Egy nő nem lakás alapján választ párt

2022. július 18. 07:32 - csajokespasik

       

               Kínos helyzeteket teremthet, amikor egy nőnek a pasija családjához kell költöznie, jobb lehetőségek híján. Levélírónk még fél év után sem érzett rá a dolgokra, így mindig feszeng, mert a házimunkáknak már kialakult ott a rutinja, és ha túlbuzgó az a baj, ha rájuk hagyja, akkor meg kínosan érzi magát.        

 
       

               Fedezd fel és használd!  Ha lazán ismerkednél, barátkoznál, de nyitott vagy egy kis extra kényeztetésre is, akkor a Barátság Extrákkal kapcsolat passzol hozzád. Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok! 2 éve együtt vagyok a barátommal. Idén, év elején felvetette, hogy hozzáköltözhetnék. Mármint hozzájuk, mert a szüleivel él. Ez meg is történt, de már akkor aggódtam, hogy „anyósékkal” nem fogom bírni, mármint azt a részt, hogy más főz rám, más lát el, új szabályok. Én meg más konyhájában nem fogok tüsténkedni magamtól - ha megkérnek, az más. De mik az elvárások ilyenkor? Párom azt mondta, ne aggódjak, majd kialakul. Az is zavarna, ha az anyja elkezdene tanítgatni, vagy ilyesmi. De az önállóságom azért korlátozva lesz, eddig magam döntöttem el, mit mikor csinálok, vagy mit és mikor eszem épp.        

       

               Most annyi van, hogy mindent lehet, de alig szólnak hozzám, én meg elő se merek jönni, hátha csak megtűrnek. Még így fél év után is úgy érzem, nem vagyok a család része. Óvatoskodok, nem szólok semmibe bele. Ezt neki még nem mondtam, de szerintem érzi. És már annak is érzem a hátrányait, hogy milyen úgy együtt élni valakivel, hogy folyton egymással vagyunk. Nem tudja megoldani, hogy leváljon a szülőkről, anyagi okai vannak. És egy normális felfogású nő nem lakás alapján választ párt, ugye. Én sem keresek fényesen, ahogy ő sem, úgyhogy befogom a számat.

Annak is örüljek, hogy egyáltalán így sikerült megoldani. És végül is békésen elvagyunk. Nem akarok beleszólni a fal színébe vagy a bútorokat rendezgetni, ez nem zavar. Szép házban laknak, elég nagy is, most akarják renoválni. Beleszállok a költségekbe, amit eleinte nem akartak elfogadni, én ragaszkodtam hozzá, hiszen itt élek. Így sem érzem sajátomnak, nem is akarom, mert nem az (baj, hogy így gondolom?) Ha valakinek alkalmazkodni kéne, az én volnék.

Én is szülőktől költöztem, úgyhogy tudom, milyen az indulás, és mik a lehetőségek. Az együttélés jó, van, amit nem érzek komfortosnak, de az olyan kérdések, mint hogy kinek a dolga füvet nyírni, vagy magától észrevenni, hogy mosogatni kéne, szennyesgyűjtés stb. még mindig feszengést váltanak ki nálam, mert ennek már kialakult náluk a rutinja, és van, hogy nem szeretik, ha belepiszkál egy túlbuzgó valaki. Mert én mindent megcsinálok, tényleg, de ha magamtól kell rájönni, mit szeretnének....mert persze udvariaskodnak. És amikor nekiállok, rám szólnak, hogy ne, vagy ne úgy. Nem tudom, menyire érthető a problémám? Nyilván nem azt akarom, hogy azt mondják, amit hallani akarok, de azt sem akarom érezni, hogy megrekedtem.          

 

 

66 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr5617885387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

body_andras 2022.07.18. 09:14:22

Hát, ha a csávónak saját penthouse lakása lenne dunai kilátással, takarító- és mosó/vasaló bejárónővel, a mutterék pedig jó messze a francba laknának, annak csöppet jobban örülnél.
Viccet félretéve, tudom ha az anyagi helyzet korlátok közé szorít akkor nincs helye a panasznak de valóban kellemetlen tud lenni, ha az összeköltözésnél még plusz néhány fő is benne van a csomagban. Egyszerűen nem vagy szabad, mintha börtönben lennél, akkor is ha anyósék über cukik és a házimunka beosztás is egészségesen szerveződik. A szorongást lehet ezerféleképpen kezelni, leginkább pszichológussal, akár közös terápiákkal. Végülis, nem adósodtatok rommá egy közösen bevállalt kégli miatt, a hamarosan egekbe szökő rezsin jó sokan osztozhattok majd, nem vár rátok a híd alatti tengődés egy jó darabig.

Lorrh 2022.07.18. 09:56:36

Mennyi magyar dráma film szól erről a totálisan lehetetlen helyzetről, amikor két család háziasszonya vetélkedik egymással. Meg idegesítik halálra egymást.
Vesztes szituáció, ennek nincs megoldása.
Már Jézus is azt mondta hogy ha új családot alapítasz, akkor azt önállóan kell, elköltözve a születési családodtól. Pedig ez kétezer éve volt. Ez azóta is alapigazság.

Bunkóné Barom Ildikó 2022.07.18. 10:37:49

@Lorrh: A régi korokban épphogy a több generációs család volt a jellemző. De még a Kádár rendszerben is évekig a szülőknél laktak már gyerekkel, míg lakáskiutalást kaptak, vagy építkezni tudtak..

Olasz Bazsa 2022.07.18. 11:00:55

" Én sem keresek fényesen, ahogy ő sem, úgyhogy befogom a számat. "

Mekkora kamu poszt. A fenti mondatot egy nő szájából a büdös életben nem fogod hallani. Nem, nem fogja be a száját. Eszében sincs a saját fizetésével hasonlítgatni a faszi fizetését. Ehelyett inkább a többi levadászható faszi fizetésével hasonlítgatja a jelenlegiét, amint a kacsacsőr ">" megfordul, már tudjuk mi következik.

