Gyereket szeretne, de házasságot nem

2022. november 10. 07:22 - csajokespasik

       

               „Szerintem gyereket nem úgy vállalunk, mint ahogy autót választunk, hogy „-vegyünk új kocsit? - Ja, miért ne, elfér...” - Két különc egy pár? Ha egy kapcsolat tartósnak mondott, még nem biztos, hogy stabil is, főleg ha a férfiban felmerül, hogy igazából a nő érzelmeinek kéne mélyebbnek lenniük.        

 
       

                Fedezd fel és használd!  Ha lazán ismerkednél, barátkoznál, de nyitott vagy egy kis extra kényeztetésre is, akkor a Barátság Extrákkal kapcsolat passzol hozzád. Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Üdv,
31 éves férfi vagyok. Már gyerekkorom óta van nálam valami, amit sokan érzéketlenségnek, ridegségnek vélnek, pedig nem az. Hogy pontosan mi a meghatározása ennek, én se tudom, de nem orvosi eset, hanem tulajdonság. Ezért rajtam is könnyen túlléptek az eddigi barátnőim. Főleg a neten ismerkedtem, és volt is pár akaratlan beégésem, az egyik emlékezetesebb, amikor megosztotta velem egy lány a közösségi adatlapját, és minden rossz szándéktól mentesen azt írtam neki, hogy látom, sok közös kép van az édesapáddal. Aztán írta, hogy az nem az apja, hanem a volt párja...Egy ötvenes, őszülő embert láttam, bárki félre értette volna.        

       

               Mióta saját lakásban élek, kialakultak az új szokásaim, de nem elviselhetetlenek. Van egy barátnőm, ő sem könnyű eset, de ennek tudatában jöttünk össze. Az előző barátja kihasználta, érzelmi megcsalás is volt, és én a barátaitól érdeklődöm a részletek iránt, hogy mi is volt az. Nem a pletykaigényem miatt, hanem azért, mert amit ő nem mond el, nekem az olyan háttérinfó lehet, amivel tudom, hogyan bánjak vele, mik az érzékeny pontjai. Segítem őt, ott vagyok neki, de nem vagyok sok, nem telepszem rá.
Viszont azzal tisztában vagyok, hogy csak azért, mert egy kapcsolat tartósnak mondott, még nem biztos hogy stabil is. Nem várom el, de szerintem a nőnek kell jobban, mélyebben és túláradóbban szeretnie. Mert nézem őt szex közben, és nem tartom kizártnak, hogy olyankor nincs is ott, vagy másra gondol... Nem tudom, mit szólna fordított helyzetben, ha én lennék ilyen. Nem élünk együtt, de már kétszer is bedobta a gyerek témát, elég könnyed hangon. Szerintem gyereket nem úgy vállalunk, mint ahogy autót választunk, hogy „-vegyünk új kocsit? - Ja, miért ne, elfér...” És kijelentette azt is, hogy bár szeretne gyereket, de házasságot nem. Amúgy neki is érdekes az emberekhez fűződő viszonya, mert amikor egyszer megkérdeztem, hogy szokott-e adományozni valamilyen alapítványnak, rávágta, hogy csak olyannak, ami állatokkal foglakozik, az emberek nem érdeklik. Ezt úgy emésztgettem egy ideig.
Vannak olyanok, akik hasonlóak hozzánk, mégis együtt maradtak és nem bánták meg?         

 

 

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr2517974846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

body_andras 2022.11.10. 08:33:40

Kevés az infó. Elvált szülők leánya-e a hölgy? Nehéz gyerekkora volt?
Abban semmi meglepő nincs ha az emberiségre egy fillér adományt nem áldoz - mert végülis adományoz ő akarata ellenére elég sokat az adóiból.
Ha szeretne gyereket és nem akar házasságot, akkor nagyon jól jártál. Sokkal rosszabb ha nem tervez veled hosszú távra, de csak azután dobbant hogy leszállítottál neki egy esküvőt, fényűző lagzit, esetleg egy kocsit meg egy házat is. Ha van gyerek és szétmentek házasság nélkül, abból sokkal nagyobb eséllyel lehet egészséges közös nevelésre számítani.

Real_Time 2022.11.10. 11:23:44

@body_andras: Az utolsó mondatodra azért nem vennék mérget. Én inkább emlékeztetném ezt a nőt rá, hogy azt a gyereket fel is kéne majd nevelni (méghozzá egy jópár éven keresztül).

