Miként érhetem el, hogy jobban bízzon bennem?

2022. szeptember 05. 07:34 - csajokespasik

       

               Egy traumatizált nő számára a legfontosabb a biztonság és kiszámíthatóság, amit Levélírónk garantál is párjának, aki mindezek ellenére még mindig bizalmatlan vele. Várakozás beleőszülésig?        

 
       

                Fedezd fel és használd!  Ha lazán ismerkednél, barátkoznál, de nyitott vagy egy kis extra kényeztetésre is, akkor a Barátság Extrákkal kapcsolat passzol hozzád. Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

A részleteket most hanyagolnám, elég annyi, hogy én 30 éves vagyok és a barátnőm 28. Elmesélte, hogy volt egy nyitott kapcsolata, amivel egy darabig elégedett volt, majd amikor elkapott ezt-azt a fiújától, kiborult. Elárulta, hogy baleknak érezte magát, mert ő inkább arra számított, vagy attól félt, hogy a srác egyszer csak komolyabban akarja, ...de ami történt, meglepetésként érte. Akkor megesküdött, hogy ilyenbe soha többet nem megy bele. Tehát velem eleve úgy kezdte, hogy tartós legyen, őszinte, kombinációktól mentes és biztonságos. Ehhez tartom is magam.        

       

               Viszont annyira fáj neki a korábbi dolog, hogy fejben mégis kombinál, nem bízik bennem, akármit mondok. Megenyhül, majd másnap visszazár. Bizalmatlan velem, és ismerve a történetét, meg is értem. Még nem volt ilyen helyzettel dolgom, ezért nem is tudom, hogyan kéne kezelni.

Én nem figyelem mindig a telefont, és ha nem válaszolok valamire azonnal, szerintem már abból is rossz következtetéseket von le rólam. A lelki kapocs és közelség megvan, egészen bizalmas dolgokról beszélünk, én arról is, hogy mik voltak a múltamban, az eddigi barátnőkről, egészen hiúsági kérdésekig, például, hogy ha jobban őszülni kezdek, nem fogom majd festeni, mert mindenképp látszik egy bizonyos kor felett, inkább tarra borotválom (nem vagyok ősz teljesen, de vannak ősz szálak, a korán őszülés családi örökség.) Én nem tudok már többet tenni.

Többször azt hittem, hogy már kialakult egy bizalmas, intim viszony. Ha olyan a helyzet, éreztetem vele, hogy megbízhat bennem. De a teljes eredményhez az ő nyitottsága is kéne. Őszinte és támogató vagyok. Vagy majd az idő megoldja? Még mindig azt érzem, hogy sok mindenből kizár.          

 

 

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr2817924099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2022.09.05. 08:59:05

Az idő mindent megold. A paranoiás barátnőd kiidegel majd téged, te kopaszra borotválod a fejed és elmész karthauzi szerzetesnek. Ámen

Creativus 2022.09.05. 09:37:27

Normális emberi környezetben, és tipikus emberi viselkedés esetén nem lenne szükséges semmi különöset tenni a bizalomért. Egy nem tipikus emberi viselkedés viszont a másik számára bizalomvesztést eredményez. Ez eddig közhely.
A "mai világ"-nak csúfolt létmód azonban nem normális! Csak éppen normálisnak hitetik el velünk már gyerekkorunk óta. Nem csoda a társadalmi méretűvé duzzadt bizalmatlanság, amit csupán még a naiv lelkületűek nem vesznek észre.

Korunk - katasztrófába vezető - bajának két fő pillére van, melyek a látszat ellenére szorosan összefüggnek. A traumatizáltság, és a mindennapos függőségeink (addikcióink). A traumatizáltság egy évszázadra vezethető vissza, s generációnként újra termelődik (egyes írások szerint: hetedíziglen). A függőségek pedig a feldolgozatlan (feldolgozhatatlan?) traumákból erednek.