A blogíró munkatárs a múlt században él? Nem fog a csaj anyuci picifiával összeköltözni anyucinál. Ahogy az első randin kiderülnek ezek a kilátások, csajnál varánuszarc fel, majd csendben elsétál, mert "nincs meg a szikraaa tudoood...

Jesszusom, ilyen gyenge hétfői kezdést.

Rubasov nertárs 2022.07.18. 11:33:24

@Olasz Bazsa:

A posztban felvázolt szituáció, azért még így a XXI. században sem a hallottam ilyenről, az unokatesóm haverjának a tesója mesélte kategória. Itt ebben az esetben is a jól ismert szintelmélet siet segítségünkre.
Alapként kijelnthetjük, hogy egy férfi smv-je (sexual market value, szabad fordításban szint), a külső és társadalmi adottságok együttes kombinációja határozza meg. Az is elmomdható, hogy minél fiatalabb egy férfi, annál inkább számít a génlottó-szelvény, minél idősebb egy férfi annál inkább számít a társadalmi helyzete. A posztban, bár nem hangzik el az életkor, csupán annyi, hogy két éve vannak együtt, a hangnemből kiindulva egyértelmű, hogy a nő életkora az maximum valahol 25 és 30 között lehet. Ez az az életkor amikor még főleg a külső adottságok dominálnak. Ennélfogva megállapíthatjuk, hogy a csávó külseje kb. 9/10, míg anyagi helyzete a béka feneke alatt, max. 3-4/10. Az nyilvánvaló, hogy egy 9/10 csajnál nem lenne esélye, de egy 6-7/10 nőnél, ami már bőven túl van a "Pistának jó lesz" kategórián, simán lehet esélye bármilyen (itt klasszik) kapcsolatra. A nőt a jó esztétikai és ezáltal szexuális élmények kompenzálják a kellemetlenségekért, ezért is jelenti ki, hogy inkább csöndben marad, sőt igyekszik megfelelni a vélt, vagy valós elvárásoknak is.

Almandin 2022.07.18. 12:25:44

@Bunkóné Barom Ildikó: Ez így van, viszont a hagyományos nagycsaládban hierarchia volt, az idősek uralkodtak a fiatalok felett. Ez ma már nem jó. Sok többgenerációs együttélés pont a hatalmi harcokon bukik meg, mivel sokszor az idősebbek ma is meg akarják mondani, mit csináljanak a fiatalok , van, hogy burkoltan akarják irányítani őket. Sokan képtelenek mellérendelő viszonylatokban gondolkodni. Eltérő lehet az életstílus is. Pl. gyakori, hogy az anyós hagyományos, folyton sütő-főző háziasszony, a meny pedig egy modern nő, aki maximum egy rántottát tud elkészíteni, azt is ritkán csinálja. Ilyenkor az anyós általában átmegy kioktató üzemmódba, nevelni akarja a felnőtt nőt, ha az nem hagyja magát, elkezdi a fia fülét rágni, hogy cserélje le a nőt, amíg nem késő, amíg nincs gyerek, mert "ki fog téged kiszolgálni, édes fiam?".
Ha valaki szereti a párját, akkor is elriaszthatja egy ilyen családba való beköltözés. Lakhatnak máshol is, nem kötelező elviselni anyóst-apóst.

Almandin 2022.07.18. 12:27:43

@Olasz Bazsa: Nem minden nő anyagias. Viszont az valóban meggátolhatja a szikra kialakulását, ha azt látja egy nő, hogy egy anyafüggő nagy gyerek a férfi. Az ugyanis férfiatlan. A férfiassághoz hozzá tartozik egy határozottság és önállóság, ez a mama kedvenceiben nincs meg.

Rubasov nertárs 2022.07.18. 12:59:19

@Almandin:

"Lakhatnak máshol is, nem kötelező elviselni anyóst-apóst."

Ma hír, hogy 170k Budapesten az átlagos bérleti díj. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy egyre többen árazódnak ki nem csak a lakáspiacról, hanem az albérletpiacról is, főleg fiatalok. Nyílván a poszterina is jobban örülne saját kecónak, de mindenki kénytelen azzal főzni amilye van.

"Viszont az valóban meggátolhatja a szikra kialakulását, ha azt látja egy nő, hogy egy anyafüggő nagy gyerek a férfi."

Ezzel a megállapítással nem lehet vitatkozni, viszont semmi köze a poszt problémájához, ahol a nő egyértelműen az anyagiakat jelöli meg az "anyósékhoz" költözés okaként.

Lorrh 2022.07.18. 13:42:34

@Rubasov et.: Budapesten simáén kapsz 200-300 ezer forintos nettó fizetést a hiányszakmákban és az két embernek már 400-600 ezer. Ebből ki kell tudni fizetni egy albérletet.
Nyugaton is a jövedelem nagy részét a bérlés/hiteltörlesztés meg a rezsi viszi el. Ez AZ élet.

body_andras 2022.07.18. 13:49:52

@Lorrh: hát, ha a csávó tanár, vagy valamilyen egyéb megbecsült hivatása van, a csaj úgyszintén, akkor semmi meglepő nincs abban hogy muttréknál kell lakni. itt kb az volt az eldöntendő hogy kiénél.
@Almandin: ha fennállna esetünkben a mama kedvence szitu, akkor poszterina nem amiatt feszengene hogy ki nyírja le a füvet, hanem bő kanállal merítené a szitkokat a kedves mamára meg a kicsi fiára is. és amit mondasz elég általános "alapelv" így valószínűleg a költözés se kellett volna megtörténjen.
szó mi szó, itt a változatosság kedvéért felfedezhetők a kölcsönös szeretet nyomai is, a csajban meg van némi kényszerérzet, szorongás., nem tűnik reménytelennek.
ez is csak egy főpróba amit ki kell állni és ha mázlijuk van, a különlakásba költözéa még jól is elsülhet, feltéve ha nem kell arra évtizedeket várni.

