Ha szakítunk, az miattam lesz

2022. augusztus 09. 08:36 - csajokespasik

       

               „A takarékosságról is megoszlik a véleményünk, mert ő tízezer forintról úgy beszél, mintha csak ezer forintról lenne szó” - Ritka, amikor valaki beismeri egy kapcsolatban, hogy ő is hibás, viszont kedvező tulajdonság a harmónia fenntartásához. De arra nincs sikerrecept, hogy miként kedveltessük meg magunkat párunk rokonságával.        

 
       

                Fedezd fel és használd!  Ha lazán ismerkednél, barátkoznál, de nyitott vagy egy kis extra kényeztetésre is, akkor a Barátság Extrákkal kapcsolat passzol hozzád. Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Általában a másikat hibáztatjuk, ha inog a kapcsolat, de bennem van annyi önismeret, hogy tudjam, most én is a probléma része vagyok.

Észrevettem, hogy egy ideje nagyon rátelepedtem a páromra, és félek, hogy talán túl későn. Ő inkább magába fordulós, a problémákról nem beszélős. Én nem hülyítem, látom a saját hibáimat, még ha utólag is... próbálok változtatni a féltékenységemen is, de van egy olyan elméletem, hogy a szerelemféltés és a féltékenység nem ugyanaz, az utóbbi inkább az önzésről szól és egy tanult dolog. Sosem akartam, hogy a beleegyezésem kérje ahhoz, hogy találkozzon valakivel. Tudom, hogy a szelídsége bejön a lányoknak, meg az is, hogy elég jól néz ki, ám mintha nem tulajdonítana ennek jelentőséget.        

       

                Későn veszem észre magam, de igyekszem tenni ellene. Tudom, hogy ő iszonyodik az állandó irkálástól, akkor leállok az üzenetekkel, több teret hagyok számára, elkezdtem támogatni a hobbijában. Bevallom, a legtöbb konfliktus miattam van mostanában, ha úgy vélem, zavarnak bizonyos dolgok. Ha ezek miatt szólok, ő nem csinál vitát belőle, hanem inkább magában tartja, de ha úgy érzi, hogy folyamatosan csesztetem, egyszer csak azt mondja, itt a vége. inkább hagyjuk egymást. Halkan és szelíden, a maga stílusában.

Többször előfordult, hogy nem nekem volt igazam, mégis rám hagyta. Rövid időközön belül történt, hogy meg voltam győződve róla, hogy ő a hibás, de amikor elmondta az ő nézőpontját, beláttam. Nem vagyok rá büszke, és nem is ez a célom, de ritkán mond ellent. Nem érzem így jól magam, nem is akarok veszekedni, vele akarok maradni.

De a takarékosságról is megoszlik a véleményünk, mert ő tízezer forintról úgy beszél, mintha csak ezer forintról lenne szó, pedig azért őt sem veti fel a pénz. Nyitott villanynál, tévénél simán alszik reggelig.

A másik az, hogy nem tudom, mit tegyek, hogy a családja jobban kedveljen? Amikor megjelenek náluk, megtűrt vendégnek érzem magam, de látom, hogy amikor a párom tesója állít be a feleségével, mindenki körülugrálja, ajnározza... valahogy ebből is leveszek némi infót. Kapok az anyjától egy sziát, úgy, hogy rám se néz, és annyi. Ezen kívül mást nem nagyon mond nekem.          

 

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr10017904011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

body_andras 2022.08.09. 09:21:56

EZ egy nagyon durva sci-fi fantasy: van a csajban önismeret.

VOGAben 2022.08.09. 11:14:32

Ez az állandó üzengetés meg mire jó?? Komoly munkakörökben eleve értelmetlen. Addig okés, hogy a kamasz kölykök már hugyozni is mobillal a kezükben mennek de könyörgöm... Ez nem élet! Póráz, nem több + önbizalom, bizalomhiány.

Sadist 2022.08.09. 16:42:08

@body_andras: Itt a kulcsmondat: "Tudom, hogy a szelídsége bejön a lányoknak, meg az is, hogy elég jól néz ki, ám mintha nem tulajdonítana ennek jelentőséget."

Ebből teljesen egyértelmű, hogy Alfonz külsőt tekintve minimum három kategóriával poszterina fölött van, ezért nem engedheti meg magának a királylányka attitűdöt, különben Alfonz azon nyomban lapátra tenné. Azt képzeli, hogy az esztétikai hiányosságait kompenzálhatja a normális, szerény, önreflexív belsővel és hozzáállással.

Valószínű a családnak is az a baja, hogy Alfonz mélyen szinten alul választott, pedig olyan jóképű gyerek, anyu nyilván nem egy csúnyácska tramplit képzelt el menyének.

antisocialnetwork 2022.08.09. 18:19:29

Nem olvastam el. Érdemes?

Sztravinszka 2022.08.09. 19:52:29

Nincs túl sok elmélet a féltékenységről. Alapvetően arról szól, hogy félsz, hogy elhagy. A kérdés mindig az, hogy reális ez a félelem, vagy képzelt. Esetedben mindkettő játszik. Baszogatod, ezért tudod, hogy kirakhat. Reális félelem. Jól néz ki, amiről nem tud, tehát bármikor lecserélhet jobbra. Irreális félelem, mert most veled van, téged választott. Szülők nek nyilván nem jössz be. Valamit vagy megláttak veled kapcsolatban, vagy tényleg csak jobbra számítottak.

bordon 2022.08.10. 07:19:43

@body_andras: A csajnak nincs valódi önismerete, csak kiválaszt pár területet, ahol álságosan elismeri, hogy miben van a párjának igaza, miben nincs neki, ezek a területen arcvesztés nélkül ismerheti el a verségét, de ezzel csak a mélyebb problémákról tereli el a figyelmet, azokról nem beszél.

Ez amolyan álságos beismerése kisebb problémáknak, ami pont azt a célt szolgálja, hogy a valós gondokról ne kelljen beszélnie.

Ha megkérdeznénk a pasiját meg a pasija családját, lehet, hogy őszintébb, sértőbb, de valós véleményt kapnánk a nőről.
süti beállítások módosítása