Kutyás srácok & macskás csajok

2023. augusztus 22. 07:52 - csajokespasik

       

               „A vattacsomó szerű, cuki zsebkutyák is jellemeznek egy csajtípust, ahogy a dobermann tartó pasik is egy férfitípust, de láttam már fordított felállást is” – Vajon mennyire jellemeznek minket állattartási szokásaink? Tényleg annyira különböznének a macskások a kutyásoktól? És aki mind a kettőt bírja, arra mi a jellemző?        

 
       

                Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Sziasztok,
Lehet, hogy nem idevág a téma, de megfigyeltem valamit. A kutyabarát férfiak ritkán jönnek ki a macskát tartó nőkkel! Tartósan legalábbis. A macskatartónak nagyobb igénye van a spontán ölelésre, a sok kettesben töltött romantikázásra, beszélgetésre. Nemtől függetlenül a macskások érzékenyebbek, törődőbbek, ...szenvedélyesen „letámadósak”. A kutyások (fajtától függően) kimértebbek, keményebbek, határozottak, megfontoltak, de akár nők is lehetnek ilyenek.        

       

               Jártam kutyással, soha nem jött oda váratlanul, hogy megöleljen, az utcán nem foghattuk egymás kezét, mert „néznek minket”, ugyanilyen helyzetben csókról szó sem lehetett.
Úgy tudom, a terápiás állat választásnál is van egy statisztika, hogy ki milyet választ (egy ismerősömnek sokat segített, de aki nem érti a depressziót, mint állapotot, annak nehéz ezt átlátni, hogy miért.)
A vattacsomó szerű, cuki zsebkutyák is jellemeznek egy csajtípust, ahogy a dobermann tartó pasik is egy férfitípust, de láttam már fordított felállást is.
Volt olyan párom, aki úgy hozta hozzám az állatkáját, hogy nem kérdezett előtte, mert neki természetes és családtag. Elengedte, eltűnt, én meg aggódva lestem, mit kapar ki, vagy szed szét. Én a macskákat is, meg a kutyákat is egyformán bírom, így nem tudom, rám mi a jellemző, és engem hova lehetne sorolni.          

 

 

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr4418198403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

body_andras 2023.08.22. 08:29:33

Bullshit, bullshit hátán. Semmi köze a kutya- és macskatartásnak ahhoz, hogy egy ember Veled hogy viselkedik.
Egyre több kutyás szingli van, ezzel eleve elqrják az esélyét annak hogy normális kapcsolatuk legyen, mert bárkivel cuccolnak össze, akkor is minden az eb körül forog akivel foglalkozni kell. Azért szereznek kutyát mert nem találtak olyan embert aki minden agybajuk ellenére elviseli, sőt feltétlenül imádja őket és hallgat a parancsszóra.
Ha mondjuk nem szeretnél kéretlenül, akaratlanul kutyákkal egy levegőt szívni egész nap, akkor kapásból megvan kiket lehet balra húzni tinderen. Ez sajnos nem ment meg attól hogy 30+os ősanyák kutyával jönnek dolgozni, vagy társas összeröffenésen hozzák a csaholó állatot.

szeme közé, laposan! 2023.08.22. 18:25:42

Nekem tevém van, és egyszer ismerkedtem egy zebrás csajjal. Nyilván nem lett belőle semmi, most már értem, miért...

Mesterséges Geci 2023.08.22. 19:26:42

@body_andras: egyetértek. Nemegyszer látni kigyúrt kopaszokat yorkival sétálni. De láttam már tizenéves cigánykurvát is bullterrierrel.

Real_Time_2 2023.08.22. 20:29:21

Szerintem a nőknél ez férfi- vagy gyerekpótlék a legtöbb esetben, vagy esetleg mindkettő egyszerre. Ez rendre párosul egy modern feminista trenddel, mégpedig az állatvédelemmel, az eltúlzott szeretettel a házi kedvencek iránt. Ha a férfiak csak feleannyi törődésben részesülnének általuk mint a háziállataik, akkor már legalább feleannyi kapcsolat menne gallyra a társadalomban.

antisocialnetworkagain 2023.08.23. 06:59:43

A dobermann már nem trendi, csak szólok!
Amúgy ilyen szrt már rég írtatok.