Real_Time 2022.07.18. 14:05:00

A hangsúly a távfűtésen van. Az a felcsúti fúziós erőműből jön, az sosem lesz drágább.

Medgar 2022.07.18. 14:22:07

@Almandin: És mi ezzel a gond? Ha csoró vagy befogod és alkalmazkodsz.

bordon 2022.07.18. 15:05:41

@Almandin:

Tipikus shaming language, amit használsz. Mama kedvence meg kutyaf@sza. Nem tudom láttad-e, manapság mennyi egy átlagos pesti albérlet ára. Vidéken olcsóbb, de ott meg munka nincs egyáltalán. Ketten ki tudnák köhögni az albérlet árát, akkor viszont kb. soha nem lesz saját lakásuk, mert egy idegen zsebébe tolják a pénzt, amit nekik kellene félretenni. Havonta 150-200 ezer forint félretételével esetleg középkorúként majd lakástulajdonosok is lehetnek. Persze ha közben nem nyaralnak luxus helyeken meg mindig az gazdaságos megoldást választják vásárláskor.
Nyilván vannak munkakörök, amikben lehet annyit keresni, hogy nem ez az életút, de az átlagnak ez jut.

Szóval férfiasság... az átlagember tehát akkor lehet férfias, ha megfeszül és lakbért fizet élete végéig, remélve, hogy egy nő ezt elismerésre méltó önállóságnak tartja majd és lefekszik neki.
Persze a nők is hamar kiszagolják, hogy a férfi könnyedén fizeti-e ki a lakbért, vagy ahhoz, hogy a szüleitől önálló lakhatása legyen, nagyon spórolnia kell minden máson.

Nekem több roppant önálló barátnőm is volt, akik már egyetemista korukban le tudtak válni a szüleikről. Nekik persze a szülők vettek az egyetem közelében lakást, de a csajok sajátjukként hivatkoztak rá. Aztán nem értették, hogy 21 éves fiúknak hogy nincs még lakása.

Pont emiatt a női hozzáállás miatt mondom mindig, hogy a 17-21 éves lányokat negyvenes férfiaknak kellene ápolgatni. Mert azoknak a férfiaknak már van mit a tejbe aprítani és még kellően potensek, hogy rojtosta dugják fiatal lányokat. A kora huszonéves fiúk sajnos csak alkalmi szexpartnernek jók a lányok szemében, amíg össze nem szedik az egzisztenicájukat.

@Lorrh: Budapesten igen, azon kívül meg nem nagyon van munka. A hiányszakma meg egy érdekes kérdés. Hiányszakmát űző ember eleve megy Nyugatra és akkor keres háromszor-ötször annyit.

Almandin 2022.07.18. 15:11:28

@Rubasov et.: Miből feltételezed, hogy a poszt szereplői budapestiek? Biztos te ott laksz és azt képzeled, hogy ide csak pestiek írogatnak. Magyarország nemcsak Budapestből áll, csak szólok.
Amúgy abban igazad van, hogy ma a lakásbérlés sokaknak megfizethetetlen. A bérleti díjak és a jövedelmek között egy szakadék van sokszor. Emiatt sokan évtizedekig élhetnek a szüleikkel, amíg ők vagy a szülők el nem patkolnak, ami főleg akkor nehéz, ha kicsi a lakás és/vagy a szülőknek elviselhetetlen a természetük.

Almandin 2022.07.18. 15:17:50

@bordon: Nem írtam sehol, hogy mindenki mama kedvence, aki a szülőkkel él. Sokaknál valóban anyagi kényszerhelyzet. Viszont az a férfi viselkedésén látszik, ha érzelmileg függ a szülőktől felnőtt korban és az nem vonzó. Amúgy nőknél se, de azt jobban tolerálja a társadalom. Ha férfi lennék, én nem kezdenék anyafüggő nővel sem.
A posztban szereplő nő meg érthető, hogy nem akar szülőkkel lakni. Ritka az a család, ahol ez jól működik. Az ember a párjával jön össze, nem annak egész családjával. Van olyan, hogy ünnepnapokon, néha közösen eltöltenek időt, de a legtöbb esetben nem rajonganak egymás társaságáért. Jobb külön élni.

Rubasov nertárs 2022.07.18. 15:21:56

@Almandin:

"Miből feltételezed, hogy a poszt szereplői budapestiek?"

Az aktuális hírszerkesztőnél kéretik reklamálni, hogy miért a Bp.-i és miért nem a pécsi albérletpiacról írt. Magam nem feltételeztem a poszterináról, hogy Budapestről írt, sőt valószínűbb egy kisebb település, ott elég általános az, hogy férfi szüleihez költöznek a fiatalok, sőt ott is alapítanak családot. Bár itt megjegyzem, hogy Budapesten is vannak családi házas részek.

A másik, hogy vidéken olcsóbb valamivel az albérlet, de az elérhető jövedelem is alacsonyabb.

bordon 2022.07.18. 16:44:46

@Almandin: Majd most jönnek a kényszerű összeköltözések, mert egy lakást tudnak majd kifűteni a megemelt rezsidíjak miatt. Lesz itt még 3 generációs együttélés, akkora válság jön, annyi hitel fog bedőlni.

