Átformált a kedvére; utána hagyott el

2024. március 11. 07:44 - csajokespasik

       

                Posztolónk még így utólag is szeretné megérteni a hasonló nők gondolkodását. Volt egy barátnője, akit az összeköltözés után ismert meg jobban. Belement a követeléseibe, mindenben behódolt neki, hagyta átalakítani magát, mégis lelépett. Teljesítette az elvárásait, akkor mégis hol hibázott?        

 
       

               Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Nem mostani történet, közel tíz éves, de tanulságosnak gondolom - a mai nők közt már biztos ritka az ilyen típus...
Amikor összejöttünk még minden rendben volt részemről. Aztán jött az összeköltözés. Mindenről leszoktatott, mindent feladtam érte. Ma is csodálkozom magamon, hogy akkor ezekbe belementem. Talán mert szerettem, meg akartam tartani, így háttérbe szorítottam magam. Aztán olyan volt, mintha már egy hosszú házasságban éltünk volna, nem járogattam el sehova, a barátaim zöméről letiltott. Kettesben sem szeretett elmenni valahova.        

       

               Előtte sem voltam rendetlen, de ő a saját rendjét és életritmusát erőltette rám. Akkor vettem észre, hogy ezt nem kéne elviselnem, amikor irigykedve néztem mások működő(nek tűnő) kapcsolatát. Engem semmi nem zavarhatott, amit ő csinált, mert az úgy volt jó. Hagytam. Jó kutya voltam.
A lényeg, hogy mindenben behódoltam neki, ÉS utána lépett le, indok nélkül, hirtelen. Teljesítettem az elvárásait, akkor hol hibáztam? (lehet, hogy ebben?) Még így utólag is szeretném megérteni a hasonló nők gondolkodását.
De annyit köszönhetek neki, hogy ma is igyekszem odafigyelni magamra és jó társ lenni.          

 

 

12 komment
Címkék: emlék

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr2218350841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2024.03.11. 12:13:50

Egy narcisztikus pöccsnek feladtad magad. Nem szabad, tanulópénznek jó volt. Tanulj belőle. Senkinek sem hódolunk be! Érteeeem?!

Capillarissa69 2024.03.11. 12:28:07

Mint a már egyre közismertebb, léteznek bőven nők között is NPD-s (nárcisztikusnak hívják), és APD-s (régen - félreérthetően - pszichopatának, ma aszociálisnak nevezett) személyiségzavart mutató személyek. Ezek mellett élni, egy társfüggőségünk alakul ki, s benne ösztönszerűen az ő bántásait a sajátunkkal hárítjuk el, s emiatt ő - idővel - úgy véli, hogy mi vagyunk a nárcisztikusak. S mivel ma - a nárcisztikusságot ismertetők szerint - az a leghatékonyabb mód, ami a "No Connect", azaz a teljes elhagyás, ő ezt realizálta a tanácsadások alapján. Ha APD-s volt, akkor neki könnyen ment, ha NPD-s, akkor előtte talált más áldozatot, akit az új "forrásának" használ, és ugyanez lesz annak is a sorsa, mint a tiéd.

A tartós társfüggőség (codependencia) végső soron C-PTSD sérülést okoz, mely tüneteiben szinte egyezik a BPD-vel (Bordeline személyiségzavar), ami jól kezelhető, ellentétben az NPD-vel. Ne hagyd magad visszacsábítani (szakmai zsargonban visszaporszívózni), mert semmi sem változik. A problémát éppen az okozza, hogy igyekszel mindenben az elvárásainak megfelelni, de ez neki sohasem lesz elég, mint ahogyan egy drogosnak sem elég az egyre több és egyre minőségibb szer.

Sajnos napjainkban sok a tévhit, az ismerethiány a személyiségzavarokkal kapcsolatban, és még nem teljesen nyilvánvaló (nem hozzák nyilvánosságra), hogy ezeket az 50 éve tartó fogyasztói társadalom erősíti ki, a bőségével a kényelmi eszközeivel, és az élvezeti forrásaival, köztük pl. a teljesen szabadjára engedett szexualitással . A mai létünk egy hedonista csapda.

Sztravinszka 2024.03.11. 18:41:56

@Capillarissa69:
Dehogynem hozzák nyilvánosságra. Nyílt diskurzus, viták, elemzések tárgya a mai társadalmat általánosan jellemző nárcisztikus vonások, tendencia. Ez tény, nem pedig titok. Illetve könnyű következtetéseket levonni, összefüggéseket meglátni.

antisocialnetworkagain 2024.03.11. 18:45:48

A harmadik mondatban, ott van a válasz.

Sztravinszka 2024.03.11. 18:58:08

Egyébként semmi nem utal a nő narcizmusára, azért ez annál több és összetettebb. Inkább csak egy domináns, erőszakos, leuraló típus. Átgázolt a poszteren, mert hagyta, aztán ráunt az élettelen bábura.

God Harald 2024.03.11. 20:42:50

Ne akard megérteni őket, úgysem fog menni! Rám is jellemző volt, hogy azokat a nőket szerettem, akik egy sáros, korhadt karóval döfték át a szívem. Bezzeg, aki meg rendes volt velem, azt elküldtem a f…ba! Mindenki a maga szerencsijének a kovácsa…

Sztravinszka 2024.03.11. 21:14:58

@God Harald:
Ezt nem is gondoltam volna rólad, azt hittem, biztonsági játékos vagy.
Olyan kamaszos, röhejes ez a lángolás az elérhetetlen után.
Meg aztán hogy lehet tartósan elviselni a lábtörlő létet?

Lorrh 2024.03.11. 22:16:12

@Sztravinszka: ha drága akkor kókuszból készül, ha olcsó akkor sima műanyag.

God Harald 2024.03.12. 17:29:01

@Sztravinszka: hehehe…már egy ideje safety first van!
Akkoriban fiatal voltam (többnyire) nagyon. Nem voltak elérhetetlenek, nem volt lábtörlőzés. De azért megkínoztak.:))) Persze én sem voltam egy szent, csináltam nagyon csúnya dolgokat. Az ember visszakapja.

Sztravinszka 2024.03.13. 08:51:16

@God Harald:
Nem hiszek a karmában. Adunk-kapunk folyamatosan, különböző mértékben. Látod poszter se kapott vissza semmit. Mondjuk ő csak adott. Van egy sűrűn szőtt térkép, mint az érrendszer. Mi látunk bele összefüggéseket, és ezek kigyulladnak, mint egy füzérsor. Ez lesz a személyiségünk vezérfonala. Pedig ezer más útvonal is van ott. A konyhaasztrológusok pl. súlyosan elnagyolt útvonalakat emelnek ki. De a pszichológia, orvostudomány is tévelyeg. A nagy felfedezők beletrafáltak. A proliknak iszonyú cizellálatlan ez az érrendszere, és mem fejlődik. A felvilágosodásnál mintha felkapcsoltak volna egy villanyt, de a mai kor is fejlődés, csak túltolják, a lófaszkát is ütőérnek gondolják.

God Harald 2024.03.14. 00:24:39

@Sztravinszka: pedig az oroszok már a karmában vannak!:)
Na de ne szomorkodjunk! Bár ma egy nagyon hosszú nap volt, holnaptól szabin vagyok! Bőröndök bepakolva, minden lezsírozva:)
süti beállítások módosítása