VOGAben 2023.08.23. 08:41:57

Minden ilyen un. társállatnak megvan a helye. Ez idősöknél még elment társasházban de ami ma megy az elszomorít. Nem egy ismerősöm panaszkodik, hogy napközben kutyaugatástól hangos a lakóház, ahol élniük kellene. Nem vagyok ellenséges, szeretem a macskákat és a kutyákat is de ez ami ma megy már túlmegy a naormalitás határán. Volt munkatársnőm látta be aki mindig kutyás volt, hogy ezt egy állat-TB. nélkül bírni nem kis feladat. Kb. 10.éves labradorra költött vagyonokat, mert izületi gondja volt szegénynek és még sorolhatnám. Én annak a híve vagyok, hogy amíg aktív az ember városi környezetben, legalább ne szúrjon ki magával és a környezetével. A nyolcvanas évek elején voltam kiskölyök. Kisvárosban 12 lakásos tömbben egy cica volt az össz állat plusz egy munkásőr nagypapa. Pőven elég volt ez. Ajánlom a Bolond egy napja c. lengyel film idevonatkozó dialógusait a kétkedőknek. Mégegyszer mondom, nem vagyok állatgyűlölő! Kedvenceim a nagytestű magyar ebek, bár már harapott meg Kuvasz, Puli, Komondor pedig nem is voltam postás. Csak rosszkor voltam rossz helyen. Védték a területüket. A szomszéd udvarban ma is él egy öreg németjuhász; a drága előre jelez, ha indul egy mentő, vagy tűzoltó... ez még megszokható és szimpatikus. 14 évesen múlt ki egy "csapattársa" a Balatonon, kedves jóbarátom kutyája volt, aki öreg fejjel úgy összebarátkozott velem, hogy a mai napig megkönnyezem szegényt. Amikor kora tavasszal meglátott, úgy bújt, mint egy cica. Vizslában és dobbermannban is ismertem hasonlót. De 100 szónak is egy a vége, nem 20 évesen kell városben állattartóvá válni. Persze lehet, de annak ára lesz!

vanderkaay 2023.08.23. 11:55:18

@VOGAben: "Kb. 10.éves labradorra költött vagyonokat, mert izületi gondja volt szegénynek és még sorolhatnám"

Ismerős. Baráti körben volt olyan csaj akinél csípődiszpláziás német juhászt nagyjából kétéves kora óta folyamatosan műtöttek, amikor megismertem akkor már kb. nyolc éve ment ez a műsor. Szerintem több milliót költöttek el szerencsétlen kutyára ami úgy vonszolta magát hogy nézni is rossz volt, aztán végül 12-13 éves korában altatták el amikor már tényleg menthetetlen volt

Mesterséges Geci 2023.08.23. 12:45:44

@vanderkaay: autóra mennyit költesz, azt összeszámoltad valaha?

vanderkaay 2023.08.23. 17:47:04

@Mesterséges Geci: Persze, pontos kimutatásom van róla mint egyébként minden kiadásomról. Sose volt túl sok, mert keveset használom tehát ritkán tankolok és kevés hiba van vele, ha mégis akkor a szerelőm régi ismerős aki nem vág át, a kötelezője pedig viszonylag olcsó. Akit említettem annak az éves kiadása arra a szerencsétlen kutyára garantáltan több volt mint amennyit én évente a kocsimra költöttem

Mesterséges Geci 2023.08.23. 18:09:00

@vanderkaay: ha csak dísznek van (faszméregetésre), akkor elhiszem. Aki használja, az viszont rengeteget költ az autóra, sok esetben hóttfeleslegesen.

vanderkaay 2023.08.23. 18:30:09

Megvan a maga funkciója és az nem a faszméregetés, amire annál is kevésbé lenne alkalmas mert lassan 25 éves kissé kopottas járgányról van szó. Én általában tömegelek illetve rövidebb távokon gyaloglok, de bizonyos esetekben azért jól jön ha kéznél van az ótó. Mondjuk általában véve nyilván igazad van azt illetően hogy sokan baromi sokat költenek rá fölöslegesen. Ettől függetlenül dettó ökörségnek tartom gyakorlatilag életképtelen állatok szenvedéseinek a meghosszabbítására milliókat elkölteni. Értelmesebb és egyben emberségesebb megoldás elaltatni, aztán lehet venni egy másikat és azt szeretni tovább

Mesterséges Geci 2023.08.23. 19:31:25

@vanderkaay: kb. annyit mondtál, hogy fogalmad sincs, mit jelent, ha szeretsz egy élőlényt. Borzasztó nehéz elengedni.

body_andras 2023.08.24. 09:23:58

@VOGAben: Nagyon egyetértek. A kis szobacirkáló kutya a megözvegyült nénik/bácsik életben tartásához nagyon praktikus: van program, társaság, szeretet, napi rutin.
A cicákban az a jó hogy nem kell őket 0-24 pesztrálni és nem ugatnak (bár némelyek elég genyák ahhoz hogy hajnali 5kor nyávogjanak).
A nagytestű kutya vidéki, kertvárosi haszonállat. Semmi keresnivalója városi fiatal polgárok körül. Kb két évtizedbe telt nagyjából rászoktatni a gazdikat arra hogy szedjék össze a szart és csak kijelölt futtatóba vigyék őket játszani.
Jófejek, viccesek, imádnivalóak, semmi bajom velük, de ez tényleg túlzás ami van.
Mindenféle túltárgyalt jelenségen túl engem leginkább a túlzott ömlengés zavar, ami körülöttük van. Ennek egyik legszebb művészi megjelenítése: youtu.be/0tQkp7T5HP0?si=fKa8Ns7XPExRf3sO
süti beállítások módosítása