Sunny Days 2022.07.18. 19:05:43

Szia!
Szerintem szuper, hogy össze tudtatok költözni és fél év után még együtt vagytok ebben a nem egyszerű helyzetben. Ha belegondolsz, ez a fiú szüleinek is hasonlóképpen nehéz lehet, de persze ők vannak otthon, szóval valahol természetes, hogy neked kell többet alkalmazkodni.
Volt már olyan, hogy leültetek együtt és elmondtad, hogy neked mi okoz nehézséget ebben a kényszerű együtt élésben? Lehet, hogy kiderülne, anyós utál vasalni te meg szeretsz, és akkor felosztjátok úgy a munkát, hogy te vasalsz, cserébe ő meg főzni fog. Vagy valami hasonló. Persze azt el kell fogadnod, hogy ő megmutatja, hogyan szereti a vasalást. Én pl. frászt kapok, ha valaki élet vasal egy ing ujjára. De ha ő azt kéri, hogy az após ingujján legyen él, hát akkor vasalj rá.
Lehetnének alkalmanként olyan összeülések, amikor megbeszélitek együtt a közeljövő teendőit. Pl. esedékes füvet nyírni, de a papának fárasztó munkanapja lesz szerdán, tehát ne szerdán este vágjátok a füvet. Vagy el kell menni nagybevásárlást intézni. Vagy két hét múlva vendégséget akarnak rendezni, mert egy családtagnak születésnapja van, és arra hogyan készüljetek együtt.
Nem tudom, érted-e, mire akarok kilyukadni.
Kb. arra, hogy nyugodtan mondd el, hogy nem tudsz gondolatot olvasni, neked sokat segítene, ha megbeszélnétek a teendőket, és akkor senki nem érzi, hogy ő kimarad valamiből.
Nehéz érzés lehet 'megtűrt'-nek lenni. Nem hiszem, hogy ez lenne a helyzet. A szeretett fiuk választottja vagy. Esetleg leendő unokáik édesanyja. Ha odafogadtak, hidd el, szeretnek. Elbújás helyett próbálj inkább kapcsolódni. Ülj le hozzájuk az esti tévézéskor például. Vagy csatlakozz a kertészkedéshez, stb.
Azt el tudom képzelni, hogy nem vagy kíváncsi arra, anyós mit kíván megtanítani neked, de próbáld az ő szemszögéből nézni a dolgokat. Életkorából adódóan több tapasztalattal rendelkezhet számos téren. Nem olyan baj az, ha elmondja, megmutatja, neki milyen megoldások váltak be. Nem dől össze a világ, ha átveszel ebből valamit. De akkor se dől össze, ha elmondod, te másképp szoktad.
Szerintem nagyon sok múlik a kommunikáción. Ki kell mondani a gondolatokat, a kérdéseket, kételyeket, mert ahogy te sem vagy, ők sem gondolatolvasók. Aztán megbeszélni. A pasid is segíthet persze, ha valami neked fura, előbb megkérdezed őt. Aztán lehet, hogy története van annak, ők miért csinálnak valamit másképp, mint te.A történetet megismerve pedig már könnyebb elfogadni is, hogy nekik máshogy jó.
Huh, azért nehéz lehet.
Saját anyám pl. nem volna nyitott hasonló beszélgetésekre. Már rég beletörődtem, hogy nála csak úgy lehet bármit csinálni, ahogy neki jó. Még a mai napig képes kikapni a kezemből, ha szerinte 'rosszul' csinálok valamit, pedig életem felén jóval túl vagyok.
Sok boldogságot a pároddal, sikereket a családba történő beilleszkedéshez!

Lorrh 2022.07.18. 19:36:41

@Almandin: pedig bizony magyarország csak budapestből áll. Mondom ezt vidékiként. Ott csak sötétség van és tufa fidesz szavazók.
A győriek meg osztrákok már, az nem magyarország.

Bunkóné Barom Ildikó 2022.07.18. 21:38:09

@Almandin: Sztem épp akkor van a gond, ha két konyhatündér kénytelen osztozni a konyhán. Ez kb. világháborús szituáció..

Andy73 2022.07.18. 21:51:42

@bordon: sajnos a válság a nyakunkon van, ez azonban megallithatja az ingatlanárak növekedését is. Egyesek sajnos lehet, hogy elveszítik az ingatlanjukat, mások viszont olcsóbban vehetnek vagy bérelhetnek majd. Legalábbis ez volt az előző válságnal, de a mostani elég bizonytalan, mert ez a háborútól is függ, meg az infláció mértékétől.

bordon 2022.07.19. 00:36:24

@Andy73: Most nem lesz olyan ingatlanár-zuhanás, mint korábban volt. Magas az infláció, nominálisan nem lesz olcsóbb a lakás, sőt, emelkednek a lakbérek és árak is. Ingatlan sincs elég, nincs kapacitás az építésre, nincs szakmunkás stb. Lesznek bedőlt hitelek, de megint lesz hitelmentés, közpénzből, tehát másokkal fizettetik meg a hitelesek döntéseinek árát. Az ingatlantulajdonhoz juttatás ennek a kormánynak fontos, ezért fogják támogatni a hiteleseket.

Real_Time 2022.07.19. 05:57:32

@Almandin: Szokásos feminista duma, kurva fárasztó már. Legalább olyan hihető is mint a kormányinfó...

bordon 2022.07.19. 09:26:55

@Almandin: "Lakhatnak máshol is, nem kötelező elviselni anyóst-apóst."

Ja, lakhatnának máshol is... De pont azért nem laknak, mert nem tudnák kigazdálkodni. Ez a szülőkkel összeköltözés általában nem jókedvében jut eszébe a fiataloknak. Ha olyan helyen laknaky ahol olcsó az albérlet, ott nincs munkahely. Ahol van munkahely, ott magas a lakbér. Ha átlagosnál alacsonyabb a jövedelmük, akkor a lakásbérléssel felélik azt az összeget, amit megtakaríthatnának és vehetnének belőle lakást később. Az öntökönlövés tipikus esete egy kis picsa kedvéért albérletbe költözni, mert a kis picsának ez számít férfias életvitelnek.