Almandin 2022.11.10. 13:51:24

@body_andras: Tartásdíjat akkor is fizetni kell, ha nem veszi el a nőt.
Szerintem egy nagyon kiábrándult ember lehet a nő, amit nem is csodálok. Nem akar mélyebb köteléket, nagyon megsérülhetett korábban. Jó volt az a mondatod, hogy az emberiségre amúgy is költ az adók miatt. Mondjuk én néha szoktam embereknek is adni, ennyire azért nem utálom őket, de elég a híreket bekapcsolni vagy a történelmet tanulmányozni, hogy rájöjjünk, milyen szörnyűek is az emberek.
Azt nem tartom jónak, hogy ismerősöktől tudakozódik a nő előéletéről. Egyrészt ez kémkedés, másrészt idővel amúgy is elmond dolgokat, ha nem, az is az ő dolga. Nem kell ennyit foglalkozni a múlttal. Posztolónk elég féltékenynek látszik, még a másik gondolatait is uralni akarná, ami szerintem már beteges. Amúgy valóban lehetséges, hogy a nőnek lehetett valami nagy, plátói szerelme, amin nem tud túllenni, ezért se tud igazán mélyen kötődni a posztolóhoz. Szeretne gyereket, sürgeti az idő, de nem akar egy férfi mellett se komolyabban elköteleződni.
A posztoló helyében én döntenék, megfelel-e ez a lazább kapcsolat, vagy inkább olyat keresnék, ami szorosabb. Ezt neki kell eldönteni, nem nekem vagy a többi hozzászólónak.

Sadist 2022.11.10. 14:10:39

Elég szokatlan, hogy gyereket akar, házasságot meg nem. Azt remélem mondanom se kell, hogy nehogy gyereket csinálj neki! Kizárólag gumiban dugd, aminek a megsemmisítéséről te magad gondoskodj!
Családot normális, fejben is ép nővel alapítunk, nem ilyen roncshalmazzal.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.10. 18:30:11

"megkérdeztem, hogy szokott-e adományozni valamilyen alapítványnak, rávágta, hogy csak olyannak, ami állatokkal foglakozik, az emberek nem érdeklik. Ezt úgy emésztgettem egy ideig."

Ebben speciel igazat adok neki Először is az van, amit @body_andras: írt, az adója révén épp eléggé segíti a rászorulókat -is, na meg azokat, akik nem szorulnak rá.

Másodszir: az állatok sokkal kiszolgáltatottabbak a legnyomorultabb embernél is. Nem kapnak segélyeket, nem védi őket semmiféle szociális háló. Míg egy ember csak akkor hal éhen vagy fagy meg télen, ha nem kér segítséget, végső esetben nem veszi igénybe a hajléktalanszállót, addig a sorsukra hagyott, gazdátlan állatok szinte kizárólag az állatvédő alapítványokra számíthatnak.

Én az Országis Mentőszolgálat alapítványán kívül kizárólag állatvédőknek, állatkórházaknak szoktam pénzt küldeni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.10. 18:33:37

@Almandin:

"Nem kell ennyit foglalkozni a múlttal."

A partner múltjában megtalálod a saját jövődet az adott partnerrel.

Almandin 2022.11.10. 18:45:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez részben igaz lehet. Azonban, ha valaki nem egy kis faluban él és olyat választ, akivel ismerték egymást kisgyerekkoruk óta, meg a falu szája mindent tud róla meg a családjáról 50 évre visszamenőleg, le se ellenőrizhető valakinek az előélete. Emiatt jobb kockáztatni. Nincs idegesítőbb, mint a másik után folyton nyomozgató, róla a háta mögött sunyin informálódni kívánó ember. Egyedül annyit tartok elfogadhatónak, hogy valaki megnézze a másikról az interneten fellelhető információkat (már ami nyilvános). Én pl. az eddigi partnereimmel úgy találkoztam, jöttem össze, hogy nem volt velük közös ismerősöm, nem a szomszédban laktak, én se ismertem évtizedek óta őket. Ilyenkor valóban rizikós, mert igaz a mondás, hogy messziről jött ember azt mond, amit akar. De ez a modern élethez hozzátartozik, ha úgy tetszik, ez az ára annak, hogy nem kell a falu szájától tartani, ami pokoli lehet, olyan, mintha folyton be lennél kamerázva. Én se nyomozgattam a partnereim után, volt, hogy megnéztem, van-e valami róluk a neten, de annyi. Nyugodtan szeretek élni, csalódni meg bárkiben bármikor lehet. Ezek a nyomozgatós emberek garanciát akarnak vállalni mindenre. Olyan, mintha nem mernék vállalni az élettel járó kockázatokat. Eleve a féltékeny ember is valójában önmagában bizonytalan, ezt vetíti ki a partnerre. Egészséges ember nem, vagy csak kismértékben féltékeny.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.10. 19:02:39

@Almandin:

Egyetértej veled, a nyomozgatásr én sem helyeslem. Némi emberismerettel többnyire kitalálható, mikor hazudik az illető a múltjáról. Az is árulkodó, ha pár hónapnyi kapcsolat után is kerüli a témát - főleg ha te meséltél neki magadról.