Az egész nyugati társadalomra jellemző, mindennapos súlyos függőségekre az addiktológusok világítottak nemrég (2018) rá, felismervén, hogy semmiben sem különbözik pl. a drogfüggőségtől, s a hatásmechanizmus ill. a következmények ugyanazok. Arra pedig Dr. Máté Gábor (magyar származású orvos) hívta fel a figyelmet, hogy a függőségek mindenkor a traumákból erednek, azok táplálják.

A függőség, és a megszüntetésére tett ösztönös kísérletek (s abban az elvonási tünetek) következménye a bizalomvesztés! A megváltozott hormonális egyensúly, a dopamin rezisztencia kialakulása egyértelműen ezt eredményezi, még akkor is(!) ha normális emberi környezetben lennénk. Ugyanis nem vesszük észre már a jó dolgokat, és a kis problémákat hatalmas bajokként látjuk magunk előtt tornyosulni. Létünk egy állandó menekülés a valóságtól, amely mintha mindenben ellenünkre lenne. S ezt az érzést a hétköznapi függőségeinkkel próbáljuk enyhíteni, tovább súlyosbítva állapotunkat, és egy ördögi körben ragadunk. S az ebből adódó viselkedésünk másokat (legsúlyosabban gyermekeinket) traumatizál, fenntartva a társadalmi traumatizáltságot, és a nem normális emberi környezetet.

A jelenség nem új, a történelem tele van vele, csak éppen mindebből csupán a "gyógymód"-t tanuljuk. Ma már ez a - valójában tényleg hatékony - gyógymód használhatatlan az atomfenyegetettség miatt. És érthetően nem is kívánjuk senkinek (még jómagam sem), hiszen csak károkkal (fizikai) jár. Ám a mai korban, fejlettségünk révén, a lelki károk is hatalmasak, és ez okozta a traumát 100 éve a világon. Tehát végképp alkalmatlan. Mégis vannak próbálkozások, éppen egy olyan területen, ahol a jólét mentálisan tönkretette (a függőségek által), a lakosság nagy részét.

Mit tehetünk? El kell fogadnunk azt a (hormonálisan is támogatott) igazságot, hogy az emberi lét csak küzdelmekkel tele normális, és a jólét benne egy tragédiába vezető, lassú folyamat. Fel kell ismernünk, hogy a külsőleg ránk erőltetett nehézségek éppen hogy értünk vannak, s nem úgy mint gondoljuk tévesen: ellenünk! A bizalom visszaállása egy nagyon hosszú folyamat.

Lorrh 2022.09.05. 11:19:34

@Creativus: "atomfenyegetettség" ???
te benne ragadtál a 60-70-es években?

Manapság rohadtul senkit nem érdekel az atomfenyegetettség, mert ennél valóságosabb bajaink vannak.
De tényleg!

body_andras 2022.09.05. 12:25:30

@Lorrh: én speciel nem vagyok nyugodt hogy az atomhatalmak bármikor készen állnak lenullázni a bolygót. szeretném hogy a gyerekemnek legyen élhető jövője. atomfegyvert lóbáló idióták közepette ez sajnos nem evidens.

Creativus 2022.09.05. 12:33:26

@Lorrh: Megértelek, hogy csupán ennyit értettél az egészből. A hozzászólásom pedig pont az "ennél valóságosabb bajaink"-ról szólt, pontosabban annak a gyökereiről.
Már közzétettem itt régebben, de most is iderakom a linket (Dr.Anna Lembke-től):
www.youtube.com/watch?v=9Zd9qvJUr-o
Dr. Máté Gábornak pedig nemrég jelentek meg könyvei itthon. Felkavaróak.

Real_Time 2022.09.05. 12:37:06

Írasd rá a lakásodat, egy pár évre csak elég lesz a bizalom jeléül :D

Lorrh 2022.09.05. 12:55:42

@Creativus: az ilyen okoskodások csak tebenned próbálják a világ megismerhetőségének és uralhatóságának vágyát kielégíteni.
Nem, a világ nem ismerhető meg és nem is uralható.
Hiába okoskodik Mátégábor vagy Freud vagy akárki.
Ahány ember annyi probléma és annyi nyomor és annyi féle pokol.