Valóban sok a konfliktusforrás ilyen helyzetben még normális emberek között is. Ha az egyik szereplő még nemnormális is, akkor aztán biztos a balhé. Ideggyenge, korábban, saját szülei által elkényeztetett, menyecske, aki esetleg még anyagias is, elvárná, hogy a pasija rá költsön, ő oszthassa be a fizetését. Vagy az anyós nemnormális, klimaxos, féltékeny nő.

Almandin 2022.07.19. 13:08:52

@Real_Time: Tudod, mi a fárasztó? Az, hogy az elmúlt években a párkapcsolati témákhoz szinte csak a hímsoviniszta pasi hozzászólók szólnak hozzá, ők uralják a beszélgetéseket. Ezt a véleményedet úgy raktad ide, hogy valószínűleg soha, egyetlen könyvet se olvastál életmódtörténetről, úgy alkotsz ítéletet a régi nagycsaládról, hogy valós ismereteid nincsenek, csak nosztalgikus, hamis képed.
Az is elég idegesítő a blog.hu-n mostanában, hogy alig vannak törzskommentelők, alkalmi hozzászólók meg szinte sose, mindig ugyanazzal a maximum 10-20 emberrel kell beszélgetnem, akiknek a többsége idegesítő, arrogáns, mindenben feminista összeesküvést látó alak. De elárulom, nem miattatok vagyok itt. Ezeket a blogokat több tízezer ember olvassa, vagy még több is, szeretem nyilvánosságra hozni a véleményemet, még ha sokan belé is kötnek. Ellensúlyozni is kell a sok nőgyűlölő, a nőket anyagiasnak láttató véleményt, mert aki olvassa ezeket a kommentszekciókat, azt hiheti, a te vagy pl. bordon (Örömhernyó/karandash, stb.) véleménye a magyar ember átlag véleménye.

Chendrys19 2022.07.19. 13:37:15

@Almandin: Szóval ha valaki elmondja a tényeket, akkor az már nőgyűlölőnek számít? Érdekes szemlélet...

Talán el kellene gondolkozni azon, hogy vajon mi alapján alakul ki ez a vélemény a férfiakban. Segítek... tapasztalat. Amikor az ismerkedési kísérletek során 10-ből 8 nőnek az első kérdései között szerepel, hogy "Mivel foglalkozol?"... amikor a női társkereső adatlapokon feketén-fehéren ki van írva, hogy "Legyen lakásod/házad és kocsid"... akkor igencsak nehéz nem anyagiasnak titulálni a nőket.

De nincs ezzel baj, hiszen a nők természetüknél fogva hipegámok, és mindig felfelé választanak. Csak legalább ismerjük el, és ne akarjuk ezt tagadni...

Andy73 2022.07.19. 13:43:31

@bordon: nomolinalis árcsökkenés szerintem se lesz az ingatlanpiacon csak relatíve lesz olcsóbb, mert másnak jobban felmegy az ára, pl. Rezsi, kaja. Vagyis az infláció miatt X áru ingatlan már nem fog annyit érni, ill. Albérleti díjat sem fognak tudni többet fizetni, csak a rezsiert lesz muszáj, ha az átlagnál magasabb a fogyasztás. Így egyesek esetleg könnyebben el tudnak költözni a mama hotelből, amíg másoknak még nehezebb lesz.

Andy73 2022.07.19. 13:52:33

Amíg nincs esküvő, addig nem is igazán a család része, hiszen egy ilyen élettársi kapcsolat bármikor végetérhet. Éppen ezért a ház felújításába se kellene beszállni, inkább sajátra félretenni.

Andy73 2022.07.19. 14:07:03

@Chendrys19: az nem árt, ha foglalkozik egy férfi valamivel a csajozason túl. A viccet félretéve, mindenkinek a munkája hozzátartozik a személyiségéhez, ezért mindig az első kérdések egyike, legalábbis ha komolyan érdekel az illető.

Chendrys19 2022.07.19. 14:21:10

@Andy73: Hát nem tudom... engem soha sem a munkám határozott meg. Pláne a mai világban, amikor ma pedagógus, holnap marketinges, fél év múlva pedig rendőr valaki.

Én például kismillió dologgal foglalkozom a csajozáson kívül, ami sokkal jobban hozzátartozik a személyiségemhez és többet elárul arról, mint a munkám...

Bandibacsi34 2022.07.19. 22:29:44

@Almandin: ", hogy az elmúlt években a párkapcsolati témákhoz szinte csak a hímsoviniszta pasi hozzászólók szólnak hozzá, ők uralják a beszélgetéseket."
Valószínűleg a sikeres férfiak/nők nem jönnek ide, max szórakozásbol. A nem nyugati világ, a ahol nincs bőséges fizetés meg segély a pénz hajkuraszasarol szol. Nyugaton azért szabadok a nők(itt most 16-56 közötti, a egészséges, és hetero stb nő, akik mert vagy a család, szülők, ferjuk/párjuk stb. vagy a szociális rendszer eltartja őket. Nem 100%, de legalább 80%!! Természetesen vannak kivételek, hogy tisztességesek stb. de ez az eletstrategia jellemző. Ez a rendszerek hibája. Olyan mint az Őskor: ha tehetnek, a nők 80%-a a sikeres férfiak 20%-val élne, hogy elviselve a többnejűséget is(ami viszont mindig is a gazdag férfiak kiváltsága volt(szegeny-atlagos-modos-tehetős-gazdag egy láncokat. A gazdag az, aki 20 évig megelne a vagyonából a mostanihoz hasonló eletszinvonalon(Mészáros, hogy Csányi meg a Forbes első 10000 embere). Érthető, hogy hogy akik a "vesztes oldalon találja magát" nem szereti ezt a "rendszert", és ez alapján ítéli meg. Sokakban meg az 1970 és évek előtti mentalitás munkálkodik, hogy amikor 20-on évesen meghazasodtak, hogy gyereket csinaltak, munkába álltak, és lakásra gyűjtöttek majd a közös elet célok egyéb tartották őket. Ez a generáció a mai napig ezt tekinti etalonnak és ezzel hatalmas nyomás van a fiatal ferfiakon(a nőkön is, hogy csak ott sokkal több a választási lehetőség. Persze nekik is egyénileg megvannak a saját problémáik). Na de így már érthető, hogy hogy ugranak a ilyen témákra. Én is rengetek ilyen papucsot látok, hogy ahol a fiatal csirke hülyét csinál egy ilyen gyerekből, hogy holott az ilyet kib... tak volna, hogy mint a macskát... ni a "régi szép időkben" és rögtön beujitottak volna egy normálisan viselkedore. Természetesen férfiak is lehetnek alkeszek, és az is hibás, aki ilyenekkel kezd!

