átlagos (4-6 pontos 10es skálán) nő, akárcsak az átlagos férfi, megbecsüli azt akivel összeakad és bizony szexelni kell amennyi a csövön kifér. Ki tudja mikor, meddig lesz a következő böjt. Addig is a szexuális életük sokkal egészségesebb és kielégítőbb mint a 8+ kategóriásoknak akik egyéb érdekből állnak össze valakivel.

Rubasov nertárs 2022.06.07. 15:27:30

@body_andras:

"Addig is a szexuális életük sokkal egészségesebb és kielégítőbb mint a 8+ kategóriásoknak akik egyéb érdekből állnak össze valakivel."

Ez így nem igaz, csak nőkre és rajuk is általánosságban lesz jellemző a kevesebb szex átlag Julcsihoz képest. A 8+/10 kategóriás nők azzal szembesülnek, hogy sok az eszkimó, de kevés a fóka: bármelyik forgalmasabb utcán/plázán végigsétálva könnyen megállapítható, hogy sok kifejezetten szép és csinos, legalább 8/10 nő van, ehhez képest 8+/10 férfiak száma jóval kevesebb. Emiatt a 8+/10 férfiak dúskálnak a jócsajokban és rengeteget szexelnek, mert egy jócsaj tisztában van azzal, hogy az adott "hejjespasee"-ra nem csak ő pályázik. De az is gyakori jelenség, hogy a jócsajok osztotkodni kényszerülnek, azaz eleve úgy van együtt Mr. 10/10-el, hogy tudja, hogy a párja más csajokat is "kezelget".

Lorrh 2022.06.07. 17:21:47

@Rubasov et.: azért ez egy végletesen sematikus világszemlélet.
Még hogy tudják hogy osztozkodniuk kell... ehhh.. dehogy tudják!!!

szeme közé, laposan! 2022.06.07. 18:09:19

"Én is harmincas vagyok, de heti legfeljebb egyet rakok ki" Én a harmincas éveimben minden reggelt azzal kezdtem, hogy kiraktam egyet, mert úgy egészséges. De akkor ezek szerint a mai fiatalok sem a régiek már.

látjátok feleim szümtükkel 2022.06.07. 18:15:35

Szerintem a posztolónak el kéne olvasni saját posztját, de nem egyszer, hanem többször, és ha az utána is kitenné, akkor valami neki sincs rendben az életében.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2022.06.07. 18:39:51

A megoldás és az élet esszenciája, amit régi és új olvasók is megtanulhatnak erről a blogról: legyél te is "hejjespasee"! Az a biztos.

Rubasov nertárs 2022.06.07. 20:42:59

@Lorrh:

Egyszer megkérdezték egy öreg gazdag férfi, szintén nem ifjú feleségét, hogy hogyan tudott egy sikeres, gazdag és sokáig jóképű férfit egy egész életen át megtartani. A válasza az volt, hogy tudni kell félrenézni, és tudomásul kell venni, hogy lesznek más nők is. Két feltétele volt csupán: egy: a kihágások nem mehetnek a család jólétének kárára, kettő vele is rendszeresen kell nemi életet élnie. Így megy ez csúcskanéknál. Ferenc Józsefnek is voltak szeretői Sissy mellett, a példákat lehetne sorolni nap estig.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.06.07. 23:07:54

@Rubasov et.: sok a Sissyjelölt, kevés a Ferencjóska

Reactor 2022.06.08. 01:51:34

A cikkíró álláspontja teljesen érthető, és jogos - nevetséges pótcselekvés ez a lájkvadászat, hogy az emberek a reggel kinyomott kulájukat is megosztják a neten, és attól érzik magukat valakinek, hogy tízzel több lájkot kapnak egy bejegyzésre. Ez sima feltűnési viszketegség, jellemzően annyira céltalan semmi az életük, hogy számukra az a schwerpunkt, ha névtelen senkiktől kapnak virtuális megerősítést. Érdekesmód, amikor valaki komolyabban is foglalkozni kezd velük - pl. az ELTE-HÖK esete - akkor megy a cirkusz, hogy LYáLY, szeméJes adattal visszaélés...hát édespofám, aki a komplett életét kiposztolja ország-világ elé, számítson rá, hogy az adathalászok, sztalkerok előbb-utóbb a szájába teszik a faszukat.

