Vannak, akik mindig a legjobbat keresik

2023. január 17. 07:29 - csajokespasik

       

               Ha egy kapcsolatban nincs komolyabb probléma, de a másik fél összefut olyasvalakivel, akit a párjánál többre értékel, törvényszerű, hogy azonnal le fogja cserélni azt, akivel épp együtt van? Mindez jellem vagy ösztön kérdése?        

 
       

                Fedezd fel és használd!  Ha lazán ismerkednél, barátkoznál, de nyitott vagy egy kis extra kényeztetésre is, akkor a Barátság Extrákkal kapcsolat passzol hozzád. Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Nem saját probléma, csak egy elméleti kérdés: amikor valaki szakít, nyilván úgy a tisztességes, hogy utána egy darabig egyedül van, majd kis idő után keres mást. De azt is hallom, hogy sokan vannak olyanok, akik mindig a legjobbra vágynak, és ha jó kapcsolatban is vannak, egyből dobják, ha szembe jön egy még jobb, nem törődve a másik érzéseivel. Abba se gondolnak bele, hogy az új vajon beváltja-e majd a hozzá fűzött ígéreteket. Én személy szerint nem tapasztaltam testközelből ezt, de sokfelől hallom. Tényleg ilyen sűrűn előforduló dolog ez, hogy egy működő kapcsolatban, ahol nincs komolyabb indok egyébként a szakítás mellett, egy nő egyszerűen csak leváltja párját egy jobbra, ha lehetősége adódik rá?        

       

               És ami addig jó volt, hirtelen már nem jó? Kedden még jó volt, de szerdára már nem, csak mert hirtelen másban gondolkodik? Utána pedig töpreng az elhagyott, hogy vajon az a másik, akiért dobták őt, vajon mióta lehetett meg neki?
Hozzátenném, hogy biztos vannak olyan férfiak is, akik ugyanezt megteszik, de mindez jellem vagy ösztön kérdése? Mert ha így van, akkor soha nem is szerette mélyen a másikat. Én sosem tudtam könnyen szakítani, és ha velem szakítottak, azt is nehezen viseltem, ha volt komolyabb indok, mondjuk elhidegülés, de azt felfogtam. De csak azért nem váltottam le senkit, hogy egy percig se maradjak egyedül. Minden párnál vannak olyan dolgok, amiket máshogy mérlegelünk, pl. egyik volt páromnál történt olyan, hogy nem láttam egy üzenetét, mire a Facebook-ról megkeresett egyik rokonomon keresztül hivatott fel, pedig semmi életbevágó nem történt, csak nem reagáltam rögtön.         

 

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr9418028020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Topicska 2023.01.17. 09:43:39

Nem törvényszerű, de gyakori. A nőknél ez egy evolúciós ösztön, hipergámiának hívják. De az a nő, aki már meghaladta az ösztönlény szintet, az nem így viselkedik. (Meg amúgy féfiaknál sem, de ott egy-két űbermenő csávót leszámítva nem is annyira jellemző ez.)

vanderkaay 2023.01.17. 12:28:09

"Tényleg ilyen sűrűn előforduló dolog ez, hogy egy működő kapcsolatban, ahol nincs komolyabb indok egyébként a szakítás mellett, egy nő egyszerűen csak leváltja párját egy jobbra, ha lehetősége adódik rá? "

Tényleg
Sok szeretettel üdvözlünk az úgynevezett valóságban

VOGAben 2023.01.17. 13:37:22

Kamu poszt egy óvodás tollából...

Mindenki a legjobbat keresi! Csak amíg egy átlagos férfi megörül egy elég jó nőnek is, addig a nő szinte biztos hogy nem fog kitartani, sőt szóba sem áll a saját szintjebeli emberrel. Legfeljebb egy időszak, penzum letudta erejéig. Ez már olyan szinten lerágott csont téma, hogy már a kutyák dögtetemeit is felfalták a nyűvek.

Lesbőltámadó Szárítókötél 2023.01.17. 13:47:22

"egyik volt páromnál történt olyan, hogy nem láttam egy üzenetét, mire a Facebook-ról megkeresett egyik rokonomon keresztül hivatott fel"
Ez önmagában elég ok a szakításra, kivéve, ha valaki pszichiátria szakvizsgára készül és otthon is gyakorolni akar.

antisocialnetworkagain 2023.01.18. 04:52:00

Úgylátom, már nem tudnak mit kitalálni, ezért ilyen ""elméleti kérdést " tesznek fel. Teljesen lenullázódott ez a blog. Talán igénybe kellene venni az AI-t.

Real_Time 2023.01.18. 06:26:59

@vanderkaay: Természetesen ennek azért megvan a feminista törvényi rendszere is, amire jó példa egy házasság esetén a válás. Ha egy szép napon olyan törvényt hoznának, hogy a válás minden költségeit a válást kezdeményező fél állja, lemondva egyúttal a "közösen szerzett" vagyonrészről (amely kifejezés önmagában egy vicc), akkor bizony már másnaptól másképpen nézne ki a válási statisztika. Jelen pillanatban ugyanis a válásokat 80%-ban a nők kezdeményezik (mivel nekik éri meg).

body_andras 2023.01.18. 12:19:24

@Real_Time: sőt, eleve azért házasodnak, mert a "üzleti tervben" ott van a válás.

Andy73 2023.01.18. 23:12:07

Összefutni rengeteg emberrel lehet, akik között lehet sok vonzó. Ezért fontos, hogy ha valaki komoly, tartós kapcsolatra vágyik, akkor egy idő után el kell köteleződni, eljegyzés, majd esküvő. Ahogy néhány kommentelő megjegyezte, a házasságok közül is sok felbomlik, de az élettársi kapcsolatok közül még sokkal több, és még gyorsabban, gyakorlatilag bármikor. Ha nincs esküvő, akkor nincs is mit számon kérni.

aefzuj 2023.01.19. 00:54:16

Dikk, a sok húje elméletben csodáskodik a valóság dolgain? Hinnye!

Bandibacsi34 2023.01.20. 06:09:16

@body_andras: Vissza kell térni a jó katolikus "nincs válás!" szabályozásra. Ugyis csak 120 éve találták ezt ki. Eleve aki a szerelemre epiti a hazassagot, az homokvarra epit!!
De egyebkent a viccet felretevve es igy igaz!
süti beállítások módosítása