God Harald 2022.07.19. 22:55:13

@Chendrys19: baszki, ha ismerkednék, nekem is az első kérdéseim között lenne az, hogy mivel foglalkozik a nő. Mert kurva sokat elárulhat a személyiségéről.

Chendrys19 2022.07.19. 23:17:50

@God Harald: A mai világban, amikor az emberek 3-5 évente váltanak szakmát... és 70-80%-uk nagyjából azért végzi a munkáját, mert valamiből meg kell élni? Ugyan már...

Egy ember személyiségéről sokkal többet elárulnak azok a tevékenységek, amiket nem "kényszerből" végez.

God Harald 2022.07.19. 23:21:27

@Chendrys19: az emberek 3-5 évente munkahelyet szoktak váltani, nem szakmát! A gépészmérnök 20 év múlva is jellemzően gépészmérnök, az orvos is orvos!

Chendrys19 2022.07.19. 23:26:22

@God Harald: Az lehet... de egy pedagógus vagy egy rendőr már koránt sem biztos, hogy 10 év múlva is az lesz. Nekem volt olyan kolléganőm, aki az egészségügyből jött át rendezvényszervezőnek...

De kíváncsivá tettél... szerinted például mit árul el mondjuk rólam az, hogy informatikával (üzemeltetés) foglalkozom?

God Harald 2022.07.19. 23:44:33

@Chendrys19: azt, hogy esőember vagy. Mind az!

Chendrys19 2022.07.19. 23:56:19

@God Harald: Azt mondjuk nem tagadom, hogy nem vagyok normális... de nem egészen ilyen értelemben.

De az emberek nagy része mire is asszociál például az informatikus szó hallatán?! Kocka, geek, egész nap a kütyüit nyomkodó mama-kedvence, aki kinyúlt Star Wars-os pólóban meg zokni-szandál kombóban tolja...

Na... ehhez képest én ritkán lépek ki az utcára bőrcipő-ing-zakó-díszzsebkendő nélkül, súlyzós és boksz edzéseket tolok és tartok, az itthoni asztali számítógép konfigurációm pedig kb. 18 éves. A többiről már nem is beszélve...

God Harald 2022.07.19. 23:56:40

@Chendrys19: rendőrrel, pedagógussal nem hiszem, hogy ismerkednék.
Egyetemista munkásságom hajnalán kavartam egy bölcsész csajjal (tán szociológiára járt), eredetileg grafológus volt. Magára hagytam tíz percre, a jegyzeteim alapján megfejtette a személyiségem!:)))

God Harald 2022.07.19. 23:57:58

@Chendrys19: tehát nem vagy normális informatikus!:)))

Chendrys19 2022.07.20. 00:05:29

@God Harald: Inkább úgy fogalmaznék, hogy nem informatikus vagyok.

Ez a munkám, ebből élek... még azt is merem mondani, hogy jó vagyok benne.

De nem ez határozza meg a személyiségem. Ha holnaptól szórolaposztogató vagy árufeltöltő lennék, akkor is ugyan azokat a dolgokat képviselném a munkaidőn kívül, mint így...

God Harald 2022.07.20. 00:14:18

@Chendrys19: az is egy infó, hogy az ember egy adott munkát, szakmát, foglalkozást nem hivatásszerűen űz. Vagy pont igen.

Chendrys19 2022.07.20. 00:19:20

@God Harald: Való igaz, hogy nekem a munka csak munka. Igyekszem a lehető legprofibb módon elvégezni, de ennyi. Van ezer meg egy dolog, ami sokkal fontosabb számomra...

bordon 2022.07.20. 02:29:47

@Almandin: Picikém, a poszt arról szól, hogy az anyagiak hiánya miatt kellett összeköltözni a szülőkkel és ez nem tetszik a csajnak. Te meg jössz a hiszterofeminista klisékkel, mamahotel, elkényeztetett anyuci pici fia, csak az a férfias, aki mas helyrajzi számon lakik a szüleitől... Tipikus shaming language.
A feminizmus nálatok nőknél (nem konkrétan nálad, úgy általában) úgy működik, hogy elvárjátok azt, hogy a férfi úgy legyen férfi, ahogy nektek az kényelmes. Persze, mutassa ki az érzelmeit, de ami fő, hogy költse arra a pénzét, ami nektek fontos és amire a ti fizetésetek nem lenne elég.

Amúgy a posztoló esete tipikusan az az eset, amikor a háztartásban élő minden fél be van fékezve, megy az óvatoskodás, udvariaskodás, finomkodás, illedelmeskedés, lábujjhegyen járás. Ha sikerül ezt a kezdeti időszakot túlélni sértődésig menő konfliktus nélkül, akkor pár év múlva ezen már csak nevetni fognak.

Nincs igazán konfliktus, nincs is miről beszélni. Fontos, hogy a jövőre gondolva ne menjenek most albérletbe, hanem gyűjtsék a pénzt lakásra.