Aki terapaeuta és ebből él az persze sugall egy megoldás képet, amit te is átvettél.
Hogy ez és ez és ez a probléma, ha ezeket az okokat megszüntetjük akkor habzsidőzsi.

Itt az óriási tévedés!

Lorrh 2022.09.05. 13:06:01

@Creativus: Félre ne érts! Amit belinkeltél meg Mátégábor meg bárkiegyéb mind mind elmondanak az igazságnak egy icipici részletét. Te meg egy egy témára rárepülve, fellelkesülve a mindenre-megoldásként adod elő az éppen aktuális nézetet.
Én meg már túl öreg vagyok a lelkesedéshez, mert ez csak egy tizmilliomod része a valóságnak. És a sok milliárd ember meg mind mind szenvedésre vannak ítélve és nem! nincs megoldás, icipici enyhülések lehetnek, de a világnyomora örök marad.
A formái változnak a történelem során: ma már nem a létfenntartás az éhezés a tatárjárás a veszély hanem rafináltabb dolgok.

Az atomfenyegetés számomra totális blődség. Milliószor több esélye van hogy a gyerekeink autóbalesetben halnak majd meg, mégse tiltjuk el őket az autózástól. Képtelenek vagyunk felfogni a valószínűségek mértékeit.
Amit az agymosással a hatalom akarja hogy gondoljunk, féljünk, mi szolgalelkűen attól félünk.

Sztravinszka 2022.09.05. 14:56:21

Nekem fogalmam sincs. Van, amit az idő sem old meg, talán csak enyhít.

antisocialnetwork 2022.09.05. 18:37:23

Ezt egy poszter írta. De nem Poszter Sándor.

Sztravinszka 2022.09.05. 21:06:38

Szóval poszter a barátnőd egy atombunkert keres, ami tartós és biztonságos, kiszámítható. Megsérült, és ebben látja a megoldást, viszont az ember többnyire csak ember, változó, esendő, néha kiszámíthatatlan, mikor hogy. Előbb-utóbb nyilván döntened kell, hogy kell-e neked ez a hozott csomag, tudod-e kezelni, elviselni. A melót a barátnődnek kell magán elvégezni, és bár állítólag gyógyulunk, gyógyítjuk egymást a kapcsolatainkban, nem biztos, hogy ti ebben passzoltok. Mindenképp szomorú és nehéz, ami a barátnőddel történt, de ez van.

szeme közé, laposan! 2022.09.05. 21:28:16

Az igazi bizalmat az jelzi, ha szó nélkül lenyeli. Ha ez megvan, tudni fogod, hogy minden rendben.

Sadist 2022.09.05. 22:05:44

"Elmesélte, hogy volt egy nyitott kapcsolata, amivel egy darabig elégedett volt, majd amikor elkapott ezt-azt a fiújától, kiborult. Elárulta, hogy baleknak érezte magát, mert ő inkább arra számított, vagy attól félt, hogy a srác egyszer csak komolyabban akarja, ...de ami történt, meglepetésként érte."

Magyarul alfa-özvegy, az ilyenre kár energiát pazarolni. Dugd, amíg jólesik, aztán lapát!

VOGAben 2022.09.05. 22:21:07

Úgy ni... Következetes lány a javából! Belemegy egy nyitott balhéba, önként süllyed a tarisznya szerepbe, majd sérül... Az ilyen nem fordítva ül a lovon, hanem a ló hasa alatt húzatja magát a mocsokban. Röhejes.

fkv.119 2022.09.10. 11:31:52

"Miként érhetem el, hogy jobban bízzon bennem?"

Azzal hogy megudod az összes barátnőjét, és akkor féltékeny lesz, mert látja hogy bármikor átülhetsz egy másik kapcsolatba, na akkor jön meg hirtelen a bizalom. :)
süti beállítások módosítása