Egy komolyabb esküvő elég költséges

2022. szeptember 01. 07:43 - csajokespasik

       

               Levélírónkat mostanában sorra bombázzák az ismerősei azzal a kérdéssel, hogy mikor megy már férjhez. Józanul szemlélve, egy esküvő nem olcsó, főleg a rokonoknak szól és az anyagiakon túl jelenleg egyéb problémák is nehezítenék.        

 
       

               Fedezd fel és használd!  Ha lazán ismerkednél, barátkoznál, de nyitott vagy egy kis extra kényeztetésre is, akkor a Barátság Extrákkal kapcsolat passzol hozzád. Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok! Kíváncsi vagyok, másoknál hogy van ez :)

Arról lenne szó, hogy 24 éves vagyok, nő, jelenleg egyedül, és valahogy mostanában hullámokban jön a kérdés rokonoktól, barátoktól, ismerősöktől, hogy mikor megyek már férjhez? Nekem nincs szívem azt mondani, hogy még korainak tartom, és a megfelelő ember sincs a láthatáron. Akivel régebb óta nem találkoztam, úgy kezdi, hogy férjhez mentem-e már? Majd az idősebbek elkezdik nyomni a szövegüket, hogy ők az én koromban már két gyereken is túl voltak... És pont abban az életkorban vagyok hozzá. Van, hogy az anyám mondja vissza, hogy kérdezte a szomszéd... :) Nem tudom, hogy ezen sírni kéne vagy nevetni.        

       

               Plusz, szerintem a jelenlegi világhelyzet sem abba az irányba halad most, hogy a házasság+gyerek dolog olyan nagyon sürgető téma lehetne. Mégis, átküldenek nekem esküvői ruhás linkeket, hogy nézegessem... mintha az én esküvőm az övék lenne. Még ha lenne is mellettem alkalmas jelölt, azért egy komolyabb esküvő elég költséges. Mert ha már esküvő, legyen pazar, amilyenre jó lesz emlékezni. Tudom, hogy ez egy társadalmi norma, még ha egy esküvő általában semmit nem garantál, nem lesz tőle se jobb, se rosszabb a kapcsolat - bár hiszek abban, hogy egy esküvő nem csak a külsőségről szól, nem csak egy fölösleges szertartás, hanem valódi összekötő ereje van...ebben jobban hiszek, mint ahogy azt sokan gondolnák rólam a környezetemben - gyakorlatilag nem is a párról szól, inkább a rokonoknak és ismerősöknek, egy esemény, ami összehozza a családot. Biztos fog majd változni a hozzáállásom, de, mint mondtam, kéne ehhez egy megfelelő ember is. Nekem egy szerényebb esküvővel sem lenne bajom.

De úgy azért nem szeretnék járni a nagy kapkodásban, mint az egyik fiatalon férjhez ment barátnőm: azzal a szándékkal házasodtak össze, hogy a terveiket együtt váltják majd valóra, de a férje elég korán meggondolta magát.

Egy házasság valaminek a vége és valaminek a kezdete, egy másik élet, de erőltetni nem lehet. Ha bele megyek (majd), le kell mondanom az életemben sok mindenről, amikben jelenleg benne vagyok és fontosak számomra.          

 

 

22 komment
Címkék: esküvő

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr717921099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

connector 2022.09.01. 09:28:16

Mondd, hogy leszbi vagy, többet nem kérdezik.

body_andras 2022.09.01. 09:44:56

Ha eljutsz a házasságig, az első dolog amiről lemondhatsz az a rokoni és "baráti" kör akik csak azt várják hogy a te lagzidon zabáljanak, vedeljenek, mulatósra szégyentelenkedjenek. Hívd meg csak azokat akik Tényleg fontosak Nektek és lehetőleg a vőlegényt is vedd emberszámba mert ez az Ő nagy napja is, nemcsak a tiéd meg az anyádé.
Csak szóltam.

vanderkaay 2022.09.01. 10:23:56

Nyugalom, már csak egy szűk tíz évet kell kibírnod ebben a borzalmas állapotban amikor ilyen kérdéseket szegeznek neked, utána már jó eséllyel az lesz a kérdés hogy lesz-e a világon olyan épkézláb és egyben épeszű férfi aki feleségül akar majd venni

semmi hatalmat senkinek 2022.09.01. 11:40:02

Idő kérdése... mi 25 éve vagyunk együtt a párommal, és már legalább 15 éve senki sem kérdezget soha esküvőről...úgy tűnik szerencsére, hogy erre a témára is rá tud únni a rokonság:)))

Billy Hill 2022.09.01. 13:44:43

Tökélyre fejlesztettem annak a lesz*rását, hogy a család meg a barátok mit mondanak; ezt ajánlom a levélírónak is. Sok gyakorlással elsajátítható az a bárgyú mosoly és az egyetértőnek tűnő bólogatás, amivel ezeket a javaslatokat nyugtázni lehet.