Real_Time 2022.07.20. 06:06:45

@Almandin: Igen, 20-30-an előre megbeszéltük hogy mit fogunk ide kommentelni :D Az a helyzet hogy a modernkori evolúció a férfiakat érte utol, de az is kényszerből. Ma kereshet egy nő egymilla felett is havonta, az első kérdése akkor is az lesz a férfiról ha kapcsolatról van szó hogy "Jól néz ki, de vajon mivel foglalkozik?". Ezek a kérdések régen is megvoltak, a férfiak viszont inkább olyasmit kérdeztek esetleg hogy "Jól néz ki, vajon tud főzni?" Ma ez a kérdés inkább így néz ki: "Jól néz ki, de vajon mennyibe kerülhet?" Az pedig külön vicc ahogy a femik a prostitúció ellen küzdeni akarnak, miközben az egész rendszer gyakorlatilag azt segíti elő leginkább.

Rubasov nertárs 2022.07.20. 09:32:47

@bordon:

Az ilyennel vagy össze sem jönnek, vagy lehúzzák és utána elhagyják, megcsalják stb. A nők a határozott, nem bunkó, de kemény tökű férfiakat szeretik, akik ha kell odacsapnak az asztalra. Ezekkel a fickókkal lesznek több órás sikongatós menetek, ezeknek szülnek akár 3-4 gyereket is. Persze a barinőknek megy a panaszár, hogy milyen rossz, hogy Karcsi a pénz-és üzleti ügyeibe semmilyen beleszólást nem enged, meg úgy általában csak rábolintási joguk van, de high-end life, jó test persze kárpótol mindenért.

connector 2022.07.20. 09:44:06

@Chendrys19: Az bizony sokat elárul, hogy valaki képes-e évekig 7/5 napot szenvedni és közben mindenki mást okolni ezért, vagy megpróbál olyan szakmát/állást szerezni, ahol jobban érzi magát.

Sztravinszka 2022.07.20. 09:54:44

Valaki írta, hogy jön a kényszer-együttélések, választások időszaka. Ez munkahelyre, szakmákra is igaz lehet. Sokminden átrajzolódhat. Ami eddig része volt egy értékrendnek, preferenciának, most simán átíródhat. Vissza a maslow piramis aljára sokaknak, ahol a túlélés dominál. A poszt időszerű is, mint egy tünet.

God Harald 2022.07.20. 10:26:34

@Chendrys19: nem mondtam azt, hogy rossz az, ha a munka “csak” munka. Embere válogatja. Nekem is van egy csomó fontos dolog munkán kívül, amit szeretek vagy kénytelen vagyok csinálni. De a munkám során nagyon fontosnak tartom, hogy tudjak fontos jövőbemutató fejlesztési, hatékonyságnövelő és környezetvédelmi dolgokkal is foglalkozni. Mint például energiahatékonyság, karbonsemlegesség, zöld és kék hidrogén. Ehhez persze sok projekthez kapcsolódó óra tartozik, sok utazással jár, konferenciák, képzések stb. A munka része is sűrű, mert pont feleannyian vagyunk, mint ahány pozíció van. Ráadásul oktatásban is részt kell venni. Nekem szerencsére egyenlőre ez viszonylag kevés.

Sztravinszka 2022.07.20. 11:12:30

Én irigylem azokat, akiknek hivatása van. Hiába szeretem a szakmámat és csinálom jól, semmit sem teszek bele a közösbe, csak a kapitalusta rendszert építgetem. Csak munka, amiből megélek. És amiben fobtos a minőségi idő, ha már parkolópályára küldtem magam. Viszont iszonyat szar, nívótlan munkahelyek, vezetők, kollégák vannak, ez is a helyi kultúra része. Szerencsésebb lett volna fiatalon hivatást választani.

God Harald 2022.07.20. 12:05:06

@Sztravinszka: van aki fiatalon hivatást választ és van akit menet közben a körülmények egy hivatás felé terelnek. Utóbbiak közé tartozom én is. De nem vagyok fanatikus és lehet, hogy az állandó idő és forráshiány miatt befordulok és elmegyek makaróni lyukfúrónak Gyermelyre!

Sztravinszka 2022.07.20. 12:11:47

@God Harald:
Nem tudok, mostanában össze vagyok zavarodva. Jól járt egy tanár a választással? Mondjuk én ha választhatnék utólag, építészet lenne a kedvenc terület.
Jó vagyok benne :) most fejeztem be a vakolást, glettelést, falfestést :)) de ez csak spórolás és szeretem csinálni. Igen, építészmérnök szívesen lettem volna. Az elcseszett precizitásommal és kreativitásommal.

God Harald 2022.07.20. 12:36:34

@Sztravinszka: miért kérdezed a tanarakat? Építészet valóban szép szakma lehet.

Real_Time 2022.07.20. 13:11:27

@Sztravinszka: Az a helyzet hogy ezt fiatalon szerintem nehéz eldönteni, amikor végül is el kéne. A másik meg hogy menet közben is rengeteg változik. Ha adott is egy adott szakterület amin dolgozni kezd valaki, az mire nyugdíjba vonul már egy teljesen másféle munka lesz még ugyanazon a szakterületen is. Arról meg már nem is beszélve hogy egyre kevesebb lesz az olyan aki egy munkahelyről megy nyugdíjba. Másrészt egy cég is jó ja három évig létezik eredeti formájában, azután minimum nevet változtat, ennél komolyabb változások is lehetnek.

#szájbergyerek# 2022.07.20. 15:08:02

Hát persze, hogy nem. :)
De azért gondolom háromszobás panelban a nyolcadikon nem költözött volna össze anyósékkal...
Külön meg kellett említeni, hogy szép nagy ház és felújítják meg néha azért füvet is kell nyírni, tehát kertes.
Így már érthető...