Abban is egyetértek, hogy vállalni kell a rizikót.

VOGAben 2022.11.10. 20:40:50

Pedig fontos a rendezett előélet. Én 25 évesen tipikus naív hülye voltam. A csak kb. 80 kilométerről érkezett exem múltbeli "disznóságaira", már csak a gyerekünk születése után évekkel derült fény. Így utóbb már persze feleslegesek, a mi lett volna ha kezdetű agyalások... DE azért az elég beszédes, hogy a 19 éves fiam így nyilatkozott pár hónapja: "Tudod apa, én szeretem az anyámat de emberileg nem tartom túl sokra." Na ezt azért jobb lett volna másként intézni. Más nővel. Tisztességessel. Szóval nem árt kicsit szétnézni!! Egy életünk van, és a gyerekünknek is... Nincs olyan, hogy mindegy!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.10. 21:27:37

@VOGAben:

"Egy életünk van, és a gyerekünknek is..."

A gyerekednek egy élete se lenne, ha más nővel jöttél volna össze.

Lorrh 2022.11.10. 21:58:31

@Almandin: Most jöttem Kenyából egy szafariról és képzeld a vadállatok még szörnyebbek az embernél! Meséli a maszáj guide-unk, hogy néha kedvtelésből ölnek és ott hagyják az áldozatot, nem eszik meg, nem kell nekik. A anyamalac meg ott sír a megölt kölyke felett.

Almandin 2022.11.10. 22:09:09

@Lorrh: Ez tényleg igaz. A macskák is sokszor kedvtelésből ölnek. Az állatvilágban a létért való harc nagyon kegyetlen. Ennek ellenére szeretem az állatok többségét, nem antropomorfizálom őket és sokukkal jó barátságban vagyok.

God Harald 2022.11.10. 22:18:52

@Almandin: én is szeretem az állatok többségét, sőt együtt is dolgozom velük!:)

Almandin 2022.11.10. 22:47:03

@God Harald: A lényeg, hogy barátként tekintsünk rájuk, ne emberi lényként és ne gyerekpótlékként. Attól pl. kivagyok, ha valaki a macskája apjának-anyjának nevezi magát. Én inkább egy velem egyenrangú, másik felnőtt egyedként nézek rájuk, akik más faj egyedei és az életükre más szabályok vonatkoznak.
Pl. a madarak is kilökik az életképtelen fiókáikat a fészekből. Egy embernél ez ma már hatalmas bűn, de az állatra nem tudok ezért haragudni, nem ember, nem az emberi világ erkölcsei szerint él. Vagy pl. az állat párosodik a saját anyjával, testvérével is, természetesen ezért se hibáztatható. A vérfertőzés az emberi világban más megítélés alá esik.

VOGAben 2022.11.10. 22:55:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen. Az egy másik gyermek lett volna. 50%-ban. De nem egy moslékelőéletű anyával megáldva... Már bocsánat, hogy elnézést kérek! :D Nincs két egyforma sors. Nekem sikerült beleválasztanom anno. Nem egy gyerek és férj élete látta már kárát a szociopata anyák/feleségek mesteri színjátékainak. (Nem minden anya szent... mint ahogyan az apák sem csupa vadállatok.)

God Harald 2022.11.10. 23:09:12

@Almandin: hát konkrétan a kollégáimra, főnökeimre gondoltam!:)
Amúgy szeretem az állatokat, gyerekkoromban is jól kijöttem velük. Ezt ők általában megérzik és a bizalmukba fogadnak. Tavaly pár napot egy tanya jellegű vendéglátó helyen voltunk. Mindig lógott rajtam pár macska vagy kutya. Egyszer túra után kiültem egy csomag pisztáciával és egy sörrel a nagyteraszra nézni a tájat a naplementében. Egy retriver-szerű idősebb kutya odajött, kért a pisztáciából. Ezt megfeleztük, érdeklődött a sör iránt is, de elmagyaráztam neki, hogy jobb ha nem szokik rá. Megértette, egész jól elbeszélgettünk.:)

Almandin 2022.11.10. 23:33:31

@God Harald: Köszi, egy pillanatra azt hittem, hogy pl. lovardában dolgozol, vagy valami hasonló.