U. i. Ha viszont egyszer esküvőre kerül sor, akkor szvsz a legfontosabb a zene és a kaja. Mármint a násznépnek.

Billy Hill 2022.09.01. 13:47:24

(Amúgy 2022-ben kik csesztetik az embert azzal, hogy 24 évesen miért nincs még férje/felesége?Ez valami amish közösség?)

antisocialnetwork 2022.09.01. 15:58:22

A poszt kitalálójának azt üzenem,hogy az általa kitalált történet szereplőjének, mondja meg, hogy mondja azt az idióta ismerőseinek akik, ilyen fszsggal bszttják,hogy ő egy queer.Mármint nem a szerző, hanem a szerzemény alanya.

Andy73 2022.09.01. 19:41:55

@antisocialnetwork: szerintem is több sebből vérzik ez a fogalmazás. De tegyük fel, hogy igaz. Nos, akkor először egy vőlegény kellene, ahhoz meg először egy pasi. Ezek hiányában nyugtathatja magát, hogy így nem kell a lagzira költeni. Persze a szülők lehet, hogy szívesen költenének az unokák reményében, de azokhoz is kellene egy férfi is.

Andy73 2022.09.01. 20:35:37

"Nem tudom, hogy ezen sírni kéne vagy nevetni."
Ha téged nem izgat a dolog, akkor nevess. Ha viszont te is vágynál idővel családra, férjre és gyerekekre, akkor ahhoz legalább egy férjjelöltet kellene először valahonnan leakasztani. De amíg az sincs, addig se ess kétségbe, csak járj nyitott szemmel.
Az esküvő költségén meg ráérsz akkor aggódni, ha aktuálissá válik a dolog, De ha már úgyis téma a szülőkkel, akkor megkérdezheted tőlük, hogy ők állják-e, jó magyar szokás szerint. Hátha megnyugtatnak, és akkor te is könnyebben belevetnéd magad a megfelelő jelölt beszerzésébe...

Real_Time 2022.09.01. 20:52:20

@Andy73: És a válást is állják a szülők (a jó magyar szokás szerint)?

Andy73 2022.09.01. 20:58:59

@Real_Time: Az már nem az ő felelősségük. Egyébként tényleg sok a válás, kb. a házasságok fele, de van rá esély, hogy a jobbik felébe kerüljön az ember - minél komolyabban veszi a dolgot, annál több, ahogy az élet egyéb területein is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.09.01. 21:48:04

Minél puccosabb a lagzi, annál gyorsabban jön a válás.

VOGAben 2022.09.01. 23:17:05

Egy komolytalan esküvőt is költségek követnek! Nincs ingyen ebéd...

body_andras 2022.09.02. 08:06:59

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Még szerencse hogy Birca soha nem került nő közelébe, és nem is fog.
@Real_Time: Nem, azt a leakasztott pasi állja, ezért (is) várják el hogy a csávó ne legyen ruppótlan.

Olasz Bazsa 2022.09.02. 09:36:06

Ez a nők házassággal meg gyerekvállalással való basztatása már kötelező társadalmi igénypont. Az istennek se tudnak róla leszokni az emberek.
Bocs a tények miatt, de házasságot követően már nagyobb eséllyel leszel elvált, mint nem. Szóval nyugodtan válaszold azt, hogy nem házasodsz, mert anyagilag is és statisztikailag is bukovári.
Az esküvő kurvadrága, a válás úgyszintén. Ha férfi vagy, akkor meg pláne. A lagzi árából inkább rendezzétek be a közös lakást, ha sikerül összeköltözni. Sokkal hasznosabb költés.

Andy73 2022.09.02. 10:29:14

@Olasz Bazsa: ha az esküvőnek úgy állsz neki, hogy úgyis esküt fogsz szegni, akkor ez van. Egyébként semmi se kötelező, se az esküvő, se a gyerek, se a válás. Kinek mire van igénye. De a poszterinanak még vőlegénye sincs, csak álmodozik.

para_noir 2022.09.02. 10:59:19

Szerinted kit érdekel a rinyálásod? Csinálj azt, amit akarsz, a zinternetre meg ne írogass, menj kapálni helyette.

Olasz Bazsa 2022.09.02. 13:18:26

@Andy73: Megkockáztatom, hogy a házasulók nem úgy állnak az anyakönyvvezető elé, hogy úgyis esküt fognak szegni. A felének mégis sikerül. Ez a házasulósdi egy elavult intézményen alapuló túlárazott úrimuri.

Andy73 2022.09.02. 13:31:12

@Olasz Bazsa: sajnos sokan nem gondolják komolyan az esküvőt, és vannak, akik már előtte sem hűségesek. Az élettársi kapcsolatok közül viszont még sokkal több ér véget, még rövidebb idő alatt. A lagzira meg mindenki annyit költ, amennyit akar, nem kell sok vendéget hívni, lehet egy néhány fős ebéd is.
süti beállítások módosítása