Úgy viselkednek, mintha 200 éve házasok lennének

2023. március 06. 07:47 - csajokespasik

       

               Adott két ember, akiket nem köt össze se házasság, se gyerek, se bármi közös, simán lehetnének egymás nélkül, kereshetnének mást, mégis úgy viselkednek, mintha már 200 éve együtt lennének. Ilyen amikor a gyűlölet összetart.        

 
       

               Fedezd fel és használd!  Ha lazán ismerkednél, barátkoznál, de nyitott vagy egy kis extra kényeztetésre is, akkor a Barátság Extrákkal kapcsolat passzol hozzád. Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Nem rólam szól a történet, csak nehezen tudom beleképzelni magam ebbe a helyzetbe, mert kapcsolatnak se nevezném ezt. Ismerem egy ideje ezt a két embert. Annyi köti össze őket, hogy egy panelban laknak. Én vagyok a közös ismerős, és mindkét féltől kapom a műsort. Nem tudom, mi volt köztük eddig, lehet, hogy semmi, lehet, hogy már minden. Mindkettő erős negyvenes. A nő állandóan azt panaszkodja, hogy ha annak idején kimegy külföldre, most hol tartana és mi minden lehetett volna, erre a pasi meg cinikus, mondja neki, hogy minek jön mindig ezzel, a múltnak már annyi, a jelent kell elfogadni, és ha így érzi, miért nem vadászott le egy gazdag férjet... Na, és kb. ilyenekből robban vita, amit csak nézek. A két álláspont összecsattan, és sehova se tart.        

       

               Naponta összevesznek és kibékülnek. Így emiatt valahol kiegészítik egymást és bizarrul passzolnak mégis (?) - komplikált helyzet, mert érzelmileg nem nyújtanak egymásnak sokat. Lesznek, akik megszólnak, hogy minek ütöm bele az orrom a dolgukba, és azt tudom válaszolni, hogy mert érdekel, miért lesznek valakik ilyenek, és mert mindig belevonnak engem is ebbe, gondolom közönségnek.
Ha hozzám jönnek, alig bírom kirakni őket és még a folyosón is tovább nyomják ezt. Nem értem, hogyha a másik ember jelenléte - legyél vele akármilyen kapcsolatban -, kezd fojtogatóvá válni, miért kell többször is nekifutni a dolognak? Nem tudnak ellenállni egymásnak, vagy a vita az előjáték, vagy már mindenen túl vannak és csak a gyűlölet élteti a „szerelmüket”?
Adott 2 ember , akit nem köt össze házasság, se gyerek, se közös bármi, lehetnének egymás nélkül simán, kereshetnének mást, mégis jelen van az egymás oltogatása és a féltékenykedés, mintha már 200 éve házasok lennének. Mégis van olyan szakaszuk, amikor egymás kedvére akarnak tenni.
Amúgy mindkettőnek volnának egyéb opcióik is. Mégse tudnak megválni egymástól. Mindig itt kötnek ki, már a környezetük is lenézi őket. Ez valami kiégés -féle, vagy a középkorúak romantikájának egy megnyilvánulása?         

 

 

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr118064880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2023.03.06. 08:24:59

"kezd fojtogatóvá válni"
helyesen folytogató.

body_andras 2023.03.06. 11:21:45

@Lorrh: úristen, megidézed a nyelvtannácikat! mit kapsz te ezért...

Lorrh 2023.03.06. 11:29:53

@body_andras: " megidézed a nyelvtannácikat"
Hejesen: meg idézed a nyelv-tan nácikat.

Real_Time 2023.03.06. 11:46:53

@Lorrh: Te nem itt a blogban szereplő párocska valamelyik tagja vagy véletlenül? :D

_krampampuli_ 2023.03.06. 12:13:15

@Lorrh:
Ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna.
Nyelvtanilag helyes a fojtogató.
A posztnak nem sok értelmét látom, de az más kérdés.

Lorrh 2023.03.06. 13:01:13

@_krampampuli_: trollkodok csak. Az a fogó aki nem érti. Most te vagy a fogó! husss!

@Real_Time: véletlenül DE :-)

Cs. Tibor 2023.03.06. 14:34:20

@Lorrh:
(poszton kívül)
Bizony nehéz a magyar nyelv, különösen az ellipszilony:
folyik, folytat - fojtogat, megfojt vagy pl. súlyos - sújt, sulytás nem könnyű rátalálni a helyesre.
De például kétféleképpen írhatjuk helyesen azt, hogy bója - bólya

Sadist 2023.03.06. 14:37:16

"Amúgy mindkettőnek volnának egyéb opcióik is."

Biztos vagy te ebben? A 40+-os nőnek már rég kakukkoltak, saját gyereke már biztos nem lesz, ergo a házasságnak sincs semmi értelme, a pasas meg egy alsó polcos lúzer, ha a negyvenes éveire nem volt képes semmi egzisztenciát és önbecsülést építeni, számára az öreg hárpia az elérhető szint.

antisocialnetworkagain 2023.03.06. 18:27:59

Érdektelen. Lapozzunk kérem. Jöhet a következő.

Lorrh 2023.03.06. 18:45:38

@Cs. Tibor: poszton kívül nem lehet, csak posztón bellül.

God Harald 2023.03.07. 22:31:18

Bomlanak egymásért?
süti beállítások módosítása