God Harald 2022.11.10. 23:52:23

@Almandin: hát sajnos nem! De valamilyen szinten kötődik a munkám a lóerőkhöz:)

Real_Time 2022.11.11. 05:10:34

@Almandin: Már bocs, de ha a hölgyike gyereket akar akkor ott nem lehet laza kapcsolatról beszélni.

"Posztolónk elég féltékenynek látszik, még a másik gondolatait is uralni akarná, ami szerintem már beteges."

Tehát a szokásos a feminista narratíva, a férfi a szemétláda, a nő pedig csakis áldozat lehet. Kíváncsi lennék hogy azonos nemű párok esetén is rögtön ez lenne-e az első gondolatod, főleg hogy arra nem ír a woke kézikönyv semmit. A gyerektartás pedig osztott elhelyezés esetén egyébként pont hogy nem jár. Nem 1922-t írunk.

Almandin 2022.11.11. 21:25:02

@Real_Time: Én úgy tudom, gyermektartást annak kell fizetni, aki a gyerek genetikai apja. Én hallottam olyan esetekről is, ahol laza kapcsolatban élőknél becsúszott a gyerek, bizonyítható volt, ki az apa és utána tartásdíjat fizetett a gyereknek, annak ellenére, hogy az anyjával egy napig se éltek együtt. Kérhet az anya genetikai vizsgálatot annak érdekében, hogy az apa ne tagadhassa le, hogy ő a biológiai apa. Utána úgy tudom, hogy kötelezhető az apa gyermektartásra. Igazából egy jogászt kellene erről megkérdezni, mert én nem vagyok az, nem tudom, mi a teendő ilyen esetben.
Ha esetleg nálunk az anya nem tudná az apát kötelezni a tartásdíj-fizetésre, akkor vagy nagyon felelőtlen, vagy nagyon gazdag nővel állunk szemben. Előbbi esetben nem gondolta végig, miből nevelné fel a gyereket, a második esetben egyedül se gond, akkora vagyona van.

Almandin 2022.11.11. 21:32:19

@Almandin: Itt van, megkerestem, az utolsó bekezdés említi a lényeget:
drmakoklaudia.hu/2021/08/21/elettarsi-kapcsolatok-bejegyzett-elettars-vagy-regisztralt-elettars/
Tehát egy férfi mindig húzzon gumit, ha nem akar esetleg fizetni. Egyéjszakás kapcsolat esetén is jár a gyereknek a tartásdíj, ha rá tudják bizonyítani az apaságot.

Billy Hill 2022.11.11. 23:51:20

@Real_Time: "Tehát a szokásos a feminista narratíva, a férfi a szemétláda, a nő pedig csakis áldozat lehet. Kíváncsi lennék hogy azonos nemű párok esetén is rögtön ez lenne-e az első gondolatod, főleg hogy arra nem ír a woke kézikönyv semmit"

Sztem egyszerű lehet a képlet: Két homokos férfi által alkotott pár - mindketten genyák. Két leszbikus nő - angyalok. Gond csak az átmenet alatt álló vagy már tranzicionált emberekkel lehet, itt érzésem szerint a nőből féfivá alakuló személy gonosszá válik, míg a férfi-nő irány természetesen kipurgálja a hímsovén devianciákat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.12. 07:52:24

A képlet nem ilyen eccerű. Mer' mi van, amikor egy férfias leszbi (egy butch) és egy kimondottan nőies leszbi (egy femme) alkot egy párt? Ott a butch is angyal, csak mert p*na van a lába között?

A nagy kérdés persze a homokos férfi párokra is áll.

Na meg mi a helyzet a biszexekkel vagy az uni homokosokkal?

Ezek az élet igazán nagy kérdései, amelyek bizony eldöntik az Univerzum végső sorsát.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2022.11.13. 20:23:11

@VOGAben: Hát igen, ezen sajnos már nem tudsz változtatni, de a történeted tanulságul szolgálhat másoknak.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2022.11.13. 20:33:48

@Almandin: „Eleve a féltékeny ember is valójában önmagában bizonytalan, ezt vetíti ki a partnerre. Egészséges ember nem”

Aki meg kicsit sem, az nem akar szembe nézni azzal, hogy átverik.

fkv.119 2022.11.22. 11:45:29

"Szerintem gyereket nem úgy vállalunk, mint ahogy autót választunk, hogy „-vegyünk új kocsit? - Ja, miért ne, elfér...”"

Dehogynem! Ilyenek a megélhetési kurvák. Akik a pénze mennek. Fizesd a gyerektartásit, oszt jónapot...
süti beállítások módosítása