Sztravinszka 2022.07.20. 17:24:04

@Real_Time:
Ez így van. Szakterületen belül egy munkahelyváltás néha felér egy új diplomával, olyan őrült változások vannak. De azért a komolyabb, és presztízs szakmák választása fiatalon eldől.

Sztravinszka 2022.07.20. 17:31:17

@Real_Time:
10-20 év 1 cégnél még simán előfordul, aztán a cég felfutásból lejtmenetbe kezd, elavul, és vele együtt a szaktudás is. Váltani néha kell, bár most trendi is 1-2 év után lepattanni. Home office is új körülményeket hozott, semmi kötődés egy helyhez, bár baromi kényelmes.

God Harald 2022.07.20. 18:44:37

@Sztravinszka: nemsokára 20 éve leszek a cégnél. Már több területen megfordultam, de kis kivétellel egy szervezeten belül. Már láttam sok érdekeset, de messze nem mindent. Mostanra már sokminden kötődik a nevemhez, ennek megvan a szakmai előnye.

Sztravinszka 2022.07.20. 18:54:21

@God Harald:
Ügyes vagy, jól csinálod, nyilván tudatosan. De ez nem általános. Az sem, hogy kit mi tesz boldoggá, mitől bírja hosszútávon tempósan pörgetni a mókuskereket. Na meg azok a fránya egyéni adottságok és gyengeségek, szóval az ész :)))

God Harald 2022.07.20. 21:14:44

@Sztravinszka: ez a tudatosság egy érdekes dolog. Egy jó darabig igyekeztem tenni a dolgom, valahogy túlélni. Aztán jött egy 4 éves kemény időszak, amikor 16-18 üzemnek voltam az egyik szakmabeli operatív karbantartója. Évente 2-3 hónap reggeltől estig, többnyire szombaton és vasárnap is. Rengeteg stresszel. Aztán jöttek az egészségügyi problémák. Éreztem, hogy baj lesz. Aztán jött egy szervezeten belüli váltás. Onnan elkezdtem építgetni a szakértői imidzset. Munkát nem akartam sokat végezni, inkább “tiszteletdíjat” akartam kapni.:) Csakhát fordítva sült el, mert idővel elhitték. Egyre több lehetetlen küldetés lett, mert hát én meg tudom csinálni. Aztán kénytelen lettem úgy is dolgozni. Most bíznak bennem, de visszatértem a reggeltől estig munkához. Este még egy óra sport és alig élek!:)

Sztravinszka 2022.07.21. 00:34:02

@God Harald:

Írtam egy hosszút, aztán rájöttem, hogy semmi sem igaz abból, amit erről gondolok.

Szóval az "este még egy óra sport és alig élek" ...

Megéri mindez? Mi motivál? ... hétvége, rengeteg stressz... ez valami munkamánia, függőség, kompenzáció, bizonyítási kényszer, maximalizmus, így hozta az élet?

Mi van ennek az egésznek a hátterében?

God Harald 2022.07.21. 08:51:57

@Sztravinszka: nyilván az, hogy “alig élek” egy erős költői túlzás. Tegnap este utána még tízig főztem.:))) Sokminden van emögött. Munkamániát leszámítva az általad felsoroltakból mindenből egy kicsi. A hétvégés időszak, úgy alakult, azzal járt. Nálunk 24 órában folyik a termelés, 365 nap. Kivéve amikor karbantartási vagy üzemzavaros leállás van. Akkor viszont versenyfutás idővel, költséggel. Békeidőben is óriási volt a tét, most életbevágó. Egy 10-15 napos kiesés több Mrd Ft bukó lehet. Ez csak az anyagi oldala. Egykori site managerem mondása az volt: gyerekek, a híradóba ne kerüljünk be!:)))
Rendszeres testmozgásra szükség van, már csak azért is, hogy legyen állóképesség! Minden értelemben:)))
Nem azt mondom, hogy extrém amit mi csinálunk, de néha kell a kitartás. Ma már ritkábban vagyok területen, de az csak akkor hiteles, ha azt én is bírom, amit azok a kollégák, melósok. Ha nem is kellemes pl. mínusz 7 fokban, viharos szélben közel 60 méteren egy kosárban a kémény fölött ringatózni, akkor is megteszed, mert ez ezzel jár. Vagy állsz kint a napon 36 fokban tetőtől talpig gumiban, mert esemény van. Meg közel 40 fokban végigmászod a készülékeket, mert valakinek azt is kell. Ezek lájtos dolgok, de a nap végén jól esik arra gondolni, hogy férfimunka volt.
Másik oldalon meg nagyfokú szabadság van, normál dolgokban van döntési lehetőségem. Kapok érte pénzt és van egy csomó jófej kolléga. Annyi hülye van, hogy még kínunkban is röhögünk. Meg aztán volt alkalmam sok helyen megfordulni, utazni nagyon szeretek:)

Chendrys19 2022.07.21. 13:01:08

@God Harald: Reggeltől estig munka, a hét minden napján. Na pontosan ez az, amit én soha, semmi pénzért nem csinálnék....

Így mikor tudod fejleszteni Magad az élet különböző területein? Mikor tudsz élményeket gyűjteni? Mikor jut idő a számodra fontos emberi kapcsolatok ápolására?

God Harald 2022.07.21. 22:34:40

@Chendrys19: azért írtam, hogy időszakok voltak átmenetileg. Most ezévtől megint felfutott. Majd meglátjuk.
Hétvégén jut rá idő. Nyáron pár napot együtt töltünk baráti családokkal. Meg nyaralunk. Most éppen aktív, városnézős egy hét. Szeptemberben meg tenger. Főleg nyáron kívül meg vendégeskedés és vendéglátás. Meg színház, túrázás, bringáskirándulás.
süti beállítások módosítása