Visceroid 2022.06.08. 06:51:56

Arra lennék kíváncsi, hogy az mennyire normális a blog.hu-n, hogy naponta több semmitmondó, sekélyes posztot is kitolnak az Index címlapra. Lölő lecsapott rátok, nincs miről írnotok, mert nem szabad! "Az érdekel, hogy az a hatvan ember, aki rám van bízva, annak jövő héten is legyen állása." Ugyeugye?

látjátok feleim szümtükkel 2022.06.08. 07:50:07

@Visceroid:

Lehetne írni semleges témákban is érdekes dolgokról, csak ahhoz nagyon de nagyon sokat kéne olvasni. De amíg az ember olvas, addig nem ér rá az okostelót nyomkodni.

Andi és Tito 2022.06.08. 08:36:24

Az egyik állandóan posztol, a másik állandóan figyeli. Pontosan ugyanabban a játékban vagy. Amit írsz, az magadnak szól.

"Nevetséges, de inkább segélykiáltás. Neki külön el kéne magyarázni, hogy ez önáltatás, és abból, amiben van, bármikor kiléphetne, már ha hagyná és eljutna addig, hogy észrevegye a valóságot."

Ne görgess, zárd be!

Andy73 2022.06.08. 08:54:42

Igen, sokan még a negyvenesek közül is úgy viselkednek, mint ha éretlen kamaszok lennének. Egy tipp a harmincasoknak az unalom ellen: ideje belevágni a baba projektbe. Nem a posztok kedvéért, hanem azért, hogy maradandó élményeket éljen át az ember. Persze ahhoz egy komoly párkapcsolat is kell, nem elég bulikazni hozzá. Itt a fesztiválszezon, ahol rengeteg középkorú is nyomja, ami a kamaszok szerint is elég ciki. Nekem már kamasz gyerekeim vannak, akik szintén szoktak bulizni, de a saját kortarsaikkal, nem velem. Elég fura, ha valaki több évtizedre megreked ezen a szinten, mintha soha nem akarna felnőni.

Olasz Bazsa 2022.06.08. 09:06:45

@Reactor: Valahogy így.
Lehet mítuzni orrvérzésig, ha kurvának öltözöl, akként is fognak veled bánni. Ez eddig is így volt, ezután is így lesz.

Lorrh 2022.06.08. 09:49:29

@Rubasov et.: miért beszélünk a népesség 0.00001 %-áról?
Hány Ferencjózsef jut az 53 milliónyi monarchia alattvalóra?

jegeskaveee. 2022.06.08. 13:07:57

Az, aki ezeket a "Sziasztok, arra lennék kíváncsi", "Sziasztok, mi a véleményetek" mondattal kezdődő posztokat írja, variálhatna az írásai stílusán, hogy ne ordítson a posztokról, hogy egy és ugyanaz a személy írta.

Olasz Bazsa 2022.06.08. 13:39:37

@jegeskaveee.: Már ez sem számít nem szempont. Sima marketing. Csak jöjjenek a kommentelők, látogatók. Ott a CTA (clilck to action) a jobb felső sarokban, közvetlen a poszt alatt, plusz reklám pedig a kommentszekció alatt.
Minél jobb a társkeresőre az átkattintási arány, annál többen szopják be és fizetnek elő egy "próbára". Kit érdekel már a színvonal.

Olasz Bazsa 2022.06.08. 13:42:30

Amúgy meg szar a felépítés, mert az oldal aljáról hiányzik a "Nekik már sierült" kamureferencia szekció és még egy "utolsó esély" CTA.

Frh 2022.06.13. 14:35:31

"egy elégedett valaki nem posztol ennyit, mert nem akar bizonygatni semmit, mert az a valami ténylegesen létezik, szükségtelen megerősíteni."
Ez a lényeg, a poszt többi része felesleges.

aendre81 2022.06.13. 22:20:01

Ja! És ilyen smileykat tolnak hozzá:
süti beállítások módosítása