„Vegyél guminőt, az nem hisztizik!”

2023. május 08. 07:37 - csajokespasik

Sok pasi elég könnyen rávágja a barátnők bizonyos reakcióira a hiszti kifejezést, anélkül, hogy tisztában lennének vele, mit is nevez a népnyelv annak. Akinek csak általános fogalmai vannak róla, olyan helyzetekre alkalmazza, amiket nem ért, vagy amik kapcsán ellenkező véleményen van. Posztolónk nem túlélője akarna lenni egy kapcsolatnak, hanem elégedett szereplője.

 

Fedezd fel és használd!  Ha lazán ismerkednél, barátkoznál, de nyitott vagy egy kis extra kényeztetésre is, akkor a Barátság Extrákkal kapcsolat passzol hozzád. Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Még egy éve se voltunk együtt, de már kezdett élhetetlen lenni. Ha jogosan mondtam valamit, azt mondta, direkt cseszem el a jókedvét a hisztimmel..., mindig ez volt a vesszőparipája, hogy betegesen hisztis vagyok. Érdekes, ezt még egyik exem se mondta. Mert te, akinek nincs szakirányú végzettsége, te aztán tudod, mi a hiszti; te, aki ebben nagyon tapasztalt vagy...milyen jogon diagnosztizálsz, te, akinek azért nem működtek a kapcsolatai korábban sem, mert ott is hisztiket láttál - honnan tudod, mi a hiszti? Mit nevezel annak? Megmondom: ha nem szereti a párod azt csinálni, amit te, vagy nem nézi el neked azt, amit magadnak nagyvonalúan elnézel – na, az neked a hiszti. Vegyél guminőt, az nem hisztizik.

Minden pasinak olyan könnyű rávágni ezt a kifejezést olyan helyzetekre, amikből fel akarja menteni magát...és akkor is, ha valami nem jön be, vagy érthetetlen. Egyszer megtudtam, hogy nélkülem ment el iszogatni/ szórakozni egy olyan napon, amit lemondott nekem, hogy nem ér rá...erre nem azt mondta, hogy bocs, vagy valami, semmi mentegetőzés, helyette egy egyszerű kérdés bukott ki a száján: honnan szedtem az infót? Honnan tudtam meg az igazat?
Ha én ragaszkodtam a pontossághoz, azt kényszerbetegségnek titulálta, de ha ő ragaszkodott ugyanehhez, az katonás rendszeretet volt.

Ha - szerinte - kihívóan öltöztem, az is egyfajta hiszti megnyilvánulása, mert őt provokálom, hogy másoknak is akarok tetszeni! Véletlenül se neki öltözhetek ki...biztos van valami szándék mögötte. Ezt az önzőzés alapú stílust akkor szedhette fel, amikor külföldön élt egy darabig, és ott csak egy zárt közösségben mozoghatott, nem igazán voltak ott más barátai. Aztán hazajött, és már azt az új eszmét kezdte követni.
Mivel engedékeny vagyok és a középútra törekszem, többször kértem, hogy csatlakozhassak majd a barátaihoz valamikor, nem maradnék sokáig- na, azt nem lehetett. Pedig csak szeretném megismerni őket, „- Ne akard megismerni őket” - mondta.... de, legalább nagyjából tudjam, ki-kicsoda. Párszor magával is vitt, de végig feszült volt, nem értettem, miért. Szégyell? FÉLT? Pedig könnyen barátkozom, hamar megtalálom a közös hangot más emberekkel. Ő ezzel szemben megismerte szinte az összes barátomat, ő akarta, én meg hagytam, miért ne, fordítva is elvárom. Nekem ez természetes.

A lényeg, hogy volt egy utolsó vacsoránk, amihez ő ragaszkodott, ez már a kimondott szakítás után következett. Őszintén elmondtam neki, mit gondolok. De ma is, mindezek tükrében, ha magamba nézek, nem hiszem, hogy én voltam ebben a viszonyban a hisztis. Ezek miatt nem volt okom nem azt érezni, hogy nem vagyok neki annyira fontos. Szóval, vége volt. De én nem túlélője akarok lenni egy kapcsolatnak, hanem elégedett résztvevője, és ha máshogy nem megy, a szakítás után is maradhatna szép emlék.

 
9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr5918119076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sadist 2023.05.08. 14:52:22

Már megint mi ez a hisztiposzt?

javított állomány 2023.05.08. 15:14:03

Hát tényleg inkább guminő. Pár évtized múlva meg egy cyborg.
Ja és az alapvicc a mexikói szopós békáról
-Na milyen? kérdezi az asszony
-Tanítsd meg főzni, és utána húzz a picsába. :-)

antisocialnetworkagain 2023.05.08. 18:53:21

Az utolsó vacsora az vallási dolog, esetleg kivégzés előtti lehet. De hogy szakítás után közösen enni? Volt étvágyad? Te nem csak hisztis vagy , hanem valamiféle .....pata.

body_andras 2023.05.09. 06:41:25

Arról hisztizik hogy hisztisnek merik nevezni. Ördögi kör!

2023.05.09. 07:56:48

@body_andras:
A hisztéria szó, a szexuálisan túlfűtött nő jelző szava, ha már ennyire okosak vagyunk....
Tudod hogy kezelték a problémát?

Talán annyi elég, hogy emiatt az első elektromos háztartási berendezés vibrátor lett, mert az orvosok keze gyakran görcsbe állt.

Nagy szívesen máskor is.

body_andras 2023.05.09. 09:30:24

@kiskutyafule: igen tudom. Ámde poszterina sem a "hisztériát" említette, mint ahogy én sem. A "hiszti", annak ellenére hogy előbbinek a becézős szlenges változataként jött létre, és már nem azt jelenti. Szájhagyomány útján tudatosult bennünk, milyen az aki hisztis és mit csinál amikor hisztizik.
De megértem a rosszalló tekintetedet, én pl gyűlölöm a "milánói makaróni" ételnek nem nevezhető moslékot, mert semmi köze Milánóhoz. Mégis elfogadom hogy így hívják ezt a szart.
By the Way, az orvostudomány - ha jól tudom - nem ismeri el a hisztériát mint kórtünetet. Viszont a vibrátoros doki egy nagyon hasznos sarlatán volt, az egyszer biztos, maximálisan megsüvegelem a sikerét.

Andy73 2023.05.09. 09:31:59

Alapvető infók hiányoznak, nem írod, hány éves vagy, hányadik párkapcsolatod, meddig éltetek együtt, bár az kiderül, hogy több mint egy évig. Az világos, hogy nem illettetek össze, de ez már sokkal hamarabb is kiderülhetett volna.
Ha tartós kapcsolatra, esetleg családra is vágysz, akkor jobban gondold meg már azt is, hogy kivel költözöl össze, különben könnyen beleszaladhatsz még több ilyen kapcsolatba, és aztán azt veszed észre, hogy elszálltak az évek.
Egy kapcsolat sikere vagy kudarca mindenesetre általában mindkét félen múlik, de itt már korábban is láthattad volna, hogy ez nektek nem megy.

God Harald 2023.05.09. 14:31:34

Minden nő hisztis, csak a lappangási idő változik. Van aki hosszú időn keresztül tünetmentes. Ezzel együtt kell élni! A férfihiszti viszont megbocsáthatatlan! :)

2023.05.10. 21:53:34

@body_andras:

Megintcsak egy félreértés, a szó még mindig ugyanazt a tüntetet írja le csak a mögöttes ok ami átlényegült azóta.
süti beállítások módosítása